Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz pjen #121162 üzenetére

    Egy teny a nagyvilagbol :

    "Világviszonylatban a leukémiák a 11. leggyakoribb daganatos betegségnek számítanak, 2012-ben becslések szerint 352 000 új eset fordult elő a világban, ami az összes rákos megbetegedés 2 százalékát tette ki.[4] "

    Egy masik teny a nagyvilagbol :

    "A leukémiák a leggyakoribb gyermekkori daganatos betegségnek számítanak, a 15 év alattiakban előforduló tumorok 30 százaléka leukémia a fejlett világban.[7]"

    Teny a nagybilagbol pt3 :

    "The NCITrusted Source reports that leukemia makes up about 3.2 percent of all cancer types in the U.S. Experts expect about 61,000 new cases to be diagnosed in 2021 and almost 24,000 deaths."

    Allitas a cikkbol 1:

    "A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság legfrissebb adatai szerint november 13-ig mintegy 84,4 millió 3-11 éves korú gyermeket oltottak be, ami az adott korosztályban élő lakosság több mint felét teszi ki."

    Allitas a cikkbol 2 :

    "Li azt állította, hogy legalább nyolc gyermek halt meg leukémiában az utóbbi időben Szucsou körzetéből, ahol ő él."

    Osszegezzuk segitek neked : egy BitcoinBazis (ezt azert hangsulyoznam ha nem haragszol) cikk focime, hogy tobb tucat gyerek hal meg leukemiaban kinaban. A cikkben az elso konkretan elhangzo szam ezen gyermekek halalozasat illetoen 8. Kiirom : | nyolc |. Az a tobb tucat helyett az EGY tucatnak is csak a 66%-a. Ehez jon hozza a teny (ez nem a cikk allitasa mar, ezek mar a tenyek) , hogy a leukemia nem gyakori, nem nagyon gyakori, hanem konkretan a LEGGYAKORIBB gyeremkkorban elofordulo daganatos betegseg.
    A cikk szerint nov13.ig (ami kozel fel eve elmult), mar addigra is majdnem 85 millio ( szammal hogy jobban lasd - 85.000.000 ) gyereket oltottak be. Ha az elmult fel evben egyetlen egyet sem, akkor a kepletunk a kovetkezo :

    85.000.000 oltott -> 8 halott. De tudod mit, nagyvonalu leszek. A cikk azt hazudja , tobb tucat. Annyira nagyvonalu leszek, hogy felszorzom neked egyenes 125-el, az 1.000 szep kerek. Ennyi gyerek ugyan nem halt meg, de az 1.000 az tobb mint 80 tucat, meg egy szep kerek szam. Ha feltesszuk hogy ez igaz (tenyleg, legyszi olvasd el ezt is : NEM IGAZ) , akkor a halalozas 85.000 beoltott gyermekenkent 1. Egy. E-G-Y. Az 1:85.000 odds.

    Engedd meg, hogy kontextusba helyezzem neked mit jelent amikor valami 1:85.000 valoszinuseggel kovetkezik be:

    - 15X (!) nagyobb az eselye, hogy meghalsz egy altatasos mutetben, de nem a mutet miatt, hanem az ALTATAS miatt.
    - tobb mint 4x (!) akkor az eselye, hogy meghalsz autobelesetben akkor is , ha nem vezetsz hanem gyalogos vagy (!!)
    - ezt direkt a vegere hagytam, hogy itt mar tenyleg erezd :
    1,5x (jol olvasod, 1,5X) nagyobb az esely, hogy ONYGILKOSSAGBAN halsz meg, mert arra a magyarorszagi odds 1:50.000 . Valoszinubb, hogy sajat magadat olod meg, mint az, hogy oltastol leszel leukemias gyerek MINDEZT UGY, hogy a cikkben targyalt halalozasok szamat felszoroztam a 120 SZOROSARA.

    Na, erted ?. Eszem faszom megall, hogy ti milyen valosgban elhettek mikor ezeket atgondoljatok es nem az jon ki mint amit levezettem. Soha nem akarom megtapasztalni ezt a szintet.

    elarulok egy titkot : 85millio gyerek kozott lesz olyan is aki lebenul, olyan is aki tudorakos lesz, lesz aki ongyilkos lesz, majrakos, borrakos, vak, suket meg meg olyan is, aki autobalesetben hal meg es olyan is akit a vonat elut. Nem gyanus , hogy 85 millio gyerekbe termeszetesen is belefer 8 vagy akar 244 leukemias is ? Tenyleg nem ?

    [ Szerkesztve ]

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák