Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LouiS22
veterán
válasz balage25 #76495 üzenetére
Posta honlapja, árlista?
BTW mindig minden egyes ruházati terméknél alaposan el kell olvasni a leírást. Az Asian L nem egyenlő a Europan L-lel (márpedig Kínában érthető okokból az Asian méretezés lesz a prioritás ) , a legtöbb eladó már ad konkrét méreteket is, azt meg kell nézni, lemérni egy saját, meglévőhöz és annak tudatában leadni a rendelést.
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #76489 üzenetére
Szerintem egyértelmű a a hozzátartozó szöveg vagy a help oldaluk, de akkor egy utóbbi hsz
Dispute oldalon látható. ha van ingyenes visszaküldés,
Return method
Free Return
Itt kell megadnod az e-mail címedet amire küldeni fognak egy GLS címkét, ezt ráragasztva a elvárt módon becsomagolt dolgodra át kell nekik adni, vagy a címeden felveszik ha azt a GLS ügyfélszolgálatnál megrendeled, vagy egy GLS csomagponton feladod, ez ne csomagautomata legyen, mert annál nem lesz igazolásod a feladásról.
Amikor megérkezik az adott címre, ott ellenőrzik hogy rendben van-e, nem hiányos és azután adják vissza a pénzt. -
dredjudge84
őstag
Hogy működik ez a free return amúgy?
-
balage25
senior tag
Két helyről rendeltem és összekevertem a dolgokat. A másik tétel volt free return ez nem. Sajnos azt jelöltem meg indoknak, hogy nincs rá szükségem, nem akartam szöszölni a fényképpel. Azért indítottam el a folyamatot, mert írtam az eladónak, hogy nem felel meg a leírásnak a termék, de nem válaszolt.
Mit tudok még tenni, hogy visszakapjam a pénzemet a mérethibás termék után? Tudok írni közvetlen az Ali supportnak?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz magellaner #76484 üzenetére
Erre gondoltál? Csak mert nem jó a linked. Elvileg 150$-ig nincs vám.
-
magellaner
tag
sziasztok !Erre a termekre kell e nekem valami vamot fizetnem itthon ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz balage25 #76482 üzenetére
Ez a Return method ezzel a mezővel nincs a dispute-nál? Mert akkor nem volt free return vagy letelt a 15 nap. Gondolom leigazoltad a megérkezést, mert onnan számolják.
Egyébként mindegy hogy mi az indokokod ha van ilyen lehetőség
A vásárlási tételsornál is írva kell hogy legyen
[ Szerkesztve ]
-
balage25
senior tag
Vettem egy terméket ami 15 napos free return volt. Most visszaküldeném, de azt írja, hogy nekem kell állnom a költségét? Ezt hogyan oldom meg? Lehet ott rontottam el, hogy azt jelültem be, hogy nincs rá szükségem? Sajnos szar a mérete, nem felelt meg a leírásnak, de gondoltam így egyszerúbb lesz.
-
Topikgazda
válasz mikk2000 #76477 üzenetére
Tényleg segít a keresés is a topikban, hetente előjön ez a téma.
USD-re állítsd a devizát és ne valamelyik Pay legyen a fizetőeszköz, mert nem Hungary-nak azonosítja az országot, csak kártya legyen.
És célszerű belépettnek lenni. Valamint érdemes az Aliexpress sütit és a böngésző, az app gyorsítótárat törölni
De van olyan is hogy nem vagy nem azt verziót szállítanák ide.[ Szerkesztve ]
-
yogibear
addikt
válasz mikk2000 #76477 üzenetére
vissza kéne picit olvasni a topikban...
ctrl - F -> "nem szállít"... és hamar meglenne a válasz... meglepetésre az előző oldalon is ott a topik gazda kb ezredik válasza erre.
Lassan neki is elkopik a ctrl - c, ctrl - v„Magyarországon analfabétizmus nincs! – Összeírva…”
-
mikk2000
őstag
Üdv, újabban egyre több (nagyon sok) termékkel találkozom, aminél azt írják, hazánkba nem szállítanak, ennek mi az oka, lemaradtam valamiről?
-
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Nem tudom mióta van ez hogy standard csomag ilyen későn érkezik. Mondjuk 25.e van megjelölve, amire gondolom meg is jön
Ez mikor kap helyi nyomkövetési számot, illetve most vár a magyar kiszállításra?LP00656393083972
Köszönöm
-
-
stomi61
tag
Sziasztok!
Az ECSCCA mostanában szamaras kordéval jön?
Sosem voltak gyorsak, jún. 1-én rendeltem és még mindig Kínában van. Jún. 11. óta "Left from departure country/region" a státusza.
Mintha a PNLUC és az EO is belassult volna.
Nálatok jönnek rendesen?
Köszi a válaszokat! -
Topikgazda
válasz laskr99 #76466 üzenetére
Rendelkezésre áll minden értelmes opció.
- Visszaküldöd az eladó költségére és visszakapod a teljes pénzt.
- Marad nálad ez a színű és visszakapod a fél árat.
Ennél jobb nem lesz, vagy arra gondoltál hogy marad nálad ez és teljes pénz vussza? BNo az nem fog menni, az sem hogy 50% nagyobb visszatérítés és marad az áru. -
laskr99
addikt
Ilyenkor van lehetőség kicsit jobbá tenni az ajánlatot? Szivárvány helyett narancsot küldtek.
-
Topikgazda
-
Digitalpimp
senior tag
válasz csuhi17 #76462 üzenetére
A múltkor a trackingben nálam is megjelent, hogy battery, csak az volt az érdekes, hogy egy sima, vezetékes füles volt. Na, mondom ügyesek vagytok.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
csuhi17
tag
válasz pavika #76459 üzenetére
Restricted item - Powder
Shatian TownNekem ilyen egyszer volt az eladó nem tudta elküldeni, háromszor próbálta a végén feladatuk. Nálam Restricted item - Coin volt a kifogás, ja kondenzátor sort rendeltem...
Nem biztos, de én azt szeretem le, hogy az eladó rossz megnevezése miatt visszafordítják.
Akku töltőt Battery nek nézte a válogató és volt PNUC->EO végül Holland posta, repülővel... -
pavika
tag
Sziasztok!
Kis segítség kellene, mert ilyennel a több éves alis rendeléssel a hátam mögött még nem találkoztam.
Rendeltem 1 hete 5 tételből álló choice rendeléssel. Ebből az 5 tételből 4 visszament a csomagolást követően a raktárba és elindult a refund folyamat.
3 napja rendeltem 8 tételből álló choice rendeléssel, ami szintén megfordult és tart vissza a raktárba.
A telefonon az applikációban a terméknél ez a tracking number szerepel: LP00657806446670. Számítógépen a terméknél viszont ez a tracking number látható:158271900326908943607900.
Miért fordulnak meg a csomagok a sorting center után? Mi lehet a probléma? Az ali-tól semmilyen üzenetet nem kapok, hogy valami probléma lenne. -
csuhi17
tag
nekem az akku töltőt nem engedték át az EO van a vége ck...nl lett. Repülővel szerintem, még pár nap alatt Hollandiában volt.
158271900314375753602038 erre a csomagra még számíthatok? Nagyon nem akar mozdulni.
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #76451 üzenetére
Amúgy itt így írták.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
laskr99
addikt
Ha az ordert cancelezem instant refund van? Vagy van benne rizikó?
Nem volt fekete, írt az eladó csak nem láttam, majd meghosszabbítottam a küldést, hogy legyen idő megbeszélni a dolgokat, de kb 3 napja már nem jön válasz.
Akkor inkább lemondom és újrarendelem a cuccot. -
MaxxDamage
félisten
válasz -Skylake- #76450 üzenetére
Igen! Jogos!
Javittatom modival, köszi! (reggel van még)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-Skylake-
addikt
válasz MaxxDamage #76449 üzenetére
az legyen inkabb 17.042(,)72 es ne 17.042(.)72 , mert bar ahogy te irtad az semmikepp sem helyes tagolas, ha ezres pontokkal valasztasszas el akkor ez joggal nezhet ki egy rosszul elvalasztott 1,7M forintnak. 3x olvastam el mire leesett, hogy nem 1,7milliorol beszelunk hanem 17ezerrol, csak rosszul irtad.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Volt/van egy érdekes vásárlási és visszatérítési ügyem az alinál.
Úgy néz ki sikerült 100% a pénzem vissza kérni. Nem volt 1-2 napos folyamat, de ma kaptam az uzenetet, hogy az ali által (második) felajánlott megoldás: a teljes visszatérítés. (ezt pozitívan fogom értékelni)1. Vettem 2 db Clevo DTR laptopba való heatsink ventilátort (CPU és GPU) amit újként hirdettek és a képen látható az spéci "sűrű" lapátos volt, mely pl. vizes blokkra (heatsink) tökéletes választás.
2. Kifizettem 17.042,72 Ft-t és viszonylag gyorsan (1 hét+) meg is érkezett.
A csomag bontatlan állapotáról és a doboz tartalma rögzítve lett.
Látszott, hogy nem azt kaptam amit a hirdetésben is írtak és képen közöltek.
Látszott rajta hogy a gyárival 100% megegyező darabokat kaptam és már heatsinkről bontott darabok. (poros lapátok és a ragasztó része sérült)3. Felvettem a kapcsolatot az eladóval és röviden vázoltam mi a gond.
Kis oda-vissza beszélgetés során kérdezte végül mit szeretnék, én írtam neki hogy azt a terméket ami a hirdetésben is szerepel, mert nem azért fizettem annyit amennyit. Válasz erre már nem érkezett!4. Eltelt 3-4 nap és nem válaszolt, én meg nyitottam refundot. Nem kértem teljes összeget vissza, de ragaszkodtam hozzá, hogy ha vissza kell küldeni, akkor az ne az én költségemre történjen.
5. Az eladóval ment az ottani "egyezkedés" és ő végig ragaszkodott a 0 Ft ajánlathoz és csak a feladási képet osztotta meg és a küldött termékről képet.
Érdekes mód velem végig angolul kommunikált, de itt csak kínaiul!6. Letelt az erre álló X nap és az Ali lépett közbe.
Felajánlottak közel 7 ezer Ft-t és nem kell vissza küldeni sem.
Én ezt elutasítottam és külön megindokoltam miért és alis hirdetési szabály megsértésre hivatkoztam, hogy nem azt kaptam ami a hirdetésben szerepelt és a képeken.7. Ma jött a mail, hogy 100% visszatérítést ítéltek meg a részemre, amit 1-10 munkanap alatt meg is kapok.
Ez volt a hirdetés: [link][ Módosította: lugosi ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
ptesza
senior tag
Magánszemély is vihet repüllőn folyadékokat kínábol de nem a kézipoggyászban. Viszont pl. a kézipoggyászban található powerbank kapacítását szigorúan ellenőrzik. Ezt a szabályt be kell tartani. A feladott poggyászt csak átvilágítják. Tudom, hogy nem 100% on topic, csak érdekességként osztottam meg.
-
Ixion77
addikt
"Ha visszafordítanának elemeket, akksikat akkor ugyan hogyan tudnál vásárolni az itteni üzeletekben, hiszen többsége kínai?"
Úgy, hogy nem postával (repülőn, bálázott csomagokban) hozzák egyesével, hanem hajón, megfelelő biztonsági követelmények betartásával, nagy tételben.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Ciccuka
veterán
válasz dredjudge84 #76440 üzenetére
különböző folyékony ragasztókat elsősorban: epoxy, vezetékragasztó, stb.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Topikgazda
válasz dredjudge84 #76440 üzenetére
Említtek itt néhányan dolgokat, de írtam hogy nem egészen úgy van hogy mindent visszafordítanak, pontosabban ki sem engedik Kínából szóval nem itt fordítanak vissza.
Az itteni vámosok tiltott dolgok elkobzása nem idetartozik.
Ha valami nem megfelelően van csomagolva, okmányolva, szállításra átadva akkor azt nem engedik ki, ez bármi lehet.
Itt látod egy linken hogy a Magyar Posta szerint mi az ami nem szállítható és ez minden országra jellemző lehet.
Ha visszafordítanának elemeket, akksikat akkor ugyan hogyan tudnál vásárolni az itteni üzeletekben, hiszen többsége kínai?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jojoando #76438 üzenetére
Taobao tudtommal egy belsős vásárlási platform, only China. Elektronikai szempontból vannak/voltak érdekes termékek, mint pl. az első OcuLink kártyák/külső adapterek. Én úgy tudom, hogy a superbuyon keresztül lehet ott vásárolni.
-
dredjudge84
őstag
Srácok most mik azok a termékek, amiket visszafordítanak? Elemek, akksik? Hol fordítják őket vissza, itthon vagy még Kínában?
-
jojoando
senior tag
taobao.com [link]
Kérdezném, ez lehet biztonságos vásárlási hely?
Van aki itt vásárolt? -
PuffyDog
tag
válasz laskr99 #76435 üzenetére
Rendelésnél return/refund, most fejből nem tudom hogy van e olyan, hogy color not as described, de model not as described tuti van. A lényeg, hogy olyan okot keress, ami összefoglalja nagyjából, hogy mi történt. Aztán egy printscreen arról, amit rendeltél, egy kép arról, amit kaptál.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
laskr99
addikt
Ha rendeltem valamit, aminek szivárvány színben kéne világítania, erre küldtek orange redet, olyankor mik a lehetőségek?
Innen rainbow-ot rendeltem, de orange jött.
[link] -
Topikgazda
Valójában nem változott, inkább az hogy nem megfelelően van csomagolva, egy szürke müa. zacskó amiben szintén zacsiban van az nem megfelelő vagy a vámos okmány nincs mellékelve. Folyékony dolgok esetén gondolni kell arra hogy összenyomódhat szállítás közben és a tartalma kifolyik. Itt nagyjából kideríthető, mert a futárcégek is hasonlóan határozzák meg a A POSTAI SZÁLLÍTÁSBÓL KIZÁRT TÁRGYAK, VALAMINT A FELTÉTELESEN SZÁLLÍTHATÓ TÁRGYAK ÉS AZOK FELADÁSI FELTÉTELEI-t
[ Szerkesztve ]
-
voci
tag
Januárban még nekem is megjött a szélvédő páramentesítő csík javító készlet (ebben is van folyadék), de a legutóbbi Choice-os rendelésemet visszafordították, éppen ilyen folyékony szigetelő szalag miatt. Lehet, hogy változott a szállítható termékek köre?
A parcelsappon ez a bejegyzés: "Restricted item - cream"...[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Ciccuka #76425 üzenetére
Valójában nagyon kevés dolog amit nem lehet szállítani, de azt eladni sem lehet az AliExpress-en. Vannak csomagolási és okmányolási szabályok, ha ezzel van gond akkor az ottani vámosok nem engedik ki vagy az ide szállító logisztikai cég nem veszi át. Ez lehet nálad is.
Nekem eddig mindig megjött a modellezéshez szükséges folyadékkok, ragasztók, kicsi és nagy akkumulátorok esetén sem volt gond, bár azt ritkábban vásárolok.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz Ixion77 #76424 üzenetére
Most úgy tűnik a ragasztók és más ilyesmi folyékony cikkek rendelését hanyagolni kell, (de olvastam már, hogy valaki már CR2032-es elemet se tudott rendelni valamiért a Choice-ban), mert visszafordíthatják az egész pakkot emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
-
voci
tag
-
Ciccuka
veterán
Returning
Returned to local warehouse
Returned. Signed for by seller.
Returning.
Received by delivery company in departure country/region.
Shipment info received by warehouse
Processing problem at sorting center
Returning
Processing problem at departure country/region sorting center
Jun 9, 19:42 (GMT+2)Sajnos belefutottam én is egy ilyenbe.
Ragasztó lehet ez lehet a hunyó?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Már volt róla szó többször, nem lehet
Bemész az értesítésekbe, felül jobbra a menü ikon, és ott kikapcsolhatóak. 5 menüpont lesz: minden értesítés kikapcsolása, vásárlás/tracking értesítés, promociók, aktivitás, érme és játék értesítések. Az Orders az maradjon engedélyezve.
Próbáld meg baly81 javaslatát[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Sziasztok. Hol lehet végérvényesen leiratkozni az összes Alis promóciós levelekről? Nekem úgy tűnik, mintha minden egyes eladó külön küldözgetne ilyen emaileket, gyakorlatilag ezzel van tele a fiókom. Már nagyon idegesít.
-
baly81
aktív tag
Az EO-nál majdcsak országos szinten leépítések voltak. Itt nálunk is Debrecenben. (Innen is nagy köszönet korábbi futáromnak OGRE-nak!, aki sajnos beleesett ebbe, pedig az egyik legkorrektebb volt.) Érdekes, hogy létszámcsökkentésről beszélnek, holott van 1-2 új arc is már.
Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
pruzsi
őstag
Sziasztok mi történt az alin?
Szinte minden termékre azt írja hogy az eladó nem szállít az országomba (MO), olyan is ahonnan évek óta rendelek, bug? -
Topikgazda
válasz sunavlys #76403 üzenetére
Ami maximum 15napos azokat nem a mezei postával küldik, nem érne ide. Általában AliExpress Selection Standard ami megfelel az AliExpress Standard Shipping-nek.
Ahol említik ot a 10 USD ott van az értékhatár, ahol nincs írva ott nincs. Amikor a fizetnéd az összesítő oldalon is írja ha még kellene értékben hozzá.
Vagy Express One vagy MPL viszi belföldi üzleti csomagként.[ Szerkesztve ]
-
Yamaha R1
tag
10 alkalommal rendeltem már ugyanazt a Choice szállítással elérhető műanyag kapcsolót. Eddig mindig EO hozta, most meg kapott egy ilyen azonosítót: LP00656742942674 -> CK119588113NL
Ez mitől lett most ilyen?
-
-
Topikgazda
válasz sunavlys #76401 üzenetére
Nem értem a kérdést, a szöveg szerintem egyértelmű ahol ezt látod, nem fizetős, de a termék pénzbe kerül és a szállítás is kerülhet pénzbe, ha van értékhatár az ingyeneshez és a vásárlásod értéke azt nem éri el.
Ez egy promóció.
Aliexpress Choice termékek: 15 napon belüli szállítás és minőségi garancia.
Kiválasztás: Az Aliexpress több ezer terméket hasonlít össze, és gondosan kiválasztja azokat, amelyek a versenyképes árat és a szállítási sebességet ötvözik
Szállítás: Teljesen ingyenes (kivéve ha van értékhatár) és nagyon gyors, 15 napon belül a kínai raktárból és nyomkövetéssel.
Áruvisszaküldés: Ingyen van. A beszállítói partnerek helyi hálózatának köszönhetően havonta legfeljebb 3 terméket küldhetünk vissza, a kézbesítéstől számított 15 napon belülvagy így is olvasható:
[ Szerkesztve ]
-
sunavlys
senior tag
Delivery
Mi ez? Fizetős?
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Elemlámpa, zseblámpa
- Android szakmai topik
- Óra topik
- Bestbuy játékok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest