- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
seger
addikt
Lett egy kis időm gondoltam frissítek! Meg is csináltam, 1.02b Loader és a 6.1.2-15132. vagyis mégsem!
Menet a következő, és természetesen el is tűnt a synology assistanból!
Érdekesség képpen, hátha segít valakinek!A rendszer DSM 6.1.1-15101 Update 4 Loader 1.02a
1. Megcsináltam egy másik pen-re az 1.02b loadert
2. Még a működő DSM 6.1.1-15101 Update 4 alatt dsm-ből indítottam a frissítést. (elkezdett 10 percről visszaszámlálni, gondoltam megyek a garázsba kicserélem a pent, mikor az asszony megkér, figyeljek a kicsire)
3. Eltelik kis idő, majd rákukkantok a notebookra, és azt látom, dsm bejelentkező ablak látható...
Gyakorlatilag be tudok lépni és a rendszer 6.1.2-15132.
Kíváncsiságból cseréltem pen-t és ujraindítottam az 1.02b loaderrel. Synology assistant nem látja....
4. visszaraktam az eredeti pent, és meg rendesen a régi pennel, a 6.1.2-15132... -
seger
addikt
Megoldva..
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz SharpSA #9887 üzenetére
Az új, 102b loader-rel megy már a 6.1.2.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
SharpSA
veterán
Jól látom, hogy még nem működik jól a DSM 6.1.2-15132 frissítés? Nálam jelenleg a DS3617xs DSM 6.1.1-15101 Update 4 fut.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
MODERÁTOR
válasz m4csk4fogo #9883 üzenetére
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
m4csk4fogo
tag
Virtualbox alatt vdi-t használok.
A legfelső opcióval az 5.2 működik rendesen.
Próbáltam tiszta telepítést üres lemezzel, és klónozás utáni frissítést is.
A meglévő 5.2 klónjára látszólag feltelepül a 6-os de aztán induláskor megáll mielőtt teljesen be tudna töltődni. Feladom.Majd keresek valami teljes és részletes leírást hogyan lehet vbox alá feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
KeelRoy
csendes tag
Meg is van a ludas: a TimeBackup telepítése után válik használhatatlanná a nas
De a Putty még teszi a dolgát. Konzolból el lehet távolítani vajon a TimeBackup-ot??[ Szerkesztve ]
-
hl225
tag
válasz m4csk4fogo #9877 üzenetére
Amikor boot-ol az xpenology a boot menüből a virtuális gépet kiválasztod?
Igaz más hiba volt, de a saját vdmk ezért nem működött nekem először rendesen. -
KeelRoy
csendes tag
Köszi,de ez nem sokat segített.
Én a synobootseq parancsokkal próbálkoztam. Azzal eljutottam odáig, hogy már elindultnak látta a szolgáltatásokat és hibát is jelzett, de nem tudta javítani és telepítési lehetőség sem volt.
Illetve a service-ket indítgattam, így elindult a samba és tudtam menteni a nas-t.
Az újratelepítéshez egyetlen járható utat találtam:
Vinyók lehúz. Az egyiket kivettem és pc-n letöröltem az első partíciót, így mikor visszaraktam már hajlandó volt települni.Azért ezt a Dsm-et használom, mert nekem csak úgy hajlandó bebootolni a pendrive-ról, ha .iso-t írok ki.
.img-el egyik verzió sem ment. (Próbáltam win 7, 8.1, 10 alól win32diskimager-re és rufus-szal is kiirni)[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
válasz KeelRoy #9874 üzenetére
Valami hasonlót asszem nekem is produkált anno. Szerintem elvileg 2 megoldás létezik rá.
1., Mennyire vagy otthon a linux konzolban? Tehát monitort és klaviaturát kötsz a szerverre.
És amikor a boot végén kiírja hogy Syno login akkor beírod, hogy: Root + enter , a passwordhoz meg az Admin jelszavad. A poén az, hogy betűvel nem írja ki, még csillaggal sem, hanem ha jót írsz akkor beenged.ha bent vagy akkor beírod, hogy: vi /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 enter
itt valami ilyesmit kéne találnod:
Device=eth0
Bootproto=static
Onboot=yes
IPADDR= a választott statikus IP-d
NETMASK=255.255.255.0ha ez kész akkor:
ESC (escape a klavin)
Q ! (shift + é : WQ shift1) enter
/etc/rc.network restart enter2., Vagy megpróbálod feltenni az 5.2 5967-et és reménykedsz erősen, hogy az telepítés (migrálás) közben javítja amit kell.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz m4csk4fogo #9877 üzenetére
Lehet, hogy pont a hálókártya driver. Az, hogy az 5.2 5967 -el ment az nem jelenti azt, hogy a legfrissebb 6.2-es verzióba is belerakták azt a drivert.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
m4csk4fogo
tag
Sziasztok,
most próbálkozom egy intel alapú laptopon virtualbox alatt az xpenology-val. Letöltöttem a legújabb synoboot.img-t, készítettem belőle vmdk-t és indul róla a vm. Van mellette az ide vezérlőn egy üres 20GB-os lemez. Hálózati kapcsolata bridge üzemmódban van.
Assistant megtalálja, indítom a telepítést, de a hálózati beállításoknál hibával megáll.
Pont ilyen hibával.Ezzel a DSM-el próbálkoztam, illetve az újabbal is.
Sajnos nem találtam step-by-step leírást ami alapján meg tudtam volna csinálni.
Xpenoboot 5.2 hibátlanul működik 5.2-5967-el, de szerettem volna kipróbálni a legújabb verziót is.Mi lehet a probléma a hálózattal?
Köszönöm,
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Most próbáltam egy 4GB-os gépen a legújabb ESXi 6.5-el.
Simán tudtam 2GB-os memóriás guest-et létre hozni és indítani.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
KeelRoy
csendes tag
Sziasztok
A köv. problémával fordulnék hozzátok:
Van egy Intel D510 micro szerverem. Rajta Xpenology 5.2-5644 update5
Ma fagyás után volt egy reset. Azóta nem óhajt feléledni.
IP-t kap (fix), pingelhető
Monitorra kötve látszólag minden ok, semmi hibaüzenet.
Az assistant az állapotnál azt írja, hogy a szolgáltatások indítása...
Se a web, se a samba szolgáltatások nem is indulnak el.
Próbáltam várakozni 2-3 órát, de semmi... szolgáltatások indítása.Már újra húztam a boot pendrive-ot, próbáltam install/update lehetőséggel bootolni, de semmi változás.
Nem találok arra lehetőséget, hogy tudnám újratelepíteni.
Van valakinek ötlete? -
hl225
tag
Eddig a "virtuális gép -> Resources" fülön próbáltam állítottam a memóriát, a virtuális gép megkapta mind a 4GB memóriát. Amúgy itt max 1167 MB-ot enged beállítani.
Válaszod hatására ez utóbbit ha 2 GB-ra veszem és a resources fülön a beállítást maxra veszem, ugyanaz a hiba.
Ha a fenti 2 GB-ot 1GB-ra leveszem a hibaüzenet nincs elkezdi betölteni az xpenologyt, de hibaüzenet nélkül leáll.
Javaslata valakinek?
Mit állítok a resource fülön? Nem azt hogy ha adok 4GB memóriát a gépnek akkor azt itt beálllítotatt másik virtuális gép nem használhatja?
Esetleg régebbi ESXi-nek kisebb lehet a memóriaigénye? -
MrTwister
őstag
Akkor a WOL-hoz DSM 6.x alatt HP Gen8-cal semmiféle szoftveres trükk vagy módosítás nem kell ugye? Ezt jó hallani!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
-
Essejó
Topikgazda
válasz fogtunder #9837 üzenetére
Kiszedtem!
Illetve a legtetején ki lett egészítve egy ilyen résszel:
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek! A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.Tegyük hozzá, hogy a továbbiakban, ami eddig erről íródott azt nem piszkálom!
Ez a szöveg a Xpenology.com Dsm 6.x.x Loader topikban megtalálható szöveg szabad fordítása.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz #56573440 #9852 üzenetére
Mindent oda tárol. A másik kötet, amire ugyanúgy töltök a DS-sel MB-ra passzol minden hely. Átrakni nem akarom, mert mindent átmozgat, ha átállítanám a másik kötetre, szóval nem kísérletezek vele, de azon a köteten lesz a shadow copy is szerintem.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
MODERÁTOR
Nézzétek el nekem ha átsiklottam felette, de 5.2-ről mi az a biztonságos verzió amire feljebb léphetek adatvesztés nélkül?
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
Essejó
Topikgazda
válasz fogtunder #9837 üzenetére
Rendben kiszedem, az előbb úgy is lementettem az egészet aztán majd ha időm engedi megpróbálok egy újat összehozni.
Csak nem értem az alábbiakat:
Amennyiben szeretnénk használni a Quickconnect szolgáltatást és a Synology által biztosított DDNS szolgáltatást, egy további lépésre is szükség lesz a pendrive eltávolítása előtt. Generáljunk egy SN és MAC párost a megfelelő típust kiválasztva (DS3615xs) ezzel az Excel file-lal, majd nyissuk meg a pendrive-on található isolinux.cfg file-t és keressük meg az alábbi részt:
A Synology cég alkotott és a továbbiakban a fenti Excel fájlal létrehozott SN / MAC párost nem fogadja el. Gyakorlatilagg a QC és a SynoDDNS szolgáltatás már nem érhető el a fake generálással. fonix232 kollégának hála készült egy új SN generátor. Viszont csak SN-t generál MAC-et nem, DS3615xs-t és DS3715xs-t támogatja. Elérhető a következő címen.
Külső eléréshez javasolt egy Free DDNS szolgáltatás beállítása, pl.: No-IP.comHa ez így le van írva, akkor aki elolvassa az összefoglalót az miért bénázik még is az SN/MAC párossal, hogy nem megy?
De rendben kitörlöm a részt.
-
HIJ
őstag
Egy újabb kérdés: WOL -t állított már be valaki? Ez alapján próbálom, de lehet hogy ez sem aktuális már? Csak mert ahova be akarja másoltatni mappa (USR/SYNO/etc/rc.d/) nem létezik...
-
fogtunder
nagyúr
Kicsit vissza kellene olvasni, majdnem naponta előjön, hogy már nem működik a generálás, teljesen céltalan ezzel pötyögni.
Essejó, szerintem tényleg szedd ki a komplett szekciót, amíg nincs megoldás, ha lesz egyáltalán, mert csak összezavarja az idetévedőket.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
HIJ
őstag
Sziasztok!
Megjött a Gen8 -am, amit most még asztalon tesztelgetek. Sajnos már az elején megakadtam...
A MAC-SN cserénél szenvedek két dologgal is.
- A leírásban lévő SN generátorral kapott serialt nem fogadja el a synology.com. Nem valid formátumnak mondja.
- Illetve a cfg fájlban (igaz én nem találtam isolinux.cfg -t csak egy grub.cfg -t, de a benne talált adatok simmelnek...) hiába írom bele a MAC -et (sőt alapba van is benne egy) nem azt a címet kapja az eszköz. Valaki csinált már ilyet Gen8 -al?bootloader: v1.02b
-
hl225
tag
Sziasztok!
J3455 lapalap, 4GB memória és ESXi 6.5 esetében ha a merevlemez vezérlőt átadom passtrought-tal, akkor a Xpenology nem indul el mert kevés a memória.
"Invalid memory setting: memory reservation (sched.mem.min) should be equal to memsize(4096)."
Azt már tudom, hol lehet a fenntartott memóriát állítani, de úgy látszik kevés a rendelkezésre álló 4GB memóriám.
Van-e valakiknek tapasztalata vagy ismer leírást, hogy mennyi szükséges hozzá. Pl. 8 GB elég lenne? Illetve régebbi ESxi rendszereknek nem-e kevesebb a memória igénye?
(Próbáltam információt keresni a neten, de nem találtam, remélem esetleg valakinek van ilyen irányú tapasztalata) -
b.lajos
tag
Lehet hülyeség, de én azt vettem észre ha törlök egy filmet addig nem jelenik meg a felszabadult hely a kötetben amíg a DS-ből nem törlöm az adott hivatkozást.
b.lajos
-
HIJ
őstag
válasz GeriTheFox #9826 üzenetére
-
GeriTheFox
csendes tag
Hello
Valaki ismer valami módot arra hogy az indítással együtt automatikusan fusson le egy shell (.sh) szkript?
Konkrétan ts3 indítója, csak hogy áramszünet után ne kelljen mindig ssh bol indítani. -
veresp
tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdést a Synology topicban tettem fel, de nem kaptam rá választ.
Hátha majd itt"
Sziasztok!JPEG képekben tárolnék exif információkat, nemcsak időbélyeg, GPS koordináta, stb..., hanem én magam adnék hozzá tag-eket, PL.: nyaralás, család,...stb. Ezeket a tag-eket nem Photostation-el adnám hozzá, hanem valami más szoftverrel, hogy magában a JPEG képekben legyen meg az információ.
A kérdésem az lenne, hogy a PhotoStation, amikor indexeli a képeket, betölti-e az én általam hozzáadott tag-eket, úgy hogy azokra keresni, szűrni is lehessen, mintha csak a PhotoStation-ben adtam volna hozzájuk a tag-et?
Illetve meg lehet esetleg oldani PhotoStation-el hogy a JPEG képebe mentse a tag-eket és ne saját adatbázisban tárolja?
Köszönöm!
" -
hackeeeee
Jómunkásember
-
larryking
senior tag
Ez lehet jó irány. Bár én nem emlékszem, hogy bekapcsoltam volna. Nem az enyém a nas, nekem soha nem volt ilyen problémám, pedig megy egy pár éve. Viszont az a gond, hogy addig a download stationt se lehet bekapcsolni, amíg nincs hely. Minden leállt. Illetve semmi erre utaló nyomot nem találtam, hogy lenne valahol rejtve tartalom, akár shadow copy
"We'll meet you where the lights are...."
-
hackeeeee
Jómunkásember
Szerintem így semmit, max úgy tudod szétszedni, hogy külön-külön hozol létre megosztott mappát minden felhasználónak.
Nekünk ez fordítva van, 1 ftp mappa van, de mindenki kapott hozzá külön-külön felhasználót.
Itthon viszont nem ftp-zek, így nem próbáltam, de a leírásod alapján ez lehet a megoldás.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Rruuer
senior tag
válasz hackeeeee #9816 üzenetére
Van egy user mappa. Abban vannak a felfasználoknak a mappái amit elvileg csak az adott felhasználó lát. Az a file stationban megy is. Csak a home mappa van még ott (nem tudom mért de nem is tud vele mit kezdeni mert a kedves szöveg van hogy marhára nincs semmi jogod arra a mappára) ftp vel van a gond hogy ott az user mappában látja az összes felhasználonak a mappáját. Igaz nem tud vele mit kezdeni de csak látja
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az adott user-nek mely megosztott mappákhoz van jogosultsága? Esetleg érdemes lehet csoportba tenni őket, és a csoportnak csak az adott mappához jogosultságot adni, ha minden ftp user 1 mappát lát. De ha minden külön mappája van, akkor elvileg annyi kell, hogy csak ahhoz a mappához legyen jogosultsága írásra, bár ekkor még általában a többit látja, csak nem tudja megnyitni.
Lehet egyszerűbb lesz mindenkinek külön megosztott mappát létrehozni, és csak azt megosztani számukra.
Véleményem szubjektív...
-
itanczos
senior tag
válasz DJ. Ru$y #9810 üzenetére
A nas vezetékes hálón van a router-re kötve és az egyik kamera is. A másik, kisebb kamera van WiFi-n. Illetve a laptop is, amiről másolnék.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
-
larryking
senior tag
Üdvözlet!
Nem olvastam rég a fórumot, viszont lenne egy olyan probléma, hogy bármit törlök a nasról, a foglalt hely nem csökken. Mi lehet a gond?
"We'll meet you where the lights are...."
-
Rruuer
senior tag
ha már az ftp-t kérdeztem akkor mi az oka annak hogy ha ftp-n bejelentkezik egy felhasználó akkor látja az összes mappát, nem csak az övét hanem a másét is?
-
fogtunder
nagyúr
azért a consumer tabletekben ez nem általános feature, és nekem soha nem volt még olyan, hogy kábelen akartam volna csatlakoztatni, akkor már kinyitom a laptopot, ha olyat kell csinálni.
a média streaming meg tökéletesen működik N300-as WiFin is, ha normális lefedettség van.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
itanczos
senior tag
Megy 6.x alatt is az SHR, egy config fájl szerkesztés után, ahogyan itt írtam már.[link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Köszönöm a tippet.
Most szerintem nem bántom, jó úgy ahogy van, Hyper backup-pal visszaállítotatm mindent, bár ez a szinkron téma nem értem, hogy GDrive-al miért nem hajlandó működni, de mindegy, Onedrive-al megy.
Szal, most örülök, hogy 1 nap szenvedés után minden helyreállt, ha érezni fogom a késztetést, hogy nekiugorjak megint, majd talán akkor.
Véleményem szubjektív...
-
Essejó
Topikgazda
válasz hackeeeee #9798 üzenetére
Ha esetleg még is szükséged lenne az SHR kötetre, akkor egy 5.2-es loaderrel + a hozzá való pat-al megcsinálod majd frissíted a rendszert, ugyanis az hogy a 6-os már nem csinál shr-t az nem azt jelenti, hogy a meglevőt nem tudja kihasználni, csak nem hoz létre shr kötetet az ipari felhasználásra szánt típusokban és a 3615xs az épp pont az.
-
itanczos
senior tag
Azért az csak számít, hogy SS nélkül 5x -ös a sebesség!
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest