- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
Kedves fórum lakók, mivel nincs külön topikja a mostanában megkedvelt ZIDOO média lejátszóknak és kezdenek megérkezni megérkezni ezek a média boxok is, gondoltam ide jöhetnének a tapasztalatok, tesztek, ajánlatok és kérdések természetesen a tapasztal hibákkal egyetemben. Így gyorsabban tudunk egymásnak segítséget nyújtani az esetleges felmerülő kérdésekben.
Külföldi fórumok
1
2
3
4Mindenki szeretettel várunk.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Hát én még csak ismerkedési szinten vagyok tegnap este fél 7h kaptam meg.
Az ZDMC-be a külső lejátszóval nézed a filmeket? Én be tettem a pipát mert szebben játssza le a filmeket, jobb a kép minősége. De a film mellé tett Fí-tokat nem olvassa be és csak a gyökérmappában létrehozott mappába másolás után tudom becserkészni, máshova nem tudom navigálni vagyis a film mappába.
5.:- Ha kilépek a filmből akkor a távon levő dupla ablakos gombot megnyomva megjelenik a megnyitott ablakok és ott tudom kiválasztani a lejátszási ablakot. Ezt is a te kérdésedre kerestem meg.
6: - A média kereső a külső lejátszóban nem az igazi.
Még nem foglalkoztam a táv gombjaival az még várat magára.
Most ebéd, a többit később.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
5. : Hát igen nem valami teljes a fordítás, ráadásul nekem az Angol csak ragadvány az évek alatt.
6. : A média kereső megegyezik a LE alattival, csak ott nem talál ahol nagyon evet a cím leírás de ez mindegyiknél így van.
7. : Hát én csak most néztem meg én átállítottam 2.0-ra
8. : nekem kimondottan bejön ha kattog mert akkor biztosra veszem a kapcsolást.
9. : NFS én eddig semelyiknél nem használtam valahogy nem jött össze de majd ha lesz időm belebújok.
13.:megy az egér és a billentyűzet is böngészést még nem próbáltam
Érdekes ez az univerzális T3 vagy mifene táv meg sem nyikkan ennél a gépnél, most vettem 6 hete.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Szia. na azért indul a kodi AVI filmnél mert kicsi a felbontás. A 720x akármennyinél a külső indul, de már a 704x .... már a kodi.Pl DVD ISO-nál is a kodi indul pedig ott 720x..... van. Este teszteltem több régi avival ezt tapasztaltam. A projektort meg a tv irányítóval is lehet hangot vezérelni. Össze kel társítani.
A KODI ismerkedés.
Engedélyezd a sambát a kodiban és akkor mindent elérsz a hálózaton.
A Kodi képes a hálózatról való lejátszásra/filmek médiatárba való felvételére is. Ehhez csak a Videó Hozzáadása résznél a Tallózáskor válasszuk vagy a Windows Hálózat (SMB)[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
galbi1972 - nekem az X8 15.-re volt és 14.-n este kaptam meg, de én nem pesti vagyok hanem mellette Pest megyében Gyáli. Úgy látszik ez is számít.
------------------------------------------------------------------B@ldrick - említette odaát az AVI filmeket kavarodás volt.
Nem tudom mi a kínja a windowsnak - hát ez már volt taglalva főleg a win 10 alatt. a milyen és a S905 topik valamelyikében. Azt hiszem, hogy kell a win10-nek jelszót megadni, vagy valahol ezt ki lehet kapcsolni.
Az ilyen átsugárzott filmek kódolva vannak és veszítenek a hang és a kép tulajdonságaiból. Én legalább is ezt olvastam róluk.
Én csak LAN kapcsolattal NAS-ról nézek filmeket erőlködőn keresztül. MKV ISO filmeket. van egy pár régebbi MP4 maradványom és ott volt amit a KODI volt amit a saját lejátszó indított. Végül össze vissza nem csak a felbontás játszhat szerepet. Nálam a DVD ISO-t is a kodi játssza le.
Van egy sorozatom ahol a film mellett van az srt és nem tudja a saját lej. behívni, keresésnél meg csak a gép saját tárhelyét tudom elérni. nem tudom betallózni a külső tárhelyet. Át kellett a gyökér tárhelyen egy mappába másolnom.
A saját lejátszó beállításokat csak a média centerből tudom elérni és az elég minimális. (fapados)
A felíratok létöltését sem tudom beállítani és nem is látom, hogy honnan tölti le elég kevés a választék.
Másolásvédelem miatt a felvétel nem lehetséges. - na evvel még nem tudtam foglalkozni.
Miről próbálsz meg felvételt készíteni? nekem van egy ALMA DVB-C felvevős boxom azt fogom majd a DIGIRE kapcsolni és majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Tudtommal nem levélként jött hanem csomag ként és a zöld furgonnal hozta a csomagszállítós , így igaz nincs vagyis nem adtak nyomkövető számot de a csomagnak van nyilvántartása és ezt mondta a csomagszállítós emberke. Tehát vissza követhető a féladótól. A csomagkihordó is tud papírt hagyni de éppen ma olvastam, hogy több a meló vele mint kivinni a csomagot. Ha van otthon valaki akkor átadja, nekem telefonált és mire kimentem már ott is volt a kapuban és adta át a kerítésen és husssssss. Este fél hét.
---------------------------------------------
galbi1972 - hát pedig minden csomag oda fut be és nem Vecsésre. Ott állnak hegyekben a csomagok. Gondolom a közúton a DHL-től kapott csomag a jó Német-magyar kapcsolat miatt nem kerül hátrányba. (Amazon)[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Üdv a csapatban és már vártuk a bejelentkezésed. Eddig csak gondolom csendes szemlélője voltál a zidoo média lejátszó topiknak és csak záró jelben van az X8-X9S, tehát minden ZIDOO tulajdonos jöhet ide. Vagy akár a jövendőbeli tulaj is érhet tanácsokat, stb.
Más: Nálad amikor elindítsz és leállítasz egy filmet ott is ez az elsötétülés tapasztalható ( gondolom a külső lejátszóra való átkapcsolás végett van ez engem igen csak zavar) és kilépéskor az OK gomb megnyomása és ha nem vagy elég gyors akkor másodszorra is feljön a felhívás az OK-ra, A külső lejátszó nekem nem tud csak a gép saját tárhelyéből feliratot betallózni nálam. Hogyan lehet rávenni, hogy a nasról is tudjak keresni? A netes felirat keresés meg nem valami acélos itt, a KODI-ban ott ok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Hát ez a megállást valószínű nem lesz megoldva mert a Himédiánál Q5-10 is ez a helyzet. Kell neki idő amíg meghívja és átpasszolja neki. Az OK gomb náluk is meg van de nem tudom, hogy duplázódik-e ha nem vagy elég gyors.
Én még nem tettem fel a frisített verzió, van valami változás benne?
Linket esetleg a hivatalos létöltésre tennél ki?
Ki kell próbálni, hogy felirat keresés és meglátod, hogy nincs lehetőség csak a saját gépen keresni. Át kelett másolnom a feliratokat egy létrehozott SRT Fi mappában és onnan betöltötte. Közben rájöttem miért nem töltötte be a filmmel, mert nem egyezett a két név, alap hiba volt részemről, hogy nem ellenőriztem.
Igen sokkal szebb a kép mert szoftveresen belenyúl és színesebbé élénkebbé stb teszi. Van aki ezt nem szereti de nekem bejön, a TV is így van beállítva.
---------------------------
A masik meg ha 4k kimenetre teszem es mielött elkezdene a filmet lejatszani pattan a hang egyet ,nalad is igy van? - Passz nem tudom, hogy mire gondolsz és hol a beállításra-
Ha autora vagy 1080 p re teszem akkor nem pattan . - A pattogás meg nálam kizárt mivel a hallásom már nem az igazi.
Én a HDMI kimenetet tettem 2-0 de minek azt nem tudom.
A 3D már a TV kipróbáltam és minden okés csak nem mindegyiknél mást kell beállítani.
A projektorra való aktív 3D még várat magára. Talán ma este úgy mozizunk és utána meg kuksizom.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
OK most lett kész.
Zidoo X8 - Firmware 1.2.7. released ! innen akinek kell le lehet tőlteni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Ott valami beállítási hiba lesz vagy a droidban vagy a lejátszóban.
Melyik lejátszásnál van a hiba?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Na ugorjunk neki még egyszer.
Jack kimeneten még rosszabb, ott ha teljesen bedugom nagyon búg, úgy kell vele játszani, kicsit visszább húzni, de úgy is búg csak kevésbé... - mit dugsz ide és miért?
Mik vannak ? erősítő is van? Mivel van összekötve a TV-vel? HDMI esetleg kicserélni. kevés az infó.Tv-k keresztül van kötve, lehet hogy azért csinálja, de a lejátszó jack kimenetén akkor is jónak kellene lennie. - ezt pontosítanád mert nem értem.
A kompozit videó és audio port (CVBS kimenet) egy összetett több pólusú jack kimenet amihez spéci négy pólusú dugó kell és abban is van több féle bekötés.A menüben be van kapcsolva a lépegetés hangja és akkor hallod a kattogásokat, na ekkor üzemel az erősítő része és valószínű ennek a fehér zaját hallod.
Még a KODI-ban el lehet állítani a hangokat de a belső lejátszónál nem sok minden állítható.
HDMI-CEC evvel én nem foglalkozok, sokan panaszkodnak másik boxoknál egyenlőre kapcsold ki amíg nem rendeződnek a hang hibák.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Ez a te megoldásod:
Digital-Optical-Coaxial-Toslink-Signal-to-Analog-Audio-Converter-Adapter-RCA-OB
Vagy kintről vagy itthonról drágábban és gyorsan. Ezt bedugod a optikai kimenetbe és megy RCA-n az erősítőbe. Van belőle 5.1 kimenettel is az sokkal drágább de ha van hozzá erölködő akkor megéri. A TV átengedi az 5.1 hangot az optikai kimenetelen a menüben választani kell a kimenetet. Meg fog szűnni a bugásod. gyenge a Tv jack kimenet azt fülesre tervezték.
Akkor azt mondod ehhez valami spéci jack-rca kábel kellene? - igen de elég nehéz hozzá találni, ki kéne mérni a bekötést a másik topikban van a bevezetőben róla szó olvad el. vagy ebben[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Az új zidoo x8 lejátszómat tegnap este összekötöttem a projektorommal. Eddig ugye LE használtam de amit ez az x8 képileg kiadott jóval felül múlta az LE. Tudom van benne képjavítás de a projektoros filmnézésnek nagyon jót tett sokkal élvezhetőbb lett a házi mozizás.
-
Beni2360
Topikgazda
Pedig ahogy a másik topikban olvastam, "ilyen asztali média lejátszót?" a chip miatt ami a HiMediaban Q5-10 is van , hogy azokban kikapcsolhatatlan képjavító van bele építve. De kíváncsi vagyok a teszt eredményekre.
Erre gondoltál EU szállítást? : E-package 10-12days - $18.94 , nekem már ennyit mutat: GRAND TOTAL:$ 127.93 és nem vagyok biztos a sarc mentességben.
Tegnap megnéztem a farkas totem remux változatát a projin és a végén megnéztem a lejátszó épp, hogy langyi volt a doboz tetején középen, bent elfelejtettem a procit megnézni az adatlapon.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Jogos kevertem a két chippet.
Esetleg a forrás, gyártó linket kitennéd?
Most ezt olvasgatom.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
ez itt csak így működik. - igen, de miért akartad a KODI-ban megnézni a 3D filmet? ha be van kapcsolva a külső lejátszó akkor automatikusan átvált rá és jobb is a képe.
Én a filmek kiválasztását a KODI menüsor - FILMEK - CÍMEK - és ottan már látom az összes média tárban levő filmet képekkel és leírásokkal és onnan indítva ugrik elő az ISO és a 3D ISO-nál a kérdés panel a lejátszáshoz. Nekem nem sikerült a lemez menü behozatala, pedig azt olvastam, hogy menni kéne.
-----------------------------------
mayday00 - igen tud van egy külső lejátszója amelyik tudja de még a KODI is.
----------------------------------
djpundro - Akkor mégsem küldöd vissza?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz galbi1972 #63 üzenetére
Mindenképpen frissítsd 1.2.7-re. Töltsd le írd ki egy penre és tallózd be az update apból.
Az ZDMC egy KODI erre a gépre alakítva.
A beállítások-videó-lejátszási ablakban a legfelső sorban kell a bejelölés és akkor a külső lejátszót fogja meghívni és máris jó a kadencia lejátszás.
Wifin akarsz 4K filmet nézni?
A TV is wifin volt?
A Youtube-s demó 4K filmek java része egy kamu. töltsd le és nézd meg a felbontását és USB keresztül töltsd be.
Az kodi oda nem kell bezavar.
Nálam is volt frissítés előtt fagyások és anomáliák.
Türelmesen be kell lakni és kipuhatolni a dolgokat. Kitartás.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz galbi1972 #67 üzenetére
Mint tomp irta nem kell semmit telepíteni, az OK gomb vagy jobbra alatta a menü gomb megnyomására jön elő a navigációs menü. Ott már látod a külső lejátszót menüt és balra a beállítási lehetőségeket. Ott kel a váltást bekapcsolni egyebek közt.
Kicsit kell vele foglalkozni ismerkedni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz DroiDMester #71 üzenetére
Az előre telepített KODI klón(ZDMC) kb semmire nem használható tetű lassú az egész akadozik és rengeteg formátumot le sem játszik! - ha szabad megjegyeznem ennél a lejátszónál a ZDMC csak mint "műsor kalauz" szerepet tölt be. Be kell jelölni a külső lejátszót a beállításokban és akkor az SD anyagok kivételével, (de van köztük is amit kirak a külső lejátszóra) a külső lejátszót fogja indítani. Nekem van 1 db 1/8 Gb és 1db 2/16 gb igen nagyon jók két napja cserélgetem figyelem de ennek a képe nekem sokkal jobban tetszik, színesebb, élénkebb erőteljesebb az egész hatás. Tegnap teszteltem a 4K anyagokkal nálam semmi gond nem volt vele. Nem rossz a táv csak szokni kell és pontosabb célzást igényel. Ahol a Mini mx-G (2/16) akadott ez simán vitte. A 3D passzív és aktív gépen is simán ment csak lemez menüt nem tudtam behívni.
-
Beni2360
Topikgazda
NEM és minek? Egész más processzor - chip van benne.
Ez a gép többet tud mint a LE.
Mi a gond, hogy LE-t akarsz?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Pont a kérdésed feletti írásomban olvashatod, vagy nem szoktad olvasni a hozzá szólásokat?
(#79) Beni2360
"Nekem van 1 db 1/8 Gb és 1db 2/16 gb igen nagyon jók két napja cserélgetem figyelem de ennek a képe nekem sokkal jobban tetszik, színesebb, élénkebb erőteljesebb az egész hatás. Tegnap teszteltem a 4K anyagokkal nálam semmi gond nem volt vele."[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz galbi1972 #86 üzenetére
Jó munkához idő kell és türelem.
Most a torrent és a router funkciók kerülnek terítékre. - Na ez nem az én asztalom nekem NAS-m van.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Igen, úgy mint a telefonoknál be kell állítani a nyelv menünél. Angol nyelven érkezik, mint a többi mini box.
A hiányosabb magyar nyelv inkább a külső lejátszóban leledzik, ami felelős a freki váltásért és a 3D lejátszásért de minimális angol tudással nem lehet gond. Ezek a felirat,nyelv stb már megszokott dolgok, én sem tudok angolul mégis boldogulok ezekkel a dolgokkal.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz DroiDMester #95 üzenetére
na kérlek szépen.
Mitől lenne jobb a képe, nincs olyan hogy jobb! ha nem babrálsz bele a kép megjelenítésekben - nem nyúltam semmihez és mégis megnézve ugyan azt a film jelenetet, ugyan azon a HDMI-n és beállítással a tv-n, igen én úgy észleltem, hogy jobb a kép. Erősebbek a színek és a sötét jelenetnél jobban kivehetők a részletek. Most nincs időm de majd az ünnepek közt összekötöm a két boxt, (HDMI bemetre) és akor gyorsabb váltásokkal tudom ellenőrizni.
zodoo -n volt jópár ami akadt vagy épp hang nem volt vagy szét esett a kép vele!
Légyszíves küldjél linket arról a filmekről amik nálad akadtak.
ugyan olyan lomha csiga lassú marad! - ez miben minősül meg nálad?
NAS funkció része - erről bővebben írnál mert nem tudom mit értesz alatta. lehet, hogy elsiklottam e felett.
----------------------------
Na mostantól rövidített létem lesz, mert vásárlás- káposzta-beigli tészta- holnap sütés-pénteken halászlé-fa-stb.
Kellemes ünnepeket minden topik lakónak és kedves családjának. Mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz szasanyi #117 üzenetére
Udv, ha fogadod ket hetes eszreveteleimet.
Mivel nyar ota nincs mukodo rpi2 nemtudok velmenyt mondani, LE hez kepest nekem jobba szinvilaga.
A 3D ISO lejatszas passziv es aktiv rendszeren szepen megy de nekem a menut nem hozza be.
Most neztemmeg egy 4k filmet fhd tv-n minden hiba nelkul lejatszotta.
Nekem X8 van es megteszi amire kell, az X9 plussz szolgaltatasa nekem nem kell.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz karesz501 #122 üzenetére
Valószínű, hogy a kodi beállításnál lesz a hiba mert nem a külső lejátszót indítja el.
Tehát: RENDSZER-beállítások-Videó-Lejátszás-és ott a legfelső sávban ki kell jelölni a lehetőséget-külső rájátszó indítása.
Evvel mennie kel mindennek még a 3D is innen indisid és válaszd alul a 3 D lejátszást.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Honnan bányászod elő az m2ts fáljt?
Ha BD lemezről (mappából) keresed ki, miért nem játszod le mint egy lemezt? És akkor nem kell semmit vele csinálni, átalakítani .
átdobom mkv-ra - ez nálad mit takar?
E szerint az MKV fájloknál is csúszik a hang nálad ha bele tekersz?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz karesz501 #125 üzenetére
hanem a mediacentert, ami a külső lejátszó, nem??? - igen az.
Beállítottad a lejátszóban, vagyis a csúszkát élesítetted, hogy váltson frekit?
Film indítás után - menü - advanced - és ott vannak beállítások. Ha megvolt akkor nem tudok mit mondani.
Én mindent a KODIból indítok mert ott van az ismertető, képek stb. A kodiból indítva is a külső indul.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Hát pedig a Windows megosztást meg kell oldani.
Én is megoldottam segítséggel. Ha jól emlékszem akkor a itt kaptam segítséget.
Ez után fog menni átalakítás nélkül a lejátszás. Nem olyan ördögőség. nekem Win 10 alatt megy, de win7 alatt is ment.
----------------------------------------- idézet:
Windows 10-en megosztottam egy könyvtárat, a Kodi jelszót kér hozzá.
Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati és megosztási központ > Speciális megosztási beállítások > Az összes hálózat > Megosztás jelszavas védelemmel > Jelszóval védett megosztás kikapcsolása
Ez mindenkinél megoldotta a jelszó problémát, azért került be az összefoglalóba. A megosztani kívánt könyvtárat pedig 'Mindenki'-vel oszd meg olvasási jogosultság mellett.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz galbi1972 #130 üzenetére
Nálam rádiós cuccok vannak egy hubon. Sehol sem müxik?
A droidban és a Kodiban is beállítottad, társítottad a bl egeret?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz galbi1972 #132 üzenetére
a Zidoo menüjében bekapcsoltam a Bluetooth kapcsolót, - mármint a droid beállításokban társítottad? És ott sem jelent meg az egér mutatója és nem reagált?
De mint vissza olvastam - M8S+-os Androidos TV-Boxon is működik rendesen.- tehát tudod mit kell csinálni. Halvány gőzöm nincs mi lehet a baj?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Azért a KODI beállítva és a a média tárt lefuttatva -video fájlok hozzá adása de gondolom tudod miről van szó és onnan egy film elindítása után már él a - FILMEK - CIMEK - alatt megtalálod ezt a filmet és onnan indítva a film címére kattintva elő ugrik a menü és választhatod a felső lejátszást akkor átkapcsol a külső lejátszóra és nézheted válthatsz nyelvet.feliratot stb. Azért én kipróbálnám.
--------------------------
Windows - hát mivel nekem NAS van és SSD a laptopon csak azt tudtam megosztani. De gondolom minden meghajtót engedélyeztetni kell. Ezt valami windowsos topikban kellene megkérdezni. Én csak próba képen osztottam meg mivel csak teszt filmek vannak a laptopomon, így nem is izgat. Segítséget ebben nem nagyon tudok adni.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz galbi1972 #138 üzenetére
Hát ha a külső lejátszóval játszod le a filmet akkor ott kell beállítani. IGEN
Lejátszás közben tudsz állítani rajta, behívod a ment azon belül felirat és beállítások és ott van a lehetőség szín, méret, kódolás stb állításra.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Westworld 720p változatát nézem - Ez édes kevés mert függ a film bitrátájától a minőség.
Egy HD TV-től ne várj el 10 vagy 12 bitet főleg ha a film ezt nem nyújtja. Ott a nyers anyaggal lesz a gond.
Ugye nem kell minden egyes változtatásánál újraindítani a Zidoot? - Nálam még ilyen gondok, hogy újra indítás kellett volna nem voltak. Szvsz nem kell.
Küld meg egy minőségi FHD filmmel és majd meglátod akkor elő jönnek-e ezek a hibák.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Ne izgulj én még 3 hét után is találok újdonságokat, lehetőségeket. Türelem és sok utána olvasás szükséges.
És tud valaki jól működő ingyenes élő tv appot esetleg? - Mindig Tv eléggé kevés de van, meg van topik ezekhez.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Szeretném megkérdezni az x9s-en hátul a mini sd kártya ajzat mire való? - Hát arra amire az okos telefonnál használ az ember, bővítésre, stb. Telepítésnél lehet átpakolni programok bizonyos hányadát.
És melyik lejátszó a stabilabb a ZDMC vagy a sima média center? - A ZDMC egy KODI alap ami funkcionális betöltést szolgál 90%-ban és film lejátszásra lehet használni. A KODI beállításról meg van olvasni való leírások. Keressél windowsra kodit tedd fel a gépedre és ott könnyebben tudsz gyakorolni.
A média centerben meghívott lejátszó beállítása után a pontos helyes képkocka sebességgel történő lejátszásért és a 3D (ISO) is filmek lejátszásáért felel. Itt tudsz bemutató filmeket nézni a használatról.
Ha jól értelmezem az Android terén még nem vagy nagyon tisztába. Média lejátszáshoz szinte minden adott a gépen. A többi meg a te igényeden múlik. Én se mai gyerek vagyok kb 2009-ben kezdtem az androiddal foglalkozni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
válasz LógaGéza #148 üzenetére
Pont innen - Kézbesítés szerda 11 január
(Téli ajánlat) X9S[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
válasz LógaGéza #151 üzenetére
A X8 és X9S között csak a +8GB belső tárhely és a külső SATA csati a különbség? - meg dupla antenna és alu ház, ránézésre szélesebb is.
Az enyém tegnap előtt a filmezés közben 1x eldobta a HDMI csatlakozást fél mp volt az egész, csak hang kimaradást volt a kép megállt,tegnap meg 2x.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
ha BD iso-ból megy a film akkor a tv-n 2 oldalt marad 3-4mm fekete rés - film lejátszás közben a menü behívásnál van lehetőség a képarány beállítására. menü-aspect ratio-FULL és kihúzza a széléig.
hdmi bemenet - még nem próbáltam ki.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Hát bevallom 4 hete vettem át de még nem foglalkoztam vele.
Most látom nincs is telepítve, na gyorsan felraktam és nálam nem volt gond sem a képpel sem a hanggal. Lekértem 2 klippet és egy pát film részletet.
Vezetéken és át állítva 1080p-re.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Hogy fogok még 5 napig aludni?
Nekem még evvel sem szaggat a YT.
A Quick Settings nekem is bejön.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Na azt hiszem mos tmár illene kipróbálnom a HDMI bemenetet. Írnál az össze állításról, mit-hogyan- miképpen? Van egy külső dvb-c boxom amit a digire tudom kötni igaz az tud felvételt is készíteni. Amúgy a Tv-be direkt van kötve a DIGI és az IP-TV HDMI-n keresztűl megy a TV-be.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nálad ezek megszüntek:
Zdmc: (16.4.12 verzió)
1, eltávolította a felugró ablak, amikor a felhasználó kilépett a külső lejátszás.
2, javítsd meg crash probléma amikor audio szűrődött be
3, javítsd meg a audio-Szinkronizálás probléma.
Játékos:
1, fix a kérdés, hogy a videó fps, amely nagyobb, mint az 24.5 HZ-25 hz azonosították a videót.
2, fix a kérdés, hogy néha a hdr nem működik.
3, optimalizált az utat a autoswitch.
-----------------------
10, hozzá a root funkció. Rootolt lett a box?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Aki esetleg tud jól angolul az tudná jelezni, hogy külső feliratot nem tud csak a saját belső tárhelyérről tallózni.
A NAS-ra letöltött srt nem tudom betallózni, vagy nálatok másképpen is van lehetőség a külső Fi. megkeresésére? Most a belső tárolón csináltam egy mappát és oda kell átmásolnom a Fi-t a fájlkezelőben.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
ripo05 - neked is szól.
Amikor a külső lejátszón elindul a film akkor a menü gombbal előhívod a menüt és a feliratoknál - beállítások- ott lehet változtatni a kódolásokat,pozíciót, nagyságot, szint, csúszást,stb. Van, hogy filmenként változtatni kell attól függ mit kavartak a felirattal. Nálam a ZMBC-ben nem okés a lejátszás.
Jelezz vissza hogyan sikerült vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Bejelölöm a külső lejátszót a Kodiban, kiválasztom a filmet, gondolkodik, nem indul el. Kell még valamit beállítanom. - Elvileg nem. Gondolom a KODI beállítások rendben vannak, azok mennek. Akkor pedig a külső lejátszó beállításokban kell körbe nézni, és ez csak lejátszás közben lehetséges. A menü rendszer előhívásánál az advenced-és ott a csúszkákat beállítása megvolt? Nem tudom miért nem indul el. Most megpróbáltam a fájlkezelőből is elindul a film.
NAS-nál usert és jelszót kér - ha meg van a lehetőség a beírásra akkor a NAS telepítésnél használt -admin - és a megadott jelszavad amivel belépsz a nas oldalára. Már nem emlékszem, hogy nálam kérte-e.
Gondolom a MEDI CENTER-ből indított részre gondolsz. ott én is elvacakoltam egy ideig mivel az angol tudásom csak a netről szerzett ragadvány. Ott mindkét oldalt vannak előhívható menük.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nem értem frissítetted ?
Fentebb találsz róla linket az x9s-hez, manuálisan kell letőlteni és akár penre másolni és a gép megtalálja.
Igazából a Kodiból indítva is rendben van a kép ilyenkor be van pipálva a külső lejátszó?
Annak működni kell.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest