Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
janosnag
csendes tag
igen, mindenhová azt a számot kell beírni. A transmission számot ugyanúgy csináld, mint a készülék port számával. új szabály létrehozása, és csak a 9091-et írd be mind a 4 helyre. Utána az oldal alján mentsd a módosításokat.
-
-
tomp
félisten
Elszállt az X8-on a kék LED!
A gombon nem világít a LED!
szétkaptam a boxot.
Az előlapon ha összeérintem a 2 forrasztási pontot akkor világít.
Miként lehetne megjavítani? -
janosnag
csendes tag
A dhcp-t se felejtsd
-
janosnag
csendes tag
Router beállítás: http://192.168.0.1/common_page/login.html,
A haladó beállítás, biztonság, port forwardinghoz kell a 9091-et is beírni, amikor új szabályt hozol létre. Ez a porttartomány kijelölés, a kezdő, és a végsőhöz is ezt a számot írd. -
embe
nagyúr
válasz janosnag #8192 üzenetére
Köszi ezt a részletes leírást! Megpróbálom felfogni.
"Utána a transmission számát is beírtuk, ez a 9091" -ezt hová írtad be? Nekem is UPC CB van.
Honnan csináltad a konfigurálást? A Zidooról, vagy számítógépről?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
janosnag
csendes tag
Most jön az a rész, amire vágysz. Amennyiben már beállítottad a router-Zidoo útvonalat, jöhet a záró akkord . Nyisd meg az OpenWrt-t, klikk a rendszer-disk management-re. Ott látnod kell a készülékre csatlakoztatott külső meghajtót, meghajtókat. Ha ez megvan, nyisd le a nas servises fület, ott találod a bittorrent lehetőséget. Klikk rá, ekkor megnyílik a transmission. Globális beállítások: pipáld ki az engedélyezve lehetőséget, ha nincs pipa, a beállítási könyvtárba írd be, ha üres: /etc/transmission. Így, ahogy írtam! előtte is van ferde vonal. Puffer méret nálam 2. Fájlok és helyek résznél, a letöltési könyvtárhoz nekem /mnt/sda1/FILMEK1 van írva. Ez jelöli ki, hogy a külső meghajtó melyik mappájába küldje az adatokat. Az mnt jelenti, hogy mountolsz, az sda1, hogy az "a" kimenet van kiválasztva, az 1-es, hogy egy partíció van a meghajtón. A "FILMEK1", nyilvánvalóan annak a mappának a neve, ahová kérem a letöltést. Nálam az sda a készülék jobb oldalán lévő, hátsó USB 3.0 kimenet. Ebből következik, hogy az előtte lévő USB3.0 elnevezése sdb lesz. Röviden ennyi, nekem egyből elindult a letöltés. Az OpenWrt-n belül megnyithatod a webes felületet (kliens), ott is van beállítási lehetőség. Bal oldal alján egy villáskulcs, klikk rá, megynyílik egy ablak. Ott a torrent fül alatt, downloading ablakhoz másold be az elérési utat, ha nem töltötte ki automatikusan. Mint fent írtam: /mnt/sda1/FILMEK1. A network fülre klikk, ott a port száma 51413, és alatta írva van, hogy Port is Open. Ezután bezárod ezt a kis ablakot. Innen már csak be kell tallóznod a torrent fájlt, és indul a letöltés.
-
embe
nagyúr
válasz janosnag #8190 üzenetére
Köszi!
Állítgatom....de még semmi.
A bajom, hogy én nem akarok médiaszervert, semmi ilyet, csak hogy a szerencsétlen box tudjon a vinyóra letölteni. Tudom, valszeg az android hülyesége ez.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
janosnag
csendes tag
Én is analfabéta vagyok hálózati szinten, nekem egy okos kollégám segített online, egy részét meg is értettem . Nekem UPC routerem van itthon, be kellett lépni első lépésként. Kábellel vagyok csatlakozva a Zidoohoz. Először ellenőriztük, hogy a csatlakoztatott készülékek listáján szerepel-e a Zidoo. Eszköz neve nálam: android daaf07...., mellette a MAC, és IP címe. Utána léptünk a haladó beállítások menübe, ott a DHCP menüben új foglalási szabályt adtunk hozzá, ide kellett beírni a Zidoo MAC, és IP címét. Klikk a módosítás elfogadására. Ezután a biztonság menün belül a port forwardingra klikkelj, és itt kell a porttertományokat beállítani. Itt klikk az új szabály létrehozására, utána lehet beírni a kívánt portokat. A Zidoo 51413, tehát a kezdőhöz is, és a végéhez is ezt a számot kell írni. Utána a transmission számát is beírtuk, ez a 9091. Protokollt both-ra állítottuk. És klikk a módosításra. Ezzel létrehoztuk a fix útvonalat a router és a Zidoo között. Ezután megnyitottuk az OpenWrt-t, annak beállítását később leírom, ha érdekel, most mennem kell, sorry. Sikert hozzá!
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #8187 üzenetére
Nem bírtam összehozni hogy lássa tudjam használni a sata kábelen hozzákötött vinyót a torrenttel.
Olyan megoldást találtam még, ahol rootolni kell a boxot, de egyelőre azt még nem szeretném.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Beni2360
Topikgazda
nekem még mindig benne van a címtárban a böngészőben:
http://192.168.0.18/cgi-bin/luci oda írd be a box ip címét és megjelenik az openwrt böngészős ablaka ott simán be tudsz még jelszó nélkül lépni de aztán csinálni kell jelszó párost. ha elfelejted akkor a boxban az alapra állítod az openwrt-t és kezdődik elölről.
ha bent vagy akkor felül vannak legördülő gombok ott kell SMB stb beállítani na de látatlanban ez már nem megy sorry. Elszórakoztam vele órákat és még a box se kell hozzá, mármint bekapcsolva kell, hogy legyen.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #8185 üzenetére
Köszi!
De nekem még előbb azt is fel kell fognom, hogy mi a bánat ez az Open wrt. Router fw. ok., de most ez a Zidoo is kvázi routerként működik? Hálózati dolgokhoz hülye vagyok. Hiába volt már korábban 2 Zidoom is, ennyire nem mentem bele. Rákötve az erősítőre egy HDMI kábellel, aztán ennyi.
Most sem akarok semmi extrát.... csak használhassa a rákötött vinyót.
De majd nézelődök.[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Beni2360
Topikgazda
Na kb itt kezdtem megint a torrenttezéssel foglalkozni és kaptam segítséget is olvasgassatok hátha ki tudtok belőle valamit okoskodni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
Z9S-sel szeretnék torrentezni. De nem működnek a torrentek, nem hagyja hogy a vinyón jelöljek ki mappát, mondván hogy csak olvasható.
A sata csatlakozóra van egy külső vinyó csatlakoztatva. Arra szeretnék letölteni![ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
-
Beni2360
Topikgazda
Be volt állítva éppen múlt héten volt erről diskurzus és még a 2 éves HDD sentineljét is linkeltem. Mivel nekem azon a filmek tárolásra voltak, használatban a NAS-ban levő 2+3 TB van.
Ott meg írták, hogy ő nem szereti leállítani mert sok a parkolás. keressél vissza. A jó isten se tudja mi a jó.
Hát a javításban én is nagyon bízok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
-
Beni2360
Topikgazda
Hálózati hely csatolása de ott még pluszba választani kell a
\\ipcímed\sata1 vagy 2 és ennyi. Persze az OpenWrt engedélyezni kell a droid beállításokban. Sajnos nem tudok képeket küldeni mivel szerelőnél van a boxom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #8176 üzenetére
Hopsz!
Valóban....elírtam. Z9S az új jövevény. Eddig baromira tetszik. Volt korábban 2 Zidoo-m, de nagyon sokat változott.
Most még arra keresek megoldást, hogy laptopról elérjem a hozzákötött vinyót, mint meghajtót, és fájlkezelővel tudjam a laposról használni.Illetve van nekem a vinyón egy Zene mappa. Azt nem sikerül egy az egyben betallózni, beolvastatni, mint a film mappát, hanem albumonként kell. Kicsit hosszas a dolog....
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Azt tudom de te ott X9S-t írtál. Én is azért írtam azt először. De a lényeg, hogy meg legyen.
Nm.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Most javításon van a gépem de amikor poszterre rámész a 7 gomb alatt kettővel van egy kis menügomb azt kell megnyomni és ott a felugró menüben lehet változtatni a poszteren meg a rossz szkennelésen is. Ha jól emlékszem.Ez a nagy távra jó bocs.
De akkor szerintem a menügomb hosszú nyomására a poszteren kellene mert az x10nnél is működött.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nálam az X10-nél változtatta a belső HDD sata1 és b1 között ha rádugtam egy HDD-t az usb portra vagy még egyet aztán a külső HDD-t egy másik usb portra dugva elment minden. Nem tudtam miért nem érem el a megosztást vagy a hálózaton a belső HDD-t.
Ott valami kavar van az elosztások közt.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
Ismét visszatértem a Zidoo klubba egy X9S-sel. Eddig nagyon tetszik.
A poszter fal által talált képet, amit itt a filmhez rendelt, hogyan tudom megváltoztatni? Mert volt amihez nem megfelelőt társított.
A menü gomb megnyomására nem találtam olyan opciót.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
szagabor
tag
Miért van az hogy a csatolási pontnál random változik a "/mnt/sataa1" és "/mnt/satab1" között? Természetesen nem dugom át a másik sata portra!
Idegesítő mert emiatt a torrent nem működik rendesen!
Meg lehet adni hogy ne változzon? -
Beni2360
Topikgazda
-
tomp
félisten
Telegram Zidoo News:
Zidoo Z9X!
Realtek RTD1619DR
Android 9.0+OpenWRT
2GB DDR4 RAM+16GB eMMC
1db SATA
HDMI 2.0a ki és bemenet
S/PDIF
Gbit LAN+AC WIFI
Bluetooth 4.2
2xUSB3.0+2xUSB2.0
CVBS
RS232
HDR, HDR10+, Dolby Vision
Formátum a szokásos!
Azaz HEVC 4K/60fps-ig, VP9 4K max 60fps, H.264 4K max 24fps.
DTS, AC3, FLAC, SACD, OGG, MP3, AAC...stb Vajon MQA lesz? -
tecsa86
csendes újonc
Sziasztok!
Z9S vásárlása előtt állok.Olvastam, hogy optikai kábelen keresztül akadozik a hang.Ez a jelenség továbbra is fennáll?Az erősítőn nincs sajnos HDMI bemenet, csak optikai, illetve digitális koax.
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
nagyúr
-
curmpli
tag
válasz afonyabacsi #8153 üzenetére
Ha rákeresel a nevemre végigolvashatod a vesszőfutásomat. Igen az Zidoo optika AVR vonal akadozik. Bármelyiket cseréled jó lesz.
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #8162 üzenetére
Most hogy mondod.... elsejétől
UPCVoda előfizető vagyok. Itt is van valami alkalmazás. megnézem mi az.
Meg is van: Horizont Go , kipróbálom.Géppel jutottál valamire?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Hát még a TV GO-ban se lehet minden csatornát visszanézni hiába vagyok előfizető. Vagy fizetni kell +-ba érte.
-
embe
nagyúr
Nem tudtok valami olyan androidos alkalmazást amivel a TV2 korábbi adásait lehet visszanézni? Olyanra gondolok mint az RTL Most.
Néztem a Play-t, valszeg felületesen, de nem találtam.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Azur76
tag
Külsőre egy Sony Hap-S1 koppintás, ami nem baj mert nagyon szép élőben, használtam már ilyet.
Más kérdés hogy mennyire tudják audió oldalon felvenni a versenyt egy ilyen hibrid készülékkel. Aki komoly minőségben hallgat zenét nem lesz könnyű meggyőzni hogy egy Zidoo-t vegyen, elég telitett már a piac audiofil készülékekkel. Meglátjuk mit sikerül összehozniuk. -
-
csizo
aktív tag
Nem néz ki rosszul.Biztos arany árbanlesz majd kapható.
http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/zidoo-x-cortex-a55-dv-hdr10-and-more.50540/
-
TIT
veterán
válasz afonyabacsi #8153 üzenetére
Valakinek nemrég volt ilyen gondja Harmannal.
-
afonyabacsi
csendes újonc
Sziasztok!
Nagyjából sikerült mindent behangolnom megfelelőre a Z9S-en, a HDR lejátszás még a legutóbbi Panasonic blu-ray játszómat is veri, pedig azzal sem volt különösebb gondom...
Egy problémám van csak, film közben néha kb. 1 másodpercre megszűnik a hang, aztán minden megy tovább rendesen. Zenehallgatás közben egyáltalán nem jelentkezik, valamint filmeknél sem, ha a tévé HDMI bemenetén hallgatom, csak ha az erősítőt használom az optikai kábellel. Ez lehet a lejátszó hibája? Már minden hangbeállítást végigzongoráztam, az nem oldotta meg. Vagy talán esélyesebb a "minőségi" optikai kábelem? Még mielőtt valaki azt tanácsolná, hogy dugjam a HDMI-t az erősítőbe, azt sajnos nem tudom megtenni, mert egy nagyjából 15 éves, ámde remek Pioneer erőlködőt használok, akkoriban még nem volt az erősítőkön HDMI csatlakozó... -
afonyabacsi
csendes újonc
válasz kokosmith #8140 üzenetére
Üdv, köszönöm, véletlenül már rájöttem erre magamtól is... De tényleg csak véletlenül, mert nem akarta lejátszani a cucc az mp3 fájljaimat, és akkor szembesültem vele, hogy 2.0 verziószámú médialejátszóm van, mikor mások már az 5.0-nál tartanak... Egyébként soha nem veszem észre, első bekapcsoláskor nem akarta egyik filmemet sem lejátszani a gép, rányomtam a szoftverfrissítésre, és utána minden flottul működött, szóval szentül meg voltam róla győződve, hogy frissítettem a szoftvert...
-
kokosmith
tag
Sziasztok! Ha valaki használtan keres Zidoo Z9S-t, ajánlom az alábbi linket:
https://www.rufusz.hu/cikkek/hasznalt/pag_hasznaltcikk.aspx?ID=1351
Én innen vettem egy másik ilyet, online rendelésből 14 napon belül visszaküldött termék, hibátlan külsőre, megnéztem! Remélem valakinek segítek ezzel olcsón hozzá jutni.
-
janosnag
csendes tag
Sziasztok! Friss Zidoo-s (Z9S) vagyok, torrent problémával küszködök. Biztos volt már szó róla, sok bejegyzést elolvastam már, de 2016-tól mindet nem vállalom be. A transmission megy, sikerült beállítani a routerben a megfelelő porttartományokat, és kijelölni az útvonalat a megfelelő külső meghajtóba. Ami viszont nem sikerül, az android appos torrent klienseknél a külső meghajtó útvonalát beállítani. Csak a saját tárhelyét engedélyezi, ami megfelelően kicsi a 4K-s tartalmak tárolásához. Nem lehet, hogy NTFS-LINUX ütközésről van szó? Eddig Popcornt hajtottam, ott egy segédprogival (ext2fsd) lehetett átjárni a kettő között. Van egyáltalán megoldás?
Köszönet a válaszokért -
embe
nagyúr
válasz Gabesz87 #8148 üzenetére
Nekem így működik. Azzal a sebességgel tölt le/fel, mint amit a hálózatom tud. Beállításoknál kijelöltem egy mappát a letöltéshez a vinyón, aztán ennyi.
Megy egy privát mindjárt...[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Hétvégén csináltam egy factory resetet a lejátszón, azóta egyelőre rendesen működik....bár ettől függetlenül erősen gondolkom, hogy eladom, és veszek egy Shield-et.
EGy kérdés az OpenWRT-vel kapcsolatban...ha én rákötök egy vinyót a Zidoo-ra, gépről. hálózaton keresztül torrenten hogy alakul a letöltési sebesség? (Sokkal) lassabb lesz, mintha közvetlenül a gépben lévő vinyóra töltenék? Kábelen van a lejátszó is természetesen. Illetve a rkötött HDD-t hogy kezeli? Úgy értem, folyamatosan megy, vagy ki tudja kapcsolni/standby-ba tenni, hogy ne menjen folyamatosan? Lehet hogy buta kérdések, de nem csináltam még ilyet. -
kokosmith
tag
Sziasztok! Feltettem USB-ről a google playt és a MI Home alkalmazást, de egyikben sem jelenik meg a billentyűzet, és az sem látszik, hol állok épp, amikor távirányítóval navigálok. Én rontok el valamit, vagy ez az android pont nem ilyenekre lett kitalálva? Köszi!
-
TIT
veterán
válasz afonyabacsi #8138 üzenetére
Lejátszásnál nyomsz 1 menüt és ott a subtitle,abba lehet kotorászni.
-
kokosmith
tag
válasz afonyabacsi #8138 üzenetére
Én is ma szereztem be egyet. Első benyomásaim vegyesek voltak, aztán rájöttem, hogy netről nem talál új verziót (talán 1.7.8 volt a firmware verzió). Neten találtam lényegesen újabb verziót, azt USB-ről telepítve lényegesen gyorsabb, több menüpont érhető el). Ha ezt még nem csináltad meg, ne késlekedj
-
afonyabacsi
csendes újonc
Üdv, én most vettem egy Z9S-t, egy WD Elements külső vinyóval használom, kikapcsoláskor azt is kikapcsolja. De ugyebár kétféle kikapcsolási mód van, én a teljeset alkalmazom, lehet hogy a lazább Standby funkció nem áramtalanítja a vinyót sem. Ja és ez persze USB-s vinyó, a SATA csatlakozásnál nincs tapasztalatom, olyat eddig nem használtam.
-
afonyabacsi
csendes újonc
Sziasztok!
A napokban vettem egy Z9S lejátszót, az alap beállításokat már elvégeztem rajta. Az Advanced részt egyelőre még nem néztem át, van ott valami olyan beállítás, amit mindenképp ajánlott módosítani, vagy egyelőre ne foglalkozzak vele, ha minden rendben működik?
Azt észleltem még, hogy bár a Zidoo honlapon azt írják, hogy a feliratok betűtípusa is módosítható, ezt valahogy nem látom... Nem mondom, hogy rossz az alap betűtípus, de talán megnéznék másikat is, van erre bármi lehetőség? -
Beni2360
Topikgazda
Valami lesz de előbb le ellene nyugodnom.
Aki javította az amlogic boxomat majd megkeresem de nem tudom miképpen jut el zuglóba a masina ebben a vírusos időszakban.
Azért mindenkinek köszönöm a segítséget majd referálok mi lett a sorsa.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
-
Gabesz87
veterán
Nekem az X8-al mostanában katasztrófa a hálózati lejátszás, pontosabban az elérés. Sokszor nem akar menni, unknown error-t dobal, ha be akarok lépni egy mappaba. Sokszor egyszerű befagy a média library, vagy csak K..va sokára reagál. Hiába zárom be a futó appokat, utána sem akarja az igazságot. Lejátszó újraindítása után általában jó, de ilyenkor baromi sokat kell várni, mire el tudom érni a megosztott mappákat. Ilyenkor szintén kapom az unknown error uziket, amig végre helyre nem jön. A legutolsó fw van fent, 2.0.36 ha jól emlékszem a számára!? 1-2 korábbi fw-el nem volt ilyen gondom. Igaz, a gépemben volt egy alaplap csere, a win10-et nem kellett szerencsére ujratelepiteni, de szinte mindent újra be kellett allitanom hogy menjen a megosztás, lássa a lejátszó. Más nem tapasztalt ilyet? Nálam van valami, vagy ez az új fw szar?
-
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
Köszi megnézem, de szerintem ennél rosszabb nem lehet.
Hát a linken levő két letöltendő fájl már nem elérhető.
Itt találtam valamit a sarco linkjén és megcsináltam az x10 img fájlból kimásolva a 4 db-t.[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #8129 üzenetére
Itt írnak egy un. "Hello problémáról" Próba cseresznye.... rosszabb csak nem lesz!
Lap alján egy link, leírással.Ahogy anno amikor még a teló mókolás ment, mindig oda volt írva: " Csak saját felelősségre"
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Hát azon már túl vagyok és semmi nem jön be a Tv-n se így se úgy. csak a HELLO felirat a box kijelzőjén.
-
Beni2360
Topikgazda
Az 1.4.12 lent van de gondoltam van frissebb.
Még nem próbáltam vagyis még nem vettem a bátorságot neni állni.
El nem tudom mi lehet a baj? bekapcs minden OK volt átmentem a a másik boxra ott szoktam sorozatozni és lefekvés előtt vissza és csak zöld képernyő fogadott. Arra jó volt, hogy az új C8 oled tv ellenőrizni semmi árnyékolás nem volt a képen.
A leírás megvan: Átnevezed a fájlt "install"-ra a kicsomagolás után (install.img). Fat32-es pendrive-ra rárakod amin csak ez van. Usb 2.0-ba bedug áramtalanítva. Resetet folyamatosan nyomva tartva bedugod az áramba a boxot. Ha bejött a flash képe akkor elengeded és vársz. Ha végzett akkor újraindul és betölt a friss rendszer.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Hát kedves topiklakók, szomorúan kell leírnom, hogy tegnap este amikor ki akartam kapcsolni az X10-t átmentem az AVR-n a bemeneti hdmi-re és egy teli zöld ablak fogadott.
Most ott tartok, hogy a kijelzőn a HELLO látható és nem ad ki semmi képet.
Azt már tudom, hogy instal.img fájl kell egy tiszta penre felírni de csak install-X10-v1.4.12-201708191058-USB.IMG találok. Tud esetleg valaki későbbi kiadást?
Valaki már írta de nem mentettem el és nem találom.
Várom mindenkinek a segítségét köszönettel.[ Szerkesztve ]
-
galbi1972
tag
Üdv. Zidoo X9S + Sony HX751 3D TV Az a probléma, hogy hiába állítom be a kimenet felbontását 3D-s műsornál mindig 1920x1080 24Hz lesz a megjelenítése. Nem 3D-s anyagnál azt adja ki amit beállítok neki. Hol lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Galbács Csaba
-
Beni2360
Topikgazda
Ma láttam a facén.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Ja ok. Akkor megnyugtató, hogy Ti nem találkoztatok ilyen hibával.
Mindenesetre tápegységgel elvagyok látva. 12V-osból van ez a 3,6A -es Fujitsu, de ha 5V-ot igénylő boxot vennék, ahhoz is van egy Toshiba 5V/5A-es tápom, és még a dugó is egyforma mindkettőn ez az elterjedt, ami a legtöbb ilyen eszközön van. Meg nem az a kis semmi, hanem laptoptöltő mindkettő, az ami a kábelközepén van, cserélhető tápkábellel.
Így táp problémám biztos nem lesz.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
-
Hegez1
csendes tag
Megosztom egy tapasztalatomat ami esetleg másnak is segíthet.
Korábban írtam, hogy a Z9S lejátszómmal több hang problémát tapasztalok, pl. filmek pillanat megállítása és elindításakor pattanó hang, vagy egy-egy filmnél tapasztalt recsegő, sercegő hangok.
Nálam a lejátszó HDMI közvetlen egy Samsung UHD Tv-be ment és a hang onnan tovább a házi-mozi erősítőbe optikán. Azért így mert a jelenlegi HM még nem minden 4K formátumot kezel.
Miután a lejátszó HDMI közvetlen az erősítőbe kötöttem és innen megy most tovább a kép a Tv-re a hang hibák megszűntek! Azaz a hang hibát nem a Z9S, hanem a Samsung Tv okozta.
-
embe
nagyúr
Már nem azt használom. De a Himediához sem a gyárit használom, hanem egy Fujitsu laptop tápot. Csatija ugyanaz, és 12V/3,6A-es. A gyári elvileg 2A-es, de jobban bízok a Fujitsuban, meg a 3,6A-ben.
Ha lecserélném a gépet, és 12V-ot igénylő eszközt vennék, akkor azt is ezzel használnám.Nézegettem a kinti árakat, igazából most itthon jobban megéri vásárolni. Pedig a Zidoo X10-et, és 2 db. Himedia-t is a Geekbuyingról vettem.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Nálam is az X8 hibátlanul működött a rákötött külső vinyóval. Hogy megadta magát a havernál a hozzákötött vinyó... azt betudom annak, hogy neki nincs szerencséje, sok minden megmegy nála.
De nekem X10-ben volt a vinyó. Előtte Himedia Q10Pro-ban. Ebbe is be lehet szerelni, tehát nem külső csatlakozású vinyóról beszélek. Hibátlanul működött benne a vinyó, kevés üzemidővel, meg mint írtam WD Purple volt. Lecseréltem az X10-re, abba beszereltem. Előtte csekkoltam, teljesen rendben volt. majd egy idő után azt vettem észre, hogy fagy a filmek lejátszása során, meg sok mindent nem tud rendesen megnyitni a vinyóról.
Kivettem, és ezt találtam a korábban 100/100-as vinyó helyén:Nem is tudtam minden lementeni róla. Ez a vinyó ment gariba. Persze ez lehet véletlen, ekkor ment meg a vinyó, és kész.
De ekkor betettem egy 2,5"-os vinyót, és 1-2 hét alatt a 30-40 üzemidős vinyóban is lett pár, sok, adatkapcsolati hiba, amit a hibás leállításra vezettem vissza.
Én soha nem választottam le a lemezt, csak kikapcsoltam a Zidoo-t, és kész.
Most Himedia q10Pro-t használok megint, de ebben az akkor gariban kicserélt 3TB-os WD Purple van, és semmi hiba, pedig ezt is csak az OFF gombbal kikapcsolom.
Az X8-nál ez a hiba nem jelentkezett.De később talán téma volt, hogy külön le kell választani a vinyót kikapcsolás előtt.
Most felmerült bennem hogy megint visszamegyek a Zidoo vonalra, ezért kérdeztem.
Beni2360: Ez teljesen jó.
-
Beni2360
Topikgazda
Látom blakey fórumtárs besegített és meg van az útbaigazítás.
Mint írtam nekem is van vagy 4 db és Amlogic boxom és mind jól teljesít.
----------------------------
Na kiszedtem és ez WD Purple és itt a sentinel kép.
azt hiszem ennél jobb nem kell.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Hát nem tudom mi van nálatok de nekem évek óta megy az X8-on egy noti vinyó.
Igaz nem csilivil külső merevlemez hanem egy 2,5-ös merevlemez egy USB-s SATA adapterrel. ilyen
Megvétel után első dolgom volt letiltani vezérlő szinten a HDD Standby módot. Így ha megy a box, a HDD is pörög. Parkolni parkol de az nem vészes mivel ha nem nézek róla filmet akkor a box nem piszkálja azaz film vége után 10mp-el parkol és parkolva is marad amíg nem a Media Centerben nem nyitom meg a HDD-t.
2018 év végén vettem a merevlemezt és az első napjától kezdve a boxon van.
állapota és a parkolások száma
Köszöni szépen jól van.
E mellett van még egy 2,5-ös merevlemez de egy aktív hub-on keresztül megy a boxon mivel 2db HDD már sok neki táp ügyileg. Mivel a hub külön táppal rendelkezik így ez a merevlemez folyamatosan megy! Csak akkor áll le ha áramszünet van.
Ez 9éves és 2,5éve megy folyamatos üzemben.
állapota és a parkolások száma
Ez is USB-s SATA adapterrel megy természetesen letiltott HDD Standby móddal.Külső merevlemezt azért se kötnék rá mert az önálló életet él! Szinte mindegyik külső HDD vezérlője úgy van beállítva, hogy 5 de legfeljebb 10perc elteltével álljon le! Ha folyamatosan a boxon van akkor ez hosszabb távon nem kíméli a vezérlőt! Nekem is van egy Samsung M3-as külső merevlemez de mi volt annál is az első dolgom? Nyilván a HDD Standby letiltása sőt annál a parkolást is letiltottam. PC-re kötve megy folyamatos üzemben.
Szintén PC-ről(laptop ami gyakorlatilag nálam fix médiaszerver) megy 2db WD Purple egy ilyen dual dokkolóban. -
blakey
titán
Azóta egy picit komolyabban veszik a box kérdést, CE fejlesztőivel is felvették a kapcsolatot. De bármi megtörténhet, jelenleg nem tudok ilyenről
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
embe
nagyúr
-
blakey
titán
Az összes Amlogic box ami CoreELEC kompatibilis képes mindenre amire szükséged van, pl. Beelink GT-King/GT-King Pro, Khadas VIM3/VIM3L, X96 Air, ezekkel van tapasztalatom, de X96 Max Plus is ajánlott, olvasgass bele a topikba.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #8106 üzenetére
Az ok., hogy nem kapcsolja ki.... de nem is annyiba kerül. Azért kíváncsi vagyok a HDsentinel csekkolásodra.
Tudsz olyan Amlogic-os lejátszót ajánlani, ami a HD hangokat kiengedi, illeve 4K-n is jó lenne.
Mert akkor nem szarakodnék ezekkel a dedikált lejátszókkal.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Beni2360
Topikgazda
Hát én egyáltalán nem használok hozzá külső HDD-t. Vettem egy 6 TB seagete HDD-t de csak tárolásra mivel itt van egy 2 TB WD REED és a NAS-ban 3+2 TB ami bőven elég napi használatra.
Na az este csak kikapcsoltam a ZIDOO-t és égve maradt a HDD ház ledje ami a lapinál kb fél óra tétlenség után elaludt, de itt nem még most is ég de nem működik a vinyó benne rezzenéstelen. Most bekapcsoltam és elaludt 2 mp a led, betöltődött a menü, beléptem a MC-be de még nem látni a HDD-t, na most jelent meg ez kb 1 perc volt, most már tallózható.
A belső HDD-t 2018 jan-ban tettem bele amikor megkaptam de még sosem volt vele gondom. Na majd kiveszem és megnézem sentinellel.
Én se szoktam lekapcsoltatni sehogyan a belsőt csak kikapcs és annyi.
Na ennyi a beszámolóból lehet következtetni.
Amlogic meg egyáltalán ki sem kapcsolja magát legalább is CE alatt ami a videózáshoz eltengethetetlen.
Nekem is van vagy 4 db hétköznap sorozatokhoz azt használom de ott egy távos konnektorba van bele dugva és kikapcs után mivel az USB port még mindig áramot mutat azt is lekapcsolom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
válasz Beni2360 #8103 üzenetére
Akkor nem használod úgy mint én használtam, hogy csak szimplán kikapcsoltam a Zidoo-t.
Volt X8-asom, azt egy havernak adtam el. Nála meghalt 1 év alatt egy külső vinyó.
Én X10-et használtam utána. Zajosnak találtam az előző ( és a jelenlegi ) Himedia Q10Pro-hoz képest.
Illetve, mivel én soha nem választottam így le mint Te a külső vinyót csak kikapcsoltam, meghalt egy belső vinyó. Egy új, előtte hibátlan keveset futott WD Purple kondíciója lement pár százalékra.
Utána betettem egy hibátlan 2,5" vinyót, és az meg rövid idő alatt kapcsolati hibák sokaságát kezdte mutatni.
Ebből gondolom hogy a hozzácsatlakoztatott vinyót nem tudja lecsatlakoztatni rendesen.
Most felmerült bennem, hogy visszatérek egy X10-re, de félek, hogy lerendezi a vinyómat.
Ez a lecsatlakoztatósdi túl körülményes, pont amiatt veszek dedikált médiaplayert, hogy ne kelljen ilyenekkel vacakolni.
Akkor nincs infód róla hogy ezt a hibát javították volna ugye?Lehet akkor elmegyek valami Amlogicos okosság felé...
[ Szerkesztve ]
-
szagabor
tag
Tegnap óta ha akarok lépni az OpenWrt-be a következő üzenet fogad:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:249: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil) stack traceback:
[C]: in function 'pairs'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:249: in function 'dispatch' /usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:168: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:167>Ez jön be a laptop és a lejátszó böngészöjében is.
Ki tudja hogy mi lehet ez és mi a megoldás?
Az OpenWrt reset, és az egész lejátszó factory reset sem oldotta meg a problémát. -
Beni2360
Topikgazda
Szia!
Éppen most van rádugva egy 6TB 3.5" HDD és a media centeben ha rámegyek és a bal nyilat megnyomom felugrik egy ablak amiben megkérdi, hogy le akarom-e csatlakoztatni a HDD-t OK és 2-3 mp múlva eltűnik az oldalsó sávból. Ezt tudja most. És rebootnál meg visszakapcsolja.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Korábban volt a Zidoo médilejátszóknak egy olyan hibája, hogy nem tudták lecsatakoztatni normálisan a vinyókat.
Megszűnt ez a hiba, vagy továbbra is fennáll?Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Beni2360
Topikgazda
válasz modflow #8099 üzenetére
Valamit félre értettél, tudom nézni lapin de csak a sima rtlmost-ot a + nem megy kód Hiányában.
----------------------Át teszem OFF-ba ezeket a hsz-et.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest