Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz lacoka55 #78699 üzenetére
Ki a fenét érdekel itt a Temu? Senkit. Kit érdekel a magyar kormány hibás gazdasági, pénzügyi politikája amikor kitalálnak mindent hogy (mivel mi emberek nem vagyunk haverjai) adókon keresztül sanyargassanak, tömködjék a lukakat amit okoznak? Költői kérdés volt mert ez sajnos érdekel bennünket.
De a kiskereskedelmi adó nemzeti szabályozás, nem nemzetközi. El kell olvasni azt amit linkelsz.
....egy olyan cégtől vásároltunk, amelynek az árbevétele nem érte el az 500 millió forintot, akkor az eladónak egyáltalán nem kellett kiskereskedelmi adót fizetnie
Kötve hiszem hogy az Aliexpress eladók közül van ilyen, sőt a Temun sincs ilyen.Másik dolog megnézném ezt hogy a kínai barátaink mit lépnének erre -nemzetközi jog nem teszi lehetővé- az adóhatóság elérhetetlenné teszi az internetes felületét.
Nem kell minden marhaságot készpénznek venni.[ Szerkesztve ]
-
lacoka55
aktív tag
Januártól jön a "Temu-adó", drágább lesz az online vásárlás [link]
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #78695 üzenetére
Phillips dolgok Lodzból jönnek, az alkatrészek is. Ráadásul elég gyorsan, az az 5 munkanap túlzás.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Az nem szokott elveszni, remélem most sem fog.
BP. --> Balatoni válogató központ--> Nagykanizsa városi nagyposta--> Majd érkezik hozzám.
Ez szokott lenni az útvonal.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Topikgazda
válasz MaxxDamage #78695 üzenetére
Az bizony sima posta, nem futár, nem MPL.
-
MaxxDamage
félisten
Kiderült most, hogy ez a DPD csomag a Philips-től érkezik... [kép]
Az Alis is vajon az lesz, vagy MPL?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #78693 üzenetére
Fordítva működik a dolog az - 80 $ lesz. Ha 499 - 80 akkor csak 419 amit fizetsz érte és az a vámérték, az áfa alapja. $-ban a maximum érték bruttó 198 $ lehet és ekkor még vámmentes a beszerzés.
[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
Ha felhasználom a tegnapi 80 usd kuponomat, akkor annyival növekszik a max érték amit még nem kell vámolni?
-
MaxxDamage
félisten
Hmmm...akkor nem tudom.
Amit linkeltel az honnan van?
Jól meg lenne kavarva? Alin ez van: ECSCCA0058883370
Lehet én kavarom?
Nem értem miért keverik így és miért nincs feladó megnevezés a DPD-nél?
Várok tegnap rendelt csomagot a Philips-től (arról még nincs hír), egyet a Notebook.hu-tól amit az EO szállít...meg van még pár, de ezek tuti szállítás közeli státuszba vannak.Ez a DPD egy nagy katyvasz....se eleje se vége kB.
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Topikgazda
válasz MaxxDamage #78690 üzenetére
Biztos hogy egy csomagról van szó? Mert én nem látom együtt a két számot. És a DPD-s mintha lengyelből jönne. Ami Kínából jön az meg Budapestre érkezik, nem tesz kerülőutat.
Itt van egy ilyen.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Az szép!
DPD alatt ezen a számon fog menni: 13459311915282Írtam a DPD-nek és nagyon remélem nem keverik el.
Esetleg tudsz adni tippet, hogy mit tegyek, vagy semmit nem tehetek?
Megkapom vagy sem alapon megy ez?[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Topikgazda
válasz MaxxDamage #78688 üzenetére
Ezt figyelni fogjuk, mert az ilyen azonosítós eddig mezei postás volt és legtöbbször elveszett.
-
MaxxDamage
félisten
Ma kaptam mailt meg Viberen üzenetet a DPD-től és 1-5 napon belül előre láthatólag kézbesítik a csomagot.
Nagyon remélem, hogy ezt most meg is kapom és nem küldik vissza.
Már 25 napja várom és jó lenne, mert fontos csomag.
[link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
btraven
őstag
Order will ship in 9 days. If shipping is delayed an automatic refund will be issued.
9 munkanap alatt kell kézbe kapnom? Vagy 9 nap alatt kell az eladónak feladni a postára a raktárból, aztán plusz még a szállítás?
-
-
Malachi
addikt
helló, bármit csinálok az Aliexpress.com cím héberül(?) hozza be az oldalt:
látott már valaki ilyet? mi történik?
[ Szerkesztve ]
-
Nwis86
aktív tag
Kösz! Amúgy az első dolgom az összefoglaló megnézése volt! Bele is olvastam, de olyan sok hogy aztán bele tekergettem és valahogy át siklottam ezek felett... de most végig olvastam, hát kicsit túl van ez bonyolítva, ráadásul ezek a 5-8 ezres vámkezelési szolgáltatás díjak katasztrófa, inkább hagyom az egészet és rendelek továbbra is 150€ alatt.
-
lumpy92
aktív tag
válasz Intruder2k5 #78674 üzenetére
Oda is írtam, csak itt a dispute indítása/nem indítása kérdésre futtattam ki a mondanivalómat. Köszönöm, hogy maradhatott, mert választ kaptam ezen kérdésemre!
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Topikgazda
válasz Nwis86 #78677 üzenetére
Összefoglaló 7. Az AliExpress-en megvásárolt termékek vámkezelési szabályai
Minden leírva.Ami meghaladja a vámmentes értéket azt nem fogja a Express One, a DPD, a GLS, az MPL vámoltatni, ők mindig belföldi üzleti csomagként kapják meg kikézbesítésre. Az esetek 85%-ban a Magyar Postához kerül és ők vámolják, a 15 % meg olyan futár cég aki nemzetközi szállítást is csinál, DHL Express, UPS és vámoltat.
Az igazoltan kifizetett érték az alapja az áfának, de ehhez hozzátartozik a szállítási költség is ha van.
Nem mindent visznek már házhoz, van amit a Postán kézbesítenek.[ Szerkesztve ]
-
Nwis86
aktív tag
Sziasztok!
1 olyan kérdésem lenne hogy ha AliExpress Standard Shipping esetén 150€ felett vásárlok, vagyis az áfát nem az ali intézi, hanem utólag kell majd, akkor az pontosan miből áll majd? Kapok 1 linket posta stb oldalára és ott simán el tudom utalni, pár kattintás az egész? vagy futár cég intézi, nekik kell majd fizetnem kp-ba ha kihozzák és eleve ilyen esetbe ki hozza ki, ugyanúgy a dpd, express one stb futár cég, vagy átkerül a magyar postához? És pontosan milyen ár alapján számítják majd az áfát, most black friday keretein belül néztem pár cuccot, vannak kuponjaim, coinom is, szóval ha veszek valamit pl 100 ezerért, de végül csak mondjuk 80 ezret fizetek érte, akkor az áfát a termék eredeti ára alapján fogják megállapítani, vagy az alapján amit én fizettem érte?
Több 100 rendelésem van az alin, de soha nem rendelem még áfa határ felett, így ebbe nincs tapasztalatom, előre is köszönöm a segítséget. -
MODERÁTOR
Persze, mert "ha Ali-s terméket hozna, akkor az ide tartozik", ahogy nagynyomású mosót is a fűnyíró topikban kell keresni, ha azt (is) akarsz vele mosni. Viccet félretéve, át kell terelni oda a témát, az utóbbi napokban már nekem is feltűnt, hogy a fél topik a DPD bénázásáról szól.
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #78674 üzenetére
Köszönöm a linket, én hiába írogattam hogy a szállítási problémákhoz az adott cég szállítási topikjában kellene szétnézegetni.
-
MODERÁTOR
Egyébként halkan jegyzem meg, hogy van ám egy sok éves DPD tapasztalatok topik is, ami érthető okokból mostanában megint kezd felpörögni.
-
ReFleXx
addikt
válasz Donki Hóte #78671 üzenetére
probald meg azert lemondani.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
veterán
-
Topikgazda
válasz lumpy92 #78669 üzenetére
Én telefonon szoktam rendezni a szállítási problémákat, ha 20 percig kell várni akkor addig várok, ha 5 alkalommal kell hívni akkor annyiszor hívom.
Ha itt kérted akkor hibáztak:
Lehet dispute ha letelt a szállítási védelmi idő és annak végéig nem kapod meg. Az ok valójában lényegtelen. -
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem!
Az Alis csomagomat a DPD Hungary hozta volna ki, de most úgy néz ki, hogy visszaküldte a feladónak, Hollandiába
DPD időrend:
- 2024.10.23. csomag átadva DPD részére
- 2024.10.25. csomag kiszállítása eredeti címre, nem találtak otthon
itt választhattam a holnapjukon, hogy melyik napon kérem a következő kiszállítási kísérletet. Mivel bizonytalan volt, hogy jó lesz-e, a DPD honlapján kértem, hogy közeli csomagpontra szállítsk ki. Ezt akkor jóváhagyták. Majd:
- 2024.11.03. elosztóközpontban
- 2024.11.07. úton (más helyen derül ki, hogy vissza a feladónak....)
- 2024.11.08. kiszállítvaKülön lapon meg kiírták, hogy a csomagpontra való szállítás nem opció. Vissza a feladónak. De ezt a csomag átkérésekor nem jelezték, és azóta sem! Köztes üzenetekre semmilyen választ nem kaptam.
Kérdésem: Alin ezt most hogyan rendezzem? Várja az eladó a visszaigazolást a kiszállításról, 3 nap múlva átvált automatikusan. Indítsak dispute-ot? Tanácsotokra írtam menet közben az eladónak, hogy a DPD bénázik, de csak annyit írt, hogy vegyem fel a kapcsolatot a szállító céggel.
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Wolfram
aktív tag
válasz Donki Hóte #78665 üzenetére
Vettél egy zászlót, az se világos mi van rajta.
"This product is a flag
Size: 04*06In=20*30cm
Material: 100D High Quality Polyester Fabric
Printing: One Surface the other is penetrated Double penetration
The flags now are in stock IF you have any problems please feel free to contact with us directly"Gyorsan töröld a megrendelést és kérd vissza a pénzt.
-
ReFleXx
addikt
ez egy jó drága zászló
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
atos30
aktív tag
A leírása szerint ez egy 20x30 cm vászonkép lesz, de ne legyen igazam
Bocsánat. Ez egy zászló lesz
[ Szerkesztve ]
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
veterán
Vettem egy ilyen fúrógépet szállítással együtt 4500 Ft-ért, kiváncsi vagyok, kiküldik-e
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
MODERÁTOR
válasz bigmasterg #78663 üzenetére
Üdv!
Nem rég volt egy ilyen refundom, ha jól rémlik 2-5 munkanapot írtak rá, és belül is volt ezen, talán 3 vagy 4 napra jött vissza a pénz a számlára.
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok,
rendelés leadésa után fél órával törölt rendelés refundjával mi a tapasztalat?Ali valóban rögtön vissatéríti a pénzt és a bankon múlik, hogy mikor jelenik meg, vagy alinak is kell idő? (Korábban, más esetben voltak 30-60 napok, azért kérdezem).
Ugyanazt megtaláltam olcsóbban rendelés után:
-
veterán
válasz dredjudge84 #78661 üzenetére
Igen, az akció végégig van időd.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #78658 üzenetére
Igen, nekem bejött mind a kupon listába, egyedül annyi a korlátozás hogy egy vásárlás egy kupon. Available for most products. Only one per order.
De lehet hogy van már ami elfogyott.Ha valakinek kell még kupon akkor itt talál eladói kuponokat, ezzek nem általános kuponok csak az adott helyre érvényesek.
[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz dredjudge84 #78658 üzenetére
Igen (a szállítás díja nem számít bele az elérendő összeghatárba).
-
hubber19
junior tag
válasz Meridius11 #78593 üzenetére
ígéretük és egy fura péntek esti DPD e-mail ellenére szombaton nem érkezett meg, nem hozták ki a küldeményt.
Most pár perce ez jött tőlük :
de valami már látszik valóban : -
Topikgazda
No akkor kezdődhet, egy kis segítség, by Silent77
A kuponokat reggel 9-kor érdemes minél gyorsabban megszerezni.
Kattints a linkre, hogy begyűjtsd őket!
https://s.click.aliexpress.com/e/_DFpPIBL
05AED11 = $5 off $39
12AED11 = $12 off $89
25AED11 = $25 off $169
40AED11 = $40 off $269
60AED11 = $60 off $359
80AED11 = $80 off $499
krbb5 = $5 off $39
krbb12 = $12 off $89
krbb25 = $25 off $169
krbb40 = $40 off $269
krbb40 = $60 off $359
krbb80 = $80 off $499
Kuponok december 31-ig!
US$60 off $419 code : IFPCNYU
US$60 off $419 code : IFPJOLV
US$60 off $419 code : IFPKAGM
US$50 off $400 code : IFP82ZS
US$50 off $400 code : IFPGC9F
US$50 off $400 code : IFP0TYU
US$30 off $269 code : IFPRTUH
US$30 off $269 code : IFPUSWQ
US$30 off $269 code : IFPOZFN
US$25 off $200 code : IFPVRRV
US$25 off $200 code : IFPHLWX
US$25 off $200 code : IFPEQWM
US$6 off $48 code : IFP4HKW
US$6 off $48 code : IFPBYJB
US$6 off $48 code : IFPAZRQ
US$3 off $24 code : IFPR1IE
US$3 off $24 code : IFPSFJW
US$3 off $24 code : IFP8LAW
US$2 off $20 code : IFPNTTC
US$2 off $20 code : IFPW59P
US$2 off $20 code : IFPGMCI[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A Choice promóciósok esetén ez alap dolog, nem írják külön. Van amikor csak a szállítási módnál említik és azért ez magyar vásárlókra még korlátozottan érvényes. Valamint nem minden termék kategóriában áll lehetőségre. Esetleg még a 11.11 miatt lehetett olyan eladó aki leszedte ezt az opciót.
-
Ka999
tag
Sziasztok! Úgy látom mostanában nem nagyon van olyan termék, amire érvényes az ingyenes visszaküldés (vagy legalábbis én nem találok még azoknál az eladóknál sem, ahol korábban volt). Más is ezt tapasztalja?
-
Churpik
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
Topikgazda
válasz canadaa #78649 üzenetére
Akkor pont fordítva ment a dolog, neked az lett volna jó ha nincs price adjustment, mert akkor az AliExpress szedte volna be az áfát és az Express One hozta volna mert akkor nincs vámeljárás, áfáztatás, hiszen bruttó árat fizetsz.
De most a -10 €-os 234-re bizony levonja az áfát mert az több mint 190,5.[ Szerkesztve ]
-
canadaa
tag
Nem teljesen így van sztem, de többnyire biztosan igazad van.
Forintban fizetve ~73e Ft-t fizettem:
ExpressOne hozta ki, Magyar posta kérte Áfát és Vám-ot. Bankkártyával fizettem. Kevesebb volt mint a ~19e Ft. Max 7e Ft.Euróban kosárba rakva 234€-t rak most be, nincs adjustment, de akkor is Kínából küldik....
Szerk: Nem mondtam 1x sem hogy euróban fizettem.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz canadaa #78645 üzenetére
Ha €-ban fizettél volna akkor az és nem forint lenne emlegette a dispute-nál a visszatéritendő összegnél. Euróban nem vonta le az áfát, Itt mindig áfás árat fizetünk. A 150 € feletti Kínából küldött esetén meg az itteni kézbesítő cég szedi be, ha EU raktáras akkor értékhatártól függetlenül áfás az ár.
[ Szerkesztve ]
-
canadaa
tag
Euróban nem vonta le az áfát,
vámota kosárban és a különbség miatt nem tudtam, hogy mi lesz. Nem akartam 2x fizetni. Hát, így jártam. Tanulópénz. Free return nélkül nem veszek semmit többet Alin. Ennyire spéci dolgot meg lehet egyáltalán nem.Elfogadtam az 50% refund-ot. Most még várni kell a válaszukra is.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz canadaa #78638 üzenetére
Nem küldöd vissza és 36686 Ft-ot visszakapsz vagy visszaküldöd és teljes refund.
Mi a csudáért forintban fizettél ekkora összeget, legalább 2500 Ft-ot buktál.
Persze írják hogy az eladó fizeti, de erre írtam hogy semmi kényszerítő eszközöd nincs ha mégsem fogja, legjobb esetben az AliExpress kompenzál olyan értékű kuponnal, amit 30-60 nap közt le kell vásárolnod, de ez sem biztos hogy megadják és ott az hogy neked úgy kell küldeni hogy igazolt legyen az átvétel. De ha nem veszi át akkor sem igazán sem tudsz hol reklamálni, legfeljebb visszajön a csomag, ami szintén nem biztos.
Ha nincs ingyenes visszaküldés biztosítva nagyon rizikós a visszaküldés dolog. -
Churpik
tag
Érdemes foglalkozni az Alin ilyen USB-s tölthető lítium ceruzaelemekkel, vagy felejtősek (még mielőtt leégne tőlük a lakás)?
-
canadaa
tag
Aliexpress közbenlépése:
További nyafogásra nem nagyon van lehetőség. Ha nem értek egyet, akkor csak egy fájl feltöltési lehetőség van. Most írjam rá egy JPG-re a szöveget?...
Az sem tetszett már, hogy elsőnek is az indoklásnál nagyon kevés karaktert engednek írni. Gyakorlatilag nem érdekli őket a mondanivalód.Email szöveges része: "Solution1:Partial refund 36686.36 HUF Solution2:Return goods,full refund 73372.73 HUF (seller pays the return shipping fee ) Notice:If the dispute ends with return&refund solution and the seller pays the shipping fee, please: 1.Kindly confirm the return fee before you return the item via message chat. 2.Proceed with return only if the seller agrees and confirms the return shipping amount. 3.Head to the local post office and ship the item. 4.Provide tracking number and details to confirm the return. Once the item is delivered, inform seller to proceed refund. If the seller violates, inform AliExpress with the return delivery receipt. AliExpress will issue coupon to cover it. (Please do not use commercial express. The seller or AliExpress only covers shipping fee of postal channel.) "
Úgy érzem el kell fogadnom az 50%-os kárpótlást, mert ez nem lesz jobb. A chat beszélgetések alapján az eladó biztosan bele fog kötni a csomagba vagy tagadja.
Megpróbálom érték csökkentettként eladni aprón, hátha sata nélkül is érdekel valakit, csak nvme-vel egy ilyen n100-as lap.
Wolfram: Hasonló helyzetben vagyok, dispute közben, csak nagyobb összeggel. Nekem egyértelműen írják, hogy az eladó fizeti a postaköltséget. Dispute végén vagy te is, aliexpress közbenlépésével? Mert chat-en mindent írkált nekem is az eladó, de az csak megpróbál lerázni.
[ Szerkesztve ]
-
Wolfram
aktív tag
Az egyik disputenál rámkenték a szállítási díjat, pedig az eladó hibázott, van ilyenkor valamilyen másodlagos fellebbezési lehetőség?
Semmi értelme egy 8 usd-s cuccot, 50 usd-ért visszaküldeni. -
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Az eladó küldött üzit, hogy na megkaptam a csomagot, nyomjak a gombra, hogy megkaptam.
Csakhogy nem kaptam meg, itthon a dpd balfaszkodik vele 2 hete és még mindig bizonytalan a kiszállítás.
Mit kéne tegyek most Alin?
(bocs, olvastam az összefoglalót, de nem vagyok benne biztos, hogy ez dispute)"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
trouble
senior tag
Franciaországból ilyen szállításnál van bármi további költség, 210 eur a vásárolt cucc.
CAINIAO WAREHOUSE STANDARD SHIPPING
Köszönöm -
törölt tag
válasz laleeee #78629 üzenetére
TempoTec Sonata BHD Pro - $61.65 (Dual CS43131)
DUNU DTC480 - $75.56, kuponnal $68.56 (Dual CS43198)
ROSESELSA RS9039 - $77.21 (ES9039Q2M)Dununál ha beköveted őket, adnak egy 7 dolláros kupont.
Sonataról itt egy írott, technical review: [link]
Andy Dunu reviewja: [link] + egy ajánlás egy bolt blogjáról: [link]
Andy Roseselsa reviewja: [link]
Andy összehasonlító táblázat: [link][ Szerkesztve ]
-
bzolika10
aktív tag
válasz canadaa #78591 üzenetére
Nekem is ma hozott. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy tegnapi napra azt írta a tracking, hogy nem tudta a vevő átvenni a csomagot (7/24-es portaszolgálat van...), ezért lehet, hogy eltolták a mai napra.
Más: hogyan lehet csomagautomatába kérni? Rányomok, hogy csomagpont és utána azonosító kódot kér, ami nem az a 4jegyű kód, amit emailben küldtek -
Topikgazda
156 USD, ami ~ 198 $ bruttó, max ennyi lehet a kiírt ár.
Rosszul tudod, mert áfát azt mindig fizetni kell, csak az említett határig az AliExpress szedi be, ez még az összeghatár felett is 0% vám tételű, így vámot sem kell fizetni.
Ha Kínából jön akkor azért problémás a garancia érvényesítése ha gond lenne vele.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Alis rendelés kapcsán kérnék egy kis segítséget.
iPlay 60 Mini Turbo 11.11.-es ára 196.58 USD elvileg. Sajnos nincsen EU raktárban.
Ezt lehetséges majd általános és store kuponokkal mérsékelni.
Ha jól értem, akkor nem kell vámot és áfát fizetnem, ha 150 EUR (~160 USD) alá tudom csökkenteni a végösszeget?
Aliexpress standard shipping a szállítási mód. -
-
Topikgazda
válasz tknof1871 #78616 üzenetére
Ez furcsa. Nekem azt válaszolta az Express One, "3 az 1-ben" csomag esetén nem lehet automatát választani.
Nekem meg eddig mindig ott volt a Rugalmas kézbesítésben a lehetőség automatába átirányítani ezeket, kérdeznem sem kellett és használtam is.Az adott szállítási módokat az AliExpress biztosítja abból lehet választani, a tényleges szállítást a logisztikai cégük a Cainiao végzi és lényegében ők döntik el hogy ki lesz nálunk a kézbesítő cég, erre nekünk semmi ráhatásunk nincs. Több Kínából kiküldő logisztikai központ van különböző helyeke és ott is terült alapú a logisztikai csomag begyűjtés, szállítás.
Persze egy kicsit komplexebb a dolog, te választod az AlIExpress standard szállítást ekkor lehetséges hogy már eleve a szállítás megrendelésekor megkap egy itteni kézbesítő cég azonosítót vagy kap egy "ideiglenes" logisztikai azonosítót, ami majd a logisztikai központban vált egy itteni kézbesítő cég azonosítójára. Ráadásul még jönnek a speciális szállítást igénylő dolgok (méret, súly "veszélyesnek" minősülő tartalom) és akkor még a szállítócég is változik. Pl túlméretes csomag kap holland postai azonosítót és Hollandián keresztül mint tranzit érkezik és itthon ennek ellenére hogy postai azonosító nem a Magyar Posta, hanem az Express One kézbesíti ezzel az azonosítóval. -
tknof1871
őstag
De szokták, ha van olyan amibe bele tudják tenni, ha Express One kézbesíti és van rá lehetőség akkor a kézbesítés napi értesítőben lehet kiválasztani, de ez egy plusz szolgáltatás, a megbízó ezeket a csomagokat címen történő kézbesítésre adja át. Szóval ez vagylagos. Ezen felül nem minden automatába tudják elhelyezni, mert ahhoz kell egy külön szerződés azzal akié az automata.
Ez furcsa. Nekem azt válaszolta az Express One, "3 az 1-ben" csomag esetén nem lehet automatát választani.
#78430 V/
Nekem eddig csak Express One hozta a csomagot. Az Aliexpress dönti el melyik futárcég hozza a csomagot?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Topikgazda
válasz laleeee #78613 üzenetére
Írják a terméknél (szállítási módnál) hogy free return. Hoppá, 3 napja pont írtam
Csak az említett példák esetén lehetséges igénybe venni és havonta 3 alkalommal.
Lényeg az hogy ha elfogadják kapsz egy GLS címkét az e-mail címedre, azt ráragasztod a hiánytalan csomagra, átadod a GLS-nek (vagy kihívod őket címre vagy beviszed egy átvételi helyükre) miután megérkezik a megadott címre és ellenőrzik hogy minden oké úgy 5 napon belül visszakapod a pénzed.
És ez már van egy jó ideje, nem annyira új, eleve látható a free return szöveg a hirdetésnél
Nem úgy van mint nagyon régen a PayPal-nál.[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
Sziasztok igaz hogy újabban ha,nem tetszik egy termék ,ingyen visszaküldheted az aliexpresszre ,mint régen mikor paypállal fizettél ? Hogy van ez ?
-
törölt tag
Nekem egyszer volt olyan, hogy az upt trackingjén volt egy warning hogy "folyékony tárgy" (Restricted item - Liquid item), miközben egy gyurma volt. De aztán túllendültek rajta és kihozták.
Én most rendeltem Mijia T100 fogkefét, az akksis és már Magyarországon van. Lehet érdemes egy kicsit várni.
-
r0by
addikt
Egy ilyen aromaterápiás kütyüt rendeltem a minap.
Ali trackingján egy szép piros ikon jelzi, hogy gond van vele: Processing problem at departure country/region sorting center.
Itt pedig azt írja, hogy: Korlátozott tárgy - Akkumulátor tárgy.
De ebben nincs is akksi.. Túl fog még ezen a ponton jutni, vagy mondjak le róla és rendeljem meg esetleg mástól?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz djsunstealer #78609 üzenetére
Kabbe, nekem minden szart a dpd hoz (már amikor kihozza), pedig az elmúlt 1 évben már csak "drága" és/vagy értelmes dolgokat veszek, nincs rendelésem 30$ alatt.
[ Szerkesztve ]
-
djsunstealer
aktív tag
Mega Choice Day alkalmával leadott 15 rendelés mind Express One nyomkövető számot kapott.
[ Szerkesztve ]
-
ggabe
csendes tag
Pontosan ugyan ez a helyzet nálam is.
Random teljesen, hogy melyik oldal dobja vissza.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Járt már valaki úgy, hogy hibás terméket kapott, és odáig jutott a történet, hogy vissza kellene küldenem? A szabály szerint az eladó fizeti a visszaküldés költségét, de ha jól értelmeztem, nekem meg kell előlegeznem, és utólag fogják jóváírni credit formájában. Egy 3 ezer forintos dologról van szó, és ha jól gondolom a posta 20 ezerért vinné vissza kínába a fél tenyérnyi terméket. Vagy létezik olcsóbb visszaküldési lehetőség is?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest