-
IT café
A PlayStation-t a Sony 1994-ben mutatta be, és hatalmas sikert aratott a géppel, több mint 100 millió gépet adtak el. A fő ficsőr az a CD-k használata volt. Akkoriban a fő adathordozó a ROM-kazetta volt, amibe a Nintendo 64-nek bele is tört a foga. Sok modellfrissítésen esett át, az első gépeknek az FMV videókkal voltak bajai. Képkockakihagyással, és akadozva való lejátszása az olvasóegység kopása miatt. (amit később orvosoltak SCPH-5500-tól felfele). Emellett túlmelegedési bajai is voltak.amit később orvosoltak (SCPH-5500-tól felfele).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
Sziasztok!
Az elmúlt hónapokban hozzájutottam pár kaland-rpg játékhoz (persona 3 és 4, final fantasy 12, dragon quest 8, kingdom hearts 2, lucifer's call, shadow of the colossus és okami). A problémám az lenne, hogy a PS2-m tőlem 160km-re pihenget, de jó lenne ezeket a játékokat végigjátszani jelenlegi lakásomban.
Használt gépet nem szívesen veszek, úgy látom újonnan most úgy kb 25-27k-ért lehet PS2-t venni. A gondom az lenne, hogy ahogy írtátok a mai TV-ken nem túl jó a PS2 képe (nekem egy 32"-os lcd tv-m van). Ezen mennyire segít ha kompozít kábelt veszek, képminőség javulás scart-hoz képest?. Esetleg még arra gondoltam, hogy emulátort hívok segítségül (pcsx2), ahogy olvasom azzal lehet javítani a felbontást ha bírja a PC hardvere. Ezzel kapcsolatban milyen tapasztalaitok vannak?
Köszi.
A Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
Ha jól tudom akkor PS3-hoz létezik olyan usb adapter, hogy a dualschock2-t csatlakoztatni lehessen a géphez. A kérdésem az lenne, hogy ezzel az adapterrel PC-re is rá lehet kötni a gamepad-et?
-
ldave
félisten
Esetleg van valakinek tapasztala komponens kábellel? Láthatóan, érezhetően szebb képet ad, mint a kompozit? Wii-ről láttam pár képet összevetve, de az ha jól tudom nem 480i-s jelet ad ki, mint a PS2.
-
ldave
félisten
Én is 80-as lcd-re tervezem kötni a ps2-t, ha minden igaz hétvégére meg is lesz,
Amúgy PS2-P oldalra tud valaki esetleg meghívór küldeni?
-
ldave
félisten
Esetleg tudja valaki, hogy ezeket hol lehetne megvenni? (első körben ebay/amazon mellőzve)
PS2 Vertical Stand, 9x-es sorozathoz kép, sajna a korábbi kerek talp nem jó hozzá, nincs csavarmenet a gép alján
Másik amit keresek egy vezeték nélküli gamepad lenne, ha jól tudom Sony nem gyárt ilyet, Logitech weblapján találtam egyet kép Logitech Cordless Action
-
ldave
félisten
válasz joey0235 #1394 üzenetére
Hát nem tudom neked mi számít drágának, a PS2 manapság az egyik legolcsóbb konzol, szinte minden játékhoz hozzá lehet férni 1000-4000 Ft között használtan, akár még külföldről rendelve is, sőt sok esetben az a legolcsóbb megoldás. Ha ennyit se akar rászánni az ember egy játékra, akkor meg tökmindegy úgyis...
-
ldave
félisten
válasz simplicity #1400 üzenetére
Én is nemrég vettem egy újat a lakásba (a régi otthon marad vidéken). Használtat csak megbízható forrásból éri meg, ki tudja hogy mennyire volt használva a gép.
Érdemes körülnézni a boltokban, talán kicsivel olcsóbban is meg lehet már úszni. Itt ok most 25900.A Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
válasz simplicity #1403 üzenetére
Enyém is ilyen, a 9-es széria (beépített táppal) ez. A 7-es a csíkos, annak külső tápegysége van.
Picit meg is szívtam vele, mert vettem hozzá talpat is, de mint kiderült nem jó hozzá, mert ennek a szériának már más az alja és nem lehet rácsarozni a régi kerek kis talpat
[ Szerkesztve ]
-
ldave
félisten
Multkori ps2-es top10 hír révén elővettem a Shadow of the Colossus lemezem kicsit nosztalgiázni. Látom a menüben, hogy van progressive scan opció, azonban ha bekapcsolom akkor teljesen sötét lesz a kép, pedig a TV--m tudja a 480p-t. Esetleg valaki találkozott már ilyesmivel? Mi lehet a gond?
-
ldave
félisten
válasz rudymester #1424 üzenetére
Ah, köszi az infót, nincs ilyen kábelem, csak az alap ami jár a gép mellé. Gondolom erről lenne szó: link
-
ldave
félisten
Köszi az infókat.
Ahogy nézem gyári kábelt PS2-höz már nem nagyon találok neten, szóval a kérdés az lenne, hogy a PS3-hoz kapható komponens kábel jó PS2-höz is? Ugyanaz a kimenet a 2 gépen?A Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
Minap vettem egy komponens kábelt a PS2-höz és tényleg megéri a dolog. Észrevehetően élesebb lett a kép, ami főleg a szöveges részeknél jön elő (menü meg ilyesmi). Szóval ha valaki gondolkozik rajta de nem tudja, hogy megéri-e, az nyugodtan vegye meg a kábelt.
Arra kell még vigyázni, hogy a PS2 menüben is be kell állítani a kimentet.A Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
válasz rudymester #1430 üzenetére
Ja, bár először azért megijedtem rendesen
Kiveszem a régi kábelt, be az újat aztán bekapcs után csak hang és semmi kép, de a neten szerencsére találtam választ, hogy a menüben a video out-ot is át kell állítani. Még leírás is volt, hogy nyomd meg kétszer a fel gombot aztán X és így továbbA Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
Stratégiai játékok közül melyiket ajánljátok? Mindegy hogy RTS vagy körökre osztott. 1-2 játék még belefér az idei keretbe, és ilyen stílust még nem nagyon játszottam konzolon, kivéve a DS-t.
-
ldave
félisten
Köszi a tippeket! PSP-re FF Tactics-om meg Pataponom van, ami stratégiának mondható.
Igazából onnan jött az ötlet, hogy minap néztem mai konzolokra kiadtak mbár egész jó rts-t, mint Ruse meg Red Alert 3-, aztán gondoltam hátha van ilyesmi PS2-re is.
Gugliztam közben kicsit és első körben ezeket néztem ki:
Giants: Citizen Kabuto
Full Spectrum Warrior
Disgaea: Cursed MemoriesMost már csak ki kell deríteni melyikből van PAL kiadás
-
ldave
félisten
válasz neo1976 #1438 üzenetére
Érdemes PS2-t venni, ha vannak rá olyan játékok amik tetszenek és szívesen játszanál velük Kaland, akció, verseny és RPG játékok legjobbjai várnak ezen a platfromon
Biztonsági mentésre és a chip-es megoldást javaslom, egyszerűbb és megbízhatóbb, mint a softmod.A Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
válasz sellerbuyer #1464 üzenetére
Elsőként próbáld meg, hogy bekapcsolás közben lenyomva tartod a háromszöget és a kört. Előjön a Modbo menüje, itt a DVD VIDEO REGION-t állítsd át 2-esre.
Ha ez nem lenne elég, akkor megpróbálhatod még azt hogy bent a lemez a gépben és úgy kapcsolod be, hogy 2-3 másodpercig lenyomva tartod a bekapcs. gombot.A Slime draws near! Command?
-
-
ldave
félisten
válasz mephi666 #1607 üzenetére
A gyári kompozit kábelt én lecseréltem komponens kábelre. Nekem is hdtv-re van kötve a gép. Nagy javulásra nem kell számítani, leginkább a szövegeknél, 2d-s képeknél vehető észre javulás, valamivel tisztább lesz, mivel én leginkább rpg-ket tolok így nekem megérte a dolog, könnyebben olvasható a sok dialógus, menürendszer.
Ami még előny, hogy átmegy a 480p jel is rajta, bár ezt nagyon kevés játék támogatja PAL kiadásban Itt egy lista:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_2_games_with_HD_supportA Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
Kábelekről beszélve jut eszembe: mint írtam nekem komponens kábellel van a gép egy hdtv-re kötve (32-es sharp fullhd tv). Tud a PS2 valahogy "rendes" 16:9 jelet kiadni? Mert hiába állítom át menüben vagy játékban, a tényleges kitett kép mérete nem változik, csak az arányok, de ugyanúgy ott a fekte rész a tv kép két szélén.
remélem érhető voltamA Slime draws near! Command?
-
ldave
félisten
Az első PS2-em még a mai napig megvan és bírja mindenféle szervíz nélkül, pedig idén lesz 10 éves, 2001 nyarán vettem GT3 pack kiadásban:
Mondjuk ezzel csak eredeti lemezeket használtam, de jó pár játékot végigvittem vele akkoriban a FF12-ig bezárólag. Azóta pihen a gép, manapság egy slim-en játszom ha kedvem támad.
-
ldave
félisten
válasz tomgabor #1748 üzenetére
Aha. de változó, néha hangosabb, mint máskor, nem nagyon jöttem rá, hogy mitől. Vettem hozzá talpat, hogy állítva legyen, azóta talán jobb.
Azon gondolkozom mostanában, hogy lehet veszek egy használt 60gb-os PS3-at, csak ha jól tudom nem nagyon lehet átvinni rá a játékmentéseket, anélkül pedig nem ér sokat a dolog. Van még pár PS2 játékom amit el se kezdtem (Rogue Galaxy, Kingdom Hearts 2, Digital Devil Saga 2), szóval tolhatnám PS3-on, de a régiek miatt meg kéne tartani a PS2-t is, szóval nemtom mi legyen
[ Szerkesztve ]
-
ldave
félisten
-
ldave
félisten
PAL kiadások ha minden igaz, nem tudnak 1080i-t, csak az NTSC verziók. Amúgy meg a PAL játékok 576i-ben mennek, egy-két kivétel van ami tud 480p-t, pl. Shadow of the Colussus.
FullHD TV-n egyáltalán nem olyan vészes a kép 2-3 méterről nézve, legalábbis engem nem zavar, pedig a PC-t is a TV-n használom 1920*1080-as felbontással.
-
ldave
félisten
válasz lomha lepke #1775 üzenetére
24x CD-ROM, 4x DVD-ROM, wikipedia szerint.
-
ldave
félisten
válasz tomgabor #1783 üzenetére
Amazon.co.uk vagy Ebay.co.uk. Ha itt nincs akkor elég necces a dolog.
Ezt találtam így hirtelen: link, újonnan 50 font, eléggé drága, tényleg ritka lehet.
[ Szerkesztve ]
-
ldave
félisten
válasz tomgabor #1788 üzenetére
Szerintem nem, max ha komponensre cserélsz, de csodát attól se kell várni, látható javulás persze ettől függetlenül. Én is ezzel szívok, mert csak 1 komponens bemenet van a TV-men és egyszerre így nem tudom rákötni a PS2-t és a Wii-t, normális minőségű switch-et pedig nem találok elérhető áron, így marad egyelőre az átdugdosás
Amúgy meg akkor lesz fekete-fehér a NTSC jel, ha a TV nem támogatja, vagyis leginkább a régi CRT TV-knél jön elő.
[ Szerkesztve ]
-
ldave
félisten
válasz tomgabor #1793 üzenetére
Hehe, mondjuk van pár játék amitt jó lenne egy box, de idén ps3 van betervezve, 2 játék már meg is van, FF13 és Valkyria Chronicles, egyelőre elleszek ezekkel. GT5-ös ps3 bundle-t keresek, hátha kapok még valahol, és a gép is meglesz végre
-
ldave
félisten
válasz rudymester #1799 üzenetére
Aha, játékfüggő a dolog, Shadow of the Colossus pl megy 480p-ben. Van wikipedia-n egy nagy táblázat, melyben össze van foglalva, hogy melyik játék mit tud.
-
ldave
félisten
PS2-höz létezik gyári wireless controller? Vagy esetleg valami minősgi márkából van ilyesmi?
-
ldave
félisten
2012 vége előtt nem nagyon érdemes PS4-el számolni, a PS3-at 2005. májusában jelentették be és kellett még másfél év mire a boltokba került, a PS4-et még be se jelentették, idén már nem is fogják szerintem.
-
ldave
félisten
Angol ebay-ról szinte minden beszerezhető. Több játékot is vettem már itt és -lekopogom- eddig mind gond nélkül megérkezett. Árak nagyon változóak, de kis keresgéléssel lehet találni olyat ami megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + 2db játék garanciával hibátlanul
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- SEGA - MEGADRIVE 2 /// +196 játék // +3 eredeti vezérlő / antenna és A/V vezeték / használatra kész!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Xbox Series S 2 kontrollerrel, GYÁRI GARANCIÁVAL! Webshoptól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest