- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
GmanLives videójából illetve neten olvasva jutottam erre a következtetésre, szerintem ezek épp elég bizonyítékok arra, hogy csak így játszás nélkül kijelentsem hogy egy szar port.
My Abandonware illetve Archive.org-on megtalálható a PC-s változat, vagy vadászni kell egy fizikai kiadást.
[ Szerkesztve ]
PSN: KalacskepuXY
-
senior tag
Ismételten egy szar PS2 porttal lettem gazdagabb. Soha nem játszottam vele, még a PC-s változatával sem de videók alapján bejövős.
-
senior tag
válasz perge666 #9112 üzenetére
Most így hirtelen még ezt sikerült találnom, navigálni ugyan úgy lehet a menüben, csak épp nem látod hogy hol vagy. Viszont ez lehet segíthet, igaz angolul van:
Start the console with no disc inserted.
Wait 10 seconds to get to the main menu.
Press ↓, ╳
Wait 3 seconds to make sure you're in the configuration menu.
Press ↓, ↓, ↓, ╳
Press →, ╳
Közben látom Guitar14 is leírta ezt a módszert csak magyarul, gyorsabb volt.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz magmakocka #9063 üzenetére
Nem tudom nekem ezekből a képekből egyből a Digital Foundry jutott az eszembe. Szerintem az ilyen "problémával" a nagyon elszántak foglalkoznak, ami valljuk be szerintem egy elég kis réteg. Azt mondjuk oda írhattad volna hogy FAT vagy Slim PS2 mivel az sem mindegy (FAT-en ténylégesen van PS1-es hardver, Slim-en meg csak részben). Én pl együtt tudnék ezekkel élni, mivel soha nem játszottam velük az eredeti hardveren.
-
senior tag
Kipróbáltam Soulcalibur 2-vel, port 1 Xbox Series kontroller port 2 eredeti DS2, probléma nélkül megy és még a rezgés is működik a Series-en. Az egyes port amire a cucc van forrasztva mind addig megy, amíg az ESP32 nincs párosítás módban (villog a kék led). Magyarul ha csak pirosan világít a másik led (áram alatt van) ugyan úgy használható bármi azon a porton. Szóval elég szépen összeleht hangolni a dolgot, és még azt is meg lehet csinálni hogy úgy érzékelje mintha multitap-ot dugtál volna rá, magyarul a Bluetooth-ra akár 4 kontrollert is csatlakoztathatsz (elvileg).
-
senior tag
Return to Castle Wolfenstein egy örök kedvencem, ezt is tervezem majd beszerezni meg kijátszani. Én most jelenleg a Nightfire-nek álltam neki, igaz PS3-on az emulátornak köszönhetően és eddig eléggé élvezetes.
Na és akkor itt van a szarrá modolt NTSC-U SCPH-700012 konzolom.
Beépített MX4SIO (második memóriakártya slot ennek köszönhetően nem működik), beépített ESP32 Bluetooth (második kontroller porton van ami így szintén nem megy, jelenleg kísérletezgetek vele mert nem úgy működik ahogy kellene ), USB-C (12V bemenet amit levisz ~8,6V-ra), modchipet meg csak lusta voltam belőle kiszedni így maradt az is.
ESP32-höz info: Alapból úgy kéne működnie, hogy amikor bekapcsolod a konzolt, pár másodpercig nyomod még a gombot és automatikusan párosítás módba teszi magát (villog a kék led), viszont nálam ez nem mindig működik valamiért. Ilyenkor meg kell nyomni rajta a gombot egyszer és jó lesz (amihez persze pont nem lehet hozzá férni ). Kövi majd ez lesz hogy szerzek valami gombot aztán beépítem azt is előre mint a ledet. Egy USB-C kivezetést is kell még csinálnom, hogy ha jön új frissítés a BlueRetro-hoz akkor ne kelljen mindig szétkapni csak ezért konzolt. Jó lesz ez majd, csak mint minden mással ezzel is kicsit b*szakodni kell.
-
senior tag
válasz Guitar14 #9036 üzenetére
PS2-höz például van flex kábel (jó áron persze ), ezen megy a port switching rész, magyarul minden port használható ugyanúgy. Itt igazából minden le van írva, csak a fene se tudja értelmezni a diagramokat (legalábbis nekem nem mindegyik megy). De tutorial se nagyon van, csak arról a fajtáról amit én is akarok csinálni (nem véletlen). Semmit nem kell csinálnod, kontrollert bekapcsolod párosítás gombot megnyomod és automatán csatlakozni fog erre az ESP32-re (tesztelve mondom ezt, gépről kapja az áramot a board, Xbox kontroller be, párosítás gomb megnyom és csatlakozott is rá). Elég sok régi konzollal kompatibilis, köztük PS1-vel is.
Erről a modulról már tudok, még régebben akartam is csinálni egyet csak PC-hez, de aztán nem lett belőle semmi (pedig nem nehéz ).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Guitar14 #9034 üzenetére
Micsoda hekk! Ha már vezeték nélküli kontroller, én úgy döntöttem ránézek erre a BlueRetro-s cuccra. Lehet ugye venni a készet amit csak bedugsz a kontrollerportba aztán csók, de én maradok a konzolba épített változatnál. Neked kell beprogramozni, meg forrasztani kell, viszont olcsóbban kijön (én 2,49 euróért húztam be egyet).
Szerk: Ja igen, hátránya lemaradt. Vezetékes kontrollert ebben az esetben nem lehet használni. Meg lehet csinálni, hogy amikor vezetékeset dugsz be a portba akkor működjön, de mivel ez sokkal bonyolultabb procedúra nem sok tutorial van róla.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Kicsit utána néztem a PS1-es dolgoknak és arra jutottam hogy inkább hagyom. Mint ahogy te is írtad PS2 mellett mem nagyon van értelme, max csak nekem kíváncsiság kicsit mert ilyenem sem volt soha.
Utána olvasva megtudnak, de elvileg PS2-ben nem fog. Én mondjuk nem is láttam még ilyen elemet megfolyni.
Amúgy igen, még egy 75004-es modell kell aztán a Slim vonalat kivégeztem!
-
senior tag
Ráfekszek majd a PS1-re is, bár mondjuk ott nem nagyon vagyok képben hogy mik a lehetőségek, azt tudom hogy van ott is softmod meg modchip is amit tudsz saját magad is csinálni, de nem igen jártam még utána. Ezt jó tudni hogy bátran használhatom a PS2 adapterét.
Lézert hanyagoltam, másnem nézek egyet ali-ról, de még ennek sem jártam úgy igazán utána.
79004 "sajnos" tényleg olvas, többször is kipróbáltam és működik, pedig az eladó írta hogy egyik sem olvas. Szóval igen, így nem fogom piszkálni. Sajnos mindkét matricásban elemet kéne cserélni, de csak ezért nem bontanám meg egyiket sem.
70012-vel szoptam egész hétvégén, modchip laza volt igaz szarabb mint a modbo (menüben hiába állítasz át bármit nem menti el, elf-et sem bootol automatikusan csak manuálisan, annyi értelme van hogy viszi az írott lemezt azt kész ). Az a HDD mod meg offos sajnos, egyszer megcsináltam nem lett jó, újracsináltam az egészet akkor sem. Ha veszek egy a képen látható flex kábelt (19.99€) akkor vissza térek rá (ami nem hiszem hogy mostanában lesz ).
Azt a modchippet meg azért raktam bele mert ugye NTSC-U-s a gép (tudom ott a mechpawn erre), meg mondom ha már egyszer megvettem akkor valamibe beleforrasztom.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
90004-es gép készen van, jó lett bele a másik olvasója és jól emlékeztem, k*rva jól működik és gyorsan olvas. 70012 szerintem lézerhibás lehet, lemezt pörgeti, próbálja olvasni de nem megy neki, sajnos ennél ez szériahiba. Nem tudom hogy modellek között lehet-e lézert cserélni, de elnézve nem sok különbség van köztük. 79004-et egyenlőre nem bontottam meg, de lehet megérne egy próbát hogy kiszedem belőle a lézert és belerakom a 70012-be hogy mit csinál, majd még kiderül.
Egyenlőre marad a modchip forrasztás, ránézek egy usb-c modra meg megpróbálom az IDE modot mert ennél lehet ilyet is (még SATA M.2 is megoldható ha úgy van ).
-
senior tag
Megjöttek a konzolok, és hát én ismét sikernek tekintem! 79004 olvassa a lemezeket (igaz néha kicsit fura hangja van) és csavarmatricás is. A másik kettő már bontott és nem olvasnak. A PS1-ről meg nem tudok nyilatkozni mert nincs játékom hozzá. Ja igen, PS2 Slim 8,5V-os adapterét szabad használni a PSOne-hoz igaz ? Csak mert abból sincs olyan amilyen kéne.
-
senior tag
Félreértelmeztem az egészet, nézdd el!
Hat azért néha nem csak porolni kell, ezen rendesen retek volt, főleg ugye a szűk helyeken. Alkoholos törlőkendővel végig mentem rajta, sony feliratnál meg kisebb helyeken meg fültisztitó pálcikával (kapott ez is alkoholt) Kontroller mondjuk még vissza van, azt meg teljesen szétkapom mert volt olyan hogy valaki mar előtte szétszedte, és nem volt felforrasztva például a rezgőmotor.PSN: KalacskepuXY
-
senior tag
Nekem slimből most majd lesz egy pár (90004, 79004 és 70012 mondjuk ez NTSC, ja meg egy PS1 is ) szerintem ismét jó áron, csak mind olvasóhibás. 90004-et mondjuk elvileg meg tudom majd csinálni mert ugye pont egy ilyet b*sztam el, és jó volt benne az olvasó (elvileg). 79004 jó lesz PS2 Ultra Slim projektre, a 70012-vel meg még nem tudom mit fogok kezdeni.
*van amugy, de az makulátlan, nem akarom napi használatra befogni
Nekem most ez a slim az, minden más elég tré.
-
senior tag
Tervben van, az a baj még a DMC játékoknak is neki akarok állni (abból meg van a HD Collection PS3-ra ), de még nem jutottam el odáig.
Elején van egy jellegzetes hangja (mondjuk nem olyan durva mint a FAT-emé, az az elején rendesen "vinnyog" ). Ezen kívül úgy nem tudok nyilatkozni, nem játszottam rajta.
#9019 perge666: Pár videót láttam róla, az alapján nagyon tetszik. Van elég sok játék ami elég drágán megy, van is pár ami még jöhetne. Konzollal egyenlőre úgy vagyok hogy megválok tőle, aztán ha nem viszik el a hirdetett áron akkor megmarad.
Szerk: Inkább megtartom a konzolt.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Ezt a csomagot sikerült behúznom 20k+szállításért. Szerintem mondani sem kell hogy csak a játékok miatt érte meg nekem. Mondjuk nincsenek a legjobb állapotban (GTA manualja pl hiányzik), tokokat kicsit le kell takarítani viszont a lemezeken már semmi nem fog segíteni. Gépen képes voltam az összeset lementeni, szóval számomra már megérte.
A következő játékpakk a fent említett összeg fele volt, ez meg már csak a HL miatt érte meg.
Ez az egy játék meg annyi volt mint a fenti 4, viszont ezen látszik is hogy miért volt ennyi. Elég szép állapotban van, mind a tok, manual és a lemez is.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz perge666 #9014 üzenetére
Szimplán felmásolod az opl elf file-t egy pendrivera, fájlkezelővel (uLaunchELF) pedig rámásolod a memóriakártyára. Elsőre furcsa / nehézkes a dolog (nálam is így volt), de amint rájön az ember hogy mit csinál utána már sima ügy. Így lehet egyébként emulátorokat meg más hasznos programokat feltenni.
-
senior tag
válasz STC Speed #9010 üzenetére
FunTuna + MX4SIO. Én az USB-t sosem értem, persze egyszerű beüzemelni meg minden, de cserébe az átvezetők szaggatni és akadni fognak mint a sz*r (USB 1.1 szabvány miatt).
MX4SIO: Második memóriakártya slotba megy, ami egy SD kártyát fogad. Ezt akár exFAT-re is tudod formázni (megfelelő verziójú OPL kell hozzá hogy kezelje), így 4GB-nál nagyobb játékokat is tudsz rá másolni, nem kell egy program segítségével kisebb fájlokra szétdarabolni, mint a FAT32 esetén. Ha kell szívesen segítek.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nem vetem el őket, csak ugye nagyon ezzel sem vagyok tisztában (sosem volt ). CRT téren meg nem tudom hol érdemes nézni, nyilván úgy lenne a legjobb ha személyesen el tudnék menni érte, már csak állapot megnézése miatt, illetve a szállítás miatt is. Majd valahogy alakul, egyenlőre nem görcsölök ezen.
-
senior tag
Én egyenlőre tényleg leragadok a PlayStation vonalon, aztán lehet majd áttérek másra is idővel (Halo játékokat mondjuk jó lenne fizikálisan beszerezni). Majd idővel elválik, egyenlőre nagyon sok mindent szeretnék beszerezni, csak hát ugye egyszerre mindent nem lehet. Fénypisztoly téren Guncon 1 illetve 2-őn gondolkodtam, úgy vagyok vele hogy akkor már nem valami olcsót nézek, hanem rendeset (lehetőleg dobozosat). CRT téren meg világtalan vagyok, fogalmazhatok így is.
-
senior tag
Olvastam, meg néztem is pár videót, hogy sajna egy-egy játék más az adott konzolon illetve más a teljesítmény is, viszont ennek ellenére én ugyan úgy maradok PlayStation vonalon, még ha egy adott játék szarabbul is sikerült rá mint mondjuk az Xbox-ra. De persze tervezem majd a többi rész beszerzését is.
Itt most lelövöm a poént, jelenleg semmilyen fénypisztolyom nincs, de még CRT-m sincs hozzá. Mondhatjuk úgyis, hogy én teljesen nulláról indulok ezzel az egésszel, ami nyilván nem a legjobb, de valahol mindenkinem el kellett kezdenie. Nem is baj így legalább nagyobb meglepetésben van részem. Pontosan ezért nem is ismerek minden játékot, van hogy olyanokat sem amik másoknak teljesen alap (pl. Contra ).
Nekem is van jó pár japán cucc (meg persze rendes pal, usa) amit PS2-PS3-PSP vonalon be kéne szereznem ebay-ről, de az áfa mindig elveszi a kedvemet, meg mindig úgy próbálok keresgélni, hogy akkor ne csak egyet hanem minimum 3-4-et veszek egyszerre ugyanattól az eladótól, hogy "jobban megérje".
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Javarészt hardmodokat nyomattam itt a topikban, de akkor itt van most egy arról hogy miket sikerült beszereznem.
Devil May Cry USA kiadás, Time Crisis 3 meg sajnos német borítós és manualos, de a játék maga legalább angol. Jön majd még ezekhez Time Crisis 2, Devil May Cry 2, True Crime Streets of LA meg egy Turok: Evolution. Rengeteg játék van még amire fáj a fogam, egy kész vagyont el lehetne költeni.
-
senior tag
-
senior tag
válasz perge666 #8990 üzenetére
Sima FMCB kártyával próbáltad ? Elvileg pedig minden modellel kompatibilis ahogy olvastam, főleg a 90004-es géppel (direkt ezekre csinálták). Más nem annyit próbálj meg, hogy csinálsz egy ilyen kártyát magadnak ha van szabadod és próbáld meg hogy azzal mit csinál.
Valamit egyébként én is szoptam ezzel egyszer még amikor ment a 90k-s gépem, de már a jó isten se emlékszik rá tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz perge666 #8986 üzenetére
Így legalább ugyan úgy plug n play az egész, szoftveresen is meg lehetne oldani, de arra már plusz időt kellene áldoznod mire megcsinálod.
Én szimplán azért ruháztam be rá mert még sosem volt, meg kíváncsi vagyok a homebrew részére. Meg persze jó lenne végre kitolni a GoW 3-at.
-
senior tag
válasz perge666 #8984 üzenetére
Annyit szerintem is bőven megért, főleg hogy még chip is van benne. Sajna nem követtem már egy ideje a topikot, de ahogy olvasgattam vissza tényleg volt róla szó, még az N100 is szóba került amivel én is szemezgettem de aztán lemondtam róla. Inkább vettem egy PS3-at.
-
senior tag
"azt meg tudom oldani, h OPL induljon, de az OPL mindenképpen az USB-ről akar játékokat listázni.... "
OPL beállításokban van egy olyan hogy Default Menu, ezt rakd át HDD Games-re és jó lesz. Fejből már én se nagyon emlékeztem erre.
Hát másik progi ami eszembe jut az a régi HDLoader és ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Tehát ha jól értem, akkor azt szeretnéd elérni hogy magát a freemcboot menüt ne dobja be, hanem egyből az opl jöjjön be. Találtam egy videót, itt szépen be van mutatva hogyan valósítható ez meg.
"sajns USB-t mutat (ami nincs/üres), és kell nyomni egy jobbrát a hdd-hez.... "
Ezt pedig opl beállításokban kell megoldani, ott az USB-t kell off-ra tenni, vagy ha újabb verzió van, akkor a BDM opción bellül ugyan úgy USB off és elvileg ez megoldja ezt a problémat.
-
senior tag
Egyénfüggő, valaki azt használja más meg freehdboot-ot, az én esetemben viszont ugye egyikre sincs ugye szükség mert teljesen felesleges.
Egyedül az OPL elf fájlja bootol memóriakártyáról, sajna valamiért az az opció hogy a modchip hdd-ről bootolja valamiért nem működik.
-
senior tag
Amint bent lesz a másik átalakító én akkor már tényleg annak nézem. Én jelenleg befejeztem a költekezést erre a konzolra, azért is vagyok úgy vele hogy megcsinálom tényleg véglegesre.
Mondjuk sajna nekem maradnom kell a régi megoldásnál már ami a HDD/SSD formázást illeti, modchip miatt nem megy az exFAT illetve az MX4SIO sem.
-
senior tag
-
senior tag
válasz perge666 #8830 üzenetére
Olvasgattam is hogy például PS2-ből még most érdemes elkezdeni gyűjtögetni, ott még ennyire nincsenek elszállva az árak. Mondjuk engem a PS1 vonal valahogy hidegen hagy, lenne pár darab ami kellene de most nem azon van a hangsúly nálam.
#8831 arty: Nem gond, PS2-es árak maradjanak így még egy ideig, többi jelenleg nem izgat.
-
senior tag
válasz perge666 #8825 üzenetére
Ránéztem PS1-es árakra már párszor és brutál hogy mi megy ott. Abból is van amit be szeretnék húzni, de jó párról sajna le kell mondanom mert nem vagyok hajlandó kiadni annyit egy-egy darabért. Mondjuk nekem a PS1 teljesen kimaradt, nyilván abból a korszakból nyomattam játékokat csak PC-n.
-
senior tag
44 pin to 40 pin IDE
IDE to SATA (itt a "To 2.5 IDE 180 Male"-t válaszd ki)Sajna az IDE-s átalakítónál lehet majd lejön a molex csati (elég szarul forrasztották rá alapból), meg lehet hogy nem fog rendesen elférni, én is ezért hajlítottam el a tüskéket. Április közepe fele rendeltem őket és kb 1 hét alatt jött meg. Én mondjuk lemondtam erről a megoldásról, és berendeltem a SATA kit-et hozzá. Tegnap meg megpróbáltam a gyári IDE alapot össze forrasztani azzal az átalakítóval ami nem lett jó. Tesztelve nem volt, de lehet az sem tett jót neki, hogy pár forrasztási pontot sikerült róla "letépnem", helyettük alternatív pontok lettek keresve. OPL felismeri az SSD-t, viszont játékot már nem bootol. Mindegy, egy próbát megért nekem.
Mindenképp olyan C-s adapter kell neki ami tudja a 12V-ot. Nekem egy Baseus Gan 5 van ami tud 12V/3A-t (ez átszámolva ugye 36W) ha mondjuk egy 5V/2A-t dugsz rá nem történik semmi, bekapcsológomb ugyan úgy világít de nem fog elindulni. Az mondjuk más kérdés hogy hosszabb távon (1-2 órás játék mondjuk) mit reagálna az adapter.
-
senior tag
Kész van az USB-C mod is, ezzel annyira sokat nem kellett tökölni. Ventit is cseréltem, ami eredetileg van a V3-ban az elég hangos, viszont a V4-esé jóval hallkabb így megkapta azt. Noctua fan mod ennél macerásabb a ház kialakítás miatt, de megoldható lenne az is.
Gyári tápot illetve a csatlakozót is vissza tudom rakni (egy másikat áldoztam fel erre) bár kétlem hogy bármikor is vissza kerülne.PSN: KalacskepuXY
-
senior tag
Hogy ne keljen softmoddal b*szakodni. Illetve menő amikor bekapcsoláskor egyből a Matrix logo fogad. Őszintén szólva nem sok értelme van, mert már majdnem mindent meg lehet oldani softmoddal, viszont nekem kíváncsiságból és ilyen "gyakorlás" szempontjából jó dolog volt egy hard modolás.
Amúgy neked akartam valamit mutatni. Vettem a Network Adapterhez ugye az átalakítókat, és annál érdemes maradni amit elsőnek is írtam, ugyanis a szimpla IDE to SATA illeszkedik, viszont nagyon le lóg a pcb és nem tudod a helyére berakni az adaptert (illetve az SSD / HDD sem fér el). Meg lehet úgy oldani, hogy leforrasztja az ember mindkét csatlakozót, és rak rá kábellel egy "toldatot", de én még nem vettem rá magamat hogy ezt meglépjem.
WinHIIP-vel meg van formázva ugyan úgy (azzal raktam rá játékokat is) és működik bármiféle gond nélkül, HDLoader illetve OPL is látja. Ez a kettő így kb 3.123Ft-ba került, ennél olcsóbban nem jön ki az ember.
Ez 1.730Ft-ba került, viszont ez így nem használható ugye mint ahogy írtam is, meg látszik is. Ennél mókolás szükséges.
-
senior tag
Végül költözés lett az egészből, HDD-t nem mindig sikerült vele felismertetnem a meghajtó meg kb használhatatlan volt valamiért (hiába nyomtam a gombot vagy bármi, 10-ből jó ha 2-szer kiadta. Olyan volt mintha mindig olvasni akarna valamit). Forrasztás nem lehetett szar sehol, direkt figyeltem nincs-e bridge, valahol pedig direkt alternatív pontokat használtam (mint ahogy egyébként ennél a V3-as alaplapnál is), hogy ezt elkerüljem. Majd ránézek mi lehet vele bár egyenlőre csak félreraktam.
Ami ezt a kicsit illeti, ez gond nélkül megy, eredeti és írott lemezt is olvassa ugyan úgy illetve a hdd-t is látja rendesen. FreeHDBoot offos, az abszolút nem megy, viszont FreeMCBoot az igen (v1.953-nál újabb nem működik). Ez mondjuk így teljesen felesleges, én éppen ezért úgy oldottam meg hogy a chip memóriakártyáról magától bootolja az OPL-t, ha a háromszöget hosszan nyomom bekapcsoláskor akkor meg a uLaunchELF jön be.
Itt is ez volt a legnehezebb rész, és itt még alternatív pontok sincsenek. Képeken lehet úgy tűnik hogy bridge van, de valójában nincs.
Egyszerűség kedvéért itt is volt pár alternatív pont használva.PSN: KalacskepuXY
-
senior tag
válasz Guitar14 #8803 üzenetére
Kukucs! Véletlenül hoztam ezt így össze.
Szerencsére sikeres volt a "beavatkozás", egy része itt is szopó, de meg lehetett oldani hogy ne legyen nehéz az egész. Nekem ez az első ilyenem, szóval más konzolokról nem tudok nyilatkozni.
Egyébként egy Magic 3-at váltott, ezt valaki más rakta bele ki tudja mikor.
Egyenlőre újra működésre kell bírnom a HDD-ket mert nekem nem megy egyszerre a kettő, vagyis a FreeHDBoot abszolút nem jön be. Persze tudom a chip miatt az már amúgyis felesleges, csak nem akarom megint újra formázni az egészet.PSN: KalacskepuXY
-
senior tag
Valami készül!
-
senior tag
He's dead Jim! Nem hiába a legutolsó Slim modellen a legnehezebb a modchip forrasztás. Hiába tűnt jónak, szemmel is, multiméterrel mérve ránagyítva, egyszerűen hol ment a konzol, hol nem, teljesen random volt. Sok forrasztgatás miatt meg megatta magát pár láb a chippen és onnan viszontlátás, azt az isten sem forrasztja úgy vissza ahogy volt. Kicsit csalódott vagyok de nyilván tisztában voltam vele hogy akár el is cseszhetem az egészet, ennek tudatában vágtam bele. Én megpróbáltam egyszer, többet ezen a modellen soha többe.
-
senior tag
Ugyan még nem jött meg a Modbo 5.0, de már elkezdtem fel forrasztani a kábeleit és ez már egy egész jó kihívás, főleg ez a rész.
Az I, H illetve G pont van vissza, az egésznél ez a három pont a legnehezebb. Minden más gond nélkül fent van már, konzol is megy ugyan úgy, szóval király minden.
-
senior tag
Tegnap megcsináltam a Slim-en az USB-C illetve SD kártya olvasó modot (MX4SIO). Ez a kettő nem volt olyan nehéz, kis tudást meg odafigyelést igényelt.
Az SD kártya kivágás nem lett a legszebb, de jóvanazúgy! DC-DC konverternek is lett nyomtatva tartó, csak sajna az kisebb féléhez van, ehhez nem tudtam felhasználni (ami meg jó lenne bele konverter még nem jött meg ). Ja meg kéne a chipp-re egy kis borda is, de majd ez is pótolva lesz. Összességében én meg vagyok vele elégedve, egy Modbo 5 meg egy HDMI kéne még bele és fullos a cucc!
-
senior tag
Ez olyan lehet mint a képemen a legfelső, csak lehet a modell szám más. Sok féleképpen meg lehet őket különböztetni, dobok be majd képeket!
#8786 ρσгτσ: Na ezt én is néztem már, sajna az a baj hogy nem mindegyik slim-vel lehet megcsinálni alaplap kialakítás miatt. Csak SCPH-790XX-vel lehet megcsinálni. De nekem is bejön, de eddig itt magyarban nem igen futottam össze ilyen konzollal.
Ez pedig az egyik FAT a kettő közül. Ekkora az egész alaplap, erről jelenleg az olvasó, kontroller / memóriakártya foglalat illetve a hdd bővítő hiányzik, ja meg persze a bekapcsoló gomb szalagja. Sokat kéne vele tökölni mire összeállna belőle valami, de mint írtam is a lehetőségek szerintem adottak.
A meghajtót azért raktam oda hogy érződjön a mérete.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Beszereztem még két PS2 FAT-et, mert miért ne. Alsó kettő legelső európai kiadás, a legfelső már kicsit "átdolgozottabb". Külsőben és belsőben is vannak különbségek, de ugyanazt tudják. Plussz poén, hogy ahol a chassis betű jelölés lenne, ott a számozás egymás után jön (3-066-490-01 illetve 02).
Két alsó közül az egyik (amelyik szarabb állapotban van) szét lesz "bombázva" majd teljesen. Komolyabb terveim lesznek vele, nem is láttam még sehol hogy bárki is megpróbálta volna ezt (lehet mert értelmetlen ). Jóval kisebbé akarom tenni magát az egész konzolt, ami nem lesz egyszerű, de az alaplap méretei miatt adott a dolog. Mondjuk még a Slim-et sem csináltam meg, szóval ez mèg várat magára.PSN: KalacskepuXY
-
senior tag
Nagyon szívesen! Működnie kell, mondanám hogy letesztelem majd neked mert vettem én is átalakítót, csak sata helyett sd kártya, de a működési elv illetve játékok rárakása ugyanaz.
Nézegettem közben ezt a MechaPwn-t is, majd megnézem ezt is. Egyenlőre offos ez az egész projekt, jó esetben hónap végén megjön minden, szarabbik esetben május eleje.
-
senior tag
Itt látszik csak igazán, hogy az a slim miért slim. Mennyivel kisebb az alaplap mint mondjuk egy FAT-é. Mondjuk abból is van kicsi ilyen szendvics megoldással, de pont olyan konzolt amiben ilyen van szerintem nehéz kifogni. Reménykedtem benne, hogy ezen még nincs patchelve az FCMB, date code jó is (8c), de sajna már v2.30-as bios van rajta.
Rommá tervezem majd modolni a kicsikét, Modbo 5.0, beépített SD kártya olvasó (MX4SIO), meg USB-C PD. HDMI-n egyenlőre nem gondolkodtam. Lesz vele szopás, főleg amikor majd ezt a részt kell forrasztani.
-
senior tag
Amit taki01 linkelt jó lehet, csak éppen a csatlakozók nem úgy vannak hogy illeszkedjenek. Szóval ezért nem is ilyet linkeltem. De egyébként innen szedtem a képet. Vagy megpróbálkozol egy 1,7cm x 9,9cm-vel (képen a legnagyobb látható, 2,8cm x 9,8cm), aztán vagy illeszkedik vagy nem.
Másik átalakítón ezek szerint átsiklottál, mert kettőt küldtem. De kereshetsz 40 pin IDE to SATA átalakítót is, csak az nem lesz olcsó. Ezért kell előbb a 40 pint átalakítanod 44-re, a 44-et pedig majd sata-ra. Tessék egy reddit poszt. Ez majdnem ugyanaz mint amit én küldtem, csak itt SD kártyára van átalakítva.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Átalakítod a 40 pines IDE csatlakozót 44 pinesre, utána meg raksz rá egy 44 pin ide to sata átalakítót! Így elvileg működnie kell, bár nem vagyok benne biztos. Sokan SD kártya átalakítót kötöttek rá, de annak valahogy szerintem nincs értelme (Slim-hez jobban illik ez a megoldás személy szerint).
-
senior tag
Megjött hozzá a gyári network adapter is, csináltam két FreeHDBoot merevlemezt illetve egy FreeMCBoot memóriakártyát is. Jelenleg játékokat rakok majd az egyik HDD-re aztán mehet a játék!
IDE hdd-k modern gépre való csatlakoztatását meg csak egy szimpla átalakítóval oldottam meg. Sajna azt még nem tudom, hogy ez vissza fele is működik-e (IDE to SATA helyett SATA to IDE).
-
senior tag
Csak kíváncsiságból próbáltam ki, de egyébként működik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)