Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Első kék halálom meglett win10zel, őszi frissítés már fent van, eddig soha nem volt ilyen. Szerintem a Chrome böngésző okozott valami galibát, legalábbis ezt írta, 27 tab volt nyitva.
Remélem nem lesz gyakori... -
core i7
addikt
Sziasztok 2magos 3Ghz-es Intel rendszerre amin 4GB ram van érdemes feltenni win10-et win7pro helyett? Ha igen abból pro vagy home? Home kevesebbet eszik-e valamint mit vesztenék vele pro val szemben?
-
Songo
senior tag
sziasztok
mostanában 10ből 9x megfogja leállításkor a gépet valami biztonsági mentés funckió? mi a tök lehet ez?
az ég világon semmit nem változtattam a gépen az elmúlt pár hónapban. még program sem lett felrakva semmi.köszönöm a tanácsot.
-
Slavia
aktív tag
Nem minden esetben veszik el a start menü. Az is biztos hogy a windows defender is elég mélyen bele van már integrálva.
Egy olyan próbát lehet tenni hogy a gpedit.msc-nél letiltod a cortanát és a keresést.Illetve a keresést külön a Szolgáltatásoknál.Majd átnevezed a Cortana mappát.Restart után nem kell betojni ha inaktív lesz a star menü pár perc és működni fog szerintem a defender miatt inaktív. Nálam amint a képeken is látszik így működik a start menü. És sem keresés nincs sem cortana. Sokat nem Nyersz vele!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok
Van egy W10 64 bites rendszerem, azonban egy program miatt kellene az XP (esetleg W7) 32 bites változata.
Milyen megoldás van arra, hogy a meglévő mellé telepítsem valamelyiket? (XP lenne az optimális) -
mpo
veterán
A MS-nak nem volt soha erőssége a böngésző még az ősidőkben sem, Windows 3.0.
A Netscape 3 vagy 4 volt, amit akkoriban használtam, 6 vagy 8 volt az utolsó verzió, szóba sem jött az IE.
Aki szenvedett html, js, css szabványokkal, fejét verte a falba miért nem működik a weboldal rendesen IE-ben, mert a MS nem vett tudomást a World Wide Web Consortium-ról (W3C), az tudja miről beszélek.
Aztán jött a Firefox és azóta is azt használom a szükséges kiegészítőkkel (10 db).
Hamarosan belefuthatok abba, hogy egyes kiegészítőket az új verzió letilt.Az Adobe Flash Playertől (Win 10 Home van) megszabadultam (csak a Firefox használná), így az online közvetítésekkor néha kell a Chrome a beépített flash-sel, ha abban jön az adás.
A legújabb ransomware is fake flash player update-tel fertőz, de akinek nincs az nem kattint rá.Az első Win 10 Edge kiegészítők nélkül jött (nem lehetett hozzáadni), ezzel be is fejeztem.
A filekezelőt talán évente egyszer használom, olyan mint az ükapja volt.A böngészők versenyét a statisztikák mindig is torzan fogják mutatni, mert a munkahelyeken a gyári IE-t használják, nem fognak mindenkinek normálist telepíteni. Chrome vagy Firefox vitát nem akarok indítani, de az Edge nem rúg labdába egy ideig.
Átalakítottam két site-ot, amikor a Google a mobile friendly-t erőltette, azt volt a szívás Chrome, Firefox, Edge Windows-ban, Androidos böngészők különböző kijelzőméretekkel és felbontással.
Próbáld ki ha még nem tudsz káromkodni.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz m0h0senator #67473 üzenetére
A C:/-n egy darab van itt:
amd64_microsoft-windows-w..wsupdateclient-core_31bf3856ad364e35_10.0.16299.15_none_d1ce88db1abdec5bHossza: 47224
2017.09.29Ha érted, akkor már elavult.
-
tlac
nagyúr
válasz quailstorm #67470 üzenetére
szenvedős volt, kellett neki pár restart, de úgy néz ki, hogy bevált
köszönöm -
movax
őstag
válasz m0h0senator #67477 üzenetére
Hogyan lehet egy ilyen izét öszeszedni?
-
netpeti98
addikt
válasz m0h0senator #67477 üzenetére
A Malwarebytes és a Hitman Pro általában felismeri ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Hol van az az exe?
Gyanús nekem, hogy valami bányász lesz. a WU nem így néz ki 10 alatt. -
netpeti98
addikt
Ha megnézed a tulajdonságait, akkor mi az elérési útja?
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
a keresőt hogy a legegyszerűbb letiltani ?
illetve a kereső tiltásával a start menü is elveszik ?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
UnSkilleD
senior tag
válasz quailstorm #67470 üzenetére
nálam is valamelyik gépen spanyol volt a wumt, nem értettem
"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince
-
quailstorm
nagyúr
Én még 1607 alatt használtam ezt legutoljára. nem tudom most megy-e.
Amúgy meg mindenki figyelmébe ajánlom a WUMT-ot.
Ez egy külső front-end a Windows Update-hez. XP alatt nem kell miatta az IE. W10 alatt meg az XP-s IE-nél is 20-szor rosszabb UWP-s nem kell.
Valamiért nekem nem volt angol, de felraktam egy teljes angol inis csomagot a wumtból ide: [link]
-
oilver1
tag
Sziasztok!
Csak én érzem úgy, vagy tényleg egy rakás f*s lett ez az új patch? Mióta feltelepült ez a Fall Creators Update (már a feltelepülés is egy kínszenvedés volt) azóta ezer év, míg feláll a rendszer, tök instabil, egy csomó program el sem indul vagy ha el is indul akkor kifagy használat közben, és mintha valami folyamatosan zabálná a rendszeridőt.
Más is tapasztalt ilyen huncutságokat? Mert ha ez nem egyedi hiba, akkor van rá esély, hogy a közeljövőben javítjákAz alkohol nem válasz, de legalább a kérdéseket elfelejted!
-
tlac
nagyúr
van egy tabletem, ami befrissült a fall creators-ra, viszont nem megy vele a érintőkijelző
ezért visszaállítottam az előző állapotra, viszont már megint töltené le a fall creators-tmit lehetne vele csinálni, hogy ne rakja fel?
win 10 home van rajta -
vlevi
nagyúr
válasz Pityu. #67464 üzenetére
A "rendes" gépemen Emclient-et használok, az nekem jobban bejött, mint a Thunderbird.
De most Insiderben vagyok, és oda nem raktam fel..Amúgy wicc, hogy, régebben a Microsoft saját alkalmazásai is használhatóak voltak. Outlook Express, Képnézegető, Movie maker, de még a paint is elment egynek.
Most viszont? Az említett alkalmazásoknak az UWP megfelelői hulladékok.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Hogyan tudom a monitorom icc profiljait felvenni, az .inf fájl telepítésekor
"nincs aláírva" hibát ír, és nem lép tovább.Más, az Edgeben hogyan lehet beállítani hogy egy pdf fájlt mentsen és ne ő nyissa meg?
1-2 megáig még megy is neki, de 20-30megásokba beletörik a bicskája. -
Pityu.
nagyúr
Nálam is át ált a téli időszámításra rendesen.
#vlevi
Rakjál fel egy Thunderbirdet a beépített levelezőt meg hagy a francba.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
vlevi
nagyúr
Nnna, megint elővettem az Edge-t, hogy ne érjen az a vád, hogy nem használom
Hát, kéremszépen, nemteccik. Ez van.
Mostani nemteccő része az, hogy, amikor bezárok egy lappot, akkor, mielőtt a következőre váltana, akkor bevillant egy teljes fehér üreset. Csak egy tizedmásodpercre, de akkor is zavaró.
Ja, a posta pedig nem tölti le a leveleket. -
Pityu.
nagyúr
-
F_Zolee
veterán
Mi történt a winnel? Már egy téli időszámítás átállás se megy automatikusan?
Nekem kellett mósodítani. -
movax
őstag
válasz Joker88 #67439 üzenetére
Szerintem ezen kár windows-zal vesződni, egy Xfce-s Linux Mint szépen elbattyogna rajta, a júzer észre se venné, hogy nem windows alatt van.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #61199872 #67447 üzenetére
Manapság az MCT-vel / egyéb forrásból letöltött W10 ISO-fájlok eleve több kiadást tartalmaznak. A korábbiakkal ellentétben a 1709-be már bekerültek az N és S verziók is. Legalábbis az MCT-vel leszedett ISO ilyen. Tehát eleve ki lehet választani a telepítésnél a megfelelő kiadást. Ha már telepítve volt azon a gépen a W10 Home, akkor pedig eltárolásra került a gép hardverazonosítója és az ahhoz társított Windows-kiadás.
-
törölt tag
Másnál is előfordult már, hogy a Mail app akkor is jelzi a beérkezett levelek számát, ha azokat már megnéztem és kitöröltem? Nemrég jött az ismerőseimtől három levél, amiket elolvastam, majd töröltem őket, természetesen a törölt levelek közül is. Mégis, még mindig mutatja a hármas számot a levelező ikonjánál. Hogy lehetne ezt eltűntetni? Vagy éljek együtt vele?
A Win10 a legújabb változat. -
quailstorm
nagyúr
válasz #86564352 #67449 üzenetére
Na ja, én is azt mondom, hogyha nem akar szívni, akkor Win7. Win8.1 még tuti megeszi az Intellimodder drivereket, de a W10 az állandóan változó driver modelljével... Lehet az 15xx build még ment, de a moddolt drivert senki nem fogja tákolni az új buildekhez. Még HD4000-nél is gond nemhogy régebbinél.
Hasonló korú gép, de mondjuk mobil 9600GT-vel lazábban mehetne W10-re.GMA X3100 már Win8 alatt is tákolós volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Joker88 #67439 üzenetére
Win7-tel több esélyed lenne szerintem. Egy külön partíción ki lehet próbálni, felmegy-e a Win10. Azért nem hiszem érdemes ilyen régi masinán, szenvedős lenne! És még rákölteni a licence árát? Egyszer kínlódtam hasonló régi Vista géppel szürkezónás apróhirdetéses kulccsal használták volna. Végül is települt a Win10, csak az istenért nem működött a VGA a gyakorlatilag 10 éves driverrel, nem lehetett a rendes felbontást beállítani, kékhalálba bootolt. A Win8.1 felment rá nagy nehezen, de nem hiszem nagy élmény használni. A "csak netezni kell" szemlélet csalóka, egy combosabb honlap, YT, Facebook ki tudja akasztani ezeket az elavult gépeket, processzort, tekeri a winchestert, visít a venti stb. 10 éves gép az informatikában kb. mint a 40 éves 3-as metró érzés. Szenvedés.
-
őstag
-
törölt tag
Üdv! hát jól megjártam ezzel az őszi update-tel úgyhogy inkább tiszta telepítést csinálok.kérdésem hogy ha nem a saját gépen tölöm le az iso-t amin w8.1 pro van akkor ugye nem a win 10 pro-t fogja letölteni? nekem egyébként w10 home kulcsom van.
-
vlevi
nagyúr
válasz #86564352 #67425 üzenetére
"UWP appokról"
Benne vagyok az Insider programban, és ott saját kínzásomra az Edge-t, és a Posta appot használom."Reméljük egyszer talán"
A Win8 2012-ben jelent meg, benne a Metro-val, a Win10 2015-ben, az UWP-vel. Azóta illett volna 1-2 normális alkalmazást írniuk. Nem sikerültMost egyébként azt csinálta az UWP, hogy nem csinál semmit. Ugyebár a startmenü, értesítő, ... is UWP alapú, és marhanagy élmény, ha megnyomod a startgombot, és nem jön be semmi.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy én nem utasítom el élből azonnal az UWP használatát, de a tapasztalatom az, hogy még (vagyis 5 éve) nem működik megfelelően.
-
mpo
veterán
válasz ZoltanRobi #67435 üzenetére
File másolásánál nem kérdezhet, kivéve ha nem a tiéd.
A telepítésnél azért kérdez, hogy a te engedélyed nélkül ne települjön, így magadat szidhatod csak.Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
válasz ph2012 #67419 üzenetére
Hosszú távon nem jó a megoldás (a szemlélet).
Aki rám hallgatott Windows 10-et használ, amióta kijött, aki nem, az maradt a Windows 7-nél. Én szenvedtem a régi laptopokkal (Sony, Asus, Samsung), eddig csak a webkamerát nem tudtam megoldani a Sony Vaio-n.
Sajnos meg kell keresni a hibákat és ha lehet megszüntetni.
Desktopnál egyszerűbb és olcsóbb hardware-t cserélni.
Ha a mostanit nem tudod működésbe hozni, akkor a következő verziókat sem.Ha érted, akkor már elavult.
-
King Unique
titán
válasz Must eat #67429 üzenetére
Maga a WTG megoldható többek között nyilván USB HDD-vel is. De mondjuk a gyors működéshez azért nem árt egy gyorsabb típus, vagy inkább egy gyorsabb pendrive / külső SSD. Ahogyan a gépben SATA-n, úgy USB-n is kissé lassú lesz Windows alá a HDD, pláne egy 2,5"-os típus. Ráadásul, ha combos CAD-CAM programokkal lesz megpakolva, azok alá megint nem árt az erős és gyors hardver, beleértve a háttértárat is. Aztán, hogy egy adott gépen elkészítve és azon használva utána mennyire fog működni más hardvereken, az megint más dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
Adva van egy eléggé régi, de megkímélt,működőképes használható notebook.
Lenovo 3000N200 0769-EPG. --> Termékadatlap a CNET-en
A gép paraméterei röviden : Intel GM965-ös chipset a hozzá tartozó Intel GMA X3100 videóvezérlővel, Intel Pentium T2390 CPU (kétmagos) ; 4Gb RAM, 120Gb HDD kapacitás.
A gépet eddig a hozzá kapott Windows Vista Home Premiummal használták.
Mivel a felhasználónak főleg netezésre, Youtube videók nézésére, meg némi bankolásra kell, ezért nem akar venni újabbat,mondván ez is szépen megy még.
Azonban tudja hogy a Vista ideje ár lejárt.
Szeretne rá tenni Windows10 rendszert, a kérdés az hogy megvannak e a W10-hez a szükséges illesztők a géphez ?
Ugye a chipset utolsó hivatalos illesztőprogramja Windows7-re tölthető le és 2008-as év körüli..a Google segítségével megtaláltam a chipset leírását... --> [link]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
mexel
veterán
Érdekes dolgot művel a 10-es. Ha használjuk a gépet vagy fut egy progi akkor semmi gond, de ha nem használom pár percet, hirtelen leáll. Nem kikapcsol, hanem mintha elvennék az áramot. Nem alszik, mert sima indulással indul, és semhibernálás sem semmi nincs engedélyezve. Mi állíthatja le?
-
november
tag
Sziasztok!
2 hete használok Windows 10 Professionalt. És lenne pár kérdésem.
1. Van egy Dell notebook-om és Hdmi-n keresztül rá szoktam kötni külső monitorra. Olyan kérdésem lenne hogy azt az opciót megtaláltam hogy lehajtáskor ne csináljon semmit. De azt hol lehet beállítani hogy amikor felnyitom a laptop kijelzőjét a külső monitorról ne menjen el a kép?
2. Hol lehet beállítani hogy amikor másolni vagy áthelyezni szeretnék például portable programot, filmet, zenét a Felhasználók mappába ne kelljen mindig rendszergazdai jogosultság?
3. Meg ha egy külső fájlkezelővel (Multicommander) próbálok például másolgatni, áthelyezni dolgokat ahhoz se kelljen rendszergazdai jogosultság. Mert egy csomó tevékenységet ez miatt nem enged.
4. Az NSIS Error hibaüzenetet hogy lehet kijavítani?"Installer integrity check has failed. Common causes include
incomplete download and damaged media. Contact the
installer's author to obtain a new copy."Van rá valamilyen hivatalos patch? 1-2 éves programokat nem enged telepíteni. Windows 7-nél nem volt ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
ZoltanRobi
tag
Sziasztok, google-ben keresgettem de nem találtam használható választ sajna.
Először használok Win10-et, és bármit csinálok, fájlt mozgatok, telepítek, letöltök stb. mindig feldobál 1 ablakot ahol rá kell kattintani, hogy rendszergazdga vagyok.
Win7-ben is volt ilyen de ott ha lehúztam a biztonsági beállításoknál a csúszkát akkor többet nem pampogottt, itt viszont ez nem ért semmit és folyton felugrál ami marha idegesítő.
Amúgy én vagyok az egyetlen felhasználó a gépen és a Win-ben is rendszergazda fiókkal lát.
Olyan megoldást találtam, hogy a programoknál egyesével be lehet állítani hogy alapból rendszergazdaként kezeljen és azoknál jó lesz, de nincs valami ultimate megoldás hogy egyszer és mindenkorra alapból így lehessen minden programnál? -
Bacusuz
addikt
Sziasztok
a Szolgáltatások menüben a "Human Interface Device Access"-t keresem.
Hogy hívják ezt magyarul?
köszi előre is.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Dexter-2000
őstag
win 10 pro kulcs működik a win 10 pro N -es szériával is?
Szép napot!
-
ntomtb
tag
Random fagyások az őszi frissítés óta valakinek? Nekem rendszeresen....akár csak sima böngészés közben. Váratlanul lefagy a gép, semmire nem reagál. Csak az újraindítás segít. Megbízhatósági előzményben semmi hiba, csak a nem szabályos leállítás.
Direkt tiszta telepítés, új driverek, nincs húzva a gép. Amúgy AMD-s ha ez segít -
rantotthusi
tag
Sziasztok nekem is frissült a rendszerem és azt szeretném megkérdezni hogy játék elött hogyan tudom az az opciot bekapcsolni ami arra van hogy több eröforrást használjon a gamek alatt a rendszer vagy hogy jobban kiaknázza a gép erejét!? Valaki segitsen már lészives!
-
törölt tag
válasz krealon #67275 üzenetére
Kingston SSDNow V300, 120GB.
Nem a 10GB a probléma, mert mielőtt bekapcsoltam a tömörítést, működött, igaz kevesebb szabad hellyel. Most is jó (lenne), ha frissítené normálisan, és nem csak újraindítás után mutatná jól a szabad területet. Nem értem, hogy ha rámásolok 200MB-ot, miért von le a szabad helyből 3-4GB-ot, és miért lesz újra jó restart után...
[ Szerkesztve ]
-
Must eat
újonc
Win 10 pro van a gépeinken, szeretnék egy külső vinyon telepített rendszert amire fel tudom pakolni a CAD és CAM programokat is. Ezek a softverek csak ezen a rendszeren lehetnek telepítve mivel csak egy licenszünk van.
Simán telepítek egy win to go-s megoldást és rátelepítem a meghajtóra ezeket a dolgokat akkor tudok telepítés nélkül mindent inditani a külömböző gépeken? -
svgyula
addikt
válasz Istyu74 #67424 üzenetére
Szia! Ebből csak akkor enged törölni ha átveszed a könyvtárban a jogosultságot. Ezt pedig jobb egér klikk tulajdonságok-biztonság-módosítás-itt beírod a névhez "mindenki"-név ellenőrzés-OK-alkalmaz-ok. Ezután már enged törölni belőle. De ha töröltél valamit akkor egy regisztrációs file ellenőrzést is csinálj, hogy a benne maradt bejegyzések ki legyenek törölve másképpen megint nem tudod újra telepíteni a kívánt alkalmazást.
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
törölt tag
Századszorra: Én nem mondom kötelező használni a beépített appokat. Viszont ha kérdeznek valamit a beépített UWP appokról, használnák a rendszert ahogy a Microsoft megálmodta, kipróbálják akkor ne az legyen az első reakció a szakik élből szinte lehülyézik miért nem mást használ. És szabadjon már nyomon követni a változásokat főleg build váltáskor, pl. az Edge most jóval stabilabb lett, a Defender is okosabb lett. Reméljük egyszer talán a Mail és Photos is normális lesz.
"feltalálom magam és nem félek egy kicsit buherálni"
Van a jó fajta buhera és a rossz. Ez utóbbit ismerem többnyire sajnos, amikor ismerősök hozzák a gépüket javításra. Hát ők csak letiltottak valami szolgáltatást mert ugye gonosz MS telemetria, hát csak belepiszkáltak a registry-be, hát ők nem kattintottak semmire csak valahogy feltelepült egy tucat besurranó toolbar és bővítmény, hát csak letiltották a pagefile-t mert optimalizálni akartak, hát csak futtattak valamilyen szaki scriptet, hát a ccleaner azt olvasták tuti, hát a 3rd party AV úgy beleette magát a rendszerbe összeakadt... aztán érdekes módon amikor tisztán újrahúzom nekik, a szükséges/megszokott programok telepítése után korlátozom csak áruházból telepíthet, ne lehessen buherálni, hirtelen jelentősen csökkennek a "baj van a géppel" telefonhívások.
-
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Valahogy megoldható hogy a c:\Program Files\WindowsApps mapából törölni tudjak egy könyvtárat ?Történt ugyanis hogy a Forza 7 nem akart elindulni ezért gondoltam ujra telepítem,alkalmazásokból szépen el is távolította,viszont a teljes könyvtár meg maradt,így viszont nem tudom ujra tenni mert kellene az a plusz 100 giga hely az SSD-n Törölni meg nem bírom.
Üdv, István.
-
nagyúr
Pontosan.
Nekem csak azért nincs bajom a W10-el, mert semmiféle vacakját nem használom, UWP-s kacatot eszembe se jutna az életbe se.
Az intézőt a W98 óta nem igazán használom (nagyon minimálisan néha), commander százszor átláthatóbb és kezelhetőbb.
Driver szinten nekem minden jól műkődik, böngészni, zenélt hallgatni, filmet nézni tudok.
Amivel játszom, az megy rendesen.
Tehát akár mondhatnám, hogy a W10 überfasza OS, de csak azért nem mondom, mert nálam nem nyavalyáskodik a fentebb leírtak miatt.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
movax
őstag
válasz #86564352 #67405 üzenetére
"kutya se kíváncsi mások milyen jól megvannak az ezeréve bevált irfanview és total commander párossal, mert az más téma"
Dehogy más téma! Az emberek nem operációsrendszer-elméleti vagy windows-filozófiai eszmefuttatásokra kíváncsiak, hanem arra, hogy hogyan működjön rendben a gépük a win10-zel. N+1-edszer bebizonyosodik, hogy azok a bizonyos részei a win10-nek szarok, lefagyasztják a gépet, dobják a BSOD-okat stb, erre te komolyan azzal jössz, hogy miért segítenek egyesek megkerülni és egyben megszüntetni ezeket a problémákat?
Hányan vagyunk itt, akik NEM használjuk ezeket a szarokat és vígan megvagyunk, stabilan, nem fagyva, nem mérgelődve naponta és az összes eddigi nagyobb frissítéssel sem volt bajunk? Erre te azt mondod, hogy ez a téves út, bizony szívni kell naponta, mert ez a rendje? Hát ha valami szar, akkor vagy nem használjuk, vagy megpróbáljuk megváltoztatni, vagy találunk alternatív, járható utat – mindig is ez volt a termékeny és eredményes hozzállás a komputerszférában, soha nem a fatalista, passzív, belenyugvó nyájszellem (bár pl. az Apple éppenséggel ezt erőlteti, meg is látszik).
Nem elég, hogy a legújabb generációban szinte csak nyomokban található meg az a fajta "feltalálom magam és nem félek egy kicsit buherálni" magatartás, ami gyakorlatilag működteti és előreviszi az egész ágazatot (igen, a felhasználóit is, nem csak a gyártói oldalt), nem elég, hogy az emberek szinte már egy egyszerű Google-keresést sem tudnak elvégezni vagy a keresés eredményeit értelmezni, jössz te és lebeszéled az embereket gyakorlatilag a gondolkodásról. Ez az igazán káros hozáállás, elhiheted.
-
eprom2
csendes tag
Sziasztok,
Frissen teleptett twindows 10 Pro pár napos használata után (a microsoft honlapjáról leszedett verzióról van szó) az egyik bekapcsolás után az "NTFS file system error" hibaüzenettel fogadott.
Nem tudta javítani,újra kellett tennem a windowst.
Tudja valaki,hogy ez a hiba mitől lehet? -
ph2012
senior tag
Nekem nem működött jól az őszi alkotói frissítés ezért töröltem. Most ez a build van telepítve:
Ha nem használom az őszi alkotói frissítést az nem jelent biztonsági kockázatot? A biztonság miatt a Kaspersky Internet Securityt használom.
Köszönöm a választ.
-
mpo
veterán
A WIN10 Home 1709-ben a Defender megvédené a mappákat.
Akkor lehetne bekapcsolni, ha más vírusirtó nem működik és rábízod magad a Windows Defenderre.
Marad az AVG!Ha érted, akkor már elavult.
-
tibike8
őstag
válasz Tomcsika1987 #67409 üzenetére
Estére én is megoldottam ez alapján. Az szívatott csak meg, hogy nem vettem észre, hogy két sor is Packagefullname és a sor tartalma nem egyezik. Az egyikkel jó lett majd wsreset.
-
-
törölt tag
válasz CirrMee #67313 üzenetére
Túrót. Az Itaniumok messze nem az első 64 bites processzorok voltak Az Alpha-k bőséggel megelőzték őket ebben, nem kevesebb, mint kilenc évvel. (Alpha 21064 1992-ben vált elérhetővé, az első Itanium 2001-ben.) És nem is az Alpha volt az első, hanem 1991-ben a MIPS R4000. Ráadásul utóbbi WinNT-s PC-kben és WS-ekben is használatba került, szóval még csak ezeken a piacokon sem volt az első hely közelében sem az intel.
[ Szerkesztve ]
-
Tomcsika1987
csendes tag
válasz tibike8 #67391 üzenetére
Üdv
Nálam sem ment az áruház a 1709 el.
Én frissítettem, és eltűnt de sikerült megoldani...Powershellbe akinek ilyen van:
Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}Aztán ha ez lefut restart
és edgébe:
ms-windows-store:És bejön a Windows Store ami = az Áruházzal csak valamiért windows store lett..
https://kephost.com/images/2017/10/28/microsoft-store.jpg
-
mpo
veterán
válasz Ice_Man22 #67384 üzenetére
Ha csak netezéskor fagy, akkor a hálókártya gyártói oldalán keress újabb drivert.
A többi eszközhöz is ajánlott elvégezni.
A böngészők legyenek frissek, a System Explorer [link]
megmutatja, mik a fölöslegesen futó programok.
--------------
Nem ide tartozik, de az Adobe Flash Player uninstall, a Firefoxban nem, de a Chrome-ban, Edge-ben működni fog a flashes oldal. Legfeljebb engedélyezni kell.
Rögtön gyanús lesz a fake flash player update (ransomware), ha nincs is ilyen a gépen.
Ezt az első Win10-nél megtettem minden gépen, amire én raktam föl.Ha érted, akkor már elavult.
-
-
törölt tag
Én nem próbáltam, de az a Story Remix csak annyit csinál szerintem, hogy bedobsz pár fényképet alátesz valami zenét aztán jónapot. Ilyen kis klippet csinálni vele. Lumia időkből származó dolog. Nem rendes videószerkesztő. Én eddig videónál trim-re használtam csak. Egyébként a create video project résznél megpróbálhatod betallózni.
Lényeg ez Windows 10, még mindig nem Mac, hogy alapból normális gyári programokkal tudsz alkotni mindenfélét. Kezdjük ott a képnéző a képnézési feladatán is kapásból megbukik. Össze se lehet hasonlítani a gyári Mac és Win különbségét, és ugye van arcuk Creators Update-nek nevezni.(#67397) CirrMee Személyeskedést mellőzhetnéd. És jó lenne végre felfogni én soha nem azt mondom kötelező a beépített UWP szarokat használni, hanem azt mondom ezek a Win10 része, így lehet és kell ezekről beszélni milyen állapotban vannak és kutya se kíváncsi mások milyen jól megvannak az ezeréve bevált irfanview és total commander párossal, mert az más téma. Baromi unalmas amikor pl. Edge, Mail, Defender stb. dolgokat tárgyalnak ki, mindig jön egy okoskodó miért használják azt. Azok a rendszer része Microsoft termékek, a Firefox és a Kaspersky meg nem, hát azért téma.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Ez mennyire tűnik, legális, megbízható forrásnak, Windows 10 beszerzése terén?
Köszönöm,
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PlayStation 5
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- TCL LCD és LED TV-k
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest