Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
yogibear
addikt
válasz vandor01 #79199 üzenetére
Jó de pont redditen olvastam hogy a srác 6-osának a kijelzőjét fél év alatt leamortizálta, karcos lett, igaz állandóan használta edzés közben is...
Telefon? Azzal sem fóliázok...
[link]8 nap alatt idejön, felpattintom és ennyi... nem kell a kijelzőt napi szinten takarítani az ujjlenyomattól és még jobban is véd mint egy fólia...
Nekem ennyit megért az órára is meg a telóra is... amúgy is mindkettőt akciósan vettem, még a fenti kiegészítőkkel együtt is olcsóbban jöttem ki, mint fullos áronJa, és még valami: a szilikon óraszíjon az a luk, amit használok, 1 év és kitágul látni a mellette lévő kihasználatlanokon, könnyen kinyílhat...
Idehaza egy tartalék szíj 1500 - 2000
Aliról rendeltem 15 ös csomagot 15 különböző szín, 1700-ért, így darabja csak kb 120 forint volt...[ Szerkesztve ]
„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
vandor01
őstag
válasz yogibear #79197 üzenetére
na a celux joval vekonyabb mint az atlatszo matricza
azert celluxbol fajat vagni? na az mar tenyleg gányolas
matriczabol viszont lehet korekt vedelmet vagni!
mivel ragasztos nem eszi le a fene mint a foliat foleg az olyan kis feluleteken mint egy okosora.... telefonon mar mas a teszta... oda azert en is rendelek kinai foliat
de ha ep megszorulok? akkor gyorsan vagok ra egy matricat amig megerkezik Alirol
es tudom mire szamithatok nem pedig fuggom a kinabol erkezo cucc minosegetolNa azert nem csapkodom a csuklomat ide meg oda jozan életet élek
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
yogibear
addikt
válasz vandor01 #79196 üzenetére
cseszheted, ha odacsapod véletlenül valamihez az órát, akár a terminálhoz a kijelző hamar karcos tud lenni... a tied pont annyit ér mint egy alis hydrogél fólia... plusz a tied ragasztós, passzolom... ezzel az erővel egy darab celluxot is ráragaszthatnék...
Ezt csak felpattintom rá és véd rendesen...
Amúgy idehaza is kapható tripla áron...[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz yogibear #79193 üzenetére
rendeltek minden szart kinyabol.....
kepernyovedot sajatmagam gyartok fillerekbol
iroszer boltban venni kell atlaszo matricat A4 meretben
utana mar csak kivagni kell okosorara taviranyitora telefonra
felragasztas utan is erintes erzekeny es orokelet eveket kibir a matrica!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
dredjudge84
őstag
Ha már zokni, tudtok ajánlani valaki extra vastagot télre aliról?
-
Topikgazda
A vásárlási tapasztalatok a topik téma, az ilyen hozzászólásokat nem kell off topik-ra jelölni mert ezek lényegesek. A szállítási mizériák lennének a másodlagosak inkább.
-
yogibear
addikt
válasz atos30 #79192 üzenetére
Sajnos bele lehet futni dolgokba...
Még kacattár előtt rendeltem Band6-ra kijelzővédőt, ugyanazt akartam a 7-esre, de ami jött a kacattárból az full egy darabból van, vastag a műanyag, nem megy miatta az érintés...
Rendeltem direktben ugyanonnan, ahonnan anno a 6-osra, (Hellary strap Store) na az tökéletesen működik, mert nem egy darabból van az egész, hanem a kijelző felett PET, a ház meg PÜ...Nyáron ezeket a zoknikat rendeltem amúgy kacattárból..., nekem beváltak nem azok a vékony, szinte áttetsző darabok... ja és nem bokazoknik. azóta is használom őket
[ebből a fehéret] [ebből szintén a fehéret a szürke orral és sarokkal]Ja és anyagra ezek is olyanok: [link] anno szintén kacattárból...
[ Szerkesztve ]
-
atos30
aktív tag
Zokni tapasztalat:
Megint megszívtam ruházati rendeléssel.Most más fajta zoknikat rendeltem. Leírás és visszajelzések szerint 5 csillagos, rengeteg rendeléssel, namondom adok neki egy esélyt.
Vékony sz@r gyerekeknek való zokni ez is. Ráadásul másképp néz ki ,mint a képeken. A friss visszajelzéseken már ez a sz@r minőségű zokni szerepel és 5 csillagokat adnak rá.
Csúszik kövön/parkettán.
Drágább alsókat és zoknikat már nem is merek rendelni. Azok ugyanannyiba kerülnek, mint itthon.[ Szerkesztve ]
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #79190 üzenetére
Volt olyan Choice day amikor 4 féle kóddal jöttek az egyforma értékű kuponok amit felhasználhattunk.
-
dzf007
senior tag
Nekem most szinte minden csomag CK.....NL azonosítót kapott, ezek alapján a Magyar Posta hozza majd...De jó lenne, ha ki lehetene választani kivel szeretném hozatni (Posta,DpD,EO)
-
Topikgazda
Itt egy Összefoglaló erről a chargeback témáról, szerintem ez nem használható, mert az eredeti fizetés eredményeként a terméket megkaptad.
19. A kifizetések védelme Internetes vásárlás esetében „chargeback” eljárással
Ha nem tudjuk valamilyen okból igénybe venni sem az eBay, sem a PayPal vásárlói védelmét, de nem kaptuk meg a megvett terméket vagy olyan jellegű a probléma vele hogy visszajár a vételár és a kereskedővel sikertelenül próbáltuk azt rendezni, akkor lehetőségünk van a bankunknál "chargeback" eljárást kezdeményezni.
Fontos:
1. Csak on-line, Internetes vásárlás esetén.
2. Már minden rendelkezésre álló lehetőséget megpróbáltunk a pénz visszaszerzésre.
3. Nem kell rendőrségi feljelentés ehhez.
Bővebben itt olvasható. -
Xes
csendes tag
Sziasztok nem jutok sajnos előrébb aliexpresszel, a visszaküldött csomagomat nem látja a dispute mert az első return shipping label trackingje más mint amit 3 nappal később küldtek és került be a disputeba, 5x beszéltem customer service-el és mindig elküldök minden screenshotot stb. de a "higher resolution team" vagy nem akarja megérteni vagy tényleg ennyire hülyék. Dec 21 a határidő utána elvileg bukom a disputeot. Valaki indított már chargeback-et banknál ali vonatkozásában, vagy ilyen esetben nem indítható? Köszi
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #79180 üzenetére
Nem egészen értem a kérdést, az hogy más karaktereket kell beírni az nem jelent szerintem semmit, ha nem működne akkor miért osztottam volna meg?
Ott a link ami odavezet a promócióhoz, az adott értékhatár felett beírtam a 3/29-es kódot AEAFF03 és adott a - 3 USDDe elfogadja a képernyőn láthatót amit te is írtál (amíg van belőle)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz dredjudge84 #79180 üzenetére
Igen, ezek globál kuponok.
* Nem elérhető: DE, BD, SRB, RU, BH, UA, FR, SA, QA, BR, MA, SG, DZ, GB, UK, BY, MD, ME, KG, GE, OM, US, AE, UZ, KR, MX, IT, AM, KW, ES, KZ, AR, RE, TH, AU, TJ, NG, AZ, TM, PK, PL, TR, NL, LKLegfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Topikgazda
Frissen
Reggel 9-től.
AliExpress Gift Season!
2024.12.09 - 2024.12.15
Kuponok: https://s.click.aliexpress.com/e/_DFd32Az
US$3 off $29 code: AEAFF03
US$8 off $69 code: AEAFF08
US$18 off $139 code: AEAFF18
US$30 off $239 code: AEAFF30
US$50 off $369 code: AEAFF50
US$100 off $759 code: AEAFF100 -
Topikgazda
válasz Atomgeszi #79175 üzenetére
Vásárlás lista, az adott termék vásárlásnál Order details, a The system will automatically confirm receipt after 86 days. a hátralévő napok száma.
lost - elveszett
De ezzel más a helyzet, mert úgy tűnik hogy újból elküldték mert november 16-17-én vámolási gond volt és most lehet abban az állapotban hogy újból vámolják, csak ott Hollandiában most lassan dolgozzák fel a csomagokat.
Ez az aktuális állapot, ez alapján nem fogadják be a dispute-t szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Fogalmam sincs, hogy hol írja a szállítási védelmi idő lejáratát. Nem találom sehol.
Október 15-én rendeltem.
Estimated delivery time dec 8.
Ezen kívül semmit nem látok.
Itt melyikre lenne célszerű majd menni?Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #79171 üzenetére
Nem tudom elképzelni hogy miért nem tudja repülős módon küldeni, hiszen nem nagyobb, súlyosabb, vagy veszélyesebb lenne mint egy notebook aksik. Bár van ahol a logisztikai cég begyűjtője nem veszi át és ezért nem tud mit tenni az eladó sem.
Még a litium aksik is jöhetnek, csak az előírások szerint kell csomagolni kezelni. Valójában nem sokkal drágábban és garanciával is be lehet szerezni az EU-ban, nálunk akár ugyanazt is amit kinéztél. -
Atomgeszi
nagyúr
Október 16-án rendelt termék, a mai napig nem érkezett meg.
Estimated delivery time december 8. Azaz ma jár le.
Mikor indíthatok dispute-t, hogy én nyerjem meg?
Őszintén már kezdem unni ezt a csomag várakozást.
Azóta ráadásul ugyanaz az eladó, ugyanazt a terméket lengyelből is extra gyors szállítással ugyanannyiért tudná küldeni
Mondtam neki, hogy megrendelem a lengyelből, de adja vissza az árát a másiknak, és ami nem jött meg, meg fordítsa vissza vagy csináljon vele bánom is én mit, még úgyis a közös vámos asztalon van. De nem. Várjak még. 1 hónapja ez megy.Mit csináljak ezzel?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #79166 üzenetére
Mindegyik megbízható, mert bármelyiknél elveszhetnek a csomagok, de ez a kettő nem összehasonlítható, az Aliexpress Standard az gyorsabb és nem valószínű a Posta általi kézbesítés.
-
dredjudge84
őstag
A cainio heavy parcell van olyan megbízható, mint az aliexpress standard shipping?
-
Topikgazda
válasz stomi61 #79161 üzenetére
Csak azoknál veszik figyelembe összegzéskor az értéket ahol teljesül a kiírt feltétel, hogy a vásárlás bele tartozik a 10 $ felett ingyenesbe, ha az egyik eleve free shipping az nem szokott ide tartozni, így azt nem veszik figyelembe.
Tehát ha több dolgot veszel akkor mindegyiknél szerepelni kell az 10 USD felett ingyenes szállítás opciónak.
Az ingyenes szállítás és ez az értékhatáros két különböző kategória. -
Topikgazda
Nagyon sokszor írtuk már, a legalacsonyabb ár, az új vásárlóknak ajánlott ár jelenik meg, ha már regisztráltál és nem új vásárló vagy akkor a "normál" árakat látod és természetesen belépés után keresgélünk hogy ne zavarjon meg az, hogy nem tudja a rendszer eldönteni hogy új vásárló vagy régi és hogy hova kell szállítani, mert a kiírt ár attól is függ, mert nem mindenhol 27% az áfa.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Az miért van Alin, hogy amiket nézek nem bejelentkezve 600 Ft-os cuccok bejelentkezve mind 3-4e Ft-os cuccok?
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
stomi61
tag
Sziasztok!
Totál káosz!
Rendeltem 3 tételt , (mindhárom choice) csak azért, hogy elérjem a 10$-t.
Az egyik eleve free shipping, a másik kettő kisértékű (1,4$ + szállítás)
Erre külön szedték, a nagyobb értékűt az EO fogja hozni , a két kicsit összevonva, szállítási díjjal megemelve a DPD.
Nem nagy értékek ezek, csak fura, hogy oda van írva, hogy ha eléred a 10$-t nincs szállítási díj. -
lacoka55
aktív tag
Jóó annak aki tud angolul de én már közel a 70-hez még oroszt tanultam a laptopon nincs gond a fordítással de a mobilon azon az egérmozin csak a visszajelzéseknél kellene a fordítás a többivel elboldogulok
de ha megnézed a mobilon legalább is van lehetőség a fordításra a visszajelzéseknél legalább is nálam mint írtam van lehetőség átállítani az eredeti nyelvre vagy azt fordítani angolra
csak itt nem találok lehetőséget arra hogy angol helyett az automatikus fordítás magyar legyen
a játék üzeneteket nem engedi egyesével sem törölni hiába nyomok rá a del-re csak 1 vagy 2 nap után engedi törölni
a szállítási csúszásra ha egy nap 1 órán belül rendelek 4 terméket ebből 3 egy csomagban pénteken 15 nap alatt megérkezett az az 1 tubus ragasztóra miért kell ennyit várni miért küldik ezt külön csomagban hajóval vagy vonattal ? EO számot kapott
az ugyan az napon történt vásárlásnál írja ami megérkezett
2024. december 02 23:06 Az indulási országból/régióból balra
2024. december 03 14:28 Megérkezett a fuvarozási irodába
ami még nem jött meg pedig kellene
2024. november 27 09:14 Elhagyja az indulási országot/régiót ?Érmékből 90 269,36 Ft-nál tartok de nem sok hasznát veszem mivel viszonylag kis összegekért vásárolok kizárólag műszaki cikkeket
alkatrészeket ezért nagyon keveset ad hozzá -
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz lacoka55 #79157 üzenetére
Más-ra: technikai problémák nem mindig az AliExpress oldala miatt vannak, 404-es tipikusan nem az, főleg ha másnál nem jelentkezik.
Az Andoid oldal fordítás és valamilyen pc-s oldal fordítás eltérően működhet, de nem érdemes fordíttatni, mert akkor hibás lehet az oldal működése.
Tökéletesen használható angol nyelven.
Lehet törölni az üzenteket, inkább az a gond hogy egyesével.Jönnek a karácsonyi csomagok, szállítási csúszás lehetséges, mindig van kapacitás probléma, a november 27-i indulási bejegyzés és a meg nem érkezés még rendben van az év ezen időszakában
-
lacoka55
aktív tag
Sziasztok
Ilyenkor mi van ?
Egy nap volt 4 rendelésem ebből 3 tegnap megérkezett a 4. külön EO számot kapott de ez még csak itt tart 27 Nov 2024 09:14 Elhagyja az indulási országot/régiót eltévedt a repülő ? ez egy kis tubus ragasztó volt [link]
az ali követője Várható szállítási dátum: 2025. január 9
vásárlás Order date: Nov 18, 2024 158271900385879643602235
Más
ha mobilon rányomok egy termékre többször előfordul hogy 404-et kapok a terméket nem találja ha vissza akarok lépni akkor egy üres oldat kapok csak a telefonnal tudok vissza lépni
az üzeneteknél megjelenik a sok játék ajánlat ezeket miért nem engedi kitörölni nem játszok rajta
ha rányomom az újjam megjelenik a törlés lehetősége de nem törli ki
még egy
mobilon a visszajelzéseknél be lehet e állítani hogy a fordítás magyar nyelven jelenjen meg pc laptop itt a teljes weboldalt tudja fordítani
mobilon a visszajelzéseknél vagy az eredeti nyelv vagy a fordított nyelv választható
a fordított nyelv az angol nem találtam rá megoldást hogy ezt átállítani magyarra -
Chrystall
senior tag
Mostanában egy csomó terméket nem tudok megrendelni Aliexpressről, mert állandóan azt írja ki, hogy Magyarországra nem postáz. De pl. ha beállítok német címet, oda igen. Miért van ez? Mi lett már hogy ide nem akarnak küldeni? 10-ből 9 cuccra állandóan megtagadja a küldést.
-
Topikgazda
válasz -szabi- #79152 üzenetére
USD vagy HUF legyen a deviza és meglepő módon szállítani fognak ide, az € az nem jó beállítás ha esetleg nem EU raktárból vásárolnál ezért értelmetlen az EUR állás, mert USD-ben ráadásul olcsóbb is ha forintra számolod.
Nincs olyan állítási mód, mert ha ezt állítod Ship to Hungary akkor azok jelennek meg, az hogy a deviza beállítás miatt azt írja az más dolog.[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
Hi
Nagyon rég nem rendeltem aliról, de most kinéztem egy bringa akciókamera rögzítőt.
Viszont 10-ből 9 találat nem szállít Magyarországra.
Bal oldali menüben nem találok olyat, hogy csak a kiszállítható találatokat mutassa.
Van bármi mód, hogy szűrjem a nem szállítható termékeket?üdv
szabi -
Topikgazda
Köszi srácok, mivel épp nem dolgozom, így ez nem tudatosult. Főleg úgy hogy minden évben azon megy a vita hogy 24-én ne kelljen dolgozni, idén sem kell az nap
[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
DPD szállítással mi a tapasztalat ezekben a napokban?
Tegnap jött email, hogy ma kiszállítják, de a rendszerük szerint még mindig az elosztóban van.
Gondolom, karácsonyi roham nyilván, elfogadom, csak itt érdeklődök.(EO most küldött értesítést, kíváncsi vagyok, holnap hozzák-e. Bár mondjuk munkahelyi cím van megadva, én meg pont nem leszek bent... )
#?*@&!
-
Topikgazda
válasz hfrici #79141 üzenetére
Az első 30-án, a második 29-én , a harmadik 28-án érkezett az indító logisztikai központba, még nem történt meg a vámolásuk kifelé, folyamatban van ide a szállításuk.
A negyedik az elveszettnek tekinthető, ha lejár a szállítási védelmi idő kérd vissza pénzed, nagyon kicsi a valószínűsége hogy előkerül.[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Járt már úgy valaki, hogy rendelt valamit, teljesen mást kapott és akár mit írt, küldött fotót, lezárták a refund request-et? Küldtem nekik fotót a kapott cuccról, hogy miben jött, még azt is, hogy át lett címkézve az eredeti (számomra rossz) termék azzal, amit kapnom kellett vna. Illetve a csomagot is, amiben jött, hogy lássák a TN-t.
Mi az isten? És már a második kört zárják le, kb csuklóból. És még oda is írják, hogy ne adjak fel több request-et.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Topikgazda
válasz hfrici #79133 üzenetére
Ez a kép semmit nem segít. Add meg a nyomkövetési számokat vagy kattints a Track order gombra és látod hogy mi az utolsó helyzet velük. A november 25-i vásárlásod az még időben van, 9 munkanapnál tart ha 26-án feladták, nem azonnal ér ide.
Az október 13-as gondolom ECSC00... -ás vagy előkerül vagy nem. -
MODERÁTOR
válasz LEON_01 #79134 üzenetére
nem Alis rendelés
-> Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás & DPD tapasztalatok[ Szerkesztve ]
-
LEON_01
tag
Tegnap jött egy csomagom Lengyelországból utánvéttel, (de nem Alis rendelés) amit hétfőn rendeltem. Mikor megláttam, hogy a DPD hozza a víz levert. A lényeg, hogy kifizettem. Ma írják email-ben, hogy az ügyfél nem tudta átvételkor kifizetni és visszaküldik a csomagot. Mi történt..... földhöz b@szt@m a klaviatúrát. Írtam a feladónak, ha kap ilyen értesítést a DPD-től akkor ne foglalkozzon vele. Mellékeltem a fizetésről a számlát. Erre már tényleg nem tudok mit mondani (pláne kulturáltan). Röviden ennyi. Szólók Trump-nak itt is tegyen rendet.
-
hfrici
aktív tag
Van ez a 4 db rendelésem, amik láthatóan megálltak: Lesz ezekből valami, vagy engedjem el?
-
LEON_01
tag
Az a gond, hogy fogalmuk sincs merre vannak a csomagok. Én az összes létező helyen be vagyok náluk regisztrálva (ami nem sok), és a csomagkövetésnél még mindig azt mutatja, hogy az elosztó központba vannak a csomagok. Már egy hete minden nap beszélek az ügyfélszolgálattal + messengere-en, és mindig azt mondják, hogy már a futárnak ki van írva és másnap hozzák. És láss csodát, nem történik semmi. Ja, és ezek mellé, küldik is hogy hozzák a csomagot. Azt is megbeszéltük már, hogy elmegyek érte személyesen csak adják már ide azt a rohadt csomagot. Szerinted. Úgy hívnak vissza az átvételi infóval mint a Pápa. Töltettek ki velem elveszett csomagkeresési űrlapot is. Eddig még semmi. Így még nem jártam az elmúlt évtizedekben egyik futár céggel sem. Elképesztő milyen káosz van ezeknél. Azért a logisztika vezetőjükkel elbeszélgetnék egy kicsit, hogy kivel-, és mivel szórakozzanak. Csak hát arctalan kommunikáció folyik sajnos.
-
shokobanana
csendes tag
válasz djsunstealer #79130 üzenetére
Az EO sem szent, többször hiába kértem át csomagpontra, mivel bejutott a házba (gondolom másnak is hozott csomagot) vagy a levélszekrénybe dobta be vagy a lakásajtó kilincséhez gyömöszölte. Csak a nyomkövetésből láttam, hogy sikeresen kézbesítette... Tegnap ezt is sikerült alulmúlni, otthon vártam, hogy jöjjön, erre ismét megjelent a sikeres kézbesítés. A folyosó közepére volt leb@..va az ajtó előtt egy méterre. Még arra se vette a fáradtságot, hogy becsöngessen...
-
jojoando
senior tag
válasz shokobanana #79127 üzenetére
Nálam pont fordítva volt 2x átkérdezte a raktárosokat, mikor visszajött hogy nincs meg a csomi, kérdtem tőle erről igazolást, akkor még egy videót végignézett a szállítóét, hogy kinek adta át a csomagot, utána megtalálta, de ha nincs meg, megírta volna.
-
shokobanana
csendes tag
Engem az üfsz elhajtott, mikor kértem igazolást, nem voltak hajlandók adni, mondván, az eladóval intézzem. Igaz, hogy utána nem vertem tovább az asztalt, mert végül én megtaláltam a csomagot. Ez volt az, mikor átirányítottam, de a futár nem vitte vissza a depóba. Nyár óta rendszeresen jön tőlük a mail, hogy tudok-e valamit a csomagról. Szóval alapból segítőkészek...
-
Topikgazda
válasz LEON_01 #79124 üzenetére
Nincs rá mód, annál a szállítási fajtánál a kinti logisztikai központnál dől el hogy Express One, MPL, GLS, DPD, Packeta vagy Magyar Posta lesz a kézbesítő cég.
A DPD-nél vissza szokták küldeni inkább, mint hogy eltűnjön, ha ilyen lenne akkor kérni igazolást hogy elveszett és az AliExpresstől visszakérni a pénzt. -
LEON_01
tag
Hali!
A rendelések leadásánál van rá lehetőség (én még nem találtam rá módot), hogy a csomagokat ne a tetves DPD-vel szállítsák ki? Elképesztő ami ennél a cégnél folyik. Sorba tűnnek el csomagjaim. Teljes képzavar.
-
dzf007
senior tag
Azt olvastam az info sávon, hogy a 6 hónapnál régebbi coinsok lejárnak. Elvesznek.. [kép]
-
Topikgazda
válasz Wolfram #79116 üzenetére
Aztán mi van azzal hogy most is 150 € felett nagyon sok termékre 0% a vám tétel a mobiltelefonok, tabletek, notebook-ok, 3D nyomtatók ami némileg drágák stb így vám nélküliek, azt miért nem emelték eddig?
Egyébként is 2-4-10 % körüli amely termékre van. Minden kereskedőnél drágább lesz, de még indig olcsóbb mint ugyanazt megvenni egy helyi üzletben, mert a vám az a termékre vonatkozik nem az eladóra. A Kínában gyártott telefon az itteni kereskedőnek is vámos lesz, adtak egy pofont a...
Aztán a nálunk kitalált kiskereskedelmi adó, ami szintén emelné az árat ugyan melyik AliExpress, eBay, Temu eladóra vonatkozik, mert ott 500 millió forintos forgalma kell hogy legyen nálunk, ilyen egyszerűen nem létezik
És természetesen a Kínaiak szó nélkül hagynák? Komolyan mondom aki vám háborúzni akar velük az nem normális, nem kell minden kereskedő lobbinak felülni. Már az akksi és elektromos autó vonalon van rá megoldás.
Másik megoldás az EU-s raktár és onnan adnak el akkor már megint más lesz a helyzet.lesz némi emelkedés, de nem a teljes vámimport költségek jelentkeznek.Ez meg tudatlanság annál aki leírta: Az EU-ban jelenleg érvényes szabályok szerint a 150 eurónál kisebb értékű árukra nem kell vámot fizetni - a szabályt azonban szinte lehetetlen betartani, mivel a vámosok nem tudják minden egyes csomag értékét külön-külön ellenőrizni.
Az említett cégek beszedik az áfát az érték után és elutalásra kerül a nemzeti adóhatóságokhoz, megvan az érték, de ezt nem kell a vámosoknak ellenőrizni megteszi az AliExpress, a Temu, a Shein ezért is van csak a könnyített elektronikus vámolás, mert hiába vámmentes azt meg kell csinálni. -
Wolfram
aktív tag
Hamarosan vége lesz az ali korszaknak:
https://pcforum.hu/hirek/28604/eu-dragabb-temu-shein-aliexpress-webshop-vasarlas-vam -
martongunar
kezdő
válasz martongunar #79114 üzenetére
Most azt látom, hogy természetesen jelzik, hogy a visszaküldés elindult a második cimkével. Persze nem tudom, mit fognak szólni az üres dobozhoz, benne a papírjaimmal. Ezért nem merem tanácsolni, hogy tedd ugyanezt, nekem jobb ötletem nem volt.
-
Xes
csendes tag
válasz martongunar #79110 üzenetére
Hasonló a problémám nekem is. Pénteken nyitottam disputeot, hogy hibás a termék, azonnal kaptam egy visszaküldési shipping labelt, mentem csomagpont feladtam. Hétfőn kapok egy e-mailt egy másik return shipping labellel, hogy küldjem vissza természetesen más csomagszámmal. A dispute nem látja, hogy visszaküldtem hisz nem egyezik a két csomagszám. Online customer servicel mar 3 alkalommal beszéltem, először jött egy e-mail, hogy küldjem vissza a terméket, megint beszélgetés velük, jön egy e-mail amiben kapok egy linket, hogy oda töltsem fel a shipping adatokat de ez a link megnyithatatlan. 30 ezer ft-ról van szó és a dispute határidő dec 23, ha "addig nem küldöm vissza" akkor lezárják .
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #79111 üzenetére
Nem világos a problémád. Kínai csomag, nem török, mindkettő országból postai vámolásos küldemény jön, egy különbség van, a török azonosítósak lassúak és problémásak. Kínából hamarabb itt van. Én nem vásároltam volna török raktárast, megbízhatatlanok.
-
dredjudge84
őstag
Rendeltem egy kabátot. Elvileg az volt a hirdetésben hogy ship from Turkey, erre kaptam egy ilyet LZ124299176CN
Én ezt nem akarom megvárni és fizetni sem kezelési költséget. Lehet reklamálni ezért?
-
martongunar
kezdő
Nem azt kaptam, amit kértem, kértem visszaküldést. Meg is kaptam rögtön a GLS cimkét, fel is adtam. Jövök vissza a csomagpontról, látom ott van még egy e-mail egy új cimkével (a két e-mail közt eltelt egy hétvége). Minden más adat stimmelt rajta, csak a csomagszám volt természetesen más. És ez is látszik az online felületen. Persze hiába írtam nekik többször, nem akarják érteni a problémát, hogy én már feladtam a csomagot, meg is érkezett, de a felületen ez nem látszik, és ők folyton azt írják, hogy adjam már fel. Kénytelen voltam egy üres dobozt feladni, benne a másik cimkével és az átvételi elismervény igazolásának másolatával. Valamint írtam két sort, hogy melyik csomagszámmal lett elküldve. Tudok még valamit tenni az ügy érdekében?
-
laleeee
őstag
[link] ezt a csomagot milyen futár fogja szállítani ? 🤔
-
dzf007
senior tag
Most nekem is más volt a csomagban...Igaz telefontok, de nem az amit rendeltem. Viszakaptam az árát 2 nap alatt..
-
handrash
őstag
Ezek nem normálisak. Eddig többször leírtam, fényképpel igazoltam, hogy átvettem a csomagot, csak nem az volt benne amit rendeltem.
Erre ez jött: The tracking information shows that it has been delivered. Please track it in the logistics official website or contact shipping company servicer to get more information. Also, you could confirm with your family members or neighbors if they signed the package in the name of you. If you did not received, we suggest you to provide official document from post office or the shipping company within valid time to prove that you did not received the package post office or the shipping company within valid time to prove that you did not received the package.Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest