- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mikrotik routerek
- Mobilinternet
- Reklámblokkolók topikja
-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
Az Egyesült Királyságból jönne 2 db sportkártyám 16,26 font értékben (PayPal-en rendezve), ebben benne van a szállítás is, ami sima Royal Mailen feladott 100g alatti borítékban jönne.
Ebben az esetben számíthatok valamilyen vámolásra?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz
Pro Koryak #103495 üzenetére
Okés, miután feltettem a kérdést még kutakodtam, és utána találtam meg... De volt már olyan, a cablemode -tol, hogy EU honlapon vettem és fizettem euróban és megvamoltak, ezért kérdeztem rá hogy esetleg valaki vasarolt-e már innen nagyobb összegért 150 euró felett, hogy történt -e valami. Ennyi. Mindenesetre köszönöm a válaszokat. Még visszajelzek, hogy mi volt, ha más is rendelne innen, ne legyen kérdés.
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Dreamie #103493 üzenetére
Tehát eddig saját magaddal beszélgettél, mivel meg is válaszoltad magadnak:
"az áru a Hollnadiai Corsair's Warehouse-ból érkezik és pár nap alatt ide is ér"Akkor miért menne rá vám?
Ha csak €-ban lehet fizetni, akkor EU-ból jön = nincs vám.Banggood cuccok is ha EU raktárból érkeznek, hiába kínai gyártótól rendeled, nincs vám.
-
Dreamie
őstag
válasz
Pro Koryak #103492 üzenetére
A corsairnél itt az eu honlapon csak euroban lehet. Az usa honlapon dolárban, az áru a Hollnadiai Corsair's Warehouse-ból érkezik és pár nap alatt ide is ér. Fentebb linkeltem.
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Dreamie
őstag
válasz
Jahno #103488 üzenetére
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
És ez?Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
azbest
félisten
válasz
Dreamie #103481 üzenetére
Ha már rendeltél onnan, nézd meg az oldalról letölthető számlát, hogy azon hogyan részletezték az adót. [link]
A kosárnál ír adótartalmat, hát nem tudom, következő lépésnél változik-e az arány.
Elvileg talán éves 10k euro alatt a küldő ország adója maradhat, felette célország áfája, nem tudom hányan rendelnek tőlük ide.[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Sziasztok! Next Level Racing Wheel Stand 2.0 egyik "talpát" alig tudtam betekerni selejtes volt gyárilag. Kértem gyártótól csere darabot. Minden oké küldték is, de vámon elakadt.
Egy pdf-t kaptam next level-től amivel igazolni tudom, hogy vámmentes mert garanciás cucc.. meg van egy fuvarlevélszámom.
Valaki töltött már ki ilyet? Elsőre elég kínai nekem. [kép] [kép]Most eleve azt se értem miért akadt meg egy filléres tétel.
[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
válasz
Dreamie #103481 üzenetére
[link]
Ha jól értelmezem akkor nem kell fizetnem pusz költséget, az én logikám szerint.Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
A corsair.com/eu oldalról rendelnék negyobb összegért egy monitort. Elképzelhető, hogy vámot tesznek rá? más külföldi boltból, ha rendelek, akkor mikor beállitom, hogy hova szeretném akkor szokott változni az ár, az áfa külonbozet miatt, de itt most azt sem látom hogy változna... Rendeltem már innen és nem kellett fizetnem vámot, és akkor sem változott az euróban megadott ár amikor kiválasztottam az országot. Valaki tud erre válaszolni, köszönöm.
Üdv.: Dreamie
-
Marcsello31
őstag
Köszönöm a válaszokat! Ez biztató, még keresgélek, hátha találok valami hasonlót itthon.
De a lényeg akkor az, hogy nyugodtan használható.
-
Josi
aktív tag
válasz
Marcsello31 #103477 üzenetére
Kb ugyanaz mint a Vatera. Csak a lengyelek terjeszkedtek felénk.
Az áron csak szállítási költség van pluszban, ha van.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Jahno
veterán
válasz
Marcsello31 #103477 üzenetére
Piactér, annak összes hátrányával. Amit eddig ott vettem azzal nem volt baj.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Rendelt már innen valaki ezen az oldalon?
allegro.hu keresek egy adaptert a routeremhez, pontosabban ezt a típust:
[link] Lenne rajta vám+áfa ha megrendelném?
A routerhez csak ilyen lenne jó, a kínai másolattal már egyszer megszívtam,
3nap használat után a dobozon belül valami megadta magát és tönkre ment az adapter.
A választ előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Hi
Geekbuyingról akarok venni rollert, tavaly már vettem egyet PP-vel fizetve
De azóta otp helyett erste-s lettem, és most az istenért sem tudom kifizetni PP-vel a cuccotHa gpay-jel fizetek az is megbízható? Ott mi váltja át a HUF-ot usd-ra? A bankom? Mert PP-nél ugye nagyon nem mindegy hogy PP vált át vagy az erste bank
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
wanted5
őstag
Sziasztok,
aki rendelt már a steelseries.com-ról meg tudná mondani, hogy van-e egyéb extra költség? VÁM, ÁFA stb -
Pro Koryak
addikt
shenzhenaudio oldalt ismeri valaki?
Esetleg EU-ból is vagy csak Kínából szállítanak? -
Jahno
veterán
válasz
PeeterssoN #103470 üzenetére
Nekem így adta ki a 36 dolláros cucc:
-
Degeczi
nagyúr
válasz
PeeterssoN #103470 üzenetére
USA-n belül biztosan igaz... Magyar címre simán számolhatod mégegyszer az árat szállításként, és persze még a szállítással növelt összeg kb. a harmadát áfa + vámeljárási díjként.
-
PeeterssoN
őstag
Üdv!
Depop-ról rendelnék 45 dolláért használt kabátot , viszont ugyanaz a termék az eladó webshopjában 15 dollárral olcsóbb. Amcsi cég. Free shippinget ír, ez lehetséges?
Vám illetve adó ugyanúgy rakódik rá, hiába nem vadi új az áru? -
chubii
senior tag
Sziasztok!
Törökországból, magánszemélytől vennék egy terméket külföldi apróhirdetéses oldalról (Paypal-lal). Kell számolnom VÁM/ÁFA költséggel is vagy nincs semmi extra a szállítási díjon felül? Értékben 300 USD.
Nem találtam rá egyértelmű választ, vagyis inkább csak elbizonytalanító oldalakat. -
twenty17
csendes tag
válasz
twenty17 #103461 üzenetére
Írtam FedEx-nek, válaszban azt kaptam hogy a Vám kifogásolja a megadott papírjaimat. Elküldtem pontosan ugyan azokat, amit ezelőtt, hiszen nálam csak azok voltak, és 15 perccel később jött az email hogy átment a vámon a csomagom.
Vajon miért kellett 2.5 hetet ülni ezen, 1 email helyett, ha a vám kifogásolt valamit.. Nem is értem..
-
haddent
addikt
Sziasztok! Magánember feladott nekem 1 levelet USA -ból, jelenleg USPS tracking itt jár:
Először megörültem, mert a posta tracking felismert egész korán, viszont most meg egyrészt lemaradt, másrészt több napja egyik sem frissült:
Na most ilyenkor wtf? -
-
sniper112
aktív tag
helo nem rég rendeltem tabletet aliról spain raktárról 2 év garanciával(teclast p30)
de a a tablet kijelzője nem működik jeleztem az eladónak meg kértem alitól disputot is
el is indult a folyamat és return refund nál jár a dolog ,majd egy német címet adtak meg
a kérdésem a következő melyikkel érdemes feladni a csomagot?
posta ,fedex, ups van de lehet külön is más futárt beírni
úgy van írva hogy a seller eladó fizeti a szállítást de gondolom majd csak utólag ha beérkezett a csomag.ha esetleg valaki priviben segítene ebben megköszönném. -
twenty17
csendes tag
Sziasztok.
Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, próbáltam a keresőt használni, de nem jutottam pontos válaszra.
A vámkezelés mindig ilyen hosszadalmas folyamat?
4 nap alatt átment a csomagom a fél világon, 1.5 hete vámkezelésen áll. Elküldtem minden doksit amit kértek az első napon, és azóta rádiócsend van.
Próbáltam beszélni a FedEx-el, de ők azt mondták nem náluk van a csomag, hanem a vámnál, ők nem tehetnek semmit. Valóban heteket/hónapokat kell várni? Ha nem történik semmi, ilyenkor kihez lehetne fordulni, ha a FedEx-hez nem?
Köszi. -
Djuree
félisten
Értem köszönöm.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
Jahno
veterán
válasz
Djuree #103451 üzenetére
"Csak nem értem a szállítás miért számít bele az adóalapba..."
Így volt már kb. a KGST óta is. Meg úgyis trükköznének, hogy ha 80 dolláros cuccra 40 dollár szállítás jön, akkor kitalálják, hogy igazából 10 dolláros a cuccm szállítás 110 dollár. Eladó ugyanott van, mégis akad némi mambójambó. Mindig összevontan számított, mindenhol is le van írva, mindig meglepődnek rajta.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Djuree #103451 üzenetére
Évtizedek óta így van, logikusan, hiszen különben mindenki a szállítási költségbe rejtetné az érték jelentős részét. Másrészt az is természetes, h egy termék hazai értékének része az ideszállítás is (amit egy boltláncban veszel meg, annak árában is benne van, csak nincs külön feltüntetve), így az adóalapnak is.
-
Djuree
félisten
válasz
Jahno #103446 üzenetére
55 USD volt a szállítás amúgy...itt meg 43 USD van írva...de mindegy, ha azt mondod jogos akkor elfogadom. Csak nem értem a szállítás miért számít bele az adóalapba...
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
Jahno
veterán
Előszedtem egyet Amerikából, ebből látszik mennyi a cucc, hozzájön a szállítás és annak az együttes összegére az ÁFA, amit akkor fizettem:
-
Jahno
veterán
válasz
XkSidewalk #103448 üzenetére
No de az mennyi, a szokásos 630 forint?
-
XkSidewalk
csendes tag
Rendeltem USA-ból eBay-n, mindent kifizettem: termék ára, ÁFA és szállítási költség. Ez így 100 USD volt. Erre jön az email a postától vámügynöki díjat fizessem ki. Micsoda???
Ez vámmentes, de ÁFA köteles termék. Hol van a vám? Na így lop a posta.
Ha 0 forint a vám, arra is tesznek vámügynöki díjat.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
smallmer #103444 üzenetére
Nekem jött csomag tőlük, már 5 alkalommal. Volt általuk egybecsomagolt küldemény is. Egy volt problémás, de az sem az ő hibájuk volt. A német DHL nem találta meg a címet, nem telefonált nekik, önszántából leadta a város másik végén található trafikba. A DHL ugyanolyan, mint a mi postánk és mpl-ünk. Nálunk is a posta/mpl hozza a német DHL csomagot. GLS, Hermes és DPD szállítással nem volt még gond. Ők érdekes módon megtalálják a címet, hajlandók is kézbesíteni ott egy küldeményt.
-
Jahno
veterán
válasz
Djuree #103445 üzenetére
Szállítási díj elektromosan is jöhet, nem kell papír, amúgy mekkora költsége volt és szerinted miért nem valós? Nem bullshit, előre tudjuk, hogy vámáfa, abba bele kell számolni a szállítási költséget is és egyre jobban emelkednek az ügyintézési díjak. Nekem is most jött hasonló de cégtől és a kb. 40 dolláros feladású helyi posta itt DHL és GLS lett, volt vám alatti értékem, arra már kint ráment az ÁFA vagy itt. Ezer éve így működik egy csomó irányból, pár éve vezették be, hogy vásárláskor tudsz ÁFÁt fizetni az eladónál.
-
Djuree
félisten
Sziasztok!
Volt egy külföldi rendelésem Indonéziából. Ott adták fel a helyi postán, nem tudom hogy lett belőle végül DHL.
Giftként küldték, 30 USD-t írt rá az eladó mint érték.
A DHL 14000 Ft-ot fizettetett most velem mikor kihozták.
Kérdésem miért?
Felhívtam a DHL-t, elvileg azért mert 43 USD volt a szállítás (amit én nem látok sehol a csomagon, küldtek valami számlát most az ügyfélszolgálatról, amire ez van írva, amúgy nem is ennyi volt a szállítás nem tudom ezt honnan vették.), 43+30 az 73 USD és ennek az áfa tartalma kb. 7000 Ft meg 7000 Ft a vámkezelés, így jön ki a 14000 Ft.
Ezt csak én érzem qrva nagy bullshitnek?
Vagy ez tényleg ennyi? amit kétlek...LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), outi+mtb, WH40k, Dragon Ball, MacGyver
-
-
Degeczi
nagyúr
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
Jahno #103438 üzenetére
És érdemes használni valami csomag továbbító céget vagy nem?
myus.com pl azt írja, hogy adó mentes címet ad, akkora súlyú csomagra kb. 70 ezer Ft lenne a szállítás Magyarországra, és elvileg nincs plusz fizetendő. Ez akkor nem igaz?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
aktív tag
Üdv.
Egy Ebayen lévő, Amerikából megvett 800 dolláros házimozi erősítő mennyibe kerülne nekem itthon?
Szállítással együtt 800 dollár. Erre mennyi áfa, vám, stb jön kb?
Érdemes lehet egy csomag továbbító szolgáltatást használni?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Meridius11
aktív tag
Temuról kézbesített már valakinek az "iMile" szolgáltató? A csomagkövetésben már péntek este megjelent hogy kézbesítésre kiadva (?), erre ma reggel megint, persze nem jött senki, email/sms nulla, teljes kuss.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Gshopperrel van valakinek garanciális tapasztalata? Fel év után ment tönkre készülékunk.
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy 180 x 80 -as asztallapot rendelni a német amazonról (igazából mindegy, hogy melyikről), viszont nem szállítanak ekkora csomagot csodás hazánkba. Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám hazaimádkozni? Ausztria 1 órára van tőlem, de nincs címem ott ahová tudnék rendelni. Mailboxde-nek írtam, ők sem tudják elküldeni.
-
darkrock
aktív tag
Sziasztok!
Litvániából jövő csomagom megállt. Ups nyomkövetés ezt írja: A címzettnek nem volt számlainformációja ehhez a csomaghoz, és a csomagot nem vette át. Vecses, Hungary
Mi lehet a gond? -
GAbre
veterán
válasz
Degeczi #103430 üzenetére
Igaz,kevertem geekbuying-al.(Most,hogy utána néztem).
Az oké,mondjuk attól kíváncsi vagyok,hogy paypal ilyenkor refundot itél meg még mindíg,vagy jogszabályilag előírt visszaküldést nyomják ők is?
Azt tudom,hogy revoluton követik szabályokat,meg már alin is,és legtöbbször küld vissza(aztán vagy visszakapod postát vagy nem).
Ami nem baj,csak,ha ilyen 90%,hogy kamunál,meg ilyen áron nem túl megérős.Unknown 9 awakening
-
Degeczi
nagyúr
válasz
GAbre #103429 üzenetére
Utoljára 7-8 éve volt érdemes az eredeti oldalról rendelni, aztán rohamosan zuhant a színvonaluk, szivatták a vevőt különösen pont drágább cuccok esetén, 2021-ben végleg be is csődöltek.
Ez a gearbest.ma pedig eleve vmi lenyúlási céllal létrehozott oldal (elég annyi, h már a domain tulajdonosát is rejtik)
-
-
GAbre
veterán
Üdv!
Találtam ezt a gyanúsan olcsó tabletet!
Megpróbálnám,hátha ér valamit!
Főleg,hogy innen még nem vettem kamu terméket!
De viszont nem tudom oldal/paypal mennyire fog ragaszkodni,hogy majdnem ennyiért küldjem vissza esetlegesen saját költségen.
Szóval nincs kedvem ebből visszakapni jobb esetben is pár ezer Ft-ot.
Van valakinek tapasztalata,hogy oldal vagy paypal mennyire ragaszkodik visszaküldéshez?Unknown 9 awakening
-
g@bo
nagyúr
válasz
haddent #103424 üzenetére
a kezelési költséget nem lehet valahogy megúszni? előre bevallás, a feladó fizet vmit, akármi. az aliexpressról (v más kínai) küldött cucc, jó esetben simán átmegy a vámon.
rendeltem cuccot Angliából, 1 hét se volt az út.
18 font (9000 huf) a szajré, azt is írta a dobozon lelt vámárú nyilatkozatra az eladó, a posta (biztosítással) 9.7 font volt.
erre jött 1950 ft vámteher, és 3948 ft vámkezelési díj...
a rendelt áru értékéhez képest durva a posta ktg vám kezelési költség trió plusz terhe, ami össz. több volt, mint a rendelt termékek ára. -
haddent
addikt
válasz
wwenigma #103421 üzenetére
Azóta ez megkerült, meg meg is kaptam. De 2x annyi időt töltött Budapesten, mint Texas -ból Pestig. A VÁM nagyon jófej volt, ugye 27% ÁFA az oké, ha itthon venném is lenne, kinn meg tax nélkül fizettem. A VAT az 1500Ft volt, tökéletes, nagyon jófej. Tehát magyarán a szállítástól eltekintve annyi lett volna a csomagom és a cuccom, mintha a szomszédban vettem volna meg.
DEEEE... itt jött a képbe a "matttyatt pózzsda", aki fogta magát és rá#*#&*ott 10.500Ft kezelési költséget. Igen, jól olvassátok, 10.500Ft. MIRE???? Nekem kellett kitölteni és csatolni minden VÁM doksit, várni rá k***** sokat, stb... ez a szerencsétlen fogyatékkal élősködő posta SEMMIT nem csinál(t) azon kívül, hogy az általam kitöltött doksikat áttolta a NAV -nak, ahol a szakértő elvégezte a vámkezelést. Nekik minden tisztelet, mondom, jófejek is voltak. De a posta... én őszintén remélem és várom a napot, hogy az egész kuplerájt be és lezárják és konkrétan bármelyik tetszőleges futárcég átvegye a helyét -
YellowFlash
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #103418 üzenetére
Közben Geizhals-on találtam másik boltot sógoréknál ami jó értékelésű és árulja az alaplapot amit kinéztem. Lehetett nálunk Amazon.de-n keresztül rendelni és fizetni. Ki is írta a végén, hogy Ungarn, szóval a szállítási címmel sem kéne, hogy gond legyen. Bizakodom.
They don't know... PepeLaugh
-
Jahno
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
haddent #103409 üzenetére
Ismerős sztori, előzményeket nézed én megcseszettem a postát annó 😄
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
fraser22
csendes újonc
Én is megosztanám az újabb tapasztalatomat. Külföldről rendeltem szemüveget ami $32 volt plusz $19 a szállítás. 4 nap alatt már Magyarországon is volt erre a UPS 10347 Ft-ot kért.
Total Due (HUF): HUF10,347.00
Import Charges
Government Charges: HUF3,692.00
Brokerage Charges: HUF5,240.00
VAT: HUF1,415.00Sokallottam, nem is értem hogy lehet a termék majdnem teljes ára de mindegy kifizettem. Erre péntek óta a PayPal 'pending/authorization in progress'-ként tartja számon ezt a tranzakciót. Ma a futárnál volt már a csomag de nem tudta oda adni mert nála úgy jelzi, hogy nem fizettem. Más is járt már így?
-
Jahno
veterán
Na, engem is utolért a végzet. Ebayről rendeltem egy kisebb cuccot, amire beesett egy Sameday SMS értesítő hogy megérkezett a Pickpack pontra. Hogy pontosan hova azt még nem tudni, követési szám alapján a Pickpack azt mondja, hogy ilyet nem ismer. Írtam Samedaynek egy levelet, aztán eddigi közvélemény alapján most sok jóra nem számítok.
-
Cblacksmithc
tag
válasz
YellowFlash #103417 üzenetére
szerintem semmi probléma nincs: engedd el a vásárlást onnét
nekem is volt olyan alis rendelésem, amin ugye mivel nincs a kártya megadva (hanem esetlegesen) adom meg vásárlások alkalmával, szóval nem az jött, ami a megszokott, hogy beadod a kártya adatait, majd megerősíted, hogy ezt szeretnéd, hanem egyből az, hogy fizesd ki a banki oldalon kétfaktorral. Persze, hogy nem engedte...
Itt is fontosabb mindennél az,. hogy fizetni tudj....
[ Szerkesztve ]
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #103416 üzenetére
Nem egyedi eset...
Közben a regisztráció nélküli opció végigenged a fizetésig:
A probléma kettős:
Továbbra is kér emailt, de nem tudom, hogy meg-e jön a rendelésről szóló email, ha a regisztrációs email nem jött meg előtte...
A másik, hogy ha Mailbox.de-zek, akkor honnan fogja tudni a Mailbox, hogy enyém a csomag? A Mailbox.de-s "ID/Box no." számomat nem tudom berakni sehova hivatalosan. Nincs a MF rendelésnél "postafiók" rublika.They don't know... PepeLaugh
-
Cblacksmithc
tag
válasz
YellowFlash #103415 üzenetére
az eset nem is engedi megnyitni sem...
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
YellowFlash
aktív tag
Sziasztok
Mindfactory.de-ről próbáltam rendelni egy alaplapot, de nem tudok fiókot regelni. Nem jön meg az email. Más belefutott ebbe?
Aki mostanában rendelt valamit Mindfactoryról, az milyen package forwarding céggel intézte? (tudom hogy a MF nem szállít Németországon kívülre)
Mailbox.de? Ezen kívül van még vmi megbízható cég? (mindig csak Mailbox.de-ről hallok)They don't know... PepeLaugh
-
cSuwwi
senior tag
válasz
cSuwwi #103408 üzenetére
Ma sikerült végre kihoznia a express onenak a jan 2 óta náluk álló csomagot szolid 16 nap alatt. Kellett némi ráhatás egy email képében, hogy jó lenne már valami. Ennek ellenére tegnap simán bekamázta a futár hogy nem vagyok elérhető, ami nyilván nem így volt. Nehéz szülés volt de csak sikerült. Itt a log a szörnyülködés miatt az utókornak. [kép]
Tavaly havonta legalább 2x járt itt a futár, de most másik lett, hát ilyen lett a színvonal.
-
Castell
aktív tag
Sziasztok!
Ez az oldal mennyire megbízható? Vkinek esetleg tapasztalat?
Jelentősen olcsóbban ad sok terméket, mint a haza webshopok.
-
haddent
addikt
sziasztok!
USA -ból rendeltem egy csomagot, melynek a rendes értéke $157.95 USD, shipping $21.99 USD (USPS). Jan 2. -án rendeltem, Jan. 10 -én Budapesten volt. Azóta a fantörpikus úgy nevezett Magyar Posta és VÁM ül rajta.
Jan. 13. -án: "A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfélre vár)" Ez volt reggel 10 -kor, 11 -kor már meg is küldtem, feltöltöttem minden szükséges információt, kérvényt stb.
Azóta ez a státusz nem változott. Hívogatom én őket, csak éppen "türelmet kérnek". Mire?! Basszus Texasból, egy kis koszfészek városkából bruttó 8 nap alatt Budapesten volt, ezek még képtelenek egy teljesen egyértelmű csomagot amiről minden nyilatkozatot és minden kérvényt, adatot teljesen hivatalosan és tisztán benyújtottam, illetve szerintem tippre a feladó is ráírt, lekezelni és továbbítani?Mik a tapasztalatok, mikor kegyeskednek a kedves keményen dolgozó kollégák engedni, hogy kifizessen a VÁM -ot és megkaphassam a csomagom?
Köszi!
-
cSuwwi
senior tag
Az év elejei eltömődés már újabb magasságokba ér az Express one-nál, vagy inkább már express zero? Pesti cím.
Tippelős játék:
Vajon mikor fogják ezt kihozni?A) Holnap, mindig holnap
B) Ki tudja, egyszer majd kék nap kel, talán akkor
C) Már visszaért kínába, sőt el is adták másnak szintén Mo.-ra és itt áll más számmal[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
Jahno #103406 üzenetére
Persze, tudják. Le van mentve minden. Körülbelül 10-12 alkalommal beszéltek velük emailben is. Az "eladó" készséges volt, 1 napon belül választ kaptak mindig. Kivéve utoljára, amikor megszűntek létezni.
Kérdés, hogy milyen irányba és hogy tovább?
EU-s Fogyasztóvédelmi hivatalt már keresték. Rendőrség meg ugye semmit nem ér. Chargeback pedig kilőve.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
aktív tag
-
mályva
aktív tag
Temun mennyire biztonságos bankkártyát megadni?
Megbízhatóságom: 224 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
PuffyDog
aktív tag
Üdv.
Ismerős rendelt egy biciklit 300-320e Ft értékben egy holland webshopból. Kártyával fizetett. A bicikli 90 napos szállítási határideje lejárt. A webshop nem elérhető már. A 120 napos Chargebackből kifutottak. A rendőrség nem csinál semmit, csak egy bizonyos szervhez küldi őket, az pedig vissza a rendőrségre, merthogy ez bűncselekmény volt.
Mit lehet csinálni?
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Nem rendelés, mi küldtünk Magyarországra csomagot egy ismerős kislányának. Semmi extra, pár gyerek hajcsat, matrica, egy doboz keksz és egy képeslap. Összesen nincs 2000 forint az értéke, erre kapott egy sms-t 4700 forint fizetendőről. Érdemes ezt szerintetek megreklamálni a vámos telefonszámon? Van egyáltalán értelme?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért