-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
sgg
tag
Sziasztok,
van egy rx 470-es kártyánk, amit ki akartunk cserélni egy ujabb nvidias cuccra, de akkor vettük észre, hogy nem elég a táp hozzá. visszaraktuk a kártyát azóta full pixeles minden, és lassú is. megy a natív felbontásban az LG tv-n, az egyetlen furcsaság, hogy generic pnp monitornak latszik a device managerben, de az adrenalinnal latszik. a szint probaltuk atallitani RGB-re azzal sem lett jobb. DDU recovery modban az is meg volt már, továbbra is kaka az egész játékokkal is lagol. a gpu-t 20%on hajtja, helyette a cpu szalad 99%-al.
Nincs valami ötletetetk?
-
Gaboman
nagyúr
Szóval vettem hozzá Arctic MX-6os pasztát, Arctic hűtőpárnákat, letakarítottam az egészet, raktam rá Arctic P12es ventilátorokat, ezzel egy nagyon halk ész hűs kártyát kaptam.
Most visszatettem a gyári hűtését hogy lássam azzal milyen.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Sajnos nem csak te jártál ìgy, èn is itt a PHn vettem egy olyan àllapotú 580at hogy ìrtam is az eladónak hogy szívem szerint visszacsinàlnàm.
Ezt a választ kaptam tőle:
"Használt kártyáról van szó. Eladás előtt nem szedtem szét darabjaira a kártyát hogy minden tiszta-e. Működése rendben, így is lett meghirdetve. A kártya rendesen működik, nem melegszik túl nem dobja el a képet. Amit te kifogásolsz az gyárilag ilyen. Az meg hogy belül koszos simán orvosolható egy kompresszorral.
A leírásban is ez van a probagaranciára vonatkozóan: “Átvételtől számítva 3 nap próbagaranciát vállalok, ami kompatibilitási problémákra nem vonatkozik, csak a kártya hibás működésére.”
De ha mégis vissza szeretnéd küldeni, akkor 25ért visszaveszem de őszintén szólva ilyennel még nem akarták visszaküldeni"A lényeg hogy àllìtólag nem régen pasztàzta, ès tènyleg friss volt a paszta, de ha valaki nem rég pasztàzta akkor ilyen koszos hogy lehet, ez nem por hanem ezer èves kosz, olyan ragadós kosz hogy leszedni is nehéz volt.Meg elfolyva rajta valami sárga trutyi körbe a mag hàz körül.
Kevesebbért akarta visszavenni mint amennyiért vettem, èn ilyen kártyát sosem adtam volna ki a kezemből, le is sz@rnàm a képeimet ha ilyen lenne a kártyám.Nem hogy visszavettem volna de a postaköltséget is àlltam volna.
Szègyen az ilyen eladó!Aztán èn megcsináltam mindent, kicsikét másként mutat.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
hegegabi80
addikt
válasz
Árpi001 #48782 üzenetére
Ha leesik róla a venti, akkor vagy nem jól van visszarakva, vagy valami letört róla és nem tartja rendesen.
Gyári órajelen nem kellene fagynia normál esetben, de sajnos használt kariknál előfordulhat. Nekem is volt ilyen régen, nagyon kicsit lejjebb vettem a gyári órajelet és jó is volt.
Azért kipróbálnám még úgy a karit, hogy gyári venti és burkolat le, házilag ideiglenesen normál venti rá, hogy úgy mit muzsikál.Sajnos nem mindenki van így vele.
Én karácsony előtt adtam el ismerősöm GTX 1050 kariját, de az úgy nézett ki, mintha új lenne. Ráadásul ajándékba kellett, így meg pláne odafigyeltem a részletekre.#48786Lacccca87 : Na ezzel pont én is így vagyok, ki se adtam volna így a kezemből a karit vagy jelzem előre. De sajnos sokan nem így vannak vele.
Amúgy karácsony előtt adtam el kollégám gyerkőcének GTX 1050 kariját (korábban is én raktam össze neki a komplett gépet), előtte szépen rendbe raktam, mert ráadásul karácsonyi ajándéknak kellett. Úgy nézett ki mintha új lenne.
-
-
Gaboman
nagyúr
Nem szabadna fagyni neki a gyàri órajelein.
Az hogy a ventilátor le esik az abnormális.
A hűtèsêt ên megoldottam, olcsó ès nagyon jó is.
