Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csiga8 #116921 üzenetére
Kíváncsi lennék, ha ezt a tesztet az ország egész lakosságán elvégeznék, akkor milyen adat jönne ki, hányan estek eddig vajon át a fertőzésen akár a tudtuk nélkül is?
Merkely már februárban arról beszélt, hogy kb 4 millióan átestek rajta itt Magyarországon:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/17/merkely-covid-fertozes-nyajimmunitas/Azóta meg eltelt közel 10 hónap.
-
-
Qtya123
őstag
válasz
csiga8 #111982 üzenetére
"Kettő nyugger klub tagja anyós, már nekik is feltünt, hogy sokak közülük az oltást követően 2 hét és 2 hónap közötti időszakban elhunytak."
Nekem meg az tűnt fel, hogy még az oltások előtt feleségem rokonságában 4-en haltak meg a 60+ emberek közül a covidban ( az tény, hogy rossz egészségügyi állapotúak voltak és 4-ből 2-nek alapban légzőszervi baja volt már régebb óta).
Viszont az oltások után valahogy nem kezdtek el tömegesen elhalálozni, meg rosszul lenni a család/rokonság/ismerősi körből a 60-70+ -os emberek....
Mondom ezt úgy, hogy én sem vagyok beoltva, de amiket itt felsoroltál, meg a maszktól tüdőbetegek fekszenek a kórházban, akikre ráfogják, hogy a covidtól van, na ez igencsak a ló túloldala már a részedről a hülyeségek tekintetében.
Ennyi erővel fél ázsia kipusztult volna már, mert azok már rég maszkban mászkáltak a covid előtt is és valószínűleg nem cserélgetik 2 óránként.
Amúgy meg nem tudom mi a nyűg? Jelenleg nem is kötelező. Amíg meg kötelező volt, addig volt rajtam, amíg bementem egy boltba, vagy ügyet intézni. Heti pár nap, napi 1 órát volt összesen rajtam nagyon maximum, és gondolom rengeteg ember ugyanígy volt ezzel.
Az ügyfélszolgálatosokon, boltosokon persze sokat volt naponta. Valahogy ők sem hullottak ki tüdőbetegséggel. -
BalanceR
addikt
válasz
csiga8 #112004 üzenetére
Oh, ne haragudj, nem tudtam, írhattad volna előbb is, hogy Bhakdi hívő vagy, így egészen más a helyzet.
Nyilván a drágajó professzor úr 22 vezetői éve lenullázza a vele szembefeszülő orvos és szakértő- társadalom (ami kb 98%) véleményét, és azok minden érveit, kutatásait.
Tiszta sor.
Mondjuk logikus, ha én 20 évesen az ország legjobb pilótája vagyok, sorra nyerem a rallye-kat, pályaversenyeket, egészen 42 éves koromig, majd 65 évesen naponta összetöröm a verdát, és csapok el valakit, az még nem jelenti azt, hogy már nem vagyok alkalmas a töredékére sem, arra amiben korábban profi voltam, hanem hogy mindenki más hülye körülöttem.
Világos, mint a nap.
És igen, milliók haltak meg a maszktól, meg az oltástól, a covid meg csak túlfújt influenza, a PCR teszt csalás, és minden hír meg adat hamis... És ebben az egészben az összes orvos, meg tesztet végző operátor, nővér, és virológus, na meg a kutató közrejátszik.
Btw, nem hiányolnak facebookon?
Ajánlom a következő Bhakdi színvonalú orvosok tanításait csak neked:
Dr Pócs Alfréd, Prof. Bardócz Zsuzsanna, Dr Tamasi József, Dr. Fórizs Eszter.
Ők is több évtizedekig dolgozak doktorként, persze már egyik sem fiatal, mind hatvan feletti, és még véletlenül se beszélnek nyilvánvaló f@$zságokat összevissza, nem is tudnának, mert a korábbi doktor éveik predesztinálják őket arra, hogy nem hülyülhetnek meg. -
-
BalanceR
addikt
válasz
csiga8 #111982 üzenetére
"Nagyon sok tüdővel kapcsolatos beteg lett emiatt a kórházakban."
Hogy mi?Ilyeneket honna veszel? Tudnál egyetlen hivatalos kimutatást, kutatást, ami bizonyítja, hogy emberek maszkhordás miatti tüdőbetegséggel kerültek kórházba?
Jöhet bármelyik országból."Szóval a dzsuvát összegyűjtöm a maszkban, majd a köhögéssel, tüsszentéssel dúsított formában szóróm szét."
Aki úgy köhög, hogy "dzsuvár köp" az maradjon otthon, ott nem kell maszk, de ha nagyon ki kell mennie emberek közé, akkor inkább maszkba köhögjön, mint másokra telibe."Az első szuritól szarul lett..."
- Úgy hívják oltási reakció, és kb bármilyen injekció után előfordulhat. Pár nap gyengeség, végtagfájdalom, influenzaszerű tünetek..."Kettő nyugger klub tagja anyós, már nekik is feltünt, hogy sokak közülük az oltást követően 2 hét és 2 hónap közötti időszakban elhunytak."
Mindent kétséget kizárólag az oltástól lett?
Csak mert 80+os korban már nem meglepő ha az ember eltávozik -
-
Sdi
addikt
válasz
csiga8 #43029 üzenetére
Az a baj, hogy te a kormány simliskedéseit összetéveszted, összemosod az alapvető járványügyi eljárások betartásával. A maszk használata, a kéz és más testrészek fertőtlenítése, a lehetőségek szerinti távolságtartás etc., etc. ezek nem a fidesz "okosságaihoz" tartoznak. Ezeket a dolgokat, pont azok találták ki és használták már sok esetben, akik jóval többet értenek hozzá mint mi. Többek közt az általad linkelt virológus is.
-
Sdi
addikt
válasz
csiga8 #43027 üzenetére
A maszk miért látszat intézkedés? Az a baj, hogy nagyon sok ember nem képes felfogni, ha esetleg elkapja a vírust, 2-3 hétig nem is biztos, hogy tud róla. Ezalatt lazán megfertőzhet akár több száz más embert is, ha nem képes használni azt a k..va maszkot. Miért olyan nagy kérés ez ? Elsősorban nem arra való, hogy ő "magasztosságát" megvédje.
-
Sdi
addikt
válasz
csiga8 #43020 üzenetére
Ez pedig már márciusból származik.
" felhívja a figyelmet a hatósági felhívások, főként a tiltások betartásának fontosságára."
-
-
BalanceR
addikt
válasz
csiga8 #43013 üzenetére
Igen ezt mondta 2020 februárjában, amikor Magyarországon még nem volt járványhelyzet, nem volt fertőzött, pláne halott. Ilyen esetben ne is hordjon senki maszkot, mert minek?
Ez kb olyan, mintha nyáron valaki azt mondá, ne vegyél fel kabátot, télen meg azt, hogy vegyél fel kabátot, akkor az hülye, mert mindig mást mond?
Komolyan ennyire bonyolult tőmondatokat értelmezni? -
-
NavySeal
senior tag
válasz
csiga8 #41631 üzenetére
Én évek óta nyomatom a multivitamin+c vitamin+2000NE napi bevitelt (3 havi porcerősítő kúrákkal néha). Kis megfázástól eltekintve kb 10 éve nem voltam beteg. Sokat vagyok én is a napon (futás, kerti munkák). Amivel el vagyok maradva az a kenyérről és tésztákról való lejövetel...
-
válasz
csiga8 #41631 üzenetére
"Lehet rám írni bármit, nagyon nem érdekel, de szándékosan megyek ki kb 1 órára ( ill az első bőrpírig, de még nem égek le) a déli órákban rövid nagdrágban a napra"
hát, erre akkor ráharapok: a melanóma sokkal rosszabb, mint amitől a gondolataidban véded magad a d-vitaminnal
-
válasz
csiga8 #41565 üzenetére
Elvileg túl tudod adagolni, úgyhogy nem forszíroznám. A tól-ig határ amit írtál ha jól értelmeztem már a 20pg/ml feletti értékeket is jónak mondja.
A modern kajáról amit írsz, sajnos kb minden igaz, nyugatabbra valszleg méginkább. A spanyol paradicsomot, amit a német lidliben kapsz, még zölden szedik le, a gyümölcsök szintén nagyrésze még a polcon is éretlen. A termelés meg arra megy rá, ki tud több vizet eladni "paprika", "alma", "paradicsom" címszó alatt - lévén kilóra fizetsz. Odáig fajult a dolog, hogy az erkélyen nekiálltunk paradicsomot termelni. A hús az a4-es tyúkketrecekből még egy következő szint...
-
csiga8
senior tag
válasz
csiga8 #38882 üzenetére
Kiszedtem a szerintem lényeget:
Véleményem szerint ez még mindig az első hullám és az esetszám növekedés a „megtalált” fertőzöttek számából adódik, akik többnyire tünetmentes vírushordozók. Erre utal az is, hogy sem az elhunytak száma, sem a kórházban kezeltek száma nem emelkedik párhuzamosan a megtalált esetszámmal.
Sokkal informatívabb lenne itthon is, ha a tesztek számát minimum meg lehetne duplázni, ami a megtalált vírushordozók számának a növekedésével jár majd, de fontos annak az ismerete, hogy a megfertőzöttek mindössze 1%-a mutat orvosi beavatkozást igénylő tüneteket, illetve válik súlyossá.
Sajnos tudomásul kell venni, hogy számos vírussal „élünk együtt”, és lehet, hogy ezek száma fog eggyel gyarapodni, gondoljunk csak a visszatérő influenzára, ezt is gyakorlatilag akár évente meg lehet kapni, de az sohasem ugyanaz a vírus. A Coviddal kapcsolatban is így van.
Egyetlen oltás sem jelent 100%-os védettséget és lehet, hogy a hatékony oltóanyag bevezetéséhez több idő szükséges, mint amiről most a híradások szólnak. A 2009-es „sertés influenza”, amelyet a spanyolnáthával azonos vírus (H1N1) okozott, a felmérések szerint a világ népességének 11-21%-át fertőzte meg, ami milliárdos nagyságrendű fertőzést jelent
Ha feltételezzük, hogy a Covid fertőzés valódi aránya a megtaláltak tíz-, húszszorosa, elmondhatjuk, hogy a világon legalább negyed, vagy félmilliárd személyt érintett ez a vírus, és egy idő után már nem lesz értelme annak, hogy folyamatosan „kergessük” a vírushordozókat, akik vélhetően milliárdos nagyságrendben lesznek.
A halálozási arányokat az egyes országok eltérően számolják. Általános gyakorlat, néhány kivételtől eltekintve (pl. Szlovákia), hogy minden idős, számtalan más, önmagában is súlyos betegséget számolnak ide, akik még a koronavírust is megkapják a végén. Itthon is így számolják
A valós halálozási arány az, hogy azokat számolják ebbe a csoportba, akiknek más alapbetegségük nem volt, de megkapták a Covidot és meghaltak. Magyarországon ilyen néhány tíz volt az országos tisztifőorvosnő egyik nyilatkozata szerint.
A jelenlegi helyzetben a hangsúlyokat a gyógyításra és a megbetegedettek időbeli felismerésére kell helyezni. Az egyre növekvő számú kontakt keresés, az esetek igen nagy száma miatt, zsákutcás szándék.Olyan eljárás, amellyel 100%-os védettség érhető el sajnos nem áll rendelkezésre, csak a maszk viselése, a megfelelő távolság betartása, a kézmosás jelenthet valamilyen védettséget. Természetesen törekedni kell az egészséges életmódra is.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
csiga8 #38875 üzenetére
Ez mellé ment. Ő éppen azt mondja, hogy viselj maszkot.
Olyan eljárás, amellyel 100%-os védettség érhető el sajnos nem áll rendelkezésre, csak a maszk viselése, a megfelelő távolság betartása, a kézmosás jelenthet valamilyen védettséget. Természetesen törekedni kell az egészséges életmódra is.
-
válasz
csiga8 #38841 üzenetére
Amúgy az is kérdéses, hogy mégis kit érdekel, hogy a másik melyik táborba tartozik? Változik ettől valami?
Szerintem nem. Ha itt nyilvánosan nem terjeszti azt, hogy ne oltassátok be magatokat, ne hordjatok maszkot stb stb, akkor mindenki szabadon azt gondol erről, amit csak akar. Ilyen szarságon rugózni, hogy a másik mit gondol...
-
válasz
csiga8 #22520 üzenetére
Csaba György dr. Az emberi élettartam megnövelésének lehetőségei
Itt olvashatsz bővebben a dologról.
"Ha a fiatalt az erős immunrendszere védi, akkor az idősebbet is védi, ha turbózza azt. Legalábbis remélem!"
Az immunrendszernek nem erősnek, hanem hatékonynak kell lennie.
A 100 évvel ezelőtti spanyolnáthába sok fiatal halt bele. A nagyon erős immunreakció akkor gyilkolta le a fiatalokat, amikor már a vírus jelen sem volt a testben.
Az idősebbek gyengébb immunreakciója elegendő volt a vírustámadás leküzdéséhez és nem következett be a túl reakció, önrombolás.Jelen esetben sem az immunreakció hiánya a legnagyobb gond az idősebb emberek esetében. A szerzett vagy örökölt alapbetegségek nagyon lecsökkentik a túlélési tartalékokat. Ehhez jön hozzá a nyugdíjasok "halálvárása". Minimális mozgás, egészségtelen étkezés és a rendszeres tevékenység és a hozzátartozó felelősség hiánya nagyban hozzájárul a vírus hatékonyságához.
-
Kékes525
félisten
válasz
csiga8 #22607 üzenetére
"iherb.com"
Szintén zenész.
Nordic Naturals, ProOmega 2000 és California Gold Nutrition, Colostrum, Concentrated
A kondroitin, MSM, Donát-tot a bélcsatornában levő enzimek azonnal lebontják, így csak az alkotórészeik szívódnak fel, amiknek csak akkor van haszna, ha táplálkozási hiány van, ami nagyon ritka normál táplálkozás során és rendes felszívódáskor. Ezek szerintem ezért hatástalanok. Ha érdekel megtudom adni azt a szakkönyvet, amit a kollégáim írtak és ahol ezek részletezve vannak.
-
ncc1701
veterán
válasz
csiga8 #22520 üzenetére
Nem csak most kell vitamint szedni, hanem kb nonstop. Én ezt nyomom sok éve, mellé 4g c vitamin, és 8000NE D. Meg izuletvédők. Plusz glutaminra is azt mondják, h immun erősítő, azt is szedem.
Ja, meg nem kéne bagózni, inni semmit, mozogni, és normálisan kajálni, aludni, és nem stresszelni. -
válasz
csiga8 #22541 üzenetére
Jelen, a 4e halottas influenzás agyszüleményre itt reagáltam.
-
válasz
csiga8 #22520 üzenetére
D vitamin és szelént én is hallottam C vitamin hiánya nem nagyon van annak aki rendszeresen eszik zöldséget / gyümölcsöt ...
viszont párommal évente csinálunk nagylabort, s vollt hogy augusztus elején neki is és nekem is 100-150 közötti D vitamin szint helyett 40-50 körüli D vitamin szintünk volt...
- pedig heti 1 nap kint voltunk a kertben és csináltuk a kertet... tehát keveset voltunk még így is napon...
- szóval aki irodista (párom kutató, én programozó vagyok) annak lehet nyáron is muszáj D vitamint szednie... vagy napi fél-1 óra napozást beillesztenie nyáron... de télen meg mindenkinek kellene D vitamint szedni... -
ooloo
őstag
válasz
csiga8 #22502 üzenetére
"Így így. A (nekem) fájó, hogy a tanácsadói gárda - szerintem - igenis tudja(ta), hogy nem kell "börtönbe" középkori módszerekkel elzárni az embereket. A média ezt hírdette, sugallta, mentek az árral."
Itt van a kutya elásva .... egy kicsit kapirgálni kéne a felszínt . Cui prodest cui bono
-
törölt tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz
csiga8 #22473 üzenetére
Szerintem olvass vissza pár hónapot, akkor foglalkoztunk az ilyen az influenza vagy a covid rosszabb témákkal, vagy már akkor sem nagyon. A konklúzió az lett, hogy ennyi erővel az ebola sem veszélyes, mert az influenzától többen halnak meg itthon egy évben, mint az összes ebolás együttvéve. Eléggé fordítva ülsz a lovon. Senki nem fog azzal szórakozni, hogy meggyőzzön. Gondolom valami szereplési kényszered lehet, most, hogy nincsenek nagy rendezvények, vagy ilyesmi, aztán itt éled ki. Aztán lehet szakma terén mellé lőttem.
-
válasz
csiga8 #22502 üzenetére
Ott kezdődött a sztori, hogy a meglévő európai maszk-készleteket januárban eladták a kínaiaknak. Aztán hogy-hogynem, a divatjára büszke európaiaknak kitalálták a mesét, hogy a maszk nem jó semmire.
Persze, a földi halandót ezredekkora félrenézésért is 2lábbal rúgják ki.
-
válasz
csiga8 #22495 üzenetére
Igen, pl kezdhették volna időben a maszkviselési kötelezettséggel, pár hétel eljutva oda, hogy elvárják a HELYES maszkviselést (nem lóg ki orra, nem nyalja meg az ujját maszkot felhúzva, és általában megpróbál homo sapiensként viselkedni). Maszk = sál, bármilyen saját vágású dolog, aminek a készítését t=0 időpontban bemutatják a TV-ben a szokásos politikai baromságok helyett.
Emellett: tömegközlekedési eszközök, bolti felületek rendszeres fertőtlenítése...
Mindez aprópénz lett volna a világgazdasági válságban kialakuló gigabukóhoz képest. Dehát az fontosabb, hogy "ciki a maszkviselés".
-
válasz
csiga8 #22473 üzenetére
stimmel. viszont aztán megpróbálod összehasonlítani egy olyan vírussal mo-n, ami:
- egyelőre látszólag a nagyvárosokban fertőzött meg kb. 4-5%-nyi embert
- karantén mellett "terjed"ahol tényleg kamionok vitték el a halottakat, ott tudott a gócpontokban ilyen 20%-os átfertőzöttséget csinálni (exponenciálisan növekvő tesztek mellett nagyjából konstans ez a szám mutatkozott). "nem sok".
magyarán, a nyájimmunitásos elgondolások egyelőre tévesnek tűnnek, ahol "hamarabb átzavarják", ott sem kapta el a társadalmat telibe (illetve mindenhol végül kifaroltak az elképzelésből, amikor tényleg elkezdtek kidőlni az emberek).
erről az egészről tényleg utólag lehet majd sokkal pontosabb képet kapni csak.
másfél év csiki-csuki jön, én erre fogadok egy virtuális sörben.
-
csiga8
senior tag
válasz
csiga8 #22384 üzenetére
Böffentőknek, hazugozóknak, gyerekeseknek. No meg a többieknek.
Első körben ezt találtam, - amiért ugye meg lettem szólva - amit kerestem, - szép grafikonos, mert az a menő- az még nincs meg, de keresem.
A szezonális influenza mindenkinek megvan, hogy abba mennyien halnak meg évente:
Úgy kb a 36-ik oldaltól : [link]
"A 2015. I. negyedévi halálozási többlet a halálozás éves szezonalitásának magas mortalitású hónapjaiban alakult ki. A jelenség hátterében a tetőző influenzajárvány és az előző év alacsony bázisértéke játszhatott közre. Az előző év azonos időszakához képest 5 717-tel haltak meg többen, a legnagyobb 2 783 fős növekmény februárban volt tapasztalható."
Gyakorlatilag máshol is ezeket írják:
influenza figyelő heti felosztásban, itt vannak grafikonok is: [link]
23.21-től. Ez is érdekes. [link]
-
nobela
senior tag
válasz
csiga8 #22286 üzenetére
"Érdekes dolgokról tudsz. Ugye nem baj, ha nem veszlek a hiteles hírforrások közé?
Tudod, amikor egy vitában elindul irányomba a személyeskedés, az mindig azért van, mert nincs konkrét, tény adat a másik fél igazának igazolására."Gondolhatod mennyire érdekel a mindenféle tényeket nélkülöző véleményed
Sajnos HOZZÁD KÉPEST sokkal hitelesebb információim vannak, mivel nekem halt meg (szerencsére nem túl közeli) rokonom koronavírus következtében, neked meg nem.
Te csak úgy pofázol a levegőbe, mi meg a temetést tervezzük.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
csiga8 #22262 üzenetére
A svéd módszerrel kb. 4x annyi lehet a halott, mint amúgy. Egyébként meg ezekkel a krónikus betegségekkel, mint cukorbetegség, magas vérnyomás el lehet még élni évtizedekig. Egy francokat sajnálod, világosan leírtad, hogy neked csak a pénz számít meg a saját kényelmed.
-
-
válasz
csiga8 #22384 üzenetére
Ja, csak ha én írok ide 10x-es számot valamivel kapcsolatban, ki.bnak rémhírkeltésért. Te meg normál influenzával rémisztgetsz.
#22389: ülésrend és szellőztetés kérdése, sztem meg lehetne oldani, hogy nem kell maszk és meglegyen a biztonságos távolság. Nyilván nem egy tömegnyomor helyen.
-
-
Veron
addikt
válasz
csiga8 #22295 üzenetére
"Az elhunytak, akik betegek, gyógyszeresen, pengeélen életben tartottak, javarészt azok haltak meg." - ez így hazugság, a családtaok többször lenyilatkozták, hogy nem igaz a közzétett kórtörténet.
Pl. a nemrég elhunyt 40es évei elején járó ápoló, akinek bélgyulladása volt a hivatalos adatok szerint. Ápolóként nyilván nem lehet ilyen betegsége, mert egyrészt tudta volna, másrészt nem dolgozhatna a munkakörében.
Vagy a legfiatalabb magyar elhunythoz az extrém elhízást írták. Nem gondolnám, hogy minden nagyon elhízott pengeélen táncol (amiből van itthon bőven egyébként).Az adatokat úgy hamisítják, ahogy akarják, de nekem inkább a bagatellizás ugrik be, mintsem a pánikkeltés. Tipikusan hülyének nézik a népet. Megint.
-
Ezekiell
veterán
válasz
csiga8 #22310 üzenetére
Ha személyeskednék, a nem létező agyi képességeidről beszélnék, de nem teszem. Én linkeltem nekem egy raklap adatot és kutatást, te semmit. Sztem mindenki eldöntheti, ki a hitelesebb.
Higyj, amiben akarsz, szerencsére a te véleményedre senki se alapoz döntést. Az enyémre se hál Istennek, éppen ezért jó, ha orvosok és kutatók adnak döntésekhez hátteret. Akik meg mit ad Isten, pont a másik odallon állnak, ahol te. Dehát mindenki hülye, csak te vagy helikopter. -
-
válasz
csiga8 #22303 üzenetére
egészséges volt ... most komolyan ki egészséges?
- én 35 évesen allergiás vagyok és refluxom van
- párom 35 évesen különböző gyógyszer allergiákkal él és IR-e vanszerinted most komolyan nálad biztos, hogy nincs semmi apró rendellenesség? amit be lehetne írni?
... esetleg lúdtalp?
-
Ezekiell
veterán
válasz
csiga8 #22303 üzenetére
Pajti, te állítottál valamit, a bizonyítás terhe rajtad van. Hogy jön ide a Robert Koch Intézet? MI a tökömről beszélsz te? Még szerintük is magas kockázatú a koronavírus a teljes lakosságra, és kiemelten magas a veszélyeztetett csoportra. Fogalmad nincs, miről beszélsz.
"Szerinted" sántítanak a számok. Ja akkor meg van minden magyarázva, be van bizonyítva, igazad van. Úristen... De megint én vagyok a hülye, hogy megpróbálok neked elmagyarázni bármit is, úgyse vagy képes megérteni láthatóan, akármennyi adatot és bizonyítékot linkelek neked.
-
-
válasz
csiga8 #22295 üzenetére
"De a grafikon tényleg jó. "
Nem kell sokat ragozni az adott napokon/hetekben meghalt emberek számát egy időtengely felett... Hacsak nem egy kisbolygóbecsapódás vagy az alienek kezdték el nyesni a népet és az egész covid19 csak fedősztori, akkor elég 1értelmű a kép.
#22297: kb 2 év múlva lesz erre érdemi válasz: ha a járvány után jelentősen csökken a halálozás, az azt jelenti, h túlnyomó többségében olyanok haltak, akiknek <2évük volt hátra.
-
Ezekiell
veterán
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
csiga8 #22286 üzenetére
Minden tény és adat ellened szól. De kérlek, csinálj még hülyét magadból. Amúgy próbáld meg ezt értelmezni, és utána told a "ez csak influenza" hülyeségedet:
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps(#22290) csiga8: nézd meg a kurva grafikonokat a rohadt nagy kiugró halálozásokkal, 15-64ben is hatalmas kiugrás van, de tényleg csak az öregek halnak meg, mi?
-
válasz
csiga8 #22273 üzenetére
Csak egy dolog influenza? Még nem lehet kimutatni a halálozások számában a megugrást? Akkor ez mi?
Segítek... New Yorkban kétszer annyian haltak meg március második két hetében, mind szeptember 11en...
Azóta még meg háromszor ennyien... Csak hogy láss valódi statisztikát...
De volt már itt amerikai, olasz, spanyol, francia, német grafikon is, hogy jelentősen több halott van a korabbi évek hasonló időszakához képest...
-
nobela
senior tag
válasz
csiga8 #22262 üzenetére
"Sajnálom aki elveszti életét, de nem emiatt hal meg"
Ja, kivéve persze aki k*rvára emiatt hal meg. Mert sok ilyen is van.
Sajnos konkrét esetről is tudok, alapvetően egészséges, életerős ember. Élhetett volna még 20 évet. És most már dobozban van.
Szóval vagy fogalmad sincs a dologról, vagy egyszerűen csak egy elképesztő s*ggfej vagy.
-
válasz
csiga8 #22268 üzenetére
Ha linkelnél bármilyen hivatalos számot, sokat segítene. A világon (7.8Mrd ember) 3-650e halottja van az influenzának évente, európában (750M ember) max 72ezer. Ennyire sz.r lenne a magyar eü, hogy lakosságarányban 6-8x-os lenne az influenzás halálozás, mint a világ, ill Európa (!=EU) átlag?
-
Ezekiell
veterán
válasz
csiga8 #22262 üzenetére
De jó neked, hogy pontosan tudod, mennyi áldozat lett volna, és hogy hogy működött volna nálunk a svéd modell, meg hogy egyátalán működik-e a svéd modell közép-hosszú távon. Irigyellek. Mondjuk sztem sok kutató/járványszakember is irigyel, menjél hozzájuk segíteni a nagy tudásoddal.
"fél lábbal a sírba lógó" - remélem anyád soha nem lesz "fél lábbal sírba lógó", de ha igen, akkor gondolom belelököd. És csak "fél lábbal a sírba lógók" haltak meg, ugye?
-
Ricardo
titán
válasz
csiga8 #22262 üzenetére
Amerikában mennyi áldozat van? Mennyi lenne ha nem zárnak le? Igaz késve tették, de zártak. Zárás nélkül a szoksorosa lenne.
Szerinted miért zárt azországok nagy része? Biztos senkinek nem jutott eszébe mi lenne ha nem tenné. Gondolom osztottak szoroztak, és mégis zártak. Mind hülyék ugye?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com