Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
válasz
-Skylake- #121969 üzenetére
nemtom mikor megjelent a covid voltak hirek, hogy akik átesnek rajta, azoknak a szervezete 10-20 évet is öregedik meg ehhez hasonlók..hogy ebből mi igaz azt nem tudom, de elég sok helyen olvasható hogy nagyon megterheli a szervezetet. Csak ezért merült fel bennem a párhuzam. De ennek ellenére kvára nem tartom normálisnak ilyen korban az őszülést, ezért gondoltam rákérdek, hátha valaki tapasztalt hasonlót vagy valami.
-
lacafaca
addikt
válasz
-Skylake- #121861 üzenetére
Azt nem mondhatom, hogy ok akkor egyszeru. oljunk meg 6milliard embert.
nem is kell mondanod, hiszen elötte már utaltál rá
Szerintem ~1-1,5milliárd ember lenne a realisbarki ehet noveny alapu "hust"
tudod ezt hogy hívják? haszonállat.
@tankos megint bug van a kódban
(kezdjünk el szurkálni egy (má több) halálosnak kikiáltott betegségre
)
-
válasz
-Skylake- #121861 üzenetére
találjunk ki egy jó vírust és eresszük el
A mainstream tudorok által hangoztatott oktatás-felemelés azon kívül, hogy kb annyira esélyes, mint egy jehovást meggyőzni az evolúcióról 1 órában, kb 50 évvel elkésett. Kínai mintás, erővel betartott egykeprogramok kellenének a szaporisztánokban. Igen, pl Szaúd-Arábia is az, hiáva van pénzük repülővel importálni a skót epret.
-
válasz
-Skylake- #121853 üzenetére
A recept annyi, hogy messze nem kell ennyi humanoid erre a bolygóra - ahogy a végére írtad. Erre nem a műhús a megoldás, mert az a tömeg által okozott millió problémából (pár db: maga a tömegnyomor, szemétKONTINENSEK, kihalási eseménnyé fokozott pusztítás) ez csak egyetlenegyet old meg, azt is úgy, hogy még tovább nőhet a tömeg.
Érdekes, egy klíma, stb csúcson nem láttam még, hogy célul tűzték volna ki: akkor 10év múlva legyünk 5%-kal KEVESEBBEN.
-
-
lacafaca
addikt
válasz
-Skylake- #121847 üzenetére
ja hogy ez is nekem szólt...hááát...nincs több kérdésem...elvesztünk
@pjen fölösleges, sajna ez a bugyuta technokrata felfogás vette át az uralmat és félő, ebből már nincs is visszaút...a félelmetes, hogy ezt teljes meggyőződéssel vallják és harcolnak érte, miközben a következő generációk elől zabálják föl az életteret és teszik teljesen élhetetlenné ezt a semmi kődarabot...persze, mert vannak marhák, akik elhitetik velük, majd elköltözünk
-
-Skylake-
addikt
válasz
-Skylake- #121846 üzenetére
A masik full cringe pedig ez az "anyafold" faszsag. Legyen tiszta : olyan szo, hogy kornyezetvedelem abban a formaban amiben hasznaljuk nem letezik. Nem a kornyezetet kell vedeni, hanem az embert benne, az ember szamara idealis korulmenyeket. Ez az egesz bolygo semmi tobb, mint egy d=12.742km kavics. Nincs mit vedeni rajta, ez nem egy szerves entitas, a bolygo egy platform. Ha itt majd 500 fok lesz es csak lava, tokmindegy, ha -200 fok lesz es orok tel, az is. Azert kell "kornyezetet" vedeni, hogy az embernek legyen lehetosege eletben lenni. A masik 7 bolgyon a naprendszerbe szar sincsen, se viz, se levego, se legkor, nehol meg szilard talaj sem. A fold abban az EGYETLEN dologban mas, hogy itt lakunk.
Ez egy iszonyatosan tulmisztifikalt es teljesen irracionalis hozzaallas, hogy "anyafold". Ez egy kurvakicsi kozetbolygo, amin nekunk idealis korulmenyek vannak. Ennyi, semmi egyeb. -
lacafaca
addikt
válasz
-Skylake- #121157 üzenetére
Cringe vagyok tökéletes
cringek vagytok mind 😂Az egyetlen amit mondhatsz a "koszonom" eskü én tök hálás vagyok, no nem azért, mert emiatt nem kell már a sok ostobasággal foglalkozni, hanem azért, mert lett elég cringe, aki megtette a "kötelességét" és lemezt lehetett cserélni
-
Coyot
őstag
válasz
-Skylake- #121157 üzenetére
nagy respect hogy ennyit koptattad a billentyűzetet emiatt, minden szavad arany!
és az az elképesztő hogy ilyen faszsággal mer bejönni hogy az oltatlanok vére kell csak véradáson. a miénket biztos a biológiai laborokba küldik biofegyverne hogy azzal kemtrélezzék az ilyenek hülye fejét
-
válasz
-Skylake- #120620 üzenetére
az a baj már megint olyat kérsz rajtam számon amit sosem állítottam, ettől áll égnek a hajam, sokan csinálják ez a bolond tempót itt a topikban, kérlek szedd össze magad
attól hogy nekem nem okozott tünetet a vírus, tisztában vagyok vele hogy sokakra veszélyes
amit mondok, hogy aki már átesett azt nincs értelme oltással zsarolni, illetve a gyerekeket békén kell hagyni
ennyi -
S e t h
nagyúr
válasz
-Skylake- #120199 üzenetére
Ezért nem szabad galambokkal sakkozni.
Gondolj arra, hogy az életben te választhatod meg(nagyjából), hogy kikkel kerülsz kapcsolatba, nem vagy arra kényszerülve, hogy ostobaságokkal traktáljanak egész nap.
Csak magát szivatja az ember, amikor próbálja megérteni, megmagyarázni, pedig a válasz egyszerű, az emberiségnek reszeltek. -
Elemental
addikt
válasz
-Skylake- #120199 üzenetére
Én próbálom átgondolni, komolyan, de nem esik le a tantusz.
Amúgy meg, aki fosik a világtól, az menjen 10x oltatni, és kész.
Én kíváncsi volnék egy olyasmi felmérésre, hogy akik kardoskodnak az otthonmaradás mellett, azok milyen arányban tudják otthonról ellátni a munkájukat ( aka homeoffice). Az ismeretségi körömben azok rettegnek a legjobban világtól, akik a vírus elején egyből homeoffice-ba kerültek, azt sem tudták mi van kint, a boltba is remegő lábbal kesztyűbe bújva mentek.
Nekem (bolt) be kellett jönnöm, itt kellett lennem. A lányom három napja volt 39, asszony tegnap lett 39, én meg ma is bejöttem kinyitni, mert másképpen nem megy... (mondjuk én epegörccsel is itt voltam)Amúgy meg értelmezd már, amit a kolléga írt. Azt írta, hogy akik oltottak, azokra nem vonatkozik a karantén, csak azokra, akik nem oltottak. Ha nem megy az értelmezés, segítek. Aki oltott ugyanúgy elkapja és terjeszti a vírust, mint aki nincs oltva.
-
lacafaca
addikt
válasz
-Skylake- #120206 üzenetére
látod ez a probléma. azt gondolod (mivel magadból és a saját világnézetedből tudsz/akarsz kiindulni), hogy nekem bármiféle problémám lenne veled/veletek...az ég világon semmi. az, hogy nem osztom és soha nem is fogom ezt és ez a ti nézetetekből visszataszító, lesajnálandó, sőt egyenesen megvetendő...hát...folyamatosan osztjátok a felsőbbrendű igéket, miközben embertársaitok nagy többségét alsóbbrendű véglényeknek kiáltjátok ki, miközben még egyszerűen fogalmazott dolgokat sem értetek meg...háthát. most kellene egy százsoros filozófiai esszét idetolnom? minek....
-
válasz
-Skylake- #119595 üzenetére
Az osztalékhoz még azt kéne tudni, hogy ez egy nyilvánosan tőzsdén pörgő részvény, mindenki vehet belőle, aki befárad a bankjába és nyit értékpapírszámlát: ott elég hamar feltűnne a "3200%-os" osztalék
.
Ezekkel van tele az egész antivaxx/nincsvírus "mozgalom". Én alapvetően óvatos vagyok minden gyógyszerfélével kapcsolatban, körülnézNÉK, hogy milyen tapasztalatok vannak mellékhatások kérdésében, de amikor tiszta hazugsággal van teleöntve a net, még a VAERS is, egyszerűen lehetetlen kiszűrni az 1% valós infót. A szándékos hazudozás mellett ott a rengeteg benézett dolog is, és egyáltalán nem segítenek az antivaxx oldalról nyílt fizikai erőszakkal fenyegetőzők sem. Érdekes, hogy valaki ha (virtuálisan vagy valóságban) üvöltöző-törő-zúzó embert lát, akkor azon kezd el gondolkozni, hogy az illetőnek biztos igaza lehet - nem pedig azon, hogy az illető hülye. Ezen "megfontolókkal" igen nagy közös metszet azoké, akik rendkívül deviáns és veszélyes tevékenységnek tekintik ha valaki pl turbánt visel vagy épp a szivárványcsúszda bogyó és babóca mesét olvassa a gyereknek.
Nem véletlen, hogy kik igyekeznek ebből pont így választások előtt profitálni. -
válasz
-Skylake- #119556 üzenetére
a pfizeres részre viszonlyag könnyű válaszolni, ott elég ha megnézed a bevételi adatokat
remélem ez nem minősül összeesküvés elméletnek, hogy jó biznisz nekiknem értem hogy jössz ahhoz hogy valakit leminősíts nyugdíjas faszparasztnak, gondolom neked sem esne jól, ha közölnék veled hülye birka vagy
próbáljunk kultúrált keretek között maradni -
válasz
-Skylake- #119535 üzenetére
A covid helyzet komoly, ezt szerintem senki sem cafolta eddig. A jelenlegi vita nem azon megy hogy van e van vagy nincs covid hanem azon, hogy miert kell olyanokat oltasra kenyszeriteni, akik mar atestek adott esetben tunetek nelkul a viruson. Erre jon a politika es durrbelebalazs modjara mindenkit be akar oltani, mert nagy szamokban gondoloznak, szarnak az egyènre. Es gusztustalan zsarolasba mennek bele a cèl erdekeben.
-
válasz
-Skylake- #119535 üzenetére
Ne haragudj, de mas valaszt nem tudok adni, -szerintem- a kèrdès meg lett valaszolva, annak hogy te mint egyèn allitasod szerint nem a fideszre szavazol, annak nincs kulonosebb jelentosege. Kicsit olyan vagy mint a tuntetesen az idos holgy, biztos lattad, akinek mondjak hogy lop a fidesz meg ezt csinal azt csinal, es mindenre annyi a valasza hogy: ès, ès, ès?
-
BalanceR
addikt
válasz
-Skylake- #119526 üzenetére
Hülye vagy, nem látod? 'há ő érti, és leírta, csak te nem érted, úgy kell neked...
Laca, kicsit nem figyel és lopják a techikáját: hülyeséget írni a semmiről, ködös utalásokat mantrázni aztán oltani azt, aki magyarázatot vár, végül elengedni azzal, hogy ááá ti vagytok a hülyék, én leszarom, akkoris én vagyok az okos...
Vajon ezek a zsenik az élet más területén is fullba' nyomják? Vagy csak a pandémiában gajdultak meg?
Rohadt kíváncsi vagyok, hogy ha teljesen szezonális endémiává korcsosul a covid, utána milyen fiktív konteókat, zavaros elméleteket találnak ki? Csak mert a 'tard spirálból feljönni embert még nem láttam...
Mostantól minden természeti, demográfiai, politikai, társadalmi... esemény mögött lesz egy ellenségkép? Persze a bossfight mindig elmarad, mert nem létező ellenséggel nehéz lenne harcolni, de legalább az egyszerű lelküknek megnyugvás, hogy egy külső gonosz erő ami miatt szar az életük... -
válasz
-Skylake- #119526 üzenetére
pedig megválaszoltam, nem tehetek róla hogy nem érted
eldöntötte hogy ez a megoldás, megmérte hogy politikailag ez hoz a legtöbbet, innentől keresztülviszi, akár igaza van akár nem
szerinted iagaz van, szerintem nincs, ez egy ilyen kávéház
valószínűleg politikailag azt mérik hogy több olyan van mint te, akiknek ez szimpatikus, ha zsarolással is, de mindenkit beoltanak
anyagilag a lélegeztőgép és a sinpoharm lopáson nyertek sokat, nem hiszem hogy a pfizerrel menne a mutyi, mivel ha jól tudom eleve az unión keresztül intézik -
válasz
-Skylake- #119521 üzenetére
válaszolok helyette ha lehet ilyet
az a nagy helyzet, hogy a politikában nem változtathatod a véleményed túl gyorsan, mert odalesznek a szavazók
ha eldöntötted hogy mindenkit be kell oltani, akár zsarolással, kényszerítéssel, akkor azt végig kell vinni, esetleg majd szépen lassan lehet belőle kihátrálni
nyílván mint látjuk a maygar politikában vannak elég szép pálfordulások, pl a jobbik is szélsőjobbról átment szélsőbalra, de ez hosszabb idő volt
a fidesz valószínűleg ezt méri, hogy ezzel jár a legjobban ha végigviszi az oltásterrort most
aztán ahogy látszik itt a topikban is hogy változik a vélemények aránya, a hozzáállás, úgy valószínűleg a politikában is megfigyelhető lesz fokozatosan ugyanez
feltételezem hogy a kampány alatt majd újra legyőzzük a vírust és áprilisban nem kell már maszk sem
természetesen az oltásnak köszönhetően (rofl) -
válasz
-Skylake- #118891 üzenetére
Ha valaki csak mosogatás közbeni rádióhírekből gyűjti az infót, akkor rálelkesedik, hogy húdejó, az okosok(?) azt mondták, hogy már csak egy oltás és LEGYŐZTÜK a járványt, vége.
Na ezért kellene a politikát páros lábbal s.ggberúgva kitessékelni a járványkezelés irányításából ÉS a felelőtlen nyilatkozatokkal dobálódzásból.
-
-
syberia
veterán
válasz
-Skylake- #118293 üzenetére
"Egy korábbi bejegyzésünkben azt vitattuk meg, hogy a Covid-19 vakcina hatékonyságának/biztonságosságának legmegbízhatóbb hosszú távú mérőszáma a korhatárhoz igazított összhalálozási arány" - írja Fenton. "Ha egy viszonylag hosszú időszak alatt kevesebb beoltott ember hal meg, bármilyen okból, beleértve a Covid-19-et is, mint be nem oltott ember, akkor arra a következtetésre juthatunk, hogy a vakcina előnyei meghaladják a kockázatokat. Arra is rámutattunk, hogy az életkor torzító hatásának elkerülése érdekében kritikus fontosságú, hogy az egyes korosztályokra vonatkozó adatok álljanak rendelkezésre, nem pedig az összesített adatok, mert nyilvánvaló, hogy az összesített adatok eltúlozhatják a vakcina okozta halálozási arányokat, ha több idősebb, rövidebb várható halálozási idővel rendelkező embert vesznek figyelembe.".
"A legfrissebb, a halálozási arányokról szóló, a Covid-oltási státusz szerint összeállított Office for National Statistics jelentés az összes halálesetre - Coviddal kapcsolatos és nem Coviddal kapcsolatos - vonatkozó adatokat közöl a 2021. január-július közötti időszakra vonatkozóan a nem oltottak és a különböző oltási kategóriák ("az első adagot követő 21 napon belül", "21 nappal az első adag után vagy annál később", "második adag") tekintetében" - jegyzi meg, mielőtt ismertetné elemzését.
" Kiderült, hogy még ezt az életkorral kiigazított halálozási arányt használva is magasabb jelenleg a halálozási arány a beoltottak körében, mint a be nem oltottak között" - zárja Fenton.
"A 2021. év 1-26. hetében a beoltottak és a be nem oltottak életkorhoz igazított halálozási arányát az alábbi táblázat mutatja. Összességében a diagram azt mutatja, hogy az idő múlásával a beoltottak súlyozott halálozási aránya folyamatosan nőtt, és a 16. hétre (2021. április 23.) meghaladta a be nem oltottakét" - jegyzi meg Fenton.
Fenton az adatokra hivatkozva azt is bemutatja, hogy az oltási státusz szerint rendezve érzékelhető különbségek vannak a teljes halálozási arányok között.
"Mivel az ONS adatai az oltottak három kategóriájára (az első dózist követő 21 napon belül, az első dózist követő 21 napon belül és a két dózis után beoltottak) bontják az adatokat az idő függvényében, a halálozási diagramokat is fel tudjuk rajzolni az egyes kategóriákra" - jegyzi meg Fenton. "A halálozási arány a 26. hétre, július 2-ig a be nem oltottak esetében 100 000 főre vetítve körülbelül 25 haláleset".
"De nagy különbségek vannak a különböző kategóriák halálozási arányai között a beoltottak halálozása között" - teszi hozzá. "Például az első adag beadását követő 21 nap után beoltottak esetében az összehasonlítható halálozási arány 100 000 emberre vetítve körülbelül 89 haláleset (ez a szám január óta drasztikusan megnőtt), míg a két adag oltással beoltottak esetében ugyanebben a júliusi időszakban 100 000 emberre vetítve körülbelül 15 haláleset volt"."
Matthew Crawford statisztikus, aki elemezte a számokat, arra a következtetésre jutott, hogy "A brit adatok modellezése azt mutatja, hogy a Covid-19 oltások nem jelentenek összhalálozási előnyt":
https://beckernews.com/new-covid-policies-failed-proof-43258/(#118290): Köhög a bolha. Ha a pszichózisról kéne tanulmányt írni, innen bőven akadna meríteni való. Előre szólok, szar lesz az ébredés, főleg az acsarkodók számára.
-
BalanceR
addikt
válasz
-Skylake- #118293 üzenetére
1000%-os egyetértés.
Sajnos valóban ijesztő, hogy milyen sokan, mennyire mélyen vannak.
Valószínűleg ez korábban is így volt, de legalább nem látszódtak, nem voltak hangosak, nem találták meg egymást, így nem volt meg az az öngerjesztő folyamat , ami mostanában már napi szinten megy. A pandémia most ezt a felszínre hozta.
Pl. a közösségi média ami jó kezekben, megfelelő intelligenciával , edukációval használva egy pozitív, jó dolog, és lehetőséget ad az embernek Ismeretek bővítése, nyelvtanulás elősegítésére, készségek fejlesztésére... egy borzalmas és veszélyes olvasztótégelye lett a sötétségnek: Az egymástól független, távoli ,tudatlan, agresszív csöcseléket csoportokká kovácsolta, és mivel semmilyen fékező tényező nincs jelen (érdemi fact-check, cenzúra...) egyre inkább teret nyer a hülyeség.
Egymás alá adják a lovat, a legnagyobb baromságok válnak tényekké, azokat akik megkérdőjelezik, bannolják a közösségből, így az új belépők csak azt látják, hogy ami ott van az mind tény, és hiteles, hiszen senki sem cáfolja..
5 éve elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy pl. egy 8 általánossal rendelkező, masszív alkoholista elmebeteg gondolatait ezrek kövessék élőben, és adjanak a hagymázos elméleteinek igazat. Azt sem gondoltam volna, hogy szintén egy tanulatlan egyszerű ember , aki láthatóan mentális zavarokkal küzd, pártot alapít, aminek tízezres szavazótábora lesz... -
törölt tag
válasz
-Skylake- #112636 üzenetére
Egyrészt nem volt arról szó, hogy "ki mit tud jobban" a másiknál, élet szarba szopatásról, drasztikus szankcionálásról és selejtes ganéjokról volt szó. Ennek ellenére azért játsszunk el az általad felvetett gondolatokkal.
Ennek a gondolkodásmódnak hol van a határa? Soroljuk be akkor az embereket valami alapján? BalanceR ajánlgatja rendszeresen az IQ-t, akkor én mondjam, hogy kikérem magamnak, hogy a 130 IQ alattiaktól nem különböztetnek meg? Beleesnél (statisztika alapján valószínűtlen) ebbe vagy te is mennél az "alsóbbrendű" kategóriába (valószínű)? Aztán egy 150 IQ feletti engem is küldhetne oda? Kicsit úgy érzem ilyenkor, hogy valamiért mindenki önmagánál húzza meg a határt, ahová még ő beférne. A tapasztalatom meg azt mutatja, hogy akik ilyeneket követelnek, azok legtöbbször teljesen átlagos emberek kisebbrendűségi komplexussal.
Mi van akkor, ha én magasabb IQ-val, magasabb keresettel úgy gondolom, hogy te vagy ostoba? Miből gondolod, hogy neked van igazad?
Az nem tűnt még fel, hogy szintén statisztika alapján rengeteg végtelenül buta ember kell hogy legyen, akiben már 2-3 oltás van, maszkod hord még a kocsiban is és habzó szájjal követeli a "halálos ítéletet" (munkahelyből kirúgás, fizesse a kórházi ellátást stb.) az oltatlanokra. Őket hová sorolja őnagysága? Ők az okosak, akik jobban tudják?Az emberek szimplán manipulálhatóak, ha a koronavírusról beszélünk, akkor mindkét irányba.
Demokrácia meg nincs, csak a látszata, persze ennek felismeréséhez is szükséges némi intelligencia. -
Qtya123
őstag
válasz
-Skylake- #109390 üzenetére
Nem a tudománytól várom a megoldást, nem arra céloztam ezzel. Hanem arra, hogy egyik részről nézve az emberiség egész fejlett. Sok technikai vívmányunk van, már rég embert tudtunk küldeni a Holdra, leszállt a szondánk egy üstökösre. Egész jól feltérképeztük a tágabb környezetünket, rengeteg dolog segíti, vagy menti meg az életünket stb...
És erre írtam kontrasztnak, hogy ezzel szemben meg az áll, hogy ütjük szét egymást, ütik szét egymást az egyének, az országok, de még saját magunkat is csapjuk szét.
Van egy egész erős technikai fejlettségünk és rengeteg vívmányunk, de mellette ugyanúgy egy primitív síkon mozgunk, ahol nemhogy globálisan, de még lokálisan sem tudnak összefogni az emberek, mint emberiség. A technikai szintet fejlesztjük, haladunk előre, de a társadalmi szint meg a béka segge alatt van. Kb annyit értünk el a régi időkhöz képest, hogy nem teljesen természetes az, ha egy embert elégetnek, vagy agyondobálnak kővel az utcán. De az a "vicc", hogy még ez sem teljesen igaz, ugyanis vannak helyek, ahol még ma is ez "természetes" és előforduló dolog.
Tehát összefoglalva egy technikailag előrehaladó, de végtelenül fogyatékos banda vagyunk, ha a komplett emberiséget nézzük.
-
BalanceR
addikt
válasz
-Skylake- #109376 üzenetére
Ebből fakadna a anatidaephobia is?
-
válasz
-Skylake- #109376 üzenetére
"Igy szerintem az agy minden lehetoseget megragad ahol felni lehet valamitol, hisz alapvetoen igy vagyunk programozva csak nem kell felnunk semmitol. "
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ennek az ingerküszöbe állt át a régebbi veszélyekhez képest sokkal lényegtelenebbekre, mert jelenleg ezek a legnagyobbak, amitől aggódni szoktak.
-
_Atesz
addikt
válasz
-Skylake- #107754 üzenetére
Tehát akkor szerinted nem halálos a desztvíz? Azt hittem egyetértetek.
Általánosan elfogadott? Talán végeztél közvéleménykutatást? Linkeltem a kísérletet, de milliónyit találni, aminél ugyanez az eredmény jött ki.
Ennek az ellenkezőjéről még nem találtam anyagot. Végezd el te is. -
Qtya123
őstag
válasz
-Skylake- #107754 üzenetére
Hallottam már olyat is, hogyha csőtörés van, akkor a víz istenét kell kérni, hogy szüntesse meg a problémát. Nem viccelek. Ez nekem a tipikusan a vakon vagyunk aztán várjuk a sültgalambot, majd valaki vagy valami remélem megoldja helyettem a problémát mentalitásnak azonosítottam és nem is járok messze az analízistől, ismerve az adott ember életmódját, tökéletesen illett a képbe ez.
Az ilyen dolgokat már én sem tudom benyelni, pedig nyitott és toleráns vagyok hitkérdésekben egy bizonyos szintig. Ugyanezen embernek nem tudtam elmagyarázni ha a fejem tetejére álltam sem, hogyha az állólámpát nem húzza ki a konnektorból, akkor az kikapcsolt állapotban nem "pörgeti" a villanyórát.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
-Skylake- #107750 üzenetére
Azert azzal te is tisztaban vagy remelem nem reprezentativ ez a topic.
A fel orszag nem az itteni nezeteket osztja, es ha hozzaadjuk azokat akik csak a buli miatt oltattak magukat akkor meg tobben vannak.
a vilagon pedig osszesen meginkabb a masik oldalon vannak tobben.Ezt siman nektek is el kellene fogadni.
-
_Atesz
addikt
válasz
-Skylake- #107630 üzenetére
Ugye megaszontam..
A probléma nem az, hogy egy bakkártyával (vagy egy biometrikus azonosítással) letudod a fizetést, ez tök jó. A probléma a totális kontroll. Ha a hatalom úgy gondolja, akkor az aktuális kreditrendszerrel korlátoz, vagy szimplán megvonja a javaidat, stb. -
lacafaca
addikt
válasz
-Skylake- #107050 üzenetére
ok
(remélem betartod és tényleg utoljára)
ja...beleolvastam azé, de a 4. államnál befejeztem:az állam én vagyok..meg te, meg mindenkiCoyot perszepersze...tudod egy alkoholista és/vagy egy drogos is addig tagad amíg létezik
lesz hát...4-5-6...de csak számotokra, én élem tovább a kis primkó életemet -
lacafaca
addikt
válasz
-Skylake- #107046 üzenetére
nem odúban tengődök, persze kihasználom a technológiát, hüle lennék nem...viszont nem szarom össze tőle magamat és helyezem minden fölé...xr? haha...40k a plafon, amit soha nem lépek át, ha egérmozit vásárolok...3-4 évente. ha nem bírod a nyomást, módod van ignor funkciót vásárolni
semmit nem kapok az államtól/társadalomtól (nem is szeretnék mástól függeni), még a vizet sem, sőt a villanyt sem, meleget sem...pont ellennénk mi évekig is a nagy társadalmi összeborulás nélkül is..föl vagyunk készülve
-
lacafaca
addikt
válasz
-Skylake- #106488 üzenetére
a tudományotok dugába dőlt/fog dőlni..mivel ezt a tudományt akik irányítják, így akarják. pöröghettek ezerrel a gondokon, amint megoldjátok, jön a másik...mulatságos ez innen a partvonalról, már nem is tudom eldönteni, kinek szurkoljak, bár az esélyteleneknek fölösleges
-
Qtya123
őstag
válasz
-Skylake- #106488 üzenetére
Szerintem és kihangsúlyozva szerintem Laci rá is tesz egy lapáttal. Nyilván van egy életszemlélete, világfelfogása, amelyben véleményem szerint vannak szélsőségek és a saját élethelyzetére/lehetőségeire hajlított gondolatok, de az alapvető irányultsága és elképzelése nem helytelen az ember életmódjával, stresszhez, problémákhoz való hozzáállásával.
Úgy gondolom részben troll is és direkt sarkítva, szélsőségesen, félmondatokkal közöl olyan dolgokat, amelyek amúgy nem minden esetben baromságok, csak az egészet egy olyan kontextusba helyezi, hogy direkt polgárpukkasztás és a más nézetet vallók (akár szélsőségesen elborul nézetek--> pl Andor BTK emlegetése, Kolopele meglátása, hogy aki maszkot eldobott a korlátozások után az antivaxxer, akár a kevésbé szélsőséges nézetek) ingerlése a cél.
Nem hiszem, hogy ő szembemegy minden téren az orvostudománnyal, szerintem ha vakbélgyulladása lenne nem csalánlevéllel akarná gyógyítani és nem úgy vonulna a kórházba, hogy szent meggyőződése lenne, hogy mindennel, amit ott tesznek vele, azzal ki akarják nyírni. Szerintem a CT-ből sem ugrana ki, ha azt mondanák neki, hogy van egy csomó, amit meg kellene úgy vizsgálni. Csak szereti félmondatokkal ingerelni az arra fogékonyakat és azokat, akiknek 1-1 mondattól leblokkol az agyuk és nem gondolják tovább, hogy azt kb trollkodásból írta le. Hogy ennek a félmondatosnak mi értelme van a saját szórakoztatásán kívül, azt meg majd mindenki eldönti maga.
De elég az elemzéséből, nem vagyok én pszichológus, majd jön és megcáfol, vagy igazol (vagy csak beír egy smiley-t ahogy szokta
)
-
pjen
félisten
válasz
-Skylake- #106405 üzenetére
Megmondom, mert szűk fél év alatt jött ki a gyógyszer és már belefutott a trombiba.Két három év alatt még bármibe bele futhat, mert nincs rendesen tesztelve.Pfájzerből is beadtak több millíót aztán itt a szív gyúladás.Én nem mondom, hogy ne adják, de legalább a kétkedés joga had maradjon meg.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-Skylake- #106385 üzenetére
Szerintem meg pont hogy objektívebb. Van hogy a mellékhatások hosszú idő múlva jönnek elő. Pontosan ezért is nem 1 év az engedélyezési folyamat, hanem sok év.
Szerk-re: valóban talán lemaradt az írásából egy "hat" szócska a végéről, de ti meg azt nem fogadják el hogy sok embernek (mivel már milliós átoltottságról beszélünk) megkeseríti az életét a vakcina.
-
_Atesz
addikt
válasz
-Skylake- #106038 üzenetére
Nem user error, mivel nem lettek megfelelően tájékoztatva az emberek, és itt ez a lényeg, ez a gusztustalan, egyoldalú propaganda.
Az, hogy te tudtad azért van, mert hajlandó voltál utánajárni, de széleskörű tájékoztatás kellett volna. Ehelyett mindenkit ész nélkül löktek oltani. Elmondta 1-2 vakcinagyártó, hogy krónikus betegeket nem szabad oltani a vakcinájukkal. Itthon mi volt? Menjenek azok is, mindegy mivel, csak oltsuk le őket.
Vicc az egész. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-Skylake- #106032 üzenetére
Kísérletivel az a fő gond, hogy ha te eldobod a kanalat, akkor senki nem vonható felelősségre, mert vészhelyzeti használati engedélye van. Senki nem kényszerített az oltásra, tehát nincs panaszláda.
És ne csak a legrosszabbra gondoljunk, van azért más kellemetlen mellékhatása is ezeknek. Egy ismerősöm, sose betegeskedik, de Moderna 1 hétre úgy kiütötte hogy csak erős gyógyszerek mellett múlt el a vizesedés az ízületeiből. -
_Atesz
addikt
válasz
-Skylake- #106026 üzenetére
A kérdést sem értem. Amikor nincsenek se komolyabb középtávú, pláne nem hosszútávú hatástanulmányok, akkor fogják, és leoltják a lakosság nagy részét.
Ez valami eszméletlen felelőtlenség.Pláne úgy, hogy van természetes védekezés.
Abból a pénzből, amit vakcinára, lélegeztetőgépre, tesztekre költöttek, mindenkinek biztosítani lehetett volna a természetes proteázgátlókat és az Ivermectint. Ráadásul lezárták a fél országot, ezzel komoly anyagi kárt okozva, ha ezt az összeget is ideszámítjuk, akkor pláne jutott volna mindenkinek mindenre.Ráadásul megmondta Vanden Bossche, hogy nem akkor kellene oltani, amikor tombol a vírus, hanem a nyári időszakban. Ugyanis ha ráoltanak egy fertőzöttre, akiben dolgozik az immunrendszer, akkor csúnya vége lehet.
Ennek ellenére ész nélkül oltasson mindenki, és már mennek rá a gyerekekre is...Kész őrület és ezt ti támogatjátok.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-Skylake- #106026 üzenetére
Az ilyenek miatt. És ez csak a jéghegy csúcsa. Már az emberek követelik a harmadik shotot mintha örökélet szérum lenne.
-
kolopele
nagyúr
válasz
-Skylake- #105924 üzenetére
Én kifejezetten azért ragaszkodtam a Modernához vagy a Pfizerhoz, mert rokonaim akikről már írtam, már akkor azt mondták, ha csak tehetem e kettőből adassam be az oltást. Végül a Moderna lett, nejem mint pedagógus a Pfizert kapta (előtte tavaly meg egy jó kis covidot), most igazából a megerősítést várom sógornőmtől, hogy a két 13 éves gyerek is nyugodtan megkaphassa a Pfizert. Az mRNS ahogy mondod a jövő, nem kizárólag csak vírusok ellen lehet hatékony a közeljövőben, viszont óriási előnye a többi vakcinával szemben, hogy a szerkezete pár héten belül módosítható egy újabb vírus esetén.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
-Skylake- #105919 üzenetére
Elmesélem majd mi lesz. Úgy le lesz gyengülve az immunrendszeretek hogy a gyerek hazavisz bármit az iskolából kéthavonta taknyos lesz az egész család
Amúgy ez elég nagy tévhit hogy az ázsiaiak maszkban járnak azért mert a tévében ti ezt Láttátok. Dolgoztam sokáig koraiakkal egyáltalán nem jártak maszkban sem Magyarországon sem a saját országukban
-
Reggie0
félisten
válasz
-Skylake- #105739 üzenetére
Ez egy beteges utiliarista hozzaallas, max azoknak felel meg, akik elvesztettek az izerzekuket. Az etelnek kell, hogy legyen elvezeti erteke is. A muhusnak baromira nincs. A kovetkezo mi lesz, majd injekciozzuk a venankba a tapanyagokat, mert az emberi emesztorendszer nem eleg hatekony es az micsoda pazarlas?
Beyond Meat is szar. Eleg durvan erezni rajta, hogy nem hus. Az ara meg azert ilyen magas, mert sokat kell pacsmagolni ahhoz, hogy eheto maradjon, koze sincs a minoseghez. Ennyibol jon ki es ez a legkevesbe szar, sok hulye vegan pedig barmilyen szemetet megvesz, ha nincs benne hus, de nagy a hype korulotte.
-
-
Qtya123
őstag
válasz
-Skylake- #105668 üzenetére
" ahol meg kényelmes lesz élni ott meg azok fogna, akik Data Architectek meg IoT VoLTE/IMS 2nd Line Operations Engineer-ek"
Én is mérnök vagyok (igaz kissé más területre sodródtam), de kicsit úgy érzem, hogy túl van értékelve az írásodban az, hogy bezzeg a mérnökök, meg az ilyen-olyan modern és szellemi munkát végző emberek a nagy túlélők, a nagy alkalmazkodók, a minden gondot leküzdők.
Kellenek persze a világ fejlődéséhez és nagyobb a mozgásterük, mint sok olyan embernek, akinek se végzettsége, se esze, se szorgalma. DE! Ezek a "kényelmesen élő" és nagy szellemi tudású emberek között, ha lecsupaszítjuk nagyon sokan mik? Mi az életidejük és életminőségük nagy része?
Nyomják a robotot klasszikus dresszkódos H-P 8-17+túlóra+utazás mókuskerékben. Közben idegeskednek a bónuszokon, a sok nehéz feladaton, a rövid határidőkön, az előrelépési lehetőségen. Aztán sok közülük a multis környezetben oda jut, hogy X évesen akár vezető, akár beosztott full ki van égve, szét van rogyva, be van fásulva. 50 éves középvezetők az ilyen helyeken tele vannak vastagbélrákkal, magas vérnyomással, sztrókkal stb... 35 éves mérnökök meg kezdenek kiégni, mert elhitték, hogy az a király, ha 25 éves korodtól úgy tolod a munkát, mintha nem lenne holnap.
Természetesen nem mindenki ilyen, de azért vannak szép számmal, akiket megevett és kiköpött ez az általad fenntarthatónak és előremutatónak tartott környezet.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live