Lehet újra kellene pasztàznod, ès a hőpàrnàkat is ki kellene cserèlned.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
Vettem egy hete egy r 580 at itt a phn egy tagtól.
A kartya terheles alatt 3 D furmark, Bf 2042, streszteszt lefagyott non stop.
Le lett szedve, és újra lett rakva a legfrisseb driver, de az sem segített. Aztán a friss driveren orsjel lett visszahuzva, de az sem
Ezután régebbi drivet lett felrakva, de akkor is fagyott.
Azutan a régebbi Driver alatt is vissza lett véve az orsjel, igy most nem fagyott ki a bf 2042 alatt.
Viszont az mennyire normális,hogy az egyik ventilátor 2 nap alatt 2x eset le?
Ez mitől lehet?[ Szerkesztve ]
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Gyuri27 #48780 üzenetére
Itt nekem is ilyen FPS-t hoz, és 100%-o hajtja végig a kártyát!
De a nyílt terepen pl Orosz állomásnál ott lement ilyen értékre.
De a kártya folyamatosan 100%-ban van használvaHa meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Megvalósítottam amit elképzeltem.
Megvettem a Arctic P12 PWM ventilátorokat, kicseréltem a gyári iszonyat hangos hűtésre.
Az eredmény magáért beszél, 80%os sebesség mellet de akár 100% mellett is teljesen hangtalan a kártya.
Hőmérséklet terén is javulás állt be, 80% mellett 5 fok, Rise of the Tomb Raider maximum 67 fokos volt.De ami a legjobb hogy semmi hangja a kártyának.
Viszont elképedve figyelem hogy 100% kihasználtság mellett egy FX8350 pocival is akár 25-30 FPS-re is képes leesni high és custum, high/very high beállítások mellett a nagy tereknél.
Kicsikét csalódott vagyok, azt hittem ez a kártya azért egy ilyen játékot simán elvisz 50-60 FPS-el FullHD-ban.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Viktor77
titán
válasz
Kareszovics #48777 üzenetére
Semmit.
Nincs VGA ami újan megéri az árát.
De az első nálam is a 6600-6600XT páros lenne, de ez sem éri meg az új árát.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz
Kareszovics #48775 üzenetére
De amúgy egyszerű, megveszed amit terveztél, 580 marad, ha tetszik amit látsz megtartod, ha nem, cseréled.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
válasz
Kareszovics #48773 üzenetére
Sok nem.
A mostani procid is elég jól kihajtja a vga-d. Nyersz valamennyit, de közel sem annyit mint amennyit belefeccölsz.
Jól mondja a kolléga, egy 6600-tal nem lőnél mellé, és az már szemmel látható különbség.
Ha jól olvasom, 300K-val számoltál, abba bőven belefér egy használt 6600 is.[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Az alábbi párbeszéd alapján, illetve a Ti tapasztalatok szerint milyen tartalék szabadulhat fel meglévő VGA-ban? Lesz-e "látványa" az esetéeges félgép cserének?
Köszönöm szépen válaszotok!
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
Gaboman
nagyúr
válasz
bobalazs #48767 üzenetére
Azt rendeltem hozzá, plusz az àtalakìtót hogy a GPU szabályozza a ventiket.
Mindenek előtt csinálok egy nagytakarítás a kártyán, rakok rà Arctic X6os pasztàt, meg tiszta alkohollal àrtakarìtom, kifújatom.Csilli, villa legyen mire a hűtès ideèr.Aztàn ha jól fog szerepelni az új cooler akkor megpróbàlon az RX590et beèrni vele, ki tudja, talán elèrhetem azt a teljesítményt vele.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz
bobalazs #48765 üzenetére
A közeli boltban ez a tìpus van
https://www.utangyartott-tonerek.hu/ID-Cooling-Cooler-12cm-TF-12025-PRO-WHITE-35-2dB-m?aku=34ac0ceae40b780f871f4c6ee1bde2b3
Itt a lègàramlàs 140m3 felett van, kèrdès mennyire hangos, most annak járok utàna.
https://www.pcx.hu/id-cooling-tf-12025-pro-black-huto-ventiator-12cm-fekete-180711?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA7se8BhCAARIsAKnF3ryrAzw0r3IqDeynMmcJlTt8p4laOGM48gQcspKg_usqJR_IvyXq5MIaAhTCEALw_wcB
500-1800 a fordulata, de az 500 az nekem elèggè soknak tűnik idle àllapotban.
Ez jobb lehet mint a P12?
[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz
bobalazs #48763 üzenetére
1 db van at F12-ből, akkor a chip fölè megvennèk 1 db P12-őt, ott a nagyobb légnyomás vègett.
Szerinted ez ìgy kivitelezhető vagy egyforma legyen mindenképpen rajta?Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
A véleményetek szeretném kikèrni, számomra az MSI rx580 Armor hűtèse nagyon hangos, a YouTubeon találtam egy videót hogy Arctic P12 pwm ventilátorokat tesznek fel a gyàri hűtèse helyett.Nekem itthon F12 pwm van, szerintetek az is jó lehet hozzà, vagy kevès lenne neki ès minden kèppen a P12 ajánlott.
Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv:
GHa meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
apszi
őstag
válasz
Cyberboy42 #48759 üzenetére
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek ötlete, hogy HDMI kábellel csatlakozva egy Lg c2-es tévéhez miért nem látom a gép betöltőképernyőit, így a BIOS-t sem? Onnan látom mikor a Windows már a bejelentkező képernyőt mutatja. Egyszerűen már nincs ötletem. Másik régebbi tévére csatlakoztatva látom a dolgokat. Mi lehet a baj? Driver legfrissebb, de a régebbivel sem ment. Kábel rendben. Secure bott mindegy, hogy ki, vagy be van kapcsolva. GPU prioritást kap boot-nál a biosban. Kifogytam az ötletekből.
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Hello!
Valaki tudja,hogy miért nem lehet flashelni bioszt volt bányászkártyára?
A másiknál működött,de ennél hiába veszi be,és írja ki gpu-z,hogy a bioszban megadott órajelen megy alapból,nem hajlandó boostolni,és az aktutális órajel marad a bányászos bioson.
Kártya:Powercolor RX 580 8 GBUnknown 9 awakening
-
GAbre
veterán
Hali!
Próbálok flashelni új bioszt kártyára.
De nem engedi:5.0.567-ban nincs a windows program.
Ha benne van régebbiben és elkezdi csinálni a végén: subsystem mismatch
Ha próbálom cmd-ben -f -p 0 és bioszal.Akkor is hibát ír.
Ezek után végre sikerült elkezdenie programnak,de kb 10-20 perce meg van fagyva gép,szóval 10 másodpercre rá,már beáll,mint a szög. :S
Persze újraindítottam gépet újra próbáltam,de újra fagyás lett vége.[ Szerkesztve ]
Unknown 9 awakening
-
Zatharigo
újonc
Hali, a Path of exile ramatyul néz ki. Mi elhet a gond?
https://www.youtube.com/watch?v=uzkagmVXkh4&ab_channel=Zatharigo
My config: (Windows 10 64 bit)
ATI Radeon RX 570 8GB
Gigabyte AB350M
AMD Ryzen 7 2700
16 GB DDR4 3000Mhz -
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48749 üzenetére
Ebben nem vagyok otthon.
Mikor nálam kicsi lett a monitor, akkor vettem egy 42"-osat.
Pontosabban: egy 42"-os plazma-TV-t, aminek a HDMI-bemeneteit használom a 2-3 PC-mhez 60Hz-en. A ritka játékos óráimat meg nem akartam akkoriban bonyolítani a több-képernyős üzemmóddal, ami aktív időszakaiban még RAM-ot és VGA-t is használna, elvéve ilyen módon a "játékoknak ezekből mindig kevés" gyakorlat alapján.Azóta a kedvenceim "Retro" kategóriásak lettek, a hw-teljesítmények duplázódtak én meg=>
lusta vagyoknincs időm átállítgatni/átszokni! -
gerisz23
őstag
válasz
gerisz23 #48748 üzenetére
Valószínűleg bekavar a programnak hogy az egyik monitoromat kikapcsolom (egyképernyős mód) mikor távolról használom a gépet.Visszakapcsolás után újra be kell töltenem a lementett beállítást,utánna működik.
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
gerisz23
őstag
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48746 üzenetére
Én az aktuális VGA-mról mentett Adrenalin beállítást mindig vissza tudtam tölteni.
Mit ír ki?
Arra tudok gondolni, hogy Az Adrenalin-nal az általa feltelepített beállítást mentetted le, de utána valamikor a Windows automatikus meghajtó-frissítési funkciója frissített( ami sokszor csak egy villanás, nem ír ki semmit). Ezután már az Adrenalin a megváltozott driverhez nem tudja/akarja, mindegy melyik miatt) betölteni a megváltozott driverhez az elmentett(másmilyen driver) beállítást.
Meg kellene próbálni letiltani a VGA-ra szóló automatikus driver-frissítést.
Utána újra telepíteni a korábban működő Adrenalint(pár perc), és Újraindítás után megnézni, hogy műxik-e?Kicsit idő-igényesebb, de sokkal biztosabb egy DDu-s driver-leszedés, csökkentett módban természetesen!
Egy nem tiszta (DDU nélküli) meghajtó-program telepítése után a lehetséges rendszer-összeomlás lehet, hogy teljes Windows újra-telepítést követel meg majd!
Nem pánikot akarok kelteni, "csak" nekem is volt már erre példa!
Nyerni akartam +3-4 percet (DDU nélkül)=> buktam 3-4 napot a kínlódással! ...kellett az összeomlott rendszeren lévő 90GB letöltés,+a programja! Brrrr...
-
JustG
csendes tag
Sziasztok!!
Van egy Rx470em 8gb rammal, sikerült jól beállítanom, elég jól hasít.
Jedi Fallen orderben full hdban epic beállítás mellett 60 fps felett megy, viszont nagyobb pályarészek elején van, hogy le esik 10 fps alá is és laggol erősen, más játékokban is.
Ez normális jelenség ezeknél a régebbi kártyáknál vagy más hiba lesz?
Elég zavaró mert közben lőnek általában.
A gépem egy xeon e5 2660v3, 32gb ddr4, 1tb m2 ssd wd 6000mb/s
Köszönöm,
FGeza
-
gerisz23
őstag
válasz
5leteseN #48739 üzenetére
Ezt kezdtem el tesztelni,60-63 fok között mozog játék közben,nem pörögnek fel a ventik csak ritkán.
A teljesítmény ha jól láttam max 80W 100%-os kihasználtság mellett.
A most beépített ventikel is finomhangolom,kellenek hogy lenn tartsam a hőmérsékletet.jelenleg csendes a gép.Köszi!Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48738 üzenetére
Én Adrenalin-nal állítottam be, teljesen jól működött, szerintem most is, csak most a másik MI-s gépet hajtom, és abban a VEGA 56=>64 van. Teljesen hasonlóan csináltam meg azt is, tök-jóóó.
Az Adrenalinból nem a legújabb kell, mert abban már asszem' nincs benne a 470-es(az 580-as sem). Emlékeim szerint az AMD driveres oldala jól javasolt nekem egy korábbi(nem túl régi) Adrenalin csomagot, amiben még benne volt az 580-asom meghajtó programja.
Szerintem ezzel kellene kezdeni. Lehet, hogy az Afterburner-rel s meg lehet csinálni, de én ehhez szoktam hozzá, az Ab-t nem nagyon ismerem.
A gyári beállítások feleslegesen magas feszültségre vannak állítva, hamar "megjön" a Hő-trotty-os letiltás és mellé az üvöltő ventik.
Ha a Yt-videókban leírt kisebb (majd beírod mekkora) voltokat beállítod, akkor a gyári hőkorlátozott teljesítménynél még kicsit több is áll majd rendelkezésre, és ha valahol 70-75% körüli lesz a max venti fordulatod beállítása, akkor elviselhető lesz a ventik hangja is.
Az Adrenalinnál az Egyéni alatt a bal oldalon vannak a venti-beállítások, nálam ez a VEGA56=>64-nek a "Csendes" célú, elmentett beállítása:
[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
válasz
5leteseN #48736 üzenetére
Lehet hogy nekem a maraton lenne a legjobb,AMD alkalmazásban van egy beállítás,egy csúszka segítségével lehet visszavenni a teljesítményt,a fogyasztás 115W-ról leviszem 80-ra akkor elvan 62 fok körül,nem üvöltenek a ventik,viszont FPS is leesik játék közben.
Raktam a gépbe most még 4 db ventitit,2 alul 2 felül a gyáriakon kívül,kb 5 fokot jelentett mínuszban a videókarinál,viszont még így is süvítenek a ventik 65fok körül.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48735 üzenetére
Vok'-vok'...
Én a Yt-ról néztem meg, kiválasztottam néhány rövidebb videót a frissebbek közül, és pikk-pakk megvolt.
Annyit érdemes eldönteni, hogy teljesítményt akarsz-e: kb +15%, +30% fogyasztás, zajos ventik, lehetséges "megfőződés"...
...vagy csendesebbet: "csak" 5-6-7% többlet teljesítmény, gyárinál kicsit kisebb fogyasztással, venti-zaj mérsékelt, és az is csak kb 85% VGA-teljesítmény felett.
...vagy "Maraton-üzemmód": a gyári -5-10% teljesítmény, csend, majdnem fele fogyasztás, végtelen élettartam(ha nem dől rá egy kávé. és nem esik a gépházba egy kalapács, stb-hasonlók...
Melyiket hozzuk össze?
[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
válasz
5leteseN #48734 üzenetére
Házba rendeltem Arctic ventiket,2 felül 2 alul lesz a gyáriakon kívül.
A kártya 2 db 8cm-sel van felszerelve,ma szét szedtem ismét ,MX4-el pasztáztam megint.Lehet hogy a csavarokat kellene jobban meghúzni,de egyelőre nem mertem.60-70 fok körül van játék közben a kártya,viszont hangosak a ventik.Eddig elvolt 50-60 fok között pár napja emelkedett a hőfok,de a pasztázás nem biztos hogy segített rajta.
Húzáshoz ,feszeléshez nem értek,de ha segítesz megpróbalom.Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48733 üzenetére
A hőpadok nekem jónak tűnnek.
A GPU-nál vannak már 10 feletti(akár 15-ös) hővezetéssel rendelkező, kevésbé neves(megfizethetőbb) márkák. 2-3-4 évre szerintem ezek sem kockázatosak.A ventiket nem látom. Két, vagy három ventivel tolja a kártya?
A venti tuningolást és másik oldalról is megtámogatnám(ha eddig nem tetted meg): kis alul-fesszel(undervolt), + kis MHz-ek a GPU-nak és a VRAM-nak!
Nálam a VEGA 56(64-esre BIOS-villantott állapotban) a "gyári" 3600+as pontról kevés többlet venti-zajjal megbízhatóan, tartósan hozza a 4200 körüli Unigine Extreme 1080p pontokat. Mindkettő a 64-es helyzetre vonatkozik természetesen.
Ezért a közel 20%-ért, ezért már érdemes lehajolni.
Szerintem az 570-es is hoz hasonlót! Ha ez megvan, akkor szerintem nem lesz érdekes a venti oldala.Ha mégis kell további venti+, akkor megyünk arra is.
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!PowerColor Rx570 Hűtését lehet valahogy tuningolni?Extra hűtőt rátenni pl?
Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F, FSP Hyper 550W 80+Pro,Rx 570 4 GB,G.Skill Rip Jaws 2x8 Gb
-
brabbitz
aktív tag
válasz
tatabike #48727 üzenetére
Ahogy írtam is kb.
Másik Adrealin felrakása nem javított volna, az Adrealin telepítője nem sok mindent töröl, csak a vezérlőpultot és azok integrációs DLL-jeit.DDU-val megúsztad volna a Windows reinstallt. Mindenestre, ezek után érdemes békén hagyni majd a kártyát, mert pl ha cserélsz 580-ról 590-re, akkor is elszokta ezt játszani, pedig full u.a a kártya. Nem minden esetben, de már volt meglepetés.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz
bobalazs #48726 üzenetére
De, megcsináltam. Itt hentergett két napig minden villany nélkül. Aztán összeraktam, de semmi. Ha akarsz vele játszani, neked adom
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
brabbitz
aktív tag
válasz
tatabike #48724 üzenetére
Az is megér egy próbát.A DDU a még meghalandó lapon személyes véleményem szerint egyáltalán nem futott le normálisan. Az a probléma hogy megpróbálhatod újratelepíteni önmagában mégegyszer az AMD Software-vel, nem valószínű hogy beválik. Nekem legalábbis csak DDU segített.
De ez esetben jobb ha újratelepíted a Windowst. Bár, ha gondolod ránézek linux live cd-ről hogy van e hang ott.(bármiféle mókolás nélkül) Ez esetben te is megtudnad nezni hogy a driver fukarkodik vagy a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
-
tatabike
őstag
válasz
tatabike #48721 üzenetére
Megoldottam a problémát. Asus lap kuka, Gigabyte beújít. Minden más változatlan, meg az is, hogy továbbra sincs hang a HDMI-n. Sőt, a hangbeállítások meg sem jelennek az Adrenalin-ban. Aida szerint van AMD hangketyere az RX580-on, de a windows szerint nincs. Sőt, a windows szerint semmi nincs, mert egy piros x-et tett a hangbeállítás ikonja mellé.
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
tatabike
őstag
válasz
Csupingo #48718 üzenetére
Hát, a lap kuka. Visszatettem az i5-öt, egy ramot, és semmi mást nem kötöttem rá. Forgatja a ventiket, de se BIOS, se semmi, még az USB-kre sem ad áramot. A monitor bejelez, hogy HDMI1-re van csatizva valami, de ennyi életjel, csak a főkapcsolóra reagál a tápon. Végigpakolgattam a slotokban a ramot, semmi. Veszek egy új lapot, aztán kész. Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz
Csupingo #48716 üzenetére
Gondolom a BIOS reset lapfüggő, vagy csak vegyem ki az elemet? Emlékeim szerint valahol hentereg egy i5 procim, visszateszem a xeon helyett, hogy legyen alaplapi vga, mert így csak az 580 van.
-
Csupingo
veterán
válasz
tatabike #48715 üzenetére
Egyesével próbálgatni kell. Bios reset, aztán minden meghajtó lehúzva, csak 1 memória kezdésnek, hol ide, hol oda téve, stb. Ha van másik vga foglalat, vagy kártya, azokat is megnézni...
Utoljára nekem egy hibás ssd miatt nem indult el a gép.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
tatabike
őstag
válasz
Apucy01 #48714 üzenetére
Én elhiszem, de akkor mitől van az, hogy bekapcsolom a gépet, és még a BIOS sem töltődik be? Amúgy egy Asus BM85-E-ről van szó. Nemrég került bele egy xeon proci, de működött vele. Került bele 32GB ram, na akkor kezdődtek a bajok, visszaraktam a régi ramokat, megint jó lett. Aztán jött ez, hogy nincs az RX580 HDMI-n hang. Alaplapi vga-ról nem tudom kipróbálni, mert a xeon prociban nincs apu. Na, és akkor letöröltem a DDU-val a hang drivereket, és azóta tégla a masina. Ennyi történt. Ebből kéne kihámozni, minek van és mi baja. Vegyek egy új lapot?
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz
brabbitz #48711 üzenetére
Voltak furcsaságok előtte is, de ilyen véletlen nincs. Egy alaplap még akkor is reagál valamit, ha nincs benne proci. Na mindegy, majd valami lesz...
-
brabbitz
aktív tag
válasz
tatabike #48709 üzenetére
Ott valami nagyon más probléma (...is?) van. Egyébként a GPU-t kellett volna kiválasztanod. A program csak egy valamire jó - de arra nagyon jó -
letörölni a VGA drivert, ez esetben az Adrealin Software-t.
Én csináltam csökkentett mód nélkül is, úgy is megy, de egyébként a program többször is figyelmeztet, hogy ajánlott csökkentett módban indítani.[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz
bobalazs #48708 üzenetére
Uncsi, ja. Letöltöttem, gondoltam letörlöm a hang drivereket. Kb. 10 percig tartott az újraindítás, aztán gyakorlatilag tégla lett a gépböl. Se Bios, se USB, se Vga, se boot, semmi nem működik, csak forognak a ventilátorok. Még a hardver resetre se reagál. Jó kis cucc ez.
Ja, egy valami jól müködik, a tápon a hálózati főkapcsoló. Csak azzal lehet kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
Sziasztok,
RX580 kártyám van, Sapphire Nitro+ 8GB. A bajom az, hogy egy win10 újratelepítés után nincs hang a HDMI-n, nem is lehet kiválasztani a HDMI-t kimenetnek, sőt, az Adrenalinból is eltűnt minden hangbeállítás, viszont a VGA driverek listájában ott van az AMD hang driver. Csak a Realtek hangkimenet működik. Mit csináljak, hogy legyen hang HDMI-n? Köszi.
-
negro
őstag
-
5leteseN
senior tag
Akkor inkább az az irány lehet a függőségi problémánál, hogy az új Adrenalinból kikerült valami, ami kell a régi játékna, és az benne van a korábbi A-ban.
Szerintem valami nemzetközi fórumban lassan lesznek erről hírek.
Itthon a kisebb "merítés" miatt kisebb az esély a megoldást jelentő infóra!Az irány talán jól tippeltem, de a konkrét megoldás megkeresésére nincs ennél sokkal több időm, és bevallom nem is vagyok benne érdekelt! Nekem kb ennyire futja.
A korábbi Adrenalin sem jelent (sok) hátrányt az infóid szerint!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Nők, nőügyek (18+)
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest