Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
akkor elmondom, hogy en hogyan csinalnam. Ha feltetelezed, hogy valami el van allitva rajta, akkor master reset. De az, hogy be van allitva egy SSID, az nem azt jelenit, hogy hasznaltak is, mivel ssidnek lennie kell.
azsemnek igaza van abban, hogy lennie kell valami leirasnak (ha mas nem a CD-n) amibol kideritheted, hogy mi a default ip cime, mi az adminfelulethez a user/pass illetve hogyan kell aster resetet csinalni.
Ha beleptel a konfigfeluletbe, akkor AP modba kapcsolod, beallitod a szukseges titkositast, aztan radugod a routerre. Elvileg mennie kell, mert ilyenkor ugy kene mukodnie mint egy ''switch''''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Chili7
őstag
1. a kézikönyvéban annyi ábra van, hogy tedd be a cd lemezt az odd-be.
2. mondom, ezesetben wlan: wired local area network
3. te meg kihúzhatod onnan.
4. azért nem egyértelmű, mert próbáltam, és a konfigurálás után azt irja, hogy ''can not login''!
5. shev7 azt írta, hogy statikusra kell állítani!
6.Már kérdeztem, hogy ezt az ip címet honnan tudom meg, ha már nem default? -
Chili7
őstag
Lehet, hogy rosszul áltam hozzá és már egy kicsit ideges vagyok, de ne csodálkoz rajta. Két napja nem bírom beállítani, mert nemkapok egyértelmű válaszokat, valamint nem a kérdére válaszolnak.
Jól gondolod: van egy chello modem > sima router > ap > notebook.
Az ap ad egy ''xyz'' nevű ssid-et, csak az nem titkosított. ( gondolom, hogy visszavitt, javított, már egyszer konfigurált ap-t kaptam)
wlan karihoz csatlakozni utp-vel: egy ''w'' betű többletem van , vagy értsd: ''wired''
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
vagyis előzőre.
Tyűű, de meleg van!
-
kolnay
senior tag
SRGÍTSÉG AZ ELSŐRE LÉGYSZI!!!!
Tyűű, de meleg van!
-
kolnay
senior tag
Esetleg RF-5?
H-1000-s is jó?
H-1000-re rárakhatóak a következő csatik?: RP/TNC, RP/SMA, N???
Jah, és a H-1000-nek mekkora a vesztesége méterenként?
HELP!!!!
[Szerkesztve]Tyűű, de meleg van!
-
azsem
csendes tag
H155 ből 15m az elég sok, kb 0,5db/m a csillapítása, vagyis nálad kb 7-8 db csillapításod lenne, az a lombos fa meg a lehető legrosszabb helyen van, esetleg ősszel amikor már lehullott az összes levele, akkor lesz kapcsolatotok. Elfordíthatod, de akkor a szemben lévőt is fordítsd el ugyan olyan szögben.
Vezetékessel jobban járnál ha megoldható, biztonságosabb, gyorsabb, télen-nyáron, esőben hóban fagyban ok, és akár a lombos fán is áthatol a jel -
kolnay
senior tag
Egy H-155-ös kábelnek kb mekkora a jelvesztesége méterenként?
(Asszem csak ez a kábel jó N-RP/TNC és N-RP/SMA ra.)
Mert nálam kéne 10-15m-t kábelezni.
Még egy kérdés:
Egy antennát lehet döntani függőlegesen?(pl yagi)
LÉGYSZI VÁLASZOLJATOK MERT GYORSAN MEG KÉNE RENDELNEM A CUCCOKAT!!!
KÖSZI A GYORS VÁLASZOLÓNAK!Tyűű, de meleg van!
-
azsem
csendes tag
Szerintem volt annak az ap-nek kézikönyve amiből akár a képek alapján is ki lehet következtetni hogy az AP-t és a gépedet vezetékes lanon kellene először összekötnöd, és azon keresztül beállítgatni nem wlanon.
A kábelt meg akár a seggedbe is gughatod.
Hogy lehet hogy nem tökeggyértelmű hogy a kábelt a géped és az ap közé kell raknod??
mod:
Jah és a gépedben a vezetékes hálózati kártyát dinamikusra kell állítani, mert az ap-ben default működik egy dhcp serer, ami oszt majd neked olyan ip címet amin keresztül már el tudod érni, és konfigolni.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
az a baj, hogy rosszul altal hozza. Az volt a kerdesed, hogy AP-t hogy lehet konfiguralni. Most meg idekevered a modemet. Talan ha azzal kezdted volna, hogy milyen eszkozeid vannak, es mit szeretnel elerni, akkor tudtunk volna segiteni, es nem kene karomkodnod itt a topicban.
Jelen allas szerint ugy gondolom, hogy adott egy modem, egy AP, es egy gep vezetekes, es vezeteknelkuli halokartyaval. Azt akarod elerni, hogy a gepen legyen vezeteknelkuli net. Namost ehhez meg tudni kene, hogy milyen szolgaltatas (kabelnet, vagy ADSL). Mert ADSL-nel talan megoldhato, kabelnetnel kisebb ra az esely...
MOD: illetve ez a kerdesed mire vonatkozik? ''De mihez csatlakozunk utp-n? A wlan karihoz vagy a modemhez?'' Mert nem nagyon tudok rola, hogy wlan karihoz barmit is lehetne utp-n csatlakoztatni.
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Oly
őstag
2 hely esetén még meg lehet oldani...
Mert egyik DHCP, a másik meg ''Alternatív konfiguráció''
Csak itt is alap, hogy az egyik DHCP-n adjon IP-t!SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
shev7
veterán
hat ha nem valaszolsz a kerdesre, akkor eleg nehez segiteni, egyebkent Noxynak igaza van. Ha bennt vagy a routerben, akkor ket lehetoseg van. Vagy ott van az orrod elott a jelszo (mert a tulaj csak inaktivalja a WPA-t) vagy nem tudsz semmit csinalni (ha a tulaj mindig ujra beirja jelszot)
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
atirag
őstag
Hello.
Adott 1 adsl kapcsolat modem egy d-link wireless router meg 2 laptop.
Ugye a wirelessen neteznünk.Minden weblapot lehet nézni,de üzenetet nem lehet küldeni vagy ftp-re feltölteni sem lehet.És a windows messenger sem jelenntkezik be.
De simán modem és laptop között kábellel összekötve megy minden rendesen.
Mi lehet a baj?Néztük a router beállitását de nem vagyunk annyira benne.
köszönöm a segitséget
Hátha valaki véletlen tud segiteni. -
-
shev7
veterán
mit ertesz az alatt, hogy beallitok mindent? nem kapsz ipcimet, es be kell allitani netmaszkot, ipcimet, atjarot, dns-t. Vagy a beallitok mindent alatt arra gondolsz, ohgy kattintasz, es beirod a szukseges jelszot. Utobbit automatikusan kezeli a windows, elobbire en meg nem talaltam jo megoldast.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Oly
őstag
Keresgéltem, de nem találtam! És biztos egyszerű is a megoldás... De nem kapkodnak a bitek a fejemben, hogy összeálljon!
Adott a notim... WLAN otthon! Beállítok mindent... működik...
Albérletben szintén WLAN... Ott is be kell állítanom mindent, hogy működjön?
Tudok két profilt megadni? Vagyis többet... mert akad még egy-két hely ahol szeretnék WLAN-on netezni (pl a fateréknál).
Mi erre a legeccerűbb megoldás?SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy - Galaxy S Advance - Galaxy S4 - Lumia 820 - Honor 7 - iPhone 5S
-
kolnay
senior tag
Tud valaki Ercsi (fejér megye)-i wifi hálózat építőt?
Tyűű, de meleg van!
-
kolnay
senior tag
Egy yagi antennát ferdén is fel lehet szerelni az árbócra?
Vagy csak vízszintesen?
Ha két 15dbi-s antenna kb 30 méterre van egymástól és köztük egy hatalmas lombos fa, akkor attól még lessz vétel?Tyűű, de meleg van!
-
kolnay
senior tag
Na, most már bejön a kezelőfelület.(csináltam mindent).
Valaki nem tudja hogy honnan lehet a linksys wrt54gs tipusu routerhoz a legfrissebb firmwaret letölteni?Tyűű, de meleg van!
-
kolnay
senior tag
Ez most félig off lessz:
Szerintetek melyik a jobb kapcsolat?
vezetékes vagy vezetéknélküli(teljes rálátás).
Melyik a stabilabb,jobb,gyorsabb?Tyűű, de meleg van!
-
Chili7
őstag
Itt, és így kell beállítani a hálókarit statikusan? {ide most linkeltem volna valamit, de sem a képfeltöltés.hu sem az extra.hu sem a tar.hu nem műxik}
Szónala ''helyi kapcsolat''/ tulajdonságok / TCP/IP protokoll tulajdonságainál kell beírni?
Mert úgy már próbáltam, de nem megy!
Kezdjük azzal, hogy amikor beírom a böngészőbe az ip-t, akkor minek mivel kell hogy össze legyen dugva?
Közben eszembe jut, hogy ennek már nem valószínű, hogy a defaultja van meg, mert egy SSID már be volt rajta állítva! A wlan kari észrevette azt a biz hálózatot. Az ap csomagolása nyitva volt!
Szal ezzel a ssid-el tudok is netelni, de az nem titkosított. Így nem maradhat.
Ezek szerint a meglévő ssid használata közben meg tudnám valhogy nézni az ap ip címét? -
supesz
aktív tag
ez van beleírva a kiskönyvébe? akkor reseteld (dugd be a konnektorba, és húzd ki az UTP-t). Nyomd be a reset gombot 5-10 secre. És most próbáld meg újra a difolt IP-t beírni a böngészőbe. Ennek muszály működnie (ja és el ne feledd a háókártyád IP címét beállítani ugyan abba a tartományba).
például, ha: az AP difolt IP-je a 192.168.2.25, akkor a hálókari IP-je statikusan 192.168.2.57 (az utolsó opcionális 2-255 között bármi kivéve a 25-öst, az ugye foglalt).
Mennie kell.A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
supesz
aktív tag
a menedzselhető hálózati eszközöknek be van állítva egy IP. ezt az IP-t megtalálod a doksijában (192.168.0.50 v. 192.168.1.250). ez gyártó specifikus. beírod az IP-t a böngésző címsorába. ekkor feldob egy párbeszédpanelt (ismerős lesz). kitöltöd, ahogy kell. aztán konfigurálhatsz kedvedre.
az induláshoz általában a doksiban benne van minden. internetről tudsz letölteni mindegyikhez, ha nem kaptál nyomtatottat.A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
Chili7
őstag
Hogyan lehet az ap-t konfigurálni? Weben vagy programmal, mindegy!
-
supesz
aktív tag
Hát ezaz! Én is kliensmódba állítottam. Egyszerűen vezetéknélküli jelfogonak szeretném használni, de nem működik. Lehet, hogy rossz az eszköz. A többi funkciója remekül működik. A beállítások is stimmelnek. Elvileg ugyanúgy kellene konfigurálni, mint egy vez.nélküli hálókarit. Ez egy D-Link 2000AP+ ennél speciel meg kell adni, a távoli eszköz (a jeladó) MAC címét, de ez is ismert szóval...
Az mondjuk baj, hogy nem ismerem a végeredményt, nem tudom, hogy mit kell látnom, amikor jól működik az eszköz.A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
tildy
nagyúr
Segítség nekem senki?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
shev7
veterán
ap-t kliensmodba kapcsolod, es konnekteled a routerhez. Elvileg ilyenkor nem kell semmi extra beallitas a masik routeren, de a AP csak kabelen adja majd tovabb a jelet. (AP-t azert vettel mert gyenge a jel/nincs notiban wifi/wifin szeretned tovabbosztani)?
-
shev7
veterán
szerintem vegyel vissza kicsit. Egyreszt nem teljesen legalis amit csinalni akarsz, raadasul nem a megfelelo hangnemben keztel.
Ahhoz, hogy esetleg segiteni tudjunk kicsit tobb info kene. Tudod nincs mindegyikunknek minden fele tipusu routerbol otthon, szoval ha esetleg elmondanad mit latsz, egy fokkal konnyebb lenne mellesleg megsugom, hogyha ASUS routerrol lenne szo, akkor meg lehetne csinalni (most probaltam ki)''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
krusar
csendes tag
Nem tudom hozzámerjek-e szólni egy ekkora méltósághoz, mint uraságod, de azért megkockáztatnám. Szóval roppant okos vagy, csak az a bökkenő, hogy én csak akkor tudok hozzáférni a hálózathoz, amikor nincs levédve, tehát a kódot nem látom, csak a ”kikapcsolva” nevezetű opciót. Le is fordítottam neked, lásd, milyen nagylelkű vagyok.
-
supesz
aktív tag
Hello,
Van egy AP-om meg egy laptopom. A szomszédban van egy WiFi rúter. Tudom az SSID-t és a kulcsot (Én konfiguráltam).
Ki hogyan csinálna netet a laptopra?A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.
-
Noxy
veterán
Azért annyira nem síkhülye, hogy a ne tudná a kodot beírni, te + ott vagy a routerban és nem tudod, mit kell csinálni. Sztm addig fogsz ott egerészni, míg ki nem rak végleg, oszt elmehetsz ingyenes hot-spot-t keresgélni.
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
kolnay
senior tag
AZ átjáró a 192.168.1.1
Tyűű, de meleg van!
-
Chili7
őstag
Nem állítottam be statikus ip-t, mert fingom nincs, hogy hogyan kell! Sőt azt sem tudtam, hogy be kell állítani statikus ip-t.
Az ap-ben nincs dhcp? Lehet, de azt se venném észre he lenne.
Hogy magyarázzam? Nem értek hozzá, tököm tele van az ip címekkel, meg a különböző eszközökkel. Én csak vezeték nélkül szeretnék netezni.
Ebben kérnék segítséget valakitől!
Köszi. -
amargo
addikt
Egy linksys wrt54gs routerem van v1.1 dd-wrt-vel.
Notin keresztűl akarom a hálózatban lévő gépet elérni, ami LANra van kötve.
De a notin hihetettlen lassan csorognak az adatok 54mb-en csatlakozik és 500-600k-t produkál mozgatásban. Nem csodát várok, de bent a Cisco AP-k hozzák a 2-3 megát is.. ami már elfogadható számomra.
Valakinek 5lete? Eddig csak 11mbit-el ppc-vel csatlakoztam. Azon bőven jól ment.
Köszönöm a segítséget!
amargo“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
krusar
csendes tag
A tulaj síkhülye. Annyit ért az egészhez, hogy le tudja kódolni a netet, nem hinném hogy járjönne, ha tudnám a kódot és használnám. A routerhez is hozzáférek. Marha nehéz volt kitalálni, másodszorra eltaláltam az IP címét, nem 192.168.1.1 hanem 2.1. Majd körülnézegetek benne, aztán meglátom, mit tehetek. Szerinted valahol itt, mármint a router kezelőfelületén állítják be, hogy védje-e a hálózatot jelszó?
-
Potykaörmest
csendes tag
Tényleg nincsen senkinek semmilyen tapasztalata a RangeBooster technikáról (konkrétan pl.: Linksys-nél)? A mérhetö különbségek érdekelnének, h megéri-e arra beruházni, ha már úgyis új routert kell, h vegyek...
Ha privátot írsz (és írj!) említsd meg kérlek, hogy mivel kapcsolatban teszed!
-
Chili7
őstag
Segítség kéne!
Nem tudom beállítani az aces pointomat!
Hogyan kell ezeket konfigurálni? (SMC WEBT-G).
A hozzá adott cd-n van egy exe, de a beállítás után azt írja, hogy:
''Can not login. Please check your Ethernet connection to the SMCWEBT-G and make sure your IP address on your computer is configured correctly. Reset the SMCWEBT-G to factory defaults if necessary.'' -
tildy
nagyúr
Tudja valaki linux (Fedora) alatt hogy kell beállítani pci-os wifi kártyát Access pointnak?
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
shev7
veterán
hogy lehet ilyen? A valasz: cachebol toltotte be.
Mikor lehuzod a modemet a routerrol (es ujrainditod a gepet) mi a geped atjaroja? kezzel van beallitva, vagy automatikus keresre van allitva...''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
kolnay
senior tag
Hát ilyen nincs!
Lehuztam az ADSL modemet ethernetről,USB-ről, tehát nuku kapcsolat a PC-vel.
Rádugtam a routert és Még úgy is a modemes felület jött be!!!
Huhh,de ideges voltam. Hogy ilyen hogy lehet????
Na mind1.
Gondoltam úrjaindítom a gépet. Akkor meg semmi.
Szóval ezt már végképp nem értem.Tyűű, de meleg van!
-
And
veterán
Ok. De a WPA-kulcs ismerete nélkül ma ez még tényleg lehetetlen. Az más kérdés, hogy a megosztó routerben szépen be van valahol állítva az a kulcs, de annyi esze csak van a tulajnak, hogy ahhoz sem enged szabad hozzáférést, különben egy lyukas garast sem ér a védelem. De ha meg is szereznéd a kulcsot, és használnád a tiltott időpontokban, úgyis simán lebuknál. Megéri? Lehet, hogy egyszerűbb volna tárgyalásos úton rendezni a helyzetet, esetleg - ha tud olyat a router - maximalizálni az általad használható sávszélt, ha mondjuk az zavarja, hogy neki olyankor nem marad.
-
krusar
csendes tag
Szia.
A helyzet az, hogy fizetünk az intenetért, csak a tulajdonos hétköznaponként csak este engedi használni, és minden nap 10 órakor lekódolja ismét. Úgy is lehetetlen, hogy egyébként meg fel tudok menni a hálózatra? Én nem értek ezekhez, de ha tárolná valahol a jelszót, vagy az ő gépük, vagy valami. -
tototos
őstag
Az hallottam hogy ha bekapcsolom a wpa-psk-t akkor lelassul a wlan ez igaz?
-
And
veterán
A WPA-PSK törése teljesen esélytelen, legalábbis egyelőre. Szerencsére .
De tényleg érdekes tendencia, hogy mostanában minden harmadik kérdés arról szól, hogy hogyan lehet védett hálózatra illegálisan csatlakozni, védelmet törni, jogosulatlanul netezni, stb. Persze csak egy icipicit.. -
krusar
csendes tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek fel lehetne-e valahogy törni egy WPA PSK hálózatot Windows alól? Sajnos külföldön tanulok, és laptopomon még Linux sincs. A helyzet az, hogy esténként, néha délutánonként fel lehet menni, akkor kikapcsolják a kódot, de nekem kézenfekvőbb lenne, ha bármikor használhatnám. :D
Köszi előre is a segítséget.
Krusar -
Potykaörmest
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, h van-e vkinek vmilyen tapasztalata a <b> RangeBooster <\b> technikáról (konkrétan pl.: Linksys-nél) és ha igen, akkor milyen?
Köszi: PÖ
[Szerkesztve]Ha privátot írsz (és írj!) említsd meg kérlek, hogy mivel kapcsolatban teszed!
-
pesz
csendes tag
Hali,
Kering körülöttem egy titkosítatlan háló, de annyira gyenge a jel, hogy a laptopom nem tud rácsatlakozni.
1. Vajon egy routert repeaterként beüzemelve nagyobb eséllyel rá tudok csatlakozni?
2. Másik helyen installált SMC WBR14-G routerem szépen műxik, viszont néha kihúz-bedug eljárást igényel a megfelelő működés érdekében. Mi a tapasztalatotok más típusú WLAN routerekkel kapcsolatban e téren? -
petrak
csendes tag
most h békén hagytam kicsit kapcsolodott
kiprobaltam wifis atjaro nelkul, nincs sajna eredmeny -
-
shev7
veterán
''A helyi kapcsolat megosztva, a wireless kartya ip-je a PDA-n átjáró és fordítva,''
nemtom szamit-e, de szerintem a gepen a wifi kartyan ne allits be atjarot.''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Cefa
senior tag
Sziasztok én sem találtam választ a topicban szóval ha benne van akkor elég csak belinkelni a választ és bocs ha hülyét kérdezek.
Lenne egy notebookom amiben van wlan kártya talál a környéken 8 hálózatot és egy párra tud is csatlakozni.
De attól még nincs netem tehát a kérdés hogy milyen beállítást kell elvégeznem hogy használni tudjam a lakás körül keringő hálózatot. gondolom valami hot spot vagy nem tudom de az biztos hogy semmit nem tudok róla mármint ip cím meg ilyenek.
köszönöm előre is.Keresel valakit aki lagziba jáccik annak ez míííndent megér érted míííndent
-
Balkobatyo
csendes tag
Előtte működött úgy hogy windows ''kezelje a wireless'' (vagy valami hasonló) a wireless beállításoknál ki vol kapcsolva. Nem kogyogtak bele egymás dolgába! Konfigot a kapott progi intézte, a win csak kiszúrta, hogy kapcsolódva vok!
Nem állítottam semmit! meg azóa firmet is frissítettem, hát ha az segít,de nem, szóval már tényleg csak a hardveres reset segíthet!
Meg az a fura, hogy mikor először raktam fel a windows és a progi is látta a routert csak persze a beállítások hiánya miatt nem tudott kapcsolódni! Most meg már nem is látja, pedig elvileg a router ugyanúgy (jól) müxik!
Na erre varjatok gombot!
Már az is előrelépés lenne, ha egyértelműen eltudnám dönteni, hogy hol keressem a hibát, a gépen vagy a routeren! -
petrak
csendes tag
Szép jónapot!
Szorgalmasan végigolvastam a topicot, és csak ez után teszem fel a kérdésemet.
Szeretném megosztani wireless kártyával a netet itthon, hogy egy PDA is tudjon csatlakozni. A helyi kapcsolat megosztva, a wireless kartya ip-je a PDA-n átjáró és fordítva, pda-n dns a wireless ip. Hálózatot is létrehoztam, ami nem titkosított ad-hoc kapcsolat és az a szép, hogy látja a pda a hálózatot es csatlakozik is, minden szuper, csak nincs net. Számokra sem jön be oldal, wireless kártya ip pingelésnél semmi.
Tudnátok segíteni? -
shev7
veterán
válasz Balkobatyo #202 üzenetére
Az mar regen rossz, hogyha ''egyszerre'' probalkopzol a windowssal, es a hozza adott progival. Azok szepen meg tudjak kavarni egymas kozott a dolgokat...
Szinte kizart, hogy egy feluletrol torteno beallitas hazavagja a dolgokat, de azt meg te sem irtad le pontosan, hogy domainen kivul mit allitottal. Szoval hardveres reset jo otletnek tunik
Ha mar az elb@szott beallitasoknal tartunk, probalkoztam, a savszelessegkorlatozassal az ASUS routeremen, hogy tenyleg erezheto legyen a csokkenes (korabban valamiert nem sikerult beallitani, azt hittem nem is mukodik) beallitottam 1k-ra kepzelhetitek milyen elmeny volt varni, mig betoltotte ujra a kezelofeluletet, hogy viszza tudjam allitani
[Szerkesztve]''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
rdi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest