- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Facebook és Messenger
- JavaScript topic
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz Viktoár #22669 üzenetére
Ha elmozdítod a DL mappából akkor nem megy a seed. -bár a deluget nem ismerem.
Régebben kísérleteztem vele, de nem sikerült összehozni.
Az RSS letöltés ami megy kategóriák szerint. Arra meg még lusta voltam beüzemelni, de láttam működőt belőle.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Viktoár
addikt
válasz Viktoár #22668 üzenetére
Na hosszú qbittorrent szopódás után letöröltem mindent ami hozzá kapcsolódott és felraktam dockerben a deluge-t. Ez tökéletesen működik a kipróbált torrenttel, ment a le és feltöltés is szépen.
Egy kérdésem lenne. Ha megadok egy letöltési útvonalat, legyen mondjuk "download" mappa, majd beállítom hogy a kész letöltést másolja át mondjuk "video" mappába akkor mindkét mappában lesz fájl vagy átmásolja a "video" mappába és onnan seed-eli tovább?
Üdv:Viktor
-
zsolt501
nagyúr
válasz Viktoár #22664 üzenetére
Ha nyitottál portot a routerben akkor UPNP-re sincs szükséged, a kapcsolat számot meg ennyire visszavenni tényleg vicces, na jó ja gyenge a vas akkor még talán talán.
Mint előttem is írták lassú per is okozhat ilyen lassú feltöltést.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Viktoár #22662 üzenetére
Routeren nyitottál neki portot, a DTH-t magyar szervereknél érdemes kikapcsolni, illetve érdemes átnézni a beállításokat is, nálam a Digis 1000/300-as netet kihasználja maximumon.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
kgymac
őstag
válasz Viktoár #22519 üzenetére
Sokan nem olvasnak fórumot és nem nézik meg a kezelési leírásokat és a beállítási lehetőségeiket. Egy időben (2-3 éve) elég sok WD RED 4TB-s döglött meg a syno topicban, bad sector miatt kiköpte a syno, akkor forgott közkézen az opció. A 6.2 óta már nincs a felületen, ki is ment a kollektív emlékezetből.
-
kgymac
őstag
válasz Viktoár #22517 üzenetére
A bad sector limited mire van állítva (6.1.x alatt van rá mező a tároláskezelőben, 6.2-től nincs) ? Lehet, hogy a hdd-d még nem teljesen halott, csak elérte a syno limitjét. 6.2 alatt ssh-n konfig file-ban elérhető az érték, 6.1 alatt felületen is és konfigban is.
Nálam egy toshiba ACA300 kezd megdögleni, naálam 200-ra van állítva, addig a syno nem tekinti agyhalottnak a hdd-t. Maga az ACA300 400 hibás szektort tud javítani áthelyezéssel, most 104-nél tartok. -
kgymac
őstag
válasz Viktoár #22515 üzenetére
Azért néha körülnézhetnél a syno gyári alkalmazások között. FileStation. A NAS-on van, a webes felületről tudod elindítani, ahonnan a tároláskezelőt vagy a vezérlőpultot. Az mc-hez ssh kell, meg előtte telepíteni is. De azza minden file-hoz hozzáférsz, ami felolvasható a "döglött" lemezről.
-
Mykroft
tag
válasz Viktoár #22505 üzenetére
kb valahogy úgy, hogy (sűrű imádkozások között) beteszed az új lemezt a régi mellé, csinálsz egy új tömböt, és átmásolsz mindent. (másol, nem moszgat. és minden írást kikapcsolsz a régi lemezre addig is.)
volt szerencsém eljutni oda, hogy a gyári nasban egy 1TB-s lemez addig nyavajgott, hogy mire megkapta az új lemezt, a régi már nem volt olvasható.
Ja, és figyelsz a gyári telepített alkalmazások helyére is, hogy az is átkerüljön az új lemezre.[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
válasz Viktoár #19978 üzenetére
Pedig annyi ötlet lett még volna. (Nem is.)
Gondolom ezt nézted: Enable USB Boot in Gigabyte MotherboardAz ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
kabar
senior tag
válasz Viktoár #19970 üzenetére
Nem akarok belekottyantani, de az MBR-es boot iso-val próbáltad? Nekem még sohasem sikerült azokra az atomokra mással bootolni. A D510mo az első, amire lehet UEFI-s pendrivot írni. De az sem mindig jött össze.
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Essejó
Topikgazda
válasz Viktoár #19966 üzenetére
Probáltam rákeresni, de nem emlékezek, hogy ki csinálta. Annyit találtam, hogy tavaly decemberben írtam egy hozzászólásra, hogy pár hónapja valaki leírta a megoldást. Nézz vissza decembertől egy fél évet és hátha elökerül.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Viktoár #19960 üzenetére
Az, hogy elpazarolsz egy SATA portot vele az egy dolog. Valaki 1x már megoldotta és le is írta itt a topikban a hogyant. Kicsit munkásabb mint a PD-re kiírás. Ráadásul ő olyat is akart, hogy a kimaradó tárhelyet is felhasználja a nas-ban, na az már nem működött.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz Viktoár #19937 üzenetére
Vagy a Bios nincs jól beállítva, esetleg nem jó módban írtad meg a PD.
Kukkantsd meg a lenti képet:
Jó, mondjuk ő nem frissített, hanem tiszta telepítés volt, de akkor is a DSM 6.2.3-25426-ot pakolta fel Atom330-raÉrdemes nézegetni a Xpenology.com -on a sikeres frissítéseket, hogy miről frissítettek, milyen vasat használtak, kellett-e az extra.lzma, esetleg másik NIC
[ Szerkesztve ]
-
-
Essejó
Topikgazda
válasz Viktoár #9431 üzenetére
Ha minden kötél szakad, és máshol nem találsz, akkor tudok adni 5.2-5967.1.iso-t.
A 6.0.2-nek én is neki ugrottam párszor, de mindig csak az eredeti 512MB-os PD-vel, aztán eluntam és legyártottam egy 8GB-os Második Dzsunka Balra márkájú mini PD-re a loadert és azzal egyből elindult.
Szóval igen a 6-os DSM ciccogós, nem írhatod W7-alatt a PD-t, hanem 8.1 vagy 10 kell neki, és hogy miért fogad el egy NoName PD míg egy Kingston vagy SanDisket meg kacagva nem szeret és nem indul róluk míg egy másik tökre azonosról meg igen.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Viktoár #9390 üzenetére
Téma összefoglalóban ott van a link a loaderekhez, PAT fájl pedig a Syno oldaláról letölthető, ha nincs máshol, mivel az a gyári PAT, az kell hozzá.
SSD-re a loadert? Az kicsit túllövés szerintem max. 1 GB (legyen max. 2 GB) a loader, és csak az induláshoz használja a rendszer. Megcsinálhatod, de szerintem felesleges.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Imco
őstag
válasz Viktoár #7968 üzenetére
Épp tegnap oldottam meg egy hasonló problémát. Igaz W 10 Z170 pro gaming lap, de talán van értékelhető benne.
Kinyírtam a gépem. Reinstall, majd utána feltűnt, hogy nem kapcsol ki.
Sem szoftverből, sem gombbal. Bármit csinálok csak újraindul. 10" power gomb nyomás jött csak be.
Eddig jó volt, hardver nem változott, uccu neki újra tettem a wint azon melegébe. SSD, "izmos" vas ~15' volt kb., de a hiba maradt.
Itt kezdtem vakarni a fejem. Load default biosba, chipset driver frissités, nem hozott eredményt.
Kínomban elkezdtem friss biost keresni. Tavaly júniusi volt a "régi". Találtam is. Feltettem és simán működik a ki-be kapcsolgatás. Ami bosszant -szokásomhoz híven-, hogy nem látom benne a logikát. Tavaly októberben frissítettem a hardvert, /MB-CPU-RAM-táp/ azóta simán ment minden. A win megdöglése is inkább vírus miatt volt, de ez másik sztori. / Másik partíción ment a W8 ./Ezzel remélem segíteni a hibaelhárításod.
Üdv! Imco
-
zsolt501
nagyúr
válasz Viktoár #7968 üzenetére
Első körben próbáld ki egy másik táppal, illetve nézd át a bios beállításokat, igaz ilyen újraindulási hiba nem jellemző bios-bol.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Viktoár #5055 üzenetére
Szerintem is csak weben keresztül, vagy ha pl minden nap 1 órakkor el akarod tenni aludni akkor a vezérlőpult/ feladatütemezőben be lehet állítani akár napra is mikor lőjje le magát. Meg elvileg a rendszer energia (talán villanykörte az ikonja) részen is be tudod állítani, de azt nem tudom most megmondani, mert az online dsm demo részen ez hiányzik, és csak ehhez férek most hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Viktoár #5043 üzenetére
Google első találat.
-
Viktoár
addikt
válasz Viktoár #4984 üzenetére
Sziasztok
Na volt időm újból a nassal foglalkozni és képzeljétek,bekapcsolás után simán végignéztem azt a filmet amit félpercenként megállt a plexen.
Fogalmam sincs hogy mitől javult meg,de nem bánom. Lehet hogy azért mert nem lógott 11 eszköz a wifin csak a tv meg egy teló.Jelenleg próbaképpen egy 40gb-os ATA vinyó van a gépben.Van egy 500 GB-os WD blue de annak az elején van 2 rossz szektor ezért nem engedi használni a rendszer.
Mivel mindkettő rossz szektor az elején van (kb az első 15gb-n),nem lehet valahogy "leparticionálni" azt a részt hogy ne vegye figyelembe?Nekem a maradék ~ 450gb bőven elég lenne a mesék és filmek tárolására.(Egyelőre)
Üdv:Viktor
-
DJ. Ru$y
félisten
Teszt idejére PC kihúz, TV bedug, mert a NAS kell, ha így megy, akkor nagyjából megvan a probléma, és jöhet többiek által emlegetett switch. Gigabites, akárhány portos (gondolom nem kell 8-16 port).
-
fogtunder
nagyúr
ha Samsungon megy, akkor érdekes a történet. én biztos, hogy a WiFit lőném ki először, dugd össze kábelen, ha megszűnik a hiba, akkor venni egy switchet, összekábelezni és pipa.
a Plex iszonyatosan hardver igényes amúgy, mint minden élő remux/transcode folyamat, és hát ez az Atom 330 minden, csak nem erős nekem ilyen van nVidia ION-nal megtámogatva a fullHD-t éppen le bírja játszani megfelelő driverek mellett. simán el tudom képzelni, hogy a Samsung kezeli natívban az adatot, amit kap, az LG-nél pedig alakítania kell rajta és azt már nem bírja.
az, hogy FreeNAS alatt megy mondjuk rajzol egy kérdőjelet a fejem felé, de ha másik TV-n ok WiFi kapcsolattal, akkor első sorban erőforrás hiányra gyanakodnék a szerver oldalon.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Essejó
Topikgazda
Nekem is 4 portos a szolgáltató által adott eszköz és ráadásul csak 100 megás, de csak 2 portot használok belőle. Az egyikben van a Tv felé menő kábel a másikra meg egy 8 portos GB-os Switch van dugva és arról megy minden más.
-
lajos75
senior tag
Nálunk is a 3db. LG TV közül az egyik mindig akadozott, először mi is a Wifi-re gyanakodtunk de nem az volt.
Végül rájöttünk hogy visszább kell venni a felbontást a Plex-ben annál a TV-nél és akkor gond nélkül lejátssza.
Ha jól emlékszem akkor "8Mbps 1080p" kellet állítani és azóta minden tökéletes. -
fogtunder
nagyúr
válasz Viktoár #4982 üzenetére
a tv kábelen csatlakozik a hálózathoz? milyen processzor? illetve olyan nincs, hogy sima mkv (vagy csak olyan van, nézőpont kérdése), milyen bitrátánál csinálja? miközben nézed a filmet, milyen terhelés van a procin?
nekem ilyen gondom kábeles kapcsolattal sosem volt, egyedül interneten keresztül, wifi-n csatlakozó tv-nél jött ki buffering. nem igazán világos, hogy egy külsős alkalmazás problémáját miért oldaná meg egy oprendszer csere, miközben az alkalmazás ugyanaz marad, nem itt kell a hibát keresni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Viktoár #4980 üzenetére
Csakis tallózásos módszerrel telepítünk XPE esetén, hogy a megfelelő bootloader alá a megfelelő PAT fájl kerüljön.
Direkt így van írva a téma összefoglalóba:
"Ezután betallózhatjuk a korábban letöltött PAT file-t és feltölthetjük a szerverre. Fontos, hogy ha az adott DSM verzióra már jött ki update, ne annak a PAT file-ját töltsük le, hanem az eredeti, update nélküli verziót. A telepítés után a szerver újraindul és hamarosan a gyári login felület fogad majd minket."Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok