- IFA 2024: Wi-Fi 7 és FritzOS 8 az AVM-nél
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Disney+
- Max
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- EA, Epic: félrevezetik a játékosokat, a lényeg, hogy pénzt költsenek
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
Szia. na azért indul a kodi AVI filmnél mert kicsi a felbontás. A 720x akármennyinél a külső indul, de már a 704x .... már a kodi.Pl DVD ISO-nál is a kodi indul pedig ott 720x..... van. Este teszteltem több régi avival ezt tapasztaltam. A projektort meg a tv irányítóval is lehet hangot vezérelni. Össze kel társítani.
A KODI ismerkedés.
Engedélyezd a sambát a kodiban és akkor mindent elérsz a hálózaton.
A Kodi képes a hálózatról való lejátszásra/filmek médiatárba való felvételére is. Ehhez csak a Videó Hozzáadása résznél a Tallózáskor válasszuk vagy a Windows Hálózat (SMB)[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
galbi1972 - nekem az X8 15.-re volt és 14.-n este kaptam meg, de én nem pesti vagyok hanem mellette Pest megyében Gyáli. Úgy látszik ez is számít.
------------------------------------------------------------------B@ldrick - említette odaát az AVI filmeket kavarodás volt.
Nem tudom mi a kínja a windowsnak - hát ez már volt taglalva főleg a win 10 alatt. a milyen és a S905 topik valamelyikében. Azt hiszem, hogy kell a win10-nek jelszót megadni, vagy valahol ezt ki lehet kapcsolni.
Az ilyen átsugárzott filmek kódolva vannak és veszítenek a hang és a kép tulajdonságaiból. Én legalább is ezt olvastam róluk.
Én csak LAN kapcsolattal NAS-ról nézek filmeket erőlködőn keresztül. MKV ISO filmeket. van egy pár régebbi MP4 maradványom és ott volt amit a KODI volt amit a saját lejátszó indított. Végül össze vissza nem csak a felbontás játszhat szerepet. Nálam a DVD ISO-t is a kodi játssza le.
Van egy sorozatom ahol a film mellett van az srt és nem tudja a saját lej. behívni, keresésnél meg csak a gép saját tárhelyét tudom elérni. nem tudom betallózni a külső tárhelyet. Át kellett a gyökér tárhelyen egy mappába másolnom.
A saját lejátszó beállításokat csak a média centerből tudom elérni és az elég minimális. (fapados)
A felíratok létöltését sem tudom beállítani és nem is látom, hogy honnan tölti le elég kevés a választék.
Másolásvédelem miatt a felvétel nem lehetséges. - na evvel még nem tudtam foglalkozni.
Miről próbálsz meg felvételt készíteni? nekem van egy ALMA DVB-C felvevős boxom azt fogom majd a DIGIRE kapcsolni és majd meglátjuk.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Tudtommal nem levélként jött hanem csomag ként és a zöld furgonnal hozta a csomagszállítós , így igaz nincs vagyis nem adtak nyomkövető számot de a csomagnak van nyilvántartása és ezt mondta a csomagszállítós emberke. Tehát vissza követhető a féladótól. A csomagkihordó is tud papírt hagyni de éppen ma olvastam, hogy több a meló vele mint kivinni a csomagot. Ha van otthon valaki akkor átadja, nekem telefonált és mire kimentem már ott is volt a kapuban és adta át a kerítésen és husssssss. Este fél hét.
---------------------------------------------
galbi1972 - hát pedig minden csomag oda fut be és nem Vecsésre. Ott állnak hegyekben a csomagok. Gondolom a közúton a DHL-től kapott csomag a jó Német-magyar kapcsolat miatt nem kerül hátrányba. (Amazon)[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
Hoppala ----Passsssszzzz .Most probaltam nalam X9s - Nekem Philips tv van .De valamit mindha olvastam volna valahol erröl a hibarol .A cec tud maceras lenni .Peldaul ha bekapcsolom a Cec alatt hogy atvegye a nyelvet a tevetöl nalam minden bebolondul .De azt a menüpontot mar az uj 1.2.7 nel eleve kikapcsoltak .
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
nagyúr
-
Beni2360
Topikgazda
Honnan bányászod elő az m2ts fáljt?
Ha BD lemezről (mappából) keresed ki, miért nem játszod le mint egy lemezt? És akkor nem kell semmit vele csinálni, átalakítani .
átdobom mkv-ra - ez nálad mit takar?
E szerint az MKV fájloknál is csúszik a hang nálad ha bele tekersz?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Hát pedig a Windows megosztást meg kell oldani.
Én is megoldottam segítséggel. Ha jól emlékszem akkor a itt kaptam segítséget.
Ez után fog menni átalakítás nélkül a lejátszás. Nem olyan ördögőség. nekem Win 10 alatt megy, de win7 alatt is ment.
----------------------------------------- idézet:
Windows 10-en megosztottam egy könyvtárat, a Kodi jelszót kér hozzá.
Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati és megosztási központ > Speciális megosztási beállítások > Az összes hálózat > Megosztás jelszavas védelemmel > Jelszóval védett megosztás kikapcsolása
Ez mindenkinél megoldotta a jelszó problémát, azért került be az összefoglalóba. A megosztani kívánt könyvtárat pedig 'Mindenki'-vel oszd meg olvasási jogosultság mellett.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Azért a KODI beállítva és a a média tárt lefuttatva -video fájlok hozzá adása de gondolom tudod miről van szó és onnan egy film elindítása után már él a - FILMEK - CIMEK - alatt megtalálod ezt a filmet és onnan indítva a film címére kattintva elő ugrik a menü és választhatod a felső lejátszást akkor átkapcsol a külső lejátszóra és nézheted válthatsz nyelvet.feliratot stb. Azért én kipróbálnám.
--------------------------
Windows - hát mivel nekem NAS van és SSD a laptopon csak azt tudtam megosztani. De gondolom minden meghajtót engedélyeztetni kell. Ezt valami windowsos topikban kellene megkérdezni. Én csak próba képen osztottam meg mivel csak teszt filmek vannak a laptopomon, így nem is izgat. Segítséget ebben nem nagyon tudok adni.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
ha BD iso-ból megy a film akkor a tv-n 2 oldalt marad 3-4mm fekete rés - film lejátszás közben a menü behívásnál van lehetőség a képarány beállítására. menü-aspect ratio-FULL és kihúzza a széléig.
hdmi bemenet - még nem próbáltam ki.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Hogy fogok még 5 napig aludni?
Nekem még evvel sem szaggat a YT.
A Quick Settings nekem is bejön.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Na azt hiszem mos tmár illene kipróbálnom a HDMI bemenetet. Írnál az össze állításról, mit-hogyan- miképpen? Van egy külső dvb-c boxom amit a digire tudom kötni igaz az tud felvételt is készíteni. Amúgy a Tv-be direkt van kötve a DIGI és az IP-TV HDMI-n keresztűl megy a TV-be.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nálad ezek megszüntek:
Zdmc: (16.4.12 verzió)
1, eltávolította a felugró ablak, amikor a felhasználó kilépett a külső lejátszás.
2, javítsd meg crash probléma amikor audio szűrődött be
3, javítsd meg a audio-Szinkronizálás probléma.
Játékos:
1, fix a kérdés, hogy a videó fps, amely nagyobb, mint az 24.5 HZ-25 hz azonosították a videót.
2, fix a kérdés, hogy néha a hdr nem működik.
3, optimalizált az utat a autoswitch.
-----------------------
10, hozzá a root funkció. Rootolt lett a box?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Bocs de nem tudom kihagyni.
A gyerek napközben befestette a fekete boxot pirosra?
Én eleve nem vagyok híve az idegen távnak.
Teszteltem a 3D videókat, lett az ISO fájloknál beállítási változás. van ahol nem kapcsolja át a Tv automatikusan. ISO-nál átkapcsolja. Nincs akadás nálam nem is volt az m2ts fájloknál. hang és Fi lehetőség meg van de nincs nevesítve.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Én nem szoktam nézni a mappából az m2ts fájlokat. Itt vakai felvetette, hogy nem ok a lejátszás neki akadozik és nem tud hangsávot váltani. Na most be frissítés után betallóztam egy m2ts fájlt és elindítottam. Nekem akadás nélkül vitte és a hang és Fi keresésénél feljöttek a hang és fi. lehetőségek de nem volt nevesítve, csak sorszám és audió volt látható. Ez így körülményes amikor le lehet játszani másképpen.
Hol van dedikált gomb erre? Gondolom hozzá társítással a num.bill-hez keymap editorral? A K1 pluson meg van csinálva, itt még nem.
A külső lejátszónál is lehet gombot hozzá rendelni?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Ami feltűnt, hogy csak h264-nél nem szereti a rendszer a nem 2160p-s méretet. Azaz ha le van vágva a fekete sáv ezáltal más a függőleges felbontás szaggat a kép. Ha 2160p akkor tökéletes. H265-nél meg lehet vágni a képet, nem okoz gondot. - Hát ebből sok mindent nem értettem. - nem szereti a rendszer a nem 2160p-s méretet - pontosan mire gondolsz? Vagyis melyik méretre gondolsz?
Azaz ha le van vágva a fekete sáv - hol vágják le a fekete sávot? Még ilyen BD filmmel nem találkoztam.
Dedikált gomb: piros/zöld páros. - persze már el is felejtettem. nekem is be van állítva de nem használom.
Ez az X8 egyre jobb! - egyet értünk.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Már kutattam a filmeket mire észre vettem, hogy te a 4K filmekről beszélsz.
Na azért még nem teljes ezeknél a 4K és még messze vagyunk a valós 4k teljes filmektől.
Részemről ez az egy film volt amit megnéztem és hiba nélkül.
Total recall.2012
CODEC: AVC High@L5.1 /MKV/
FRAMERATE.........: 23.976 fps
Overall BiTRATE...: 30,0 Mbps
RESOLUTION........: 3840x1606
ASPECT RATIO......: 2,40:1
BD-Java...........: -
AUDIO.............: English TrueHD, Hungarian ac3 384De ha adsz egy mintát amit letelhetőek tesztelés végett megköszönöm. Akár priviben is jöhet.
-
Beni2360
Topikgazda
Én sem tapasztaltam ilyet.
Tudtam én, hogy nem szabad idegen CsECshez nyúlni.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Azóta csinálja amúgy amióta aktív hdmi bemenetnél az "engedélyezés" opcióra mentem a CEC menüben a tv-n. - Na ezt még egyszer fogalmazd meg mert nem értem.
Fent van az a bizonyos app a HDMI bemenet végett? lehet, hogy az zavar be?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Most mát így értem.
Igen arra gondoltam.
Egyszerre kapcsolod ki a tv és a x8-t? Mivel én ezt az opciót nem használom gőzöm sincs mi lehet.
Keres rá a HM topikban hát ha ott is előfordult.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
LógaGéza
addikt
Nekem semmit nem kellett beállítanom, a TV felismerte, hogy ez egy CEC képes box, kikapcsolom a TV-t, kikapcsol a box, bekapcsolom a TV-t, bekapcsol a box, nincs semmi élesztgetés.
Viszont a CEC implementáció elég ergya, nekem a TV gombjaiból a lejátszásvezérlésen és a nyilakon kívül semmi mást nem ismer fel... Se számgombok, se hangváltás, semmi..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Beni2360
Topikgazda
Ha a csomag a német (DHL) postával jön akkor nincs követés. - beszúrtam mert a német posta a DHL. És igen én már rendeltem Németországból és kaptam nyomkövetési számot holott csak 32€ volt a termék ára. Igaz volt szállítási költség is. Az Amazon kockáztat. Úgy látszik a nagy számok törvénye alapján megéri nekik.
E hónapban rendeltem a német amazonról de azt már a dhl-el küldték. - erre fent van a válasz. Nem keverendő a DHL Express futár szolgálattal.
Oda kellett elmennem érte.. - nem kellett csak türelmetlen voltár mert kihozták volna.
Valószínű, hogy az a csomagod DHL Express szállítás volt és ezért került a "Budapesti csomag és gyorsszolgálati kézbesítési üzem 1. sz. csomagkézbesítő bázis"-ra. ha jól emlékszem a Gyáli úton a József Attila lakótelep mellett van. Szoktam látni a nagy DHL táblát az autóból.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Kicsit elbeszélünk egymás mellett. Kb én is ugyan ezt írtam. Itt van egy részlet a DHL.hu oldalról pontosítás végett.
További információ
A földkerekség több mint 220 országában és territóriumában a DHL a Világ legnagyobb nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező vállalata, és szinte korlátlan terjedelemben képes logisztikai megoldásokat nyújtani.A DHL a Deutsche Post DHL vállalat-csoporthoz tartozik, ami a Világ vezető posta- és logisztika-szolgálatási vállalata és a következő ágatgatokat taralmazza: DHL Express, DHL Parcel, DHL eCommerce, DHL Global Forwarding, DHL Freight és DHL Supply Chain.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Arról is írnál, hogy ez a 3,65 Gb időben mennyi?
Elképzelhető, hogy ez a szerzői jogok végett van? (5mp szünet)[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Este belenéztem a beállításokba. Ha beállítod 3H-ra akkor is szétvágja?
-----------------------------
B@ldrick - Én is kikaptam és tényleg szuper a kép, annak ellenére, hogy azt szajkózzák, hogy a 4k FHD nem szebb a FHD TV-n mint a FHD kép. Szvsz részlet gazdagabb és élesebb a kép.lehet a magasabb bitráta végett is de pöpec.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
-
Beni2360
Topikgazda
Akkor meg teljesen mindegy, hagyom automatán.
---
Volt már nálatok olyan, hogy film lejátszás közben eldobta a HDMI kapcsolatot egy fél pillanatra megállt a hang és a kép kimerevedett és látom az erősítőn, hogy kiírja milyen kapcsolatú hang van mint a film elején és folytatja a lejátszást. Elég rapszodikus van, hogy napokig semmi aztán megint.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Esetleg a recoveribe belépve ott törölni mint a telefonoknál szokták a teljes adat törlést elvégezni? Nem tudom, hogy itt hogyan lehet belépni és mi fogad ,angol vagy kínai szöveg.
-
Beni2360
Topikgazda
Na azóta a ZDMC használhatatlan - való színű az 1.2.11- hez alakították a ZDMC-t.
Rakd újra a régit és kezd beüzemelni és ha megy akkor frissítsd az 1.2.11-re és ellenőrizd, s majd akkor töröld a régi ZDMC és rakd fel az újat.
Próba szerencse nem kell féltéglát használni.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Hát szvsz a Chromecast vs Zidoo összehasonlítás nem éppen egy kategória.
Próbáld kihúzni a LAN kábelt, hogy akkor is bekapcsol-e? (ha a Tv is a neten lóg)
Tudom, hogy semmi köze a nethez de az elektronok útja kifürkészhetetlen mondta egy öreg barátom aki anno 25 éve segített a számítógép rejtelmeiben eligazodnom.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
de szerintem kikapcsolt állapotban nincs feszültség alatt az usb. - nincs mivel ezáltal kapcsolja ki az egeret, hogy nem kap áramot.
Akkor a LAN tárgytalan. Halvány gőzöm sincs mi lehet a baj?
Én még nem nyúltam a CEC-hez nem is akarok.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Volt nálam is ilyen opció de valami elállítottam és kikapcs gombra 3-tól vissza számlál és kikapcsol.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- PlayStation 5
- Elemlámpa, zseblámpa
- Renault, Dacia topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- IFA 2024: Wi-Fi 7 és FritzOS 8 az AVM-nél
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IFA 2024: Kamerás fűnyírót hozott a Dreame
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen