Hirdetés
- Windows XP
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
- A napot és a szelet is akarják az adatközpontok
- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #109308 üzenetére
Ne tessék elfelejteni hogy a Delta lappangási ideje átlag 18 nap
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #108915 üzenetére
Szuper ötleteitek vannak mégis azon csodálkozom hogy az illetékesek miért nem teszik meg.
-
Cs1csó
titán
válasz
Hieronymus #108549 üzenetére
Sajnos ezeket a statisztikákat sokan nem képesek megérteni, mert egyből arra gondol, hogy tuti ő lesz aki szívizomgyulladásban meghal az oltás miatt persze ennyi erővel valamelyik variáns elkapásától is meghalhat hiszen mindkét esetnél a létező legrosszabb forgatókönyv is bejöhet.
Jelenleg úgy tűnik még mindig kisebb kockázat az oltás mint maga a betegség bármelyik variánst is nézzük, de főleg az antivaxerek nem bírják ezt a tényt feldolgozni. -
_Atesz
addikt
válasz
Hieronymus #108379 üzenetére
Többször nyilatkozta ugyanezt, random csak az egyik videót linkeltem be róla. Keress rá.
-
Asbee
veterán
válasz
Hieronymus #108379 üzenetére
Sajnos ilyen szinten vannak ezek a konteóhuszárok. Ilyen összevágott, csúsztatott, kiragadott videókból, infókból táplálkoznak.
-
Daffni2
addikt
válasz
Hieronymus #107883 üzenetére
"Ha ez nem történik meg, a víz közvetlenül károsítja azokat a sejteket, amivel érintkezésbe kerül. Kioldja ezeket az ionokat a sejtekből. Közvetve csökkenti a teljes szervezet ion szintjét, ami vízmérgezés állapotot idézhet elő hosszabb távon."
Ekkora blődséget ne terjessz. -
_Atesz
addikt
válasz
Hieronymus #107883 üzenetére
Nátrum klorid a konyhasó, azt viszünk be, kálium és magnézium is jut be a természetes táplálékkal.
-
lacafaca
addikt
válasz
Hieronymus #104164 üzenetére
vagy 100x leírtam, mese habbal a nyájimmunitás, sosevót-soselesz viszont azt is, fölfoghatatlan számomra, egy átesett miért rohan oltatni...lassan meglesz nektek a hőn áhított link erről, hogy valóban fölösleges...remélem akkor majd nem válnak közellenséggé a beoltott átesettek, mert elpazalták rájuk a lőrét
-
válasz
Hieronymus #103230 üzenetére
Egyáltalán nem logikus, érkezés után első nap elkapja, 3-4nap múlva már vidáman terjeszti is.
Mondjuk az is igaz, h az indiaival 99% hogy reszeltek az oltások továbbadást gátló hatásának.
Nem véletlen, h a japánok nem akarnak olimpiát...
-
fatal`
titán
válasz
Hieronymus #103081 üzenetére
Meg infrastruktúra sincs a teszteléshez, de sebaj. Még a halottakat sem tudják könyvelni, mert a folyóba dobálják...
-
dr.bubo
őstag
válasz
Hieronymus #102958 üzenetére
"A megfázás viszont baktérium fertőzés a legtöbb esetben. Nyilván előfordulhat helyi, baktérium okozta járvány. Elő is szokott fordulni."
A megfázást (nátha) vírusok okozzák (van belőlük vagy 200 féle),nem baktériumok. Mindig más nátha vírustól lesz beteg az ember. -
Gsx-rr
veterán
válasz
Az elemélettel csak egyetlenegy gond van amit elfelejtettem mondani hogy pl. az Oroszok és az a
Ukránok Lengyelek, Románok ahonnan jön charter napi egy géppel jönnek és nekik nem kell teszt csak azoknak akik menetrendszerű járattal jönnek Németországban Franciaországon, Spanyolországon keresztül.
De pl. a Spanyoloknak sem kell teszt akik közvetlenül onnan utaznak.
Az országba semmilyen beutazási korlátozás nincs. -
válasz
"Az influenza és az ilyen vírusok lesznek a probléma forrásai mert az emberek immunrendszere a védekezés miatt és az oltás hatására is gyengült."
Értelemszerűen a magyar futballválogatott is tarolt volna az elmúlt 20év VB-is, csak mivel edzettek, ez lerontotta a képességeiket
.
-
lacafaca
addikt
válasz
jesszumpepi
-
Nikaré
őstag
válasz
Hieronymus #102856 üzenetére
Milyen alkotmányról írtok?
Alaptörvény van, aminek már semmi köze nincs az alkotmányhoz.
Ja, hogy van alkotmány bíróság?
Na ezt a sz@r kavarást inkább hagyjuk amit itt ebben az országban minden téren feldúltak!A válaszom nem csak neked írtam, hanem mindenkinek aki az alkotmányt emlegeti vagy hivatkozik rá... mert az... nincs!
Szóval nem személyeskedést a válaszomAz oltás nem kötelező, de ajánlott.
Aki nem oltatja be magát az (is) tartsa be a szabályokat.
Itt kezdődik az egyén és a kollektív felelősség. -
lacafaca
addikt
válasz
Hieronymus #102856 üzenetére
Nem is a karantenrol beszeltunk...
Am van alternativaja a zotasnak, csak azert tenni is kell, persze a mai elkenyelmesedett puding tarsadalomnal ez szoba sem johet, hiszen a megoldasokat mindenre mastol varjak, sot egyenesen kovetelik -
válasz
Hieronymus #102683 üzenetére
A maszkokról egy szót sem írtam. Teljesen értelmetlenül beszedett tesztpénzekről írtam, amit hiába perkálsz, maradsz a karanténben.
"mindenkinek" - ok, állambácsi, akkor tessék adófizetői pénzből (=mindenki) fedezni azok tesztjét - amennyiben az a tesztelés tényleg szükséges..., akik halaszthatatlan családi okból utaznak/alap emberi jogaikat gyakorolják. Én is fizetek adót olyasmire, amit nem használok ki, coviddal kapcsolatban is - pl egy 80éves nyugdíjassal szemben minimális az esélye, hogy intenzívre kerülök.
-
válasz
Hieronymus #102683 üzenetére
"Nyilván aki megteheti azt, hogy több ezer kilométert utazzon egy temetésre, a teszt költsége nem teszi tönkre."
Egy 4tagú család Anglia-Magyarország utiköltsége (jellemzően manapság kocsival-komppal, mivel a repülőjáratok teljesen megbízhatatlanok) kb 4-500£. Tesztköltségük: 4x100£ (PCR a franciáknak)+4x18eFt (PCR visszaútra)+4x100£ (2+8.napos érkezési teszt-kit) = szumma 980£, azaz duplája az utiköltségnek. Nem mindenki senior java developer a Cityben, egy esetleges 1keresős családnak ez többhavi megtakarítás.
A behurcolás 2020 február végén történt, többtízezer kontrollálatlanul beeresztett visszatérő bulizó turistával. Túlságosan új dolgot nem tudunk Európán belül terjeszteni már, mert kb minden variáns mindenhol jelen van. Miért az szívjon/fizessen ezekután, aki tényleg alapvető emberi kötelességeket lát el?
-
válasz
Hieronymus #102629 üzenetére
A nézelődőt sajnos nagyon nehéz megkülönböztetni a végre 1év után nagymamáját meglátogató unokától. De erre tényleg kitalálhatnának valamit.
Egyébként az is már a hullarablás kategóriát súrolja, hogy ugye múlt hétig csak szigorúan indokolt esetben lehetett utazni: ha valaki saját rokonát temetni ment haza, attól ugyanúgy beszedték a tesztpénzt.
-
válasz
Hieronymus #102613 üzenetére
Fizeti valaki a teszteket? Mert ugye akkor lenne a híres "egyenlő elbánás". Nem megrögzött antiwaxxerek tesztjeit, hanem azokét, akiknek a rendszer töketlenkedése miatt esélyük sincs második adagra szeptember előtt.
UK belépés: 1db antigén a kiindulási országban = 10eHUF/fő, érkezés után 2+8.napi csomag = 100-200£/fő. Szorozd ezt fel egy végre hazalátogató 4tagú családra vagy egy végre kilátogató nagyszülőpárra. Tavaly nyáron, de még idén januárban se volt ez a lenyúlósdi.
-
envagyok
veterán
válasz
Hieronymus #102610 üzenetére
Ausztria angol vagy német nyelvűt kér, és az első oltás után 3 héttel lehet menni.
-
válasz
Hieronymus #102610 üzenetére
"Nagyjából kettő hétig a második után"
Fantörpikus, tehát nyári szünet vége után lehet utazni. Az €urokratákat se az eszükért szeretjük
.
-
zseko
veterán
válasz
Hieronymus #102574 üzenetére
Van egy olyan 'vicces' része a dolognak, hogy én átestem a covidon, és anyum valószínűleg elkaphatta tőlem és ő szintén. Ugyanazok a tünetei voltak mint nekem, csak enyhébben. Aztán annak a betegségnek a 'mellékhatásaként':
- elmúlt a kezéről a több éve meglévő ekcéma, és már fél éve nem is jött vissza
- normalizálódott (legalábbis egy jó időre) a - szintén több éve fennálló, és gyógyszerrel kezelt - magas vérnyomása. El kellett hagynia a gyógyszert.
Ez utóbbi most már kezd visszatérni, hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy megkapták az oltást, azt nem tudom. -
válasz
Hieronymus #101511 üzenetére
Hol latsz te itt rasszot egyebkent?
-
perempe
veterán
válasz
Hieronymus #101511 üzenetére
az egészségügyre és a zenei oktatásra fókuszálunk.
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #100740 üzenetére
Szerintem mindennel tobbet mond, hogy Nemetorszag vs. Magyarorszag:
Legalabb 1 adagot kapott: 28,7% vs. 42,2%
Ketto adagot kapott: 8,1% vs. 21.5%Ha V4-es orszagokkal hasonlitjuk ossze Mo-t, minimum ketszer annyi oltott van Mo-n, mint barmelyik masik orszagban, ami csak az EUs szerzodesekben foglalt szallitasokra tamaszkodott.
Nem az engedelyezest kellett volna elhagyni, hanem ahogy az USA csinalta, agressziven berendelni sokat mindenkitol az elejen. Most is megy a fingreszeles a nemeteknel, hogy a haziorvosok 10 euroval kevesebbet kapnak oltasonkent, mint amennyi az onkoltseg es nem oltanak. Atyavilag, 10 euron lovagol a politikus, de az nem szamit, hogy hetente milliardokat egetnek el.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #100740 üzenetére
Simán, csak bele kellett volna keverni az ivóvízbe.
-
lacos001
senior tag
válasz
Hieronymus #99519 üzenetére
Én írtam. Innen jön a nappalimból.
Mai nap voltunk házi dokinál, ő mondta ezeket.
-
balojazz
aktív tag
válasz
Hieronymus #98966 üzenetére
Ne ezeket a fingnyi esetszámokat tekintsük egy apró kvázibalkán szánalmas féldiktatúrában (Magyarország). Nagyon jól dokumentált hatékonysági statisztikák léteznek USA és Izrael forrásból, több százezres, több milliós mintákon, oltatlan kontrollcsoporttal. Persze Pfizerre. Vagy ott az Egyesült Arab Emírségek háromkörös kínaija, vagy ott van a 30000-es oltott és 100000 oltatlan vizsgálat a legendásan oroszbarát szerbeknél: ez utóbbi is a pfizert hozta ki győztesként (modernát ott nem használtak). Szóval hagyjuk a propagandaszámokat, nem érdemes elemezni a reszelt fingot.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Hieronymus #98966 üzenetére
100.000 főre levetítve nézték az adatokat. Más kérdés h pfizert régebb óta adnak s első körben a kifejezetten veszélyeztetett s idős korosztálynak (inkább az torzítja a képet)
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Hieronymus #97847 üzenetére
Miert ne elhetne normalis eletet aki nincs beoltva?
Miert jat valakinek tobbletjog?
Ha kotelezo az oltas akkor megertem, de igy azert nem.
Foleg mivel szeparalva vannak a dolgok.
Csak a moziban kell felni az oltatlantol?
Vasarlasnal nem problema? -
syberia
veterán
válasz
Hieronymus #81014 üzenetére
UK-ben készült tanulmány is alátámasztja a budezonid hatékonyságát.
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #96294 üzenetére
Ha a valo vilagban elnenek, akkor nem kellene a click and meet hulyeseget tolni a regisztracioval meg a negativ gyorsteszttel. Nekem annyira nem fontos a ruha meg egyeb dolgok vasarlasa, amit lehet beszerzek amazonon es ne sirjon senki, hogy kihal a belvaros es csodbemennek a cegek.
Nem vagom, hogy nektek minek kell a gyorsteszteles, mar miota be vagytok oltva, nem tudom, hogy van-e rola statisztikatok, de biztos nem lehettek tulzottan fertozoek.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Mivel lehet igazolni az immunitast?
A beoltott ugyanugy lehet pozitiv -
válasz
A kötelező PCR tesz nekünk megszűnt, csak a gyors teszteket kell nyomni. (Túl drága volt.
)
Annak aztán sok értelme van. Kollégák/ismerősök között sok esetben negatív gyorsteszt után pozitív lett a pcr. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
Hieronymus #94627 üzenetére
"Én még nem láttam olyan kutatást, ami meghatározta volna mely génekhez vagy géncsoportok köthető az eredendő immunitás."
Pedig a who tavaly pontosan adott pár RS számot amik nagyobb kockázati faktor jelentenek. Mint pl. rs233575 (A)
Olyan mennyiségű irodalom van mögötte, ha rákeresel (rs233575 covid), hogy egy élet nem elég végig olvasni. És ez csak egy a sokból. -
Z.É.T.
őstag
válasz
Ritkán reagálok az írásaidra, erre úgy érzem, hogy van értelme.
Az elsődleges megkérdőjelezhetetlenül a vírusdózis. (nem ismeretlen, a korábbi vírusoknál is hasonló a helyzet)
A tudomány jelenlegi (de még hiányos, nem teljeskörű, átfogó) álláspontja szerint a második a genetika. Itt is szerepelt minimum három - négy tanulmány erről, elsősorban génhiba lehet az ok, eddig egy ilyet valószínűsítenek és egyről bebizonyosodott. Sajnos a betűszavakat képtelen vagyok megjegyezni. (előbbi valami tlr7 receptor talán,
utóbbi abszolút nem ugrik be, közben 42 topiktárs bedobta, NKG2C, szintén egy receptor)
A másodikról már komolyabb tanulmányok jelentek meg, az emberek 4%-ánál hiányzik, további 30%-nál csak kevésbé működik jól.
Egészen biztos, hogy a továbbiakban fognak még ilyeneket találni.
Van saját - nem bizonyító erejű - tapasztalat is, a komoly kocsmában keress rá a "temetésen" kifejezésre a hozzászólásaim között.Ezek után jön minden más.
A fajelméletes agymenésre inkább nem reagálnék ezen felül
Azért sem, mert ha azt mondom, hogy "vigyázz magadra, mert nem tudhatod, miként reagálna a szervezeted a covidra", azzal talán kevésbé lövök mellé, mint a mindenhatónak kikiáltott akármi esetén, legyen az káposzta, gyógyszerkészítmény, napsütés, vitamin, bármi. -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Túlgondolod. Vannak olyan elméletek, hogy az NKG2C aktiváló receptor hiánya okozza a súlyosabb eseteket. [link] Ez nem rasszizmus, nem fajelmélet.
-
pw12345
aktív tag
válasz
Hieronymus #94130 üzenetére
Pont, hogy nem működőképes, főleg rendőr nélkül, akik most lépkednek pártba és "mondanak fel".
A "lezárások" és a "maszkviseléstávolságtartás", azért hatástalan, mert
kapásból 3 antimaszkerbe futok bele, ahogy kilépek, utcán étkezők, futkározók, biciklisták, mobilosok/cigisek (kamu mobilozók/dohányosok), természetesen maszk nélkül, szerelők, mesteremberek, futárok dettó, és még számtalan más alak, csak úgy.
Lezárásokról: a 4. bulikocsi húz el a ház előtt, a téren ittas randalírozás van. Távolságtartás: nyitásra mentem egy rohadt tej/kenyér/felvágott, meg pár egyéb akciós vacakért a szuperbe, 7-kor egymás nyakában lógtak az emberek, mert vagy nem sikerült megugrani, hogy egy héttel előre megvegye a sonka/tojás(pia) kombinációt, de sokan egy ivójoghurttal, vagy egy zsemlével, élesztővel gyarapították a sort.
Szép lesz 8-ától kint állni ezekre.
Tesztekben nem hiszünk, mert a kannibáloknál szabályosabban/higiénikusabban veszik le/oltanak, mint itt. Meg minden teszt és oltópont egyben gócpont is. A szakmunka ugye, meg a szervezés.
Egészséges, khm... egyelőre a +-okat sem sikerül bent tartani.
Téged, azért kell korlátozni, mert a vírustagadó, gődényista meglátja, hogy te szabadon lófrálsz (amúgy miben korlátoznak? este 10 után a bajkeverők, meg a bűnözők mászkálnak, le akarod üttetni magad?), elkezd hőbörögni miatta, hogy "te mér?" és még pofán is vághat. -
válasz
A most is működőképes lezáráshoz kemény kéz kéne, mint kb Vuhan-ban. Olyan Európában nincs, illetve komplett politikai-társadalmi földindulással járna ami elég csúnyán nézne ki járvány nélkül is.
-
freeknight
őstag
válasz
A teszt jó és hasznos dolog. Volt, mondjuk tavaly februárban. Amíg csak sporadikusan van jelen egy vírus, szépen fel lehet kutatni vele a fertőzöttöket, őket elzárni, és ezzel elvágni a terjedés útvonalát. Ezt hívják kontaktutatásnak. Így csinálták ezt tavaly Dél-Koreában, működött, utána meg keményen zárták a határokat, ők megúszták.
Ilyen nagyarányű terjedéssel, többszázezres aktív fertőzöttszám mellett már csak a lezárások maradnak, mint egyetlen lehetőség. A kínaiak is rájöttek erre Vuhanban, ők jól, keményen csinálták. Fejbe lőtték a gazdaságukat, de 3 hónap múlva, áprilisban tudtak nyitni és jöhetett a gyors gazdasági fellendülés. Európa, mint az várható volt, már több mint egy éve folyamatosan csak gyomorba, meg térden lövi a gazdaságát, és hagyja a padlón kivérezni, mert a standard európai állampolgár 1 hetet nem bír a seggén megülni. -
martonx
veterán
válasz
Hieronymus #93831 üzenetére
Maximálisan egyetértek. Nem hisztériát kellene kelteni, hanem tesztelni. A veszélyeztetetteket oltani. És elfogadni, hogy egy újabb covid/influenza variáns is bejött a képbe, ami örökre velünk marad.
-
válasz
"Az angol változat mellett, annyit ér a lezárás, mint halottnak a beöntés."
Attól függ. Kanyarójárványokat (r0 vmi 20 körüli) is fogtak már meg lezárásokkal.
-
Csókolom
tag
válasz
most csak az fertöz tovabb, ami az aktualis lockdown intezkedesek alatt tenyleg kepes is ra, igy tartos lockdown-al gyönyörüen raszelektalunk a legfertözöbb variansra -amellett, hogy idöt nyerünk. Szuper. Tenyleg az oltas az egyetlen kiút
-
Ringman
nagyúr
válasz
Hieronymus #92549 üzenetére
a németek a leszállított oltóanyag kevesebb mint 77%-át használták fel, 1,6M pfizer és 600k moderna nincs náluk beadva [link]
-
bigdady
nagyúr
válasz
Hieronymus #92532 üzenetére
Kb oltoponton kapta el az 5 nap alapján.. ezen a teszt sem segít
-
válasz
Hieronymus #91721 üzenetére
te értettél félre: nincs ilyen állat per pillanat, ami össze-vissza fertőzné koronával az embereket, ahogy állítod. a nyércfarm nem játszik, az abszolút visszakövethető.
fura a denevéres megfejtésed is: egy állatról emberre ugrás lehet egy nagyon ritka, véletlen esemény. például ezer emberből is csak arra az egyre tudott volna átugrani. aztán már emberek között terjed (ha olyan).
ezen felül volt róla cikk, hogy valami 96%-ban egyező vírust találtak denevérben nemrég. és mellesleg, még ha a vuhani laborból is szökött volna meg, feltehetően oda is természetes úton (egy denevérből...) került.
-
ans
aktív tag
válasz
Hieronymus #91721 üzenetére
A denevér nem madár.
-
válasz
Hieronymus #91693 üzenetére
"1. Mivel más fajok is képesek terjeszteni a vírust, nem sokat ér a fertőzési láncolat követése. Ezt támasztja alá, hogy Németországban több "előzmény" nélküli fertőzési gócpontot fedeztek fel. Nem tudták kideríteni ki vitte oda fertőzést."
ezt hogy kell elképzelni? találkoztam a házi t-rexeddel és onnan kaptam el? vagy milyen más fajokra gondolsz, hogyan csináltak önmagukban gócpontokat, melyik az az állat, amivel találkozik mindenféle ember folyamatosan?
"2. A madarak egy jelentős csoportja kiesik a potenciális fertőzés források csoportjából, a denevér sztori alapjai inognak."hol inog?
a napi öntesztes ötleted amúgy akár működhetne is, de ugyanúgy az emberek kooperációja kéne hozzá (meg egy rendes, kényelmes teszt, mert még én sem fogom magam orrba dugni naponta), szóval mégsem
-
viharhozo
addikt
válasz
Hieronymus #91289 üzenetére
Pl. Nature, de volt errol egy rakas cikk. Ha feluletrol erdemben terjedne, sztem egy nagysagrenddel tobb beteg lenne.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Hieronymus #90643 üzenetére
Na Merkel is nyitás párti lett, lassan fordul a hajó.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Még nem dolgoztam ezt fel
!
De a kollégáim is dühöngenek!
-
Ricardo
titán
válasz
Amikor a politika felülkerekedik a józan ész felett.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Hieronymus #89547 üzenetére
Akkor félreértettem!
Azért lepődtem csak meg azon amit írtál mert apum is cukros mégsem volt sosem elhízva (I-es) de évfolyamtársam sincs éppenséggel elhízva.
A kettes megint más az a hajlamon túl nagyon jól kompenzálható lenne megfelelő életmóddal... csak az itthon nem divat, enni itthon addig illik amíg "jól laksz" ---> eldurransz mint a duda...
-
Ricardo
titán
válasz
Hieronymus #89541 üzenetére
Ismerek én is olyan cukorbeteget, akin nincs semmi túlsúly.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Hieronymus #89541 üzenetére
Ezt majd meséld el a kb 50 kilós évfolyamtárs nőmnek is. -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Hieronymus #89455 üzenetére
Hogy miért is okoz súlyfölösleget a cukorbetegség?
“A hasnyálmirigy által termelt inzulin egy olyan hormon, mely segíti a glükóz beépülését a sejtekbe. Így tehát, ha a vércukor mennyisége megnő, úgy az inzuliné is növekszik. Viszont 2-es típusú cukorbetegségnél a sejtek érzéketlenné válnak az inzulinra, így az nem tudja elvégezni a feladatát, ezért a vércukor szintje a vérben megnő, mivel nem képes a sejtekbe beépülni. Viszont kompenzálásként egyre több inzulin termelődik (ám a sejtek továbbra is rezisztensek rá). Az inzulinnak azonban amellett, hogy szabályozza a glükóz szintet, van még egy fontos hatása. Ez pedig az, hogy segíti a zsírok raktározását-tehát minél több az inzulin, annál nagyobb a zsírok felhalmozása”- magyarázza Prof. Dr. Barkai László, a Cukorbetegközpont diabetológusa. -
lacos001
senior tag
válasz
Hieronymus #84033 üzenetére
-
Onlány
tag
válasz
Hieronymus #88687 üzenetére
Igen, most már felvilágosítottak, hogy nem kell az extrém hűtés folyamatosan.
Valahogy ez az infó kimaradt eddig
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #88669 üzenetére
Pozitiv, ha a bajor intezmenyekben nagyobb a lazasag, mint egyik masik tartomanyban.
Negativ, hogy oltas utan is meg szexualizalnak benneteket a gyorstesztekkel.
Erdekes hallani a szemelyes tapasztalatokat! Koszi a valaszt.
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #88482 üzenetére
Nem szoktam nezegetni a bajor szamokat, majd a konteosok irnak ra valamit, hogy mar tudjak a holnapi, holnaputani szamokt
Azt hol olvastad, hogy az AZ-vel mar megint oltanak itt nalunk almagne-ban? Es kit kuldtek el?
-
válasz
Hieronymus #88423 üzenetére
"Az oltás előtt azt mondta, az orvos, hogy egy héttel az első oltás -Pfizer- után már akkora védettség, hogy betegség még lesz fertőzés esetén, de már a kórházi kezelésre biztosan nem lesz szükség."
NEM! NEM!
az ilyen hülyeségek terjedése miatt (orvos mondta!!44!!!4) dobjuk ki a kukába az oltást, mert szegény user megkapja és utána mégis félig megmakkan a fertőzésbe.aki tényleg érdekel, hogy hogyan zajlik az immunizálódás mondjuk a pfizer shot(ok) után, az fáccsén keressen rá "lőrinc m. ákos" "koronás mesék" című blogjára, ahol naponta leírta, hogy mi történik épp a szervezetében az oltás után. nagyon érthető, hasznos, informatív, és ha végigolvastuk, el lehet küldeni az ilyen buta dokikat a vérbe!
-
attiati
veterán
válasz
A jobb-bal megosztottság mellé most kapott a társadalom egy másik választóvonalat.
Mondhatni ez rosszabb, mert felszínre hoz mindenféle világnézetet. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
Hieronymus #88445 üzenetére
"A nagyon sikeresek, mint a kolera, annyira hatékony, hogy a saját terjedését akadályozza. Hamarabb kiüti a gazdatestet, minthogy tartósan aktívan fertőzni tudjon."
A hiv elég sikeres és eltart kb. 10 évig mire megöl, nem üti ki hamar a gazdatestet.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Ezeken a nano meg mikrocsipeken mindig annyira röhögök. Jó jó oszt honnan lesz energia bennük? Tekerik majd a dinamót rajta a sejtek vagy mi?
edit.: egyébként engem marhára érdekelne ez miért annyira rettentő egyesek számára, őszintén mi az ami beléd kerülhet? Passzív elem maximum ami legfeljebb adattárolásra hasznos. Utóbbit én még élném is mert végre nem kéne magammal cipelnem állandóan a tárcát...
radi8tor Mikor is? 32-33 éve?
-
perempe
veterán
válasz
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Csak tudnám miért 1 hetet mondanak az orvosok a pácienseknek.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Hieronymus #88078 üzenetére
ez rendben van orvosok esetén (már hogy ilyennek nem szabadna történni - bár gondolom ismert volt hogy lehet ilyen mellékhatás), de az átlagembernél ilyen kockázat nincs.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Hieronymus #88071 üzenetére
"Ma úgy tűnik, a Szputnyik diadalmenet az AZ-hez képest."
Már azzal is beoltottak annyi embert?
-
Ringman
nagyúr
válasz
Hieronymus #88071 üzenetére
most tényleg azon aggódunk, hogy kb. 1 (egy!) napra lerobban valaki egy oltástól?
-
Stanlee
őstag
válasz
Hieronymus #88019 üzenetére
En azt szamolgattam, hogy ha minden jol megy, akkor kb. majusra kellene engedelyt kapniuk, ha hosszabbra is sikerul az engedelyezes, akkor is junius elso heteben mar celegyenesben lesznek.
Merkel: tudom, hogy leteszi a lantot, de jelen pillanatban o az, aki miatt nem megy lenduletesen az oltas.
-
válasz
Hieronymus #87658 üzenetére
A gyakorlatban elég nehéz lesz ezt bizonyítani, amikor
1. A világ összes országában, incl Izrael az idős populációval kezdték az oltást, azaz nem sok éppen gyerekcsinálási projektben dolgozó pár immunizálódott(!) már.
2. Az egyszeri megfoganás millió dolgon múlik, és a próbálkozás eredményét is csak 6-7hét múlva lehet tudni.
Röviden: bizonyíték erről bármilyen irányba jó, ha fél év múlva lesz.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Hieronymus #86414 üzenetére
Ugyan csak angolra allitott google translate-tel olvastam el, de azert a cikkbol ilyet kiolvasni elegge eros fantazia kell:
"Németország letette voksát a szputnyik mellett."
Nekem egy ilyen allitas minimum azt jelentene, hogy minden mast el kell dobni, mert ez a fasza cucc. Kozben a cikkben meg az van, hogy szerintuk jo, s valamikor a jovoben az EMA szerintuk engedelyezni fogja. Egyebkent az jo hir, ha igy lesz. Ha az megtortenik, akkor en is el fogom fogadni. De az eddigi szallitasi sebesseguket latva itt se fenyeget az a veszely, hogy ez gyorsan bekovetkezzen. -
csƵ
addikt
válasz
Hieronymus #86386 üzenetére
Mondtam én, hogy a végén az lesz, hogy sírva fog könyörögni az oroszért a sok köpködő.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Hieronymus #86386 üzenetére
Ha valami dolt betus bejelentest teszunk, illene melle rakni valami forrast is.
-
janeszgol
félisten
válasz
Hieronymus #86320 üzenetére
Szlávik mondta, hogy azért volt egyszerű a hatóanyag-gyártás, mert kész eszközökből dolgoztak. A kész eszközöket az influenzára értette. Egy érdekes beszélgetés 2017-ből: [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Hieronymus #86320 üzenetére
Azért, mert az influenza is a koronavírusok családjába tartozik.
-
válasz
Hieronymus #85963 üzenetére
teljesen jó lenne a reggeli teszt és az ötleted is jónak tűnik, de az a minimum, hogy valami rápisilős vagy -köpős legyen az, mert én például a világ összes pénzéért sem dugnám orrba magam év(ek)en keresztül
-
válasz
Hieronymus #85414 üzenetére
Szerintem ebből a szempontból lényegtelen. Ha be lettek volna oltva ezek az emberek, akkor elvileg az összes élne, mármint a covid nem végzett volna velük.
-
lacafaca
addikt
válasz
Hieronymus #84858 üzenetére
elesnám magamat
kovid se kéne segítségnek
-
lacafaca
addikt
válasz
Hieronymus #84838 üzenetére
mondjuk minimálisan annyira szociálisan érzékenyre nevelem, -hamár egy olyan helyre sodorja a sanyarú sorsa, amit egy átlag robot max a zinterneten tud megbámulni, nomeg a faterja az egyik nagy szaktekintély aki az éppen zajló, a fél világot legyilkoló brutális járványról hadovál nap mint nap- akkor legalább ne posztoljon csak úgy polgárpukkasztásból...de lehet én látom rosszul a dógot
-
headhunter
addikt
válasz
Hieronymus #84247 üzenetére
"Utolsó csepp..."
-
viharhozo
addikt
válasz
Hieronymus #84056 üzenetére
A lezárások teljesen feleslegesek, ha a gyerekeket használjuk vírus elosztóknak.
A szociális távolságtartás nagyon rosszul működik. A maszk viselése is tragikus hatékonyságú.
Az elso mondatban a ket tagmondat kozt nincs logikai kapcsolat.A gyerekek szerepe nekem az egesz bajzli legnagyobb talanya. Tuti, h eddig nem vittek szet olyan utemben a cuccot, ahogy a felnottek, mert akkor sokkal tobb fertozottnek kellett volna lennie. Lehet, h a mutansokkal ez valtozik.
A masodik mondat megint ertelmetlen, tavolsagtartas vagy van vagy nincs, az nem tud mukodni. A maszk arra tokeletes, h a boltban ne fertozodj meg.
Most mar azert eleg sok emberrel beszeltem, aki elkapta. Gyakorlatilag mindig ket eset van:
1. a ferj/feleseg/barat/baratno/gyerek hozta haza, nem tudott vele mit kezdeni.
2. vhol igenis leszarta az egeszet, es akkor elkapta vkitol. -
Kékes525
félisten
válasz
Hieronymus #84056 üzenetére
Egész másra reagáltál. Fárasztasz, olvasd el amit írtam. Mindent keversz és kiforgatsz.
-
Kékes525
félisten
válasz
"Ezen már régen túl vagyunk"
Tényleg??? Ezt nem tudtam.
Amúgy nem az volt a cél, hogy mindent részletesen leírjak. Megtettem azt már elég sokszor.
"Jelen pillanatban még abban sem lehetsz biztos, hogy nincs olyan faj amelyik másodlagosan terjeszti, ám tünetmentesen. "
Például a gyíkemberek?
Lehet hogy van, de az biztos, hogy nem tömegesen, azaz a járványban nincs szerepe. Ezt biztosan tudjuk, mivel állandóan monitorozzák a környezetünket és jól ismerik a lehetséges köztes gazdákat. A nyércek sem azok. Emberre nem igazán tudták volna átadni a fertőzést, legalábbis nem tömegesen, az biztos. Ők az esetleges mutációk kialakulása miatt voltak veszélyesek."gyorsteszt és jönnek az öntesztek is"
Ezek a járvány ellen??? Te nem tudtad, hogy a teszt nem véd? Önmagában nem. Másrészt a döntéseket nem lehet a lakosságra bízni, mert láthatólag nem követik az önkéntes karantént. Azt ellenőrizni kell. Amúgy ezek az otthoni tesztek nem erre valók. Azért mert kötözködni akarsz még nem muszáj butaságokat írni.
Nem említetted a nyomkövetést és az azt követő izolációt. Ez rendkívül fontos lett volna és lenne most is, mivel még a járvány csúcsán is életeket menthet.
Az oltakozásról annyit, hogy RENDES és NYILVÁNOS oltási terv kellene, amiben belevonjuk az önkormányzatokat és a háziorvosokat, mert ők ismerik legjobban a helyi szinten a dolgokat. Láthatólag az OEP adatbázisa rossz és nagyon hiányos, az alapján nem lehet az oltásokat rendesen megszervezni. Az oltópontok száma is kevés. Sok helyen az is a fertőzés forrása lehet. Láttunk képeket erről.
Ha nem tudod, hogy mivel lehetne MOST fékezni a járványt kérdezd meg, nagyon szívesen, részletesen elismétlem.
-
válasz
hát, ez (az önteszt) egy teljesen kooperáló társadalmat feltételez. nem pedig a fáccsén a koronás szomorú hírhez röhögős smiley-t posztoló, idióta seggarcokat...
-
Disk4mat
csendes tag
válasz
Hieronymus #83552 üzenetére
Nehogy sérüljön a joga szegénynek....
Legjobb esetben tényleg csak infuenzával fertőzi szét az ifjú pár az IC-t , a BKV-t a hősök teréig, meg meg a többi tüntető havert az is elég nagy felelőtlenség, de Worst-Case Scenario esetén hála a nagy szabadságnak, meg jognak fejenként 10 embernek adják át a covidot, mert a maszk felesleges, a távolságot minek tartani, Gödény megmondta, hogy ez csak pánikkeltés...
Persze aki épp aznap megy nagymamát látogatni, és egy kocsiban utazva ezekkel hazaviszi a nagyinak a virnyákot az magára vessen, minek ment oda... Mindenki magáért felelős.
Mindezt egy olyan tünetetés miatt aminek nincs értelme, sem valódi célja....
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
+1
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Nem ertem amit irsz. Magyarorszagon jelenleg semmilyen rendezvenyt nem lehet 10 fonel nagyobb letszamban megtartani, belertve a tunteteseket. Kivetel kb. az egyhazi rendezveny.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Hieronymus #83359 üzenetére
Én nem tudom, covid előtt azért bármi mást elkaptunk, bárhogy is csináltuk, 2, max 3. nap alatt letudtuk a lázat. Belefért, ha szarul csináltuk.
Bátyám 8,5 napja lázas. Lázcsillapítót szedi a maximális darabszámmal, mennyiséggel, és még így sem. Próbálta párszor a fürdőkádas vizes trükköt, a borogatást. Visszavették a fűtést is, rendszeresen szellőztetnek is. Vékonyabb takaróval is próbálkozik 2 napja.
A borogatásra, ha rákeresel a neten, van ahol azt írja, hogy tévhit.
Bátyámnak gyorsan leviszi a testhőt, de csak kb. 20 percre.
A gyógyszer, ha hat, akkor pár órára csökkenti.A fő kérdés viszont, hogy a covid vírusnak árt-e a láz vagy az immunrendszernek, a szervezetnek használ-e,
vagy ez igazából egy hibás működés, többet árt, mint használ, és csillapítani kell.Extrém szinten tudnánk hűteni a borogatással, csak annyi, hogy egész napra kell berendezkedni, ha tudnánk, hogy a vírus legyőzéséhez a legoptimálisabb a normális testhőmérséklet.
Ugyanígy, ha 38°C vagy 39°C felett hatékonyabb, akkor szerintem bevállalná, hogy felengedi, és akkor mondjuk 39,5°C-ig nem csillapítja.Ellenben, ha felengedni, akkor rosszul érzi magát, gyengének érzi magát, elmegy az étvágya, stb. Lehet, hogy többet veszít ezeken, mint amennyit nyer a vírus ellen a lázzal.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Hieronymus #83381 üzenetére
"Rá kell köpni az érzékelő felületre és kivárni a teszt eredményét."
Lehet en maradtam le, de ilyen teszt megbizhato formaban hol letezik?Most is az AI based telefonos app jut eszembe, amirol azt mondtak, hogy 90% plusz valoszinuseggel megmondja a fertozottseget, ha belekohogsz. Ha tenyleg volt ilyen, akkor a hasznalat helyett hol lapul?
-
pjen
félisten
válasz
Hieronymus #83381 üzenetére
Pontosan ki fizetné a napi egyszeri tesztet?
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #83087 üzenetére
Nem lehet németeknél választani, viszont nem is tukmálnak a politikusok kiskapun keresztül szerzett, EMA engedéllyel nem rendelkező kínai vakcinát, ezért aggódni sincs miért a németeknek.
Nem érdekes, hogy jelenleg AZ 60 felett még visszatartva arra hivatkozva nincs még elég adat, a Szputnyik krónikus betegnek nem mehet azt hiszem, az összes közül legkevesebb dokumentációval rendelkező Sinopharm viszont hadd szóljon mindenkinek? -
Asbee
veterán
válasz
Hieronymus #83087 üzenetére
Jól összevan foglalva. Erről van itt szó. Minden vakcina tesztelése, engedélyeztetése felvan gyorsítva, megvan magyarázva a sietség miatt. Mindegyik valahol egy élesben tesztelés.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Hieronymus #82809 üzenetére
Kétségkívül igazad van, de itt arról van szó, ha befeszítenek az idegen anyagnak, akkor aki beadatta annak kakukk. És lehet, hogy be fognak, mert rontja az egész kontinensen az oltási morált.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Hieronymus #82809 üzenetére
De Izraelben már lehozták nem fertőznek a beoltottak tudtommal
-
válasz
Hieronymus #82770 üzenetére
Nem siránkozik meg nyavalyog, csak a munkáját tekintve különösen kellemetlen tud lenni.
"Harmadnapra jöttem rá, szadista volt..."
Ez jó volt... -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Hieronymus #82728 üzenetére
Úgy esett neki, hogy 97 97 97 98 97 97 98 97 97 97 96 96 96 96 96 97 97 97. És a csupa 96 az 1 nap volt, és aznap reggelre romlott a köhögése is.
Ülve méri mindig ugyanúgy. Két szoba van, amíg ketten tele köhögik az egyiket, addig a másik szellőztetve van, majd fordítva. Ez akkor elvileg befolyásolhatná, de akkor végig ingadozhatott volna. Vágom egyébként. -
válasz
Hieronymus #82595 üzenetére
Ha ennyire jók a gyorstesztek, akkor miért kér majd' minden ország pcr-t, valamelyik duplázva/vagy épp az atyaúristen papírját se elfogadva karanténba zúzva az utazót? Tudom, ezek nem kis része direkt lenyúlás...
-
válasz
Hieronymus #82527 üzenetére
"Ma reggel, mint minden eddigi hétfőn csináltam egy negatív gyorstesztet. Miért nem mehetek ma étterembe, moziba vagy szakáruházba vásárolni esetleg úszni néhány hosszat?"
Mert a jelenlegi gyorstesztek fals negatív aránya, főleg tünetmentes emberekben katasztrofálisan magas. Még az ajnározott PCR-é is valami 40% körül van a tünetek jelentkezésének napján!
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Alienware notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Windows XP
- Sorozatok
- Villanyszerelés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Oakley Five Sqared Polarized 9238-0654
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc