Hirdetés
- Vizsgálja az FBI, hogy ki lopott betegadatokat az Oracle-től
- Kegyelmet kaptak Trumptól a BitMEX társalapítói
- Felléphet az amerikai tech óriások ellen Németország az újabb vámok miatt
- Sok pénztől esik el az OpenAI, ha nem lesz profitorientált cég
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
schwartz
addikt
Nincs nincs. Win10 alatt a Batman (amiert fizettem) joideig jatszhatatlan volt a szar meghajto miatt. (percenkent fagyott) DE ez csak egy pelda, a piszkos huzasaikrol jobb nem is beszelni.(bar az lenne a lenyeg)
visszafelé menni nem nagyon láttam senkit.
kb 20eve tomom az nvidia zsebet de egy budos fillert nem latnak tobbe tolem. Az sem erdekel ha a komkurencia lassabb vagy dragabb lesz,
-
Kolbi_30
őstag
szerintem te is nyugodtan nezelodhetsz a neten..talalni fogsz nv driver nyüszögőset..bőven..az nv driverek pont annyira szarok mint a konkurenciae..csak mig az amd nem irkal az nvbehogy szar ez forditva nem igaz..az nv fanok elvanak foglalva azzal hogy trollkodnak a masik gyarto topikjaiban..
-
törölt tag
Volt árcsökkentés a 980 Ti illetve az R300 megjelenésekor meg időleges kedvezmények az ünnepi szezonra mindkét gyártónál, de ezek mondjuk eléggé indokoltak is.
Az AMD semmiből semmi levágott 150$-t a Nano árából amin ráadásul a full chip van, most meg ez. Abban általánosságban elég nagy egyetértés volt, hogy a 3 Fiji kártya erősen túl lett árazva a képességeikhez mérten.Szerintem sem azért csökkentették mert annyira vinnék őket eredeti áron, nincsenek abban a helyzetben, hogy csak úgy lemondanának az extra profitról (már ha egyáltalán van rajta, főleg így
)...
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért csökkentik, mert jóval többet tudnak belőle gyártani az új interposer miatt, így jóval több kerül a piacra is, így ugyanazt a mennyiséget gyorsabban kell eladni. Korábban mondtam, hogy a Fiji esetében problémát jelentett az, hogy külön-külön működött az összes komponens, míg összerakva a csomag már nem működött. Ennek az okát lényegében megkeresték és korrigálták, így most már nem kell eldobni egy csomó Fiji-t.
Lesz még a hónap vége felé egy másik, Fury-ra vonatkozó bejelentés is emellett.(#13481) Locutus: Mondj gyorsabb és olcsóbb VGA-t.
-
jacint78
addikt
-
Sir Ny
senior tag
Az a baj, hogy az AMD-vel együtt az intel uralta piac is teljesen beteges.
Most már tényleg adják el magukat (vagy, 2.5 évvel ezelőtt.). Mondjuk a GPU-kat a Ms-nek, a többit a Samunak, kész.
szerk: fogalmazunk nyílt levelet hogy utáljuk az intelt, és hogy az AMD játssza át valahogy az x86-os licencet valakinek, akinek van pénze és kompetenciája is? (pl: AMD felvesz 100 Mrd dollár hitelt, megveszi a Ms-t, Ms néven folytatják tovább, mittudom én. Ilyet csak lehet valahogy)
-
Malibutomi
nagyúr
Az nVidia meg szépen csendesen kiadja azokat a vga-kat, amik által piacvezető lett.
Nvidia Pascal 10X Faster Than Maxwell
Ha csak otszor vagy hetszer lesz gyorsabb akkor majd megigeritek hogy eloadjatok ugyanazt mint a mantle kapcsan?
-
HSM
félisten
Most úgy eléggé nem látom bennük a koncepciót. Elmentek a Maxwell-el a kis fogyasztás irányába, ez egy remek ötlet volt, de amúgy most nem látok náluk ütőkártyát a közeljövőre.
(#9833) imi123: VR, DX12, mindegyik fontos újítás. Nem hiszem, hogy addigra a Fury gyűjtőkhöz kerül.
(#9835) TTomax: Nem írtam ilyet.
(#9836) Ren Hoek: Ha GDDR5-el hozzák ki, az kapásból jelentős hátrány fogyasztásban. Fura lenne a Maxwell-es energiatakarékos vonal után tőlük.
-
Locutus
veterán
Ugyan mitől lenne már jó évük?
Még aki jövő évre csodával számol a DX12 játékok terén, az se gondolhatja komolyan, hogy az nvidia addig a babérjain ül. Nagyságrendekkel több pénzük van fejlesztésre, ha a DX12 tényleg elmegy abba az irányba, ami a jóslatok alapján már a DX11-re se igazolódott be, akkor is lesz rá megfelelő architektúrájuk tavaszra. Vagy amikorra éppen kell. Az egész eddigi termékstratégiájuknak ez volt a lényege. Akkor jönnek ki a technológiával, amikor már van ami kihasználja. És a piaci mutatókból ítélve a többség rá is jött arra, hogy kitörölheti a jóslatokkal, ha az aktuálisban mindig jobb az nv.
De persze, vegyen Furyt aki akar. Be kell szépen csomagolni zsírpapírba, elásni, és majd jól jön az 3 év múlva. Hiszen addigra érik be, nemde? Addig meg lehet odakint homokozni. -
-
Laja333
őstag
Meg is volt bizonyos esetekben az up to 54%. APU-k esetében és/vagy gyengébb CPU-val még csak nem is kellett ehhez labor körülmény. SE3-ban meg i7 mellett is gyorsult kb ennyit min FPS-ben egy 290x.
A jelenlegi DX12 helyzetnél pont az NV az, aki "majd Pascalra jó lesz".
Az utolsó sorod pedig téged minősít, nem engem. -
füles_
őstag
Az elmúlt évek alapján nagyon úgy néz ki nem Neked lesz igazad és az nVidia eléggé tudja mikor mit csinál
KB 7-8 év után most mondom azt hogy pár NV kártya megéri az árát.Eddig az én szemszögemből AMD uralom volt 7-8 évig.Mindig olcsóbban adták ugyanazt a teljesítményt több vRammal.
De az ATI-t ismerve nem fog sokáig tartani ez az NV uralom. -
keIdor
titán
Nem úgy volt, hogy azért is jó a HBM, mert olcsó?
Jó értem én, majd ha felfut a gyártás, csak nehogy az AMD-nek ez a fránya első generációs HBM hozza el a csődöt, mert afelé haladnak, vicces árakkal dolgoznak. Jövőre jön a 90:10 részesedés.
Mondjuk ugyanez volt régen az X2-kel is, volt pofájuk elkérni érte irtózatos összegeket. Ez lenne ez a csupa nagylelkű kedves cég, mi, akik nem akarják lehúzni a népet?Áhh, dehogy...
-
#Morcosmedve
veterán
-
füles_
őstag
Ja már megint az a duma hogy majd driverből gyorsul 20 fps-t.
Egyszerűen nem tudod elviselni ha a másiknak van előnye.A Fury X megjelenése előtt sírtál hogy az EVGA Hybrid TI-hez kell majd hasonlítani,mert ez így nem érvényes.Akkor az NV alig gyorsult vagy inkább lassult DX12-ben akkor nem érvényesek a benchek....Nem értem ez neked ennyire fáj -
-
Ren Hoek
veterán
Nem kell ezen röhögni, mert így is lesz.
Esetleg AMD azért nyerhet kicsivel többet, mert nagyon szarul vannak megírva a DX11-es driverek. A Ti-dnek meg tuti nem lesz hátránya. Remélem a 970-emmel is elbóklászok egy másfél évig még. Deus Ex-nek kell futnia mindenképpen, nekem az lesz a fő DX12 teszt. Ha nem megy jól, akkor összespórolok egy Fury Pro-ra.
-
Ren Hoek
veterán
Majd amikor FX+290X AOTS-ban lebulldozerezi az i5+970-et akkor nézegessünk
Amúgy lehet benne valami, mert AOTS jól skálázódik több magra.(Amúgy AOTS semmit se jelent jelenleg mert csak egy kihegyezett techdemo... nem hiszem, hogy DX12-ben 8 magra fogják reszelni a dolgokat. Bár ez is abszolút játék és egységszám/környezetfüggő) -
imi123
őstag
Nem kell senkinek.
Most a nagy cégek is összébb húzzák a nadrágszíjat.
Azért a mérnök gárda szerintem megvan.Maxwell-ig elég adok kapok volt.Most a Fury-k nem tudták egyértelműen megverni a Maxwellt.Az AMD-nek valami nagyon nagyot kellene villantani a jövőben nem akar több piacot veszteni. -
-
ffodi
veterán
Kár, hogy 200k fellett árulják itthon.
Anubris:
Erre én is. Igazából itt a ph-s tesztnél gondolom minden GTX ref volt, így kb. ez a teljesítmény várható el tőlük alapon. Ha lett volna a tesztben egy 980 és 980TI Strix is pl. (mint ahogy a Fury-ból volt), akkor egész máshogy néznének ki azok a grafikonok.
Persze bizonyos szempontból így korrekt refet a "reffel". (Fury pro-ból talán nincs is ref...)
-
jedis
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Windows 11
- Synology NAS
- Mobilinternet
- Apple asztali gépek
- sziku69: Szólánc.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest