Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vidra1221
tag
Win10 játékkal kapcsolatos szülői beállításokhoz kötődő kérdésem lenne. Itt mehet?
-
Somatom
veterán
válasz svgyula #94697 üzenetére
Tisztában vagyok a FAT32 korlátaival. Tudod jól, hogy Androidban viszonylag otthon vagyok. Ha a telód kezeli az exFAT -ot, akkor mázlid van. De, ez nem törvényszerű, mert a támogatás nem OS, hanem kernel szintű. Van olyan gyártó, amelyik beépíti, van, amelyik nem. Ugyanez a szitu az NTFS -sel is. Jelenleg a tabletemben és a telómban is van egy-egy 128GB -os mikroSD, valamint van még egy, szintén 128 -as, Samsung Duos pendrive -om. Mindhármat FAT32 -re formáztam. egyikkel sincs gond, évek óta működnek. A pendrive volt már csatlakoztatva számtalan Androidos, Wines, Linuxos eszközhöz, TV -hez, médialejátszóhoz és mindegyik kezelte.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
svgyula
addikt
válasz Somatom #94685 üzenetére
Szia! A 32gb feletti FAT32-nek csak annyi a hátránya, hogy szinte semmilyen média eszköz nem kezeli. A FAT 32 másik szépséghibája, hogy az NFTS, EXFAT, hoz képest lassabb. Amúgy a telómban 128GB kártya van amit "gyárilag" EXFAT-ra formáztak mert valószínűleg rosszul értelmezték a véleményed. Minden 32GB-nél nagyobb tárolót alapból nem FAT32-re formázva árulnak. De van egy másik rossz hírem is próbálj FAT32-re egy mkv kiterjesztésű filmet kiírni természetesen ami kisebb mint 4GB és látni fogsz még csodát.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
zolee001
őstag
válasz Döglött Róka #94694 üzenetére
A linux használazához windows kell neki mert telepitöt csak ott tud létrehozni:-)
-
King Unique
titán
válasz Somatom #94685 üzenetére
Normál esetben 2 TB, de amúgy meg lehet akár 16 TB is 4Kn szektormérettel, meg USB-n. A max. 32 GB-os partíció olyan szempontból logikus, hogy pl. az memóriakártyáknál is addig szabványos a FAT32, afelett az exFAT a standard. Az pedig egy dolog, hogy Windowsokban korábbról megmaradt ez a korlátozás, de külső programmal (pl. FAT32 Format) pár kattintással megoldható a nagyobb kötetek formázása is és kezeli a Windows 10. Viszont a FAT32 ugyanakkor egy elavult fájlrendszer és pont hogy egyik nagy hátránya az is, hogy nem kezel 4 GB-nál nagyobb méretű fájlokat. Az exFAT jóval modernebb és jobb, max. a támogatottsága nem olyan széles. De ez nem meglepő, mert a FATXX annyira régi, hogy azt jóformán minden OS kezeli, leginkább csak ez az előnye.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz redband #94687 üzenetére
ALAP esetben nem kell semmit sem csinálni. A Windows mindent felpakol magának és ha működik akkor használod, természetesen van pár kivétel:
- VGA driver-t manuálisan telepíted
- Audio driver-t is manuálisan telepíted pl. a Realtek HD Audio Driver-t innen: [link]Vagy ha van egyéb spéci hardvered pl. nekem Razer Abyssus egérhez Razer Synapse program.
A gyártó honlapján vagy egyéb helyen akkor kell kutakodni ha a driver amit a Windows felpakolt magának nem működik vagy hiányzik valami plusz szolgáltatása - kb. ez is a nem működik okot kimeríti.
Attól nem lesz jobb a géped hogy egy 3 éves vagy egy fél éves SATA driver van fennt.
-
uriember
aktív tag
válasz redband #94689 üzenetére
A laptop gyártói oldalán kiválasztod a típus szerinti legfrissebb drivereket, azokkal biztosan működni fog a géped, ezzel megelőzheted a "miért nem működik ez vagy az a laptopomon, pedig a legfrissebb drivereket telepítettem", meg a "hülye ez a Windows, miért nem megy" típusú kérdezősködést.
Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?
-
Somatom
veterán
válasz King Unique #94681 üzenetére
A FAT32 max. partíciómérete 2TB. Nem logikus a 32GB -os korlátozás. Az exFAT szükségtelen, ha nem akarunk 4GB -nál nagyobb fájlokat tárolni. Ráadásul nem olyan széles az eszköztámogatottsága, mint a FAT32 -nek. Pl. sok Androidos eszköz nem kezeli az exFAT -ot.
A szembeállítással arra utaltam, hogy a 32GB feletti FAT32 -nek semmilyen negatív hatása nincs, mégsem engedi, az NTFS -nek viszont van, mégis engedi.[ Szerkesztve ]
-
galaxys80
veterán
Hogyan tudnám végre elérni, hogy a win 10-be automatikusan jelszó nélkül be tudjon lépni az illető?
Most állandóan ezzel a nyomorult microsoft fiókkal enged csak be. Létre sem akartam hozni, de e nélkül nem ment tovább a telepítő. -
Somatom
veterán
válasz King Unique #94678 üzenetére
Ennek majd utánanézek. Szóval, FAT32 -re nem hajlandó, de naplózó NTFS -re símán leformázna egy pendrive -ot. Nem tűnik logikusnak.
-
zolee001
őstag
válasz Somatom #94677 üzenetére
A windows a Vista (2006) óta nem támogatja a fat32-re történö instalálást pl a filerendszer korlátai miatt,pl file méretek,jogosultságok (ill azok hiánya),2019 ben ne várjuk már el ,hogy az általa nem támogatott filerendszerre formázza le a windows a háttértárat
Részlet egy forumbol
"I also tested RemixOS on External HDD/flash drive usb2/usb3 and internal HDD
the result was internal HDD with Ext4/NTFS is 5 times faster"Annak örülök,hogy 2 éve müködik neked,remélem müködni is fog még évekig és megelégedéssel használod
-
King Unique
titán
válasz Somatom #94677 üzenetére
Mármint mi formázza le? A Windows a beépített eszközeivel egy 128 GB-os pendrive-ot FAT32-re biztos nem, sőt azoknál fel sem ajánlja, max. az exFAT és NTFS opciókat (példa). Ilyen szempontból pedig nem tesz különbséget pendrive, külső HDD / SSD között, mivel a partíció max. mérete (32 GB) a lényeg. Ha a Remix Installation Tool nem formázza le, akkor az meg annak a hibája, mivel pl. a Rufus képes rá.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz zolee001 #94675 üzenetére
Tudod, egy OS azért van, hogy kiszolgáljon és nem azért, hogy korlátozzon, vagy felülbíráljon. Linux alatt a Gparted -nek nincsenek aggályai egy SSD FAT32 -re formázásával. Ha egy 128GB -os pendrive -nál lehet alapértelmezett a FAT32, akkor egy 128GB -os SSD -nél sem lehet probléma. Mellesleg, több, mint két éve megy gond nélkül a Remix egy ugyanilyen, FAT32 -re formázott SSD -n.
King Unique:
A fentiekből látható, hogy nem a méret a problémája, mert egy 128 -as pen -t símán leformáz.
A Remix telepítője valóban katasztrófa.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Somatom #94674 üzenetére
Ja, hát az már más dolog, hogy a Remix külön állatfaj és a telepítésével ebben az esetben is szórakozni kell, nem pont úgy megy, mint egy normál Linux rendszernél. De az már ez előbbi korlátoltsága... A Windowsnál a formázásnál pedig abba futhattál bele, hogy 32 GB-nál nagyobb partíciót nem enged FAT32-re formázni. De az alatt nyilván külső SSD-t is, illetve külső particionáló, vagy egyéb (pl. Rufus) programmal már lehet 32 GB-nál nagyobb méretű partíciókat is.
-
zolee001
őstag
válasz Somatom #94674 üzenetére
"Az ostoba Win viszont nem hajlandó egy SSD -t FAT32 -re formázni"
Biztos,hogy a win az ostoba?
Az ur 2019. dik évét irjuk, a Windows már nem célszerü fat32-ön használni ,nyilván ezért nem engedi és még számos egyéb okokbol kifolyolag nem.
Az meg egyéni szoc probléma,hogy linux alol képtelen kiirni egy linux iso-t pendrivre-ra és nem tudsz külön particiót létrehozni majd azt leformázni
Ebben az évezredben file rendszer min ext4 vagy zfs
Ellenben a a Windows az ostoba,naja -
Somatom
veterán
válasz King Unique #94673 üzenetére
A pendrive -ra telepítéssel nincs gond, de pl. egy SSD -re telepítés már nem olyan egyszerű. A saját tool -ját nem lehet használni, mert nem hajlandó a bootloaderét arra a meghajtóra tenni. Minden áron belerondítja a Wines meghajtó MBR -jébe. Azt csak pendrive -os telepítésnél teszi a pen MBR -jébe. Ahhoz viszont fat32 -kell. Az ostoba Win viszont nem hajlandó egy SSD -t FAT32 -re formázni. Hab a tortán, hogy a Wines tool akkor sem hajlandó pendrive -os telepítést csinálni, ha USB -n dugom rá az SSD -t. A Linux loader szerkesztők nem ismerik fel automatikusan a Remixet, mert a figyelt fájlok nem a gyökérben, hanem egy mappa mélységben vannak. Tehát, manuálisan kell szerkeszteni a betöltőjét (Grub4dos). Már van egy működőm, amit most klónozni akartam. Csináltam egy Clonezilla pendrive -ot. De, sajnos, az is errort dobott a klónozásnál. Sztem a mentett adatokat tartalmazó .sfs konténer akadt meg a torkán. Szóval, nem olyan egyszerű ez.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Somatom #94664 üzenetére
Azért ez sem éppen pont így van... A dd az ISOHybrid képfájlokhoz használható, azokat nyilván ki lehet vele írni egy pendrive-ra bootolható formában. A Remix OS telepítője, mármint maga az ISO-fájl pedig szintén ilyen. Kipróbáltam már többször, több gépen és nálam működött, bootolt rendesen pendrive-ról. A mellékelt Installation Tool valóban egy .exe kiterjesztésű programfájl, de az csak a Windows alóli kiíráshoz, illetve a Windows mellé történő közvetlen telepítéshez kell, ha jól tudom. De az előbbihez nem létszükséglet, mert Windowson DD képfájl módban megcsinálja pl. a Rufus is, ahogyan Linuxon szintén adott a dd parancssori eszköz. Max. a Windows mellé történő telepítés itt az érdekes, de az is valószínűleg megoldható más módszerrel.
Csak hogy ne kelljen csak ezért Windowst használnod...
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz Somatom #94670 üzenetére
Jól mondod! A win10 home verzióban van ablak de nincs kilincs a win10 pró verzióban már van kilincs az ablakon és ki lehet nyitni aztán van az az ablak ami meg magától működik DE nincs benne üveg!
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
törölt tag
válasz Somatom #94662 üzenetére
Ez már elég régóta létező modell, nem a Microsoft nevezte el ennek
Most alapesetben az van, hogy "Van frissítés, de aktív időszakban vagyunk". Aztán "Van frissítés, telepíthetem most?", majd "A frissítések fontosak, telepíteni kellene, most jó lesz?". És így tovább. Kikapcsoláskor frissít, ugyanis rendszerint nem kikapcsolt állapotban kell a gép.
Aztán ott vannak a Pro-hoz a beállítások, minden frissítés halasztható 30 napra, az évi 2 upgrade pedig 1 évre. A keresés kikapcsolható 35 napig.
A következő kiadásban már Home-on is el lehet halasztani 7 napra.
-
Somatom
veterán
válasz tordaitibi #94667 üzenetére
Nem vagyok én annyira tudatlan. A Home, az maga az ablakkezelő, avagy launcher. Mondjuk, azt nem tudom, hogy Win10 -en milyen ablakkezelőket lehet használni.
[ Szerkesztve ]
-
zolee001
őstag
válasz tordaitibi #94667 üzenetére
Home SKU-val nem találkozok de abban jelenleg registry turkálással érhetö el avagy külsö programmal,azonban a következö buildben több lehetöségük lesz a usereknek konfigurálni,halasztani a windows update-et
Pro rendszeren ugyanugy bekonfigurálható mint W7,8 esetében megszokhattuk,csak értesités,töltse le de majd én telepitem stb -
Kékes525
félisten
Milyen registry beállítással lehetne az értesítések megjelenési idejét csökkenteni? Nekem a legalacsonyabb érték (5 másodperc) idegesítően hosszú. 3 másodpercre szeretném állítani.
Problem solved: [kép]
5-ről 3 csökkentettem az értéket.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
tordaitibi
veterán
válasz zolee001 #94666 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben, Home alatt hogyan?
Halandó is megértse és meg is tudja csinálni könnyedén.
A kolléga antiwindowsos, tehát ne úgy magyarázd el neki mint ahogy nekem itt 20 év Win után "elmagyarázták" a Linux kezdőknek topikba a teendőket, sikítva menekültem és még én voltam a köcsög paraszt hogy kérdezni mertem tudatlanul. -
Sada1
csendes tag
Sziasztok!
Támadt egy kis gondom egyes videóimmal és lemezképeimmel.
A fájlnév megtartása mellett, 0 byte lett a méretük.
Van-e a W10-nek (Update/Defender/Cleanup/stb) ilyen funkciója?Üdv. Sada
-
Somatom
veterán
válasz King Unique #94663 üzenetére
Köszi! Majd átrágom magam ezen. Kb. 8 éve, az XP -nél hagytam abba a Win -t, úgyhogy ezen a 10 -esen totál el vagyok veszve.
A dd nem csinál ISO -ból bootolható pendrive -ot. A Remix OS telepítője is egy .exe.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Somatom #94662 üzenetére
Az láthatóan nincsen meg nálad, hogy szükség esetén lehet a megfelelő kiadásoknál a gépházban, vagy egyéb módon halasztani, illetve konfigurálni a frissítések telepítését stb. Ahogyan az sem, hogy 1-1 köztes Windows 10-verziónak véges az életciklusa a normál kiadásoknál és ha további támogatás kell, akkor előbb-utóbb upgrade-elni kell az újabbra. Max. az LTSB/LTSC kiadásoknál más a helyzet, ott egy verziónak 10 éves támogatása van. A havi, biztonsági és egyéb javításokat tartalmazó frissítések letiltása mellett pedig egyszerűen nincsenek észérvek, pláne online használat mellett, azt kár is ragozni... Ha pedig annyira ritkán használod a 10-est, vagyis hosszú ideig nincsen rajta semmi frissítve, akkor nem kell meglepődni, ha az újbóli indításnál felrak egy adagot. Ahogyan ilyenkor akár más, külső forrásból telepített programok is frissíteni akarják magukat. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni, akkor az előbb linkelt módon megoldható a frissítések halasztása, konfigurálása.
"Most is csak azért kellett, hogy csináljak egy Linux pendrive -ot."
Ezt amúgy nem értem, pláne ha Linuxot akarsz rá kiírni, felrakni. Talán a dd nem tudja a másik rendszeren, vagy miért kell ehhez okvetlenül Windows, windowsos program?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz #54072192 #94661 üzenetére
Na, ez vicces. Hogyan nevezzük el az olyan szolgáltatást, amit nincs lehetőségünk nem igénybevenni? Legyen mondjuk rabszolgáltatás?
-Van frissítés. Telepítsem? Y/N.
Ezt miért nem lehet? A Microsoft -nak túl komplikált lenne leprogramoznia? Jó lenne eldönteni, hogy most ki szolgáltat kinek!
-
zolee001
őstag
válasz Somatom #94656 üzenetére
Milyen jol is teszed, Beware! Your Android Phone Can Get Hacked Just by Looking at an PNG Image
-
nagyúr
A biost leszeded egy fat32-es pendrivera és biosból frissíted.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Somatom
veterán
válasz svgyula #94649 üzenetére
"milyen szép is lenne"
Hááát .... A telóm egy éve jelzi az Oreot, de abban semmi sincs, ami nekem hiányzik a Nugátból. Ami jó, azt nem kell megjavítani, csak hagyni, hogy tegye a dolgát.tordatibi:
Nem "tartok" Windows -t. Vettem egy miniPC -t, fixen beépített, 64GB -os eMMC -vel, amin gyárilag telepítve volt egy legális Win10. Letörölhetném, de van benne két bővítőhely, ami nekem elég a Puppyhoz, meg az Androidhoz.
Sem a Puppy, sem az Android nem erőszakolja a frissítéseit. Csak a Win.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
csixy
addikt
Meg lehet-e oldani egy live Windows jellegű CD-vel, ha az embernek csak linuxa van , hogy a legfrisebb BIOS-ra frissíthesse a HP Elitebook 8570p vasát, mivel arra utoljára 2012-ben jelent meg linuxos okosító, de 2018 közepén lett rá közzétéve windowsos BIOS upgrade.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
törölt tag
válasz viperabácsi #94639 üzenetére
Nem valószínű, de megpróbálhatod.
Ha 8HVX7-re vagy 3V66T-re végződik a kiolvasott kódod, akkor az csak generic key, nem a termékkulcsod, tehát marad az előző módszer.Sub-ZeRo: Ilyen korlátozásról nem tudok, hol láttad? A standard és az extended teszt is elég alapos, de persze lehetséges, hogy téved. A memtest futtatása nem árthat (az sem 100%-os).
-
nagyúr
Ha a beépített tesztelsz, én úgy tudom, hogy a lefoglalt memóriát ne mtudja figyelni, csak ami üresen van.
memtest-et szedjél le pendrive-ra, majd indításkor bootolj be róla és futtasd le vagy 5x,6x.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
tordaitibi
veterán
válasz Somatom #94648 üzenetére
Ugy ahogy en, nalam egy 2016-os win fut, minden update ki van olve belole, de ezert engem itt agyonvernek, meg ha megvalositod akkor teged is. Havi 1 pendrive irashoz szerintem ne tarts wint. Vagy ne a tizest, de ezert is nekem fognak esni a w10 es az update feltetel nelkuli rajongoi akik ebben se trefat se kompromisszumot nem ismernek....
Amugy Linuxbol epp egy rolling release disztrom van, az is updatel eleg aktivan ugyhogy ez minden modern rendszeren igy van ha nem hasznalod hetekig. -
svgyula
addikt
válasz ssgt1981 #94627 üzenetére
Szia! Ha(?) van lehetőséged akkor a c formázása után a másik partición is kellene indítani egy víruskeresést. Nincs kizárva, hogy oda is betelepedett. Ha így van akkor a c formázása és teljes újratelepítése sem oldja meg a gondodat, csak pár perc, óra, amíg megint minden tele lesz vele.
(#94648) Somatom
Szia! Ezt úgy tudod megcsinálni, hogy időnként bekapcsolod a gépet és üresben futtatod. A frissítéseknek kell idő azok akkor is ki vannak adva a gépre ah nincs bekapcsolva. Általában 2hét egy-egy kissebb-nagyobb állomány és fél évente(tavasszal-ősszel) egy összegző frissítés. Az utóbbi egy teljesen új rendszert rak a gépedre. Ezt értsd úgy mintha a telefonodra minden második héten jönne frissítés és fél évente új droid(milyen szép is lenne)[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, mert agyf...t kapok a Win -től! Nem értek hozzá, nagyon ritkán használom, de utána minden kikapcsolásnál ez a műsorszám megy. Most is csak azért kellett, hogy csináljak egy Linux pendrive -ot. Elkészült, szeretnék átbootolni, de már vagy húsz perce ez van a képernyőn. Hogy lehetne egy ilyen rebootot Windowsos időszámitás helyett, emberi időszámításban is elfogadhatóvá tenni?[ Szerkesztve ]
-
ates2
senior tag
Következő lenne a problémám, adott egy gép eddig whea uncorrectable error kék halál volt nála,ezt elvileg fixáltam azzal,hogy RAM-ot normális hz-en futtatom OC nélkül,CPU szintén nincs OC-zva. Viszont most dpc watchdog violation kék halált nyomat. bluescreenviwerrel megnéztem és ez a 3 file ami pirosan világit, hal.dll,ntoskrnl.dll,PHSED.dll. Volt mem/cpu/gpu teszt nincs hiba sehol,semmi nem melegszik túl minden stabil. Valakinek valami ötlet erre? 1809-es windows, 9700k,msi meg z390 ace alaplap, g.skill aegis 2x8 DDR4 ram.
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz abdulka1 #94645 üzenetére
találtam egy [videót] az alapját csináltam meg majd az eseménynaplóban is megtaláltam miszerint..
The Windows Memory Diagnostic tested the computer's memory and detected no errors
köszi neked is
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
mp54
senior tag
Új lapos, eredeti WIN 10 home-mal. Egy külső HDD-re nem enged menteni: "nincs fájlmódosítási jogosultsága. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával". A rendszergazda én akarok lenni!!! Mit tegyek, szájbarágósan,,, Olvasni olvas róla...más külsőre ment...
Kösz![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A másik kettőnél mi van kiemelve pirossal?
Menj végig pár alap lépésen, hátha.
1. A hibaelhárító tanácsai, mindegyik pontot nézd meg
2. SFC
3. Tuning alaphelyzetbe állítása, ha volt
4. Start menü keresőjébe "memória", ott MemóriadiagnosztikaDe ha elég régi a rendszer, akkor egy friss telepítés is megoldhatja, ha a hardverekkel nincs gond.
viperabácsi: Nincs mit!
-
Keem1
veterán
válasz Ernesto78 #94633 üzenetére
Némi gugli után: [link]
Ha itt megnézed, akkor meg kell adnod a divájsz nevét (legyen AsusDrive) plusz a használt munkacsoport nevét (legyen FeriHome).
Ez esetben a Windowsban a Hálózat -> AsusDrive VAGY a fájlkezelőben a \\AsusDrive begépelésével éred el.
Total Commanderben pedig (hálózati drive ikon) -> Hálózat (FeriHome) -> AsusDrive pont alatt fogod megtalálni.
Ellenben nem szeretnélek elkeseríteni, de ez nem Windows kérdés, hanem hálózati eszköz/router topik témaköre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ssgt1981 #94623 üzenetére
Kódot sem kell megadni, ha már egyszer aktiválva volt. A Win10-nél online megy a dolog, nem kódozással (az csak az első aktiválásnál kell).
A formázással minden adatot törölsz, így nem marad nyoma a vírusnak. Ha voltak pótolhatatlan fájlok, akkor érdemes lehet lementeni őket valahova, hátha egyszer frissül a program és fel lehet oldani.
viperabácsi: Az alaplap a legfontosabb. Mások elmondása alapján az ügyfélszolgálat segít abban az esetben, ha az előző alkatrész tönkrement. Laptopra szerintem nem nagyon lehet átvinni.
-
Ernesto78
aktív tag
Valaki tudna segíteni ebben a kérdésben? köszönöm
-
törölt tag
válasz ssgt1981 #94618 üzenetére
Előbb meg kellene próbálni feloldani a fájlokat. Itt kikeresed, az útmutatót elolvasod, majd kipróbálod a programot. Az 5.1-et nem írja, csak az 5.0-t, de egy próbát megér.
Ha formázod a meghajtót, amin ráadásul titkosítva lettek a fájlok, akkor azt nem tudod visszaállítani. A fájlok sikeres dekódolása esetén is mindenképpen legyen újratelepítés, teljes formázás után.viperabácsi: Régi gépen belépsz MS fiókkal, így hozzárendeli a licenced. A gépházban azt fogja írni, hogy fiókhoz kapcsolt digitális licenccel aktiválták.
Utána alaplapot cserélsz, telepíted. Szinte biztos, hogy nem tudja majd aktiválni, ezért kövesd a hibaelhárító utasításait, és lépj be az MS fiókoddal. Probléma esetén hívni kell az ügyfélszolgálatot, és elmondani, hogy tönkrement az alaplapod, és nem tudtál ugyanolyant szerezni (mivel jó régi).[ Szerkesztve ]
-
ssgt1981
senior tag
Ismerősöm benyelt valami Gandcrab v5.1-es vírust. A gépet nem lehet gyári állapotba visszaállítani. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben Linus Live-al teljesen formázom a C meghajtót, akkor utána vissza lehet hozni a rajta lévő Windowst?
-
zzola
titán
válasz viperabácsi #94616 üzenetére
Retail vagy Oem a kulcs? Show Key Plus nevű store applikációval meg tudod nézni a kulcsot.
-
viperabácsi
addikt
Üdv ! Lenne egy kérdésem . Adott egy régi 775-ös lap amely tartósan aktivált win 10 es 8.1 -ről frissítve. A lap haldoklik. Át lehet vinni valahogy az aktivációt microsoft fiókra , hogy az új gép is aktivált legyen. Nincs semmilyen kulcsom, csak a lapra regisztrált win .
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Werkly
őstag
Néztem eseménynaplóban, hogy gyakran bejegyzi az AUDIODG.EXE hibát is. Olvastam, hogy Skype vagy driver vagy valami mikrofonos letiltásos "story" okozza. Mik a tapasztalatok e téren? Melyik szokott inkább a hunyó lenni? Köszi!
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani megbízható helyet, ahonnan érdemes OEM Win10 Pro termékkulcsot vásárolni?
-
galaxys80
veterán
válasz redband #94611 üzenetére
Persze-persze. Csak az lehetett.
Úgy összefosta magàt ez a drága, hogy se egy recovery menü, se egy win reinstall nem indult el.
De nyilván én voltam a béna. Gondolom ezért is jöttek tömegével a javaslatok.
Érdekes módon egy Linux telepítés után egyből helyreállt.Most már csak melohelyen várom, hogy rendszergazda rájöjjön, hogy mitől restartol ez a csoda naponta egy fenti hsz-ben linkelt kép szerint.
Tisztára , mint az xp-s időkben.[ Szerkesztve ]
-
Intel(R) I211 Gigabit Network Connection Network link has been established at 1Gbps full duplex.
Intel(R) I211 Gigabit Network Connection Network link is disconnectedEz nem hiba, hanem információ. Arról tájékoztat, hogy a hálókártya kapcsolódott egy eszközhöz, ill. bontotta a kapcsolatot. A fenti két bejegyzést bármikor reprodukálhatod, elég csak kihúzni, ill. visszadugni a hálózati csatlakozót. Ha jól megnézed egy fehér "i" buborék az ikonja. Ami mezei információs bejegyzés. Az igazán problémásak sárgák vagy pirosak.
Megnézted az ajánlott programmal a kékhalál részleteit?!
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
need
addikt
Ennek a dolognak soha nem lesz vége még pár perce írtam és itt a következő
A gép három sípolás add
na keservesen elindult..de itt nagy bajok vannak szerintem csak nem tudom hogy mi és hogy mit keresek!
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
a program szerint a kék halál oka driver irql not less or equal volt
de azt nem hinném hogy normális mert ez az üzenet volt a hiba naplóban 16:51..17:07:..17.11 Intel(R) I211 Gigabit Network Connection Network link is disconnected. és ez nem hiba..?! akkor mi..?!
-
Ernesto78
aktív tag
sziasztok,
én még csak ismerkedem a win10-el és szerettem volna elérni az Asus router Samba meghajtóját ezért installáltam az SMB1 client opciót és újraindítottam a gépet. A hálózat felderítés bekapcsolva, fájlmegosztás is, de sajnos nem látom a router megosztott meghajtóját. Nagyon örülnék neki ha tudnátok segíteni kideríteni mi lehet a baj. köszi
-
-
xy.zsolt
őstag
Az operációsrendszer-meghajtó tömörítését végeztem és azt írta hogy a későbbiekben a fájlkezelőben ezt vissza lehet állítani....de ott nem találok erre lehetőséget. Sok olyan dolgot is tömörített amit nem szerettem volna. Ilyen kék nyilak vannak mindenhol....ezt szeretném eltüntetni mert a revo uninstallal így nem tudom törölni ezek tartalmát
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
törölt tag
válasz Gaborka30 #94589 üzenetére
Az Appdata arra való, hogy a felhasználók programjai írjanak bele, tehát mindenkinek teljes hozzáférése van a sajátjához (mivel ezt említetted, ha gondolod, nézd meg). De hogy ezen kívül mi minden állítódott el... a rendszerben sok olyan mappa van, amihez nem szabad hozzányúlni, mert nem a rendszergazdának vannak, hanem saját magának. Például ha a WindowsApps mappa tulajdonosát módosítod, akkor a Store jó eséllyel nem fog működni. Szerintem telepítsd újra, az a legegyszerűbb.
need: Töltsd le a BlueScreenView nevű programot, ezzel lehetséges kideríteni a hiba okát (vannak erre jobb megoldások is, de ez elég egyszerű). A hibaüzeneted driverhibára utal. A programban látni fogod azokat a fájlokat, amik a leállást okozták, ez alapján talán kiderül, hogy melyik drivered problémás. Ha tuningoltad a gépet (overclocking), akkor állítsd alapra. Plusz egy lépés.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest