Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Az oktatást miért nem helyezik át a stadionokba? Ott nincs vírus. A szórakozóhelyeken pedig este 11.-ig.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Rive
veterán
válasz Stanlee #41900 üzenetére
A baj ezzel csak annyi..
Nincs ezzel semmi baj, a korosztály szerinti eltérések már tavasszal is téma volt, a halálozás nyári beesése (párhuzamosan a fertőzöttek átlagéletkorának csökkenésével) ~ június vége óta téma, satöbbi. Ez mind benne van a pakliban, beszélgetünk róla, találgatunk.
Baj akkor kezdődik amikor néhányan ezeket a darabkákat arra kezdik használni, hogy akkor ez csak egy nátha, és nem kell semmit se csinálni, és nem fogják fel, hogy a gyerekek egyszercsak (többségük minden délután) hazamennek az iskolából az ősökhöz, például.
Azok a tavaszi növekmények nem mentek sehova. Ugyanolyan elb@száshoz továbbra is ~ ugyanolyan eredmények tartoznak
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
nagyúr
válasz azbest #41894 üzenetére
Ahogy többen is említik a tavaszi hadjáratot, sok következtetést le lehet vonni belőle, ahogy azt is, miért és milyen csoportoknál alakult a halálozási stat úgy ahogyan és miért húzódott vissza mostanra épp az előbbiek okán. Nyilvánvaló, hogy a nagyon gyengék, betegek, idősek nagyobb számban hunytak el, később viszont ez a réteg logikusan jóval csekélyebb, így csökken a halálozási hajlandóság is.
Ami itt tavasszal volt pro/kontra, arról jobb nem beszélni. Várjuk a megbízható vakcinát, oltást.....egyébként meg a közelgő őszi/téli időszakra kifejezetten hasznos a kötelező maszkviselés.
A kórházi passzivitásról sincs értelme beszélni, mert az a sok tízezer ember, aki nem jutott megfelelő vizsgálathoz, nem tudni milyen hatás éri emiatt hossabb távon. Az viszont igen szomorú, hogy javult a halálozási stat amiatt, mert sokan nem kerültek be a halálgyárakba!
(#41892) t72killer
Ha vontak is le bármilyen következtetés, valamilyen okból ezeket elvetették. Talán pont azért, amit említesz is, ez nem Ázsia.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Kékes525
félisten
Olyat olvastam, nem tudom, hogy igaz e, nem tudom, hogy a rendelet engedi e: Szegeden kitalálták, hogy 23-kor bezárnak és éjfél után újra kinyitnak. Nem lenne benne a rendeletbe, hogy mikor lehet másnap nyitni?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Kékes525 #41905 üzenetére
[Magyar közlöny - 23.00 után, 06.00-ig tilos az ott tartózkodás]
De láttam azóta külföldi egyetemistáknak buliszervező csoportban, hogy akkor picit hamarabb lesz a pia akció, s a beerpong, meg a karaoke.
Viszont az A38 pl. emellé előírja a kötelező maszk-használatot is. Nem sok másik helyen láttam eddig ezt.I am having fun staying poor.
-
cettlee
őstag
válasz Jablocskov #41908 üzenetére
benne van hogy reggel 6ig nem lehet a szorakozohelyen vendég
-
titán
Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most szembe kell néznünk a második hullámmal. Most már fölkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul felvértezve egy nemzeti konzultációval...– vezette fel Orbán Viktor szerdai bejelentését, [link]
Több mint 6 ezer egészségügyi dolgozó hagyta el a szakmát tavaly május ótaTombol a munkaerőhiány a magyar egészségügyben a koronavírus közepette
Köszönjük.
-
t72killer
titán
Ez valóban így van, csak nem sokmindent tudnál felsorolni, ami 1% vagy afeletti halálos veszélyt+x%esélyt jelent maradandó egészségkárosodásra normális életvitel mellett. Ez kb a közepesen forhalmas főúton zebra nélküli átkelés esete - ami azért nem "normál" húzás.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ooloo
őstag
válasz t72killer #41912 üzenetére
Az egyik orvos rokonom azt mondta , hogy az emberi egészségre 40 év a garancia . Nyilván vannak "készülékek" amik tovább bírják . És akadnak olyan "készülékek" is , amik a megvásárlást követően mennek tönkre . Egy egészséges embernek meg sem kottyan a covid19 vagy az influenza . Egyszerűen átmegy rajta ... felfogható egyfajta tesztelésnek , amit a természet végez el . A 40 éves kor alattiak között alig akad , aki vírusos megbetegedés vagy annak szövődményeibe belehal . A garancia időn túl minden nap ajándék ..... Örökké szeretnénk élni ? Ja .... de ez nem fog menni .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Braavos
tag
Egy csoportban osztotta meg ezt a linket valaki, első körben 2 perc után kikapcsoltam, majd utána végig néztem, szerintem érdemes, ha az ember az igénytelenség mellett képes a következtetéseket levonni a videóból:
[link]Függetlenül attól, hogy milyen a stílus, jól mutatja, hogy a szegényebb rétegek hogyan viszonyulnak egyre jobban a vírushoz, és az egész pandémiás....""helyzetkezeléshez"".
Ebben a topicban is rengetegszer is feljött a téma, hogy hogyan mutatnak a vezetőink példát a maszk (nem)hordásával.. Ez a nő is erre hivatkozik, hogy például a miniszterelnök, a külügyminiszter nem egy, nem kettő, nem három alkalommal jelenik meg nyilvános helyeken maszk nélkül, de ennek ellenére elvárják, hogy a pórnép hordja becsülettel.Az biztos, hogy ez a ("vírus")videó, napokon belül, de talán már a hétvégén is több ezer megosztásnál fog járni, ki tudja hány hasonló van, és félek, hogy pont emiatt, hogy ez emberek egyre inkább szkeptikusak lesznek a vírussal kapcsolatban, fog egyre inkább mélyülni, és elhúzódni mind az egészségügyi, mind a gazdasági válság..
A hozzászólók többsége helyesel, egyetért, gratulál, és annak ellenére, hogy nem értek vele egyet, nem tudom azt mondani, hogy nincs sok dologban igaza.
A környezetemben is egyre több az olyan ember, aki kulturáltan megfogalmazva, de hasonló érveket hoz fel, és egyre inkább szkeptikussá válik.Más téma, de nálunk tavasszal rögtön home office-t rendeltek el, most viszont arra hivatkozva, hogy a kormány sem tervez szigorúbb intézkedéseket, és ",mégsem annyira komoly ez az egész", be kell járni. Kíváncsi lennék hány ilyen munkavállaló van még, aki ilyen munkáltatói döntések miatt dolgozik a munkahelyéről, terhelve ezzel feleleslegesen például a tömegközlekedést, növelve a kockázatokat.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz nubreed #41873 üzenetére
Nézd,táv gyógyítás történt,holott kiejezetten kérték,hogy ne legyen.Viszont régi igazság,hogy a pálinka kis mennyiségben orvosság,nagy mennyiségben gyógyszer.Egyszer a kertészeti egyetem valamilyen fokú vezetőjével volt interjú.Kifejezetten azt mondta az igazi gyümi pálinkában,egy csomő élettanilag fontos anyag van.Ja és a normaflor adagolása a kiszereléstől függő.Nem mindegy,hogy kapszula vagy műanyag tartály.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Bocs, gondoltam megengedhetem magamnak, hogy "tàvgyógyítok" itt, amennyiben az, hogy feleslegesen senki ne szedjen antibiotikumot, de ha már mégis, szedjen probiotikumot, annak számít. 72107, ez a pecsétszàmom leellenőrizheted, van két szakvizsgám, ami feljogosít,
A Normaflore dózisa ugyan az, ha kapszula, ha fiola, akkor is . Túladagolni meg nem igen lehet.
A pàlinkàról írt legenda meg legenda! A vörösbor tényleg egészséges, napi 1 pohár a WHO ajánlás, van benne rezveratrol és számos más antioxidáns. A pálinkában etil alkohol és bizonyos a gyümölcsre jellemző szintén ledesztillàlódó éterek vannak. Rossz desztillálàs esetén metil alkohol is, de az rég rossz. Kis mennyiségben az alkoholnak van kardio protectiv hatása, de az a napi 1 pohár bor, 2cl pálinka, nem az általad írt 3x1...My name is Bond, James... Dean.
-
pjen
félisten
válasz Memmaao #41919 üzenetére
Napi adag
Normaflore kapszula
(2 milliárd/ kapszula)
Normaflore belsőleges szuszpenzió
(2 milliárd/ 5ml)
Normaflore Extra
4 milliárd/ 5ml belsőleges szuszpenzió
Normaflore Max Instant
6 milliárd belsőleges por tasakban
Ajánlott használat
Antibiotikum-kúra és akut hasmenés esetén
Antibiotikum-kúra és akut hasmenés esetén csecsemőknek és gyermekeknek
Antibiotikum-kúra és akut hasmenés esetén az egész család számára
Antibiotikum-kúra és akut hasmenés esetén felnőtteknek
Csecsemőknek
---
1-2 műanyag tartály tartalma
1 műanyag tartály tartalma
---
Gyermekeknek
1-2 kapszula
1-2 műanyag tartály tartalma
---
Felnőtteknek
2-3 kapszula
2-3 műanyag tartály tartalma
1 tasak tartalma
csak úgy. -
ooloo
őstag
Általánosságban kijelenthető... ehhez nem férhet kétség . Ha egy egészséges embernek megkottyan , ott vannak a háttérben fel nem derített kockázati tényezők . Olyan , mint egy program .. rosszul van megírva ? Törli a rendszergazda . Ez az igazság ... Ettől még , mint egyén , nagyon sajnálok minden halálesetet .
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
lacafaca
addikt
az alkohol a legminimálisabb mértékben is méreg a szervezetnek, az ilyen önigazolások csak alkohol nélkül élni képtelen embereknek a magyarázkodása...szóval nem, az alkohol semmilyen formában és mennyiségben nem fogja megmenteni semmitől senkinek az életét , nettó önámítás.
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Daffni2 #41885 üzenetére
wikipédiáról: "A pánik kétségbeesett rémület, amiben a menekülési kényszer felülbírálja a józan észt. A pánik gyakran bekövetkezik katasztrófahelyzetek során, és a hatása alá került személyek saját testi épségüket is veszélyeztethetik."
"Ilyenkor nem tartjuk be a viselkedési normákat, és az egyéni viselkedés sokszor függ mások viselkedésétől. "
"felbomolhat a kooperáció, és az egyén kerül előtérbe"Ez inkább a tagadókra illik
Annyira menekülnek a betegség tudata elől, hogy az felülbírálja a józan észt.
Tagadják a maszk előnyeit, tömeg rendezvényekre mennek, ezzel a saját testi épségüket is veszélyeztethetik.
Elhiszik Gödény és Lenkei butaságait és birkaként, nyájba tömörülve követik őket.Míg akik elhiszik, hogy van vírus:
Próbálnak tájékozódni a hatásairól, terjedéséről. Megtesznek mindent (maszk, távolságtartás), hogy elkerüljék, amíg az kevesebbe kerül, mint a vírus várható hatása.
Mivel nem esünk pánikba, be tudjuk tartani a meghozott szabályokat is, így magunkat és másokat is védünk.Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
lacafaca
addikt
Maradjunk annyiban, hogy kis mennyiségben tolerálja a szervezet, de semmiképpen nem hasznos maga az ital alkoholvegyülete, max a többi összetevője.
#41928 egs
semmi baj a minimális alkoholbevitellel, ha nem rendszeres és jólesik, én idült anti maradok már, de ez meg legyen az én bajom
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
MaxxDamage
félisten
válasz Memmaao #41937 üzenetére
Ez komoly!?
Emlékszem arra a normaflore cuccra, mikor megjelent.
Gyomor/bélrendszer gondom volt és doki olyat irt fel...én inkább kihagytam és a szervezetre bíztam (megoldotta) most a tüdő gondot a szervezet nem oldja meg, így az antibiotikum talán megoldja, de szerintem az sem. Lehet a régi acc többet érne.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
-
Asbee
veterán
válasz Memmaao #41937 üzenetére
Minden tiszteletem, de a normaflore a legalja legalapabb probiotikum. Van számos sokkal jobb, aminek értelme is van. Kár rajta vitázni, legjobb nem megvenni.
Egy doboz azi sandoztól meg azért na.... Volt olyan évem több doboz levofloxacin, ciprofloxacin ment le, mindenféle mellékhatás nélkül. Se gyomor , se semmi emésztési. Utána sem, főleg nem másfél évre... -
Csatravi
senior tag
Egészségügyi dolgozókat vezényelnek az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe
Hogyhogy, hisz azt mondták a fejesek hogy nincs semmi probléma?
Mégis?
Sz@r ügy mikor szemrebbenés nélkül az emberek szemébe hazudnak és pár nap alatt lebuknak. Igaz ez őket soha nem érdekelte. -
titán
Szerintem nagyon nem mindegy milyen antibiotikumról van szó, milyen hosszú ideig és mennyit szed belőle az ember. Én is szedtem már többfélét, de csak 1-1 kúrákat és kész, nem volt belőle gondom. Egy kollégámnak viszont hosszabb ideig nyomatták az antibiotikumot (nem emlékszem pontosan melyiket) és utána volt vagy 1-1,5 év mire úgy ahogy rendbejött. Egy csomó mindent nem tudott megenni, mert vagy fosott mint a murányi kutya, vagy csak nem érezte jól magát tőle. Minden napra megvolt neki, hogy mit ehet reggel-délben-este és mennyit. Ezen kívül a folyadékbevitelt is figyelnie kellett. Szóval érdemes komolyan venni.
Pedig a ciprofloxacint is úgy írják a dokik, mintha c vitamin lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
Nincs mese, a focinak mennie kell.
(sok képpel)
Elképesztően sok magyar vár a tesztre, berendelik a gyanús eseteket[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
3 hónapig szedtem megállás nélkül elősör 750 majd 1 grammos antibiotikumot, talán a ciprofloxacint asszem meg minden mást, nem tudok róla hogy bármi bajom lenne igy utólag, nem igen voltak panaszok, max elvonás de állitólag nem okoz függőséget, nem tudom mi igaz ebből.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Igen, ezért írtam, hogy reggel 1 kapszula enterol. A Normaflore-ral nincs semmi baj, persze szedhet protexin-t, bio gaia-t, amit akar. Az a legnagyobb baj avval, ha a háziorvos kapásból makroliddal kezd egy "köhögésre", amire a kolléga írta, hogy lehet köptető is elég lett volna, hogy indokolatlan. Olyan, mint àgyúval verébre lőni, nem mellesleg nem elsődlegesen választandó antibiotikum! Aztán csodálkozunk, hogy ennyi multirezisztens baktérium van! Én csak akkor adnék betegnek, ha laborral, RTG-nel igazolt pneumoniaja van az illetőnek és penicillin érzékeny, valamint CURB65 score alapján ambulanter kezelhető. De persze a háziorvosok nagy része írja, mert 3 napig kell szedni, utána 1 hétig fejti ki a hatàsàt, a betegek szeretik, hogy nem 7 napig 2x1. De ettől függetlenül indokolatlan!
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
perempe
addikt
Hónapos karantén vár az Erkel Színházra
"A döntés azután vált szükségessé, hogy a lehetséges maximális egészségügyi óvintézkedések ellenére az elmúlt napokban intézményünk csoportos művészeti tárai közül az Opera Kórusban és a Magyar Nemzeti Balettben szórványos, az előadások motorjaként működő Opera Zenekarban viszont sorozatos megbetegedések tapasztalhatók, és a vírus immár az énekes szólistákat is elérte."Engem nem érint, mivel csak BFZ, MRZ és NFZ koncertekre járok.
* Brahms: 4. szimfónia *
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info