-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
malibu
tag
Sziasztok!
Én most váltottam win 7-ről 10-re.
Nagyon jó minden, de pár dolog hiányzik. Illetve nem tudom előcsalogatható-e valahogy.A mappákban pl egy képet kijelölve eddig a mappa alján láttam a részleteket. Milyen géppel készült, milyen beállításokkal, stb...jobb oldalon pedig a betekintő ablakot. Most is megvannak ezek, de jobb oldalon lehet váltogatni. Vagy ez, vagy az. Nincs lehetőség arra, hogy mind a 2 látható legyen mint a win 7-ben? Egyik oldalt, másik alul.
Másik ami hiányzik például az az ikon, amivel lehetett váltogatni a nézetet(kis ikon, nagy, stb...) Most a nézet mappában van. Igaz, hogy ki lehet tűzni az ikont, de klikkre megnyitja a menüt és ott kell válogatni nézetet. Eddig egy kattintásos volt. Minden túl van így bonyolítva.
Van ezekre valami beállítási lehetőség, amit nem vettem észre esetleg?Köszi!!!
-
Orlin
addikt
válasz
#54072192 #93085 üzenetére
Köszi!
Valamint lennn egy olyan általános kérdésem,hogy ha veszek egy új notebookot ahhoz hogyan tudok legálisan Windowst szerezni?
Ha beírom a google keresőbe,hogy Windows 10 vásárlás kidob pár oldalt.
"Windows 10 Home, elektronikus licenc"
Mennyire megbízhatóek ezek az oldalak?Köszönöm.
-
frizso
senior tag
válasz
krealon #93097 üzenetére
Nem kapcsoltam ki, de be se kapcsoltam
2 éve már klónoztam egyszer ezt a rendszert akkor HDD-ről SSD-re és hibátlanul ment.
Most valami nem smakkolt az UEFI miatt, de ez is megoldódott miután a bios-ban ezt a funkciót kilötem.Amúgy én eddig mindig a futó vindows rendszert klónoztam és általában sikerrel.
-
krealon
veterán
válasz
frizso #93078 üzenetére
"Nekem 4x is hibázott Win10-nél! Pedig mindent a leírás szerint hajtottam végre."
A klonozas elott kikapcsoltad a hibernalast a klonozni kivant rendszeren?
CD-rol vagy pendrive-rol boot-oltal?
Te keszitetted a WinPE rendszert vagy a linkelt oldalrol toltotted a kesz ISO-kat? -
repvez
addikt
A kábelhez legközelebbi usb foglalatba probáltam, ott nem ismerte fel. a laptopon másik foglalatban is ugyan ez volt.
majd megprobáltam a legtávolabbi hub foglalatban ott felismerte a pendrivot, ezutánn végigprobáltam az összes 7 foglalatot is és igy meg már felismerte minden foglalatban
nem tudom, hogy ez miért lehetett, de most müködik rendesen. -
King Unique
titán
válasz
repvez #93092 üzenetére
Nem írtad, hogy mi a hibakód, de az alapján kellene az előbbi leírásban lévő megoldásokat kipróbálni. Valamint a gépházban eltávolítani a hibás bejegyzést, majd újracsatlakoztatni az eszközt, plusz akár a Windows újraindítását közbeiktatni és utána. Aztán ha asztali PC-ről van szó, akkor nem az előlapon, hanem a hátlapon lévő USB-portba csatlakoztatni és úgy kipróbálni.
-
-
repvez
addikt
válasz
Cs1csó #93091 üzenetére
igen ez az usb hub közvetlenül van a gépre dugva és a hubba van a pendrive, természetesen a hálózati adapter is bedugva a hubba.
reggel kikapcsolt állapotban dugtam össze a gépre, most ujra is inditottam,de semmi változás
ha a foglalatok melletti gombot megnyomom, és vissza akkor kiirja, hogy ismeretlen eszközt talált,de hiba lépett fel és nem tudja telepiteni a meghajtót -
Cs1csó
titán
válasz
repvez #93090 üzenetére
- közvetlenül a notebookba dugod - tehát nem még egy USB hosszbbítóba és az megy a gépbe?
- a tápot is csatlakoztatod a hálózati konnektorba, egy ilyen monsturmnak már kell a külön tápellátásEzt megcsinálhatnád mondjuk kikapcsolt állapotban - mindent összedugsz - majd bekapcsolod a gépet vagy ha működő gép esete akkor restart.
-
repvez
addikt
üdv. vettem egy ilyen usb hubot: [link]
A 7es foglalatut, de mikor rádugom a laptopra akkor nem ismeri fel a windowa, az esközkezelöben felkijáltó jeles , de nem is talál hozzá meghajtó drivert.azt érzékeli, ha rádugom ,meg kihuzlm a foglalatbol, csak épp a sajátgép meghajtói között nem jelenik meg az eszközre dugott pendrive.hogyan tudnám müködésre birni? a legfrissebb win10pro 64bit van a lenovo legion y520as laptoopon
-
válasz
nyuszi123456 #93080 üzenetére
Nem szidtam a Xiaomit, nekem is ez a telefonom.
Ment privi, ne a w10 topikot offoljuk mini pcvel. -
Group Policy-ben van rá lehetőség.
Vagy amikor felcsatolod, ne pipáld be, hogy "Bejelentkezéskor újracsatlakozás"
-
törölt tag
Egyelőre nincs rá beállítás, ezért a regeditet kell használni.
A HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Wallpapers alatt lesz a BackgroundHistoryPath0-4. A 0. a listában az első kép. Töröld a megfelelőt (nálad most a path3), és a rendszer egy alapértelmezett képpel helyettesíti. Mást ne töröljA OneDrive-os kérdésedre: A beállításokban van olyan, hogy Igény szerinti fájlok. Szerintem ezt keresed. Itt a súgója, ami egészen nevetséges ebben a formában.
-
Orlin
addikt
Valamint lenne egy olyan kérdésem,hogy a OneDrive-nál neincs olyan beállítás,ha megnyitom akkor ne akarja az összes már felhőben megtalálható adatomat letölteni a gépre?
Néztem de nincs olyan,hogy szinkronizálás végleges kikapcsolása...Köszi.
-
seger
addikt
Sos kérdés!
Hogyan tudnám beállítani, hogy windows leállítasakkor a csatlakoztatott hálózati meghajtó leválasztásra kerüljenek??
Vagy ha csinálok egy .bat file-t ami lecsatolja, akkor azt hogyan tudnám rávenni, hogy leállításkor fusson le??
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz
tordaitibi #93077 üzenetére
Úgy értettem a mini pc fejlesztését, hogy időnként újat veszek. Olyankor 30ezer költség, de nem kell lecserélni az egész cuccot, ezért kis tétel.
Nagyon könnyű hordozni. Csak egy vékony kijelző, asztalon billentyűzet, és útközben is van ötletem egyszerűen fogni.
Egy kábel köti össze az akár kicsi lapos táskával, melyben benne a Xiaomi powerbank, akár kettő, és a nála még kisebb mini pc (nyugodtan hordozhatjuk mindezt - nem létezik épkézláb windows 10 tablet 1kiló alatt - most pedig csak a 200g képernyőt kell majd kézben fogni - ez nem mindegy). Most pont a böhöm és/vagy kisfelbontású laptopok fölött szeretnék lapozni, és valódi tabletet létrehozni. Egy vékony, lapos, könnyű oldalt a kezemben.
A Xiaomi elismerten a legjobb powerbanket adja, nem jutunk sehová az alázásával. Az ára pontosan ott van, ahol írod. A valódi, tényleges korlátai azonban már érdekesek lehetnek. Ezek szerint 2 powerbank 6 óra üzemidő. Egészen jó.
Két powerbank persze el tudja látni a mini pc-t és a kijelzőt külön. De a kijelző szeretné USB-n, a képpel együtt kapni az áramot.
Ez gondot jelenthet?
Lehet, hogy ez a hordozható tulajdonság szűk keresztmetszete?
Vagy pont előny?
-
frizso
senior tag
válasz
King Unique #93071 üzenetére
EFI mód szerint volt telepítve az eredeti Windows 10 és úgy is vitte át 4x a klónozás (2x teljes meghajtót klónoztam, 2x csak a rendszert) de minden esetben az indításnál a windows kék képernyős hibát jelzett. Sajna nem fotóztam le a hibaképernyőt, azzal könnyebb lett volna behatárolni a problémát, de valami olyat írt ki, hogy a célmeghajtó nem elérhető. A rendszer javításához a Win10 hibaelhárítójába külső usb-s telepítővel be tudtam lépni, de nélküle ez se ment. A hibaelhárító azt írta ki, hogy nem tudja javítani a hibát....
Ami még ennél is furcsább, hogy az Asus Vanguard B85 bios minden esetben dobta az ssd-t és a gépben lévő másik 4 adattároló meghajtó közül próbált valamelyiken rendszert keresni, így minden alkalommal a biosban be kellett állítani a boot prioritást és az EFI módot. 6 Sata csati van a lapon 2 fekete és 4 barna, van valami prioritás a sata csatik között vagy elég ha biosban meghatározom, hogy melyik legyen a boot? -
válasz
nyuszi123456 #93072 üzenetére
Az igazán kis méretű mini pc-nek nem hogy könnyen, hanem egyáltalán nem fejleszthető a hardver része (hacsak nem az usb eszközöket érted ezalatt), a proci, a ram, az emmc tár rá van forrasztva a lapra.
A nagyobb mini pc-k már szabadabban moddolhatók, de azok meg nem férnek be a zsebedbe ls az ár a csillagos ég (pl. NUC).
Valamint nem könnyű hordozni sem, egy laptop 100x praktikusabb, egybe van, nem szanaszét a pc, a monitor, bill., akku stb.
Vagy tablet.
És mégegy. Ha ránézel a blogomra, ott leírtam egy általam összeállított allinone pc adatait, fogyasztását.
Igaz én 22 coolos, de roppant takarékos monitort használtam a projrkthez (most is erről vagyok, tökéletesen hibátlanul működik azóta is) de ha meghajtod, 30-32W a fogyasztása.Egy mobil I5-nek még több. Ez lefordítva a 5V/20000mAh=100Wh (wattóra) azaz 3 órát működne akkuról.
És mégegy, lecumizom magam ha az az akkupakk VALÓBAN 20Ah.Fizikai képtelenség, a fele talán.
Egy 20Ah li-ion vagy lipo cella az 15rongy magába, ha 18650 cellákból van akkor 6-7 cella kell, az is 18ezer Ft. Csak a cellák.Én az én pc-met terepen egy 23 kilós, 74Ah ólomakkuról használom, azzal nincs gond. De nem is vágom zsebre.
És arról is max. 15-16 órát megy.
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Eredeti jogtiszta win10-em van. S olyan problémám lenne hogy megjelenik a tálcán hogy van 2 értesítésem(jobb alsó sarokba) de ha rámegyek s előjön az értesitési sáv akkor nem mutat semmit .Ez mitől lehet?
-
kat10
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy amikor a videó lejátszót vagy a youtube-ot teljes képernyőre teszem nem tünik el a tálca.
Eddig mindig eltűnt amikor teljes képernyő be raktam őket.
Nem használtam a tálca automatikus elrejtését.
Tudom, hogy valami egyszerű ma megoldás, de nem találom.
Tud ebben valaki segíteni?Köszi
-
nyuszi123456
aktív tag
Windows 10 tabletet lehetne készíteni úgy, hogy egy kis méretű mini pc-t futtatunk egy erős Powerbankkel (pl Xiaomi 20000mAh), és hordozható képernyővel kötjük össze.
(Van ilyen 15" Asus full HD IPS
vagy Eleduino 15" QHD)
Mindkettő egyetlen USB kábelen viszi a töltést és a képet.A billentyűzetre és egérre bluetooth rapoo lenne a megoldás.
Szerintetek jól működne?
Az előnye az lenne, hogy simán és könnyedén fejleszthető a hardver része. A másik előny: ha leejted a képernyőt, veszel másikat olcsón. Nincs oda az egész gép. A harmadik előny a vételár. 4GB RAM 4magos proci 30ezer körül beszerezhető. Az egyik képernyő szintén 30ezer, a márkás viszont 70ezer.
-
King Unique
titán
válasz
frizso #93069 üzenetére
Ha csak annyi történt, hogy a régi SSD-ről az új SSD-re klónoztad a rendszert, majd kicserélted a meghajtókat, a BIOS beállításait nem piszkáltad el, akkor normál esetben nem kellett volna gondnak lennie az új SSD-ről történő bootolásnál. De ha nem klónoztál át minden szükséges partíciót, vagy a program cseszett el valamit közben, akkor az már gondot okozhat. Ha EFI mód szerint volt telepítve a Windows 10 az eredeti SSD-n, akkor az a klónozás után is olyan marad, aszerint bootolható. Ellenben, ha kikapcsoltad (?) ezt az opciót a BIOS-ban és átállítottad (?) Legacy-ra (CSM), akkor az érdekes, mivel pont emiatt kellene bootolási problémának lennie...
Az pedig már le volt írva, hogy a Windows által létrehozott ESP, WinRE stb. partícióknak normál esetben eleve nincsen meghajtóbetűjele. Vagyis nemcsak hogy el lehetne, hanem eleve el kellene venni tőle, ha most van neki! Amiatt pedig nem szokott gond lenni.
-
krealon
veterán
válasz
frizso #93069 üzenetére
"A gond az UEFI indítással volt, az valahogy a rendszer klóozás után az új meghajtón indítási hibát jelzett."
Ez az en olvasatomban annyit jelent, hogy a klonozas sikertelen volt.
Eddig ha klonoztam Win7+ rendszereket, a Macrium Reflect Free sosem vetett hibat.
-
frizso
senior tag
válasz
King Unique #93068 üzenetére
A gond az UEFI indítással volt, az valahogy a rendszer klóozás után az új meghajtón indítási hibát jelzett.
A biosban addig kavartam, míg ezt az opciót kilöttem és utána működésre tudtam bírni a rendszert. A gond az én hozzá nem értésemben van, nem hiszem, hogy a progival lenne gond....De a válasz a kérdésedre:
a régi rendszeren ez a boot meghajtó rejtett (meghajtóbetűjel nélküli) volt, a renszer klónozása után az új meghajtón már kapott betűjelet. Amúgy az is furcsa, hogy az eredeti meghajtón 2 rejtett partíció is volt a rendszer mellett, az új meghatón csak egy nem rejtett jelent meg a rendszer mellett.A helyzet az, hogy az anomáliák ellenére eddig jól működik a klónozott rendszer, de a boot mappát tartalmazó eddig rejtett meghatót szeretném ismét elvarázsolni. szerk.: ha ez nem fog gondot okozni?!
-
King Unique
titán
válasz
frizso #93067 üzenetére
Az ilyen rejtett partícióknak normál esetben eleve nincs is meghajtóbetűjele, vagy éppen rejtettek (hidden) és úgy megint nincsen. Az meg a másik, hogy ezeknél nem a lemezkezelőben, hanem parancssorban (DiskPart), vagy külső particionáló programmal lehet ezt megoldani, mivel az előbbinél rendszerint inaktív az az opció. Amúgy meg olvasva az eredeti kérdésedet, itt most vagy user error miatt volt a gond, vagy a használt program annyira tré, hogy még egy klónozást sem tud normálisan megcsinálni...
-
Mennyivel jobb volt a C64, ott legalább lehetett tudni mi van a ramban..
-
-
törölt tag
Insider vonalon már elkészült 1809-hez az értesítési központ javítása, a következő két hibáról van szó:
- néha bal oldalon jelenik meg és ugrik át jobbra a helyére
- néha jelez az ikon amikor nincs is semmiValószínűleg februárban jöhet a normál vonalra, kár két hónapnál is több kell ilyen látványos hibára. 2020-ra talán a feladatnézetet is megcsinálják. 1803 idővonalas bevezetés óta darabos és laggol a Win+Tab. Az Alt+Tab jó gyors szerencsére mert ahhoz nem nyúltak.
-
Ezt megcáfolom, agresszív használat mellett, 1,1-1,2G induló, 20-25 órás üzemidő végén a 8 gigából 1,3-1,4G a ramhasználat. Minden program kilőve, leállítás előtt megnézve többször. Nem szenvedélyből, csak mert többször kíváncsi voltam rá. Használat közbe persze hogy felmegy, a böngészők nálam a nagyfogyasztók, de bezárás után nem ragad be semmi.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#56474624 #93054 üzenetére
"WIN10 szépen elcsaklizta a 8 GB RAM-om felét. "
Ez kb mindíg így van. Ha 4gigád lenne, annak a felét használná fel, ha 16, akkor annak.
Kb a Wista óta már sokkal összetettebb a RAM kezelése windows alatt, minthogy csak az lenne benne ami feltétlenül fontos. Előtöltés, gyorsítótárazás, ez mind a memóriába megy. De, ahogy előbb írták, a RAM azért van, hogy legyen benne valami, nem azért, hogy üresen álljon
Majd, ha valaminek szüksége lesz memóriára, akkor majd "ad neki" a rendszer a gyorsítótár területből, vagy máshonnan, ahol nem olyan fontos. -
-
törölt tag
válasz
#86564352 #93056 üzenetére
Ez nem az az eset. Ez olyan, mint amikor az integrált GPU levesz a RAM-ból. Csak éppen nekem nincs integrált GPU-m. Integrált hangom van, de az is ki van kapcsolva.
Amúgy megoldottam azzal, hogy az 1-3-ból áttettem a 2-4-be a modulokat. Mielőtt valaki megkérdezné, a biosban előtte is ott volt mind a két 4 GB-os modul (aida-ban is látszott), windows alól viszont levont 4 GB-ot valami fantom hardver számára. Most az erőforrás-figyelőben ugyanott a hardverek számára fenntartott rész 44 mb. Miért? Mert áthelyeztem a modulokat.
Doky586:
Ha az áthelyezés nem jött volna be, az lett volna a következő trükk a tarsolyomban.
-
Döglött Róka
veterán
-
törölt tag
WIN10 szépen elcsaklizta a 8 GB RAM-om felét. Valami hardvernek, de hogy melyiknek... Egyáltalán nem változott semmi az utóbbi fél évben e tekintetben, a RAM fele viszont mostanában lehetett lefoglalva. Önkényesen. Persze, tudom, mi a válasz, user error. F*sz kivan ezzel az oprendszerrel, hogy mindig kitalál valamit, nehogy beledögöljek az unalomba egy hibátlanul működő oprendszerrel.
-
válasz
terapeuta007 #93050 üzenetére
Persze értem én, de így egyszerűbb volt bemutatni, minthogy elkezdem mesélni az MS mennyiségi licenceiről. És ezért nem hoztam szóba a refurbished licence-t.
-
Cs1csó
titán
válasz
terapeuta007 #93047 üzenetére
+1 Doky586
Ezért nem ajánlatos mondjuk céget magánházba bejelenteni ahol kalózwindózos gépen dübörög a seed le s fül. Mert ha jön a NAV akkor lehet gond. -
válasz
terapeuta007 #93047 üzenetére
Cégnél nem a gépet nézik tudtommal, hanem azt hogy a munkához szükséges-e, ha igen van-e róla számla amit a könyvelő lekönyvelt.. Így könnyen kiderül ha valami susmus van. Nem kell még a gépet sem megnézni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Microsoft Excel topic
- eBay
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest