Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
T.Peter
őstag
válasz gainwardgs #48326 üzenetére
Mire azok kijonnek, mas lesz a kozep kategoria. Plusz ha van annyi eszuk, akkor nem 5.1-gyel adjak ki, hanem 5.5-tel vagy 5.6-tal.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz gainwardgs #48303 üzenetére
Jobb lett volna ha maradnak X-ray engine-en?
-
gainwardgs
veterán
válasz gainwardgs #48302 üzenetére
[link] Stalker 2, a "stutter engine" újabb fejezete megérkezett, már a videóban látszik a mikroszaggatás
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #48297 üzenetére
Mindenki megvarja hozza az 5090-et mert nem akarjak elhinni, hogy a 4090 csak 32fps-t tud 4K-ban nativban
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #48230 üzenetére
Gyanitom, hogy 9800X3D-vel jobb lesz picit.
Nekem gyanus, hogy 4080S 4090 kozott szinte nulla elteres van nativban.
CPU limitre tippelek.
Ettol fuggetlenul kah, elertunk a generacio vegehez, egyszeruen "kinottuk" a lehetosegeket.1080p mellett meg teljesen ugytunik nekem, hogy cpu limitbe utkozik a jatek.
[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #48226 üzenetére
Ezert nem kell a 4K-t eroltetni, hacsak nincs a usernek penz nyomdaja a garazsban.
Minden generacio vegere eljutunk ide, hogy nem eleg mar a high-end 4K-ra...
-
gainwardgs
veterán
válasz gainwardgs #48225 üzenetére
Megint csak a Dlss3
-
X2N
őstag
válasz gainwardgs #48199 üzenetére
Neked mi bajod van?
-
X2N
őstag
válasz gainwardgs #48197 üzenetére
Ez mi? Többet vártam. Vicc, többet fogyaszt mint a 7800X3D és alig gyorsabb...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #48156 üzenetére
Pontosan, de az NVIDIA oldalon véletlenül kihagytad a gyorsabb RT-t Úgy már 100%-osan pontos.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #48150 üzenetére
A Dead Space Remake-ben valóban vannak traversal akadások, amiket sose javítottak, viszont ez nem jellemző a Frostbite-ra, a több Frostbite játéknál nem jön elő, lásd most a napokban jelent meg az új Dragon Age játék szintén Frostbite motorral, ott semmi akadás sincs. A Frostbite tehát nem stutter engine, valamiért a Dead Space remake-ben csesztek el valamit, de ami még szomorúbb, hogy sosem javították azokat a traversal akadásokat.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #48148 üzenetére
Sajnos az új TR-t biztosan nem a Nixxes fogja csinálni, ugyanis a Nixxes kizárólag Sony címeket portol PC-re, néhány éve ezért vette meg őket a Sony. Igen, az új TR sajnos Stutter Engine 5-t használ majd.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz gainwardgs #48142 üzenetére
Mondjuk én, aki nem szokott ilyen skálázókat használni, csak nevetek ilyenkor amennyit sírni tudnak egyesek a felskálázók miatt
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
válasz gainwardgs #48123 üzenetére
Ja, úgy tűnik cudimmel elég sokat nyer a proci, minél gyorsabb a memória (ha az elérése alapból lassú), annál jobb. Csak ez tovább drágítja a platformot és éppen csak elég behozni az AMD-t.
Sztem a háttérben az Intel elég rendesen b@sztatja MS-ot az ütemező miatt, mert tuti hogy gond van vele.[ Szerkesztve ]
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #48054 üzenetére
Lesz, de addig eltelik par ev
Szerk: majd atadnak az AMD-nek megint egy adag market sharet desktopon legalabb, igy AMD oda arazza az 5% al gyorsabb CPU-it ahova nem szegyeli.
X3D meg a csillagos eg es azon is tul.
Kerdes, hogy ki fogja megvenni a cuccot[ Szerkesztve ]
...
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #48011 üzenetére
FSR FG-t és VSM-t nem nagyon sikerült még megjavítani. Pedig a fejlesztők azt írták, hogy javítva lett az FSR FG.
Egy játékon nem segít, ha a launch után heteket/hónapokat kell várni, míg rendbe teszik.Jedi Survivor 9 patch után még mindig katasztrófa!
Ezen felül ha egy játékban van traversal stuttering, azt soha nem javítják ki, azt még a Dead Space Remake-ben sem javították, pedig ott nem is UE-t, hanem saját motort használtak. UE-re pedig sajnos hatványozottan jellemző a traversal stuttering.
-
Yutani
nagyúr
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #48002 üzenetére
Attól függ, hogy a GSC mennyire fog foglalkozni ezzel a dologgal, illetve ha akarnak is vele foglalkozni, mennyire tudják endbe tenni az UE5 katasztrofális streaming rendszerét.
Én is inkább arra számítanék, hogy lesz benne stutter bőven, mivel rendkívül ritka az olyan UE játék, amiben nincs stuttering.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Valdez
őstag
válasz gainwardgs #48002 üzenetére
Ez szerintem is borítékolható sajnos.
-
Busterftw
nagyúr
-
X2N
őstag
válasz gainwardgs #47959 üzenetére
Majd veszel új gépet ha stutterel
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47950 üzenetére
Igen, a Silent Hill 2 Remake frame pacing szempontból egy katasztrófa lett. Ezt a CB tesztje megerősíti.
-
Enton
addikt
válasz gainwardgs #47916 üzenetére
Nvidia is gyorsan kidobta a videóját a témáról:
Is Native Resolution Always the Best Image Quality? | GeForce Fact or Fiction
Mi más is lenne a verdikt mint ami(első a marketing), de ez ettől azért sokkal többrétegűbb téma mintsem ezzel a pár példával és mondattal ilyen egyszerűen el lehessen intézni.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
félisten
válasz gainwardgs #47918 üzenetére
Ezzel nagyon egyetértek,de ennek hangot adtam már anno. Nagyon remélem, hogy azért lesznek stíúdiók, akik kitartanak a saját motor mellett.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47918 üzenetére
Én a Stutter Engine-en csak röhögni tudok, mármint azon a trenden, hogy mindenki azt isteníti, miközben egy nagy stutterfest az egész. Sajnos ez a jövő, a legtöbb fejlesztőnek - érthető okokból - fontosabb a gyorsabb haladás egy projekttel (pl. gyorsabban készül el egy pálya), mint a jó performance. Sok indie stúdió ezért váltott UE4/5-re, mert úgy gondolták, azzal hamarabb készülnek el egy játékkal, illetve adott idő alatt így több játékot tudnak csinálni. Az UE-re jellemző súlyos akadás problémákkal a legtöbb fejlesztő nem foglalkozik.
Bár én nem ismerem a train sim world 5-öt, de úgy látom, hogy UE4-re épül, meg se merem tippelni mennyi akadás van benne.Minden UE játéknál sajnos számítani kell arra, hogy nagy stutterfest lesz, rendkívül ritka az olyan, ami nem az (pl.: Atomic Heart), olyankor örülünk, mert az egy kellemes meglepetés.
#47918 PuMbA: A Frame Gen emeli meg jobban a VRAM igényt, de a játéknak vannak nagyobb problémái is, mint ez.
Az is érdekes jelenség, hogy 4-5 VGA nagyon szorosan egymás nyakán van:
RX 6800 XT, RX 7800XT, RX 7900GRE, RTX 3080 és RTX 4070 szinte ugyanazt a tempót hozzák. Mondjuk azon abszolút nem lepődöm meg, hogy az RX 7800 pontosan ugyanazt a tempót hozza, mint az elődje, mert ez nagyon sok játékban így van, viszont az fura, hogy az RX 7900 GRE mindössze erre a tempóra képes, nem tudja lehagyni a sima RTX 4070-et.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz gainwardgs #47896 üzenetére
Azok a dolgok hiányoznak, amikre a PS-en ID Buffer van használva, mert ilyen megoldás nincs a PC-s API-kban. Ezek nem lettek átírva, hanem ki lettek vágva.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47896 üzenetére
Igen, vannak hiányosságai, de szerintem ezek inkább bug-nak tűnnek. Ahhoz képest, hogy egy noname stúdió csinálta a portot, nem rossz, a hiányosságokat remélhetőleg javítani fogják.
#47897 b.: Stagnálás van piaci részesedésben, de legalább az eladások nőttek globálisan nézve. Szerintem most mindenki várja az új generációkat és nem sokan váltanak addig.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz gainwardgs #47794 üzenetére
A wukong egy csőjáték, ez meg egy "open world" 5 bolygóval. Nem fair az összehasonlítás.
-
X2N
őstag
válasz gainwardgs #47792 üzenetére
Jó lesz ez majd 0.5-1év múlva akciósan. Ha 0 day akarod tolni akkor erősebb kártyát kellett volna venni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #47790 üzenetére
Miért ez mi amit belinkeltem?
30.-án jön a játék , gondolom utána lesz bőven ennél jobb is. Már ma is jött hozzá állítólag két patch.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47762 üzenetére
Na igen, kicsit szerencsétlenül jött ez ki az Intelnek, itt most a játékosok jogosan is tehetik fel a kérdést akkor az Ubinak és Intelnek: akkor most ez a játék nem fog crashelni Intel CPU-kon?
Az is fura, hogy az Intel partnerprogramja ennyit tesz hozzá, még csak egy XeSS sincs a trailerben, ez eléggé gáz egy ekkora kaliberű projektnél.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47759 üzenetére
A kettőt nem lehet összehasonlítani, a Jedi Survival egy tipikus UE4 stutterfest, míg az Outlaws a Snowdrop motort használja, ami fényévekkel fejlettebb, ahogy gejala is írja, az Avatar-ban látjuk mire képes.
-
gejala
őstag
válasz gainwardgs #47759 üzenetére
Ugyanazt a motort használja, mint az Avatar és az tökéletesen fut 1440p ultrán egy 4070-en, ami a középkategória alja. Ott is mindig-on RT van.
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47752 üzenetére
Tech-demohoz képest a látvány elég gyenge. Ma már több olyan játék van a piacon, amely szebb ennél, nem is kicsit.
-
félisten
válasz gainwardgs #47473 üzenetére
Így van.
-
félisten
válasz gainwardgs #47463 üzenetére
Az architektúrának az fekszik amit rá optimalizálnak.
-
félisten
válasz gainwardgs #47455 üzenetére
Még jó hogy léztezik az a játék mert az összesített eredményeket az viszi mindíg fel a maga 20 % előnyével. Volt olyan teszt , ahol duplán vették az eredményét anno....
Amúgy egy kávédarálón is elmegy kis túlzással.[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
válasz gainwardgs #47455 üzenetére
Call of Duty Modern Warfare 3 GPU/CPU test | Action / FPS / TPS | TEST GPU (gamegpu.com)
nem vészes, de tény, ennél nyeri a $/perf mutatót a Radeon
de a legfontosabb, ez egy sz*r játék és ingyen sem kéne, na az AW2-re ez nem igazRibi: linkeltem és írja is, hogy "Max", nem tudok többel szolgálni
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz gainwardgs #47457 üzenetére
Ami eredmény még mindig teljesen más mint a fentebb linkelt izé. Szóval?
-
félisten
válasz gainwardgs #47446 üzenetére
Ez nem azt jelenti hogy rossz stratégiai döntéseket hoznak, és leállnak a fejlesztésekkel,mint az Intelnél.
-
félisten
válasz gainwardgs #47444 üzenetére
Miből következtetsz erre?
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47376 üzenetére
Meglepődnék rajta. Annyira nem lehet sz*r, mint a Cities Skylines 2 és a Starfield.
A Snowdrop motor eddig minden játékban (Division 1-2, Starlink) kiválóan teljesített, így én itt reménykedem egy jó minőségű portban.
Önmagában az a tény, hogy mindegyik felskálázó technika jelen lesz és azok mellett többféle RT-t is támogat majd arra enged következtetni, hogy az Ubi nem vette fél vállról a PC portot, mint a Colossal Order vagy a Bethesda.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Raymond
félisten
válasz gainwardgs #47361 üzenetére
A teljesitmeny sokkal jobb mint amit a system requirements alapjan varthatott volna az ember. Es ezek a PT-ben 3 bounces ertekek, a CP2077-ben csak 2 bounces van.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
gV
őstag
válasz gainwardgs #47361 üzenetére
nem is vészes, a CP2077 PT 1080p-n 39FPS 4070-el [link] ha RR-el itt is szebb látványt kapsz a natívnál akkor "okés" a hardver követelménye a játéknak.
-
gainwardgs
veterán
-
Yutani
nagyúr
válasz gainwardgs #47355 üzenetére
Ennek valahol vége kell szakadjon, különben nem fogják tudni eladni a játékokat. A piac kis része rendelkezik felső kategóriás kártyával, arra nem lehet építeni.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz gainwardgs #47344 üzenetére
Valószínűleg elkerülte a figyelmed a DLSS Performance mode. Ahogy b. kolléga is írja, 540p a renderelt felbontás. Tehát szerinted rendben van, hogy egy 3070 ezt a játékot 540p-ben tudja medium beállításokkal 60 FPS-sel megjeleníteni?
#tarcsad
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #47346 üzenetére
Én is remélem, hogy nem ez lesz Remedy azért képes optimalizálni. Kicsit hihetetlennek tűnik egy ilyen sose látott erősségű gépigény. Az is lehetséges, hogy medium beállításon már olyan jól néz ki, mint más játék ultrán és a beállítások nagy része túlzás / jövőbe mutató.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #47344 üzenetére
"Sokkal jobb lesz optimalizáltság szempontjából mint összes eddigi unreal5 megjelenés"
A kép alapján jelenleg rosszabbnak tűnik, mert eddig semelyik Unreal 5-ös játéknak nem volt ilyen durva gépigénye.
"A 3070 egy 2020-as kártya. Csak nem gondoltad hogy fullon fog futtatni egy majdnem 2023 végén megjelenő játékot"
Milyen fullról beszélsz? A 3070 közepes grafikán 960×540 felbontáson fogja futtatni a kép alapján. Ez kb. a felháborító kategória.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz gainwardgs #47342 üzenetére
60 FPS 1080p-n médiumban 3070-en csak DLSS Performance módban van meg? Nem vészes?
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47317 üzenetére
Kiegészítés az előző hozzászólásomhoz:
Itt már abszolút rendben van a sebesség. Nekem az a "Performance Target" beállítás nagyon gyanús. Mindenhol, ahol sima "Unlocked" van beállítva, ott jó a sebesség. Én legalábbis jónak tekintem, mert RT melletti natív 4K-ról van szó, ennek fényében a 85 szerintem abszolút jó.A fenti kép innen származik. Nem az én mérésem.
-
huskydog17
addikt
válasz gainwardgs #47317 üzenetére
Ez nagyon nagy különbség a PCGH méréséhez képest, főleg figyelembe véve, hogy nálad 1080p rendering felbontáson futott a DLSS Performance miatt. A PCGH natív 4K-ban kapott átlagosan 87,5 FPS-t. Sőt, mi több, a Ryzen 7800X3D magasabb pontszámot ér el, mint a Core i9-13900KS, azaz az AMD CPU-val elvileg valamivel még magasabb tempót is ki lehet sajtolni. Nálad valamiért brutális összeomlott a sebesség, pedig semmi nem indokolja. DLSS nélkül is ennyire rossz? Mondjuk a Performance Target beállítás is más nálad, nem tudom, hogy van-e érdemi különbség az "Unlocked" és az "Unlocked (V-Synch)" között.
Én nem tudom leellenőrizni, mert nincs meg nekem a játék.
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #47030 üzenetére
Azt sem mondhatjuk szerintem rá, hogy rosszul fut. 4090-en 4K Ultrán megvan a 60fps Élőben, tehát nem YouTube videón keresztül azt mondják, hogy jóval jobban néz ki.
Egyébként meg a szintén UE5-ös Black Myth Wukong-on YouTube-on keresztül is látszik, hogy egyértelmű grafikai előrelépés. Ezzel a kinézettel én elfogadom a gépigény növekedést.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #47027 üzenetére
Nem. Ez Unreal Engine 5 Más UE5 játékoknak is hasonló a gépigénye, pl. a Remnant 2 jelenleg 5 patch után se fut ennél jobban.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
őstag
válasz gainwardgs #46923 üzenetére
Kell vmit hagyni 5000-es szériára is . NV üzletpolitika sokat nem lehet tenni ellene. Max halasztani a vásárlást, de nem hiszem hogy a későbbi generációkban ne lenne ilyen vagy hasonló jelenség. Teljesítmény/fogyasztásra értettem egyébként. AMD marketingelt kezdetben hogy hű meg ha. NV-nél nem ezt domborították ki. Aztán meg ezen a téren is lenyomták. NV (meg úgy általában) árazásról, kategória eltolásról perszer ne is beszéljünk....
-
gainwardgs
veterán
válasz gainwardgs #46908 üzenetére
Állítólag a driverrel van gond
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #46425 üzenetére
Meg az a 12GB ugy ahogy okes most, de jah azok is pont kibirjak jovo ev vegeig amikor is ujra venni kell majd valamit
...
-
félisten
válasz gainwardgs #46129 üzenetére
Soha nem tagasram ezt egyertelmuen a zold kartyakat szeretem,de latom a gondokat veluk.
Jok az uj radeonok,az arazasuk szar.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz gainwardgs #46129 üzenetére
A hatalmas kulonbseg itt az, hogy az Nvidarol es megoldasaikrol nem hangzanak el evrol-evre ugyanazok a mesek es fantiaziak, csak mas kontosben.
Az Nvidia inkabb kijon valamivel aztan az elterjed es fejlodik.
Persze minden esetben jon a kontra es meg van magyarazva, hogy az miert halott otlet, bezzeg az AMD megoldasa.
Aztan a valosag meg teljesen mas. -
Dtomka
veterán
válasz gainwardgs #45692 üzenetére
Köszi, értem. De azt gondoltam nem kell még a usernek még ilyenekkel "tök...nie" Egy noctua is lga 1700 platformra 40k+ már és még ez sem elég, tré az irány ami fele tart ez az IT azon belül a CPU és GPU ipar.
#45693 b.
És mert valaki egy excel táblában beírta ezeket az adatokat attól még nem biztos\valós eredmények. De ha tényleg igaz akkor a 4090 tényleg brutális minden téren.
Nekem 3070 -em van ~2080TI szint, akkor több mint 10x a teljesítménye. -
bozont
veterán
válasz gainwardgs #45625 üzenetére
A teszt azért (is) készült mert a 4090 tesztben 5800X-et használtak, ami már meglátszott az eredményen és a fórumban is sokan szóvá tették, hogy kevés az a proci már ide.
Mondjuk szerintem elég jól szerepel itt is az 5800X, 15% az nem olyan vészes. Mondjuk jó lenne fps értékeket is látni a táblázatban, hogy mit is jelentenek pontosan a százalékértékek.
-
gV
őstag
lesz avval is
-
félisten
néztem tesztet már de a 5800x3D nem tudja megfogni a12900k-t.
A 7600X tudja hozni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #45615 üzenetére
Jó kis kártya az 1080 Ti.
A Pascal ugrást ez sem érte el sztem, bár nem néztem utána.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #45613 üzenetére
mert őket nem lehet megvesztegetni és ha kapnának kártyákat akkor Nvidia bérencek lennének. persze Wolfgang azért a cikk végén leírja hogy:
"A ComputerBase tesztelésre megkapta a GeForce RTX 4090 FE-t az Nvidiától. A grafikus kártyát NDA keretében tették elérhetővé. Az egyetlen követelmény a lehető legkorábbi megjelenési dátum volt. A gyártó nem befolyásolta a vizsgálati jelentést, és nem volt köteles közzétenni."
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gainwardgs #44986 üzenetére
Valószínűleg igen, de ez már az elején köztudott volt. Arról volt szó, hogy az Ada 3090x 2,3 a navi 3 3090 2,5.
-
tozso001
csendes újonc
válasz gainwardgs #44974 üzenetére
Azért a benchmarkok adnak egy "reális" (hatalmas nagy idézőjel alatt!) képet a kártya teljesítményéről. Szóval a nem hozzáértőknek jó kiindulási pont, persze aki ért hozzá, az tudja, hogy emögött sokkal többről van szó.
Üdv, Zsolti
-
Petykemano
veterán
válasz gainwardgs #44970 üzenetére
Szerintem meg épp az lesz, hogy az RDNA3 remek gyártási költséggel (kis lapkák, jó yield), és elfogadható fogyasztással fog jönni, de a Lovelace egy-egy nagyon jól sikerült példányára indít az nvidia egy olyan terméket, ami mondjuk 1.5x akkora fogyasztással ugyan, de nyer a benchmarkokban.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
keIdor
titán
válasz gainwardgs #44970 üzenetére
Meglátjuk…
Szerintem még bármi lehet. Pletykákat kivéve semmi konkrétum nincs. Túl messze vannak még.
Szerintem a Lovelace Cuda Core száma stimmelni fog, de órajelet nem tudunk, IPC-ről sincs semmi konkrét.MCM a másik oldalon is ki tudja hogy sikerül. Lehet jól, lehet kevésbé.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
-
félisten
válasz gainwardgs #44833 üzenetére
nem tudom, tweetet belikeltem tőle. Szerintem sajátja lehet, de nem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz gainwardgs #43286 üzenetére
Mivel a marketing érték nagy és a támogatás híre jelentős, ezért nem hiszem, hogy azért nem írták ide, mert kifelejtették. Abu85 már válaszolt is. Azért hagyták ki, mert nem NVIDIA-s ray tracing lesz.
Abu85: És akkor ez AMD-s megoldás lesz ugye? NVIDIA-n pedig nem a fix ray tracing hardveren fog futni majd, hanem az általános feldolgozókon?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz gainwardgs #43150 üzenetére
Én se nagyon, de az Intel nagyon ígérgeti a partnereknek, hogy lesznek kompatibilis szoftverek az Alder Lake startjára. Már amúgy van olyan profilozójuk, amivel az alkalmazás működése hozzáigazítható az eltérő magokhoz, tehát ez jó jel. Innen már csak a fejlesztőkön múlik, hogy megcsinálják-e, vagy inkább kijelölik az egyik magcsoportot oszt jóvan.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz gainwardgs #43143 üzenetére
A Windows ennek csak az egyik eleme. Az új OS-t a Microsoft felkészítette arra, hogy jobban tudjon dönteni a hibrid dizájnokban. De ez az ütemező jórészt a Qualcomm kódjára épül. A problémás terület nem ez, hanem az alkalmazások helyzete, hogy lekezeljék az eltérő magok jelentősen eltérő késleltetését a gyorsítótárakra nézve. Ebben valamennyire segít az, hogy az új ütemező felé egy alkalmazás jelezheti, hogy hibrid dizájn esetén tudja-e kezelni a magok különbségeit, vagy nem, és ha nem, akkor melyik magcsoporton akar futni, és melyiket hagyja munka nélkül. Default beállításon az Edge böngésző például eleve az Atom magokon fut, és a nagy mag(ok)hoz hozzá sem nyúl. Azt még nem tudni, hogy ebbe a user belenyúlhat-e, vagy el kell fogadni az alkalmazás/OS döntését. Androidon ugye úgy van, hogy nem lehet megszabni felhasználói szinten, hogy egy alkalmazás melyik magcsoporton fusson, ha a leglassabb magokon akar futni, akkor lófaszt se tehet a user.
[ Szerkesztve ]
-
tisztelturam
aktív tag
válasz gainwardgs #42962 üzenetére
Azt egyébként érti valaki,hogy ilyen kinézet mellett miért ilyen gyenge a 4k teljesítmény? Mert a linkeld oldal képei alapján a játék valami borzasztóan ronda
-
tisztelturam
aktív tag
válasz gainwardgs #42958 üzenetére
Ja ez volt az az oldal amit korábban olvastam ,hogy itt sokan nem szeretnek mondván hogy kb 2 VGA-t tesztelnek csak a többit "átlagosítják" valódi mérés nélkül.
Én nem tudom ebben van-e igazság.[ Szerkesztve ]
-
Kolbi_30
őstag
Gondolom a zöldeknek van optimalizálva
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
addikt
Mindegyik radeon gyenge, nem?
5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
tisztelturam
aktív tag
válasz gainwardgs #42956 üzenetére
Fél órája googlet bujom de nem ad ki semmi tesztet
-
Televan74
nagyúr
válasz gainwardgs #42764 üzenetére
Majd akciósan játszunk a játékkal, kb. egy év múlva. Addigra talán lesz hozzá megfelelő kártya is, nem horror áron.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Laja333
őstag
válasz gainwardgs #42212 üzenetére
Nem sokan számítottak arra, hogy a CPU után GPU-nál is meglépi ezt az AMD. Le a kalappal.
-
Locutus
veterán
válasz gainwardgs #42212 üzenetére
Másik ötben meg pont fordított az eredmény, ja
Ahogy tech jesus is megmondta, odaért a 6800XT ahol a 3080 van. Van ahol gyorsabb, van ahol lassabb, de nagy átlagban ugyanott van, tehát egyikkel sem jár jól vagy rosszul senki. Viszont a tény, hogy sikerült ilyen gyors kártyát csinálni az AMD-nek, az nekik nagy dicsőség, az nvidiának meg inkább szégyen ennyi év előny után.
Mindenesetre a stock AMD hűtő megint egy rakás szar lett, meg kell várni az AIB kártyák mit mutatnak.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Laja333
őstag
válasz gainwardgs #41963 üzenetére
Na a végén még az NV csúcskártyájának az AMD középkategórájával kell versenyeznie? How the turntables.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz gainwardgs #41973 üzenetére
Kettéhúgyozza (2 fps), agyonveri (1 fps), majd még egyszer kettéhúgyozza (2 fps).
-
Pug
veterán
válasz gainwardgs #41973 üzenetére
Es felskalazas versus non-felskalazas...
Felskalazas nelkul mar nem olyan combos a 3070....
Gondolom ezeket a szamokat
1440p
3070 RT 74fps
6800 RT 80fps4k
3070 RT 38fps
6800 RT 46fpsDe annyit azert ki kell emeleni, hogy a Sotr-ben ez csak shadow RT, ami legkevesbe zabal...
Szoval meglatjuk meg azt az RDNA2 RT perf-et...
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Na ez érdekesen alakul. A végén még AMD kártyám lesz.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
veterán
válasz gainwardgs #41966 üzenetére
Te milyen szamokat nezel ?
1440p
3070 RTX+DLSS : 85fps
6800 RTX 80fps
4k
3070 RTX+DLSS 54fps
6800 RTX 46fps -
veterán
Ray Tracing DLSS nélkül kb játszhatatlan, szóval az NV darabokra veri a Radeon 6xxx szériát sajnos.Az AMD féle DLSS (Supersapling) meg ki tudja mikor jön ki, ha egyáltalán lesz a mostani kártyáikra . Pedig jó lett volna ,ha versenyképes az AMD ,jó hatással lett volna az árakra.
[ Szerkesztve ]
-
imi123
őstag
A sütős prezinél azt írtam Jensen egy zseni.Ezt továbbra is fenntartom de Ő is ember.Ezt most csúnyán benézte.
Lisának egy hatalmas piros pont.Csodát tett az AMD-vel.Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
Yutani
nagyúr
-
Dtomka
veterán
válasz gainwardgs #41550 üzenetére
Nem rossz
-
Locutus
veterán
válasz gainwardgs #41514 üzenetére
Mert hol van a határ, 6-nál?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
HSM
félisten
válasz gainwardgs #41510 üzenetére
De az erősebb kártyák akár ki is élezhetik az Intel előnyét játékok alatt.
-
nubreed
veterán
válasz gainwardgs #41510 üzenetére
Azért még nem kell leírni az Intelt. Még mindig sokkal több a bevétele így is mint az AMD -nek.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Shing
őstag
válasz gainwardgs #41508 üzenetére
Akkor nvidia jól jár, mert csak PCI-E 4.0-ra váltással hoznak pár százalékot a mostani kártyákhoz képest.
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #41503 üzenetére
Csak mert a kollega azt irta ha jol ertelmezem, hogy az nVidia +20%-al lesz elorebb a Big Navitol.
Avagy akkor az keves lenne?Tobbre lemaradasra gondolsz/tippelsz?
Gondolod, hogy ennyire nem sikerult megint osszekaparni az AMD-nek semmit sem?
Mert ha igen akkor az eleg szomoruCsak pusztan erdeklodom, bar a Te Vega-s dolgod sztem ironikus akart lenni
...
-
Devid_81
félisten
-
Kolbi_30
őstag
válasz gainwardgs #41456 üzenetére
Vega 56 is volt, azzal se volt soha semmi problémám.
-
Kolbi_30
őstag
válasz gainwardgs #41452 üzenetére
És hol van lemaradva? 2080ti ott oké de a többi az +- 10%...es ugye nem abból adnak el sokat...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest