- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz philoxenia #62550 üzenetére
Értem
Az örökítőanyag kimutatása mire jó egyébként?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz philoxenia #62548 üzenetére
Olvass vissza és értelmezz! Ha nem megy ne erőltessük.
Mi van, elfogyott otthon a pálinka? Nem szoktál ennyire barátságtalan lenni! Mondd azt, hogy nem kommunikálsz velem vagy valami, de az ilyen megfogalmazás hasonló választ szül, én meg nem vagyok odáig ezért az értelmetlen mondatokkal való vagdalkozásokért.
béka!
Siratóasszony vagy inkább mint látó....
Is!
Sokadik alkalommal szólsz bele egy másik Fórumtaggal folytatott vitámba.
Ja bocs, nem tudtam, hogy ez egy
privát
vita. Öööö mármint atopikban
....? Szerintem belefér, szerinted nem?[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz bigdady #62551 üzenetére
A vírus mindenkinél más időt tölt a szervezetben. Az enyhe tünetes embereknél esetleg mire kimutathatnák, már nehéz lenne kis mintából. Az antitestek minden vírusfertőzés esetén sokkal tovább kimutathatók, tehát utólag is lehet tudni, hogy fertőzött volt-e az illető... Azon (tünetmentes) ritka esetekben, mikor egyáltalán nincs kimutatható antitest, nagyon enyhe lehetett a fertőzés és mondjuk már a felső légutakban elpusztult a vírus.
-
Ezekiell
veterán
válasz bigdady #62551 üzenetére
Hogy megtudd, aktuálisan van-e benned vírus, azaz fertőzött vagy-e.
Szerk: azt azért hozzá kell tenni, hogy a PCR nagyon érzékeny, kimutat nagyon kis mennyiségű vírust is, akár elenyésző mennyiségűt is. ami mondjuk el lezajlott fertőzésé végén van benned, amikor már "gyógyult" vagy.[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Ezekiell
veterán
válasz philoxenia #62556 üzenetére
Hogyne, persze, a mintavételnél jön be az emberi hiba, ezért kell azt szakképzett embernek csinálnia nagyon pontosan.
Vérből antitesteket lehet kimutatni tudtommal, nem magát a vírust. Legalábbis az elérhető teszteknél.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
-
Ezekiell
veterán
válasz bigdady #62558 üzenetére
Igen, neked a szerológiai teszt kell. Vérből antitest teszt, az megmondja, voltál-e covidos (persze van némi hibalehetősége, mint a PCRen kívül kb mindennek).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
nagyúr
válasz philoxenia #62555 üzenetére
Nem olvasol vissza a threaden, vagy nem érdekel, vagy nem akarsz
Nem akarok, mivel végigmentem a thread-en és értelmeztem is, aztán írtam, amit írtam.
Amúgy pont nem fogyott el tegnap óta van csak itthon, azelőtt whisky volt csak...
Értem, akkor a hirtelen váltás.....
Olvasva pár utóbbi hsz-ed, az a gyanúm, hogy már rendelsz is a vasútnál.
Hív a vasút, műt a MÁV! Imént mondtad, hogy aki nem szakember......[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #32839680 #62564 üzenetére
Ajaj, ez 50%-ban mindenképpen rossz! Mer'ugye vagy eddig tartottál marhabaromnak vagy ettől kezdve! Sejtem én, melyik igaz.
(#62566) morgyi
Ja, tényleg, már ugye amikor nem Siratóasszony, ha már kolléga erre is felhívta a figyelmet!
Amúgy a PH standard szerint ha van normál Covid topik, miért ne lehetne itt a nem komolyba offolni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #32839680 #62566 üzenetére
Johny azért kékcimkésben nem olyan ramaty!
GoT Edition...azannya! Ilyen is van? No erre kíváncsi lennék. De mindenképp meg kell inni ahhoz, hogy tudjam milyen. No inkább majd meséld el. Bár időnként akár kivételt is tehetnék, ki tudja meddig tehetjük!
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz bohoc71 #62540 üzenetére
Alapvetően akár nyálból, orrváladékból , vérből vizeletből is kimutatható lenne, de sokkal több időt kellene várni az eredményre, és lényegesen megbízhatatlanabb lenne a teszt. ( Van is vérből gyorsteszt, de nagyon pontatlan)
Tudtommal azért kell annyira hátul (orrgarat) "túrkálni" mert ott lép be a vírus a szervezetbe, ott szaporodik, ott van a legnagyobb koncentrációban.
A nyálban, takonyban már hígulva van sok hasonló markerrel rendelkező fehérje társaságában, ezért az azonosítása, lassú, és pontatlan folyamat.
A fertőzés továbbadására elég az a mennyiség is ami a nyálban, (csulában) kilélegzett micropárában (aeroszol) utazik, de pontos detektálására sajnos még nincs megfelelő technika. Vannak már bíztató eredmények új eljárások, sőt kutyákkal is próbálkoznak néhány országban, előbb utóbb lesz megbízható nyálteszt is .
Jelenleg azonban az egyetlen , viszonylag olcsón, minden országban elérhető megoldás a PRC metódus.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Ezekiell
veterán
válasz bigdady #62562 üzenetére
A szerológiai tesztet nem jelentik le, azt nyugodtan csináltathatsz. Az csak azt mutatja ki, hogy voltál-e covidos. Ha arra vagy kíváncsi, hogy most covidos vagy-e, akkor garatmintából kell tesztet csinálni, és ha az pozitív, azt (elvileg) lejelentik.
-
S e t h
nagyúr
válasz philoxenia #62525 üzenetére
Van annak vmi oka, hogy rendszeresen közlöd az életkorodat? Főleg ha már megjelenik az is a kommunikációd során a másikkal szemben, hogy " fiatal vagy".
Vagyis lesz esélye másoknak is, akik elérik ezt a kort?This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Ezekiell
veterán
válasz #32839680 #62566 üzenetére
Ú, ez nekem is benn van a vitrinben, bár mostanában a bourbonok felé csúsztam el, ár-értékben egy Four Roses verhetetlen (de ha megszorzom kettővel az árát, akkor is, az a durva)
-
lacafaca
addikt
-
zsolt_64
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz #32839680 #62578 üzenetére
A sima az nagyon selymes, csúszós cucc, a single barrel erősebb (alkoholfokban/ízben is). Nekem a sima jött be, de van itthon single barrel is :)
-
bigdady
nagyúr
-
catroot
veterán
Fú, ez a szaglás elvesztés durva.
Vaktesztet csináltattam a feleségemmel, hogy kitaláljam milyen ételek/italok vannak az orrom alatt.
Egyiket sem tudtam megmondani.
Max. tényleg azokat érzem, amik nagy koncentrációban vannak és erős szaguk van (kézfertőtlenítő, ecet stb).
Íz esetén kb. ugyanez. Ananászlevet kóstoltam. Az ananász íze egyáltalán nincs meg, viszont az édes/savanyú/csípős ízek mennek úgy ahogy.
Kb. most kezdem felfogni, hogy tényleg benyeltem ezt a mocskot."I live in the weak and the wounded, Doc."
-
nagyúr
No lassan több alkesz lesz itt, mint covidos, ha így lecsap mindenki a jobb nevekre. De nem baj, azt már ismerjük! De ezek a mindenféle nyakatekert nevű külföldi piák, mikor vannak igazi jó magyar pálinkák is.... no de legalább OldBossDragon rendeset iszik!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #32839680 #62578 üzenetére
Chivasra en radobnek meg picit es vennek valami jobbat.
picit feljebb pl ott a Talisker 10yo (illetve meg picit feljebb a 16yo), azok hasonloak, viszont merfoldekkel jobban egyben vannak. Laphroaig Quarter quask is hasonlo, a sima 10yo sajnos nagyon szor izre.
Jonny Walkerbol a zold ami finom (es pl USA repteren a duty freeben ar/ertek bajnok 80 USd korul a liter), de az reszben pont Taliskerbol van keverve. a piros es a fekete tudja a jegyeket, de mindketto nagyon kusza. a double matured feketenel meg igazabol picit dragabban mar kezdodnek a single cask Islayk.
hasonloan smooth cuccai meg a Nikkanak vannak, az Orochi 10yo szinten ar/ertek bajnok volt, de sajnos mar csak a blendjeiket lehet kapni. meg 60 euroert ott volt a Yamazaki 12yo ami siman a legjobb volt 60 euro alatt, ahogy viszont kivezettek a piacon mar jo esetben ennek a duplajaert se talalni, pedig eszmeletlenul lean.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #32839680 #62594 üzenetére
ah en sem ertek hozza am . en is csak barati kor alapjan szedtem fel, aztan egy idoben ha valami miatt unnepeltem (pl valami szakmai eloremenetel) akkor vettem egy uj uveget. nem feltetlenul nagyot vagy dragat, de single caskbol parat vegigprobaltam .
vegul a dolognak ott lett vege, amikor egy idoben kb kethavonta mentem uj uvegert amit vegul nem volt idom meginni, es ott volt a szekreny 20 kulonbozo uveggel jellemzoen az Islay / japan / sved single cask vonalrol. most, hogy evek ota nem vettem uj uveget ezt sikeresen leredukaltam 10 korulre, de pl csak Lagavulin 16bol haromfele variansom van itthon meg igy is.
ja meg ha elvezni akarod, szerezz Islay taster poharat, single cask vonal nagyon meghalalja.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Z.É.T.
őstag
📈🎄Rövid gondolatok estére
Özönlenek a konkrétabbnál konkrétabb bemondások, R0 és platózás tekintetében is. Megjegyezném, hogy ilyen minőségű és mennyiségű bejövő adat mellett egyikről sem lehet megalapozottan beszélni. Fő minőségi indikátorként a pozitivitási arányra gondolok a tesztek esetében, ami az utóbbi 4 napban megint növekedést mutatott (18%->22%). Így a platózás is lehet diagnosztikai kapacitási telítődés eredménye és hamis képet festhet a valós járványról.
A lényeget véssük az eszünkbe, az a leginkább gyakorlatias megoldás: ☝️nagyon nehezen elért javulást rendkívül gyorsan semmissé lehet tenni.☝️ Így felelősen erről lehetne beszélni és arról, hogy még amennyiben javulás is lenne a következő hetekben a Karácsonyunk mindenképp visszafogott kell hogy legyen, hogy a közösen elért áhított javulást meg is őrizzük. Van arany középút, egyéni kockázatértékelés és józan döntések, járványügyi intézkedések - Viselkedjünk ezek mentén.
Mellékelt képen az USA jelenlegi helyzete, ahol éppen a harmadik hullámot élik meg és nyakukon a hálaadás napja - ez komoly tanulságokkal fog szolgálni a mi karácsonyunk tekintetében is.Ugyanezt érzem a kommunikáció tekintetében, nyílt, következetes, érthető és tiszta kommunikációra van szükség és nem bemondásokra. Egyébként ezt a hibát az USA-ban is elkövették, íme egy informatív videó (angol)
Egyéni felelősség, a kisebb kockázatű helyzetek vállalása, odafigyelés - ezt tudom javasolni amíg megérkezik a startégiai felszabadítás a széleskörűen elérhető vakcinák képében...valószínűleg jövőre.
Addig is nézzük a dolgok jó oldalát és azt, hogy talán most vissza tudunk találni a Karácsony igazi értékeihez, a kötelező bevásárlások és országjárások nélkül, talán nem akkora családi összejövetelek képében mint eddig, talán ezúttal külön egymástól de mindenképpen egymásért.
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info