Új hozzászólás Aktív témák
-
Csatravi
senior tag
válasz attiati #19691 üzenetére
Ajtó előtt cipőből kilép de úgy hogy egyből az ajtón belül tesszük le a lábunkat. Ruha előszobába levet majd megy ki az erkélyre 4-5 vagy még több órára. Délután már a nap is odasüt úgyhogy száradnak és melegszenek és UV-t gyűjtenek a kis rohadékok. Mosható maszkok előbb egy zacskóba onnan meg a lobogó forróvízbe kerülnek.10 perc forralás majd szépen az edényben elvannak még egy órát. Utána mennek száradni. Cipők az ajtó előtt fertőtlenítve és úgy kerülnek be a lakásba. De beszerzés alatt van az ózongenerátor hogy hulljon a kis féreg
-
t72killer
titán
válasz Ricardo #19700 üzenetére
Ez jó. Kedvet kaptak másolni a spanyol nőnapozókat?
#19704: ha maximális terjedésre utazol, tökéletes az időzítés. Valószínű 1‰-nyi fertőzött már akárhonnan merített csapatban van, ergo egy párezerfős rendezvény már bőven fertőzöttek százait fogja produkálni totál új rétegeket elérve. Ideje kiszállni a koporsóbizniszből és átállni a zsákbizniszre.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Korábban téma volt, mi van, ha kisgyerekes szülők kapják el, akiktől várja a kicsi a reggelit-vacsorát...
-
Ringman
nagyúr
7,500 feared to have died of coronavirus in UK care homes
Care England data suggests fatalities are five times higher than official figures showEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #19710 üzenetére
téma volt, én aggódtam/aggódok ezen, hogy hogyan fogunk egyszerre szétpúzva gyógyulni és kisgyerekeket ellátni, ha beüt a ménkű. a tavaly(előtt)i influenza is túlnőtt rajtunk, ez meg ugye tud rosszabb lenni jóval. ámde, reméljük a legjobbakat!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
veterán
Portugáliában májustól elkezdhetik elengedni a korlátozásokat
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A spanyol kormány kezdeményezi a szükségállapot meghosszabbítását
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A multik miatt máris változtat a magyar kormány?
A magyar honvédség Falconja hozott el Kambodzsából szlovén állampolgárokat
Az erdőbe menekült a koronavírus elől egy orosz család
Zsófia svéd hercegné beállt kórházi dolgozónak, hogy segítsen a járvány elleni küzdelemben
A svédekkel mi van vajon !?https://gamergep.hu/
-
Ezekiell
veterán
Ez egyébként egy elég jó vízválasztó a járvány megítélésében tapasztalataim szerint: ha van gyereke vkinek, jellemzően (nyilván kivételekkel) sokkal komolyabban veszi ezt a járványt ("rettegők"), mint azok, akiknek nincs ("leszarók/tagadók"). Érdekes lenne erről olvasni majd egyszer egy tanulmányt, hogy ez mennyire általános, vagy csak az én mikrokozmoszomban jellemző.
Svédekhez meg annyit, hogy én nap mint nap beszélek svédekkel (velük dolgozom), és bár nincsenek kormányzatilag meghozott karanténintézkedések pl, de mégis elég komolyan veszik egyénileg. Sokkal érettebb/felelősebb társadalom, mint mi. Ők abban bíznak elmondásuk szerint, hogy mindenki ért a szép szóból, és nem kell rendeleteket/törvényt hozni. Cégek bevezették a távmunkát ahol csak tudták (nálunk is 300 embert 1 hét alatt távmunkára állítottak - IT cég, nem akkora kunszt, de nem volt jellemző eddig a távmunka rajtam kívül), idősekre vigyáznak, stb. Más kérdés, h ez elegendő lesz-e, de az biztos, hogy náluk sincs "elengedve" a dolog.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
t72killer
titán
válasz Ricardo #19717 üzenetére
Nem annyira rossz, mint máshol. UK lakosságarányban több halottat produkált (228 vs 150/M fő lakosság), pedig a briteknél lassan egy hónapja konkrét kijárási tilalom van, még a nyaralódba se költözhetsz le. Igaz, Borisz eleinte fullba nyomta a kretént a nyájimmun-kísérlettel, az összesített számadat, de még a mostani napi is még annak az árát tükrözi. (Napi halálozás 100e lakosra a svédeknél 1.1fő, briteknél 1.3fő)
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz attiati #19720 üzenetére
Minisztériumi állásfoglalás alapján a konditermeknek zárva kell maradni, szóval kíváncsi vagyok, mi lesz ebből, büntetik-e őket majd. Ha nem, akkor az érdekes helyzetet teremt (mindenki leszarhatja akkor a rendeleteket, vagy mi?).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
S e t h
nagyúr
válasz Ezekiell #19718 üzenetére
A cégnél nálunk senki sem retteg, nem használ maszkot, kesztyűt és jó részük családos, nem látok összefüggést a gyerek megléte és a vírushoz való hozzáállás között.
Inkább az öregekhez való más viszonyulás a meghatározó, mintsem a gyerekekhez.
Másrészt a személyiségünk tükröződik a világhoz való viszonyunkban, ez alól nem kivétel a jelenlegi helyzet sem, sőt, ilyenkor még inkább.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Ezekiell
veterán
válasz S e t h #19726 üzenetére
Igen, abban mindenképpen igazad van, hogy az idősekhez való viszony fontos tényező. A "retteg" direkt volt idézőjelben, de értem amit mondasz. Mondom, lehet csak az én ismerősi körömben fedezhető fel ez a felosztás (ha nem csak odaképzelem ), csak érdekességképpen írtam.
-
t72killer
titán
-
törölt tag
A healthdata.org modellje szerint tegnap volt nálunk a csúcs?! Kíváncsi leszek..
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
ha valakit érdekelnek a korona előtti maszk árak
[link]orvosi maszk 1025 ft /50 db
-
Darmol
senior tag
válasz Hieronymus #19595 üzenetére
Ugye tisztában vagy vele, hogy anno II.vh-ban a francia ellenállók voltak a terroristák? Hogy bizonyos országok más országok hivatásos hadseregét nyilvánítják terrorszervezetnek? Miközben ugyanezen országok gyakorlatilag válogatás nélkül gyilkolásznak civileket, bombáznak le kórházakat, stb.?
Líbiában arab tavasz = felkelés az elnyomó rezsim ellen.
Szaúd-Arábiában arab tavasz = terrorista mozgalmak.
Ha valaki késsel támad gépfegyveres katonai csoportra, az nem vallási fanatizmusból teszi sokkal inkább minden mindegy alapon elkeseredésben.Ugyanakkor agyrokkant idiotizmushoz, hogy pl. valaki tömegbe lövöldözzön egy koncenrten nem kell különösebb indíték. Nem is lehet megakadályozni azzal, hogy a föld másik végén bombázgatsz mert a helyiek nem akarják önként leraboltatni magukat.
Fogalmazzunk úgy, ha nem költenének annyit a terrorizmus elleni harcra, sokkal kevesebb terrorizmus lenne. És ez elég nyilvánvaló ha nagyjából követte az ember az elmúlt néhány évtized történéseit.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
-
Darmol
senior tag
Jelen helyzetben a tömeges tesztelésre kell időt nyerni. Időt sikerült nyerni, a többi úgymond már történelem.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
Nem a népesség növekedés a probléma, hanem az agyatlan pazarlás, az agyatlan kizsákmányolás, és az agyatlan visszaélések.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
válasz attiati #19691 üzenetére
Egyes tesztek szerint három óra az életképessége, más tesztek szerint akár napokon keresztül. Szóval az attól függ. Szabadban egy közepes erősségű UV direkt sugárzásnál percek kérdése a fertőzőképesség elvesztése, de ha a biztonság a fontos, akkor a lehető legrosszabbat kell feltételezni, és potenciális fertőzőforrás minden ruhadarab, nem csak a cipő.
Gyakorlatban ha az élhetőséget is figyelembe veszi az ember, nem caplat be bakancsban a konyhába, hanem leveszi amint belép a lakásba. Aztán alapos kézmosás. És az sem árt ha heti kétszer fel van mosva fertőtlenítős padlótisztítós vízzel. Ezt jobb helyeken járvány nélkül is megteszik az emberek, mert jobb helyeken amúgy is törekednek a tisztaságra.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
Darmol
senior tag
Bármikor megpróbáltam egyenrangúként kezelni egy nőt, mindíg megkaptam hogy mekkora bunkó vagyok. A nők mindent jobban csinálnak és sosem hibáznak ha eddig valaki nem tudta volna.
-
Corleone33
senior tag
válasz erdey_a #19597 üzenetére
Akkor van egy "jó hírem" neked: a vírus nem diszkriminál, az általad múmiaként emlegetett idős embereket ugyanúgy taccsra tud küldeni ahogy téged is és hidd el, ha te kerülnél lélegeztetőre, egyhamar nem hangoztatnál ilyen ostobaságokat. Már ha persze jutna neked...
Az hogy magasról sz@rsz másokra magadon kívül az egy dolog, de legalább ezt ne hirdesd fennhangon.
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Lego(bontatlan)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest