Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Bittorrent topik
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricshard444
veterán
Valoban eleg erdekes ez a kep. Nekem 7790-m van egy ideje es 1080p-ben Mediumon vagy High-n mindem elfut 30fps felett amit eddig probaltam, persze elsimitas FXAA, ha jobb a dolgom 2x MSAA. Lehet az AMD is igy erti ezt a grafikont.AMD experience
Gonoszsagot felreteve biztos nem 60 fps a kinezett ertek az ilyen grafikonoknal, ha igen, az nem Ultra-n.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
válasz bombibmw #6672 üzenetére
Köszi szépen, jelenleg egy másik projekten vagyunk, de ha ez bejön, akkor ez már adódik hozzá automatikusan, így nem zárkózom el előle.
Nem ismerem őket, persze dínó uraságot igen..., de ameddig hallgattam, az a röhögés és köpködés, a szubjektivitás mocskában fürödve eléggé letolta a színvonalat a nézhetetlenségig nálam.
Keldor papa: Hehe, köszönöm, jól esik.
gbors: Ajajj, valóban kilehettek éhezve.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Abszolút egyetértek az elöttem szólókkal és sajnos tapasztaltam is, hogy az igényt ez is kielégíti. Nem igen van itthon olyan videós, akit szívesen hallgatnék a gépekről. Persze nakos kolléga gépszerelései zseniálisak, csak nem túl gyakoriak.
Volt szó régebben róla, hogy barátommal csinálok egy csatornát, ami erről szól, mert sok téma van, ami kommentben túl hosszú és nem igen emészthető, de egyelőre jégen van...
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz schwartz #6579 üzenetére
Azóta történt egy s más a témában. Az overclockers.co.uk fórumán a Fiji bemutatása után felmerült néhány kérdés, amelyek közül az egyik egy nagyon érdekes témát feszeget: rendelkezik-e HDMI 2.0-s támogatással a Fiji GPU? A választ az AMD egyik illetékese adta meg, így a hozzászólás kvázi hivatalos információnak is tekinthető, ám tartalma már egy picit lehangoló. A jelek szerint a 4K-s tartalmakat 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett csak a DisplayPort videó kimeneteken keresztül lehet majd élvezni, ugyanis a HDMI port 1.4a szabvány köré épül, nem pedig 2.0-s köré.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Egyáltalán nem olyan ronda, mint amilyenre elsőre hat. És itt a haj és a fű látótáv sincs maxon.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Nekem nem ez a tapasztalatom semelyik generációban
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Vannak játékok ahol az átlag magasabb Radeonnal, de a minimum általában azonos vagy rosszabb ilyenkor is, ez pedig egyből vissza is dobja a 2. helyre, mert kinek kell kiegyensúlyozatlan fps.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Így van, a dobozok "fogságában" élünk már nagyon-nagyon régóta. Ez a gyakorlat, az elmélet persze, hogy a dobozok sokkal keményebbek, csak nem optimalizálnak rá a srácok rendesen
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Köszönöm a választ, sajnos ez így elég szomorú képet vet a 290X-emre, de a kövi szériáig "kibírom" vele. Vannak játékok, amik nagyon szépen futnak vele és az is "valami".
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
A cikk elmaradása miatt bedobom ide is a tapasztalataim, elsődlegesen a 290X szemszögéből:
GK110 vs Hawaii:
Driver:
AMD: Omega
Nvidia: 344.11 - Újabb játékok nem lesznek, amiknél gyorsult valamit is a zöld oldal.
Alapvetően úgy indult a teszt, hogy lesz alulfeszes szekció / eredmény is, de olyan hosszú/kifejtett kommentet nem szeretnék létrehozni, így rövid leszek:Hawaii:
Az alap biosokkal nem érhető el olyan durva alulfeszelés /fórumon csak: HSM-tett kártya/ a fejlett energiamenedzsment miatt, mint amire amúgy a GPU-k képesek lennének.
Azért lemértem nektek hangerő és hőmérséklet ügyileg, hogy gyárival kb mire lehet számítani, ha erre adjátok a fejeteket:30 perc Heaven Benchmark futtatás:
Alulfesz - 900: 50fps - 39dB - 69 fok /VRM1:54 VRM2: 54 - 2100 RPM
Alapfesz 1050: 54fps - 49dB - 85 fok /VRM: 81 VRM2: 73 - 2800 RPMElég impozáns difinek tartom ezt és még jóval alább lőhető ez az érték, ha egy PT1-s bios-t rakunk, ami kiakasztja az órajeleket 3D értékekre, de ezáltal egy rugalmasabb kártyát kapunk tuning/antituning ügyileg.
Általánosságban 8-10% fps-t veszett oda a kisebb hőmérséklet oltárán a 900 MHz-nek köszönhetően. Döntse el mindenki maga, hogy megéri e az áldozatot.Teljesítmény:
Az előző komoly kártyám egy 780Ti volt 1200-s GPU órajellel hajtva, eszméletlen erő volt benne tuningolva, alapon /990MHz körül/ azért érezhető volt néhol, hogy nincs tuningolva a kártya.
Minden maxon, ahogy megszokhattátok, 1080p:
Total War Rome II Benchmark:
R9 290X 1050/1450 (OC): 45/21
780Ti: 54/24
780Ti 1200/1900: 64/30Grid Autosport:
290X OC: 85/62
780Ti: 100/76
780Ti OC: 115/88Shadow of Mordor: (High textures)
290X OC: 76/58
780Ti: 77/57
780Ti OC: 92/67Lichdom Battlemage:
290X OC: 73/51
780Ti: 70/51
780Ti OC: 81/55
280X OC - 62/51 - ráadásnakEnnyi eredményt tudtam pontosnak nevezhetően lemérni, a többi tapasztalatom játékügyileg:
Survarium: Ez a Stalker sorozat motorját használja, ami nem túl fényűző, de egy erős kártya kell a maximum részletességhez.
Gyorsabban fut, mint az 1200-n járatott 780Ti-vel, olyan 5-10fps átlaggal, ami azért szép teljesítmény egy közel alapon járó 290X-szel.Evolve: Az átlag fps szintén az 1200-ra húzott 780Ti felett van vagy 10fps-sel, de a minimum közel azonos, ami úgy 50fps körül van, így játékmenetre semmi difi 1080p-ben.
Tomb Raider: FXAA-val, magasabb értékeken fut, 2x SSAA kicsivel gyengébben, úgy 5-10% lehet a difi.
Dragon Age: Mantle mellett egy fokkal simábban fut a játék, mint DX11 alatt. 780Ti-hez viszonyítva körülbelül 1 szinten van a 2 kártya, 1-2fps a különbség a 2 kártya között, de ne feledjük, hogy a 290X alig van meghúzva.
Far Cry 4: Az átlag kb ugyanannyi, de a minimum érzékelhetően rosszabb a 290X esetében, azonban 1 opció átállításával és 1 opció kikapcsolásával a 290X szárnyra kap és simán hozza a 780Ti teljesítményét, még többet is. Utóbbi kártyára valamiért ez a 2 opció csak 1-2fps-nyire hatott, így nem volt releváns, de AMD esetében nagyon is.
Képminőségre, ha nem bámuljuk egyhelyben a képet, akkor nem vesszük majd észre a különbséget, tehát 290X-szel jobb volt játszani.Az MSI Gaming 290X-szel kapcsolatos élményeim:
Egyrészt nagyon örültem, hogy ezzel a 290(X)-szel végre nincsenek kékhalálok, de ott a másik oldal:
Ez a széria rettentően melegedik és tuningra pofátlanul megnő az étvágya, ehhez mérten a feszültség igénye is, minden kártyánál más ez a pont, az enyémnek kereken 1GHz volt, ahol a legkevesebb fesszel adta a legjobb teljesítmény/fogyasztás arányt.Az MSI Gaming hűtője egy szánalmas vicc, akármilyen házad van, abban biztos vagyok, hogy nyáron közel lesz vagy már rég eléri azt a pontot, ahol visszaveszi az órajelet.
Órajel visszavétel: 10-ből 8 játékban nem venni észre, hogy állítja szélsebesen az órajelet, de az a maradék 2 játék olyan kis akadozó mozgást mutat, a relatíve magas fps ellenére is, hogy ezt komolyabb játékos nem tolerálja. Pedig most csak 50MHz Range-ről beszélek, ez nyáron nyilván magasabb érték lesz.
Emellé a gépházat szétfűti, a széttuningolt GTX480 óta nem láttam ilyen mértékben gépházfűtő kártyát. Ezt orvosolandó az alulfeszelés, de azért ott van az emberben az az elégedetlen kis rész, hogy miért vegye vissza az órajelet és miért nem állítatja felfelé.Tuning:
Volt alkalmam kipróbálni 1200MHz-n a kártyát, kétségtelenül ezen az órajelen egy szó jutott az eszembe: "erő"
Azért, mert ami eddig 51-52fps-sel döcögött 1GHz-n, az akkor már 60 fölött járt kicsivel, azaz 60Hz-s monitoron tökéletesen sima képet eredményezett, a minimum fps-k is jóval szebbek voltak, ha az új szériában sikerül ezt a GPU-t 1.2 köré repíteni, akkor 1080p-ben egy /jelenleg/ tökéletes társ lehet.
Mit is gondolok erről az 1 évről, ami eltelt az első 290-s találkozásom óta?
Nos, a régi játékok, ahol nem voltam megelégedve a kártya teljesítményével, azok még mindig elég gyengék a 280X-hez képest, de az újabb címek, azok egyértelmű erőfölényt hoztak a 290 számára, amire anno vártam, viszont a fogyasztás, hőtermelés, gyenge tuningpotenciál nem annyira adja át a Best Buy érzést, mint kellene, de így is egy jó választásnak tartom, ha erősebb léghűtős / vízhűtős megoldást alkalmazunk.A 780Ti minden játékban 1 nagyon komoly teljesítményt mutatott fel, míg a 290X néhol rettentően hullámzó teljesítménnyel bír /magas az átlag/min közötti szakadék/, ez az ami felháborító, mert amúgy egy szerethető kártya lenne.
Ha kérdésetek van, nyugodtan írjátok meg.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Locutus #3884 üzenetére
Ennyire lehetett számítani a várható csökkentett órajellel és 1.5x annyi "anyaggal". Ez játékban úgy 30-40% körül fog kijönni egy 980-hoz képest 1080p körül, ami ismerjük el, elég jól hangzik /húzva már 980 SLI teljesítmény, a több GPU problémái nélkül/
Ha jön egy megfizethetőbb verzió, az kielégítő erő lesz minden játékos számára erre az évre.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Volt nyáron GK104-s kártyám és 280X/7970-m is elötte/utána (GK104 is szintén) és a néhol limitáló 2GB-n kívül sebességben még mindig nem tapasztaltam, hogy a zöld lassabb lenne. BF4-ben jobban ment a 280X kicsivel, de máshol...még mindig hol az egyik, hol a másik volt kicsivel jobb.
Szó nincs még mindig gyakorlatban az elavulásról, így több év távlatában sem, így kár ezen vitázni. Aki 4GB-sat vett, az pedig egyáltalán nem maradt ki semmiből, hogy nem a 7900-t vette.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Javítanám magam annyiban, hogy GTX480-nal is behalt anno a Sniper Elit V2 benchmark-ja, azért nem emlékeztem erre, mert az nem fekete képernyő volt, hanem fehér
Átlapoztam a régi jegyzeteimet és bizony az volt, amit leírtam: 5-ből 2x lefutott, azután fehér képernyő, utána pedig hetekig nem volt jó és mikor búcsúztam a kártyától, akkor lett jó ismét. A 2 időpont között semmilyen új driver nem jött ki, így a driver, mint baki, kilőhető, hacsak nem a VGA driver kedvétől függ a szórakozásunk
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz daveoff #2864 üzenetére
Mikor tesztelek, akkor számtalan Benchmark-ot átnézek, sőt, a fellelhető szinte összeset. Nem tudom már, hogy melyik ingyenes és melyik nem, az ilyenek felett már átsiklok.
Ezekkel a sorokkal persze nem azt mondom, hogy a piros oldal nem jó és a zöld fasza, mert könnyen lehet, hogy utóbbinál épp nem jött elő ez a hiba, de érdekesnek vélem ezt a témát.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Tapasztalatom szerint, van, hogy AMD-n valamiért fekete képernyővel megy le/vagy sehogy 1-1 Benchmark, eddig 2-vel, ha találkoztam, az egyik ilyen a Sniper Elite V2 Benchmark volt, a másik a Sleeping Dogs.
Mindkettő eredeti, mielött még az lenne a téma, hogy az ingyen polcról vettem le. Nvidia-val még nem volt ilyen bugom, de ebbe az is beletartozik, hogy jó, ha fele annyit Benchmarkoltam zölddel, mint piros kártyával, így erre nem feltétlen érdemes adni.
Rápróbálhatsz másik driverrel, de nekem soha nem hozott megváltást. Valamiért néha nem akarja az igazságot, van, hogy másnap pedig tökéletesen futott...
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz gainwardgs #2345 üzenetére
Most jön az a rész, mikor meg kell kérdőjelezni az Nvidia -s elavultságot?
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Malibutomi #2292 üzenetére
Attól még a linkelt széttömörített képnél tudnék jobbat, ahol kitűnne a dolog, de most monitoron megnézve nem egyszerű a kérdés, az tény. Néha jó lenne monitoron játszani
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Én TV -n játszottam és ott igencsak kítűnik, hogy nagyságrendekkel élesebb SSAA -val, mint nélküle. Már nincs fent, hogy lőjjek képeket, de 2x2 mellett valóban jóval élesebb a kép.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Erdei88 #2283 üzenetére
Igen, kijátszottam, de SSAA és tuning nélkül. Az a baj, hogy SSAA nélkül homályos nagyon a kép, ha a tesztek igazak, akkor valóban jobban fekszik a pirosaknak 10-20% -kal ez a cím.
Viszont csak megerősíteni tudom azt, hogy ilyen egyenletes és gyönyörű grafikai minőséget még én sem láttam. A végefelé már voltak részek, amik azért hullámzó minőséget mutattak és látszott, hogy hol húzták meg a határt, de 1.5x SSAA -val még zöldön is vállalható.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz Locutus #1967 üzenetére
Ref hűtő nem játszik, ha halkat szeretne az ember, 40-50W a felsőkategóriában nem releváns, ellenben az árat nem hoztad fel, ami elég nyomós kérdés.
Ha ezeket kizárjuk, mert valamilyen oknál fogva nincs gondod driveresen semelyik oldallal és egyedi hűtős modelleket nézegetsz + a tárcád teli van, akkor annyira redukálódik a kérdés, hogy melyikkel szimpatizáltok jobban és/vagy kifejezetten 1-2 epic cím miatt döntötök valamelyik mellett?
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Egy gondolat kering a fejemben, kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan "győznétek meg" a következőről, ha már így leült a topik:
Mi szól egy GTX mellett az AMD-vel szemben?
A driveres gondokat most hagyjátok figyelmen kívül (az tagadhatatlan, hogy most én is megszívtam az új kártyámmal), azon felül van egy PhysX a dologban, utóbbit aláírom, hogy remek dolog, ahol még még bevetik néha.
Átlagos kérdés, kezdőbb számteches emberkéknél gyakran hallom ezt a "győzz meg" kérdést, sokszor fordítva.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Sok embernek gratulálhatsz viccen kívül, mert nagyon sokan tértek át zöld 7-s szériáról R9 290-re vagy alapból AMD-t vettek a Mantle hype-ra.
Egyébként az én procimmal 4.2 GHz-n és 290-nel +25-30fps-t kapok Multiban külföldi fórumos beszámoló szerint, ami kicsit sem átverés vagy gyenge növekedés (60-85/90)Abu: Hozzátéve, a félreértések elkerülése végett
Multi orientált játék, így az a lényeg, bár én BF3-mal játszom[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz KAMELOT #1503 üzenetére
De mi ez a 70 vs 100 fps DX alatt? A 290X 700 MHz-n ment vagy mi?
Ha 30% difi lenne a 290/X és 780Ti között Multiban, akkor a kutya nem venné az AMD-t BF4-re, én 7870CF-rel és az ócskavas procimmal pörgettem 86-s átlagot 3 mérésből (Shanghai 64 Player)
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Yep, kvázi rég nem volt ilyen nagy fejlődés szoftveres téren.
Most nekem is zöld kártyám van, sajnálom is, hogy nem tudom egy ideig még kipróbálni a Mantle-t, de nem érzem a kéztetést, hogy elkezdjem védeni a cumómat, mert, hogy ez iszonyat jó és más érzés birtokolni...nem így van, ez is csak egy hardver.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz KAMELOT #1451 üzenetére
Én szóltam a moderátoroknak, mert borzalmas ami itt ment, komolyan, mint egy óvodában.
Védi a játékát és a másik tapsol neki Nem vagyok egy szigorú ember, szeretem a poénkodást, de ahogy sokan megnyilvánulnak az kész szánalom.Úgyhogy Nekem írd ezt, Ő csak végzi a munkáját.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz WaterWawe #1188 üzenetére
Anno mikor létrehoztam ezt a topikot, úgy gondoltam, hogy a szubjektív tapasztalataitok megosztjátok egymással és elbeszélgettek ezekről, vagy az aktuális fejlesztésekről szakmaian.
Egész normális hangvétel kerekedett az elmúlt 1 órában.
Így kéne mindig beszélgetni ezekről szvsz: tapasztalatokat megosztani és véleményt írni, nem pedig beböfögni azt, hogy "szar az amd/nvidia ", mert az...szánalmas.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
"Nyomon követni", én meg tapasztaltam a dolgokat éveken keresztül.
Elhiszem, hogy volt problémád a piros kártyákkal, ahogy nekem a zöldekkel, ettől függetlenül mindig azt veszem ami jobban megéri a jövőre tekintve /azon felül, hogy sanszosan nem tartom meg addig mikor lenne jogosultsága ennek/
Nem szoktak érdekelni az aktuális Driveres szenvedések amiket mások alkotnak, itt mindig stabil volt a piros oldal már 2009-től, a zölddel szívtam Tomb Raider alatt 1 hónapig a kékhalálokkal, meg régebben a Béta driverek "az illesztőprogram helyreállt" üzeneteivel, de mégsem estem nekik, hogy ez egy hulladék, mert nem az, csak átmeneti probléma adódott a zöldeknél.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1173 üzenetére
Én is mérek Multit, de már "begyakoroltan", úgy nálam szinte mindig kijön ha van tuning egy kártyán például /ergo gyorsabban fut és a reális skálázódás is adott/, de még úgysem teszem be a végső % mérésbe, mert a Multi kicsit sem lehet "hiteles".
Úgy, hogy egymás mellett vagytok és azonos a gépetek úgy lehetne összemérni a Multit valamilyen szinten.
Egyébként nem tartom irreálisnak a kapott eredményeket, attól függetlenül, hogy nem tudni melyik Mapeken mért.
sg22: Nem szoktál ilyen lenni, ha valami problémád van valaki nézeteivel, kérlek ne fórumon idegesítsd.
Erdei88: No', tőle viszont még tényleg nem láttam szakmai kommentet
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1168 üzenetére
Fraps, de monitorozom a másodlagos monitoron Afterburnerrel is 0,1 seces frissítéssel, hogy kiderüljön a turpisság is, ha nem mondaná az igazat.
A lényeg Single-ben: Megpróbálni ugyanannyi időt tölteni egy adott szakaszon és azonos dolgokat felrobbantani, így sem lesz a legjobb, mert nem ugyanazt csináljátok, de megtenné.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1165 üzenetére
Mérd, nem kell hozzá nagy tudomány:
Single úgyis Scriptelt, csak ugyanazt csináld.
Multi: 3x 15 perc mérés mindegyik kártyával, és meglepődsz majd milyen "pontos" eredmények jönnek ki.Persze ha nem 1 a gép és a teszter akkor értelmetlen.
Single-ben az első pályát ajánlom, Multiban pedig vegyesen, a Shanghai a legdurvább VGA igényre /főleg összedőlő felhőkarcoló után/
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz BlackSoft #942 üzenetére
Itt a GX2 és a 295 is csinálta, csak alacsonyabb frekvencián és "lassabb ütemben"
A 690 pedig gyors ütemben és vékony hangon.A VTX 7950-m és a Giga 7970-m pedig nem csinálta, a többi igen, de annyira nem zavaró, pedig 600-800-n pörög minden a gépben, minél több feszt adsz a GPU-nak annál hangosabb ez a cicergés.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Cincogás valóban nem AMD specifikus, némelyik GTX-m ugyanúgy csinálta, mint az HD-m.
Sajnos ez ilyen dolog, egy konkrét konfigban kell tesztelni ahova majd befekszik a kártya egy időre, máshogy nem lehet kiszűrni.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Miért írja mindenki az account nevem ch-val? Gonosz-gonosz emberek
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz WaterWawe #920 üzenetére
A Kepler a jelenlegi infók szerint nem fogja tudni hatékonyan vagy egyáltalán hajtani a Mantle-t, a köv genes zöld lesz olyan felépítésű, mint a GCN, annak lehet reális esélye, hiszen csak egy hasonló architektúra kell, mint a GCN.
Ennyi a megkötés, de ez nem azt jelenti, hogy futni fog tutira a régebbi zöldeken.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
De nem is kell versenyezni, pártatlan alkalmazásban a határon kell járatni egy tuningosabb 7970-t, hogy egy kb alapon járó 780-t befogjon néhol.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Meghalt a topik srácok?
Pedig olyan lelkesen megy a téma nem megfelelő helyeken.Vannak dolgok...
-
-
ricshard444
veterán
válasz Firestormhun #496 üzenetére
Engem a látható Framerate probléma jobban aggasztana, mint a látványbeli különbség
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Hát nemtudom, én fraps-el lemértem a játékokat ( 20-t kb ), de ahol láthatóan folyékonyabb volt mondjuk a vörös ( Sleeping Dogs ) vagy akár a zöld ( FC3 ), szinte nem is különböztek a kiugrások és a frametime átlag sem volt alacsonyabb. Nemhinném, hogy a Fraps jó erre amit én kerestem
Ki is vágtam a tesztből ezt, amit sajnálok, mert ráment sok időm
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
válasz gainwardgs #453 üzenetére
Az ám a szakmai komment szvsz Amikor megnyitottam a topikot nem ilyen kaliberű kommentekre számítottam.
Egyrészt elavult a motor DX9-el
Másrészt megvan a játszható szint AMD-vel és Nvidia-val is, mi a gond? RTS, még csak nem is kell hozzá durva fps szám, inkább proci kell 4v4hez pl.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Ennyit meglengetek
7950: 1125/1450 = 7970 @ 1050/1450 kb GHz Edition
GTX 680: 1175/1800 alap boost + mem tuning...
Az én méréseim is csak azt támasztják alá, hogy GTX-n érezhetően jobban fut, mert nem esik le annyira az fps.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
Köszöntem a moderálást
(#372) : Rajta vagyok, az, hogy összejön...még nemtudom, de mindenképp lesz teszt ha úgy lesz!
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Első hozzászólás emberek...
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
-
ricshard444
veterán
Most így hirtelen számoltam 5 játékbeli eredményből ( ez az 5 szinte mindenhol benne van a tesztben ) egy kis teljesítményt. (Nyílván más beállítások voltak néhol, de az eredmény nem sokat változott )
2560-s felbontás:
BF3, FC3, Sleeping, Metro, Hitman
GURU3D
Titan: 100% 7970GHz: 72% 680: 64%
Tomsharware: (Csak BF3,FC3,HITMAN)
Titan: 100% 7970GHz: 78% 680: 70%
Techpowerup:
Titan: 100% 7970GHz: 80% GTX680: 68%
Összesítés:
Titan: 100% 7970GHz: 77% GTX680: 67%
Van ahol hozza a 690-t, általában azért 2 külön világ ekkora felbontáson, de világosítson fel valaki, hogy rossz Gameket néztem össze.
hardware.fr - 2560 Ultra rengeteg játékkal:
Titan: 100% 7970GHz: 82% 680: 63%
680-hoz képest valóban majdnem 40% többlet ( valahol 70-80%) Szóval arról érezhető lenne a lépés, de, hogy egy tuningolt GCN-ről sok helyen, hát az minimum kérdéses.
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Jelenleg fejlettebb gpu és az ebből következő durva Compute teljesítmény. Én személy szerint jobban preferálom az AMD színvilágát, sokkal melegebb / színesebb. ( Igen már használtam sok fajta monitort / tv-t és zöldből ilyet nem lehet kicsalni )
Ugye arról se feletkezzünk meg, hogy idén a játékok 80-90%-a AMD -s lesz így azoknak fog kedvezni valamilyen szinten.Hirtelen ennyi, akit meglehet győzni az nem fan, aki fan az meg úgysem hallgat az érvekre.
A driveres gondokat meg hagyjuk, az elmúlt 2 év alatt 10 piros kari járt itt és max annyi gondom volt, hogy egy Driver Sweeper-t bekellett vetnem
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
A 7870 alapból gyengébb, de sokkal tovább húzható általában, mint a 660Ti-k így a 7870 gyorsabb max oc -n ( 660Ti vs 7870 Max ), de lassabb alapon. Ennyi a történet
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Ide jöhetnek azok a kommentek amik arra irányulnak, hogy megbeszéljék a fórumtagok egymás közt azt, hogy a jelenlegi felhozatalból melyik oldal a jobb és ennek a miértjét.
Ez nem OFF topik, hanem azért jött létre, hogy normálisan kifejtsétek a véleményetek arról amit gondoltok, tudtok.
Mindig az aktuális generációknál vitatjuk ( jelen esetben HD 7000 & GTX 600 ) a mit,miért és a hogyant, ezentúl itt kéretik egy kicsit elfogulatlanabban vagy ha ez nem is sikerül értelmesen hosszászólni! ( Kéretik mellőzni a Fanboyságot, és az ilyen kommenteket: " A ződ a király, simán lecsapja a k*csög piros oldalt" stb...)Nagyon remélem, hogy van jövője a topiknak és nem csak a szemetelésből fog állni!
Ha ez nem fog menni és csak a Flamewar lesz, akkor a topik záródik, ehhez tartsátok magatokat!
Kellemes eszmecserét!
AMD Radeon HD7970 GHz Edition 3Gb VS Nvidia GTX 680 2Gb By: SzlobiG
A diagramot készítette ricshard444A teszt 2013.02.21.-én készült. Táblázatos verzió.
Konfig:
Intel Core I7 3770K@4.5GHz
Gigabyte GA-Z77-D3H|
Geil Evo Veloce 2x4GB DDR3 2200MHz (CL 11-11-11-30 CR2)
Samsung 830 256GB SSD
Chieftec 850G-DF PSUVGA: Gigabyte GTX 680 2Gb (Driver: GeForce 314.07 WHQL)
VGA: XFX Double Dissipation 7970 GHz Edition 3Gb. (Driver: AMD Catalyst 13.2 Beta 6)
Windows 8 64Bit.
[ Módosította: radi8tor ]
Vannak dolgok...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Bittorrent topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nyaralás topik
- OLED TV topic
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest