Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
[sultan]
tag
Hello
Van egy d-link di-524-es router itthon ami adsl-t oszt meg.
Másik gépen dwl-G122 -es adapterrel szeretnék csatlakozni.
Az a gond, hogy látja a hálózatot,de nem akar rá felcsatlakozni, csak megy a csík, hogy csatlakozik aztán semmi.
Valakinek van valami ötlete? -
D4rkm4n
őstag
Erről az eszközről van valakinek tapasztalata: Topcom wireless USB STICK 108 MBPS?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
shev7
veterán
eloszor is:
''vagy nem ad IP-t egyik a másiknak'' nem is fog, amig nem teszel fel dhcp szervert a gepedre
masodszor: probalj meg kompatibilis megoldasokat alkalmazni. Egyreszt nem art ha az ssid ugyan az, akkor talan lesz eselyuk megtalalni egymast masreszt vagy mindketto allits ad-hocra vagy az egyiket soft ap-ba masikat kliensbe. az ad-hoc soft ap kombo nem fog mukodni. Ettol fuggetlenul nem art kezzel ip-t adni a gepeknek.''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
alitak
senior tag
Van ke´t, teljesen azonos tipusú Asus noti. A következő beállításokat alkalmazom:
''A'' gép:
Ad hoc
ssid: alitak
channel: 1
data rate: fixed 11 Mbps
PS mode: CAM
Open network
Data encryption: disabled
soft AP: station mode
''B'' gép:
Infrastructure
ssid: alitak2
channel: 1
data rate: fixed 11 Mbps
PS mode: CAM
Open network
Data encryption: disabled
soft AP: soft AP mode
Utána mia a teendő? vagy nem ad IP-t egyik a máśiknak, vagy nem is talalják meg egymást.Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
nesa
veterán
Ugyfest jovo heten megepitem az ikreket koszonom a segitseget mindenkinek...
Szigetelesnek ara gondoltam veszek a 100 forintosba muanyag dobozt de mivel ezek gagyi muanyagok es nem szigetelnek a peremet sziloplasztal lenyomom es ugy patintom ossze,velemeny?
Ha lefujom PL matt feketevel az nem gaz ugye?? -
siriq
őstag
Hali
Akinek limited or no connectivity problemaja van az par dolgot meg tud csinalni hogy megoldodjon a problema. Letolti a WindowsXP-KB884020-x86-enu.exe pathet(ha magyar win akkor magyar valltozattot a pathbol). Ha netan meg igy sem mukodne akkor hard reset a routeren es a legujabb firmware frissites egybol(nem szabad bealltitani semmit a routerben a hard reset utan csak frissited a legujabbra). Ha netan ezek utan sem megy akkor kellemes kinloadast. Amugy egyeseknek a netbios tilltasa illetve engedelyeztetese utan szinten mukodot a dolog. Remelem segit majd valakinek.Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
blaces
tag
válasz ddanger #2285 üzenetére
''Nekem is volt már hasonló gondom. Ott egyik gép sem tudott felcsatlakozni a routerre. Nem kaptak ip címet. Addig sikerült eljutnom, hogy kiírta a fellelhető vezeték nélküli hálózatokhoz, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott.
Kábelen persze minden ment.''
Pontosan ez a probléma. Az egyszerű javítás nem vált be 10perc után kiírja hogy sorry , de nem tudom megjavítani .... azé többet várnék Bill Gates munkájától, (a gépeket csomoszor újraindítottam sőt még a chellos kábelmodemet is folyton újra kell regezni... ááááááá kezdek beleörülni...
A csatornák váltása sem vált be, a többi csatornán a netgear azt írja hogy nincs kapcsolat, nincs jel... csak az első csatornán talál jelet...
Még probálkozok egy-két trükkel!
ha rájövök mi volt a gond, kiírom ide -
ddanger
aktív tag
Nekem is volt már hasonló gondom. Ott egyik gép sem tudott felcsatlakozni a routerre. Nem kaptak ip címet. Addig sikerült eljutnom, hogy kiírta a fellelhető vezeték nélküli hálózatokhoz, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott.
Kábelen persze minden ment.
Ha jól értelmeztem neked is hasonló a gondod. Nekem úgy sikerült megoldani, hogy állítgattam a csatornát a routeren.
Esetleg megpróbálhatod te is. Ez is egy lehetőség. (Valami noname router volt)
Még egy alternatíva:
Usb-s Netgear cuccal volt olyan gondom, hogy indulás után nem tudott felcsatlakozni a gép felcsatlakozni a routerre. Szokásos Nincs kapcsolat vagy korlátozott szöveg. Itt a hálózati kapcsolat állapotánál egy egyszerű Javítással meg lehetett oldani a dolgot, és már kapott is ip-t.
Én megpróbálnám a helyedben először a második alternatívát, ha segít, akkor nincs nagy gond.
üdv -
blaces
tag
hiába egyeztek meg a DNS címek semmi sem volt...
ugyanúgy a hálozati címet kereste...
Mondjuk egyszer sikerült egy olyan kézibeállítás amikor csatlakozott valamihez, de az tutti hogy akkor se volt net, sőt még háloban se volt a routerrrel...
Már egy csomó chip magazint, pc worldot átolvastam de semmi sem műxik
-
blaces
tag
Sziasztok!
Nincs W-lan alatt netem ! vettünk egy asus routert és egy usb-s (netgear márka) izét ami fogja a routert.
A routert sikerült felrakni és az usb kulcsot is!!! és felcsatlakozik a másik gép w-lan hálozatra, de azt írja ki hogy hálozati-címet keresi meg!!! aztán félóra múlva jelzi hogy bocs de semmi. Szal a routert megtalálja és csatlakozik hozzá, de a hálozati-címet nem tudja lekérdezni??? (most már komolyan bajban vok hogy mi a hálozati cím??? )
A fura az hogy ha nem w-lant használok hanem vezetéket dugok a gépbe akkor van net!!! magyarán akkor letudja kérdezni a hálozati címet... probáltam kézi beállítással is de teljes kudarc, amúgy vadiúj gép, még a windows is 9 órája van fent rajta.
Nem tudjátok mi lehet a probléma?
Köszönettel:
Lacc -
And
veterán
Nagyon jó biquad leírás: [link] (egyébként ez a legelső, google által adott találat). Minden méret le van írva benne, a munkafázisok is fotókkal vannak illusztrálva.
Kábelek: H-155 métere 200 Ft körül, H-500 kb. a duplája. A másik kettő csillapítása és külső mérete nagyjából megegyezik a H-500 -assal, de annál drágábbak, a H-2000 pedig jól hajlítható (a H-500 eléggé merev kábel).
Túloldalra is megteszi ugyanilyen, 130m-re nem kell parabola. A köztes ház még mindig lehet probléma, de ha ezzel nem megy, mással sem nagyon valószínű . Nem tudom, mennyire érzékeny esőre vagy hóra, de az biztos, hogy a sugárzóba befolyó víz - ezen a frekvencián fokozottan - nem tesz jót, így én nem is próbáltam ki sosem burkolat nélkül. A tiszta rézfelület is csúnya lesz, ha hosszútávon van kitéve az időjárásnak. Az antennák közti esőfüggöny csillapítása különben nagyon minimális, ilyen távon a gyakorlatban érzékelhetetlen.
#2278: A router igen kicsiny kimenő teljesítménye miatt nem nagyon tud kárt tenni benne. A villám persze nem tartozik ide .
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
igen.
Az antenna alkotója szerint:
Mindent leszámítva ez igazán jól működik, senki még nem tesztelt semmilyen nagyszemöldökű antennát és senki nem vélgzett laborvizsgálatot ezen a házi tákolmányon, és természetesen a gyártók nem ajánlanak neked semmit, amit nem ajánlanak...Fej! Tor! Potroh!
-
nesa
veterán
Ezekszerint te maratlan nyaklapbol csinaltad,akkor eleg ha csak egy sik rezlapot rakok?
(egyben a kábel bevezetéseként) használt rézcsövet.
Erol jo lenne valami eles kep vagy peddig valami hogy pontossan hogy csinaljam meg
Akkor sima villanyszerelesi 1,5mm rezet fogok hasznalni mekkora koroket vagy negyszogeket kell hajlitani belole? es milyen tavolsagba kell lennie a tukortol??
H155, H500, H1000, H2000, ezeknek megkozelitoleg mennyi metere??
kb ha minden siman megy 5-6 meter eleg lesz ha nem megy siman akkor 7-8meter
Masik kerdesem a tavoli gephez ahova loni akarom oda is rakhatok ugyanilyen antenat vagy oda mindenkepp kell a parabola??
Mennyire erzekeny ez az esore hora ,marmint muszaj beburkolni?? -
And
veterán
Átmérő 1,5mm-est használtam, mivel a leírások is 1,2..1,5mm átmérőjűt ajánlanak. Tükörnek elvileg nem csak a telefóliás nyák v. a rézlap jó, de mondjuk alumíniumhoz nehezen fogod hozzáforrasztani a sugárzó távtartójaként (egyben a kábel bevezetéseként) használt rézcsövet.
A tükör sík legyen, ez a lényeg. A mérete ill. az alsó és felső árnyékolólemezek megléte a felhasználástól függ: önmagában álló biquadhoz 123x123 mm-es tükör ajánlott a két plusz lemezzel, parabola betápként használva viszont azok a lemezek nem kellenek, és a kitakarás csökkentése érdekében a tükör is lehet kisebb, 110x110 mm.
Kábelből 50 ohm hullámimpedanciájú koax kell, lehetőleg kis veszteséggel. 5mm külső átmérővel az egyetlen szóbajöhető típus a H155-ös, ezt én legfeljebb 5-6m hosszban ajánlanám. Ha hosszabb kell, vagy ha nagyon igényes vagy , jöhetnek a 10mm-es, még kisebb csillapítású fajták (H500, H1000, H2000, stb.). -
nesa
veterán
Ertem hanyas rezdrotot hajlitottal meg??
Arnyekolasnak csak a rezlap jo vagy hasznalhatok egyeb femet is PL alu vagy badog??
Az antenahoz milyen kabelt vegyek, mert gondolom a 75 ohmos az vacak
Ja es a tukrot csak olyan szogletesre erdemes csinalni vagy csinalhatom igy is[link] mint a2. es 3. vagy esetleg melyik a jobb. -
And
veterán
1. Legfeljebb 5m-ig passzív kábellel, kapni is csak ekkorát lehet.
(Ezt a lábos / lavór / palacsintasütő dolgot remélem csak viccnek szántad ?)
2. Nekem beteríti a tömblakást, de úgy, hogy szinte az egyik sarok feletti ponton van a tetőn, tehát a lakásban nem lehet 'mögé' menni. Valószínűleg még az is segít, hogy amerre néz, arra egy szomszéd háztömb is van, így az arra néző ablakokon át kapok némi reflektált jelet. -
nesa
veterán
-
nesa
veterán
-
rdi
veterán
Most találtam és nincs áprlis elseje:
[link]
feltörhető gyorsan a WEP?Fej! Tor! Potroh!
-
And
veterán
Az útban lévő tető nem jó dolog. Hogy azon keresztül egyáltalán összehozható-e a link, azt ki kell tesztelned. Ha nincs sok kacat a tetőtérben, és a belső szigetelése sem fémfólia bevonatú, van rá esély, de ez szvsz. lutri, erre próba nélkül senki nem mondhat biztosat.
Ha a lakáson belül is wlan-ozni szeretnél úgy, hogy közben a tetőre vitted az antennát, két lehetőséged van:
1.) Olyan mázlid van, hogy a külső antenna szór (vagy visszaverődések által hoz) annyit a házon belül, hogy használható marad. Nagyterületű, többszintes ház esetén erre ne nagyon számítanék. Hogy mit tapasztaltál a beépített antennával a tetőtérben, az ebből a szempontból nem releváns, mert az az antenna bármilyen nagyobb nyereségű / külső antennához képest egy k@ki.
2.) A lakáson belül elhelyezel egy második AP-t (etherneten csatlakoztatva azt a routerhez), amely a saját körsugárzójával csak 'belül' szór. -
nesa
veterán
akkor leirom a korabbiakat tolunk a 3. (ez kb 130meter) hazba akorom loni ugy hogy nalunk is megmaradjon valami ertelmes jel mint kiderul ralatasom nincs 1db teto utban van ere kellene valami filleres megoldas.
Ja es ere a routere menyi kabelt erdemes rakni a veszteseg miatt??
[Szerkesztve] -
And
veterán
Hja, biztos lehet olyan antenna-klasztert csinálni, amely olyan sokoldalú, hogy az már-már gömb (pl.: [link] ).
#2252: A routered nem működik _egyszerre_ két antennával. Erre egy diversity-módot támogató router sem képes, csak egy olyan, amelyikben valóban két rádiómodul van, de azok mifelénk nem elterjedtek (és a céljuk sem teljesen az, amire gondoltál). Nekem a tetőn, betonfödém felett elhelyezett biquad-om van, az olyan szépen beszórja a teljes panellakást, hogy öröm nézni (még olyan helyen is, ahol elvileg gyenge térerő lenne, pl. közvetlenül alatta). -
shev7
veterán
''ezzel csak 3db-t''
azert az a ''csak'', nem is annyira ''csak'', ha azt nezzuk, hogy a db az logaritmikus, az a -3 db az a felere csokkenest jelenti...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
nesa
veterán
rdi , And
En se tokeletes gombre gondoltam hanem valami nyorek tojas vagy valami... mert ha a padlason van a router gyenge a jel a hazba.
Jo akkor ara kellene valami jo kokany megoldas hogy hogy tudok ere 2db antenat rakni ugy hogy egy a hazba sugarozzon egyet meg iranyba alitok(ja es 1 het utan se dobja be az unalmast).
[link] ez a routerem bele.
[Szerkesztve] -
ddanger
aktív tag
válasz paramparya #2234 üzenetére
Ezt így nem igazán lehet megmondani.
Valamivel jobb lenne, de az adóktól is függ, hogy mennyire lenne stabil.
Ilyen szinten ugye sebességelvárásaid nem igazán lehetnek.
Ha az usb-s kütyüvel megy a net, akkor talán elérhetsz egy kicsit nagyobb sebességet a pci-os cuccal. -
rdi
veterán
válasz paramparya #2234 üzenetére
hali,
a picimacis azért lehetne jobb, mert tudnál hozzá szerelni külső antennát.... Mindenestre ott is nagyon pici az antenna, egy jobb laptopnál a kávában nagyobb van (pl IBM)Fej! Tor! Potroh!
-
reewer
aktív tag
Csa
minosegi WIFI antenna kabelt csak a `wireless boltban` tudok kapni?
esetleg tudtak egy jo helyet Budapesten?
Nezegettem a kabel hosszabol adodo veszteseget es egy jobb kabelnel ugy neztem, hogy Belden H1000 koax kábel 0,23db veszteseg meterenkent
Ha jol szamolom,akkor ezzel csak 3db-t vesztek 15meter kabellel.
Szoval ha:
-veszek egy jobb antennat vagy csak a hosszab kabellel magasabbra tom tenni es az ebbol adodo nyereseg kompenzalja ezt nem?Si vis pacem, para bellum.
-
Noxy
veterán
Ha tudok akkor fogjak el jelszavakat, felhasználóneveket, tehát értékes adatokat
Ne haragudj, de ez a kérdést nem 1 nyilvános fórumba kellene feltenned.
Azért, hogy ne csak offoljak: [link] [link]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
rene85
aktív tag
Én windows alá tudok 1-2 dolgot. ami bejött: wireshark. (konkrétan az van linux alá is, csak nekem ott nem ismerte fel a beépített wlan cuccot)
Van egy Cain (vagy cain&able) nevű progi is. a google-ben a kulcsszavak bejönnek általában. wardriving, wep crack, ilyenek.
körülnézek a saját cuccaim között, van 1-2 linkem 1-2 jobb cikkehz is. Azt nyugodtan mondhatod a tanárnak hogy végülis akármilyen védelmet tehet a hálózatra, az feltörhető marad wep a kulcs-visszafejtéssel, a wpa ''szótárazással'', de hozzáteszem az jóval nehezebb és időigényesebb. Ennyire jutottam a korlátolt tudásommal idáig ja meg hogy a mac szűrést is ki lehet játszani, ha arra változtatod a mac címed, amit beenged a hálózat.
mod: hétvégén tuti leszek, addig bizonytalan. (rem. ráér addig a dolog.)
[Szerkesztve] -
takyka77
tag
Szevasztok!
Van otthon egy wlan routerem , amihez most vettem egy TONZE AW-6200R access pointot mert egy másik irányba is kellene sugároznom a jelet. A haveromnál is lenne egy ilyen ap, mint vevő. A kérdésem az lenne, hogy milyen módba kell állítani az adó ill. vevő oldalon az ap-ket. -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Annyira bejött a tanáromnak az előadás, hogy megkért:
1. Teszteljem le a suliban a hálózatot
2. Ha tudok akkor fogjak el jelszavakat, felhasználóneveket, tehát értékes adatokat
Kérdésem az lenne, hogy ki tud ebben nekem valami kiindulópontot adni? Próbálkoztam már ilyesmivel, otthon sikerült is valami. Ma voltam bent és a nyílt hálózat ellenére nem igazán találtam használható adatokat.
Amivel próbálkoztam:
- Linux-os airodump-ng ... ez ''elvileg'' elkapja a csomagokat és lementi
- Linux-os airdecap-ng ... ez pedig legszedi a fejléceket és csak a tiszta csomagtartalom marad.
Akinek van ilyen tapasztalata, az legyen kedves segíteni!
Köszönöm!
Sianis -
shift+ő
senior tag
Ehhez neked jobb lett volna egy bridge.
vagy egy ilyen: [link]
vagy egy dlink dwl-900AP+, vagy 700AP emylik tudja az ethernet client módot.
A WDS-el az a baj, hogy az általában egy márkán belül működik, de a különböző gyártók nem mindíg támogatják a másik cuccait.
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
Kértem kölcsön egy usb-s wifi kütyüt, hogy levadásszam hány netet foghatnék...
Az lett a végeredmény, hogy 2-3-at fog, abból a windows által jelzett 5-ös skálán csak az egyik érte el az 1-et, a többi még annyit sem.
Ilyenkor egy pci-os kártya a maga antennájával mennyivel érne többet?
(Klasszikus vastagfalú társasház pesten) -
Vaanhool
tag
Hát nagyon fura egy konstrukciód van A Manager tényleg elengedhetetlen, mert csak alap dolgokat lehet beállítani a webes konfigfelületen. Maradj a Multi - Multipoint-nál, és mivel nem tud Client módot, ezért WDS-ben kell összehozni valahogy, ebben kevésbé vagyok jártas. Az tuti, hogy nálad meg kell adni a router MAC-címét.
-
reewer
aktív tag
válasz Vaanhool #2223 üzenetére
Nem tom elerni sot meg a masik sajat programja sem talalja
Csak o 192.168.1.1-es IP-n allitgassak ? Megadtam a router MAC cimet is a Point to Point beallitasi resznel most mar azis muxik.
Meg tod nezni a manualban amit belinkeltem hogy meg mit kell megadnom pontosan?
Mert megvallva oszinten nem teljesen tiszta amit irtal kosziSi vis pacem, para bellum.
-
Vaanhool
tag
Azt nagyon jól tetted, hogy fix IP-t állítottál be. Restart után nem tudod elérni a 192.168.1.1 IP-n? Gondolom nem teszed át másik IP-tartományba. A későbbiekben átteszed majd abba, ahol a haverod routere is üzemel, így bármikor bele tudsz kukkantani. Ha összejön a LINK, akkor majd a router fog kiszolgálni, feltéve ha megfelelő az átjáró és a DNS-szerver címe (router címe mindkettő).
-
reewer
aktív tag
Azt nem lehet megoldani,hogy az AP csak atjatszokent uzemeljen?
Mivel van egy wlan kartya a gepemben,ami latja a AP-t viszont nem latja a haverom halozatat. Vagy ez hulyesegSi vis pacem, para bellum.
-
reewer
aktív tag
válasz Vaanhool #2220 üzenetére
csa
atrakom client modba : azt irja hogy 25 sec mulva restartolja es ujra csatlakozik, onnantol meg se kep se hang nem tom allitgatni nem tok belelepni (csak resetelni lehet)
Azt nemertem,hogy azzal az IP-vel,amit kezzel adtam meg a halokarimnak es amivel a AP-hez kapcsolodok,hogyan fogok tudni netezni?
Hogy lessz abbol DHCP vel kiosztott? (nem kene automatikusra rakni a halokarit?,de akkor meg nem tudom konfigolni az AP-t )Si vis pacem, para bellum.
-
reewer
aktív tag
Hi
Ez a manualja a cuccnak amit vettem: [link]
Ezek a beallitasi lehetosegek vannak.
-Ez az amit ossze szeretnek hozni: haver routere-->acces point --->utp kabel--->10/100as kari
-Valaki,akinek mar sikerult osszehozni ilyen halozatot vagy profi a temaban legyszi segitsen mert nincs otletem.
Amugy a manualbol ugy olvastam ki hogy point to point beallitasra van szukseg,ranyomok es azt irja ki hogy oparation failed vagy hasonlotSi vis pacem, para bellum.
-
Omni
aktív tag
-
reewer
aktív tag
Hi all
Megvettem a Gigabyte Wireless Acces pointot.
Sikerult osszekotnom a geppel bele is tudok menni es konfigurlahatom,de meg kellett adni a halokarimnak egy 192.168.1.2 es Ip-t
Ha a menujebe akarok menni a cuccnak,akkor a 192.168.1.1 be tok menni.
-Az a bajom vele,hogy sugarozza a jelet mint atom,de en nem ezert vetten,hanem hogy vegye a jelet.
Nemtudjatok veletlenul,hogy azt hol allithatom be?
Az a lenyeg hogy nekem DHCP-s ip-t kene kapnom a haverom routerebol.A router MAc adresset tudom....
Valamit rosszul allitottam be?
thxSi vis pacem, para bellum.
-
BollaFeri
tag
Hi! Valaki nem tudja, hogy a wifi-m miért dobálhat le pár percenként? Már mióta ezt csinalja, van uj wifi kártyám, sőt uj laptop-om is, de még mindig ujracsatlakozgat. Miért lehet? Valami konfiguracios hiba, vagy a router-emmel lehet probléma? Multkor már probaltam más router-el is, igaz csak 1-2 percet voltam fent,de ugy remlik, hogy az is ledobott 1x.
-
rdi
veterán
''utána van kapcsolva egy irányválasztó áramkör, amelyik vagy az egyik vagy a másik antennára irányítja az adást. A nem használt kimenetet legjobb, ha lezárod egy ellenállással. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de talán 50 ohm kell neki. Ha a gyári antennát rajta hagyod az üresnek szánt kimeneten, akkor az zajt fog felszedni a környezetéből, ezért jobb az ellenállás. Két irányított antennát akkor tegyél rá, ha van értelme.
- pl nem egy, hanem két egymástól viszonylag távol eső végponttal akarod összekötni az AP-t
- valami hülye alakú lefedettséget akarsz (több különálló foltot, eltérő méretben, eltérő távolságban), amit nem triviális egy antennával megoldani
- valami mozgó akadály útban van (pl fa, ami a szél miatt néha takarja jelet), ilyenkor lehet két antennával pár m távolságra párhuzamos nyalábokat csinálni, és az AP mindig azt fogja használni, amelyik éppen kevésbé van takarásban.''
esetleg lehet ez a válasz a kérdésedre.Fej! Tor! Potroh!
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Ide is betenném a kérdésemet, pls. aki tudna segíteni írjon ide vagy priviben pár szót. Köszönöm! Szóval itt az eredeti: [link] -
nesa
veterán
Nem egeszen, ugy gondoltam hogy a routert egy fogoparra felrakom a padlason igy elvileg beteriti az egesz hazat(szolj ha tevedek) es csak esetleg a szomszed hazara raknak eg yiranyantennat (ha kell).... most azt mondod hogy egy mezei parabola antenna parabola fejel is jo??
-
rdi
veterán
kártyát nem szívesen ajánlok. Egyszerűen vegél egy g-és kártyát, aminek le lehet csavarni az antennáját. Arra felszerelhetsz egy parabolaantennát pl.
Azért ez nem olyan vészes távolság.
A gép nem tud közelebb kerülni au antennához? Noxi számolgatta itt, az antennakábel csillapításából eredő veszteséget.
szóval Te géped >> repater a tetőtérben irányantennával >> szomszéd gépe irányantennával
vagy ha van rálátásod, akkor körantenna a routeredre és egy irányantenna a szomszéd gépéhez...
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
nesa
veterán
Pontositok nem az en gepembe lessz hanem a 3.szomszedaba az en gepem 2metere van a routertol es kabelel van rakotve a laptomom csatlakozik wifivel ... namost a 3.szomszed az kb 5meterel van lejebb mint mi (extrem terep hegyoldal) ezert gondoltam naluk minnel magasabban elhezni az antennat Pl padlas mint ahogy nalunk is a router lenne majd.
A te gépedbe vehetsz egy wifis hálókártyát, amihez csatlakoztatni lehet külső antennát. Az 5-8 méter kábel az antennához szerintem sok. Számolgatták itt is a csillapítás miatti veszteséget.
Na igen de kerdes az hogy amit elvesztek a csillapitason nem-e nyerem meg a magasaggal mert akkor csak a cserepek vannak nem 5 fal??
Az segitene valamit ha az antennat egy parabola szeru labosal hatulrol learnyekolom?
Esetleg tudnal ajanlani valami jobb parameterekel rendelkezo 54mb kartyat??
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Mivel nekem ilyen nincs, ezért óvatosabban válaszolok.
Iletve elmondom, hogy nálunk hogy van a cégnél.
Elég bonyolult kábeles hálózat.
Az internethez van egy adsl kapcsolat, eléggé túlterhelt (de nem is baj).
A wifis rendszerünkben van a router, onna egy kábel kihúzva kb 30 méterre, ott van egy másik router mint AP.
Az első routertől van egy külső antenna, ami beltéri.
Ettől 10 méterre van egy repeater !
Így van kb jól lefedve a terület, de azért vannak benne lyukak
A te gépedbe vehetsz egy wifis hálókártyát, amihez csatlakoztatni lehet külső antennát. Az 5-8 méter kábel az antennához szerintem sok. Számolgatták itt is a csillapítás miatti veszteséget.Fej! Tor! Potroh!
-
nesa
veterán
A helyzet annyit valtozott hogy lemertem kb 120 metert kell csak athidalni ...en ugy gondoltam hogy a routert a padlasra rakom akkor elvileg meg jo is lehet... a gepbe pontossan mit erdemes venni vali olcsobb de jo kulsoantennas cumot(marmint amihez van kb 5-8 meter kabel),de milyet?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest