Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
veterán
Az NLite nagyon jo volt a 'hoskorba' amikor MÁR letezett 278 fele sata vezerlo, de MÉGnem volt benne az SP3-ba egyik se, es a floppy is eppen kihalt allatfajnak szamitott.
Driverek begyurasara jo volt es igazat adokneked, a szo szerinti testreszabas, az osszetevok igazi kivetele-hozzaadasa bizony sokszor nyogvenyelve ment. Vagy nem ment.
Es ez altalaba a kesz, hekkelt rendszer hasznalatat soran derult ki.
De mint lehetoseg, es jopar delutan kockulassal valo eltoltese, tapasztalatszerzesre nagyon is jo volt. -
kontaku
tag
Nálam rendben lezajlott a frissítés. Viszont valamivel lassabban kapcsol ki a rendszer. (Gyorsindítás kilőve.) Legalább 3x hosszabb ideig csak pörög a Leállítás felirattal. Indulás viszont ugyanolyan gyors maradt, és én is észrevettem, hogy már a bejelentkező kép alatt is tölti be a programokat, amelyeket előtte csak bejelentkezés után kezdett el.
-
Ueda
senior tag
Csaxolok, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a befektetett idő/energia megtérül. Ha lenne a Microsoftban egy szemernyi tisztesség (nincs), már elve választhatóak lennének a komponensek, mint ahogy egy tisztességes telepítőnél szokás. Az ntlite akár működhet jól is, mégsem tudok szabadulni a gondolattól, hogy erősen izzadtságszagú és reménytelen megoldás a Windows testreszabására.
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
ivana
Ármester
válasz GEPESZ66 #67095 üzenetére
A teljesítmény centrikus kikapcsolja a frekvencia skálázást lefelé (turbo attól még van), semmi értelme arra kapcsolni ha jól működik a skálázás mert jobban melegszik és többet eszik, a teljesítmény előny minimális, feltéve, hogy minden ok a rendszerrel.
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Asztali gépnél, ill. állandóan hálózatról használt laptopnál az energiagazdálkodási sémát érdemes kiegyensúlyozottról teljesítménycentrikusra átállítani?
-
duo
addikt
válasz tordaitibi #67092 üzenetére
wow. köszönöm ilyesmi érdekel.
(igen kb hasonló mint a linux világában a netinstall. minden ami kell és semmi ami nem. értékes erőforrások maradnak konkrétan a programoknak.)
beleásom magam kicsit de még jövök kérdezni.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
andrasferenc
tag
válasz Angel2014 #67089 üzenetére
Gépház/Bejelentkezési lehetőségek/Adatvédelem - Az alsó gom "Be" állásban volt. "Ki" állásba tettem. (Mindkettő gomb így "Ki" állásban van.) Többször ki-bekapcsoltam (nem újra indítottam) a gépet és megjelenik az Internet Explorer11 akkor, ha az előző bekapcsolásnál Meg volt nyitva. Utána bezártam a böngészőt. Ki- majd bekapcsoltam és automatikusan megnyílik.
Úgyan úgy, ahogy netpeti 67031-es hozzászólásában.
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudna e linkelni valaki egy jó leírást leírást nlite-hoz. (vagy van e olyan közösség ahol ezzel foglalkoznak.) az a menyország lenne ha lennének valahol letölthető minimál iso-k amiket csak aktiválni kell teljesen szabályosan.
munkám miatt most 14 év után vissza kell térnem a windowshoz. géphez kaptam termékkulcsot, most jött el az ideje. Próbálok nyitottan állni a dologhoz. de a lehetőségek szerinti szóval sejtem hogy ez azért korlátok közés van szorítva, de a mosgástéren belül azért élnék a lehetőséggel. legminimalistább és legnagyobb kontrollt adó megoldás érdekel, a lehető legkisebb erőforrás lábnyommal.
továbbá milyen emberi áron kapható fizetős víroskergető illetve tűzfal megoldást javasoltok? mert olyat vásárolnék.köszönöm a segítséget!
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Angel2014
addikt
válasz andrasferenc #67088 üzenetére
67019 hsz ben ìrtuk le..
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
andrasferenc
tag
A Windows 10 (64 bites) legutóbbi októberi nagy frissítése után, a Dell notebook bekapcsolásakor újabban az Internet Explorer 11 böngésző jelenik meg. Korábban a bekapcsolás után az asztal jelent meg az ikonjaival.
Hogy lehetne kiiktatni, hogy nem jöjjön fel automatikusan a böngésző? (Én az Internet Explorert használom, Csak ritkán a Google Chorme böngészőt. -
pzstm
titán
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok!
A laptopomon Windows 10 Pro valamiért hetek óta próbál 1703-ra frissíteni, sikertelenül. Szerintetek hogyan tudnám feltenni úgy, hogy ne rakjam komplett újra az egész Windows-ot?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Prober
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám merült fel, hogy w10 telepítés után nem férek hozzá a régi filejaim egy részéhez. Kisebb kutatás után arra jutottam hogy a registrybe helyezhető "take ownership" opcióval és a biztonság fülön belül örökölhetővé tevéssel meg tudom nyitni az adott pdf, jpeg, mp3,dok...stb-t, de ez csak egyesével működik, nekem meg több ezer file járt így.
Az előzményhez hozzátartozik hogy már nem az első újratelepítés volt. Általában a (C: )-n van az op rendszer, a (D: ),(F: ) pedig marad és csak a (C: )-t formázom és arra telepítem az új op rendszert.[ Szerkesztve ]
Üdv, Prober
-
lovi27
addikt
válasz Pityu. #67069 üzenetére
Pontosan nem írta ki közben mit telepít. Nem is lényeges. Letöltött 1-2-3 GB fájlt és telepítette. Valószínűleg a 1709-esnek egy olyan változata, ami tartalmazza az addigi változtatásokat. Telepítés közben nézi mindet fel kell-e rakni vagy esetleg kell még letölteni hozzá hiányzókat. A végeredmény pedig a jelenlegi legfrissebb verzió lesz.
Teljesen nem lehet függetleníteni a Windowst az egyik nagy változtatástól (service pack-tól) sem.
[ Szerkesztve ]
-
this is life
Ármester
válasz #86564352 #67075 üzenetére
Sajna nem lehet altalanositani , mert nalam a win7->th2->au->cu frissites gond nelkul ment , de az fcu mar igen csak docogosre sikeredett kb 2 napig szenvedtem vele mire felment . De van gepem amin 8.1 to th2 siman ment , az au pedig csak tiszta telepitessel,a cu es a fcu megint gond nelkul.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
Ga3rieL
senior tag
Nekem 387.92 az illesztőprogramom. Az lehet jó? Próbáld te is feltenni azt Angel2014 . És tiszta telepítésnél nemvolt neked jó?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mackosajt #67073 üzenetére
Esetleg új fiókot létrehozni, átköltözni bele és onnan megpróbálni a frissítést? Win10-nél hajlamos a profilmappa elszaródni rejtélyes hibákat okozva. Persze a tiszta telepítés a legtisztább. Csak aggasztó, ha évente el kell játszani. Én akartam esélyt adni kezdeti verzióról csak frissítgetni újakra, de már AU-CU váltáskor is annyi gubanc volt, egyszerűbb újrahúzni. (CU->FCU egy fokkal jobb frissítési élmény volt)
-
mackosajt
addikt
A 1607-ről való előrelépésem továbbra sem megy.
Már próbáltam sfc /scannow -t, DISM-et is.
Mindegyik hibát talál, van amit javít, de nem teljesen.
Próbáltam az update repair toolt, vagy minek hívják. Az sem megy át mindenen.
Úgyhogy asszem sok év után, ideje egy friss rendszert csinálnom.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
lovi27
addikt
válasz Pityu. #67057 üzenetére
Ma csináltam egy januárban elmentett állapotra frissítést. Tehát a tavaszi se volt rajta. A normál frissítés valami aprókat frissített, de utána közölte, hogy naprakész a rendszer. Viszont ha továbbiakat akarok töltsem le a Microsoft oldaláról. Gondoltam, na most szarakodhatok az ISO-kkal, de volt ott frissítési lehetőség is (Windows10Upgrade9252.exe) ami a frissítéseket összevontan, fele annyi idő alatt gyönyörűen felrakta. A vége verzió 1709, buildszám 16299.19 lett.
Tehát a sok szó lényege nem kell külön-külön!
-
King Unique
titán
válasz Ezustroka #67060 üzenetére
Ilyenkor nem az alapértelmezett helyen célszerű beállítani a 125%-ot, hanem alatta az egyéni méretezésnél. Előbbinél valóban előfordulhat elmosódás, de ha csak az utóbbinál van beállítva, akkor rendszerint OK szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt112
tag
Üdv!
Most álltam át win10-re, még küzdünk egymással...
Egy olyan problémám akadt hogy nem tudom szerkeszteni a jobb gombos helyi menüket.
Eddig a contextedit progit használtam erre de most nem működik a dolog.
Példa:
Mkv fájloknál megadok egy bejegyzést hogy lejátszás mpchc-vel. De nem jelenik meg a bejegyzés a jobb gombos menüben
Felraktam vlc-t is ez alapból beírja magát ide, de még ő sem járt sikerrel. Viszont a mappák helyi menüjénél megjelenik a vlc bejegyzése.
Van valakinek ötlete hogy tudnám ezt megoldani? Akinek van fennt vlc-je ha nyom egy jobb gombot avi-n mkv-n nála van vlc-s bejegyzés?
remélem sikerült érthetően fogalmaznom -
Ezustroka
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez a téma már hányszor került elő, próbáltam keresgélni, de nem jártam sikerrel.
Szóval a probléma az, hogy adott egy laptop monitor, ami 1920x1080-ra van állítva, azonban mivel így nagyon apró minden, a betűk mérete fel van véve 125%-ra. Így a windows betűi teljesen jók, viszont jópár programban totál homályosak, elmosódottak a betűk. Ja és ez így volt a mostani nagy frissítés előtt és után is. Van erre valami jó megoldás esetleg? -
csixy
addikt
válasz King Unique #67054 üzenetére
Köszi! Ez must új infó volt nekem.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
törölt tag
válasz Szinyák #67050 üzenetére
FCU félresikerült feature vagy bug miatt lehet ez, redditen is írták a Chrome ugyanúgy folytatja előző lapokkal. Nálam Chrome nincs, de a Spotify-t is feldobta pedig nincs automatikus indításban, furcsálltam is.
-
Pityu.
nagyúr
Az áprilisban megjelent alkotói frissítést is meg a most megjelent Fall Creators Updatet is fel kell rakni a gépre vagy lehet olyat,hogy csak az egyiket pl?Úgy értem ezek kapcsolódnak e egymáshoz,hogy folytatása e az előző javításnak?
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Ga3rieL
senior tag
-
King Unique
titán
• Windows 10 Version 1703: USB Stick multi partition support
• Creating Multiple Partitions on a USB Drive in Windows 10Nem tudom feltűnt-e valakinek, de a Windows 1703-as verziója óta már támogatott a cserélhető lemezeken (pl. memóriakártya, pendrive) is a több partíció kezelése. Eddig ez a korábbi verziókban, illetve a régebbi Windows rendszereknél csak USB HDD és USB SSD meghajtóknál működött, ellenben pl. pendrive-oknál nem. Max. esetleg ilyen-olyan trükközéssel lehetett megoldani. Tehát akik eddig a Windows telepítéséhez használt pendrive gyökerébe egy külön mappába egyéb fájlokat is odagányoltak, azok W10 1703+ esetében már külön partícióra is tudják pakolni azokat, illetve az adatokat.
Már csak a 32 GB-os formázási korlátot kellene eltörölni FAT32-nél...
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Mondjuk, ha két gép van beállítva hálózatban és két nyomtató,akkor nem kell ahhoz semmi elavult progi , hogy ez a merénylet, hogy folyton folyvást elb@xxák a frissítéssel a bevált beállításokat, visszateszik a windows kezelje az alapnyomtatót opciót és elb@xxák a hálózati beállításokat, nembeszélve a gyorsindításról, meg az altatásról már megöli 1-2 órára a munkát! Egy szoftveres meg nem tud szaladni egyszerre 30 , vagy 50 helyre még hátsóablakos távgyógyítással sem. Úgyhogy holnap elhalasztom a fissítést 365 nappal az biztos! Pedig szeretem a dobozokat .
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
hülyegyerek
addikt
Ha rányomok a telepítésre, akkor automatikusan az előző uninstallját kezdi el, ami már nincs fent, mivel a vez.pultpól történő uninstallnál kékhalállal elszállt, és kézzel szedtem le mindent. Az viszont nem tud lefutni, mivel hiányol egy dll fájlt az uninstallhoz.
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
TRob1
veterán
Ahol "elavult", az új OS-ekre nem aktualizált programokkal dolgoznak, ott az OS-t sem kellene frissíteni. Kb. ennyi. Ha folyamatos egy app aktualizálása, akkor meg azért ritkán vannak ilyen jellegű gondok. Ha driverek sincsenek egy új OS-re, akkor meg főleg nem érdemes kockáztatni, meg kell maradni a beváltnál. Szerintem.
Azért azt szerintem minden gondolkodó embernek illik legalább sejteni ha egy teljesen új OS-t használ, de régi drivereket és/vagy appokat, akkor bármilyen anomália előfordulhat.
Win10-nél meg ugye még úgy is, ha minden új.Tehát nem, nem képzelem el, mert ha egy munkahelyen nem adott minden feltétel (folyamatos driver és app frissítések/aktualizálások), akkor vétek új OS-t használni. Szintén szerintem. (Még közvetlen környezetemben is ismerek olyat aki friss win10-et használ, de állandóan előkerül ilyen-olyan kb. évezred körüli progi, és meglepődik hogy nem megy egyáltalán, vagy csak nagy nehezen lehet működésre bírni, pedig hű de jó volt annó - ekkor elkezdődnek a netről szedett okosságok próbálgatásai, aztán többször az lett a vége hogy win reinstall...)
ui: Amúgy meg pont jó hogy mondod a körzeti orvost. szerdán lesz 2 hete hogy voltam körzeti dokimnál egy papírért, és olyan szitu volt hogy a rendszerben 2013-ig voltak dolgaim, holott pl. tavaly "sokszor" voltam nála, amit tudnak is. Telefonáltak is vkinek, aki hirtelen semmit nem tudott ezzel kezdeni. És nem win10 volt náluk... (Nekik nem volt meglepetés mert előttem is voltak, meg előző nap is így, de nekem eléggé)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
veterán
Üdv!
Azt be lehet valahogy állítani, hogy a 2017-es OneDrive a Camera Roll mappa tartalmát automatikusan töltse le mindig? Amikor eszembe jut megnézni a fotóimat olyankor nem jó még arra is várni, hogy letöltse őket...
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
csixy
addikt
Na most képzeld el, hogy mindez nem az otthon passzióbból tartott gépen következik be, hanem mondjuk a munkahelyeden a munkahelyi gépen következik be, például egy körzeti orvosi rendelőben ahol lassan már gép nélkül hümmögni sem lehet nemhogy dolgozni. Már előre félek, hogy mi lesz holnap délelőtt. A frász kitör.
-
csixy
addikt
válasz hülyegyerek #67041 üzenetére
Úgy sem működik, hogy előbb újratelepíted, aztán jöjjön az uninstall úgy, hogy legyen kipipálva az is , hogy távolítsa el a drivereket is?
-
TRob1
veterán
válasz hülyegyerek #67041 üzenetére
Pl. GeekUninstaller mit mond rá?
Esetleg DriverStoreExplorer magára a driverre?
ui: Futtatás Adminként!
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
hülyegyerek
addikt
Üdv. Újra akartam telepíteni a bill.-em driverét (Zboard Merc), de sehogy nem ment az uninstall. Letakarítottam minden fájlt és registry-bejegyzést, ami a driverrel kapcsolatos, de most is csak annyit ír a telepítő, hogy az előző verzió még rajta van a gépemen. Ha rányomok a saját uninstall.exe-jére, akkor meg hiányzik neki egy .dll. Ilyenkor mit lehet tenni ?
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
kezo0
addikt
válasz FollowTheORI #66993 üzenetére
Nincs mellette másik rendszer.
Norton Security van fent évek óta, ami a Defendert automatikusan kikapcsolja. A biztonsági központ látja is, hogy minden rendben, mert külső biztonsági szoftver intézi a vírusvédelmet, tűzfalat stb.
Írtam már korábban másik hsz-ban, hogy ez egy 5+ éves gép, semmilyen extra alkatrész nincs benne, minden a Windows által telepített driverekkel megy.
Most épp nem vagyok a gép közelében (elég volt megint ott tölteni a fél éjszakát, ráadásul eredménytelenül), de egy Marvell-Yukon gigabites hálókártya van benne, aminek még 2013-as a drivere, és szerintem nincs is frissebb. Mondom, kb. az összes driver ilyen alap Windowsos driver, és soha, egyik frissítésnél sem kellett még a driverekkel külön bindzsiznem...Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
Ga3rieL
senior tag
-
movax
őstag
válasz tbalint3 #67035 üzenetére
Most, hogy említed ez a képnézős dolgot, megnéztem és rájöttem, hogy a Windows Photo Viewer mennyire szánalmasan szar minőségben jeleníti meg a fotókat, ráadásul lassan "pörgeti" a képeket. Egyáltalán nem bánom, hogy soha nem használtam ezt az okádék szemetet, hozzá képest az egyébként faék egyszerűségű IrfanView egy jövő évezredbeli űrrakéta. Ki lehet próbálni, megnyitni egy jpg-t egyikben és másikban is, a különbségek magukért beszélnek.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz tbalint3 #67035 üzenetére
Nekem meg pl.az a hihetetlen ha valakinek hihetetlen hogy ha egy rendszert majdhogynem újrarak, akkor esetleg a benne lévő alapértelmezett app lesz újra és nem egy olyan amit lassan be sem fog tudni állítani.
Vagy ha sok-sok éves appok alól úgymond kihúzzák a rendszert és egy újat raknak alá, akkor az okozhat galibákat.(#67036) Szinyák :
A Chrome Beállításokban véletlen nem az van beállítva hogy Induláskor folytassa onnan ahol abbahagyta?[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
tbalint3
tag
Hát hihetetlen ez a Win10, megint előjött közben még két hiba:
Egyik: az XML fájlokat egyáltalán nem lehetett megnyitni (még notepad-ban sem), az ikonjuk is egy fehér téglalap lett és megnyitáskor hibaüzenetet adott. A megoldás itt az volt, hogy az Office 2010 telepítőjét javító módban kellett futtatni, utána jó lett.
Másik: Én még közvetlen telepítés után visszaállítottam az alapértelmezett képnézőt a régi Windows Fényképnézőre, mert az új modern/metro UI/ UWP-s (vagy most éppen milyen néven futó) fényképek alkalmazást nem szeretem. A 1709-es frissítés telepítése után viszont visszaált megint a fényképekre. Megint le kellett futtatni ezt a reg fájlt: https://www.tenforums.com/tutorials/14312-restore-windows-photo-viewer-windows-10-a.html
De azért hihetetlen, hogy most akkor félévente elő fognak jönni ezek a hibák egy verziófrissítés után.
-
this is life
Ármester
válasz warchef #67023 üzenetére
Probald meg az upgrade alkalmazassal inditani a frissitest , mct-vel nekem se ment , a beepitett updater alklmazassas is hibat dobott, [klikk ide es tolti is az ms-tol]
Elotte egy sfc /scannow futtatasse arthat ...[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
rioter
csendes tag
válasz SonyBlack76 #67001 üzenetére
Tapasztaltam én is egy gépnél qqcqqc felvetését, 8.1-ről 10-re lefrissült gond nélkül, de nem méretezte át a rejtett partíciót 100-ról 300MB-ra, és onnantól a következő nagy javítócsomagokat nem bírta telepíteni, mindig hiba miatt visszaállt, amíg át nem méreteztem manuálisan.
Sony: van egy olyan érzésem, hogy Bitdefender még kikapcsolt állapotban is ludas lehet. Nálam 1703-on a rendszervisszaállítást nem lehet semelyik pontra visszaállítani, függetlenül, hogy ki van-e kapcsolva a BD, vagy sem.
-
Predator2
addikt
Helló
Több gondom is van a rendszerrel.
Nem enged frissítéseket telepíteni akármit is csinálok vele. 0x800705b4
Az itt leírtak nálam nem működnek.Egy HP Probook 440-et használnék Win10-el amin gyárilag van új lenyomat-olvasó, de a rendszer azt írja, hogy nem támogatott! Mindezt egy nagyobb frissítési csomag óta csinálja. (Augusztus óta) Előtte tökéletesen működött.
Két folyamat folyamatosan ~100%-on hajtja a procit:Az egyik ha jól látom, pont a frissítés, a másik az ujjlenyomat olvasó?
Nah de akkor mégis hogy? A segítségeteket köszönöm előre is.Gondolom csak win telepítés segít majd.
Üdv
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
netpeti98
addikt
válasz Szinyák #67025 üzenetére
Érdekes, az előbb nekem is csinálta. Újraindítás előtt megnyitva hagytam a feladatkezelőt, miután betöltött a rendszer újra megnyílt.
Lehet én értelemezem rosszul ezt a cikket (How to automatically sign-in after restarting Windows 10), de csak akkor kellene visszatöltenie az alkalmazásokat, ha be van kapcsolva az opció.
"Enabling this feature will preserve all your opened applications and their corresponding resources during a Windows restart. Depending upon the performance of your computer, it might take a little while to re-open the applications after a restart. I noticed a little lag after I restarted my computer, but it didn’t take much longer, and all the applications were right there as it is."
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok, tudnátok ebben segíteni? inkább windows probéma lesz, mint dell noti
[link]lényeg, hogy nem éled fel a gép kb 10 perc alvás után, hanem kikapcsolt állapotból éled...
Windows 10 és dell e7270 notielőre is köszi.
illetve arra tudtok megoldást, hogy miért funkcionál néha a start gomb? (nem csak hardveresen, hanem kattintásra sem :/
-
-
warchef
tag
Üdvözletem!
Visszaolvasva látom, hogy valakinek 33%-nál állt meg a frissítése a 1709-es verziónak. Nos nálam mindig 94%-nál áll meg (amikor az a felirat van kék háttérrel, hogy a Windows frissítése folyamatban, ne kapcsolja ki a gépet), nem megy tovább. Ezt három (hardveresen) különböző gépen is csinálja, amik azonos domainben vannak. Próbáltam Media Creation Tool-al, Frissítési segéddel, egyikre a Windows Update-re is kiadta, hogy van frissítés, úgy sem megy végig a telepítő. Ráadásul 2 másik gépre csont nélkül felment. Mit lehet ilyenkor tenni? Halasszam el a frissítést?
[ Szerkesztve ]
"Maga olyan nagy állat, hogy vadászni kellene" by Rejtő
-
Ga3rieL
senior tag
Erre valaki???
-
pusihusi
addikt
Sziasztok a A Defendert hogyan lehet teljesen kikapcsolni?
Üdv. Feri!!
-
-
félisten
válasz szabonagyur #66983 üzenetére
8.1 alatt siman feltelepul, megy 10 alatt meg befagy a profil betoltesenel. Se regebbi se ujabb verzio nem megy
-
King Unique
titán
Lehet ilyenből akár több is 1 lemezen. Volt, amikor multiboot megoldásnál több pingvines rendszer telepítése után több helyen is ott virított az X MB-os unallocated terület. Vagy, amikor az automatikus telepítésnél elcseszte az egyik az eltolást és utána már nem volt hajlandó a másik partícióra települni a következő... Na akkor...?
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
válasz FollowTheORI #67010 üzenetére
Nekem 449MB -s partíciót csinált az SSD elejére és 1 MB-ot szabadon hagyott. A marhája nem vette észre, hogy már hátul is szabadon hagyott 1MB-ot a linux.
-
King Unique
titán
válasz FollowTheORI #67010 üzenetére
Aki saját kézzel particionál, az rendszerint csak a rendszerpartíció méretét szabja át, illetve külön adatpartíciót hoz létre egy tiszta telepítésnél. A többihez nem nyúl, illetve felesleges is, mert az "Új" opcióra kattintva létrehozza a Windows telepítője. Egyébként Legacy boot módban 1 db, míg UEFI-ben 3 db kisebb partíció lesz létrehozva a rendszer számára. A lemezkezelőben az MSR partíció nem jelenik meg, de pl. a diskpart, illetve külső particionáló programok már kilistázzák.
Egyébként, ha már multiboot és Linux, akkor a fentebb említett problémát én speciel Ubuntu, Mint és társai esetében nem tapasztaltam. Igaz, manapság főleg inkább UEFI-s telepítéseket használok, ahol csak az EFI-rendszerpartíció lesz aktív (boot flag). Illetve, ha már van egy ilyen a lemezen, akkor a Linux is azt használja, abba pakolja a dolgait és nem hoz létre másikat.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Stirbi #67009 üzenetére
kettővel feljebb, kapcsold ki a fast bootot. nem tudom minek kapcsolták vissza, tökre értelmetlen.
-
nagyúr
válasz qqcqqc #67006 üzenetére
Igen volt ilyen, én nálam az Anniversary rakoncátlankodott emiatt, akkor csináltam tiszta telepítést egyszer.
Az létrehozta magának a megfelelő particiókat... azóta egyik update-el sem volt gond szerencsére.Szerintem az is baj, ha valaki saját maga kézzel particionál, pl nem csinál külön recovery meg EFI particiót, hanem egyben tartja és arra telepít, stb.
Meg az is, ha valaki az első régi windowsról update-elt kiosztásban van még... ezeknél jobb lehet egy újratelepítés partició törlés után, úgy hogy engedni a windowsnak, hogy maga hozza létre UEFI boot-al.Ez a legtisztább amit egyszer valamikor úgy néz ki célszerű meglépni.
Másik ami bekavar ezek miatt ugye a multiboot több rendszerrel, linuxxal stb.
Nálam így néz ki amit magától csinált.
450MB + 100MB + a maradék használható.
Akinél nem ilyen, gondolom emiatt is szívathatja/elhasalhat az update.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Stirbi
addikt
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy az adatlapomon szereplő konfigra amióta felkerült a windows 10, azóta lekapcsolás után is feszültség alatt maradnak az usb kimenetek, ez azért probléma mert 2,5-ös külső merevlemezeket használok és igy nem állnak le hanem pörögnek tovább feleslegesen.
Köszönöm!
-
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Egy nagy segítségre lenne szükségem napokban leszedtem a win frissítést a legfrissebb built (1709) óta olyan hibába ütköztem, hogy ha a chrome nyitva van és úgy indítom újra gépet , restart után elindítom és kétszer jön be ! . és megjegyzi az oldalakat amik meg voltak nyitva ,illetve a utorrent is ha nyitva volt akkor azt is behozza magától pedig nincs a win.-el való indulás bekapcsolva . Az automatikus indulásnál sincs ott a program ..
Ha újra indítás előtt bezárom akkor indulás után rá kattintok akkor nem duplikálja.
Próbáltam több helyen keresni a megoldást ,de nem sikerült Ezért nem szeretnék új rendszert húzni . Hátha itt tudja v.ki a megoldást. Régi win 1706.-al nem csinált ilyeneket.Válaszokat előre is köszi
Szinyák
-
őstag
Nem olvastam az előzményeket, de én akkor futottam bele ilyenbe, ha 8.1-esről frissített rendszer volt. Az régi egy 100 MB rejtett partíciót csinált és azt kellett 300 Mb-ra felhizlalni, utána egy frissítés javítási eszközt futtatni, minden frissítéshez tartozó mappát törölni és a frissítési segéddel telepíteni.
-
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
Ha a gépemet ki akarom kapcsolni és ezt a a leállítás gombbal akarom megoldani,ugyan lekapcsol,de minden alaplapi led és usb-s periféria ég mint a karácsonyfa.Ilyenkor felülbírálja a bios beállításaimat is,mert elméletileg ott le is van tiltva minden usb-s delej (Deep Sleep S5 Asrocknál).
Ha viszont parancssorból shutdown /p /f-el lépek ki,minden szépen elsötétül és lekapcsol.
Ezzel lehet valamit kezdeni?
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
33% az nagyon korai... ott valami másolás/lemezméret/hozzáférés probléma lehet... van elég szabad hely amúgy?
Lehet nem úszod meg azt hogy újra particionálj sajnos... ettől független neked is javaslom, hogy amit csak lehet drivert, háttérben futó tool-t, víruskeresőt és tűzfalat (3rd party) uninstallálj, restart és utána frissíts, lehetőleg pendrive-ról, ne a windowsupdate-en keresztül.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Fallout 4
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- Nyomtató topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Fényképen a Poco F7
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest