Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xmister
senior tag
Szóval szerinted az Intel és AMD hazudik, hogy ők már rég odaadták nekik a gyorsabb kódot, de azt nem építették be?
El tudom képzelni, hogy ezért szakadt meg a kommunikáció is anno. Miért is dolgozzanak rajta, ha a fejlesztők úgyis le****ják az egészet.
Most, hogy a vásárlók nagy része meg szidja őket, már persze sokkal készségesebbek.
-
rocket
nagyúr
Muhahahaha
Ezen looser AMD-n mar tenyleg csak rohogni lehet, ugyanazt a hibat koveti el az AMD allandoan, sz@rnak a fejlesztokre, aztan mikor megjelenik a jatek, es kiderul, hogy tobb mint 3 embert erdekel, akkor mar rogton dolgoznak a javitason, amire heteket kell varni, es meg igyse fogja elerni az NV szintjet.
A megnagyobb vicc ebben ez esetben meg annyi, hogy vegig publikus volt a jatek fejlesztese, folyamatosan nyomon lehetett kovetni a teljesitmeny alakulasat, es nyilt titok volt, hogy sz@rul fut AMD kartyakon.
Meg nincs vege a megprobaltatasaiknak, uborkaszezon elott jon meg Witcher3, meg a Batman Arkham Knight
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
-Solt-
veterán
válasz Malibutomi #5394 üzenetére
Itt el is dől a történet... nem hiszem, el, hogy ezt eddig nem vették észre!
www.smart-bus.hu
-
nagyúr
válasz Malibutomi #5392 üzenetére
Erre simán lehet magyarázat a driveres probléma. Nem érdemes ítélkezni szerintem, mert bármelyik post bármelyik oldalon lehet igaz is meg hazugság is. Meglátjuk, mitől javul meg
(#5368) Ghoula: annak sok értelmét nem látom, hogy a jobb chipek is zajosabbak legyenek. A TDP emelés kapcsán meg ugyanazt írtad, amit én
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
törölt tag
válasz Malibutomi #5394 üzenetére
És az AMD hogy írta a driverprofilt vagy hogyan készültek a launchra ? Ők nem látták volna ha a játékkal van gond ?
Azért ilyenre még nem volt példa. Ráadásul ez nem is akkora cím hogy megérje "lassítani"... Sanszos, hogy a driverben van a bibi, bár egyik sem fogja elismerni csak majd nézhetjük az "up to 40-50%" gyorsulásokat a driverjegyzékben...[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #85552128 #5393 üzenetére
..es a fejlesztoknek sem tunt fel. Mert nekik nem kell tesztelniuk a sajat termekuket. Ja de, hisz konzolon jol fut...az is amd, arra hogy sikerult megoldani? Ja ott muszaj dolgozni vele, nem lehet felkeszen lebaszni az asztalra, hogy oldja meg a driver.
Meg a legotvarabb programoknal is ahol tenyleg sokat segitett uj driver csak annyi volt hogy max 5-10 fps elteres a ket gyarto kozott, nem pedig igy hogy a teljesitmeny 1/3-a van kihasznalva.
Na mindegy a lenyeget ugysem tudjuk meg, szoval tok felesleges ragozni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #5392 üzenetére
"We've provided AMD with 20 keys for game testing as they work on the driver side."
"Looking through company mails the last I can see they (AMD) talked to us was October of last year."
Tehát az AMD vagy nem vette észre, hogy ennyire gond van vagy nem foglalkoztak vele, vagy ugye ez is késik... Majd meglátjuk.
Ezeket egyébként egy fejlesztő linkelte aki a felettesét idézte.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #85552128 #5389 üzenetére
+: [link]
"Great chat with Ian, we love @projectcarsgame and are working with them now. Update to follow shortly, rest assured AMD on Project Cars."
Ezt mondjuk egy user csinálta, Win10-en gyorsabb Project CARS performance test (Windows 8.1 vs Windows 10)
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
ÁÁÁÁ,de a game ready driver egy baromság a zöld ördögtől való.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
törölt tag
válasz Televan74 #5388 üzenetére
"We've had emails back and forth with them yesterday also. I reiterate that this is mainly a driver issue but we'll obviously do anything we can from our side."
"What can I say but he should take better stock of what's happening in his company. We're reaching out to AMD with all of our efforts. We've provided them 20 keys as I say. They were invited to work with us for years."
Szóval szokás szerint majd napok, hetek múlva jön a normális driver, nem ez lesz az első eset...
(#5387) Malibutomi: Ha kizárólag egy gyártó hardverére fejlesztettek volna (bár ugye a dx11 nem low-level api...) akkor el sem indulna. Egyértelmű, hogy mindkét fél hibás valamilyen szinten.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Ok, köszi a választ. Erre voltam kíváncsi, hogy esetleg arról van-e szó, hogy ez a fajta kód nagyon fekszik nv-nek, de ez alapján nekik még annyira sem.
Attól, hogy lassan javítódik ki, nem biztos, hogy compiler hiba, lehet a kódot is lassan gyorsítani.
Persze az igazat úgysem fogjuk megtudni, mi áll a háttérben, de a Crysis2 óta az emberek, jogosan, szkeptikusan állnak az ilyen furcsaságokhoz. -
Xmister
senior tag
válasz #85552128 #5380 üzenetére
Ebben az esetben is legalább a 970/780Ti szintjén kellene lennie a 290X-nek. De, hogy 2 különböző NV arch alatt is jó, de AMD-n nem, az azért furcsa. Főleg a fentebb említett szerződés ismeretében.
(#5382) Abu85: Mióta ülnek a gyorsabb kódon, amit megkaptak Inteltől/AMD-től? Lett volna idejük tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Xmister #5372 üzenetére
Én ebben azért nem hiszek annyira. Ezernyi oka van még annak, hogy egy programot nem sikerül normálisan befejezni a kiadásra. Ha gyorsan javítják, akkor valószínű, hogy szándékosan limitálták, de ha lassan jön egy javítás, akkor inkább valami bug volt valahol.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A fordításhoz még annyit, hogy van egy nagyon jó eszköz erre. A CodeXL-ben pont az offline ellenőrzésre találták ki a shader analyzert, amelyen nem szükséges futtatni a programot. Egyszerűen csak be kell tölteni a shadert és azt elemzi a rendszer. Ki fog adni szép színes kockákat, hogy miképp fog futni. A shadert valós időben lehet ott szerkeszteni, és látható ennek a hardverre vonatkozó hatása is.
Itt be is mutatják a programot: [link] - látható, hogy mire kell figyelni, és mutatja, hogy nagyjából milyen optimálisan használja a shader a hardvert. Ez igazából a GE fejlesztők titka is, mert ez egy olyan eszköz, amivel nagyon hatékonyan lehet optimalizálni.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ricshard444
veterán
Köszönöm a választ, sajnos ez így elég szomorú képet vet a 290X-emre, de a kövi szériáig "kibírom" vele. Vannak játékok, amik nagyon szépen futnak vele és az is "valami".
Vannak dolgok...
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lehet megnézni, mert az NV architektúráját nem lehet vizsgálni. De a GCN-ben kétszer több regiszter van egységnyi feldolgozóra, mint a Maxwellben és négyszer több, mint a Keplerben. Ráadásul mindhárom architektúra birtokláslimites és a regiszterhasználatra kell optimalizálni. Szóval nincs különösebb magyarázata, hogy a GCN-nek miért kell sokkal több regisztert lefoglalni. Nyilván nem zárható ki a complier bug sem, de furcsa, hogy csak és kizárólag ezt a játékot érinti.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Ghoula
senior tag
Ez egy kicsit technikaibb válasz, mint amire számítottam, lévén csak vicceltem.
Hazudnék,ha azt mondanám 100%-osan értem amit írtál, de végül csak oda lyukadunk ki, hogy a kód nem úgy fut, ahogy kéne( vagy ahogy volt már, többlet-tengert számoltatnak, a végeredmény ugyanaz).
Mindenféle flame-et nélkülözve, ez a fajta regiszter allokáció az nv architektúrákon nem okoz ( ekkora) lassulást? Nyilván nem, hiszen jobban fut, a kérdés inkább arra irányul, hogy ott is van mesterséges lassultatás?[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #5374 üzenetére
Persze, hogy nem, egy csomóan pénzvisszafizetést követelnek a fejlesztőktől. Már alakul egy csoportos per is. Nem ezt támogatták.
A fejlesztők elkövették azt a hibát, hogy a gépigénynél nem írták ki, hogy a Radeon tulajon ne vegyék meg. Ettől jogilag nagyon durván támadhatóvá váltak. A Telltale Games pont ezért írja oda mindig, hogy Intelen nem fut jól xy programjuk, és ennek tudatában vedd meg. Védik magukat a pertől.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez mind szép és jó dolog, de a felhasználókat az nem vigasztalja ha tudják miért fut szarabbul...
Plusz valamilyen korábbi profil biztos van a "GTA V" driverben, de még csak nem is kellett új driver és így is sokkal jobban fut.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz gainwardgs #5369 üzenetére
A low-level API nem segít azon, ha rossz a regiszterallokáció. Arra hiába írják át, attól még ugyanúgy sokkal több regiszter lesz lefoglalva, mint amennyi kell.
-
CsonkaImo
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fordítós dolognak néz ki inkább. A disassemblerben látszik, hogy nagyságrendekkel több vektorregisztert foglalnak le a shaderek, mint amennyit kellene nekik. Ezért az ideális 7-10 helyett 1-3 wavefront fut a CU-kon. Innen nehéz megmondani hol a hiba, mert a GCN tele van regiszterrel, így nem tudni, hogy egy shader miért foglal le tízszer nagyobb regiszterterületet GCN-en, mint máson. Az is érdekes, hogy konzolon semmi baja, pedig ugyanaz a hardver, bár nem ugyanaz a kód.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoula
senior tag
Én más okot is el tudok képzelni.
Ha az alacsony szivárgású chip-eket túlfeszeled, akkor csökkented a szórást a kártyák között.
Egységesebb lesz a hőtermelés,fogyasztás, azonos ventivezérléssel nem lesz akkora difi a 2 véglet között.
És mivel így az egész széria tdp-jét emelted, az alsó minőségi régióból több chip fogja megütni a limitet, jobb a kihozatal. A legszarabb chipeket nem érdemes szétfeszelni, nagyon meg tudnak lódulni, ha az áramfelvételüket nézzük. Szerintem inkább azokon tiltanak shadert (hogy úgy beleférjen a tdp keretekbe), és mehet X nélküli kártyának.Bios editor nagyon kéne már, sajnos Stilt ott megállt, hogy bányászatra editált bios-okat, illetve láttam xtremesystems-en, bohóckodik a firegl konverzióval, de nem úgy tűnik, hogy ebből lesz valaha is editorunk.
Project Cars témához: Még nem tudták AMD-ék driverből kiszűrni a pálya alatti tengert
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz ricshard444 #5366 üzenetére
Úgy tudom, hogy az Inteltől, hogy több gyorsabb kódot is leadtak nekik, de nem építették be egyiket sem. Gondolom az AMD-nél is ez volt. Február óta dolgoznak rajta emberek, de végleges verzióból hiányzik ez a gyorsulás. Lehet, hogy nem tesztelték ki, így nem is engedélyezték még.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Tyűha...
-
HSM
félisten
válasz Televan74 #5359 üzenetére
Én meg se vennék olyan kártyát, amin nem lehet monitorozni a VRM hőfokát, és nem állítható a feszültsége.
Valamikor sok sok évvel ezelőtt még elment, HD3870, 4850, de azóta tudja mind... Mármint, az igényesebb és referencia típusok. Érdekes, hogy akkoriban még az Nv is tudta, pl. a GTX260 refim....(#5361) Szaby59: Valamint hogy ne lássa a user, hogy a pórolós VRM üzemi hőfoka ~100 fok...
[ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
válasz tailor74 #5356 üzenetére
HBM memória a gpu mellett kapott helyet,az biztosan hűtve lesz. Aztán hogy a vrm hogy lesz megoldva,azt nem tudni.
Érdekes az NV nem engedi monitorozni a vrm -et,nincs is probléma vele.Az hogy meg a kártyák 1-2% ettől megy gallyra idő előtt ki érdekel.Stupid AMD.
Nekem elég lesz egy jó vaporos 390 -is elsőre.
Mindenbe beleugatok!!!
-
proci985
MODERÁTOR
-
odorgg
addikt
Szerintem is sok a gyári 1,25V. Eddig az összes 290/x-em (három 290 és egy 290x) ment 1,1v-al vagy alatta alap órajelekkel. Mondjuk a Tahitik is, abból volt 5db.
Pl jelenelegi 290x:
alapfeszen:
alulfeszelve:
Persze a fenti alulfeszt csak fixált órajelekkel tudja, mert egyébként 2d-ben beadná a kulcsot. Francért nincs egy bios editor. Legalább be lehetne normálisan lőni a 3d feszt
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
addikt
válasz Malibutomi #5354 üzenetére
Az jó, nem kellene elkövetni most a hűtetlen vrm, vram sztorit... Aztán megint kezdődik a "kazánozás"...
Tényleg szurkolok nekik, bár ahogy nézem nekem nem lesz "tehetségem" ilyen vizes 390X vásárlására...Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
CsonkaImo
addikt
válasz Malibutomi #5354 üzenetére
Nekem bejön, a kompakt vízhűtéssel sincs problémám. Jöhet!
-
aya
addikt
7970 top-om van meg vagyok vele elégedve, új kártya sokáig nem érdekel az biztos.
悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
marcusa
addikt
válasz Malibutomi #5349 üzenetére
Ja értem, tehát a jelenlegi kártyámmal nem fog működni se bios, se driver vagy egyéb szoftveres módosítással. Köszönöm a válaszokat!
:-)
-
addikt
válasz Malibutomi #5350 üzenetére
UPsz....Nem rossz..
Azért az érdekelne, hogy FC blokk, vagy csak a gpu-t hűti a víz..
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
Neznivalo (PS)
De valahogy igy nezhet ki
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz marcusa #5345 üzenetére
Jelenleg nem,csak G-sync támogatás van.Ha ragaszkodsz a monitorhoz akkor radeont kell venned.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
marcusa
addikt
Sziasztok!
Lehet nem jó helyen kérdezem meg, de azért megpróbálom
Az AMD freesync-et lehet használni Nvidia kártyával? Olyan monitort tervezek venni, amiben van freesync támogatás, és érdekelne, hogy van e rá mód, hogy a jelenlegi gtx 970-emmel használhassam.
Köszi:-)
-
nagyúr
Pedig arra most mernék fogadni, hogy 2016-ban komoly változás lesz az architektúrában is. Meglátjuk.
A feszültség túl magasra belövésének egyetlen józan okát tudok elképzelni - azt, hogy az eladni kívánt stock alsó 10-20%-ának szüksége van ennyi V-ra. Szóval amit írsz, az műszakilag akár még rendben is lehet (ami nem azt jelenti, hogy biztosan úgy van), de a gyakorlatban csak egy sokkal jobb gyártástechnológiával kivitelezhető. Tekintettel arra, hogy drasztikus váltás jön a csíkszélességben, erre sem mernék fogadni.
Vishera: ugyanazt a tesztet nézzük? Alig pár pontot látok, ahol egyáltalán gyorsabb a 2600K-nál, a legoptimálisabb eset a +25%, közben meg méretre 46%-kal nagyobb. A fogyasztás meg attól még szar marad, hogy tudod az okait...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
TTomax
félisten
Az mind azért van,mert egy bonyolult felépítésű gpu sokkal rosszabbul skálázódik fesz. emelésre,mint az egyszerü.Azért mennek a maxwellek 1500at...és az nem áttervezgetés kérdése.
-
HSM
félisten
válasz daveoff #5341 üzenetére
Nem beszélhetünk óriásiról? Az ÖSSZES nálam járt Tahiti kártya alulfeszelhető volt nagyjából 0,1V-al, ami brutálisan sok. És járt nálam jópár Tahiti-s kártya, ráadásul többféle.
Lehet arra fogni, hogy mindig jókat fogok ki, de talán mégsem ez a helyzet, amikor nagyjából 10 kártyáról beszélünk.... -
daveoff
veterán
Ez nem igaz, a Hawaii pont annyi ráhagyással dolgozik, amennyi kell a normális működéshez, minden csip tudja a gyári órajeleket, plusz a tuningnak is hagytak egy kis teret. Neked volt egy darab 290-ed, abból én nem vonnék le ilyen következtetéseket, mert ugye elég nagy a szórás, lehet Te pont egy jobbat fogtál ki. A Tahiti valóban kicsit nagyobb ráhagyással dolhozott, de ott sem beszélhetünk óriásiról.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
HSM
félisten
"lehetnek takarékosabban az ALU-k is"
No, ez az, amit technikailag nem igazán látok kivitelezhetőnek a jelenlegi architektúra felrúgása nélkül, tehát ezt nem találom jó útnak. Viszont a Tongánál bevezetett "fél pontosságú" műveletek kicsit máshonnan megközelítve, de éppen ezt szolgálják, és akár hasznosak is lehetnek.Azt saját tapasztalatból mondom, hogy akár a Tahiti, akár a Hawaii csipek óriási ráhagyással dolgoztak üzemi feszültség terén. Nálam a 290-em 900Mhz-en ment, -20mv-on, de nem azért, mert nem hajthattam volna 950-en, csak 950-en túlfeszelte magát a szükségeshez képest elég csúnyán, nagyobb alulfeszelést meg nem bírt el, mivel az üresjáratban úgy már nem volt stabil. Ez a kis mókolás -50W-ot jelentett fogyasztás terén. Ez kb. megfelel a Maxwell-Hawaii perf/watt különbségének legalább a felének önmagában.
Ami a Vishera-t illeti, lesd meg ezt, szerintem szépen megy: [link].
A fogyasztást én továbbra is a béna gyártástechnológia és magas órajelek számlájára írnám (nagyon rossz kombináció!), ezenkívül az FX cache szervezése sem épp a legjobb ebből a szempontból. A Sandy Bridge fogyasztásban egy kisebb csoda, a notimban is olyan dolgokat művel, hogy csak lesek. -
nagyúr
Ne viccelj már, így bármit lehet javítani, hogy jobb ez - jobb amaz Akkor ennyivel lehetnek takarékosabban az ALU-k is. Ööööö... mi is a helyzet a Maxwell-lel?
Ezek amúgy is olyan optimalizálások, ahol az első 1-2 iteráció hoz sokat, és ezeket valószínűleg mindkét gyártó csinálja régóta, úgyhogy sokat nyerni nem lehet velük. A 2x-es javuláshoz ennél sokkal, sokkal több kell. Segítek: vállalható kompromisszumokat kell találniDe, a koncepció a rossz. A Vishera is kényelmesen a Sandy mögött baktat az említett két mutatóban, mégpedig elsősorban a teljesítmény miatt - azért, mert nem láttam olyan tesztet, ahol az 1 mag VS 8 mag teljesítmény között 6-6.5-nél nagyobb szorzó lett volna. Talán frontend-limitált az egész család, nem tudom biztosan, de valami nagyon el van b***va az utilizáció terén.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #5337 üzenetére
Ő írja a drivereket, azért nincs 4 hónapja WHQL mert lefoglaljuk itt a kommentekkel
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Pl. a csip szügségleteit jobban figyelmbe vevő áramellátás, takarékosabb memória-alrendszer, jobb órajelkapuzás, jobb csip-vezetékezés/elrendezés, jobban belőtt üzemi órajel/feszültség, csak hogy a műszakilag kivitelezhetőeket említsem.
Amiket említsz félrement paramétereket, az nem a Bulldozer koncepciójának bukása, hanem a béna gyártástechnológiájáé, és a rosszul megtervezett órajelosztó hálózaté volt. Nézd meg, mennyit javítottak a Vishera-nál.
-
nagyúr
Számtalan módja van? Sorolj már fel párat, ha nem nagy gond - műszakilag kivitelezhetőt, ha lehet
A csíkszélesség csökkentése az egyetlen, ami tisztán látható - kérdés, hogy ezzel önmagában mennyit lehet nyerni. Nyilván ezt a konkurencia is behúzza.
Egyébként a Bulldozer koncepcionálisan is félrement - a perf / W és a perf / mm2 értékei messze a Sandy Bridge alatt söprögetnek még azokban a tesztekben is, ahol relatíve jól szerepel.
(#5326) Televan: az nVidia marketingje a profit maximalizálásával foglalkozik - ebbe az erőből dolgozás nem fér bele. Az elővagdalkozás drágább, de csökkenti a sales kockázatot - tehát akkor van értelme, ha a sales kockázat jelentős.
A DX12 nem fog jelentős szerepet játszani a 3xx VS Maxwell sztoriban. Talán a következő fordulóban."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Xmister
senior tag
A Maxwell egy mobil chip. Ezért nincs Tesla sem belőle.
Érdekes módon a Pascal nem lesz ennyire butított... ebből kitalálhatod, hogy mennyire lesz jó a Maxwell a DX12 meg async compute eraban, és azt is, hogy mennyire valószínű, hogy az AMD most kukázná az architekturális előnyét ilyen téren.
-
HSM
félisten
A LOL-dozer mint koncepció teljesen jó volt, csak rosszkor, nagyon rosszkor hozták ki. A játékokat és egyszálú programokat leszámítva jobban is működött, mint az Intel féle HT.
Abu és múltbeli a jóslásaihoz nem tudom, nekem mi közöm van, nekem ez a saját véleményem a mostani helyzetről.
Azért nem lépték meg eddig, mivel nem volt rá szükség. Az R9 200-as széria a Keplerek ellen jött ki, és azok perf/watt arányát hozta is. A Maxwell-re nem reagáltak még, de ahogy állnak a dolgok, már nem kell arra sem sokat várni.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
AMD's upcoming Radeon R9 390X graphics cards will ship in two SKUs - an air-cooled one, with a moderately long reference design board (though not as long as the R9 290X), and a new Water-Cooled Edition (WCE) SKU, which will feature a very compact PCB - one that could be no bigger than that of the GeForce GTX 970 reference. This is possible because of AMD's HBM implementation. The 8 GB of memory on this card is present on the GPU package, as bare 3D-stacked DRAM dies, surrounding the GPU die, with an IHS covering everything; rather than the GPU package being surrounded by memory chips. Other specs on hand so far, include 4,096 GCN 1.2 stream processors, 256 TMUs, 128 ROPs, and a 4096-bit wide HBM interface, which at 1.25 GHz memory clock, will offer memory bandwidth of 640 GB/s.
-
Egon
nagyúr
Számtalan módja van a perf/watt arány növelésének, csak az egyik közülük a hardver belső struktúrájának egyszerűsítése és a szívószál szélességű memóriabusz alkalmazása.
Jah, nyilván ennyire egyszerű. nyilvánvaló, hogy eddig csak azért nem lépték meg, hogy legyen mit eladni jövőre is. Az nV meg nyilván azért "butította" (szándékos az idézőjel: gémer vonalon kb. semmi hátránya nincs a Maxwellnek a Keplerhez kéepst, ez valahogy mindig kimarad nálatok) az architektúrát a fogyasztás csökkentése érdekében , hogy kicsesszen a vásárlóival. Világos, mint a vakablak.
Végülis az AMD mindig hozta, amit Abu megjósolt, nemde? Rémlik még a LOLdozer?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
HSM
félisten
Egyáltalán nem lenne logikus a kukába dobniuk a GCN-es technológia előnyüket, amire a komplett elmúlt kb. 3 évet építették, úgy mindennel együtt, ami ráadásul most kezdene valódi előnnyé válni a DX12-vel.
Számtalan módja van a perf/watt arány növelésének, csak az egyik közülük a hardver belső struktúrájának egyszerűsítése és a szívószál szélességű memóriabusz alkalmazása. -
törölt tag
válasz Televan74 #5326 üzenetére
Már megszedték magukat az elmúlt ~8 hónapban, amiben volt egy jó kis őszi/karácsonyi/tavaszi szezon is konkurencia nélkül...
Nyárra kevesen vesznek VGA-t, játék is alig jelenik meg (június végén az Akrham Knight utána július-augusztusban semmi) a lehető legrosszabb időben dobja piacra az AMD az új szériát és lehet, hogy az nV is pont ezért nem akar július-augusztusi startot a Ti-nek.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Kb olyanokat olvastam hogy a 980 olyan 320-340 fontra esik majd 440-rol. A 970 pedig a mostani 260-280 fontrol olyan 210-230 korul fogjak beloni.
A 390 az kb 370-420 font lesz, a 390X pedig 500 korul.
Ez nem kezenfoghato arazas, csak olvastam valamelyik angol forumon.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Televan74
nagyúr
válasz Malibutomi #5323 üzenetére
Addig szépen megszedi magát a Nvidia.Nem értem az AMD -nél miért kell ragaszkodni a Computex -hez.Vagy nincs még megfelelő mennyiségben legyártva,vagy csak most már ragaszkodnak az előre kialakított marketing stratégiához.
#5324) gbors Az Nvidia marketing gépezete erőből dolgozik,mert megteheti.DX11 -re a Maxwell tökéletes.
DX12 meg majd meglátjuk. A két cég nagyon más irányt vett,eddig sem mentek egyfelé,de most egy teljesem eltérő stratégiát alkalmaznak.Mindenesetre kíváncsi leszek mit hoz az AMD -nek a szoftveres jövő.[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
nagyúr
Én arról nem akarok véleményt nyilvánítani, hogy megalapozott-e a félelmük, viszont a piaci lépéseik egyértelműen preventív jellegűek, ahelyett, hogy a jóval kényelmesebb (és olcsóbb) reaktív irányt követnék. Ilyen a "980Ti" májusi kihozása, és ilyen a szokatlan dupla kuponakció a 970-980 range-re. Ezek mind azt célozzák, hogy aki csak lehet, vegyen tőlük új hardvert minél előbb. Ha magabiztosak lennének, akkor az AMD launch után, a végső árak ismeretében tennének lépéseket.
Számítok a 960-hoz kapcsolódó akciózásra is, és még az sem kizárható, hogy a 960 fölé és / vagy alá is jön új kártya - bár lehet, hogy itt már valóban elég lesz a reaktív vonal.(#5310) CsonkaImo: A Titan X árazásán az látszott, hogy nincs konkurensük - nagyon sok az 1000 USD. Az 1300 USD-s pletykát szerintem saját maguk dobták be a közönség megtesztelésére, és vszleg érezték, hogy az már nem menne - nem a Radeonok miatt, hanem mert túl sok potenciális vásárlónál csapná ki a biztosítékot.
-
Televan74
nagyúr
válasz Malibutomi #5319 üzenetére
Valami kell a 390 ellen.220-230k ársávban ott maradt volna ellenlábas nélkül.
Mindenbe beleugatok!!!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #5319 üzenetére
Szerinted miert jon a 980 Ti utan a 980 Metal ?
-
Drizzt
nagyúr
Igen, de az is lehet azert jon 600-650 korul a 980Ti, mert nem akarnak piacot veszteni. Es most a par generacioval korabbi helyzethez kepest valoszinuleg szinten forditott a helyzet, a Maxwell valoszinuleg olcsobban gyarthato, mint a konkurens termekek, tehat NV elott nagyobb ter van az arversenyben. Vagy legyen igazatok, s legyen olyan jo a 390X, de meg mindig nagyon szkeptikus vagyok a dologgal kapcsolatban. Picit az elvarasok, meg a WCE alapjan R600 feelingem van.
I am having fun staying poor.
-
do3om
addikt
Azért annyira n nincs mitől tartaniuk, mert csak a csúcs termék lesz ha minden igaz elsöprő erejű.
Az alsóbb kategóriákban meg felesleges a HBM mert drága, egyszerűbb 384-512 bites ramokat pakolni rá, persze ez is rohadt drága nekik. Szóval csak a felső kategóriában lesz csoda VGA 1db!! ez némileg fogja befolyásolni a piacot de nem számottevően, reklámértéke azért elég jelentős.miklosss2012
Mást is, csak nem mindenkinek van mivel gondolkozni, az itteni néhány hozzászólót olvasva.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Malibutomi #5306 üzenetére
Engem csak az a vizhutes gondolkodtat el....
-
nagyúr
Félretéve a trololo faktort, azt áruld el, hogy miért vagy olyan biztos benne, hogy az AMD nem köt hasonló kompromisszumokat a jobb perf / watt érdekében, mint az nVidia
(#5306) Malibutomi: hát ez nagyon kis aranyos, a következő, minden bizonnyal SFF gépemben jól mutatna
Amúgy annyit érdemes megjegyezni a közelgő AMD széria kapcsán, hogy az nVidia piaci mozgása arra utal, hogy tartanak a közelgő termékektől. Hmmmm
-
kovsol
titán
Át lehetne lassan nevezni a topicot AMD Vs NV találgatós -ra.
May the Force be with you!
-
Malibutomi
nagyúr
Ezzel kívánok jóéjt
-
HSM
félisten
válasz #85552128 #5302 üzenetére
Igen, normális, de nagyon nem mindegy, mennyit... Anno a HD 5850-em kb. 60K-ért vettem 1 hónaposan, és 3 évvel később 24K-ért adtam el. Na, az egy normális amortizáció volt 3 év alatt. Ha a DX12 újításai bejönnek, a 970/980-on nem ekkora lesz a bukó.... Erre célzok.
Persze, ez csak a személyes véleményem.[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Nincs mit itt értelmezni,hülyeséget írtál ismét... akárcsak a múltkor (2GB VRAM elég FHD-ra). Aki visszaolvas látja...
(#5277) miklosss2012
Nekem nagyon gyanús hogy a 390X 8GB az csak paperlaunch lesz,ha csak egy picit is számolunk ez nem fér el 550-600nm2-en sehogy se... én ezt már régóta gondolom igy,mert 28nm-en már nem tudnak nagy csodát tenni... na az ütne...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tehát ezzel mit akarsz mondani ?
Ha jön új kártya normális, hogy esik a régiek ára amíg végleg ki nem vezetik - tudástól/márkától függetlenül...Anno a 290X megkapta a 780 Ti-t ellenfélnek, ezért is mérséklődtek az árak ha csak egy kicsivel is, a 980 nem kapott semmit így az nV-nél nincs indok a csökkentésre, de ahol indokolt volt (290X vs 970) ott úgy árazták be, hogy "fájjon" az AMD-nek és ezért is esett további 100$-t az értéke.
Forintba mondjuk jóval nagyobbak az eltérések.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- rtx 2060/super videókártyát keresek
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest