Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
lac12345
csendes tag
Hello
Lenne egy kerdesem venenk egy routert meg nem tudom hogy Linksys wrt54gl vagy asus WL500g az utobbi nagyon bejonne ha teleg mukodne a letoltes meg az ftp szerver funkcio PC nelkul mondjuk pen driverol.
De a kedesem az az lenne hogy ehez miylen tipusu PCMCIA kartya kell ??Lapztopba szeretnem hasznalni csakj az nem vilagos szamomra hogy ha mondjuk veszek egy smc PCMCIA kartyat vagy mundjuk asust akkor az fog e mukodni ??Most iylen kompatibilitasra gondolok.pl mas gyartotoo szarmazo pcmcia kartyaval egyut tud e mukdoni mondjuk egy asus vagy egy linksys router ??
koszionom a vallszt -
nolika
senior tag
Figy, szokott eléggé akadozni, olyannyira, h a pingem k-rva nagy lesz
Néha -75dBm szokott lenni, de -80-nál kissebb sose volt!
A pingemet néha eltudtam kapni, mikor éppen nagy volt:
[link]
Ezt megpróbálnám javítani azzal, hogy veszek egy PCI-os WLAN Adaptert, és Edimax-ra gondoltam(éppen erre válaszoltam 1-2 hsz-el ezelőtt)
mod: most néztem az ingadozás -75 és -80 között van!
[Szerkesztve] -
And
veterán
Eléggé gyenge, az biztos. Hogy ebből a jelből az adapter mit tud kihozni, az eszközfüggő, ezek alapján az a példány nem túl sokat. Ha a térerő ingadozik - ami USB-s adapternél beltéren nem csoda - az külön rossz. (Az egyik nagyobb távú kapcsolatomnál a jel még a tiédnél is gyengébb, -80..-85 dBm -es a Linksys routerek szerint, de nem szokott szakadozni a link.)
-
nolika
senior tag
Az én drága kérdésem:
-80dBm jelerősség mennyire katasztrofális? Mert az USB-s WLAN adapterem szerintem gyenge, 11mbites és akadozik a net, és néha nemtudok full sávszéllel netezni! -
gattodire
csendes tag
Sziasztok!
Van egy érdekes feladvány! Rokonaim vannak olyan pechesek, hogy egy domb tetején laknak, ahová Mikron jut el a telefon és az internet is, gyak. bit/perc sebességgel.
A munkájukhoz (fordítás) viszont lassan elengedhetetlen lenne a normális net.
A háztól a település, ahol ismerősnek van szélessávja, kb 1.5 kilóméterre van, viszont tökéletes a rálátás. A kérdésem ugye az lenne, megoldható e, és ha igen milyen, mekkora teljesítményű antennával, a megosztás?
Nagyon nagy segítség lenne nekik! Előre is kössz! -
cimopata
csendes tag
Tudom hogy van a kézikönvben leírás és az alapján jártam el. A kábeles modem beállítást
hazsnáltam mert kábeltévés internet van de nem megy. pedig csak pár lépés az egész beállítás. Mondom 1, Időzóna 2, MAC cím amit akoor találtam meg amikor beírtam a saját ip címem és akkor kidobtas a modem tulajdonságait Na onnan van a MAC cím. 3, leokéztam 30mp kellett várni és a router ujraindult na akkor elvileg mentette a beállítást. De a net mégse ment. -
mr_knight
senior tag
A ''Vízsön''-be van Edimax EW7128G Wireless PCI hálózati kártya 54Mbps, ez milyen kártya ? Megfelel az ASUS WL520G Wireless router 54Mbps -hez ?
-
Met
nagyúr
válasz mr_knight #1585 üzenetére
Mindenkinek más jön be
Én úgy csináltam, hogy nézegettem az árlistákat aztán keresgéltem a neten, hogy mit írnak róla, amiről sok rosszat az kuka, D-Link, SMC így esett ki és lett Asus WL-520G a nyertes. De neked kell az egyik márka mellett letenni a voksodat. Olvasgassál teszteket itt a a PH-n."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
mr_knight
senior tag
-
bimbiri
tag
Vendégem vagy legközelebb!!!!!
Az SSID nem nem volt kikapcsolva, nem is ez a lényeg. A csatornával volt a gond!
Felpakoltam a 12-esre, hogy biztos kellő távolságban legyen a környék összes alapon hagyott 6-os csatornájától. Pechemre ezt nem látták a notik. Visszavettem most 5-re, és tökéletesen megy minden.
Ha kialakul az Az AP-k végleges helye akkor majd elrendezem a csatornákat, figyelembe véve, hogy ne menjek 11 fölé.
Annyi mindent utánna kutattam, de erről nem olvastam sehol. Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget! -
shev7
veterán
válasz bimbiri #1580 üzenetére
ha nem latja az eszkozt az ket dolog miatt lehet. Ki van kapcsolva az SSID broadcast, nem olyan csatornat hasznal amit a noti vevoje erzekel (altalaban a 11 feletti csatornakkal szokott ognd lenni, hasznalj manualisan alacsonyabbat), esetleg egy router ujrainditas segithet. Mas otletem igy messzirol nincs
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
bimbiri
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem amihez még hasonlót se olvastam az eddigi hozzászólásokban (ha mégis volt akkor elnézést, de néha összemosódtak a sorok).
Adott két AP (ill. router AP-ként használva), az egyik egy CISCO Aironet 1100, a másik egy Zyxel Zyair G-2000 különböző SSID-vel. És adott hozzá több különböző NIC ami kapcsolódna hozzájuk.
De nem mindegyik teszi. Vannak olyan NIC-ok amik mind a két AP-t, és van olyan típus ami nem látja csak a Zyxel-t. Ez elég kellemetlen, mert nem látja őket 10 db ASUS A9RP notebook, (bennük ZD1211 chippel szerelt, az eszközkezelőben ASUS USB WIFI Adapterként aposztrofált eszköz van) amik az WLAN alkalmas eszközök többségét adja.
De egy vandég Notebbokkal is voltak ilyen gondok, aminek márkája ACER, típusát nem tudom, a Wifi adapter boardcom volt.
Én elhiszem, hogy én vagyok aki elkonfigolta az eszközöket, de aki tudja a megoldást vagy csak sejti a probléma okát legyen szíves segítsen!
Előre is köszönöm! -
ricsik
őstag
#1570 ?
-
Zsotie
tag
Hello!
Az a problémám, hogy az eddig müködő wireless halózatnál, hogy most nem csatlakozik, azt írja ki, hogy nem tudja a profilt használni. Újra letrehoztam, átneveztem a hálózatot, de nem megy így sem. Mi lehet a gond?
Máshol, más profillal müködik.486DX2 - 66, S3 Trio 1MB, 20MB WD, Win 3.11
-
mr_knight
senior tag
Sziasztok !
Szeretnék egy otthoni hálózatot létrehozni egy Wlan Router-rel. Csak nem tudom, hogy melyiket vegyem meg. Kettő gépem van, az egyik gépbe kábelen jönne a net a router-ből, a másikba Wlan-on keresztűl. Olyan 10-15eFt körül gondoltam a Router-t, de ha van jobb, plusz pár ezer forintért, akkor inkább azt venném. Melyik Wlan Router-t ajánljátok erre a célra ? És Wlan kártyát is kellene venni a másik gépbe, mivel az nincsen most jelenleg benne.
Ui.: Szeretnék torrentezni is, töltögetni stb. Egyszóval stabil legyen a Router ne fagyogasson és legyen rajta valami jelszós védelem, hogy a szomszéd ne tudjon rácsatlakozni a netemre. Annyira nem vagyok benne a témába sajnos. -
gedikart
aktív tag
Sziasztok!
Vezeték nélküli hálózathoz kellene egy router és egy kliens ap. Eddig csak Linksys-em volt, többi gyártóról nincs tapasztalatom.
Olcsóbb eszközök közül (SMC, TP-Link stb) melyiket javasoljátok (esetleg típus/hw verzió)?
Lényeg: Stabil legyen a kapcsolat.
Köszi! -
user12
őstag
válasz cimopata #1571 üzenetére
ADSL-nél PPPoE (username-be beírod a felhasználónevet, amivel kapcsolódsz, password-be a jelszót a többivel még véletlenül se foglalkozzál), kábelnetnél Cable (plusz ajánlott rányomni a Clone MAC gombra) a host name tényleg nem fontos. xDSL-lel meg ne foglalkozzál. Egyébként bővebb kézikönyv a router CD-jén vagy a webhelyen.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
shev7
veterán
válasz cimopata #1571 üzenetére
''Állítólag ennyi, én csak a kábeles modem beállítást használtam mert az ''szimpatikusabb'' ''
Ez nem szimpatia kerdese. Ha kabeltv-s nezted van akkor hasznald ezt. Ha DSL-ed van, akkor a pppoe-t. De egyszerre csak az egyiket...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
cimopata
csendes tag
Üdvözletem
Vettem egy Edimax BR-6204Wg routert hogy megosszam az internetet. Ugyan magyar nyelvű utasítást adtak hozzá de eléggé vázlatos 3 lépésben írják le hogy hogyan kell ezeket beállítani. Nos van tobb beállítási mód én az un.PPPoE xDSL beállítást, valamint a Kábeles Modem beállítást próbáltam.Egyik sem sikerült.
A ''kábeles modem'' megnevezésű beállításnál mindösszesen annyit kell tenni hogy beállítjuk az időzónát, (''Host Namet'' ide nem tudom mit kell írni de az van odaírva hogy nem is fontos), MAC címet ezt talán jól írtam be.
A PPPoE xDSL-él szintén az időt, valami ISP nevet meg kódnak valami Szervíz nevet kell beírni. Állítólag ennyi, én csak a kábeles modem beállítást használtam mert az ''szimpatikusabb'' lényeg ami lényeg a beállítások végén a router egy gyors ujraindítása után mennie kéne az internetnek de nem megy.
Pedig ha gépem UTP kábelét simán a modembe dugom megy a net.
Nem tudom mi lehet a gond.
Van esetleg valakinek ötlete vagy ilyen fajta routere?? -
ricsik
őstag
Hi!
Adott egy Dlink 524-es wifi router! A baj, hogy a házban az emeleten van és a földszinten már rossz a jel erősége, mindig ezt írja ki a win, ill. a sebesség is lecsökken 54 ről 18 ra. A kapcsolat mindig megvan, de a net néha ok, néha belassul, néha megszűnik. Gondolom valamiért nem megy át a jel rendesen a plafonon. Laptopról van szó, szal wifi kéne, nem kábel. Mit tudok tenni? -
shev7
veterán
válasz paternoszter #1568 üzenetére
gondolom a pppoe kapcsolatot bekonfigurlatad a routerben, es megnezted a logot is, csak elfelejtetted idemasolni...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
paternoszter
csendes tag
TVNet-nél vagyunk ADSL-re előfizetve. D-Link DSL 360-T Adsl Modem és D-Link DI 514 Wireless Router, 10 napja nem müxik. Ha az egyik gépet direkt kötöm a modemre, akkor van internet, a routeren keresztül nem megy, de a hálózat él. Firmware upgrade, reset, ujrakonfigurálás, semmi nem segit. Szükségből, amig rá nem jövünk a megoldásra beraktam egy D-Link DI-604-es (vadiúj) routert, ezzel ugyanúgy nem megy.
Hol leget a hiba? A modem adja a jelet a gépnek, de egyik routernek sem.
Ki tud vmi okosat mondani.
Köszine szóld meg azt aki nem ért a hardverhez, én flash-hez tudok tanácsot adni
-
Chip_1985
csendes tag
Üdv.
Van egy TP-LINK Wifi routerem, és arra vezetéken keresztül van rákötve a gépem, a cél pedig hogy a szomszéd egy Asus WLAN kártyával rendelkező laptopjával Wifin keresztül használni tudja a netet. Ezt két hete sikerült is jól beállítani, MAC adress klónoztam, ip címkiosztás dinamikusan történt, és minden jól működött. Aztán egyik nap történt valami fura dolog a Chello-nál, valami miatt nem kapott tőlük a router ip-t, mire én felhívtam őket, asszem új mac Adresst regisztáltattak velem, és a probléma onnantól meg is oldódott. Legalábbis nálam... Az én gépemen, ami vezetéken van a routerhez kötve tökéletesen megy a net, viszont azóta a szomszéd laptopját képtelen vagyok beállítani. Pedig WLAN kártya benn van, a kapcsolatot látja, csak éppen valami miatt nem kap ip címet a routertől, ezért szép kis sárga felkiáltójel mellett közli velem a windóz hogy a kapcsolat nem elérhető vagy korlátozott. Megpróbáltam statikusan beállítani a laptopon a wlant, úgy a kapcsolódási állapot az ''csatlakoztatva'' volt, mégsem sikerült még csak pingelnem se bármit. Amikor áthoztam a laptopot hozzám a router mellé és vezetéen kötöttem össze a routerrel akkor viszont ment minden egyből, de WLAN-on keresztü valamiért sehogysem akar csatizni. A vicc pedig az hogy magát a routert tényleg látja, és a router is látja a laptopot, ugyanis a router menüjében a wireless statistics-nál megjelenik a WLAN kártya max adresse, STA-ASSOC statusban. A másik vicc pedig az hogy haver áthozta saját laptopját, és az elsőre gond nélkül csatlakozott és ment minden WIFIN, szomszéd barátnőjének a lapotopjával szintén. Ezek után visszadtam szomszédnak a laptopot, mondván mivel mindenki más lapotopjával működik a dolog, csak a wlan kártyájával lehet vmi gebasz. Ő pedig elvitte a laptopot valami ismerőséhez, ahol viszont állítólag minden működött.
Szóval már baromira elvesztettem a fonalat, nem értem hogy lehet az hogy a laptopja tud más WLAN hálózatokhoz csatlakozni csak az enyémhez nem, viszont hozzám is tud bárki más WLAN-on csatlakozni csak az övé nem. Ha erre az nomáliára tudna bárki nekem valami logikus magyarázatot, s tanácsot adni, azt nagyon megköszönném Smile
Üdv.
Chip -
[amne]
senior tag
üdv ismét, probléma sokadjára.
helyzet hogy a wlanon csatlakozni próbáló gép egész nem nem tudott ip-t kapni a routertől, ami lanra van kötve az egész nap ment és az adatforgalommal se volt semmi gond. Gondoltam adok mindkettőnek manuális ip-t. Meg is történt lanon továbbra is minden oké, wlanon csak annyi változott, hogy mostmár csatlakozik a routerhez, kiváló jelerősség stb. de se internet se háló se ping a router felé, semmi. A router logjában is az látszik, hogy hol megvan a wlanos gép hol nincs. Mit kéne tennem mi okozhatja ezt?
Nem akarok én túl sokat csak egy állandóan működő hálózatot, ami kábelen nem is okoz problémát, de a wlan az eddig is naponta ugye minden ok nélkül elment fél órára, most meg teljesen, amikor van sebességgel stb. semmi gond. -
shev7
veterán
válasz molngab #1561 üzenetére
huh, ebbol megint hitvita lesz. En a helyetben nem hasznalnek olyan hotspotot, ami nem kozossegi/ingyenes hasznalatra szant. Foleg nem hosszabb ideig, mert az, hogy a halozat nincs titkositva, az egyben azt is jelenti, hogy a te forgalmad sem lesz titkositva, ergo mindenhez hozzaferhetnek ami csinalsz...
-
heaven
tag
Itt is megkérdezem, az antennás topikban tegnap nem kaptam választ:
Kb. 1 km távolságra szeretnék wlan irányított antennát beszerezni. Mekkora teljesítményűt kellenne alkalmazni, ha 3-4 nagy nyárfa van a két pont között. Egyáltalán fog menni a jel ezek miatt?
Itt az üzlet árlistájában látok 14-18-22-24dBi antennákat, ezek közül melyiket válasszam? -
shev7
veterán
hat azert ne az also arkategoriabol valasz. Szuleimnel egy olcso smc nem birkozik meg a feladattal. de pl a ketantennas linksys-ek sztem biztos birnak...
-
[w]
őstag
válasz kapcs-ford #1553 üzenetére
köszi! tudnál még infót arról, hogy nagy biztonsággal mely gyártó termékei tudják ezt vagy egy átlagos router is meg tudja ezt oldani?
cmdr PETER W. VOLKOV
-
[w]
őstag
nekem is az iméntihez hasonló kérdésem lenne.
úgy kellene megoldani a netosztást egy családi házban, hogy a router az emeleten, a netet igénylő gép pedig a földszinten az átellenes oldalon lenne. (köztük tehát van egy födém és egy téglafal)
átviszi ezt egyáltalán a wlan?cmdr PETER W. VOLKOV
-
Noxy
veterán
válasz egysrác #1550 üzenetére
Modjuk ez elég gáz hogy 9m, meg 2 fal oszt nem megy. Milyen falak? Blokk tégla, vagy más? Téglán át kellene hogy menjen. Jah milyen router, meg milyen kártya? Ha cserélhető, akkor lehet hogy segítene valamit.
SMC ?
[Szerkesztve]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
egysrác
csendes tag
Sziasztok!
Van egy wifi routerem és egy asztali gép egy PCI-os wifi kártyával. A rouert és a gép között kb 9m a távolság és közte két blokk fal van. Sajnos a jel erőssége már annyira gyenge, hogy csatlakozni tudok, de netezni már nem igazán. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon tudnám növelni a jel erősségét? Arra gondoltam, hogy a router és a wifi kártya antennáját is kicserélem nagyobb nyereségűre. Ez megoldás lehet, vagy nincs értelme? -
Lamair
aktív tag
van egy kérdésem!
hogyan lehet lekorlátozni a wifin vehető net sávszélességét!
adott egy netgear router, és a laptop letöltésének sávszélességét szeretném korlátozni, az asztali pc legyen előnyben ami etherneten csatlakozik!
üdv
Lamair''...válaszd a nagyképernyős színes tv-t,... válaszd az életet...''
-
Noxy
veterán
-
Genius007
őstag
Ti 14ezerböl milyen wireless routert vennétek ?
Mert ami most van , az helyett veszek ha minden igaz másikat , csak nem tudom ,hogy melyik mennyire jó , mennyire éri meg, és melyik megbizható !
Wireless router kell, levehetö antennával, mert másik antenna lesz rajta..
Egyenlöre ezt néztem ki :
SMC WBR14T-G Wireless Broadband Router 802.11g Turbo /108 Mbps/ ( Br.:15ezer )
Elöre is THX!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
shev7
veterán
válasz lac12345 #1541 üzenetére
a wlan maga a technologia. Ahogy a neve is mondja, vezeteknelkuli helyi halozat. A wifi pedig az 802.11-es ''szabvanycsoporttal'' valo egyuttmukodesi kepessegre utal.
-
lac12345
csendes tag
Hello
Szeretnek kerdezni valamit lehet full amator kerdes de azert megkerdem.
Mi a WIFI es a WLAN kozotti kulonbseg egyaltalan mi jelent ??
koszi -
g@bo
nagyúr
nincs rúter, 1 wifi lankari van /pci/
-
rdi
veterán
Azt javasolta, hogy adjál a nintendónak (ha lehet fix ip címet) . Ez nem tudom mennyire lehetséges. Ha lehetséges, mindenképpen megoldás. De ha nem akkor valaminek dinamikus címet kell szolgáltatnia. És ez jelen esetben a router, vagy az AP.
Viszont végre értem a hálózatodat, bár kétségtelen, hogy ha nincs több szg, akkor a router teljesen fölösleges.
Nekem gyanús, hogy az AP-nintendó és a szg- router közötti hálózathoz nem kell -e létrehozni egy hidat ?Fej! Tor! Potroh!
-
g@bo
nagyúr
nincs rajta, de a ralink csipp igen.
'' szerezz e gepedre egy DHCP szervert ''
ezmiez?
mondjuk a nintendo usb wifi kulcsa megy.... az se csoda holmi, csak jobb a szoftvere. szal nem értem.
wifime nem ehhez való, nem?
ip-t hogy állitom ds? a wifi kari ip cimét adom neki?
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
nem a kerdesre valaszoltal. A soft ap. csak ugy magatol nem fog ip-t adni amint azt mar tapasztaltad. Nem hiszem, hogy tartalmaz dhcp szervert. Vagy allits be kezzel ip-t a DS-en, vagy szerezz e gepedre egy DHCP szervert
MOD mellesleg a wifime-vel probalod a softAP modot? mert elvileg az melitett kartya nincs rajta a kompatibilitasi listajan...
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
g@bo
nagyúr
válasz duracell89 #1529 üzenetére
találtál tükröt?
-
shev7
veterán
lehet, hogy nem teljesen pontosan ertem, hogy mire gondolsz, de ha vezeteken ossze vannak kotve, akkor nem kell semmilyen WDS vagy extra uzemmod. Egyszeruen mindegyik AP-ban ugyan azt az ssid-t allitod be, a titkositashoz ugyan azt a kulcsot hasznalod. Vegyuk a windowsos peldat, ha ''parositottad'' az egyik AP-hoz, akkor a gep az ilyen SSIDju APhoz automatikusan fog csatlakozni, es a csatlakozas sikerulni is fog, ha ugyan az a jelszo. Azt hogy melyikhez a jelszint alapjan automatikusan kene allitania. Amit manualisan beallitanek, az az, hogy a szomszedos ap-k egymastor relative messze levo csatornakat hasznaljanak, hogy a hataron ne ''oltsak ki'' egymas jelet.
-
And
veterán
A WDS-módot valami ilyesmire találták ki. Az AP-k azonos SSID-je például megoldható vele (sőt ha jól tudom, WPA-PSK kulcsolásnál egyenesen követelmény az egyforma SSID-k használata). Ekkor az AP-k a közelebbi, elérhető AP-val - akár többel is - WDS-kapcsolatban állnak. Az a része számomra nem világos, hogy mi a helyzet akkor, ha az összes AP egyben ugyanannak a vezetékes helyi hálónak is a része. A WDS ugyanis pusztán rádiós kapcsolattal is működik (WDS repeater), nyilván a felhasználható sávszélesség rovására.
''Fontos, hogy az egész hálózatnak WPA2-PSK titkosítást
kell minimum használnia.''
A WPA2 az nem a minimum, hanem egyenesen a maximum, ha nem tévedek . Tudomásom szerint pont WDS-módban nem lehet használni a WPA2-t, ellenben ma még a biztonság szempontjából szvsz. a WPA-PSK is elegendő.
Konkrét típusokat nem tudok írni, mert olyan sokkal nincs tapasztalatom, de azt tudom, hogy külső firmware-rel egyes, gyárilag 'buta' routerek / AP-k is tudnak WDS-t. Nekem az a tapasztalatom (WRT54G/GL + DD-WRT firmware) a WDS-sel, hogy a kapcsolat hosszútávon nem igazán stabil: időnként újra kell indítani a routereket, mert különben kb. egy hét (de minimum több nap) után a link megszakad, a stabil térerő ellenére. A sima AP-kliens linkekkel nincs ilyen gond, de pl. időzített újraindítással v. WDS-watchdog -gal elvileg ez is orvosolható (csakhogy sajnos nem vagyok túl járatos a Linux és a crontab lelkivilágában).
Mod: sejtem, hogy ezt a hibát inkább szoftver (firmware-) probléma okozza, és remélem, hogy a későbbiekben ezt orvosolják. De egy egyszerűbb router jóval olcsóbb lehet, mint egy gyárilag multifunkciós, az említett típuscsalád pedig annyira nem rossz vas.
[Szerkesztve] -
chimy1
csendes tag
Szeretnék megkérdezni egy hozzáértőbb embert arról, hogy lehetséges-e a következő:
Szeretnék több ap-t használni, hogy egy nagyobb területet fedjek le wlan-nal. Fontos lenne, hogy az ap-k ugyan azt az ssid-t szórják, tehát
az egésznek egy hálózatnak kellene látszódnia. Az ap-k által lefedett területek itt-ott fedésben lennének egymással.
A területen ethernet hálózat van kiépítve, minden ap-t ehhez szeretnék csatlakoztatni.
Azt most is meg tudom csinálni, hogy az ap-ket az ethernethez csatlakoztatom, és megadom nekik, hogy az ssidjük legyen mondjuk ap1,ap2,ap3,stb.,
de ez így nem jó. Olyan megoldást keresek, hogy mindegyik ap ugyan azt az ssid-t használja, és a kliensek zökkenőmentesen tudjanak mozogni
az egész lefedett területeken - tehát ne kelljen mindegyi ap-vel párosítani a klienseket, hanem csak magával a ''hálózattal'', és mozgás közben
automatikusan váltsanak az ap-k között.
A meglévő ap-k típusát nem is írom ide, mert mindenképp ki akarjuk cserélni őket (bizonyos szempontok miatt nem megfelelőek).
Kérem szépen a hozzáértőbb fórumozókat, hogy írják meg nekem, hogy hívják az általam felvázolt üzemmódot (ha van ilyen egyáltalán),
és esetleg javasoljanak valamilyen típusú ap-ket a fenti probléma megoldására. Fontos, hogy az egész hálózatnak WPA2-PSK titkosítást
kell minimum használnia. 802.11g hálózatban gondolkozunk.
A megvalósítás árán nem feltétlenül akarunk spórolni (pár száz ezer belefér), fontos, hogy stabilan, biztonságosan _kényelmesen_ működjön az egész, nem baj ha kicsit többe kerül. Légyszíves ezt is figyelembe véve javasoljatok eszközöket!
Köszönettel: chimy1 -
rdi
veterán
1) a chellon lógó számítógép mac címének megtalálása ipconfig paranccsal;
2) gép lekötése chelló ''modemről''
3) router és szgép közötti háló létrehozása: beállítások dhcp, semmi más.egyelőre, számítógépen tcp-ip beállításoknál dhcp beállítása
4) router és szgép közötti kapcsolat már nyilván van, ha be tudsz lépni a routerre webes felületen
5) MAC klónozás a routeren (mac clon)
6) router és chellos ''modem'' összekötése
voila
ps: tűzfalbeállítások ellenőrzéseFej! Tor! Potroh!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Genius007 #1516 üzenetére
Annak idején polgári jog című tantárgyból tanultunk egy olyan adás-vételi szerződési típust, hogy ''próbára vétel'', vagyis kifizeted, elviszed, kipróbálod, ha nem tetszik, visszaviszed és visszafizetik. Na, ezt üzletek nem nagyon szeressék, de talán ha lebeszéled velük, akkor megengedik. Mit tudom én, mintadarabot, kiállítási darabot viszed el próbálni...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
kovi
senior tag
Sziasztok!
A legalapvetőbb wireless router beállításokra lenne szükségem, Chello internetnél.
Sajnos nincs időm végigolvasni és kihámozni a sok hozzászólásból ezeket.
Semmi extra nem kell, még védelem sem, csak menjen a net.GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.
-
And
veterán
Szerintem menni fog (gondolom nem akartok extrém hosszú antennakábeleket használni).
''Eddig csak 1000 méter alatti távot kellett áthidalnom, ahhoz a cső alakú antennák is megtették...''
A műanyag védőcsőbe rejtett Yagi antennákra gondolsz ? Vagy valamilyen helixre? Mondjuk utóbbi nem túl gyakori szerzet.
Egyébként igen, tiszta rálátásnál valszeg. normálisabb (pl.: 15dBi feletti nyereségű) Yagi-antennákkal is összehozható ekkora távon a stabil kapcsolat, ha a wlan-eszközök különben elég érzékenyek. A zavarérzékenység miatt érdemesebb a nagyobb nyereségű (-> kisebb szögben nyaláboló) antennát választani. Ugyanis itt már jobban számíthat a külső zavar hatása is, pl. hogy hányan használjátok ugyanazt - vagy a környező 1..2 - rádiócsatornát. -
Genius007
őstag
Megfelel neki az is , mert annyiért vissza veszi amennyiért töle vettem , és máshol vehetnék másikat..
Csak ha meg veszek ami adatok szerint jo meg minden és mégse, akkor meg szerintem nem adják vissza a pénzt a boltba .. ( le kell vásárolni szerintem ..de nem tuti , mert van egy bolt ahol mindig veszek mindent és ott lehet nem lenne ebböl gond .. )
De majd meglátom hogy mi sül ki ebböl .. mert lehet antenna csere is elég lenne ..
Köszi a segitséget !!!Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
-ZR-
csendes tag
Hi!
Hozzáértőktől kérnék véleményt:
A feladat - 3000-3500 méteres táv áthidalása mikrohullámon, rálátás megvan.
Eszközök - SENAO SL-2611CB3+ 2,4GHz 11Mbps Access Point+Ethernet Client-ek és Seltech grid antennák 2.4GHz 24dBi
Ezekkel az eszközökkel megy-e a dolog? Eddig csak 1000 méter alatti távot kellett áthidalnom, ahhoz a cső alakú antennák is megtették...esetleg ide is elegek lennének?"Navigare necesse est, vivere non est necesse!"
-
Met
nagyúr
Genius007
Azt nem tudom, hogy jónak számít e mert nem ismerem ezeket a nagyteljesítményű cuccokat. De úgy gondolom, hogy erre is igaz amit írtam, ha ő azt mondja, hogy jó lesz akkor fogadd el, esetleg ha van kicsit jobb paraméterekkel rendelkező változatban is és nem túl drága akkor mond neki, hogy mi lenne ha inkább az lenne. Ha nem jó legfeljebb megrugdosod
Krisz23
Én nem régen vettem Asus 520G routert és PCMCI kártyát. Azt tudom, hogy ha kiviszem a notebook-ot a konyhába a jel erősség 5 pálcikáról leesik 4-re. 3 téglafal és kb. 6 méter. De ez faltól is függ és lehet nagyobb teljesítményű antennát is venni.
Kábelezés nem megoldható?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Krisz23
csendes tag
Sziasztok!
Egy otthoni WLan-t szeretnék kialakítani elméletileg menni is fog, csak azt szeretném kérdezni hogy routerből és pci wlan kártyából milyen gyártmányút vegyek, vagy teljesen mindegy nincs nagy különbség közöttük? Egy emelet és kb 15 méter a táv.
Én Asusra gondoltam, pontosan ezekre:
54Mbps WL-138GE PCI
54Mbps WL-500GP Router
Ha valaki jobbat tudd vagy rossz tapasztalata van ezekkel az eszközökkel az légyszi szóljon.
Köszi -
Genius007
őstag
Köszi a segitséget !
Még lenne itt valami
Amint linkeltem azt a routeres AP-s cuccot az szerinted jo ? mert ha jol láttam akkor ugyan olyat adna, csak én nem vagyok otthon ebben a témában, és nem tudom mi számit itt jónak
Köszi ..Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
Met
nagyúr
Genius007
Javaslom, hogy az ''Admin''-tól vedd meg a cuccot, mert ha valami gond van vele akkor tudod ütni a fejét, ha meg máshol veszel valamit és úgy szar akkor meg megvonja a vállát és azt mondja, hogy ő mondta mit vegyél, így jártál.
kazoli77
Mindenképpen nagyteljesítményű cuccot vegyél kihelyezhető antennával, hogy ki tudjátok rakni az erkélyre/ablakba. Hát az biztos, hogy nem lesz olcsó Találd ki melyik gyártót szeretnéd és nézd meg az oldalukat hátha ott leírták az elméleti távolságot amit még átvisz."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
kazoli77
csendes tag
a rálátás közvetlen. én a 22 emeleten vagyok ő pedig átellenben a 3. on
-
-
shev7
veterán
válasz kazoli77 #1503 üzenetére
legstabilabb megoldas? rakjatok le kabelt
az ok, hogy 200m, de kozvetlen ralatas van? egyebkent kelleni fog egy jobbfajta router, leszerelheto antennaval (min 15k) egy wifi kartya (min 8k) es esetleg antenna(k)''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
kazoli77
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok amivel még szerintem senki
Egyik komámmal szeretném megosztani a nettemet aki tőlem kb 200 m -re lakik légvonalba.
Ehhez nekem pontosan mire lesz szükségem és kb. mennyibe fog kerülni.
A legstabilabb megoldás érdekelne.
Válaszotokat előre is köszönöm
kz
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest