- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz Xmister #4408 üzenetére
Panel ide, vagy oda, akkor is érinti az összes modellt, és nem hiszem el, hogy ezt kiadás előtt nem vették észre. Akkor miért nem eleve olyan panellal adták ki őket, amik nem ghostingolnak, talán mert az drágább lett volna??
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
nagyúr
válasz Xmister #4408 üzenetére
Anandék próbálnak diplomatikusan nem hülyét csinálni magukból. Az eredeti review-jukban nem volt benne ez a paragrafus, szóval (rájuk amúgy nem jellemző módon) benézték a dolgot.
Igen, valóban az tűnik a logikusnak, hogy a scalerben és a firmware-ben megoldható kell legyen a dolog. De ha ez így van, akkor ennyi idő után hogy bírt megjelenni 3 (ill. 4) monitor is ugyanazzal a problémával?"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Xmister #4530 üzenetére
980 matrixbol csak dev sample volt a forumon, azok extrem tuninggal beertek a G1 legen mert ertekeit (a G1 talan a legjobb OCban Maxwellre, de pl classyrol nem tudok a forumon).
290x matrixbol meg ugye van az enyem a forumon, amin annyira jo volt a hutes, hogy 1080pben feltekert ventikkel is tulmelegedett a memoria Assetto Corsa alatt. vizen mondjuk ahogy nezem boven az enyem a legkiegyensulyozottabb a tobbi FC blokkos 290(x)hez kepest, csak az ugye itt nem relevans.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Xmister #4535 üzenetére
980nal annyira nem mentek jol, a tobbi rendesen felepitett 980nak is vinnie kene annyit. talan a Jetstreamnek nem, de az alapvetoen egy csendre hangolt kartya. ref modellek szinten nem visznek annyit, de olyat senki nem vesz (meg a 165wos power limit megfogja nagyon, OC 980ak jellemzoen 230 korul esznek).
a 290xnel meg egy Trixxnek jobb eredmenyt kene legen tolnia szvsz. nincs memhutese alapbol es csak a kozepso harom hocso erintkezik a GPUval. matrixoknal a VRM bivaly, de a lightning es a vaporX se rosszabb ilyen tekintetben.
az avval az open benchel a baj, hogy neztem en is azt a tesztet, elotte viszont egy ilyenem volt. a 970 G1ek jellemzoen a topik legjobbjai kozott voltak (az enyem alapbeallitasokkal 1400-1420 kozott ment harom kijelzovel, az a gyari 1178as boosthoz kepest kb +20%), 980asok ahogy neztem hasonloan jol mennek.
"egy OC-s peldany stabil orajellel hozhatja-e azt a szintet."
mindenkepp.[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
TTomax
félisten
válasz Xmister #4670 üzenetére
És azt is tegyük hozzá 100W-al kevesebbet fogyaszt... mert a 290X az annyit eszik mint az én Titan X-em... ugye hogy máris másként fest a dolog...és ezért kerül annyiba amennyibe...3 monitoron még akár 50% is lehet azonos fogyasztással az előny.Mellkast veregeted mennyiért vetted a 290X-et csakhogy azért ennyi az ára mert jött a 9XX-es széria... mennyi is volt előtte? 140-150K?Miért nem akkor vetted?Miért nem rendeltél elő?Hasonlítasz egy használt vga árát az új most megjelenthez...
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
h1mpi
félisten
válasz Xmister #4670 üzenetére
Használtan vetted 85K-ért és nem újonnan, tehát nem lehet az árakat összehasonlítani. Nekem a 980-am, miután eladtam a 2 db játék kupont 136K-ba állt meg. Én azért nem vettem 290/290x-et, mert nekem a hűthetősége (illetve a nem hűthetősége ) nem felelt meg az igényeimnek. Amikor az nV melett tettem le a voksom az egész 290/290x topic a BS-ről és a hetente visszavitt vga-tól volt teli. Köszi én ezután a 780/780TI/970/980 vonalat választottam és nem is bántam meg. Amelyik 780-am tönkre ment az nem véletlen volt, nem a vga hibája
(#4696) HSM: A 980-an pont annyival jobb, mint a 290x, hogy nem melegedik, ezáltal könnyen hűthető, akár SLI rendszerben is. Nem kell vizezni, alulfeszelni, +6 db ventit tenni a gépbe, hanem 50-60 fokig 12%-os ventikkel szinte 0 dB-es csöndben van a géped. Ezt nem tudja a 290x, mert nyáron megfő az egész gépházad...
És ne az alap órajeleket vedd figyelembe, hanem azt, hogy a 980-an esetében a 1500-1550 Mhz között van a 24/7-es használat, ami nem kicsit erősebb már, mint a 290X(#4698) HSM : Nekem 3 db 970-em volt és egyik se cicergett. Lehet, hogy nem a vga tehet róla, hanem a többi esetleg nem minőségi alkatrész.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Asbee
veterán
válasz Xmister #4736 üzenetére
Tehát megint oda jutunk, hogy extra ház szellőzés kell amit mindig mondunk. Nálam azzal is iszonyat hangos volt a Giga 290. Az ilyen itt ott olcsóbban vettem azt hagyjuk. Én is 145k-ért vettem bontatlan evga 980-at ami boltban 200k, nem is hozom fel példának.
De örülök, hogy te legalább belátod, hogy bizony ez a dolog jelen van. -
Asbee
veterán
válasz Xmister #4739 üzenetére
50% alatt azert neked sem lehetett iszonyat hangos, ha meg folotte volt, akkor meg lehetett volna javitani a szellozesen.
Bőven felette volt, ha jól emlékszem 70% körül. De ez nem ilyen egyszerű, ház szellőzéssel ezen már nem lehetett javítani. Haf 932 plus volt jól ventizve. A Phanteks házadnál jobban szellőzik. Ennyit tudott a hűtő + a nagy AsicQ is odatett neki. De arról nem én tehetek. 290-ből a Giga az egyik legrosszabb. 1440p-ben alapon ugyabazt tudja a 290X és a 970. És ugye szinte az összes 970 megy ref 980 teljesítményen.
Az egesz szalat az olyan kijelentesek miatt inditottam, miszerint aki AMD-t vesz az csak piros szemcsis fanboy lehet, ami lassuk be, eleg megalapozatlan.
Ez biztosan nincs így.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Xmister #4725 üzenetére
Most miért olyan nagy tragédia, hogy 900Mhz-en hajtottam 947Mhz helyett? Így pont halk maradt és a házam ultrahalk szellőzését se kellett bántani, sebességben difit meg semmit nem vettem észre. Nekem ennyi kompromisszumot bőségesen megért, hogy 25K-val olcsóbban megkaptam, mint egy gyárilag halkabb, erősebb hűtős kiadást. Ez volt leakciózva, de teljesen jó volt.
(#4724) TTomax: Ahogy Abu85 is írja, nem a driver a baj, hanem hogy feleslegesen dobálják kifele ész nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Xmister #4742 üzenetére
Nem kötelező az underclock, csak ugye én hangmániás vagyok, és inkább lemondtam 5% sebességről a halk működésért, minthogy akár picivel is emelnem kelljen bármelyik ventim zajszintjén. No, meg ugye a hangszigetelő habos oldallap se éppen a legjobb hűtési mód egy alapvetően nem túl nagy házban. Szóval nálam azért nem volt könnyű dolga a technikának.
(#4743) gbors: Ugyanúgy megvan a nyűgje a zöldek szoftveres részének, mint a pirosakénak. Amúgy tegyük hozzá, az utóbbi pár évre már nem volt jellemző a késő driveres támogatás, mint ahogy pár éve azért néha előfordult piroséknak.
-
Anubris
őstag
válasz Xmister #4854 üzenetére
Azért ezt sem mondanám egy szuper tesztnek:
A note - since we measure in the online city and not the internal benchmark, you will spawn at random places with random weather and differences in day an night. This will cause an adverse offset in frame-rate. So please use these numbers as indicative at best. There can be weird variations in-between the performance of graphics card just because at one point it rains, the the next card had say dry sunny weather. This WILL impact the FPS. So keep a 15% margin at hand and please again, consider these indicative results.Továbbá meg sem nézték maxon 4xMSAA-n hogyan futna, a pontos vga típusokat sem tudjuk...
Én inkább már annak örülnék, ha páran itt mindkét oldalról feltennének videót, hogyan fut náluk.
-
TTomax
félisten
válasz Xmister #5227 üzenetére
Kezeljük helyén a dolgokat,az elmúlt három évben hol és hány játékban volt behozhatatlan előnye az előremutató GCN-nek?Hol és hányan választottak csak e miatt radeont?Nagyon szépek ezek az elméleti síkok,csak a gyakorlat más mutat...
Egy vga életciklusa 2-4év,az,hogy elméleti síkon ezek után hol gyorsabb vagy lassabb mint a konkurencia,senkit nem érdekel...tessék megnézni a 7970et,még egy éve van aztán lassan már belépőre nem lesz elég,egy 960 utoléri 128biten...★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Xmister #5372 üzenetére
Én ebben azért nem hiszek annyira. Ezernyi oka van még annak, hogy egy programot nem sikerül normálisan befejezni a kiadásra. Ha gyorsan javítják, akkor valószínű, hogy szándékosan limitálták, de ha lassan jön egy javítás, akkor inkább valami bug volt valahol.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Xmister #5383 üzenetére
A tesztelés sokáig is elhúzódhat. Manapság nagyon jellemző, hogy a játékot megéri béta állapotban kiadni, mert gyorsan lehet patch-elni.
Abba érdemes belegondolni, hogy a fejlesztőknek ez nagyon gáz. Semmivel nem tudják magukat védeni egy jogi lépéstől. Ha egy csomó felhasználó csoportos pert indít, akkor ezt ilyen formában baromira egyszerű megnyerniük, mert a fejlesztők nem hívták fel a figyelmüket a gondra sehol sem. És egyetlen dolgot nem akar egyetlen fejlesztő sem. Visszafizetni a felhasználóknak a pénzüket.
Szóval mielőtt szándékosságot feltételezünk érdemes figyelembe venni, hogy a Slightly Mad Studios baromira nem tőkeerős cég, és egy ilyen perbe simán belerokkannak. Ugyanezt egyszer ők már eljátszották az NFS Shifttel. Ki is baszta őket az EA a picsába.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Xmister #5402 üzenetére
Ha gyorsan jön egy patch akkor az gyanús, de nem kizárható, hogy be nem épített optimalizációk tesztelése zajlik.
Igazából ami most történik az senkinek sem kedvez. Még az NV-nek sem. A geforce.comon megnézheted, hogy mindent eltüntettek a Project Carszal kapcsolatban. Mintha sosem támogatták volna. Ki akarnak maradni az egészből, mert nagyon kínos, hogy a partnerprogramjuk ideje nem tud kiadni olyan PC-s játékot, amellyel nincs probléma. Még ha semmi közük az egészhez, akkor sem vállalhatják fel ezt.
Egyetlen olyan szereplőt nem tudok mondani, akinek ez a szituáció jó, és így nehéz ebbe szándékosságot látni.Én csak annyit mondta, hogy optimalizálások maradtak ki, de ez bőven lehet teszthiánytól is. Mint írtam manapság nem olyan számít gondnak béta állapotban kiadni egy programot.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz Xmister #5400 üzenetére
Hol irt ilyet az Intel es az AMD?
Veletlenek nincsenek, 10+ eve zajlik ez a tortenet, 90%-ban ugyanazzal a vegkimenetellel(teljesitmeny problema, es/vagy grafikai anomalia(k) az NV altal felkarolt/finanszirozott programoknal.
Ekkora befolyasa nem lehet/lehetett az NV-nek, eleve az AMD sokaig sokkal nagyobb ceg volt, nagyobb penuzgyi lehetosegekkel, miert nem tett ellene?
Jo esetben nehany nap/het alatt sikerul elharitani a problemat.Azert nem rendeltem elo a jatekot mert tudtam elore, hogy ez lesz, pedig nehany havonta kovettem csak az eppen aktualis allapotat a jateknak, akkor gondolhatod mekkora titok volt.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
törölt tag
válasz Xmister #5402 üzenetére
Nyilatkozatra gondoltam, nem szóbeszédre...
Egyébként ha "lassú" a kód akkor az nV-n is lassú lenne.Abu tavaly azt is biztosra írta, hogy a Frostbite 3 - BF: Hardline 1080p@60FPS-sel fut (fog futni) a konzolokon [link] [link] aztán lett belőle 720p/900p@60FPS...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Xmister #5412 üzenetére
"Nagyon egyszerűen el lehet érni, hogy ez ne így legyen."
Miért ? Az, hogy az nV "megrendeli" a lassítást már rég lejárt lemez, főleg egy ilyen kis / nem is olyan új címnél. Ráadásul semmi indoka nincs rá, a kártyák így is úgyis jobban teljesítenek mint a konkurencia megoldásai. Ez inkább a szokásos AMD fail lesz és lehet várni a csodadrivert esetleg egy patchet...
Remélhetőleg tanulnak belőle és jobb ha felkészülnek a Witcher 3, Arkham Knightra mert ha azok szarul fognak futni jóval nagyobb balhé lesz...[ Szerkesztve ]
-
-
TTomax
félisten
-
Yllgrim
őstag
válasz Xmister #6648 üzenetére
Eleg megnezni azt a videot, nekem mas az ingerkuszobom, de itt siman beraghatott erre egy-ket fejes, nem hogy az USA-ban...
Az hogy nem birjak a kritikat az mas teszta, nem ajnarozni kell a termekeket meg a ceget, hanem objektiven tesztelni a termeket. Ez most nem sikerult es megy a hiszti...
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest