- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Videó stream letöltése
- Milyen routert?
- Hálózati / IP kamera
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Működik mindenkinél a synology.me DDNS szolgáltatás, mert nálam leállt valamiért, nálatok megy rendesen?
Pár perce küldött a szerver egy ilyen tartalmú emailt.
Az XXX helyén persze a cím és az IP cím van azt nem akartam ide tenni.Kedves felhasználó!
err fokozatú rendszernapló található a következőn: szerver. Az adatokat ellenőrizze a rendszerben.
A naplófájl tartalma a következő:
SYSTEM:System failed to register [178.164.238.XXX/2a01:36d:2800:6985:211:32ff:XXX] to [XXX.synology.me] in DDNS server [Synology] because of [Authentication failed].
Üdvözlettel,
Synology DiskStation[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
fonix232
aktív tag
A SynoCommunity-s csomagok nagy része még nem működik, mert a Synology változtatott a felhasználó-létrehozáson, és még javítják.
Amúgy Docker-el jobban jársz ha ilyen apróságokat akarsz futtatni.
Mert csak.
-
llacee
őstag
Lehet nagyon figyelmetlen vagyok, de továbbra sem találtam olyan bootloadert (6.0 v 6.1), amit megenne a hyper-v.
Ugye ott csak .ISO kiterjesztést tudok adni neki, az img nem jó, még konvertálva sem.
-
fonix232
aktív tag
válasz Csabesz666 #8290 üzenetére
A WOL WAN felől nem fog működni. Okkal Wake On LAN a neve.
A legközelebbi amit tehetsz, az vagy a router WOL paneljének használata (legtöbb router ad rá lehetőséget), vagy egy RasPi bekötése ugyanerre a szerepre.
Mert csak.
-
Csabesz666
aktív tag
Belső hálózatról, már megy a WOL funkció, de a net felől nem. 9-es port nyitva. A többi sima pc-t tudom indítani net felől is. Mit kellene még állítanom? Az ébresztő progiban, csak a ruter belső ip címét megadva ébred a nas.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Csabesz666 #8281 üzenetére
A WOL-t az alaplapnak is támogatnia kell és a BIOS/UEFI szintjén is be kell kapcsolni. Be van? Támogatja a lap?
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Csabesz666
aktív tag
Valaki? WOL funkció Ügyben? 3617 dsm 6.1
-
fonix232
aktív tag
-
fonix232
aktív tag
6.0 óta nincs root fiók a DSM-ben. Helyette lépj be a létrehozott felhasználóval és jelszóval, majd használt a [sudo su -] parancsot (szögletes zárójelek nélkül!), hogy a jelenlegi terminálformában maradj (marad a PS1, PATH beállítás, így nem kell a sudo fiókodét külön állítani. Én mondjuk ezt alias-ozom a [sume] parancsra.
[ Szerkesztve ]
Mert csak.
-
fgst
tag
válasz Csabesz666 #8276 üzenetére
Szia!
felhasználónév: root
jelszó: az admin useredhez használt jelszó -
Csabesz666
aktív tag
ssh eléréshez kellene, a ROOT password l.szi segítsetek, hogyan férek hozzá....
-
Csabesz666
aktív tag
Honnan tudom meg a ROOT jel szavamat?
-
seger
addikt
válasz Dr.FantastiK #8262 üzenetére
Ez azért érdekes, mert azt írtátok hogy bármilyen 00:11:32-essel lezdődő jó. vagy ötöt próbáltam, de mindig ez fogad. Valakinek ötlete?
-
seger
addikt
válasz Dr.FantastiK #8262 üzenetére
Igen. Az nem lesz jó. De nem tudom honnan vegyek jót?
-
fonix232
aktív tag
válasz Dr.FantastiK #8253 üzenetére
Igen, a 00:11:32 a Synology saját Organizationally Unique Identifier-e.
Mert csak.
-
Dr.FantastiK
őstag
Tehat ezekszerint muszaj a MAC 00:11:32 -vel kezdodjon ?
.. akkor ezert nem ment nallam a reg.
{ a Serialom jo, azt 'kulon' elfogadja a Weboldalon belepve,, ahol mar van egy Valid Reg-em a 713+ hoz.}}
[ Szerkesztve ]
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
seger
addikt
válasz DJ. Ru$y #8251 üzenetére
Valóban 2 fele beszélünk. Én értem Te mire gondoltál! De Én nem errő beszélek hanem hogy egyáltalán nincs akkora jelentősége.
Mivel sok olyan hozzászólás volt hogy pl. 3617-hez nincs serial, de majd lesz, és ezért még ne telepítsétek, én erre reagáltam az egészet....De igazad van ne szórjuk tele a fórumot ezzel
-
DJ. Ru$y
félisten
Engedd el... Még mindig nem értetted mit kérdeztem. MAGÁBAN a serial nem elég semmire, nem tudsz vele regisztrálni, csak, ha hozzáteszel egy kompatibilis MAC-et, amit fonix leírt.
Én itt lezártam. Lajos és fonix is megértette mit kérdeztem, te pedig van nem akarod, vagy nem bírod megérteni mi volt a kérdés.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
seger
addikt
válasz SharpSA #8243 üzenetére
Értem én. Csak elég sok alternatíva van. Én tényleg csak azért dobtam fel a témát mert sok olyan hozzászólás volt az utóbbi időben hogy 3617-et ne mert nincs generátor.... vagy a 3615-öt nem lehet regisztrálni....
Én ia használom távolról sokmindenre. Csak nem syno reg-el.Nem vitát szeretnék indítani!!!! Senkivel sem!!!
Csak megjegyeztem hogy sn nélkül is használható![ Szerkesztve ]
-
BodyGekko
tag
-
DJ. Ru$y
félisten
-
BodyGekko
tag
Igen , módosítottam a VID-et és a PID-et valamint a console... sort.
Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
BodyGekko
tag
Sziasztok!
Próbálkozom 3615-ről költöztetni 3617-re de 56%-nál kidob , azzal az üzenettel , hogy v.szinüleg hibás a fájl (13).
Ebben kérnék segítséget! Mit jelen ez? A PAT fájlt letöltöttem legalább 10-szer, az biztosan nem hibás!!!Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
seger
addikt
Bocs, hogy felhoztam a sn mac témát, de annyira sokszor feljött a 3617-es telepítéskor, hogy nincs generátor és a 3615 regisztrálásakkor, hogy több féle tesztet csináltam és nem értettem hogy miért ekkora baj ez?! Én is regisztráltam egyet a kezdetkor mert leírás szerint csináltam annó, de most hogy egyre többet foglalkozok vele és próbálok ki mindent amit csak lehet, rájöttem hogy teljesen felesleges. Mivel nem eredeti syno, talán nem is olyan nagy baj ha nincs, ne legyünk mohók, inkább örüljünk hogy tudjuk használni..... ha nem zömével vannak a regisztrációk, talán hosszabb ideig lehet haszálni, mert így van remény hogy a syno nem tesz keresztbe az xpeno-nak. Persze ez csak a saját véleményem. Mindezek mellett le a kalappal azok előtt akik a generátort elkészítik!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz lajos75 #8232 üzenetére
Most leszögezem, a félreértések elkerülése végett, hogy tisztelem és becsülöm, hogy ezt valaki meg tudja csinálni, csak nem értem, hogy mire kellett, vagy mire volt jó így bárkinek is, hogy elkészült.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz fonix232 #8228 üzenetére
Pont ez az ami miatt nem értem miét kell a serial generátor, ha nem ad mellé MAC-et, mi értelme? Kérdezem én, csak senki nem válaszol, mert, ha QC-hez nem segít a generátor, akkor nem is kell léteznie generátornak az előbb említett üres sorok miatt. Vagy én nem értem még mindig?
-
SharpSA
veterán
válasz fonix232 #8228 üzenetére
És igen a jó sorozatszám megtette hatását. Minden működik a DS3617xs-sel és 4 magosnak látja a procit. Na és mennyivel gyorsabb a Q1900-es lappal!
Köszönöm a segítséget.
Az automata frissítést kikapcsoltam, gondolom nem lenne jó ráfrissíteni. Most a legutolsó kiadás van rajta, a DSM 6.1-15047 Update 2.[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
DanaL
tag
Sziasztok, DSM 6.0 át ki akarom próbálni, pwndriveról bootnál hibát ír ki:
error: failure writing sector 0x31ed to 'hd0'
mi lehet a gond?: -
törölt tag
Nem értelmezted rosszul a jbod-ot. Ha borul a kötet bármiért, akkor a dsm széttárja a kezét, és külső beavatkozás nélkül nem látsz adatot.
Fizikailag persze ott lesz a többi, jó vinyón a maradék adat, és egy random linux vagy ext filrerendszert kezelni tudó program azt olvasni is fogja -kivéve azt a file-t ami esetleg átfedésben van más lemezzel- így ezokat ki is tudod menteni. De ehhez ugye ki kell venni a vinyót, rádugni egy gépre, etc.
Tovább nehezíti a kérdést, -bár a tm nem tudom hogy csinálja e, ezt majd aki használja itt megmondja- hogy a gyári download station a saját kötetén amire települ szeret letölteni. Persze megoldható egyszerűen hogy az 1-es kötetre húzott DS a 2-es kötetre töltsön le, viszont azt fogod látni, hogy mindkettőn lefoglalja a helyet. Ilyen esetben készül egy -általad normál esetben nem látható- másolat kötet 1-re, amiből megy a seed, és a hely akkor szabadul fel ha törlöd a ds-ből a torrentet. Ha a saját kötetre dolgozik, akkor nem foglal duplán helyet.
"Azért is jó lenne, mert nem kéne új hellyel paraméterezni a kodit a tv-t meg ami van."
Azt meg tudod úgy is oldani, hogy a plexet használod bakc-endnek. A nason fut szerverként, az kezeli az adatbázist, ott egyszer összeklikkeled milyen mappákban mit keressen (filmek sorozatok etc) és a kodi-n már csak egy plexkodiconnect addon telepítése a feladat ami nem atomfizika. Innentől meg marad a kodi minden funkciója, de az adatbázist nem ő készíti, ha egy új filmek mappát kell felvenni, akkor nem kell azt kézzel mindenhol egyenként, hanem a szerveren egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
fonix232
aktív tag
*DS3617xs, nem 3715xs
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
Srácok, jó hírem van
Íme az új fajta serial-t generáló generátor!
Egyelőre csak a DS3615xs-t és DS3715xs-t támogatja, de ha kapok akár csak egy sorozatszámot is újabb modellekről, hozzáadhatom kezdetleges támogatással.
Mert csak.
-
SharpSA
veterán
-
fonix232
aktív tag
A Synology oprendszere elég érdekesen kezeli a lemezeket.
A lemez (disk) mint olyan, a hardveres réteg. Ezekre tudsz szoftveresen ráhúzni RAID-et, vagy JBOD-ot, de ne felejtsük el hogy ez mind softRAID alapon működik (ehhez a standard Linux kernel md modult használja). Azaz mikor azt mondod hogy te akarsz most egy RAID group-ot az 1,2,3,4 lemezekre, akkor azokon csinál egy nagy partíciót (ugye a Syno oprendszer lefoglal magának egy ugyanilyen soft RAID kötetet, pontosabban 2500MB-ot, minden lemez elejéből), vagy, ha többkötetes RAID group-ot választottál, egy LVM managelt rendszert.
Ezen belül te amit létrehozol volume, az lesz a tényleges logikai partíció. És amit egy volume-on belül létrehozol share, az igazából egy egyszerű megosztott mappa, semmi több.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz SharpSA #8210 üzenetére
Azért lett végül G4560, mert habár a konfig nem 50e-ből, hanem 75-ből jött ki, transcode-hoz kell a performancia. Márpedig sajnos a Plex Xbox-ra mindenféleképp transcode-olni akar...
Remélem azzal is tisztában vagy, hogy a processzorok áramfelvételének növekedése nem lineáris (azaz egy 100W TDP-s processzor 50% terhelésnél nem 50W-ot fog felvenni, hanem kevesebbet), hanem exponenciális?
Az SHR helyett a RAID5 vagy a RAID6 javasolt, attól függően hogy mennyire számít többet a biztonság mint a tárhely. Nálam a tárhely a fontos, lényeges adatot nem tárolok, így RAID0-ban van 4 lemez, de még lesz pár extra lemez bekötve (összesen 12 lemezt szeretnék, 2x 4x 1TB és 1x 4x 4TB formájában). Ehhez persze vezérlő kártya kell külön, ezért is döntöttem a nagyobb konfig mellett (a Q1900-as lapokon csak egy satnya x1 vagy x4 PCIe van sajnos...).
Mert csak.
-
nagyúr
Sziasztok!
Érdemes jól működő 5.2-ről, 6.0-ra váltani? Igazából csak média lejátszót szolgál ki NAS, és Transmission fut rajta. Anno telepítésnél nem írtam át a serialt és a mac címet, mert nem volt quickconnectre szükségem. Ez gondot okozhat az update-nél?
Köszönöm.
-
Imco
őstag
válasz #56573440 #8204 üzenetére
Igazából a miértet és hogyant kisérletezem. Teljesen új világ nekem. Szeretem érteni a dolgokat.
Igen kb. random.
Szeretném kikisérletezni a lehetőségeimet.
Per pill 1 500-as HDD van a Gen8-ba. Csak torrent, és fájl szerverként szolgál.
Semmi kritikus. Betelt az 500-as és most kerestem még itthon HDD-t bele.
Betttem 2db 250-est /elírás a 320/ és egy 120-ast. Az egyik 250-es sérült /particiós tábla/ azzal nem hajlandó foglalkozni. A másik kettőt felvettetem 1-1 kötetbe vele.
Azt hittem sínen vagyok. Hát nem, mert közbe betelt az 500-as és nem történt semmi a másik 2 HDD-n.
Közben már olvastam és talán értem, hogy miért nem.
Pillanatnyilag beérném egy valami olyasmival, hogy szimpla lemeznek felszedje és pl mind 3hdd homes dir lenne.
Vagy pl. becsatolni egy mappába. Vagy TM kliensbe választhatnám a helynek. / Ezt még nem próbáltam./
Azért is jó lenne, mert nem kéne új hellyel paraméterezni a kodit a tv-t meg ami van.
Ha jól olvastam jbodba veszik minden ha kiveszek egy lemezt.
Amig kisérletezem nem szeretnék raidet. Olyat szeretnék hogy szépen sorba tegye az elérhető meghajtókra az adatokat és baj esetén csak a sérült hdd kuka.
És az sem baj ha kicsit jobban megismerem a syno lelkét.Bocs, ha kicsit kusza lett!
Ehhez keresek valami megoldást, leírást!
Köszi!
Közben látom fonix232 írását. Lehet rosszul értelmeztem a jbodot.[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
SharpSA
veterán
válasz fonix232 #8208 üzenetére
Persze azt gondoltam, hogy nem fog 100%-on pörögni a proci, hanem 10 körül, de azért ez így is több mint a duplája egy Q1900-hez képest. A kérdés az, hogy van-e szükségem a két processzor közötti különbségre. 4 SATA csatlakozó kell, mert a DS413j-ben most is 3 db 2TB-os HDD van. A Q1900 4GB RAM-mal is jelentős előrelépés a DS413j 1magos 1,6GHz-es processzorához és az 512MB RAM-hoz képest. Az biztos, hogy 8GB RAM nem kell. Van ismerős, akinél Q1900 van és eléggé rendesen van használva vállalati szinten és a proci terhelése így is elég csekély. Ettől függetlenül még választhatom a G4560-at. Most veszek erre a célra gépet hosszú távra, ezért kérdezek ennyit, hogy jó is legyen.
Te miért választottad a G4560-at?Mit érdemes majd választani a lemezkötet létrehozásakor, amivel esetleg sebesség is és biztonság is van? Jelenleg a Synology Hybrid Raid (SHR) van ext4-gyel, de nem ragaszkodok ehhez, ha van jobb.
[ Szerkesztve ]
-
fonix232
aktív tag
válasz SharpSA #8205 üzenetére
A fogyasztása a cuccnak, most 4 mervlemezzel (2x 1TB WD RE3, 2x 1TB HGST 2.5" vinyó, most meg nem mondom melyik modell), átlag 25W körül mozog, terhelés alatt felugrik 40-50W környékére.
Ne ijedj meg a jelzett fogyasztástól, az a 100% terhelés alatti fogyasztás. A NAS pedig, hacsak nem transcode-olsz napi 24 órában, ilyen 10% körül fogja pörgetni a dolgokat.
Sőt, van is erre script, amit mindjárt GitHub-ra egy kis szerkesztés után fel is teszek
Háznak pedig... Nekem most Bitfenix Prodigy van, de a Phenom és Colossus modellek is jó áron vannak. Viszont én most pont tervezem a Prodigy cseréjét Colossus-ra, szóval ha gondolod, dobj egy privátot és megegyezünk
[ Szerkesztve ]
Mert csak.
-
seger
addikt
-
SharpSA
veterán
Támogatott az ASROCK J3710-ITX? Mert jelenleg csak 2db sata foglalatos Q1900-as lapot találtam, míg a ASROCK J3710-ITX-en 4db van.
Elkezdtem kosárba rakni a B250I Pro + G4560 párost, de annak fogyasztása jelentősen több és ez így elbizonytalanított. Plusz nem tudom van-e szükség akkora teljesítményre. Vajon mennyit fogyaszt ez a páros 4 HDD-vel?[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
Valahol egy szájba rágós /esetleg magyar/ leírás, hogy hogyan lehet új lemezt behelyezni.
Behelyeztem némi küzdelem árán, megy is 1 hete, de érdekelnének a lehetőségek.
Eddig 1 500-as hdd volt. Most kapott 2 320-ast és 1 120-ast.
3 külön kötetnek sikerült felvetetnem, de ez így nem tetszik.
A raid tömb egyelőre nem cél. Még kisérletezem mindig vele.Köszi!
Üdv! Imco
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Megjöttek a legfrissebb BIOS-ok az MSI AMD X870/X870E platformos deszkáihoz
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Politika
- Spórolós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nintendo Switch
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest