- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Microsoft Excel topic
- eBay
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Crypto Trade
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
Igen, mert a fordított sil_sata.ko hibás. Ez sajnos benne van a xpenology.com-os topic indító postjában (IG88),
csak ki kell bontani a infós boxot. Amíg nem lesz a sil_sata forrása a syno-hoz igazítva, nem fogja betölteni az insmod. Két megoldás van a 6.1.x-hez, vagy olyan pci-s raid vezérlőt kell találni, amit jelenleg is támogat
(a sil3114 nem ilyen), vagy alaplapcsere 6-8 sata portosra. Ez az út járhatóbbnak tűnik. -
-
kgymac
őstag
A Ti problémátokra az lenne a megoldás, ha befordulna a sil_sata.ko modul. Vagy találni másik pci-s, syno 6.1 alatt támogatott sata vezérlőt. IG88 ugyan befordította, de hiányzó hivatkotások vannak benne, emiatt nem töltődik be insmoddal.
[link] A cikk második részében van benne, hogyan lehet betöltetni az extra.lzma moduljait. Hátha kell majd valakinek (pl. nekem)[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz Dello79 #13394 üzenetére
Mind a 6 sata port az alaplapon van ? Ha igen, jun1.02b-s grub cfg-ben van sata vezérlőnkénti korlátozás, alapból 4. Max 3 sata vezérlő konfigurálható, megadható a vezérlőnkénti sata portok száma, amit a dsm használhat.
append SataPortMap=XX
where XX is the number of drives. Don’t forget to update this parameter if you add additional drives to your machine.
If you use Reinstall, don't forget to re-select the first line of the Boot Menu once the NAS has rebooted after the installation else the Loader will re-select Reinstall and you will be faced with some issues so please beware of this.
@@@@@@@@ What does SataPortMap mean? @@@@@@@
setsunakawa said:
SataPortMap=4 means first 4 ports of 1st controler.
SataPortMap=44 means first 4 ports of 1st controler and first 4 ports of 2nd controler.
SataPortMap=422 means first 4 ports of 1st controler, first 2 ports of 2nd controler and first 2 ports of 3rd controler.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@[ Szerkesztve ]
-
Dello79
aktív tag
Igen az 5.2 siman megy latja a 6 db hdd-t , uefi boot miegymas, alaplap Intel Atom D510MO meg van benne 4 GB Ram. Amugy szakit csak nem tudom biztonsagi szempontbol mennyire gazos az 5.2 de nincs is kint a neten es belso halozaton se hasznalja senki semmire heti 2x megy ra a backup.
-
kabar
senior tag
válasz Dello79 #13392 üzenetére
OK! A 6.1.7-el én is ott állok, és ahogyan nézem a külföldi fórumokon is ez a helyzet. Kértek már hozzá segítséget, de ahogyan olvastam nem sikerült. Illetve a válaszból nekem ez jött le, bár voltak a fordítással nehézségeim. Na de az 5.2 ezek szerint nálad meg megy. Mert akkor azzal megpróbálkozom én is. Hátha bejön. Mivel a webes felületet nem nagyon használom, sok új dolog meg annyira nem érint az is elég lehet. Nekem is másodlagos szerver lenne 3+2 db vinyó számára.
[ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Dello79
aktív tag
Sikerült a BIOS update? Mert akkor mennie kell a 6,1,7-nek is.
A másik kérdésem, hogy a PCI SATA kártya SIL3114 látja a syno? Mert nekem az viszont nem jött még össze.Nem sikerült feltenni a 6.1.7 -et , mert a SIL 3114 kártyával és annak a Driverével valami gáz van, patch-t kellene hozzá készíteni , hogy működjön a bootloader de azt senki nem csinált ill. szeretne csinálni hozzá...
Ezért marad az 5.2... abból viszont szükségem lenne a legfrissebbre .. ezt lehet update-elni vagy jó az ami most van rajta ? Amúgy nekem csak backup-ra kellene a másodlagos XPENO nas .. úgyhogy szerintem RSYNC lesz az fut az 5.2 -n más ötletem jelenleg nincs... venni nem szeretnék most bele HDD-ket
-
RockCNC
senior tag
válasz Proxy2 #13389 üzenetére
A tegnap összeomolt, ezért két alap raidet hoztam létre és mindegyikhez hozzáadtam egy kötetet./gondolom ez így már jó lesz/
Beállítottam, hogy az egyik HDD-re mennek a filmek, a másikra meg zene, mobilképek, ip kamera felvételek és egyéb cuccok.
Eddig tökéletesen teszi a dolgát -a 4K UHD filmet viszi mint a cukrot.
Ezek szerint ha akarom össze is fűzhetem a két merevlemezt?[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
Ds videot aki használ tudna segíteni?
Valamiért rengeteg videót nem játszik le. Teker-teker aztán semmi! Vagy van hogy elindul, de hangot nem tud lejátszani üzenetet kapom...
Valami beállítás gond lehet?
Köszi!
-
törölt tag
válasz RockCNC #13375 üzenetére
És mi lenne az elképzelés? Hogy van egy alap koteted a kép alapján és ahhoz hozzaadd? Az nem igy megy, nem tudod ezeket a koteteket így variálni... Eleve úgy kell indítani... Vagy alap kotetnek adod be a rendszerbe, vagy elolvasod mi az a raid, mit csinál, és melyik kell neked. Van pár. Annak tudatában gyalulod a rendszert és hozol létre olyan kötetet.
-
kgymac
őstag
válasz DJ. Ru$y #13374 üzenetére
A szükséges lemezek száma alapján raid5 kötetet próbált létrehozni. Ahhoz persze nincs elég lemez.
Én shr köteteket használok, ahhoz a jun 1.02b image bootolása után ssh-n előbb engedélyezni kellett az shr-t, tiltani a raid group-ot. Reboot után a létrehozás borisz76 leírásával egyezően a kötet menüből történt (nem a raid group-ból). Most két shr [2x(2x3TB = raid1)] kötetem van, a raid group menüben egyedül a neve állítható. Egyedül arra kellett figyelni, hogy a 3. lemezt ne az első shr tömbhöz adjam, hanem új tömb jöjjön létre, ill. a 4. lemezt a 2. raid tömbhöz adjam. Némi várakozás és kész is.@ yagericum
Ha egy shr vagy raid1 tömböt akarsz, inkább fuss neki újra. Töröld az eddigit, majd hozd létre.[ Szerkesztve ]
-
RockCNC
senior tag
válasz DJ. Ru$y #13374 üzenetére
Nem történik semmi, viszont rájöttem, hogy nem új Raid-ot akarok, hanem egy Raid-hoz hozzáadni még egy kötetet de a létrehozás gombom inaktív
- és nem tudom, hogyan lehetne létrehozni.
Vagy az előző kötetet kellene törölnöm és a raidhoz hozzáadni mindkettőt?[ Szerkesztve ]
-
-
ZweiTiger
tag
válasz itanczos #13357 üzenetére
Szia!
Ezt:
https://xpenology.com/forum/topic/7968-dsm-6xx-loader-with-mbr-partition-table/Mivel csak ennél a loadernél tudtam átírni a grub.cnf-ot. Sehogy máshogy nem engedte más loadernél.
Amint kihúztam a pendriveot, utána megszűnt a probléma Nem tudtam, hogy létezik ilyen. Akkor ez oldhatta meg a problémát. Boot-hoz akkor meg bedugom a pendrive-ot.
5GB SSD Webtárhely / CloudLinux / Directadmin / 10000/év bruttó http://spaceweb.hu/ - MINDEN KORLÁTLAN! -
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dello79 #13362 üzenetére
Általában nem SOHO kategória a 12 tálcás NAS és kompletten felszoftverezve kapod, nem kell venni hozzá Windows-t stb.
Nagyvállalati szinten pedig 0.9 M (aminek ugye a nettóját kellene venni) szinte meg sem kottyan, és egy kész eszközt kapnak, Syno rendszer alatt gyanítom az a Xeon elég sok mindenre használható.
Ja, és vállalati környezetben, ahol sűrűbben fordulhat elő szoftver ellenőrzés a XPE nem éppen fehér...
De ez már nem ez a topic témája.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Dello79
aktív tag
válasz Proxy2 #13354 üzenetére
Abban más , hogy ez sokkal többe kerül amúgy ezt nem is teljesen értem 8-900.000 Ft ért miért vesznek ilyet az emberek.. de ezek szerint működik ez az üzleti modell... ennyi pénzből már iszonyat komoly HW -el készült szervereket lehet venni... Intel Xeon D-1528 proci van benne.. ami ugyan nem gyenge figyelembe véve a 8000 PassMark értéket.. de ennyi pénzből már inkább egy normális szervert vesz az ember.
[ Szerkesztve ]
-
Dello79
aktív tag
"Sikerült a BIOS update? Mert akkor mennie kell a 6,1,7-nek is.
A másik kérdésem, hogy a PCI SATA kártya SIL3114 látja a syno? Mert nekem az viszont nem jött még össze."Sikerült a BIOS update nagy nehezen.. fel kellett tennem egy 2010-es biost utána engedte a 2011-es legfrisebb verziót..mikor ez felment nagyon örültem ! Mivel egyből indult a 6.1.7 aztán mikor elindult akkor láttam hogy cumi.. mert az 5.2 ismerte az összes 6 HDD-t a mostani meg csak ami az alaplapra van kötve azaz 2db-ot.. erre írtátok itt hogy le kell tölteni az extra.lzma és ezt OSFmount al belevarázsolni a bootloader-be , na ezt még nem sikerült kipróbálni, mivel a gép szüleimnél van..oda csak hétvégén megyek ha jó lesz vagy te valamire jutsz jelezd de nekem is SIL3114 van
[link] -
Proxy2
aktív tag
-
itanczos
senior tag
válasz ZweiTiger #13332 üzenetére
Ez a probléma a loader hibája lehet! Mit használsz?
Az elején még sokaknak volt ez a baja, mert a Syno észreveszi, hogy kamu loader van alatta és letilt!Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
-
kabar
senior tag
válasz Dello79 #13349 üzenetére
Sikerült a BIOS update? Mert akkor mennie kell a 6,1,7-nek is.
A másik kérdésem, hogy a PCI SATA kártya SIL3114 látja a syno? Mert nekem az viszont nem jött még össze."Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
Zizi123
senior tag
válasz Zizi123 #13222 üzenetére
Sziasztok!
Mint mar irtam, van 1db Xpenology szerverunk, es 1db D-Link NSA-323 NAS.
Annyi fejlemeny tortent, hogy a D-Link NAS-t felokositottam 1 custom firmware-el, igy mostmar van rajta rsync.Azt szeretnem megcsinalni, hogy naponta 1x ejszaka valamikor a 2 NAS szinkronizaljon ossze, es ami a Xpenologyn van valtozas az mentodjon le a D-Linkre. Mivel csak a Xpenologyt hasznaljuk igy a szinkronizacio egyiranyu lenne, minden valtozas a D-Linkre kerulne.
Az az en nagy bajom, hogy nem ertek az rsynchez. Ha jol ertem akkor a Xpenologyval semmi teendom nincs, hanem a D-Linken kell az Rsync szervert beloni, hogy ejszaka mentsen le mindent? Vagy a Xpenologyn is kell valami kliens, vagy szolgaltatasnak futnia?
De ha valaki tudna jobb mento programot, ami egyszerubb, mint az rsync, azt megkoszonnem, hatha ramenne a D-Linkre. (Most jelen pillanatban 1 windows-os Cobian Backup szinkronizalja ejszakankent a 2 NAS-t, ami ugye teljesen hulyeseg, mert igy kell +1 kliens, raadasul duplan terheli a halozatot)
Koszonom elore is. Bamilyen ennel jobb megoldas erdekel!!! (tudom, hogy ennel csak jobb megoldas van )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.