Új hozzászólás Aktív témák

  • Ezekiell

    veterán

    válasz Parci #19713 üzenetére

    Ez egyébként egy elég jó vízválasztó a járvány megítélésében tapasztalataim szerint: ha van gyereke vkinek, jellemzően (nyilván kivételekkel) sokkal komolyabban veszi ezt a járványt ("rettegők"), mint azok, akiknek nincs ("leszarók/tagadók"). Érdekes lenne erről olvasni majd egyszer egy tanulmányt, hogy ez mennyire általános, vagy csak az én mikrokozmoszomban jellemző.

    Svédekhez meg annyit, hogy én nap mint nap beszélek svédekkel (velük dolgozom), és bár nincsenek kormányzatilag meghozott karanténintézkedések pl, de mégis elég komolyan veszik egyénileg. Sokkal érettebb/felelősebb társadalom, mint mi. Ők abban bíznak elmondásuk szerint, hogy mindenki ért a szép szóból, és nem kell rendeleteket/törvényt hozni. Cégek bevezették a távmunkát ahol csak tudták (nálunk is 300 embert 1 hét alatt távmunkára állítottak - IT cég, nem akkora kunszt, de nem volt jellemző eddig a távmunka rajtam kívül), idősekre vigyáznak, stb. Más kérdés, h ez elegendő lesz-e, de az biztos, hogy náluk sincs "elengedve" a dolog.

    [ Szerkesztve ]

    Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

Új hozzászólás Aktív témák