Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Mantle címekre érdemes benchmarkot beépíteni, mert például a FRAPS és hasonló fps-mérők nem működnek. Még ha nem is egy dedikált jelenetről van szó, akkor is kell valami beépített mérő a motorba, amit a console-ból lehet indítani stb.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
HSM
félisten
válasz Malibutomi #1196 üzenetére
Nem volna baj egy beépített "standard" benchmark útvonal kártyákat tesztelni.... Bár biztos, hogy a lassabb márka tulajdonosok egyből azzal jönnének, hogy biztos direkt úgy lett megválasztva az útvonal... És persze, ezt senki nem tudná megerősíteni, vagy cáfolni érdemben....
(#1197) darky@: Sejtettem amúgy. Az is AFR fos.
(#1199) freestyée: Ezt az állítást azzal a kitétellel tudom elfogadni, hogy most kevesebb a gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Egyetlen komoly problémája van az összehasonlításodnak... Mégpedig hogy CF-et hasonlítassz egy egykártyás rendszerhez.
Nekem egy kártyával semmilyen driveres gondom nem volt, pedig pirosat használok évek óta.
Ami pedig a hangot illeti, egykártyás rendszerben bőven vannak olyan 7970/280X/290/290X kártyák, amik csendben működnek. Nekem a 280X Vapor-X minimálisan alulfeszelve 1Ghz-en pl. néma, de gyárilag se mondanám hangosnak.Természetesen megértem, hogy kicsit mérges vagy az AMD-re, hogy 200 000 forintnyi VGA vásárlása után amit kapsz az sz@r, de sajnos ez tudvalevő, hogy a CF sajnos kompromisszumokkal jár. Lehet, NV-nél hibátlan az SLI, nem tudom, nincs vele tapasztalatom.
-
daveoff
veterán
válasz WaterWawe #1192 üzenetére
Igen! FOV 100, motion blur 100, tehát minden maxon! Nekem a 290X-nél ez az egyik legmeggyőzőbb dolog, hogy nagyon stabilak az fps értékek mindig! Alig ingadozik játék során, 7970-el ez nem így volt.
[ Szerkesztve ]
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
nagyúr
válasz Malibutomi #1169 üzenetére
nevezhetjük pofátlan lehúzásnak is (merthogy az), viszont nekem, mint vásárlónak így is simán megéri. engem jobban aggaszt a gsync-kel kapcsolatban az, hogy milyen monitorokon lesz hozzáférhető. engem a 120 / 144 Hz állatira nem érdekel, viszont az IPS-t nem szívesen cserélném TFT-re. szóval lehet, hogy még akkor is freesync lesz belőle, ha monitort kell cserélni hozzá. csak látnánk már működni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
daveoff
veterán
válasz #35434496 #1173 üzenetére
Ez a két mérés siege of shanghai pályán készült. Egymás után mértem kétszer multiaba, felhőkarcoló már ledőlt, tehát porfelhő volt a pályán. Helikopterrel köröztem, lőttem és robbanások is voltak mindkét esetben. Jól látszik, hogy mennyire hasonló a két mérés, nagyon stabilak az értékek. Ezen a pályán ez nagyon meggyőző teljesítmény. Az hogy mennyire hiteles teszt, azt nem tudom. Az én gépemen így megy a játék. Szerintem nincs okom panaszkodni a 290X-re!
2014-01-07 22:44:45 - bf4
Frames: 54951 - Time: 600000ms - Avg: 91.585 - Min: 66 - Max: 146
2014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz WaterWawe #1188 üzenetére
Anno mikor létrehoztam ezt a topikot, úgy gondoltam, hogy a szubjektív tapasztalataitok megosztjátok egymással és elbeszélgettek ezekről, vagy az aktuális fejlesztésekről szakmaian.
Egész normális hangvétel kerekedett az elmúlt 1 órában.
Így kéne mindig beszélgetni ezekről szvsz: tapasztalatokat megosztani és véleményt írni, nem pedig beböfögni azt, hogy "szar az amd/nvidia ", mert az...szánalmas.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
WaterWawe
őstag
válasz ricshard444 #1181 üzenetére
Nos én bizton állítom hogy SLi és CF között is van különbség. Amit kolléga állít a Radeon kártyákkal kapcsolatban azok a szenvedések nálam is megvoltak. SLi eddig mindössze NFSivals-ban és Sniper Elite: NZA 2-ben nem ment, de mind. 2 helyen nVidia Inspector beállításokkal egyszerűen be lehetett állítani. Továbbá simább az SLi-vel a játék. Nincsenek villogó textúrák BF4-ben, ami elvileg "Géming Ivolvd" játék.
Arról már nem is beszélek bővebben hogy az AMD kártyák fogyasztásuk miatt milyen hőt termelnek a gépházba, és ugye CF esetén custom hűtős VGA nem játszik csak ref.
-
norb55
őstag
Persze Starcraft 2 alatt nem is megy az SLI
Félre a viccet, Crysis3 battlefield3 meg minden játék, úgy skálázódik az SLI mintha 1 kártya menne.
Mintha filmet néznél. arra tudnám hasonlítani.Nvidia nagyon jól megcsinálta a több kártya optimalizálását, le a kelappal előtte.
Miért váltanák Radeonra? Eleget idegeskedek én a munkahelyemen, nem kell hogy még a szabadidőmbe is kikészüljek idegileg. -
ricshard444
veterán
"Nyomon követni", én meg tapasztaltam a dolgokat éveken keresztül.
Elhiszem, hogy volt problémád a piros kártyákkal, ahogy nekem a zöldekkel, ettől függetlenül mindig azt veszem ami jobban megéri a jövőre tekintve /azon felül, hogy sanszosan nem tartom meg addig mikor lenne jogosultsága ennek/
Nem szoktak érdekelni az aktuális Driveres szenvedések amiket mások alkotnak, itt mindig stabil volt a piros oldal már 2009-től, a zölddel szívtam Tomb Raider alatt 1 hónapig a kékhalálokkal, meg régebben a Béta driverek "az illesztőprogram helyreállt" üzeneteivel, de mégsem estem nekik, hogy ez egy hulladék, mert nem az, csak átmeneti probléma adódott a zöldeknél.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz ricshard444 #1181 üzenetére
Nem feltétlen ugyan is volt szerencsém, van is szerencsém nyomon követni egy GTX780 Sli ami kifogástalanul megy.
MrNorb még egyszer nem írt hogy valami probléma lenne az SLi-vel.(#1185) ricshard444 Ezzel teljesen egyetértek veled.
Nekem ez jelenleg bevált így nem biztos, hogy elfogok a zöldektől térni.
Tiszteletben tartom mindenki más véleményét is, és egyik oldalt se sztárolom mert megvan a maguk hibái.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz TechArtist #1154 üzenetére
Ez nem tartalmazza a Mantle-t és a TrueAudiót. Akárki akármit állít nincs benne. Majd írok róla, ha olyan driver lesz, amiben benne lesz.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz #35434496 #1165 üzenetére
Szerintem nincs értelme erőltetni ezt.
GTX780Ti olyan dolgokat nyújt a játékokban amit sajnos nem minden esetben lehet elmondani a rivális félről.
Ez pedig a stabilitás.
Mióta ezt használom a fejem nem fáj, nem hangos, nem melegszik, szét húzhatom, úgy gyorsul mint a mérgezett.Nem érdemes tesztelgetni. Nem kell még benchmarkse hozzá. El kell indítani egy pár játékot és játszani kell.
Észre veszi az ember a különbséget.
Én észre vettem. Igaz nekem 7970CF és 280X CF.
Nem ugyan az amit a két gyártó nyújt ezt el kell fogadni...
Esetleg amiket játszom jobban megy az nvidia grafikus kártyán. Ezt is megtudom érteni.
Amit nagyon szeretek a zöld oldalon hogy berakom a VGA az alaplapba, elindítom a gépet, feltelepítem a driver-t és megy. Azzal játszok amivel szeretnék és mindenhol a kártya dorombol szépen.
Radeonnál feltelepítettem a drivert HA SIKERÜLT!, egyszer kétszeri befagyás után szórakoztam.
Majd ha sikerült feltelepítenem a driver-t előjöttek egy két olyan jellegű hibák amitől téptem a hajam. Hiányzó DLL, mondom mi a pics@. Persze azzal is lehetett játszani, de volt vele szenvedés.
Nvidia.: megveszed berakod, driver telepítesz, játszol.
AMD.: megveszed, berakod, felkészülsz a lehetetlenre és ha minden jól megy játszol.ÁdiBá
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1173 üzenetére
Én is mérek Multit, de már "begyakoroltan", úgy nálam szinte mindig kijön ha van tuning egy kártyán például /ergo gyorsabban fut és a reális skálázódás is adott/, de még úgysem teszem be a végső % mérésbe, mert a Multi kicsit sem lehet "hiteles".
Úgy, hogy egymás mellett vagytok és azonos a gépetek úgy lehetne összemérni a Multit valamilyen szinten.
Egyébként nem tartom irreálisnak a kapott eredményeket, attól függetlenül, hogy nem tudni melyik Mapeken mért.
sg22: Nem szoktál ilyen lenni, ha valami problémád van valaki nézeteivel, kérlek ne fórumon idegesítsd.
Erdei88: No', tőle viszont még tényleg nem láttam szakmai kommentet
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
törölt tag
válasz ricshard444 #1170 üzenetére
Daveoff 1149-es hsz-e hiteles BF4 290x tesztnek tekinthető?
-
norb55
őstag
Ez olyan miklos hozzászólás , lehet testvérek vagytok
Jövőhéten meg már te is Nvidiával hajtod a gépedTudom nehéz elhinni hogy az Nvidia jobb, de próbáld meg , 290X meg nem összehasonlítandó egy GTX 780-al
Ja de látom leesett Hát igen a 290X az sokkal jobb. Holnap meg is rendelem
[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1168 üzenetére
Fraps, de monitorozom a másodlagos monitoron Afterburnerrel is 0,1 seces frissítéssel, hogy kiderüljön a turpisság is, ha nem mondaná az igazat.
A lényeg Single-ben: Megpróbálni ugyanannyi időt tölteni egy adott szakaszon és azonos dolgokat felrobbantani, így sem lesz a legjobb, mert nem ugyanazt csináljátok, de megtenné.
Vannak dolgok...
-
-
törölt tag
válasz ricshard444 #1166 üzenetére
Mivel mutiban gyorsabb a ti így azt nem nézem csak single. Van egy ilyen gép mint az enyém egy német ismerősömnek csak ott 290x van. Te milyen progival méred? Fraps?
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
válasz Malibutomi #1164 üzenetére
Értem, tehár ugyanúgy új monitort kell venni szóval nem olyan free az a freesync. Akkor meg már inkább G-Sync.
-
ricshard444
veterán
válasz #35434496 #1165 üzenetére
Mérd, nem kell hozzá nagy tudomány:
Single úgyis Scriptelt, csak ugyanazt csináld.
Multi: 3x 15 perc mérés mindegyik kártyával, és meglepődsz majd milyen "pontos" eredmények jönnek ki.Persze ha nem 1 a gép és a teszter akkor értelmetlen.
Single-ben az első pályát ajánlom, Multiban pedig vegyesen, a Shanghai a legdurvább VGA igényre /főleg összedőlő felhőkarcoló után/
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
törölt tag
válasz ricshard444 #1163 üzenetére
Érdekes. Pl: Tom's Hardvare, Techpowerup, stb... gyorsabb single-ben a ti. Van ahol meg a 290x jobb. Ezért gondoltam összemérném egy 290x-el.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz WaterWawe #1160 üzenetére
Én úgy tudom, hogy elvileg az asztali monitorok tudják mert VESA szabvány, csak firmware frissités kell hozzá (amit mondjuk egy monitoron nem tudom hogy oldanak meg, esetleg annyi lehet hogy az új verzió már azzal jön ki).
De most csak a notebookok használják, mert ott variálnak a frissítési gyakorisággal a fogyasztás miatt.Vagy valami ilyesmi.
-
törölt tag
BF4-nek nincs valami benchmark progija maivel össze tudnám mérni a 780ti classified karimat egy agyontuningolt 290x-el. Van egy olyan érzésem, hogy a ti gyorsabb és min fps-ben is lényegesen jobb.
-
WaterWawe
őstag
válasz Malibutomi #1158 üzenetére
Toshiba laptoppal mostmár jól fut a BF4
Hagyjuk egy kicsit a Mántlit beszéljünk inkább a Free-Sync-ről! Olvastam egy cikket ahol azt mondták hogy azért lett notebook-on bemutatva mert csak azzal a kijelzővel megy. Ez igaz?
-
Casanova*
veterán
nem lesz mántli
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Malibutomi
nagyúr
válasz ricshard444 #1157 üzenetére
Ez csak egy fake leak amit valaki elterjesztett.
Valami toshiba laptophoz való. -
TTomax
félisten
Nem tartalmazza,fake...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TechArtist
aktív tag
Itt a 13.35 beta driver, ami tartalmazza a Mantle-t, már csak játék kell ami futhat rajta.
-
nagyúr
ja, és még izgalmasabb is az AMD. leküldöd a gépet sleepbe, aztán vagy visszajön, vagy nem. az nVidia ilyet nem tud
(a többiek kedvéért - a fenti igaz történeten alapuló anti-eufemizmus )
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
daveoff
veterán
Teljesen igazad van, én is egyet értek ebben. A 290X-nek a teljesítményével semmi probléma, a gond a melegedés és a hang. De ezzel tisztában van mindenki, az új custom kártyák meg nagyon jók, főleg az MSI Gaming.
-
Tirexi
addikt
válasz MiklosSaS #1148 üzenetére
Én nem tudom, hogy ki volt az a csávó és igazából nem is érdekel. (saját magát minősíti azzal ahogy viselkedik)
Engem csak az "nevettet" meg, hogy olyan FPS szám különbségekről beszélgetünk itt ami kb egyelő a nullával.
Az én VGA-m jobb mert tud 2 FPS-el többet beeeeeeee.A kutyát nem érdekli.
Az már viszont érdekelne mondjuk ha a 290X és 780Ti között lenne úgy 30FPS különbség.
Akkor már nekem is AMD-m lenne.Az ár különbségekhez sok mindent hozzáfűzni nem tudok. Melyik cégnek hogyan éri meg a legjobban eladni a VGA-kat. Nyilván ha veszteséges lenne az NV akkor nem adná drágán a VGA-it. De sztem nem az.
A Titan-ból is jó pár elfogyott holott 300k felett volt. Azt is vették.(#1149) daveoff:
"Ami a lényeg mindig megvan a 60+ fps."Erről van szó. Ha meg 60FPS alá megy akkor meg fogom és vagy lejjebb veszem az élsimítást vagy felhúzom a VGA-t. Kész.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz #35434496 #1147 üzenetére
BF4 multis méréseim, különböző pályákon. 1080p 60Hz Ultra setup 4xMSAA
Ami a lényeg mindig megvan a 60+ fps2014-01-07 21:11:56 - bf4
Frames: 62986 - Time: 600000ms - Avg: 104.977 - Min: 66 - Max: 1422014-01-07 22:08:38 - bf4
Frames: 60008 - Time: 600000ms - Avg: 100.013 - Min: 64 - Max: 1712014-01-07 22:44:45 - bf4
Frames: 54951 - Time: 600000ms - Avg: 91.585 - Min: 66 - Max: 1462014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Na mostanaig ez a legkorrektebb hozzaszolas amit olvastam. Igen, igazad van helyesen leirtad. En csak negativan reagalok az olyan dolgokra ami nem igaz.
Olyanok mocskoljak be az AMD-t akiknek soha nem is volt sem CPU sem VGA toluk, es nem helyenvalo az ilyen dolog. Beteved egy tag aki nem ert hozza, atnez tobb szaz hozzaszolast, aztan eleteben nem vesz Radeon kartyat.Problemak vannak mindket oldalon, mikor az NV mikor az AMD a jobb, de amikor valaki elfogult es ezt probalja bizonygatni...azert egy kicsit tulzas. Olyan osztja az eszet aki par honapja azt sem tudta milyen orajelen mukodik a kartyaja, meg olyasmivel vadol hogy arulo vagyok mert hol AMD es hol NV kartyam van. Normalis az ilyen gyerek ? Elhiszem hogy meg tizeneves de azert kicsit komolyabban kellene egy szakmai forumon hozzaszolnia.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Tirexi
addikt
válasz MiklosSaS #1145 üzenetére
Oké még mindig a legtöbben 1080p-t használnak 60 Hz-en.
Nézzük az átlag FPS értékeket 1920*1200-ban.290x= 92 FPS
780Ti= 87 FPSKérdem én tőled őszintén most Miklós... hogy ki a fenét érdekel 60FPS felett mennyi az FPS a két VGA között??
És ráadásul az a pár FPS?
Észre fogod venni? Soha a büdös életben nem fogod észrevenni azt a kevés különbséget elárulom neked...Nevetséges FPS-en vitatkozunk itt. Kutyát nem érdekli addig amíg meg van a fix 60FPS-em, hogy mennyit tud a VGA-d meg a másik 80+ -nál.
Engem baromira nem tud érdekelni ilyen semmirevaló teszt amikor úgy is könyök mozdulattal húzom fel a VGA-t amikor meg jön és jóval több FPS-t fogok kapni mint a sz@ros tesztekben.
Ráadásul még a CPU-m is jobb és magasabb Mhz-en üzemel.De végül is még azt sem kell mert a 60+ már meg van nem igaz? Még alapon is.
Szerk.:
A 40k-val olcsóbb dolgot meg könyveld el hogy azért mert "nem tudunk értelmes AMD driver-t készíteni".
Nekem fekete halál nem kell kösz.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Aztan engem nagyon is erdekel mit csinal vagy nem csinal @Tirexi meg @players111 .
(#1144) Tirexi: mondjuk a mantle-n kivul meg mindig BF4-ben jol elkente a 290X a 780Ti-t. Meg ha 5 %-ot is kapsz plusszba a mantle utan, az is jo lesz. Es mantle-n kivul is 1-2 max 6 FPS tavolsagra van a 290X a 780Ti-tol, a nem ref.es kartyak pedig igazan jol viselkednek es meg tuning is belefer. Azert azt meg kell hagyni hogy igazan szep teljesitmeny egy 40K-val olcsobb kartyatol. Vagy ezt ti nem latjatok a zold szemuveg miatt.
Nekem is (sajnos) zold van a gepemben a 3D es a 144 Hz-ert de azert nem hordok zold szemuveget.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #35434496 #1137 üzenetére
UramIsten......ilyen nincs...atyam....komolyan a szivroham kornyekez. A " Medal Of Honor Warfighter" -on kivul 1-2 FPS egy olyan kartyatol ami 40K HUF-al dragabb.....most komolyan el vagyok ajulva.
De mond csak, hogy is van ez ? Szerintem ezt a jatekot jatszak a legtobben, es nem is 2-3 eves mint a masik Azert az a 15 FPS kulonbseg nem nulla. Ehez meg ha hozna vagy 25 FPS-t a mantle akkor a kicsi 290 is jol odaverne a 780Ti-nek.
Ilyen teren az AMD a jovo, okosan csinaljak.
Stage 1 : lepacsizni az osszes komolyabb jatekfejlesztovel
Stage 2 : konzolok
Stage 3 : mantleAz NV meg nyomja a brutal erovel.
-
daveoff
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #35434496 #1135 üzenetére
Szerintem az AMD penzeli a teszteket. Mivel eleg jol jon ki a 290X a 780Ti-vel szemben. Biztos a 780Ti csak 750 Mhz-en volt tesztelve.
Komolyra forditva a szot, a 780 Classified-tol nem vagyok elajulva. Szeretnek 3D-ben jatszani es nem tudom hogy legyen ref.es 780 SLi vagy meg egy Classified. Sajnos a kijelzo csak 3D Vision-t tamogat
-
MiklosSaS
nagyúr
-
sg22
senior tag
290x sokkal jobb mint a 780
what should I do about this?!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak nem fogod tudni belerakni egy játékba. Amíg egy kockás terepen mutogatják addig oké, de a játékban kötelező, hogy a GPU még abban a jelenetben végezzen a számítással, ami szinkronizálva lesz. Mivel erre dedikált grafikus vezérlővel nincs garancia, így az egész megmarad egy kockás terepen futó dologként.
Ezek egyébként nem újdonságok. Évek óta léteznek, de mindig ugyanaz a gond. A lassú buszon bekötött GPU nem tud a szinkronizációra elkészülni. Egyébként a fejlesztők is ezt látják jövőképnek. Ezért kértek megosztott virtuális memóriát a konzolokba, hogy játékokba is be lehessen építeni ilyen fizikai modellezéseket. PC-n ezt maximum szinkronizáció nélkül lehet megoldani, de az nem több a mai particle rendszereknél.
Ezt a rendszert az NV is leginkább az ARM-os APU-ihoz szánja.[ Szerkesztve ]
-
andris26
újonc
válasz daveoff #1101 üzenetére
Nálam is minden rendben, bf4 ben több mint 200 óra alatt egyetlen egy exe/dx hibát fagyást se kaptam 280x-el Win 7 32/64bit. Régi játékoknál se. Minden stabil... Kicsit sok a túlzás itt a topikban az Amd hibáiról. Akinek meg rossz az Amd takarítsa le a sok szemetet a gépéről. Mert ållìtom a legtöbb error ebből adódhat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen ez a PC gaming érdekes kérdés. Nyilván fűződik hozzá érdek még a fokozatosan csökkenő piaci igények mellett is, de annyira korlátozó már a szabvány API-k funkcionalitása, hogy az új konzolok effektjeit értelmetlen, vagy lehetetlen rájuk portolni.
Az AAA játékok esetében a megjelenítés erősen filmekhez használ CGI-ból fog építkezni. Nagyjából a mai konzolok elég erősek ahhoz, hogy a filmekhez használt motion blur effektet átvegyék és ne kelljen használni a trükközős megoldásokat, amiket sokak inkább kikapcsolnak. De a GI-t és az árnyékok leképzését is lehet mondjuk voxel cone tracingre építeni. Ezektől majd leesik az állad, viszont DX-en és OGL-en nem lesz.
A filmes motion blurt az érkező StarSwarm technikai demón meg tudod majd nézni. Semmi értelme ugyan, de leportolták DX-re.
-
norb55
őstag
Persze, de a PC az egy örök történelem marad, Azért mert nagyon sokan a konzolokat és más olcsóbb megoldást részesítenek előnybe, attól még a PC nem fog kihalni, igények lesznek rá, csak mivel elég drága hobbi, egyre kevesebb lesz rá a kereslet, de a PC mindennek az attya, nem fogják eldobni azért mert kevesebb rá a kereslet.
Autókba is a Ferrarit nem szüntetik meg mert kevés rá a keresletPC is a világ leggjobb platformja. a többi csak olcsóbb megoldás, mert az aló és a középkategoriába van az embereknek pénzük megvásárolni. Hiába veszel egy Opelt ami 3millió, a ferrari és a többi amiből kevesebb készül , drágább , mégis akinek van pénze rá, megveszi, mert gyorsabb, több felszereltséget kínál.
Az máskérdés hogy a grafika egy átlag ember szemébe full HD-be egésszen minimális.
Lassan otttartunk a PC már csak az egésszen kicsi társadalmat célozza meg. Akik nagyon elvetemült játékosok.Én így látom a jövőt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden cég arra megy, ahol leginkább nyerhetnek a stratégiájukkal. Például a konzolok miatt az AMD-nek sok dolgot összejött, hiszen elindíthatnak egy puccsot a PC-n. De ugyanígy ki lehet emelni, hogy több kiadó is kijelentette, hogy 2014-ben a konzolok után az Android lesz a második, és a PC a harmadik célplatform. Tehát a fókusz megint kezd megváltozni. Ez például az NVIDIA számára kedvező, mert nekik leginkább az volt a kérdés a jövővel kapcsolatban, hogy miképp hozzák át a felhasználóikat Androidra. Hát a piac megoldja helyettük.
Aztán ott a SteamOS, ami képes lehet a nappaliba költöztetni a PC-t.
Rengeteg alternatíva van, és mindenki azokat az irányzatokat fogja majd meg, ahol jók lehetnek, és nem azt, ahol már ma vesztettek.[ Szerkesztve ]
-
norb55
őstag
Véleményem szerint komoly meglepetések lesznek itt a jövőbe.
Álltalába a megérzéseim beszoktak jönni, és ez a piac nem szól semmi másról mint az állandú újításokról, és az állandó meglepetésekről. Arra lennék kíváncsi az Nvidia a puszta erővel vagy valami támogatással akar hóditani.CES előadásoknak nemhiszek, az mind csak olyan, mint mikor nézem a TV-be a sok hülyeséget.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha megnézed a CES-es előadásokat, akkor a stratégia minden cégnél különbözik már. Nagyjából látható, hogy ki merre megy. Kivéve az Intelt.
Az AMD koncepciója egyértelmű. Van egy rakás partnerük a Mantle és a TrueAudio szempontjából. A Windows gaming a fókusz és a konzolokból származó előnyt kell kihasználni. Erre építenek fel mindent.
Az NV más irányból közelít. Nem a gigastúdiók, hanem a kisebb cégek igényeit szolgálnák ki, ahol kevés a pénz jó grafikát csinálni. Erre van a GameWorks. Kattintással is lehet xy effektet rakni a játékba. Emellett az Unreal Engine 4-et mára jelentősen lebutították, hogy az Android lehessen a célplatformja.
Igazából mást kínálnak a piacnak, tehát a közvetlen versenyre nem érdemes majd számítani.
[ Szerkesztve ]
-
norb55
őstag
Véleményem szerint rengeteg időnek elkell telnie ahhoz még a Mantle kiforrja magát teljessen,addigra a rivális cég is előfog állni valamivel.
Persze az Nvidia Kepler arhitectura egy buta arhitectura. az egyszerű számításokra alapoz. szembe az AMD bonyolúlt számításával.Világ életbe így volt, a versengés mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha az NV akarna egy low-level API-t, akkor igent mondtak volna helyből Repinek erre az igényére. Írtam már, hogy a low-level API elkészítése nem nagy dolog. Bárki meg tudja csinálni, de ahhoz, hogy ennek értelme is legyen több dologra is szükség van. Egyrészt egy olyan architektúrára, ami elég nagy tudással rendelkezik ahhoz, hogy 4-5 évig ne kelljen hozzányúlni az alapokhoz, másrészt szükséges egy olyan dolog, ami miatt ezt az architektúrát megtanulják a fejlesztők. Mert ez az egész nem megy majd magától. Ez nem DX, vagy OGL. Itt direkten az architektúra működésére kell dolgozni különben nem lesz hatékony a kód.
A fejlesztői igény tehát egy dolog, de a megfelelő kivitelezéshez nem elég. A Mantle is csak a konzolok miatt érdekes, abból építkezik. Másnak alternatív stratégia kell.
[ Szerkesztve ]
-
norb55
őstag
Nem lesz hosszú életü a mantle én azt mondom, nagyobb a füstje mint a lángja.
Addig lesz új még az Nvidia nem ad ki valami választ rá.Repi mondta 180 FPS-el megy a battlefield 4 Én meg azt mondom 170FPS-el megy 2560× 1600-ba
Battlefield 3 . A Battlefield4 is ugyan az mint a 3, csak széthúzott motorja van. -
HSM
félisten
válasz Cobra652 #1099 üzenetére
Abu leírta, miért lassul, és nincs okom benne kételkedni. Egy kódot ha debbugolsz, csak lassabb lesz, nem gyorsabb. Most vélhetőleg az egzotikusabb optimalizációkat irtják ki, ne dobálja el magát a DX...
(#1100) gbors: Planetside2-t tudom felhozni példának... Pl. néha lehal az egész térkép, kidob mindenkit, aki előbb odaér a fontos pontokhoz, előnyhöz jut. Vagy ha egy csoportvezetőnek kifagy, akkor egy egész alakulat 1-2 percig csak tengődik. Engem biztos rendkívül zavarna, ha valakinek jó lenne, nekem meg minden bajom lenne. Persze, most én lennék a jobb oldalon, de akkor se lenne okés így. Mondom ezt jó sok SC2, Diablo3, PLanetside2 online MMO tapasztalattal.
-
daveoff
veterán
válasz Cobra652 #1097 üzenetére
Az az igazság, hogy nekem a 290X-el tökéletesen fut a játék most is. Egyszer sem volt még fagyásom, dx hiba, semmi. Megjelenés óta volt nekem 7970, 270X, 7990, és most a 290X, mindegyik kártyával tökéletesen ment, a játék hibáit leszámítva. A 290X-el FHD-ban úgy fut DX alatt, hogy a mantle már nem oszt nem szoroz. Én a mantle-t alapvetően nem a BF miatt várom....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest