- Ubiquiti hálózati eszközök
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- Mozilla Thunderbird
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Netflix
- IFA 2024: Wi-Fi 7 és FritzOS 8 az AVM-nél
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Zidoo oldaláról rendelt X8 mennyi idő alatt jön meg? Úgy emlékszem, van aki írta, hogy 1 héten belül hozták. Én 26-án rendeltem meg, és nem jött még meg
eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
Gabesz87
veterán
Mailben megérdeklődtem ma, hogy mi a helyzet a rendelésemmel, a rendelési szám alapján utánanéztek, és mára, 7-re van kiírva a kézbesítés, tehát remélhetőleg holnap megkapom.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #902 üzenetére
Na megkérdeztem ma is, hogy mi van már, mert tegnap sem kaptam meg - írták tegnapelőtt, hogy szóljak, ha másnap sem jön meg. És mint kiderült a mostani levelükből, az Amazon Warehouse-ból küldik De ők sem tudnak tenni semmit 10 napos becsült kézbesítési időn belül. Hogy utána mi van azt nem tudom. Szóval várjak még....mondjuk a 10 nap (ha a hétvégéket nem számolom) pont ma jár le.
-
Gabesz87
veterán
Öröm ezekről a hang problémákról olvasgatni. A végén még visszasirom az Asus HDP-R1 lejatszomat 😀
Remélem jövő héten végre megkapom a lejátszót és ki tudom próbálni én is.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Na végre megjött az X8. Frissült is rögtön, viszont valamiért nem tudtam magyarra állítani. Első beállításnál, ahol rögtön a nyelvet kérdezi, a more opciónál kikerestem a magyart, de hiába nyomkodtam az OK-t, semmi nem történt. Miután végig zongoráztam az első beállításokat, és frissített, a beállításokban megpróbáltam magyarra állítani, és érdekes módon a magyar volt kipipálva, de mégsem magyar. Angollal is elvagyok, csak nem értem miért nem állítja magyarra.
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
Azt nem lehet beállítani, hogy ha áramot kap a lejátszó, ne kapcsoljon be rögtön magától? A projektorommal pont ez volt a gondom nemrég, de ott a beállításokban ki tudtam ezt kapcsolni szerencsére. A lejátszó beállításaiban nem találtam sajna ilyet. Amúgy ha már beállítások....a beállítás menü szemet kiégető nagy fehérségét nem lehet átállítani valahogy? Azt hittem már kifolyik a szemem este, ahogy böngésztem.
-
Gabesz87
veterán
Filmet nézünk, végre először a lejátszóval, viszont a felirat nagyon hülyén jelenik meg. Betűk hiányoznak, néhány betű helyett kínai írásjel van. Ez mitől lehet? A felirat jó, gépen nincs vele semmi gond, úgyhogy feltételezem, a lejátszó a ludas.
-
-
Gabesz87
veterán
Érdekes, a múltkor frissített online a lejátszó, de most nézem, hogy a fw sem valami új. 1.2.11 verzió. Most frissítem manuálisan, aztán meglátom, hogy alakul a felirat. Valamiért most nem megy az online frissítés, mindig kapcsolat hibát ír ki, pedig wifin van.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1089 üzenetére
Frissítettem gond nélkül, és úgy látom a felirat kezelés is megjavult!
Viszont a ZDMC-t nem tudtam 17.1-re frissíteni. Leszedtem az apk-t, próbáltam azt is elindítani, a fájlkezelőből, meg az apkinstall app-al is. Utóbbi azt írja, telepítve van, pedig nincs. A fájlkezelőből meg valamiért nem tudom telepíteni. Szóval megköszönném, ha ebben is segítenél.
Ezt a kódolási lehetőség opciót viszont sehol nem találom továbbra sem. De végül is, most hogy már jó a felirat, nincs jelentősége.eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
Gabesz87
veterán
Rapoo 8000 bill.+egér működik szerintetek gond nélkül az X8-al? Bátran vehetek ilyet?
Mondjuk jó lenne, ha a TV-t is lehetne irányítani egy egérrel, de nem tudom, miként járható út az hogy a lejátszóhoz is meg a tv-hez is legyen valami. 2 külön egeret/bill-t nem akarok erre a célra.eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
-
Gabesz87
veterán
válasz Bubukain #1101 üzenetére
De hát ez mekkora baromság már!? Félre ne érts, úgy értem, nyilván így van, ahogy mondod, csak az elvet, logikát nem értem benne. Hogy ha már egyszer adott egy 4K képes lejátszó, akkor Auto HDMI-re állított beállítással miért nem képes önállóan eldönteni, hogy milyen felbontású a forrás, és aszerint kezelni?
-
Gabesz87
veterán
Lehet, hogy sok lehetőséget nyújt ez a lejátszó, és számomra a lényeg, hogy mindent vigyen, de néha hiányzik az Asus HDP-R1 lejátszóm. Frusztráló, hogy néha apró problémákba botlik az ember, amit vagy megoldanak fw-el, vagy nem. Az Asus lejátszón semmit nem kellett babrálni, ment minden gond nélkül. De hát ez az Android világa Ha következőleg médialejátszót veszek, azt hiszem, beruházok HTPC-be inkább. Na az sem holnap lesz mondjuk.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1170 üzenetére
A Zidoo-t lehet valahogy Yatse-val irányítani telóról? Mert van egy Raspberry Pi 3-am a hálóban, az gond nélkül megy így. Próbáltam beállítani az X8-at is, de valamiért nem megy. Mit kell beállítani, le tudnátok írni? Vagy esetleg ha nem a Yatse, valami jó kis használható alkalmazás esetleg? Fogok venni hozzá bill.+egér kombót, de addig is jó volna valami, ami nem a gyári távirányítója.
(#1170) Beni2360: bocsi, nem válaszként akartam írni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Vettem végre bill+egér kombót a lejátszóhoz. Egy Trust Veza-t. Ezzel kapcsolatosan volna egy kérdésem. Szuperül működik, de szerintetek be lehet állítani, hogy alapból, alapértelmezettként az F billentyűk (F1-F12) a másodlagos funkcióként működjenek (ami az FN-el működne).
-
Gabesz87
veterán
Tegnap este frissítettem az X8-at az új fw-el, és utána vettem észre, ahogy nézelődtem, hogy van ez a HomeTheatre app rajta, ami lényegében egy médiatár, tök frankó. Pont ezt akartam megvalósítani a Plex-el, csak hát az elég szenvedős Androidon, úgyhogy elvetettem. A kérdésem, hogy azt be lehet rajta állítani, hogy a sorozatoknál pl. ne ömlesztve mutassa az összes részt egymás után, hanem egy adott sorozat egy "mappa", és belépve benne szerepelnek külön a részek. Mert jelenleg nekem epizódonként vannak felsorolva.
A másik kérdésem az OpenWRT részre vonatkozik. Lehetséges, hogy régebben már érdeklődtem ez ügyben. Mire is jó ez egész pontosan?eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1210 üzenetére
Nem próbáltam még ZDMC-ben a médiatárat, szóval így nem mondhatom, hogy bármi problémám volna vele Igazság szerint elvagyok én simán a Media Centerből SMB hálózaton való eléréssel, lejátszással is, csak mostanság kísérletezgetem ezzel a médiatárazással. Plexet próbáltam, ami nem is volna gond, ha nem csak sztereóba játszaná a megosztott anyagot. De ránézek majd a ZDMC-s médiatárra is akkor, hogy az milyen.
-
Gabesz87
veterán
Ezzel kapcsolatosan nekem is volna egy kérdésem. Korábban olvastam itt, hogy ha Auto-ra van állítva a HDMI, akkor az UHD filmeket nem a megfelelő felbontásban játssza le, csak full HD-ben. (vagy valami ilyesmi volt talán a probléma.). A problémám az, hogy a HDMI módoknál nekem nincsen ekkora felbontás, amit ki tudnék választani. 1080p a legnagyobb. Szóval ezt akkor hol/hogyan kell beállítani?
-
Gabesz87
veterán
válasz szasanyi #1238 üzenetére
Igen. LG 49UH6207. Esetleg az erősítőnek lehet köze hozzá? Mert abba van bedugva a lejátszó. Az erősítőm pedig egy Denon X1100.
Úh, azt hiszem, most ahogy ezt leírtam, rá is jöttem a problémára. Otthon kipróbálom délután, de azt hiszem az lesz a gond, hogy a lejátszó a MediaPlayer nevű HDMI portra van kötve, és az nem viszi át a 4K-t, csak a Blu-Ray és a Game portok.
Igaz hogy most nyáron szereztem be ezt az erősítőt, jó áron, de már most érik bennem, hogy le kéne cserélni egy HDCP 2.2 és HDR képes erősítőre, mert előbb utóbb belefutok majd valami kompatibilitási problémába. Mondjuk olyan sok UHD anyagot nem nézek egyelőre, úgyhogy inkább nem állok elő még ezzel az ötlettel a feleségem előtt[ Szerkesztve ]
-
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #1241 üzenetére
Na, tényleg az volt a gond, hogy az erősítőnek az a HDMI portja, amibe a lejátszó volt dugva, nem 4K képes. Átdugtam a Blu-Ray-be, ami viszont az, és meg is jelentek a 4K/UHD felbontások.
Viszont, van egy másik kérdésem, amiben a segítségeteket kérném: kipróbáltam a ZDMC médiatárát. A filmeket sikerült is betenni, frankón meg is jelennek. Viszont a sorozatok valamiért nem. Ha rámegyek bal oldalon a sorozatokra, azt írja, a médiatár jelenleg üres. Rákattintok a fájlok megadása szakaszra, és ott látom a gépről megosztott Filmek mappát, a Sorozatok mappát, amiket betallóztam. Igazság szerint a Sorozatok mappa már 2x szerepel, meg megpróbáltam másodjára is. Hogy lehet a 2-at törölni? Szóval hogy a fenébe lehet a sorozatokat megjeleníttetni ebben a Sorozatok menüpontban? Mi a gond, mit csinálok rosszul?eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1243 üzenetére
Próbálom hellyel közzel EZ ALAPJÁN beállítani a médiatárat, de megakadtam a port.hu-s scrapernél. Egyszerűen nem találom, nem tudom hol kéne letölteni. A letölthető kiegészítőket már megtaláltam, de ott a Film információban egyszerűen nem látok port.hu-t.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1245 üzenetére
Húh. Na ez így első olvasásra nem teljesen tiszta, de majd feldolgozom az infót Köszi! Viszont most baromira nem találom a scraper beállítást. Ami alapján letölti a film infókat, borítókat. Azt hol a fenében kell beállítani, megnyitni? Tartalommegadás néven fut a cikkben. Megnézném z alap Movie Database beállításait, ahogy le van írva, csak baromira nem tudom, hol kell :S
Ill. a másik kérdésem, hogy felvett mappát hogyan tudok törölni? mert most a médiaforrásoknál van a Filmek, Sorozatok és Sorozatok (2), tekintve hogy kétszer olvastattam be :Seladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1247 üzenetére
Köszi, na majd kipróbálom otthon délután így.
Van egy Raspberry Pi 3-am a hálószobában, azon LE fut. Csak mondjuk azt vezérelni nehezebb. Telefonon szoktam, Yatse-val, vagy CEC-el a TV távjával. De lehet, hogy majd tanulgatom a gépre feltéve.[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz LógaGéza #1251 üzenetére
Én tegnap este jó ideig azzal szórakoztam, hogy átnevezzem, rendszerezzem a filmjeimet/sorozatokat. Sorozatokat ennek példájára csináltam meg:
Sorozatok [mappa]
|-----Csillagkapu [mappa]
|---1. évad [mappa]
|___ Csillagkapu - S01E01.avi
|___ Csillagkapu - S01E02.avi|----NCIS [mappa]
|---1. évad [mappa]
|___ NCIS - S01E02.aviAztán majd elválik, hogy a Kodi mit szól hozzá ebben a formában.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1253 üzenetére
Ezt a leírásodat nem teljesen tudom értelmezni sokadik átolvasásra sem, de tegnap tök egyszerűen sikerült megcsinálnom a médiatárat a Raspberry Pi 3-on. Filmeknél magyar mappa név, és a file név a film magyar címe (évszám), sorozatoknál meg angolul van a mappa, azon belül 1. évad, 2. évad stb mappák, és a file név a sorozat angol címe - S01E01 formában van. És simán felépítette így a tárat, nem kellett semmivel trükközni.
Ma megpróbálom majd a Zidoo-n is, de szerintem most már nem lesz gond ott sem.eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1265 üzenetére
Nem tudom, ezzel nem találkoztam, nem néztem még a szereposztás részt, meg a felirat beállításokat sem. Majd csekkolom.
Nekem tegnap amúgy a médiatár beállításoknál olyan volt, hogy volt a listában egy film, ami meg sem volt a gépen Csodálkoztam is, hogy mi a fene ez. Valamelyik film infóit rosszul szedte le a scrapper. De egy nfo file-al megoldottam.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1267 üzenetére
Nem cserélek le semmit, hanem létrehozok a fájl mellett egy nfo fájlt a videóval megegyező névvel, és egyszerűen belemásolom a film MovieDatabase-es linkjét. A médiatárba való betallózásnál meg megkérdezte (már pontosan nem tudom, hogy), hogy azt akarom-e használni a fájl infók elérésére.
A ZDMC-ben is sikerült amúgy ugyanúgy felépítenem a médiatárat, mint az Rpi-n. Közben egyszer csak előjött egy üzi, hogy elérhető a ZDMC 17.4....Zidoo fórumon én nem látok erre vonatkozólag semmit.
-
Gabesz87
veterán
Az miért van, hogy ha a gépről - a mappából, ami be van "médiatárazva" a lejátszón - letörlök egy filmet, nem tűnik el a médiatárból. Be van kapcsolva pedig az automatikus frissítés, de ha manuálisan ráfrissítek, akkor sem tűnik el.
Illetve egy másik kérdés: párom vette észre, hogy az egyik sorozatánál, amit néz, a borítóknak és az epizód címeknek köze nincs a sorozathoz, szóval nyilván rosszat szedett le a scraper. Filmnél tudom, hogy kell módosítani (fájl mellett nfo file-ba beteszem a TMDB-s linket, majd manuálisan beolvastatom innen), de sorozatnál ezt vajon hogy kell? Hová tegyem az nfo fájl-t, ha működik ugyanígy ez a módszer?eladó: Asus TUF Gaming K3 mechanikus bill.
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1499 üzenetére
Tehát csinálok egy nfo fájlt pl. EZZEL a linkkel a főmappába, ahol külön mappákban vannak az évadok? És mi legyen a fájl neve? Maga a sorozatnév?
"...figyelni a beállításoknál, hogy nem egy sorozatot tartalmaz. Még így is van, hogy feldobja a címet minden sallangal, akkor ki kell törölni a végéről a dolgokat.
És van több feljövő választási lehetőségek néha, valamelyik jó lesz."Na ezt viszont nem értem.
-
Gabesz87
veterán
Ha már távirányító....én egy touchpad-es Trust vez.nélküli bill-t használok, ami tök jó, csak még jobb lenne, ha be-ki tudnám vele kapcsolni a lejátszót. Be lehet ezt állítani vhogy? Volt még valami, ami miatt szintén elő kellett vennem a saját távját, csak most nem jut eszembe, miért.
-
Gabesz87
veterán
Beni te már nagy szakértője vagy a témának, lenne egy kérdésem. Gépen kifogytam a tárhelyből, ezért vettem még egy 2 TB-os HDD-t a meglévő mellé. A kérdés az, hogy a meglévő médiatárba (ZDMC-n, és Kodi-ban is LE alatt) az új vinyóra letöltött filmeket, sorozatokat a korábbiak mellé be tudom importálni? Gondolom igen, csak még nem néztem meg. Újra kell építenem az egész médiatárat, vagy csak simán a mostani mellé betallózom az új mappákat?
-
Gabesz87
veterán
Házimozis topicban már érdeklődtem, egy tippet már kaptam, de gondoltam, azért itt is rákérdezek: van egy zenefájlom, ami DTS formátumú, csak sajnos egy .bin és egy .cue képfájlból áll. Ezt szeretném lejátszani valahogy. Próbáltam a beépített zenelejátszót először, de az annyira zavaros volt...beolvastattam vele a hálózaton megosztott zene mappát, de azt sehogy nem tudtam rendezni, vagy keresni benne, úgyhogy nem ba...kodtam vele tovább. Letöltöttem egy VLC-t a Play-ről, azzal sikerült is lejátszani a bin fájlt, viszont csak sztereóban megy. Van ötletetek esetleg, hogy lehetne minden trükk, mókolás nélkül lejátszani ezt a fájlt a Zidoo-val DTS-ben? Vagy lehetséges (ahogy írták a másik topicban), hogy a Zidoo nem tud képfájlból DTS-t játszani?
-
Gabesz87
veterán
Egy kis segítséget kérnék. Be akartam olvastatni a ZDMC-ben a médiatárba az új vinyómon lévő filmeket. A gondom az, hogy SMB-t betallózva, semmit nem lát ott a zdmc. Simán a Zidoo media library appjával be tudom tallózni, és el is indul a film. Mi lehet az oka, hogy a ZDMC nem lát semmit? Nem értem. Nem csak az új HDD megosztott mappáját, de az eddigieket sem (filmek, sorozatok). Viszont ami már a médiatárban van régóta, azokat le tudom játszani.
-
Gabesz87
veterán
ERRE valaki?
Ill. még egy kérdés: feltenném a 17.4-es ZDMC-t, csak azt nem tudom, hogy lehet a beállításokat, és a médiatárat lementeni, exportálni, majd azt visszatenni?
-
Gabesz87
veterán
válasz Beni2360 #1876 üzenetére
Hát a fórumon láttam egy olyan megoldást, hogy telepíteni kell a backup nevű add-ont. Azzal lementettem a médiatárat és a beállításokat, majd letöröltem a 17.1-et és feltettem a 17.4-et, de backup restore után is üres a médiatár Nem tette vissza a dolgaimat Amúgy próbáltam ezt a beállítások/médiatár/videók megoldást is, de ott sem talál SMB-n semmit. Egyszerűen nem értem, mi lehet a gond most. Semmi problémám nem volt ezzel korábban. Mondjuk egy hónapja kb. volt egy modemcserém net sebesség növelése miatt, egy Sagemcomot kaptam a régi Cisco helyett. Na de erre sem lehet fogni, mert a Zidoo media library-jével meg látom a dolgokat, megjelenik ott a PC, csak valamiért ZDMC-ben nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Drágább lesz a Galaxy S24 FE
- TCL LCD és LED TV-k
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Microsoft Excel topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kézilabda topik
- Predator Triton Neo 16: Ilyen az Acer vékony gamer notebookja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen