Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Ott kellene lenni az állapotának is, To pay, To ship ekkor írná hogy mennyi nap van hátra a feladási időből, mert annak lejártakor automatikusan visszakapott a pénzt ha nem került szállításra, Awaiting delivery ha szállítás meg van kezdve. Addig nem tudok tanácsot adni amíg nem tudom hogy hol tart a dolog
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
Nem sms, hanem a helyiek csinálnak egy értesítőt legfeljebb e-mail megy ha az e-mail címed rajta van a küldeményen és akkor ha 24 mm-nél vastagabb a küldemény esetleg ez található meg a hivatali kézbesítőknél.
De ha vékonyabb akkor azt postaládában kézbesítik és arról legfeljebb a gyalog postás mondana valamit hogy volt-e olyan és berakta-e a postaládába, ha visszaemlékszik ilyenre.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
Olvass vissza, már írtam nemrég hogy mire lehet számolni egy ECSCCA00... küldemény esetén ami már több mint 15 munkanapja Magyarországon van. Vagy elveszett vagy ellopták, akár a postaládából is.
A másik PNLUC.... könyvelt küldeményről is írtunk hogy novemberieket most kapunk meg, csak bele kell olvasni egy keresés után a megjelenő hozzászólásokba, vagy visszagörgetni, így egy december 7-i ami a mai nap átkerült a szállítási logisztikai céghez jó eséllyel napokon belül átvehető
Arrive a ttransit country or district. 2024-01-03 09:52:46 GMT+1 -
Topikgazda
Igen úgy van. Ezek már itt vannak és 2-3 nap alatt semmilyen hajó nem ér ide Kínából szóval a téves a hozzászólásának ez része. Légi úton történik a szállításuk.
Shipping (szállítás) és ship (hajó) közt ugyan van összefüggés, de ebből az USA értelmezést használjuk legtöbbször. Az angol shipping kifejezés eredetileg a tengeri szállításra vonatkozott, de az amerikai angolban kiterjesztették a szárazföldi vagy légi szállításra is
-
Meridius11
aktív tag
-
Topikgazda
Nem is vitázunk, csak beszélgetünk arról hogy minden szolgáltatás itt nálunk nagyon rapszodikus minőségű.
Van akinél állandóan problémás mert trehány hozzáállása van néhány embernek a munkájához és az adott illetőnél csapódik le, természetes hogy azt fogja leírni.
De van ahol normálisan megy dolog és nincs negatív tapasztalat.
Ez így működik.
Egy kicsit más:
Magyar webshop, készleten lévőnek írja a dolgot, kifizetem, a visszaigazolásban már az jön hogy beszerzés alatt, 7-éig. Ma még semmi információ nincs. Most ezzel mi a fenét csináljak?
Szlovák webshop, készleten lévő, hétfőn reggel megrendelés fizetés. Kedd délután kézbesítve. Persze a távolság több, de a hozzáállás, a korrektség jobb.
Ilyenkor szoktam elgondolkozni az itteni "vállalkozói, vállalti kultúrán". -
Topikgazda
Én azt próbálom elmagyarázni hogy mielőtt az EXpress One megkapná a csomagot azért a nekik átadó logisztikánál is szokott több napot állni néha.
Akkor beszélhetsz EO vagy MPL kézbesítésről ha megkapták és persze Express One csomag kezelése az jobb lehet, vagy nem, mert ott is vannak problémák. Pl: #67909 -
-
Topikgazda
Már pedig ez AliExpress standard shipping, ott van vastagon írva, az hogy itthon az Express One, az MPL (ami nem a drága királyi postánk, annak ellenére, hogy egy részlegük a futár jellegű kézbesítésekre), a Packeta vagy a Foxpost kézbesíti, ez nem jelenti azt hogy másik szállítási móddal küldik, most épp ezek a cégek használatosak itteni kézbesítésre.
Nem véletlenül írtam így az Összefoglalóban:
AliExpress Standard Shipping - Nyomkövetés biztosítva, általában Express One kézbesítésű, de szokott kapni EU-s postai nyomkövetési azonosítót, így nincs vámolás, áfa beszedés és postai kezelési díj. A termék 150 € nettó értéke felett teljes vámolás történik, akkor változik a küldemény szállítási, kézbesítési folyamata, fizetőssé válik.
Azért általában van említve, mert időről-időre változik, változhat az hogy ki kézbesíti.[ Szerkesztve ]
-
jojoando
senior tag
Nyugi, jó helyről indul, nekem a Yanwen filléres küldést átírták ExpreszOnera, aksit repcsivel küldték, szóval türelem, hamar megjön onnan a cucc valahova, Addigra kiderül változik-e közben valami vagy sem, de jó esélyekkel indul.A Fenggangi küldések nálam aránylag gyorsak.
-
Topikgazda
Összefoglalóban van rá tanács.
6. Az eladó általi vételár módosítás lehetősége.
Ha az eladó olyat ajánl hogy kevesebbért adja a termékét, akkor nem kell azonnal kifizetni.
Egyik lehetőség:
A bankkártyánál amivel fizetnél a fizetési határt 1 Ft-ra vagy 0 db vásárlási limitre állítani.
A kosárba tesszük a terméket. Add to Cart gombbal.
Ezután a View Shopping Chart gomb
Buy from this seller gomb
És fizetni.
Mivel nem fog sikerülni ezért az Orders listában ott lesz a fizetésre váró tétel.
Ezt a tételt, ha módosította az árat az eladó azután már tudjuk fizetni az eredeti kártyánkkal amelynél a limiteket visszaállítottuk. -
Topikgazda
Mindig, hiszen a Cainiao velük kézbesítteti. Ezzel a számmal mivel csak normál levél, nem könyvelt, az akitől kérdezed nem tud információt adni, nem ismeri.
De ha megmutatod neki a küldemény címkét akkor nem fogja azt mondani hogy nincs köze a Postához.
Látható hogy a DÍJ HITELEZVE Magyar Posta, ez azt jelenti hogy a postások megelőlegezik a feladási díjat és hónap végén kiszámlázzák az összes levél feladási díját a megbízónak aki a Cainiao.
Ez azért adja hogy létezik valamiféle nyilvántartás, valójában a mezei leveleket is tudnák úgy könyvelni hogy mi is lássuk hogy hol tart, de ehhez agyat kellene cserélni a vezetőknél, a technikai feltételek más most adottak ehhez a nyilvántartáshoz.
Látható a küldemény típusa Üzleti e-kereskedelmi levél (ez Magyar Postai fogalom) és alatta az ECCSCCCA.... azonosító -
senior tag
Én is nagyon utálom ezeket az ECS csomagokat. A BE végűeknél volt esély a postán kutakodni, ezeknél semmi. Van egy küldeményem (ECSCCA0002149237) aminél 1 hónappal ezelőtti a bejegyzés, azóta semmi.
Indítottam egy disputot, hogy nem kaptam meg, hiába érdeklődök a postán ott nem tudnak mondani semmit, erre elutasították ezzel az indokkal:
The tracking information shows that the package has arrived at your local post office and waited for your collection. We warmly suggest that you can contact the shipping company Customer Care Center and you will get this package as soon as possible.
[ Szerkesztve ]
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
Topikgazda
A Cainiao a logisztikai cég ami az AliExpress eladók szállítását intézi, szóval nem tudod kikerülni és nem is velük van gond.
Az természetes dolog máshol hogy egy külön szerződéssel rendelkező cég kifizetett üzleti küldeményeit rövid időn belül, ellenőrizhetően kézbesítik a címzettnek, az hogy Magyarországon a Magyar Posta erre képtelen az más dolog.
Hozzáteszem a technikai lehetőség minden feltétele itt is adott, de elkérni pénzt és nem úgy szolgáltatni ahogy elvárható ezért a pénzért, hanem olcsóbb megoldást használni, ami az ügyfeleknek esetleg kárt okoz az csak MP specialitás. -
Topikgazda
Sajnos ez tényleg a kézbesítő posta dolgozóin múlik, az enyém sem került elő a mai nap, majd akkor holnap.
Egyébként amiért többet fizetünk mert könyvelt azt is nyögvenyelősen hozzák már ki (legutóbb áprilisban azt a termékkört is leszűkítették) és nem tudom eldönteni hogy nem akarnak dolgozni vagy eleve nem engedik meg hogy normális gyorsasággal dolgozzanak.
Kb az hogy Magyar Posta mindent elkövet hogy az alapfunkciója megszűnjön. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest