- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mustang28
tag
Sziasztok!
Rég jártam itt, lassan 2 éve használok egy Asrock alaplapos NAS-t. Xpenology 5.1 DSM_DS3615xs_5055 futott rajta szépen. 2 hete az én széria számomat is elérte a vég, a quickconnect befuccsolt.
Mivel nem frissítettem a 2 év alatt, (nem volt indokolt a piszkálása) így gondoltam most lefrissítem a mostani legújabb verzióra ami működik. 2 napja nem sikerül semmi. Az 5.1-5055-t vissza tudtam tenni, de a felett semmi.
Mindig ezt kapom vissza.Útóljára ezt, és ezt használtam.
Mi lehet a gond? Az 5.1-5055 simán felment!
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
Win32diskimager de próbáltam rufusal is. Szerintem a bios már nem jó hozzá pedig a legújabb van rajta.Régi a lap marad az 5.2.
Amikor kész a penyó,eltünik a windowsból. A lemezkezelő látja de a fájlkezelők már nem.
Gondolom ez lehet a baj a nas-nál is és csak vár hogy továbbléphessen.Üdv:Viktor
-
Viktoár
addikt
Srácok,rögtön az elején elakadtam. Leszedtem az img fájl-t, kiírtam az usb-re de nem bootol vele a gép.Megáll a post képernyőnél miután leszámolja a ramokat.
Próbáltam 3 pendrive-ot,rufus-szal és windisk-el is de nem bootol. Ha nincs pendrive a gépbe dugva akkor szépen bootol-na,tehát továbblép a postképernyő.Innen próbáltam az img-t.
Ötlet hogy mit csinálok rosszul?
Üdv:Viktor
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Viktoár #9390 üzenetére
Téma összefoglalóban ott van a link a loaderekhez, PAT fájl pedig a Syno oldaláról letölthető, ha nincs máshol, mivel az a gyári PAT, az kell hozzá.
SSD-re a loadert? Az kicsit túllövés szerintem max. 1 GB (legyen max. 2 GB) a loader, és csak az induláshoz használja a rendszer. Megcsinálhatod, de szerintem felesleges.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Van kis gépem ami egy Gigabyte GA-GC330UD lapból, 2gb memóriából és 1tb vinyóból áll.Szeretném a legújabb rendszert rárakni és mediaszerverként használni.
Tudnátok egy linket adni ahonnan letölthetem a loadert és a hozzátartozó PAT file-t?
Van egy használaton kívüli 16gb-os ssd-m ami 85%-os.Erre mehet a loader véglegesen?
Üdv:Viktor
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jah, úgy más.
Elvileg mindegy.
Ugye szerver oldalon belépsz a fiókba, ott hozzáadja a fiókhoz a szervert, plusz utána a kliens is addolva van ugyan ahhoz a fiókhoz, és elvileg ennyi. Nem tudom, Nekem ez nem nagyon jött be soha. DLNA vs. Kodi kombó számomra sokkal szimpatikusabb.
Véleményem szubjektív...
-
RazoR
veterán
Működik, a vírusirtó miatt nem látta az assistant (nem is értem )!
Beállítottam a fix ip-t, a port forwardingot, felraktam a plex-et, rámásoltam egy filmet a nas-ra de hiába adom meg a könyvtárat a plex serveren nem látja a filmet! Ötlet? -
-
RazoR
veterán
Hogyan tudom lenullázni a rendszert és előlről kezdeni a telepítést?
A drága ILO angolra állította a billentyűzetet és kizártam magam a DSM-ből.... -
Sajthy
csendes tag
válasz Baliboy1979 #9359 üzenetére
Én ügyeltem a sorrendre, úgy sikerült felmountolni. Nem próbáltam más sorrendben.
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy ha a xpen kezelőfelületére belépek az az üzenet fogad, hogy az egyik kötet leromlott és cseréljem. 2db 2TB-os vinyó van benne RAIDbe kötve. Eddig nem foglalkoztam vele mert működött rendese. Mostanában viszont a kodi amit használok több eszközön is, filmek lejátszása közben elkezd tölteni mint amikor régebben hálózaton kívülről néztem valamit az ittthoni nasról és kevés volt a net ott ahol épp tartózkodtam. Okozhatja ezt a leromlott kötet?
Norbi
-
RazoR
veterán
A loader elindul SD kártyáról, de ott megáll a dolog! Mi lehet a gond? Az assistant sem látja a Gen8-at!
-
RazoR
veterán
Loader feltöltve az új PD-re és egy MicroSD-re is a kíváncsiság kedvéért. Majd jövök a fejleményekkel!
-
Sajthy
csendes tag
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Ismét próbáltam egy frissítést 6,1-ről (15047) 6.1.1 (15101) Szokás szerint megint nem sikerült.
Újra telepítettem, de most elsőre 15101-es pat fájlal, és láss csodát most simán felment egész az U4-ig.
Remélem most már marad, többet nem bántomb.lajos
-
Baliboy1979
csendes tag
Hali.
3 kotetet hasznalok xpenologyn, 2t raidben. A minap az egyik raid kotet szolt, hogy a 3 lemezbol 2n hibas szektorok vannak es a rendszer serult ezeken a lemezeken. Persze reggel a nyaralasra indulas elott 1 oraval. A nast nem akartam lekapcsolni igy csak a 3 lemezt kivettem es elinditottam ugy. Most amikor vissza akarom tenni a 3. kotetet akkor nem latja a assist se. Ha csak a masik 2 kotet van benn akkor ok. Ha a 3. hibas kotet volt csak benn akkor eloszor lattam a dsmet be is tudtam lepni de a 3bol egy lemezt mar kidobta magabol a kotet es zoldkent szerepelt a listaban mint "uj" hdd. Nyomtam egy leallitast gondolvan akkor a "zold" lemezt kiveszem es annelkul megy a tobbi es lementem a dolgokat a hibas kotetrol. Nem allt le a nas hanem az assistantban atvaltozott nem konfiguraltra a nas allapota. Nem akartam ujra konfiguralni igy kinyomtam. Na azota nem latom se igy se ugy ha a kotet benn a nasban. Mit javasoltok hogyan szedjem le az adatokat. Linux alatt kene felmountolni a kotetet es ugy leszedni? Nem csinaltam meg ilyent es nem tudom, hogyan kene a lemezeket raidba rendezni, hogy az adat particio rendben legyen. Milyen linuxot hasznaljak? Van masik gep amibe be tudom rakni es kezel raidet is. Ebben kernek tanacsokat. Koszi. -
RazoR
veterán
A pendrive cserének ha ugyanazt a loadert rakom a másikra lehet nem kívánt következménye? Lehalt a 4GB-osom és muszáj voltam a 128-ast befogni loadernek de az kéne másra is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz SharpSA #9348 üzenetére
Ez a néha reboot után nem indul meg Nálam mondhatni szokásos. Nem túl sűrűn indítom újra, de néha csinál ilyet. Ír valami sambahoz kapcsolódó dolgot letöltéskor, de nem figyeltem.
Telepítés után Nekem nem kért újraindítást, bár lehet azért sem mert csak pár napja ment fel az update 3.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
15101 update 4 telepítve. Felment újraindítás nélkül.
Reboot után nem indult, ki-bekapcsolás után szépen indult, minden ok.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
RazoR
veterán
Kicsit piásan de fél órája életre leheltem a cuccot! Meglepően egyszerű volt.
Kötet létrehozva (basic, azt olvastam ezt még egy hdd után lehet módosítani raid1-re adatvesztés nélkül).
Frissítéseknél csak a fontos frissítéseket engedélyeztem. Itt viszont a 15101-hez talált 4-et, ezeket engedjem települni?
A beállítások maradnak holnapra.
Kikapcsoltam, hogy átköltöztessem a végleges helyére holnap (ma), bekapcsolásnál automatikusan a DSM fog elindulni?
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ha lesz még kérdésem (tuti lesz) jövök még![ Szerkesztve ]
-
őstag
Abban tudna nekem segíteni, mennyire szabad cserélni alaplapot egy bejáratott RAID rendszer alatt? Ha alaplapot cserélek, amin ugyanannyi SATA port van (6db), van rá esély, hogy beindul, és fogom látni az adatokat?
-
fogtunder
nagyúr
nem kell hozzá monitor. van a Gen8 hátulján 3 lan port, kettő egymás mellett, neked a harmadik kell. bedugod hálózatba, a router menüjéből kikeresed az IP címét, böngészőbe beírod. a szerver hátán van egy címke, ami az iLO belépési jelszó, a felhasználó admin. utána kell megadni új jelszót, felhasználót, aztán használhatod.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
RazoR
veterán
Mindjárt besírok, nincs vga bemenet a monitoromon és nincs dvi vga átalakítóm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem, azt feltolja, ha netről telepítesz.
Én mint említettem, Én nem is pat file-ból telepítettem, hanem netről töltettem le vele, és alapból 15101-et telepített fel. Most szerintem alapból 15101 update 3-at telepít, ha netről telepítesz, és nem pat-ból.
Pat után elvileg az adott verziót felfrissíti amíg jelent meg hozzá frissítés, elvileg.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Ittnemaz
aktív tag
probálom itt is, eredeti syno van, és ezt vettem észre:
quickconnectkérdés vajon korrekt vagy +hackelték?
[ Szerkesztve ]
-
anarchic
tag
-
Imco
őstag
Neked is azt javaslom olvass vissza, ill. az összefoglaló megbízható segítség.
Januárba 0 Syno múlttal onnan kezdtem. A készítőket dicséri, hogy egyből sikerült beinditani.
Magam is leírtam a "szenvedésem" 6.1.1-re váltással.
Nincs szívós loader. AZ irooton lévő jó.
De a héten már írtam neked.
Szúz masina jó alap, és nincs kockázat, szerintem...
Csak bátran![ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
RazoR
veterán
Ma jön meg a Gen8, tudna valaki egy tutira működő, szívásmentes loadert és DSM-et linkelni amivel full amatőrként nem fogok szívni?
-
envagyok
veterán
Akkor éles rendszeren (nem virtualizált) a DSM 6.0.2-8451 Update 10-t lehet frissíteni 6.0.3-8754-re?
Edit: Visszaolvastam, nem.
Jó lenne vmi végleges verzió a 6.1-es bootloaderből.
Tud már vki újdonságot, vagy még mindig csak az alfa van?Vagy Microserver Gen8-nál megy a frissítés 6.1.1-re?
Melyik loadert, és frissítő file-t érdemes 6.1.1-nél a g8-ra tenni?
Vagy várjak még?[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
2016 alatt.
Viszont mivel VMware Player-el elvileg gond nélkül megy, így felraktam most azt. Gond nélkül felraktam 3617xs loaderrel a 6.1.1-15101 update 3-at. Egyelőre gond nélkül működik. Várok 3 napot, ha nem szál el, akkor betolom alá a lemezeket is. Hyper-v-t pedig nyugdíjazom.
-
DanaL
tag
Észrevettem, hogy a surveillance 8.0 eldobta a kamerát, Onvif ip kamerám van, és sehogy sem tudom visszatenni bele, valakinek tapasztalata vele?
-
törölt tag
Ti láttatok már olyat, hogy a DS és úgy általában az egész rendszer működik, ahogy egy ideje mindig, viszont a letöltéseket hirtelen nem tölti? Minden várakozóba került, ezen kívül viszont semmi mást nem mondott...
A restart megoldotta, de fura...
-
Mate
nagyúr
Jelenleg hyperv-t használok. Szerintetek lesz valaha is működő 6.x rá vagy váltsak ESXI-re?
-
RazoR
veterán
Ha első körben csak egy 2TB-os HDD lesz a gépben, de idővel bekerül még egy 2TB-os HDD akkor tudok adatvesztés nélkül a 2HDD-ből RAID 1 kötetet csinálni az esetleges későbbi HDD hiba miatti adatvesztés megelőzése céljából?
-
pap
senior tag
Sziasztok!
Ez után melyik verzió jön?
DS3615xs
Jelenlegi DSM verzió:
DSM 6.0.3-8754DSM dátum:
2017/04/20Asus RT-AC66U, HP Microserver G8
-
b.lajos
tag
Sziasztok,.... ismét
Jelenleg a 6.1 15047 U2-nél tartok, letöltöm innen a 15101-es pat fájlt (DS 3615), majd kézzel betallózom és elvileg jó kellene legyen. Helyes az irány?Egyszer már végigjátszottam, de nem sikerült, mondjuk az U2 után nem indítottam újra a gépet, lehet ez a hiba oka?
[ Szerkesztve ]
b.lajos
-
pap
senior tag
Hyper-V alatt használ valaki 6.1.1 xpenot?
Asus RT-AC66U, HP Microserver G8
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest