Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Linux Mint
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Zyxel NAS326
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Reklámblokkolók topikja
- Hálózati / IP kamera
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Hétvégén telepítettem Win10 pro-t és ma reggeltől már nem engedett csinálni (futtatni, telepíteni) semmit amihez rendszergazdai jogosultság kellene (az elmúlt 3 napban nem volt gond). Mit tudnák kezdeni vele?
A gépem új alkatrészekből lett összerakva és a régi Microsoft fiókommal léptem be/telepítettem.Segítséget előre is köszönöm.
-
divan
őstag
válasz #54072192 #95398 üzenetére
Gugliba beírva a hibakódot: ITT találtam. Alapvetően nem szeretnék semmi jogosultságot változtatni, el szeretném indítani a Windowst valami módon. Egyetlen kapaszkodóm volt, a 0x80070003 hibakód.
-
törölt tag
Hogy jutottál el a parancsokig?
A WindowsApps mappának a TrustedInstaller a tulajdonosa, vagyis a rendszer. A felhasználók és a rendszergazdák nem vehetik tulajdonba, mert az hibákat okoz. A parancsoddal erre készülsz, ráadásul át is akarod nevezni.
Az eredeti jogosultságok helyreállításához ez kell: icacls "C:\Program Files\WindowsApps" /q /c /t /reset
-
divan
őstag
válasz Dilikutya #95396 üzenetére
Kaptam egy laptopot, amin nem indul a 10. Indítási javítás nem tudja megjavítani, telepítőről bootolva sem. Rendszervisszaállítás látszólag lefut, ki is írja,, hogy rendben, majd "Ismeretlen hiba lépett fel a rendszer visszaállítása közben. (0x80070003)" a hibaüzenet, minden visszaállítási pontnál. Újratelepítés a fájlok megtartása mellett, szüttyög egy jó ideig, majd hibával szintén leáll.
Hibakódra rákeresve találtam ezt:cd C:\Program Files
takeown /f WindowsApps /r /d Y
icacls WindowsApps /grant “%USERDOMAIN%\%USERNAME%”:(F) /t
attrib WindowsApps -h
rename WindowsApps WindowsApps.old
A jogok kiosztásánál elakadtam, aicacls WindowsApps /grant “%USERDOMAIN%\%USERNAME%”:(F) /t
sornál. Elvileg itt a gépnév\usernév kombót kellene használni, de hogyan tudom meg a gépnevet, ha nem tudok bebootolni? Régen még a Windows 7-nél, ugye a felhasználónévből generálta, de a 10 ad egy random nevet. -
Dilikutya
félisten
válasz Döglött Róka #95395 üzenetére
Csak a klónozott gépeket azonos a beépített user sid-je is szerintem. Ezzel a részével nem vagyok csak tisztában, a többit én is feltételeztem, hogy a sysprep törli.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Döglött Róka
veterán
válasz Dilikutya #95394 üzenetére
Beepitett userek Sid-je minden gepen azonos. Azert nullazza ki a sysprep a tobbit (computer sid) hogy domain-be lepeskor kapjon egy ujat, egyedit. Ez elvart viselkedes.
Azt a szoftvert ami erre kenyes, erdemes os deployment es domain join utan pakolni az MDT task sequenceben. Ne legyen az image resze.
@zolee001: toled ilyen pongyola valaszt azert nem vartam
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
Dilikutya
félisten
válasz zolee001 #95256 üzenetére
És miért lesznek ezek megegyezőek sysprep után? Mert a mindenféle HW egyedi azonosítókat eltünteti, az biztos, mert vannak szoftvereink, amik azokra különösen kényesek. Ellenben az, hogy a helyi rendszergazda fiók SID-je megegyezik, nem hinném, hogy túl sok gondot okoz, a felhasználói profilok meg már klónozás után jönnek létre hálózatról.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Frawly
veterán
válasz ScomComputer #95387 üzenetére
Minden nem-szekvenciális (azaz random elérhető) adattárolóra lehet partíciókat létrehozni. Még pendrive-ra is, csak azt a Windows nem szereti, meg durcizik miatta (linuxoknak, BSD-knek, Macnek nem probléma), de SSD-nél nem gond, épp úgy lehet particionálni, mintha HDD lenne. A modern particionálóprogik, modern Windows telepítők már a partícióeltolásra is ügyelnek (1024K).
De 1 TB-os SSD-nél már vigyázni kell, mert mikor még csak nyitod meg a Lemezkezelőt vagy a particionálóprogit, az Esesdészeti Hivatal rohamkommandósokat küld rád, akik rádrúgják művelet közben az ajtót, és brutálisan legumibotozással beleegyengetnek a földbe olyan gyorsan, hogy Supermannek sincs ideje a helyszínre időben kiérkezni
-
ScomComputer
veterán
válasz King Unique #95389 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
King Unique
titán
válasz repvez #95386 üzenetére
Érdemes ilyenkor másik USB-kábellel csatlakoztatva is kipróbálni az elosztót (hub), mert az előbbi hibája is tud gondot okozni. Aztán lehetőség szerint másik gépen, másik operációs rendszerrel is, hogy a probléma forrását meg lehessen határozni. Ha máshol sem működik rendesen és nem a kábel hibája miatt, akkor magával az eszközzel lehet gond. Ha csak a mostani hardver- és szoftverkörnyezetben nem, akkor meg nyilván ott.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ScomComputer #95387 üzenetére
Nyilván igen, ez nem kérdés.
Ha UEFI/GPT szerint telepíted a Windows 10-et, akkor létrejön a rendszer számára 3 db kicsi partíció, de a telepítésnél a Windows rendszerpartíciója (C) számára megmaradt szabad területen létrehozhatók további partíciók is. De akár utólag is a lemezkezelőben a kötet zsugorítása, majd az új egyszerű kötet létrehozása opciókat használva. A partíciók száma pedig eleve nem téma, mivel a GPT partíciós séma szerinti lemezeknél alapértelmezetten 128 db (vagy akár több) elsődleges partíció lehet.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Sziasztok,egy 1TB-os ssd-re létre tudok hozni,több particiót gpt(uefi)-t,úgy szeretném,hogy 100gb a windows 10, a többi tároló,lehetséges ez a win10-el?
Köszi... -
válasz King Unique #95381 üzenetére
Már végigmentem minden verzion, eltávolitottam az eszközkezelőből a hubot, visszatettem, frissíttettem drivert, újraindítottam, bios frissítés és az összes driver ami a laptophoz elérhetö.
A foglalatokban is cserélgettem a dongle stickeket.
Amikor kihúzom a hubot a gépből akkor hallani a leválasztás hangját, meg mikor rádugom akkor is, csak épp nem tudja rendesen használni, a telefont is tudom róla tölteni, tehát áramot kap rendesen.ha direkten dugom a laptopra az adókat akkor simán müködnek, pedig egymás melletti két foglalatba vannak usb 3asban.. 2 dongle egy a billnek egy az egérnek..
meg ha müködne akkor még egy tárhelyet is rátennék, de ahhoz fixen kéne müködnie a bekapcsolástol kezdve.
-
Armahun
addikt
Urak, időnkét felugrik egy pillanatra 2 ablak.
Hogy lehetne kideríteni, hogy mi is az?Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
törölt tag
fúú
Bill Gates a tanúm próbálom az új appokat használni, azért gáz hogyan lehet így kiadni ezeket?!
csak ablakról screenshot: csak egérrel meg lehet oldani, ha éppen pizzát eszel a másikkal, a jó öreg Snipping Tool tudja az ablakmódot, az új Snip & Sketch nem tudja
jó akkor igazi férfi csak billentyűzetet használ módszer: Alt+Print Screen, Win gomb P... enter jó öreg Paint azonnal elindul, CTRL+V, ALT+F4, Enter igen akarom menteni, fájlnév, Enter mentés kész minden öt másodperc alatt, akinek kézmemóriában benne vannak a sok éve rögzült mozdulatok, egér se kell
ugyanez új Paint 3D: három másodperc mire elindul és betölt egy üres lapot, CTRL+V, ALT+F4 és puff bezáródik anélkül kérdezné mentsen-e (a Snip & Sketch ugyanígy szó nélkül bezáródik, röhej!!!) lehet okoskodni hogy CTRL+S lépés miért maradt ki, viszont A) utána nem kell a program akkor minek plusz lépést beiktatni és B) ezer éve megszokott dolog a programok bezáráskor megkérdezik mented-e a munkát
a Photos app még mindig katasztrófa, egy ideje a sáv se tűnik el kattintásra és idő kell neki mire kitisztul egy kép, még előre-hátra lapozgatás közben is amikor egyszer már betöltötte rendesen, látni ahogy "mozog" a kép mire beélesíti
(nem kell mondani 3rd party programokkal minden egyszerűbb, Windows saját megoldásai a téma)
/fúú
-
Döglött Róka
veterán
válasz DeathAdder #95382 üzenetére
Screenshot hogy ertsem mi a hiszti targya?
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
DeathAdder
veterán
Üdv
Ez a win10 októberi frissítés most ment fel nekem, de mindjárt kivágom az egészet.
Alapvető problémám hogy az osztott képernyőt sem tudja rendesen, mert egymásra lóg az egész, az ablakok méretezését sem jegyzi meg, és minden alkalommal ha megnyitom újra az adott dolgot azokat sem jegyzi meg, hanem minden alkalommal át kell méreteznem.
Ez ismert hiba? Esetleg van rá valami megoldás?
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz FIREBLADE78 #95357 üzenetére
Hát ez az, először talán el kellene olvasni, hogy miről van szó... Total File Commander Pro, azaz egy másik program. A Total Commander ingyenes mobileszközre.
-
padi68
senior tag
Sziasztok, melyik antivírust ajánlanátok?
max 3( de inkább 2 gépre lenne ), lehet fizetős is de inkább ingyenes lenne jó...
Most Kaspersky-m van( fizetős volt )
Köszönöm Árpi
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
Frawly
veterán
válasz FIREBLADE78 #95357 üzenetére
Azt semmiképp ne vegye meg senki. Jelezd Ghisler felé, lehet hálából ad ingyen licencet a valódi verzióhoz.
A Total Commandernek két verziója van: van az asztali, Windowsra, ez sose lesz olyan olcsó, mint 350 Ft. Meg van a mobilváltozat, Windows Phone-ra, Androidra, de ezek meg ingyenesek, és azért nem szabad 350-et adni érte.
A Store-ban azt kell nézni, hogy Ghisler Software GmbH legyen feltöltőnek, akkor biztosan nem kamu.
-
togvau
senior tag
hogy lehet ebben a fantasztikus rendszerben a billentyukiosztasomat magyarra allitani miutan atdugtam egy masik USBbe es angolra allitotta? Taskbaron nincs nyelv allitas, sehol mashol. Persze a keyboardok kozt hoyyaadhatom a qwerty es kitorolom a qwertz t de tojik ra mint lathato.
szerk: sikerült, össze vissza állítgattam, valami nyelvi csomagot is kellett tölteni (fura, mert sok hónapig a másik usb-hez nem kellett), aztán megjelent a taskbaron a nyelv választó.
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
Csupingo
veterán
válasz Balmadi66 #95369 üzenetére
Simán telepíthetsz más oprendszereket az ssd-kre. Annyi a lényeg, hogy a másik rendszer dolgai ne kerüljenek a másik meghajtóra. Akár úgy is csinálhatod, hogy csak egy ssd van a gépben, telepíted, kikapcsolod a gyorsindítást, talán a hibernálást is kell (ebbe nem vagyok biztos), aztán gép kikapcs, ez az ssd kivesz (biztos ami biztos), másikra is telepít (abba is kikapcsolod ezeket), aztán visszadughatod őket. Nekem induláskor az f11-et kell nyomni, akkor a boot választóból amelyik ssd-re nyomok, az az oprendszer indul.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
törölt tag
Elhiszem, mert van rá esély, de konkrétan a 1809-es bug az áthelyezett mappákkal történt. Ha nem volt ilyen, akkor nem ez a bug volt, hanem "csak" probléma adódott a fájlok migrálásával. Szerencsére ez nagyon ritka lehet, mert erről nem írtak. Ami engem érintett, az a zip-es bug volt, hogy ha olyan helyre akartam kitömöríteni, amihez rendszergazdai jogok kellettek volna, akkor hibaüzenet nélkül kilépett, mintha bemásolta volna.
Amúgy az MS már sokkal óvatosabb, a 1809-et is vannak, akik csak most kapták meg. Ha valamelyik driverrel gond lehet, már nem tölti le.
kpbendeguz: Figyelj, nem lehet, hogy a Defender egyik definíciófrissítése törölte a gyökérből a mappáidat? A semmin kívül még mi mindent néztél meg, hogy törölhette?
-
Balmadi66
csendes tag
Sziasztok! Egy furcsa kérdésem lenne: elvileg megoldható, hogy egy számítógépen 2 külön ssd-n (128 GB SATA3, 512 GB NVME M.2 2 win 10 pro 64 bit op. rendszer működjön dual boot használatával. Az alaplap képes nvme boot-ra. Ha nagy hülyeséget kérdeztem, akkor elnézést kérek.
-
-
legenda
válasz #54072192 #95353 üzenetére
Konkrét eset: Automatikusan megkapott frissítés, nem volt áthelyezve a mappa, a Microsoft által előre dedikált mappából törölt minden adatot a 1809 frissítés.
Mindegy, már lecsengett a dolog, de ha viszonylag gyorsan leállították a frissítést és csak néhány tízezer felhasználóról volt szó, akik adatot vesztettek, már az is gond.
A járulékos dolgok korábban kitárgyalva, fontos és/vagy pótolhatatlan adatokról legyen biztonsági másolat...stb., de ettől még lehetne üzembiztosabb a Windows, mert az utóbbi időben szinte minden nagyobb frissítéskor becsúszott valami komolyabb hiba.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
zolee001
őstag
válasz #54625216 #95360 üzenetére
A WU kikapcsolása helyett ajánlottam mint alternativa
De ha mindenképpen a Windows hibára gyanakszol (bizonyiték nélkül) akkor elöször érdemes lenne megnézni a logokat,hogy ki törölt mit majd testreszabod,hogy kinek,minek van joga megnyitni,modositani,törölni akár 1 db file-t is -
törölt tag
válasz #54625216 #95354 üzenetére
Most kevered a dolgokat. A linkelt hiba a 1809 megjelenésekor jelentkezett, a fent említett módon. Nem csak 1 ember tapasztalta, de az összes felhasználónak csak egy kis része. Mivel így is fájltörlés történt, így nyilván komolyan volt véve. Pontosan el lett magyarázva, hogy mi okozta.
Neked most nem ilyen problémád van. Ezek szerint semmi bizonyíték nincs az állításodra, csak azért mondod, mert egyszer volt egy fájltörléses, de másmilyen probléma.Erre csak azt tudom mondani, hogy ezzel így sehova sem jutsz. Hiába hajtogatod, attól nem lesz igaz.
FIREBLADE78: Egyrészt ha valaki feltölt valami szart oda, az nem az MS hibája, másrészt nincs MS Store-os verzió a TC-ből. Amit néztél, az a Total File Commander Pro. Nem volt gyanús?
-
FIREBLADE78
addikt
Total commander akciós store-ban. 350 Ft. Megéri az árát? Mivel tud többet,mint a free? Jelenleg nincs telepítve a free sem.
Véleményeket olvasni köze sincs az eredeti programhoz. Fasza ez a májkroszoft[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
tudnátok abban segiteni, hogy hogyan tudom azt a gondot megoldani, ha vettem egy 7 foglalatos usb hubot, külsö tápos.
rádugom a gépre ,eg végigprobáltam minden foglalatot , de mégsem ismeri fel az eszközt vagy a pendrivot.
az eszközkezelöben sárga felkijáltó jel van 43 as koddal.rákerestem a neten, de csak a szokásos, frissitsem a drivert mg huzzam ki majd ujra dugjam be , megoldások vannak.
Már minden drivert és biost is frissitettem , de nem akar jo lenni.egy hete még jo vollt, csak most a vezeték nélküli usb egeret és billentyüt akarnám rátenni, de nem ismeri igy fel egyik eszközt sem.
egy lenovo legion y520as gép win10 64bit . meg egy ilyen 7es hub
-
junior11
veterán
Sziasztok, Windows 10 Home esetében az RDP aktív szokott lenni? Ha ezt ki szeretném kapcsolni, milyen beállítások révén tudom elérni? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
törölt tag
válasz #54072192 #95349 üzenetére
A probléma nem csak nálam jelentkezett.
Meg sem fordult a fejemben, hogy ezt a windows művelhette, annyira abszurd, ilyen a dos 0.0.1 óta nem fordult elő egyetlen oprendszerrel sem.
Először csak a totalcommander hiányzott, gondoltam én csesztem el valamit. Aztán látom ám, hogy se python, se cygwin, se semmi, ami alapból a c-re települ, de nem a program files mappába.
Persze ettől még előfordulhatna, hogy nem a windows cseszett el valamit, aztán rákerestem és kiderült, hogy de.
Később az MS is elismerte a hibát.
Csak ha ez így előfordulhat, akkor előfordulhat máskor is, mert nincs lehetőséged megakadályozni, hogy a windows frissítéseket telepítsen és ahogy a mellékelt ábra is mutatja, gyakorlatilag azt tesznek a felhasználói adataiddal, amit akarnak, nem tudod megakadályozni.
Természetesen az általam készített fájlokról mindig csinálok biztonsági mentést, de most telepíthetem újra a fél fejlesztői környezetet köszönhetően a windows updatenek. -
törölt tag
Nem szépítettem, de attól még viszonylag kevés embert érintett.
Van a felhasználók nagy egésze. Annak egy része vagy automatikusan, rögtön megkapta a frissítést, vagy kézzel frissített. Ugye hamar vissza lett vonva. Abból egy rész használja a felhasználói mappákat. Annak egy része áthelyezi másik meghajtóra őket. Annak egy része utólag helyezi át, miután már kerültek bele fájlok. Annak egy része érthetetlen okból a feltett kérdésre nemmel válaszolt, tehát nem akarta egyesíteni a két helyen lévő fájlokat.
És jött az upgrade és törölte a régi helyen lévő dolgokat. Ez relatíve kis rész, persze nagy gondot okozott az érintetteknek, ez tény. Attól volt "ottfelejtett", hogy a rendszer onnantól az új helyre mentett. -
törölt tag
válasz #54625216 #95348 üzenetére
Szóval egy 11 napja telepített frissítés törölte csak így a mappáidat, csak nálad, aminek amúgy abszolút semmi köze ezekhez? Ennek így nincs sok értelme, fuss neki újra.
Valamiért eltűntek a mappáid, ami után az első és egyetlen gondolatod az volt, hogy a rendszer törölte, azon belül egy frissítés. Mire alapozod, mit néztél meg eddig?
Szerintem amúgy nincs is olyan funkciója a Win10-nek, ami onnan bármit is törölne, kivéve a rendszer-visszaállítás, de az sem magától, és nem nyom nélkül.
Nem lehet, hogy valamelyik programod túlzásba vitte a takarítást?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #54072192 #95347 üzenetére
Valószínűleg a 11 nappal korábbi frissítés volt a hibás. Nem ottfelejtett mappákról van szó, hanem alapjáraton a c:-re települő programokról, mint pl. a python.
Hogy a redvába fordulhat elő, hogy egy oprendszer minden figyelmeztetés nélkül töröl egy felhasználó által létrehozott mappát? Ez azt jelenti, hogy semmilyen adatod nincs és nem lehet biztonságban innentől kezdve windows alatt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #54625216 #95346 üzenetére
Valószínűleg azért nincs botrány, mert nincs ilyen hiba.
Amikor a 1809 frissítéskor törölte pár ember ottfelejtett mappáját, akkor botrány volt, mindenki rettegni kezdett, pedig elég sok dolog kellett ahhoz, hogy összejöjjön.
Frissítés 11 napja volt, most akkor melyik frissítést vádlod ezzel?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mára windows 10-en az összes egyénileg létrehozott könyvtár, ami a c: gyökérben volt eltűnt.
Általában nem mentek semmit a c:-re de van pár program, mint pl. a totalcommander vagy python, ami alapból oda települ és az összes azt használó alkalmazás azt veszi alapul.Ez hogy lehet már, hogy a windows egyszerűen csak töröl fájlokat és foldereket?
Hogy nem lett ebből világra szóló botrány?
Bakker ha az iphone 98% helyett 100% töltöttséget ír ki akkor a világsajtó és a fórumok éveken át köpködnek, az MS meg kiad egy frissítést, ami törli a felhasználó adatait és rá se bagóznak. -
Alveus
tag
válasz Tappancs2001 #95342 üzenetére
Elvileg használhatod a mostanit, csak vinyot fogsz cserélni.
-
TRob1
veterán
válasz Tappancs2001 #95342 üzenetére
Természetesen egy ssd csere miatt nem kell új win-t vásárolni.
ui: Simán felteszed a win-t az új ssd-re, mikor kéri a kulcsot kihagyod, ha netet kap, aktíválja magát (az esetek többségében Ha meg mégsem, MS üfsz felhívni és segítenek. ).
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem: egy új, az eddigi 128 GB-osnál nagyobb 512 GB-os SSD-t szeretnék vásárolni a gépembe, amire tiszta telepítéssel fel szeretném telepíteni a Windows 10 pro 64 bit op. rendszert. Ebben az esetben használható még a jelenlegi ssd-re feltelepített win 10 pro op. rendszer digitális licensze, vagy új beszerzésén kell gondolkozzak?
-
King Unique
titán
válasz DDA40X #95340 üzenetére
Ha a lemez 3-at használod most, azon van a Windows 10 és UEFI/GPT mód szerint lett telepítve, akkor az előbbi screenshoton lévő partíciók jönnek létre alapértelmezetten. Esetedben a C után lévő helyreállítási partíciót max. akkor indokolt törölni, ha még egy korábbi telepítés maradéka és nem a mostaninál jött létre. A lemez 1-en lévő 100 MB-osat pedig szintén csak akkor, ha egy korábbi telepítés maradéka és jelenleg nem használja a Windows 10. De mondjuk az meg a másik, hogy ezeket a kis védett partíciókat a lemezkezelővel eleve nem fogod tudni törölni, mivel ahhoz parancssor, vagy külső program kell (bővebben).
[ Szerkesztve ]
-
DDA40X
aktív tag
válasz King Unique #95311 üzenetére
Hali
Szóval akkor a második OEM-et, és a 100 megást törölhetem? A 100 megásnál már rájöttem, hogy az valószínűleg tényleg a win7-nek valamikori maradványa. A második OEM ami a C és D között van, az meg ezek szerint a nemrégi insider build telepítés miatt is készülhetett? Mert azóta újra van rakva minden. Akkor azt is törölhetem? -
barca4ever
tag
Köszönöm a segítséget ! Bevált a tanács!
Viszont ez egyértelművé tette számomra hogy az N-es verzió napjai meg vannak számlálva a gépemen
Csak egyenlőre sem időm sem energiám nincs újrapakolniezer köszönet!
Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
King Unique
titán
válasz olivera88 #95335 üzenetére
Ez így konkrétumok (mit akarsz csinálni?) nélkül elég általános kérdés. Ennyi erővel az általános válasz az, hogy normál esetben a beépített particionáló eszközöket. Ha olyan particionálási műveletről van szó, amit nem lehet azokkal megoldani, vagy csak több lépésben és destruktív módon, akkor meg értelemszerűen külső programot. Meg akkor is, ha olyan megoldás kell, ami mutatja a tényleges végrehajtás előtt is grafikusan a lemezen végzett változtatásokat, van lehetőség közben a műveletek visszavonására stb.
Amit utólag leírtál, az a Windows lemezkezelőjével is megoldható. De ilyenkor csak 1 db partíciót kell létrehozni a HDD-n, a másik OS-nek szánt terület nem lefoglalt (unallocated) legyen, aztán majd annak a telepítője particionálja, formázza. Plusz az MBR/GPT - CSM/UEFI párosítást sem árt megfontolni és annak megfelelően inicializálni a lemezt, ahogyan később majd telepítve lesz rá a másik OS. Bár a Linuxokat elvileg lehet a szokásostól eltérő módon is, de nem jó keverni. Aztán még azt is érdemes megfontolni, hogy mindenképpen a HDD-re legyen telepítve, vagy ha van rajta elég szabad hely, akkor akár az SSD-re.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
válasz Cs1csó #95336 üzenetére
Igen rendszerem SSD-n van, és van egy új 1TB os HDD, és két részre akarom particionálni, a másik partíció megmarad szabad helynek mert majd Linux partició lesz belőle egyszer.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
olivera88
veterán
A Windows lemezkezelőjét érdemes használni particinálásra? Vagy inkább külön programot?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
-
-
Frawly
veterán
Egyetértek, N-es Windows-zal lehetőleg ne szopassa magát senki. Ha legális, ha warez, fel lehet helyette tenni nem N-eset. Csak gondot fog okozni a későbbiekben is, nem csak a telefon kezelésénél, hanem pl. weboldalakon videók lejátszásánál meg mindenfélénél visszaüt, „érthetetlen” hibákat fog okozni.
-
Zoz
őstag
válasz barca4ever #95329 üzenetére
Akkor nincs mint csodálkozni, abból hiányzik az ehhez szükséges összetevő.
Szórakozhatsz Media Feature Pack telepítésével. Vagy felraksz egy rendes Windows-t...
(Ha maradsz az N-nél, akkor minden build upgrade után szórakozhatsz újra a szükséges media pack telepítésével.) -
Zoz
őstag
válasz barca4ever #95327 üzenetére
N-es Windows?
-
barca4ever
tag
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni ! Olyan problémám lenne hogy a win nem ismeri fel a telefont!
Tehát a fájlok átvitele lehetetlen! Google keresőbe beír minden lehetőség kipróbálva, semmi!
az alábbi kép fogad :abban reménykedem , hogy Ti talán tudtok segíteni, ha nem törlődni fog a win 10 és megy vissza a 8.1
előre is köszönöm!
Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
movax
őstag
válasz tordaitibi #95320 üzenetére
Eszközkezelőben, bekapcsolt rejtett eszközökkel minden periférián és minden USB-pont (pl. USB-hub) alatt kapcsold ki az energiagazdálkodási lehetőséget, vagyis ne kapcsolhassa le a port energiaellátását.
-
törölt tag
válasz d3tox1c #95307 üzenetére
Ha a kontrollereket felismeri a rendszer, akkor onnantól nem Win10-probléma
Játéktól függ, hogy milyen kontrollert vár. Van az XInput és DirectInput. Azt kell támogatnia a játéknak amilyen a kontrollered. Az utóbbi a kevésbé támogatott. A Steam Big Picture elvileg tartalmaz ilyen beállításokat, esetleg nézd meg. -
Döglött Róka
veterán
válasz tordaitibi #95320 üzenetére
Feladtad a leckét, engedj egy kis gondolkodási időt
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #95318 üzenetére
Ha nincs vele problémád akkor nem szóltam..
-
tordaitibi
veterán
válasz Döglött Róka #95309 üzenetére
Kissé részletesebben adnál valami útmutatót, mit nézzek ott?
Nem elveszíti az usb portot, nem szúnik meg a tápellátása hanem mintha nem tudna kommunikálni.
Pl. mikor a hiba fenáll, bedugok egy olyan eszközt, billentyúzetet ami még nem volt, akkor kiírja hogy talált egy új billentyűt, konfigurálja, kiírja a végén hogy minden oké, a hardver használatra kész. Csak éppen egy karaktert sem tudok vele írni. Az a híd vagy minek nevezzem ami az usb meg pl. a Word között létesül az OS-en keresztül, az hiányzik. Egér dettó, ha bedugom pittyeg, csak nincs kurzor. Pendrivével is próbáltam, minden lefut szépen, felismeri, telepíti az eszközillesztőt csak a nem jelenik meg a pendrive sehol.
Hülyén és laikusan fogalmazva, a kernel felismeri, le is kezeli de a szoftvereknek láthatatlan. -
dssport
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Win10Pro-val kapcsolatban.
HP 820 laptop néha 2 perc inaktivitás után alvó állapotba lép. Hálózatról is akksiról is. Ha nem mozgatom folyamatosan az egeret akkor elég 2 perc és elalszik.
Reggel amikor bekapcsoltam alapvetően kiegyensúlyozottban (közép) volt. Egész nap ment hibátlanul (csak thunderbird és firefox futott végig) aztán egy hosszabb időre magára hagytam a gépet (60+ min) mire visszamentem sztem már hibernált.
Ebből a helyzetből felébresztettem és ezt követően elkezdte ezt a 2 perces szórakozást.
Most felhúztam kiegyensúlyozottról teljesítménycentrikusra vártam pár percet, most jó.
Visszatettem kiegyensúlyozottra, most így is jó. (vagy pont az ellenkezője mert ismét itt hagytam a gépet 30+ percre és még a nyomorult kijelzőt sem kapcsolta ki....)
1 hete néztem át az összes energiagazdálkodási beállítást ami a kiegyensúlyozott módhoz tartozik, az összes időzítés ki lett tolva. (azért kellett ezzel foglalkoznom, mert akkor is alvóba ugrált a gép már bekapcsolása után (((boot közben kapcsoltam fel a tápot azt gondoltam akkor, hogy ez hiba oka)))))) aztán egész héten jó volt.....
Nekem úgy tűnik a dolog, hogy néha nem tudja a gép, hogy mi a helyzet, milyen beállítások aktívak...amikor a csúszkát állítom akkor frissül az energiagazdálkodás állapota és ideiglenese megszűnik a hiba... Aztán egy feszültség ki vagy bekapcsolás hibernálás után megint behülyül...
Találkozott már valaki ilyen problémával? - Tudom, hogy zavaros amit leírtam /bocs/ de nem teljesen egyértelmű, hogy mi váltja ki ezt a dolgot, így körülírni sem tudom sokkal jobban...
Az ötleteket előre is köszönöm!!!!
-
tordaitibi
veterán
válasz Doky586 #95312 üzenetére
7 hónapja jól bírja. Eldugott de szellős helyen van, a ventije néha pörög fel közepes fordulatra, nem hiném hogy melege lehet. Más meg mi lehetne hardveres gond, valamikor pár éve csináltam egy kijelzőtörött laptopból htpc-t, az 2 évig ment megállás nélkül. Mégse volt semmi baja.
-
Pampipapi
tag
Senkinek nincs ötlete, hogy lehet megszüntetni azt a jelenséget, hogy alvás/leállítás előtt a vinyó leáll egy pillanatra, felpörög majd leáll? Jobban tetszene ha simán leállítaná a HDD-t és kész. Win 10 fut SSD-n + egy vinyó van a gépben.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #95311 üzenetére
UEFI/GPT link helyesen.
-
Doky586
nagyúr
válasz tordaitibi #95308 üzenetére
Laptop hardvereit nem nonstop üzemre tervezték. Tiltakozik is szegény ahogy tud..
Cseréld le egy asztali lapra.. -
King Unique
titán
válasz DDA40X #95306 üzenetére
Azért, mert valószínűleg nem jól csinálod... Számtalanszor le volt már írva ebben a topikban is, hogy újratelepítésnél nem szimplán csak formázni kell a korábbi C-t, hanem teljesen törölni a lemezen a korábbi Windows-telepítést és annak minden érintett partícióját, majd a létrejött szabad területet megadni telepítési célnak, ott létrehozni a telepítővel a szükséges partíciókat.
A lemezkezelős screenshotnál pl. a lemez 3-on lévő UEFI/GPT telepítésnél nem világos mit akarsz törölni, amikor azon a megfelelő partíciók jöttek létre. A 2. helyreállítási (OEM-partíció) pedig egy build upgrade után szokott. A lemez 1-en viszont a 100 MB-os aktív system partíció eleve BIOS/MBR telepítésre utal, ráadásul W7-esre, vagy W7
—►
W10 upgrade-re, mivel a 7-esnél szokott akkora lenni, a 10-esnél eleve 500/549 MB méretű. De egyébként esetedben az sem derült ki, hogy pontosan mi a helyzet, milyen telepítések, hogyan, ha fizikálisan lehúzod valamelyik lemezt, akkor az hatással van-e a Windows bootolására stb.[ Szerkesztve ]
-
Döglött Róka
veterán
válasz DDA40X #95306 üzenetére
Jaj a hulye windows mindig osszekuszalja a boot particiokat! Disk 0ra raksz windowst es nincs baj. C: melletti 100 megasnak adj betujelet (S es masold ra a bootmgr-t.
bcdboot C:\Windows /s S: /f ALL
-
Döglött Róka
veterán
válasz tordaitibi #95308 üzenetére
Alaplap es win power settings nezd at.
-
tordaitibi
veterán
W10-es laptop, nonstop megy, egy munkagép, egy darab célszoftver fut rajta. Be van suvasztva egy eldugott helyre.
Hiba, 2-3 nap után elveszíti az egeret (ez az egyetlen periféria, semmi más nincs rádugva a lan és a hdmi monitoron kívül), ilyenkor kibányászom a helyéről, és ha kihúzom az egeret, akkor akkor a win jelzi pittyegéssel hogy kihúztam. Visszadugva ismét hangjelzés, de egérkurzor nincs. Átdugva másik usb portba, rögtön megjelenik a kurzor, minden jó. 2-3 napig, akkor ebbe a portba is elveszíti az egeret, átdugva a 3. usb-be megint jó. Ha ilyenkor visszadugom az előző portokba, nincs egér, megjegyezte Miután ezt eljátszotta, elfogytak a portok, csak a főkapcsoló megnyomása marad, ekkor a laptop leáll, a rajta futó célszoft az indulásnál 3-4 perc törődést igényel mert ugye nem tudta menteni az adatait a szabálytalan leállás miatt.
A laptop újraindítást követően megint indulnak az 2-3 napos turnusok.
4 egérrel próbálva a tünet ugyanaz.
Ha ilyenkor a portba másik egeret dugok, az sem működik, ha billentyűzetet, bármit, az se vagyis az usb portokkal történik valami.Ezt a mizériát kb. 2 hónapja kezdte, előtte nem produkálta.
Nincs erre valakinek valami tanácsa?
[ Szerkesztve ]
-
d3tox1c
senior tag
válasz #54072192 #95227 üzenetére
Szia.
Koszi a valaszt, megnezem mi lehet.
Viszont lenne egy újabb kerdesem.
Van 2 kontrollerem, egy vezetekes, es egy vez. nelkuli.
Mindkettot felismeri a gep,a kontroller kalibralo programok is az osszes gombot, a ket kart, stb.
Viszont jatekon belul csak a vezetekest lehet hasznalni, a vez. nelkuli mintha nem is lenne :/
Nem ertem mi lehet a problema, egyszeruen nem talalok sehol ra megoldast,pedig a vezetek nelkuli sokkal jobb minosegu,es szerintem sokkal pontosabb is, a vezetekes karjaival mintha kicsit darabos lenne... vagy nem is tudom, fps-nel a leg eszre vehetobb, nagyon nehez vele a celzas. -
DDA40X
aktív tag
Sziasztok!
A rendszer számára fenntartott partíciókkal kapcsolatban lenne kérdésem.
Ahányszor újratelepítem a Windows 10-et, mindig maradnak olyan partíciók, amik nem is tudom hogy fontosak-e.
A legutolsó telepítés végképp összezavart (amire nem is lett volna szükség, ha ez a nyomorék Windows nem rakja fel akaratlanul idő előtt az insider release-t...és utána hogy ne csinálhassam vissza, a szokásával ellentétben 5 perc múlva már törölte is az előző buildet! )Na szóval..meg tudnátok mondani, hogy ezek közül melyikre van szükségem, és melyikre nincs?
(a betűjeleket én kavartam meg, mert sosem jól csinálja magától..)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zolee001 #95266 üzenetére
Köszi, a megoldás ebben rejlett:
"Lemezkezelöben ellenörizd,hogy törölted e a HP Recovery particiót
UEFI esetében a BIOS tárolja a Windows Product keyt ha nem akor COA van a gépen"Még egyszer újratelepítettem, jelenleg Windows 10 Home fut a legfrisebb driverekkel a Dell-től, az NVIDIA-tól, rádobtam a legfontosabb progikat (Office, Avast stb.) és épp futtatom a backupot egy külső HDD-re.
Egyébként a probléma valószínűleg épp a külső HDD-ből adódott. Ugye alvó módban halt meg, kikapcsoltam, újra be, jött nekem folyamatosan a Dell Backup & Recovery-vel és nem ment tovább. Vélhetően az volt a problémája, hogy előtte a BIOS beállításait (semmi esetre sem szándékosan) lereseteltem és így az a beállítás is "beállítódott", hogy USB-ről bootoljon, beleértve a külső HDD-ket. Véletlenül nekem két külső HDD is folyamatosan csatlakoztatva van és a WD Elements-ről próbált bootolni, amit egyébként nem is tudom hogy sikerült kisilabizálnom. A lényeg, hogy újratelepítés után is ezzel próbálkozott, kikapcsoltam a fent említett beállítást és szépen bootol az SSD-mről. Beletelt egy kis időbe, mire sikerült életet lehelnem a rendszerbe, eddig talán ez tartott a leghosszabb ideig és az egész "egy pipa" miatt volt.
-
Pampipapi
tag
Sziasztok!
Dell T3500-ba SSD-t tettem, friss Win10 került rá.
Egyik gondom, hogy a NAS-t (Zyxel NSA 325-V2) szeretném SMB-n elérni, de nem jön össze. SMB 1.0-t elindítottam, de csak a Dell gépet látom a hálózaton. Írtátok, hogy biztonsági okokból nem is érdemes az SMB 1.0-t indítani... Mi a megoldás?A másik gondom, hogy leállításnál vagy alvó módra váltásnál a vinyót azonnal leállítja, majd ismét felpörgeti és végül leáll a vinyó és a gép is.
Köszi
-
Tiger.
nagyúr
A windows naptár miért nem látja a telefon naptárát, hisz ugyan azt a fiókot használja, régebben jó volt.
Tetszett, hogy ha gép előtt ültem ,akkor ott is értesített.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Döglött Róka
veterán
válasz zolee001 #95299 üzenetére
Egy MVP velemenycikke nem mervado. Tehat egyelore legbolkapott. Kulon vicces hogy releasrol releasre ultetnek at folyamatosan funkciokat uwp-re.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest