Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- DIGI internet
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- XPEnology
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- Facebook és Messenger
- ASUS RT-AC68U
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
quest8
csendes tag
Van egy gép amibe PCI wlan kártya kéne.
IBM T42notebookkal kipróbáltam a helyet, a Linksys wrt54g routerem gyengén, de látszik.
A PCI WLAN kártyákon külső antenna van, gondolom érzékenyebb, mint egy notebook antennája.
Jól gondolom? Milyen kártyát javasoltok? -
rene85
aktív tag
Na jó, nem találtam semmit, majd még keresek. De azért az nekem durvának tűnik, hogy egy 93%-os routernél (''négypálcás''), nem tud csatlakozni. Se wep se semmi szerintem! De Sianist megkérdem majd még priviben mert idáig a mac cím ''elkapás'' meg mac cím módosítás nem ment. Linuxos az összes progi, de az istennek se tudom lefordítani őket. No de ezt már egy másik probléma...
-
Ragabi
csendes tag
Udv mindenkinek!
Vettem egy dlink DWL-G700AP-t.
Nincs benne cliens mod, de nekem ez kene igazabol.
Nem lehet vhogy rarakni? Nezegettem a netem mintha lenne hozza, csak sehol se birom letolteni, vagy nem jonhozza.
Ha vki tudna segiteni azt nagyon megkosszonnem... -
csizs
aktív tag
igen 2 eszköz és az edimax tudja a másik nem, de hogyan is lehet ezt megcsinálni. és a magyar érteni, mert minden adat ott van.
1x éve a prohardveren!
-
csizs
aktív tag
Sziasztok!
Kérdés van egy micronet(11Mb) és egy edimax(54Mb+jel továbbítás, stb) routerem a kérdés lehetne továbbítani a micronet router jelét az edimaxnak? Azaz felvehető az edimaxba, mintjelerősítés céljából ,mert itt szét van lőve minden és 10 m-t is alíg megy, mert a micronet állandóan lefagy! Nem olvasom végig ezt a sok dolgot.1x éve a prohardveren!
-
reewer
aktív tag
Hello
Egy haverommal kene megosztanom a netet,aki kb 150 meterre van tolunk.
Van egy PANEL antennam meg egy wifi kartyam a gepben igy is megy a net,de gyengecske.
-Notival felmentem a hazunk tetejere es onnan mar eleg kiraly a jelerosseg
Szoval oda kene felraknom a PANELT
-Ugyebar ezt antenna kabellel nem lehet megoldani,mert elveszik benne a jel(kb 20 meter kene)
-Azt a javaslatot kaptam hogy egy wireless acces pointot szerezzek be.
Szoval ha jolertem igy nezne ki a dolog ALAPLAPI 10/100 ---> UTP kabel ---->Router--->Antenna kabel (RPSMA) -----> PANEL antenna
-Ennek a kivitelezesehez milyen cuccok kellenek?
Csak olyan router,ami tud acces pointkent is mukodni es aminek leveheto antennaja van?
erre a routerre gondoltam: [link]
Milyen UTP kabelt kell vennem? Patchet?
Elore is koszi a helpetSi vis pacem, para bellum.
-
nesa
veterán
Lenne par hulye kerdesem Kb 200 meter tavolsagba kellene a jelet fogni a router SMC Barricade Broadband elvileg elhelyezheto ugy hogy van ralatas felig hegyoldal ez a magasabb pont es ezt a jelet kellene fogni kb 200 meteren milyen PCI cucc alakalmas ere gondolom csakis kulso antenna elhejezesevel lehetseges
esetleg ezek a hazi kokanyolt vackok akalmasak lehetnek [link] bar azer nem bannam ha valami elegansabb megoldas lenne. -
Noxy
veterán
Olvastam hogy bajok voltak a Firegörényedel csak a fórumot tudtad olvasni. A rovat hireket már nem. Rakd fel a Fasterfoxot, oszt begyorsulsz.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
Nem vagyok bent 100%-ig biztos, de sztm az USB-Wlan adapter a gyenge láncszem.
PCI Wlan adapterral kellene tolnod. COD2 engem is le lőnek mint a búcsúba, meg nálam is beakad néha. Játszani igazán csak kábelen lehet.Torrentba a seedelők számátol is függ a letoltés. Igaz nálam felmegy 520KB/s-ra a 4.5Mbit netemel, de nekem 108Mbps routerem meg kártyám van. Szóval próbáld meg másik kártyával.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
nolika
senior tag
Figy a netet kipróbáltam már, LAn on is, de ahogy néztem megkapom a sávszélességet. Most az előbb 2-5 percig leállt a net, sztem most is emeltek...
Axelero szerveréről 400 KB/s jön folyamatosan...Csak szaggat és visszaesik De stabilan 300 felett van.A nero 7.8.5.0 10 perc alatt lejön (150 mega)A nettel már nincs probléma csak a WLAn-nal, ugyanis miközbe töltök le, 5-10 másodpercig 400 körül mozog a DL de hirtelen 190-re esik és újra gorsul. Nos, mindig szaggat, bratyóméról is észrevehető. Állandóan pingelem a routert és 1000 fölé megy a ping... bratyó notebookján is elkapom a pingmegugrást.
Sztem ez lehet az oka:
SSID! UIgye az SSID időszakos szórt üzi. Na most ebben is van rendszeresség, nincs olyan mikor ne szaggatna . De ha nincs SSID, nem tok kapcsolódni, csaka bratyóm. Még progival se megy, ami MAC cím alapján kapcsolódna(nem találja meg).
A képek jól fogják szemléltetni
[link]mod: ez a nero letöltésének a vége, szal ahol egy kis szakadék van ott van a szaggatás
[link]
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Kérdések:
1)csak a te géped megy, amikor beszaggat?
2) kábelesen ki tudod próbálni?
3) 4 mbit = 4 000 000 bit / 8 = 500 000 /1024 = 488 kbájt nem ? az nem is akkora nagy különbség
Egyébként nekem is 4 kbites sávom van, de csak 3,1 - 3,2 - vel jönnek az adatok.
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
nolika
senior tag
Noxy és társai, a nagy WLAN guruk figyelem!
Lenne egy óriási kérésem: Valahogyan húzzatok ki a szarból!
Következő a helyzet: Adott egy WLAN hálózat, jó adottságokkal. Van egy Linksys BEFW11S4 router(legfrissebb firmware-rel) és egy WUSB11 USB-s wlan adapter. A hálózatban LAN-on csatlakozik egy PC Wirelessen az én gépem a WUSB11-gyel, és bratyó gépe(notebook centrinos)a wlan-ra. Következő az észrevétel.
Szaggat a net. De olyan szinten, h a letöltéseim nem folyamatosak. Elkezdek CoD2-zni, és néhanéha beakad és kinyírnak .
Jelenleg Maxon a jelerősség, találtam olyan helyet ahol szinte mindig maxon van(-55 -60dBm)
Más channelen van, nem zavarja más hálózat. Próbáltam mindent: Statikus routolást(befagyott a router, nembírta), reset milliószor, WUSB11 driver újrarakás etc...
Egyszerűen nem értem, h miért szakadozik, megmértem:
LAN-os gép között és köztem 550KB/s-os átvitel dolgozik, és a netemet most emelték 4mbitre. Nem tudom elérni torrentel se, meg http letöltéssel se Maximum 330KB/s még ha 400 lenne elfogadnám...
Segítsetek, beleőrültem, többször terveztem a száműzetését, egyszerűen csak b-ssza az agyamat az egekig
THX! -
athomi
veterán
ADSL netem van
testvérem szeretné, ha az ő szobájában is lenne net, így vett e Belkin routert meg egy wirelesst, hogy ne kábellel kelljen összekötni a gépével
vki segíthetne elmagyarázni, hogyan kell ezt helyesen bekötni
a routerhez kapott CD-t az én gépemre kell feltelepíteni (ezen van eredetileg a net) vagy a testvéremére
na akkor mik a lépések? -
shev7
veterán
en inkabb megnezetnem a wlan kartyadat. Pl biztos rajta vannak-e az natennacsatlakozok rendesen. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy USB cuccban levo ''hurokantenna'' jobban teljesit mint a monitor kavajaban vegigfuto eleg jelentos meretu cucc?
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
rene85
aktív tag
Helllllló. Nézelődtem a s*turnban, és láttam különböző besorolású wifi cuccokat. 4 féle ábrával jelezték hogy mekkora a hatótávolságuk. Ez mennyire lehet komoly? egy usb-s vagy pcmcia-s dolognál ez mennyit számíthat?
(igen, még mindig azt hiszem hogy az intel 2915abg-nél jobb egy külső wlanos cucc ) -
shev7
veterán
válasz emitter #2159 üzenetére
persze, hogy osszekothetsz, nincs semmi akadalya, meg ''varialni'' is lehet azzal, hogy wan, vagy lan porton keresztul kotod ossze.
Igazandibol neked egy AP is eleg lehet, de mivel nem sokkal dragabb egy router vegyel azt''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
netboy
senior tag
Valaki aki ért hozzá leírná nekem hogy ezek jó adatok e illetve mit jelentenek?
[link] -
emitter
őstag
jogos nem írtam, hogy C pont nem fix, tehát B mindenképpen egy wifis router kell h legyen, a kérdés csak az, hogy milyen! Szóval két mezei (nem wds) routert összeköthetek kábellel, működni fog a dolog? (ha jól emlékszem, egy angol fórumban olyasmiről olvastam, hogy ez így nem elég önmagában, de lehet h téved(t)ek)
-
shev7
veterán
válasz emitter #2156 üzenetére
nem teljesen vilagos a kerdes. Adott A pont, B pont es C pont
A-ban adott egy wifi-s router. Eddig tiszta.
Ha nincs szukseged wifi kapcsolatra, es mindket szakaszon megoldhato a kabelezes, akkor B pontba egy switchet javasolnek.
Ha A es B pont kozott van kabelezes, akkor ''barmilyen'' wifis router megteszi. (Azert szanj ra 15k-t minimum, ha nem akarsz szivni vele)''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
-
ben11
őstag
Nálam a sebesség automatára van állítva,barátnőmnél meg 54Mbit/s-t ír ki..de amikor létrejön a kapcsolat akkor 11Mbit/secet ír ki..
Elvileg mindkettőnké 802.11b/g..
Nem értem..
Ötlet? -
ben11
őstag
bocs,kétszer küldtem ugyanazt..
[Szerkesztve] -
ben11
őstag
Sziasztok!
A minap próbálgattam a wifi kapcsolatot barátnőm acer-jével,a hálozatót sikerült beüzemelnem, De valamiért kevesebb mint egy mega/sec-el másol a két noti között..
Ötlet?
Nekem asus a6m q049-em van,barátnőmnek acer tm 2492. Kerestem valami beálltást,de semmit nem találtam ami hatással lett volna a adatátviteli sebességre..
Ha valaki tudja a megoldást írjon!
Köszi! -
Oliverda
félisten
Jó, persze, nyilván a kábel a legstabilabb megoldás.
Mondjuk nekünk sikerült áthidalnunk egy 320 méteres távot, amibe belelóg 1-2 fa, villany és telefon póznák. Most 3942806 TX-ből 40 a hibás. Annyira nem rossz arány szerintem. Persze a csatornákkal mi is szívtunk egy sort, .11g -n meg dobálta a hibákat rendesen."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Ezidáig nem volt WIFI-s rendszerem még és minden játék multiban neten tökéletesen ment!
Pár napja vettem egy wifis routert, illetve egy wifis hálókarit:
Gigabyte GN-BR01G Wifi roter
Gigabyte GN-WP01GS Wifi hálókari
Összekötöttem a dolgokat, beüzemeltem!
Ha akarok játszani a neten, pl. BF2-vel, CoD2-vel kb percenként megakad a net és pl. a BF2 azt írja ki, h probléma van a netemmel!
Ezt akkor írta ki régen, amikor nagyon leterheltem, pl. letöltöttem stb.
Azóta emelték a netem is 4Megabitre, illetve semmilyen letöltés nincsen bekapcsolva!
Visszaállítottam és wifi nélkül kpróbáltam ott tökéletes volt ismét!
A kérdésem, h mi lehet a baj?!
Előre is köszönöm segítségeteket!★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
rene85
aktív tag
Ennyi eszem van hogy BT-t írtam közben usb-t akartam... Na megyek lassan a netnélküli világba.
-
rene85
aktív tag
Hát én is nézegetek utána a dolgoknak folyamatosan, Sianis... De az engem is érdekelne hogy lehet-e valami ilyet csinálni hogy mac szűrés van a hálózaton, és mégis kéne hozzáférés... wzcook ugyanazokat a hálókat írja ki mindig, mikor wep-kód visszafejtésr állítok be. no de a többit privátban mert különben... egyébként az ssid nélküli hálóval is megjártam, mint shev, de azt linux alól se szereti! meg most már kapisgálom hogy miért dobja el a win a ''kevéspálcás'' kapcsolatokat, egyébként tényleg lehet hogy joggal.
Viszont a wlankátya-BTs-wlan cuccok összehasonlítása még mindig érdekelne. Szerintem trágya az inteles cuccom. -
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
PCI-os 54 Mbit-es v gyorsabb rádiós kártyát szeretnék venni.
A cél, hogy 50 métert át tudjak hidalni, optikai rálátás lesz a rádiós routerre.
Légyszives ajánljatok valamilyet! (Egyébként a router sincs még meg, ha esetleg párban stabilabb hálózatot lehet elérni, akkor ajánlhattok azt is.)
KÖSZI -
Newyorker
addikt
Probléma!
Játszok a BF2-vel neten és amióta Wifin keresztül van a net, sűrűn írja ki játék közben, h probléma van a kapcsolatommal!Szval mintha szakadozna a dolog!
4megabites és semmit nem töltök, szval ilyen gond nem lehet és amikor nem volt wifin, akkor ilyet sosem írt ki
Nos?★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
emitter
őstag
Hali!
Segítséget kérnék a köv. szituban:
van egy Dlink DIR635 router, de kevéske a jel, ezért gondolom bridge-módban kéne egy másik routert hadba állítani. Két lehetőség van, vagy kábelen továbbítom az 1-es jelét a 2-esnek, vagy wlan-on. Kábelezés könnyen megoldható. Milyen routert vegyek 2-esnek, hogy tutira működjön a dolog? Ha a kábeles megoládst választom, akkor egy bármilyen mezei router jó lesz?
A wifis esetben két dolgot nézegettem, WDS, és bridge. Előbbi azért nem jó, mert ahhoz az 1-es routernek is kell tudnia wds-t, az enyém nem tudja. Bridge-es routerek pedig eléggé drágák, ha jól láttam..
Köszi!! -
Newyorker
addikt
Megoldódott!
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Vaanhool
tag
válasz Jon Mathias #2137 üzenetére
Ha sikerült firmware-t frissítened, akkor minden bizonnyal be tudsz lépni a router configfelületére. Próbáld meg beállítani a Factory default konfigot (állítsd vissza a gyári beállításokat).
-
Newyorker
addikt
Nah, visszakerült a másik gépem ezen frankón műxik, mivel ez egy újabb masina!De itt gond nélkül megy, semmit nem csináltam, még a szoftverét sem tettem fel, hanem amikor betettem a karit érzékelte, h új cumó lett betéve, aztán az előugró ablakban beállítottam, h keresse meg a driverét, amit is meg is talált, egy minimális mennyiséget felinstallált és kész!
Utána keresés és elsőre megtalálta
A másik gépemen, ez egy Compaq Evo D300v, itt ugyanezt megtéve nem találja meg, de asszem tényleg valami olyat is kitalált, hogy kapcsoljam be a gépemen a hálókarit!
De az nem megy magától?
Azt hol lehet?★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Jon Mathias
senior tag
Hali örülnék ha valaki tudna segíteni! van egy SMC wireless routerem és addig piszkágattam a titkosításthogy kizártam magam.már reseteltem 1000szer de nem jó valami. Csatlakozik jó a jelerösség de nincs dhcp csak magáncímezik.már állítgattam mindent firmwaret firssítettem de nem hajlandó elfelejteni azt a rohadt kódot. visszavittem a boltba de kiröhögtek MERT EZ NEM GARANCIÁLIS PROBLÉMA dumával. ja és ha csatlakozni akarok akármit beírhatok kódnak csak nem lesz dhcp. fel lehet törni ezt valahogy? le lehet kérni a dhcp címet (magáncím alatt) valahogy? a hálókártya is SMC 108mb.köszi a segítséget!
AMD&Hardstyle 4 ever! A dízel turbó nélkül halott! by bélabá.
-
shev7
veterán
válasz shift+ő #2128 üzenetére
hat en egyszer beelfutottam olyanba, hogy egy hidden ssid-vel rendelkezo halozathoz nem tudtam kapcsolodni a sajat szoftverrel, azota nem is probalkozom veluk...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Sianis
addikt
válasz shift+ő #2131 üzenetére
Igen, Linux alatt egyetlen program szükséges a figyeléshez. Megmondja, hogy milyen MAC címről, milyen MAC címre lett küldve a csomag. Ezt mind kilehet szedni a csomagok fejlécéből, anélkül, hogy észrevenné bárki is. Ez kifejezetten gyenge védelem sajnos, viszont azt aki csak mászkál és próbál valahova csatlakozni, azok ellen jó. Viszont aki ténylegesen tudja, hogy hova akar be akar hatolni, na az ellen nem!
Sianis
[Szerkesztve] -
shift+ő
senior tag
Ebbe nem lehet bejutni más MAC címről ugye? Ha mégis be akarsz jutni, akkor meg lehet szerezni az engedélyezett MAC címeket? Van egy hely, ahol ezt alkalmazom, mert a bridge nem óhajt titkosított hálózathoz csatlakozni.
A bridegen tudok állítani egy MAC címet, amit emulálni tud router felé.
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
Arra értettem, hogy a driver nem dobja el azokat a hálózatokat amiktől gyenge jeleket fog. Vagy a csomagok beérkeznek, csak éppen a program annyira ''hülye'', hogy nem jeleníti meg?
Mondjuk Windows alatt amúgy is macerás monitorozással bíbelődni. Legalábbis eddig nem igazán láttam rá példát.
Sianis -
rene85
aktív tag
Hell! a mac cím szűrésre én is gondoltam, de van olyan szerintetek aki nem titkosítja a hálózatát de beállít mac cím szűrést? no majd este jövök.
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
Van egy kis problémám, az alábbi hálócucc duót vettem:
Gigabyte GN-BR01G Wifi roter
Gigabyte GN-WP01GS Wifi hálókari
A routert beüzemeltem, műxik jól, letesztellve egy laptoppal!
Hálókártyát betettem a gépbe, no innentől vannak gondjaim, hiába teszem fel a driverét, akkor sem tudom beüzemelni, szval sehogysem sikerül megoldanom, h csatlakozni tudhassak a netre
Valakinek ötlete?!
Köszönöm előre is!
[Szerkesztve]★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
shev7
veterán
''Amúgy jó dolog ha nem dobja el, már gyenge jel mellett is elég szép dolgokat lehet elfogdosni egy titkosítatlan hálózatból.''
Ahhoz, hogy jo dolgokat fogdoss el, nem kell csatlakozni''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Sianis
addikt
Én is erre gondoltam, de jó volt kicsit dícsérni a fejlesztőket
Amúgy jó dolog ha nem dobja el, már gyenge jel mellett is elég szép dolgokat lehet elfogdosni egy titkosítatlan hálózatból.
Ezt azóta tudom, hogy most kicsit beleástam magam a Wi-fi-be és kipróbáltam egy-két dolgot. Azt már nem is mondom, hogy mennyire megtetszett a vezeték nélküli hálózatok téma.
Sianis -
shev7
veterán
es ha figyelembve vesszuk azt, hogy mar ''ketpalcasnal'' is eleg kicsi a kapcsolodas valoszinusege (Altalaban ilyenkor mar tul gyenge a jeled az ado oldalan) nem is hulyeseg, hogy eldobja...
-
Sianis
addikt
Azért lehet, mert valószínűleg a hálózaton van MAC cím szűrés. Így ha nem megfelelő kártya akar csatlakozni, akkor az AP egyszerűen nem foglalkozik vele.
Hogy miért lehet? Talán azért, mert a Linux-os driver mögött egy elég kemény csoport áll, folyamatos fejlesztés, stb. Míg a gyári, Windows-os mellé nem hiszem, hogy sok ember van beosztva. Egyszer már megírák vmilyen szinten, megy és kész.
Sianis -
rene85
aktív tag
Hellóhelló.
Köszönöm a válaszokat. Shev, van egy olyan sanda gyanúm hogy a mostani intel 2915abg soha nem nő fel egy us robotics cucchoz, még ha usb-s is... (bár nem tervezek pont roboticsot venni, 10k körül van )
szerintem a mostani elég gyenge. és csak egy kicsi plusz kell, hogy ne kelljen a lépcsőházban netezni, mert momentán csak ott működik a dolog. 3 métert mentem el az ajtótól, két lépcsőt le, és ott jó! úgyhogy ennyi távolságot kéne áthidalni. Szóval több kérdésem is van.
T-mobilos vagyok, de nézegettem a net árakat náluk, és egy horror. 1890ft a legolcsóbb csomag, de nem egy nagy durranás, ennél olcsóbb megoldás? Láttam, van napidíjas is, 360 ft-ért, vagy 120ért csúcsidőn kívül, uhh...
Miért van az, hogy elérhető nekem egy hálózat, majdnem max hmm lefedettséggel (elérhetőség, vagy hogy mondják ezt...), nincs rajta semmilyen jelszó, titkosítás, de nem tudok hozzá csatlakozni, nem kapok tőle ip címet, vagy nem tudom megújítani.
Miért van az, hogy ubuntu alól (HELLÓ Sianis, ubuntu rocks), a wifi-radar sokkal ügyesebb, gyorsabb, több hálót talál, mint windows alól az intel saját progija vagy a windowsos wlankezelő cucc... (ez már csak inkább költői kérdés ) -
Sianis
addikt
shev7, rdi: Köszi szépen a válaszokat.
Holnap előadás, remélem, hogy jól sikerül.
Sianis -
RexpecT
addikt
Köszönöm szépen mindkettőtöknek a gyors választ! Igen sima hálózati kártya!A gép pedig router mögül megy,vezeték nélkül pedig nincs megosztva a net!
-
And
veterán
válasz RexpecT #2112 üzenetére
Vezetékes hálókártyáé? Az szerintem nem sok vizet zavar, amíg nem ütközik egy másikkal az adott hálózatban. A cím kiosztása épp ezért nem lehet random, az első 3 byte-ja pedig gyártóspecifikus: [link]. De a driver valóban adhat módot az egyéni beállításra. A gyárilag beállított érték egyébként jó esetben egy matricán fel van tüntetve a kártya dobozán, vagy magán az eszközön.
-
Sianis
addikt
válasz RexpecT #2112 üzenetére
Általában semmilyen veszélyt nem hordoz magában, legfeljebb akkor, ha csak MAC szűrést alkalmazol az engedélyezett kliensek szűrésekor. Ilyenkor lemásolhatják a kártyád fizikai címét, ezáltal jogosultak lesznek használni a hálózatodat.
Ez egy alapból beállított dolog, még a gyárban kerül bele.
Sianis -
RexpecT
addikt
Mivel jobb helyet nem találtam ezért úgy gondoltam, hogy itt teszem fel a kérdésemet!
Milyen veszélyt jelent rám ha illetéktelenek kezébe kerül a Hálózati kártyám fizikai címe ?
És a hálózati kártya fizikai címe egy alapból beálitott dolog vagy ''random'' generálja a driver amikor feltelepíted? -
Sianis
addikt
WPA-ban mire használják a keret-számlálást ( frame counter )? Arra, hogy figyelik, hogy egy klienstől mennyi keret jön és ha nem megfelelő sorrenben érkezik be egy kérelem akkor azt visszautasítja?
Sianis -
S.Feri
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Asus 500g premiumot. A következő problémám van vele, ami nagy valószínüséggel nem probléma csak én vagyok béna hozzá!
A routeren egy laptop van kábelesen, illetve mégegy van wirelessen rákötve.
Szóval: Megy minden szépen mint a karikacsapás de a kábelesen rákötött laptopon nem igazán tudom kihozni az 5M-s net előnyeit, ha töltök le vagy fel az 112kb/s nél lekorlátozódik vmi miatt. A wlan része viszont tökéletesen megy. Mit lehet ezzel a problémával kezdeni? Valakinek vmi használható őtlete lenne, azt megköszönném!
Már mindent átnéztem ezerszer de nem jövök rá mi a gond!De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
shift+ő
senior tag
Szivatanak, segítsetek.
Van egy hálózatom, a közepén egy linksys befw11s4 routerrrel. a routerhez, kapcsolódik egy SMC bridge, amire egy régi Toshiba laptop csatlakozik.
Ezen XP winter edition van, IE6 és Mediaplayer 10. Ezzel MMS protokolon keresztül néznének egy élő adást. Ezen megy is. Most beruháztak, és beraktunk egy szép új desktopot. Ezen XP home van, IE7, és MP 10, amint ez elkezdi letölteni a streamet a router lefagy, próbáltam egy másik laptoppal, közvetlen a routerhez kapcsolodva wifin, ezen XP pro, IE6, Firefox, és mediaplayer 9, ha ezen elindítom a lejátszást, ez is megfagyasztja a routert. Mi lehet ez? -
fradi81
veterán
felraktam az xp-t aztán végülis jó lett a hálózati varázsló után, szóval a windows volt már gatya.. ennyit erről
moto g72, Ninebot d28e
-
hétalvó
addikt
Van egy WL500Gpremiumom, nemsokára lesz még egy gép itthon, szeretnék a két gép között 1000Mbs-os adatátvitelt. Megoldás, ha veszek egy 1Gbs switch-et???
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest