Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Szia! Pár napja leírtam! Én is belefutottam ebbe. Tehát csak akkor fog menni ha törlöd az összes particiót és formázod a HDD-t. Lehet több partició de előtte le kell teljesen gyalulni.Én is kértem a haveroktól egy marék HDD-t és lementettem az adat particiót! Miután legyalultam minden particiót és létrehoztam a rendszer és adat particiót, minden gond nélkül felment a rendszer! Az új win 10 nálam nem kajálja meg az MRB particiót csak a GPT-re képes felkúszni, de gyanúsan csak arra amit a telepítő hoz létre.........
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
TRob1
veterán
válasz #86564352 #69393 üzenetére
Itt írják hogy mit javít. (Hogy mit ront el, azt nem találtam.)
¤ R'n'R ¤
-
törölt tag
Kint a havi frissítés, kíváncsi leszek mit javít és mit ront el.
-
Orionk
senior tag
-
Az a baj, hogy ez olyan terület ami nekem lehet kínaiul is írva (pedig csak magyar) Össze-vissza kattintgatok, sejtelmem sincs mit csinálok. Egy biztos, nevet, gépnevet nem kért.
Szóval, inkább hagyom a pi**ába és kezelem a távoli fájlokat osx alól.Köszi a segítő szándékot
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
zseko
veterán
Na, akkor szerencsére nem ment át az irónia Mivel nekem már cseszte szét rendszeremet a dualboot, ezért már nem szeretem ha az egyik rendszer akarja eldönteni, hogy hogyan bootolok be a másik rendszerbe. Majd én eldöntöm, ezért én is lehúzok minden mást. De, leginkább kezdőnek, sok lemez/partíció mellett pedig (szerintem) érdemes, pláne olyan hülye telepítő mellett ami a windowsnak van még most is.
HR24.hu
-
Geth
veterán
-
Ide beimportáltam, de nem hatotta meg. Valószínű valamit rosszul csinálok.
-
-
King Unique
titán
válasz Kalandor #69381 üzenetére
Azon HFS+(J) fájlrendszer lehet, amit a Windows nem kezel natívan. De manapság van mindenféle driver és megoldható az átjárás a különféle OS-ek és azok fájlrendszerei között.
Tehát egyik opció Windowsra feltelepíteni egy HFS+ drivert. Példák: MacDrive, Paragon stb. Igaz ezek fizetősek, de 5/10 napig ingyenesen használhatók teljes funkcionalitással. Vagy bebootolni pendrive-ról egy megfelelő Live Linuxot, ahol egyes disztrók szintén natívan kezelik a HFS+ fájlrendszert. Vagy a más által említett TC + a megfelelő kiegészítő megoldás is akár opció.
[ Szerkesztve ]
-
-
OSX alatt formázott és adatokkal telemásolt külső HDD-t mivel tudok biztonságosan megnézni és lementeni? Nem akarok szoftvert venni hozzá és warezelni sem, a Google-ben eddig talált megoldásokat nem éreztem üzembiztosnak.
.
-
csakany2001
senior tag
Sziasztok!
Ismét megpróbálkoztam a Win 10-el, ebbe a problémába ütköztem:
https://imgur.com/a/1SsjQ
Több driver-t is kipróbáltam de mindig előjött, most ez van fent:
https://imgur.com/a/BeZT8
Valaki találkozott már ilyennel?
Előre is köszönöm!Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
Geth
veterán
Ha self-signed, akkor a cert-et be kell importálni Trusted Root-ként a kliens gép(ek)en.
Ezt szerintem próbáld meg, hátha ez a gond.Ha ez megoldja, esetleg lehetne certet szerezni a NAS-ra, Let's Encrypt ingyér ad, én is azt használom.
Ez utóbbi megoldja, hogy ne kelljen mindenhova importálgatni.[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz vadkörte #69373 üzenetére
Nálam is megesett már, nem reagál semmire....hiába lövöm újra az explorert...
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
vadkörte
addikt
Hihetetlen...
Az utolsó frissítés után a gépeken - otthoni és a munkahelyi is - teljesen véletlenszerűen vagy működik a START menü, vagy nem. Mindegyik 1709-es W10, a legutolsó frissítésekkel. Ha működik, minden OK, ha nem a gép leállításakor a Task Host Window beragad és az utolsó ítéletig várhatok rá, hogy kilépjen.Üdv. V. Körte
-
Természetesen a nas self cuccával megy. Ám a registryben pont ez végett módosítottam egy bejegyzést (Change the value of BasicAuthLevel to 2). A credentials első próbálkozáskor bekerült a megfelelő helyre (vezérlőpult, felhasználói fiókok, hitelesítőadat-kezelő)
Kár hogy nincs más ötleted. De azért köszönöm!
-
movax
őstag
válasz PR0JECTNR56 #69343 üzenetére
Ha a hdd csak tárolásra van, húzd le a csatiról a telepítés idejére, úgy egyszerűbb lesz a helyzet. Hagyj minden partíciót az ssd-n, így egészségesebb, majd ha visszadugod a hdd-t akkor azt is látja és azon tárolhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz adika4444 #69368 üzenetére
Köszi a tippet, hazaértem piszkálódok még rajta.
Tűzfalon kell amúgy nézni valamit? tegnap nem vacakoltam arrafelé de régebben nem volt ezzel baj, ha megosztottam valamit az a tűzfalon átment, gondolom ezért felelne a fájl és nyomtató megosztás engedélyezése...
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
adika4444
addikt
válasz TommyGun #69363 üzenetére
Szia!
Ha csak sima mappamegosztás kell, én így csináltam legfrissebb 1709-cel, ma reggel, egy Win7-es gépről fértem hozzá a Win10-hez.
Az ez a gépben nyomtam egy jobbgombot a C-re, majd engedély megadásával adtam egy teljes hozzáférést magamnak, a mindenkit töröltem majd felvettem adika4444-et.
A hálózati és megosztási központban az otthoni hálózatra belőttem a fájl- és nyomtatómegosztást, a jelszavas hozzáférést, továbbá a gépen is van jelszó.
Ezt követően meggyőződtem arról, hogy a hálózat típusa magán.A Win7-es gépen:
Begépeltem file://<a gép ip-je> formában a futtatásba az eléréshez kellő parancsot, és mint egy mappát láttam. Innen amúgy már nem nehéz meghajtóként se felcsatolni...[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
rii
nagyúr
sziasztok
kolleganőm messze-távol véletlen egy filelhoz félretársított valamit
akkor mivel lehet a legegyszerűbben módosítani a társítást?
(nem win gép előtt vagyok)piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Angel2014
addikt
válasz bobalazs #37507 üzenetére
Szia ebben tudnál nekem segíteni?
Vagy esetleg aki ért hozzá?
Hiba:
A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
{D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}Egyrészt nem értem minek a komponensszolgáltatások rész, mikor a regeditben egyből elérem...
A másik az engedély résznél hogy kell,hogy tulajdonba vegyem?
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Geth
veterán
Már homályosak az emlékek, rövid ideig használtam WebDAV-ot (fileméret korlát, stb miatt már nem).
De úgy emlékszem, az volt a nyerő, ha felvettem előre a Credential Manager-ben a Windows Credentials alá a hozzáférést.
Hogy most ott konkrétan melyik csoportba és hogy, arra nem emlékszemJa, meg gondolom a https az normális cert-tel megy, nem ilyen self-signed cuccal
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
Asszem hanyagolom ezt a mappa sharet, megpróbálok csinálni énis egy otthoni csoportos szart...felnem foghatom hogy a 20 éve működő sima mappa megosztás miért nem működik két win10es gép között.
[ Szerkesztve ]
-
-
allein
addikt
Sziasztok. Használ valaki iPhone-t win 10-es géppel? Segítséget szeretnék kérni beállításban. Minden egyes alkalommal amikor a laptopra csatlakoztatom a telefont, képeket akar beimportálni úgy, hogy nincs új fotó. Állandóan amúgy hibát jelez ki, ki lehet kapcsolni ezt a funkciót? Nincs ÚJ fotóm és állandóan importál akar
-
Gabesz87
veterán
Annyira imádom, hogy a Win. frissítés hazavágja az otthoni hálózatot...Tegnap a feleségem szólt, hogy nem tudja nézni a sorozatait a KODI-n (RPi3). Azt írta, hogy nem elérhető már a fájl. Próbáltam méditárat frissíteni, semmi. Na mondom, biztos csak újra kell indítani a Pi-t, olyan, mint a telefon...néha nem árt. De utána asem működött. Ezután volt router restart (pár napja állítottam be a HGW-ben statikus IP-ket, gondoltam, talán akkor ez kavart be neki). Mivel ez sem segített, azután náztem rá a hálózati beállításokra a gépen, és látom, hogy nincs létrehozva otthoni csoport! Tegnapelőtt este települt fel a Fall Creators Update. De hogy mi a fa....nak nem tudják megcsinálni úgy, hogy ne barmolja szét a beállított otthoni csoportot, ezt nem értem. Az előző nagy frissítésnél is ugyanez volt, úgy emlékszem.
-
Attila2003
tag
válasz Attila2003 #69302 üzenetére
Megtaláltam a problémát a windows frissités hibája miatt. Egy rohadt Tenda switch blokkolta valamiért, át kötöttem egy TP Link routerre azonnal megjöttek a frissitések minden gépre. Most nézek ki a fejemből miért...
-
törölt tag
A Windows 10 újabb érdekessége! Le akartam választani a külső, USB-s vinyót, erre ezt az üzenetet kaptam.
Miféle hangerőről beszél ez itt? Egy USB háttértárat nem lehet összetéveszteni a hangerő funkcióval. Mégis azt akarja leállítani.
A panel fejlécében még USB háttértárról ír, de a panelen már a hangerő a téma.
[ Szerkesztve ]
-
C.Brigante
veterán
azt hiszem itt lesz a problema: "Boot to UEFI Mode or Legacy BIOS mode" ez nagyon nem mindegy.
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
C.Brigante
veterán
válasz Cr00py #69350 üzenetére
megnezem. Mar 2x ujratettem ugyamezt csinalja. Megneztem egy akarmilyen program telepitessel, h tudok e D mmeghajtot valasztani de nem ajanlja fel, csak C-t. Nem ertem akkor a particion wizard meg mert latja rendesen... lehet ez HDD hiba vagy inkabb win?
-
Cr00py
senior tag
válasz C.Brigante #69349 üzenetére
Üdv. Próbáld meg a win beépített lemezkezelőjében megnézni.
Legvégső esetben esetleg egy ismételt újratelepítés segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
C.Brigante
veterán
Sziasztok,
segitsegre lenne szuksegem! Feltettem egy uj gepre a win10pro-t 1706-os verziot. Miert mutatja a rendszer a particiot forditva mint, ahogy az le lett particionalva? Vagyis, 1TB-os hdd-t kette osztottam (az egyszeruseg kedveert kerek szamokkal mutatom) 100GB C: meghajto es 900GB D: meghajtonak. Most a rendszer azt mutatja, hogy: csak C: meghajtot latja es azt is forditva, 900GB foglalt, 100GB szabad hely! Nem mutat D: meghajtot es a C:-t forditva mutatja. Partition wizard jol latja a kiosztast de nem tud valtoztatni azon amit a win10 mutat.Valaki tudna segiteni?
[ Szerkesztve ]
-
TommyGun
őstag
válasz CirrMee #69342 üzenetére
Az alapból ott volt, annyit csináltam csak hogy read jogot hagytam csak rajta, mellé tettem be a kukacos rendszergazdai MS accountomat, a keresőből kitalloztam nekije, de amikor mappelném akkor autentikáció nélkül se akarja felmappelni, (ugye erről szólna hogy mindenki, gondolom én és akkor olvasni lehetne) hameg bepipálom, hogy adok meg usernevet akkorse jó neki pedig a kukacos hotmailos userrel autentikálom magam. Szokásos \\gépnév\mappanév alapján mappelek természetesen. Laptopin is meg az asztalin is ugyanazzal az MS kukacos accountal logolok be a gépekre nincs másik user a gépeknél. Amúgy legelőszőr azt próbáltam hogy a MS accos rszg usert oda se raktam jó lenne nekem a sima "mindenki" read joggal, de mappelésnél csak gondolkodik gondolkodik majd kib@ssza hogy diagnosztika...nem értem, win10en nem mappelgettem még de ez az elmúlt 20 évben nem okozott gondot most meg úgy érzem magam mint valami analfabéta...
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz DrTechnoid #69346 üzenetére
A biztonság kedvéértr azért nem árt egy telepítőt elkészíteni mielőtt gyalulsz.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
őstag
válasz Borisz76 #69345 üzenetére
Kösz, ugyanis most láttam hogy van benne egy recovery funkció, emlékeim szerint a régebbi winekben nem volt, aholis lehetőség van legyalulni a rendszert , és talán újra is telepíteni cd dvd stb nélkül, ugyanis nekem nincs semmilyen telepítőm.
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
Borisz76
veterán
válasz DrTechnoid #69344 üzenetére
Nem kell....ha ugyanarra a gépre telepíted a win-t.
Amint a netre ki tud jutni , megint aktiválja magát.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
Üdv,
érdeklődnék hogy ha van egy eredeti win10 home edition verzióm , és újra telepítem a windows-t , tudom használni a kulcsot ismét?
http://steamcommunity.com/id/DrTechnoid/
-
PR0JECTNR56
addikt
Sziasztok!
Van egy Alienware 15 R3-as gépem (részletes specek az adatlapomon), amelyben pillanatnyilag két M.2-es slotban lévő Samsung SM961 256GB NVME SSD van RAID 0-ba kötve (rajta a Windows 10 Pro oprendszerrel) és a 2.5"-ban egy HGST 1TB HDD (sima adattároló szerepben).
Szeretnék egy teljesen clean Windows 10 újratelepítést csinálni pendriveról és a jelenlegi RAID 0 is maradna.
Namármost, pendrive #1 bedug és arról Windows 10 telepítő elindít, ez alapból ugye csak a HDD-t látja, ennek megfelelően pendrive #2 bedug és arról betallózom neki az Intel Rapid Storage Management driverét, ezt kb. 1 percen belül telepíti majd a lista a következőkre bővül ki:
A kérdésem a következő lenne: Innen mit kell/lehet módosítani vagy törölni vagy formázni? A rendszer természetesen továbbra is az SSD RAID 0 tömbre települne, de nem tudom kell-e bármit is tennem a többi jelenlévő kis recovery és egyéb partícióval.
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
TommyGun
őstag
Most én vagyok suta vagy a win10 egy fos.
Képtelen vagyok megosztani egy meghajtót az asztali gépemen, a laptop számára. Megosztottam egy mappát ahogy kell, bevan állítva hogy mindenki lássa, de már a saját MS accountomat is hozzá adtam full joggal az engedélyekbe. A hálózati megosztási beállításokban mindent bekapcsoltam , barangoljon felderítsen, fálj nyomi megosztás, jelszóval védett megosztás kikapcsolva, magánhálózat, 56 bites titkosítás csak, restart és SEMMI...ha a laptopin hitelesítő adatokkal mappelném fel a cuccot azse jó, ha anélkül azse jó neki semmi se jó, tököm tele van...a hálózati helyeknél látom az asztali gépet de bele lépni nem lehet. Kérlek adjatok tippet mit tegyek...ez nonszensz hogy ittvan két gép előttem és pendriveoznom kell....a lapop wifin van de ugyanazon routeren, ebből eddig nem volt gondom...[ Szerkesztve ]
-
Cr00py
senior tag
Nem azt írtam, hogy minden esetben ez történik. Azt írtam, hogy " hajlamos " rá.. velem is előfordult már párszor. Itt nem arrol van szó, hogy " jól - avagy rosszul" rakja össze az ember.. józan paraszti ésszel ha az ember gépet épít, akkor mindennek meg van a maga helye. Én is építettem már jópárat.. sőt.. ez a Windows marhasága.. és nem a sata kábel elhelyezkedésének a függvénye. De..nem is akarok vitázni ezen. A kérdező választ kapott a kérdéseire, és ez a lényeg. Az, hogy itt páran kiragadnak mondatokat egy amúgysem szentírásnak beállított hozzászólásbol, majd megkezdődik a " szőrszálhasogatás" arrol én nem tehetek.
-
fa4hu
őstag
-
King Unique
titán
Az egyik előző válaszban lévő példát nem véletlenül linkeltem. Ott is hiába trükközött az illető ilyen-olyan telepítőkkel, mégsem volt OK a dolog. De a Legacy BIOS módban történő telepítés valóban opció lehet, ha nem megy az előbbi a 7-essel. Utána lehet elvileg a 10-est UEFI-ben is tisztán telepíteni, illetve már eleve regisztrálva lesz a hardverazonosító és az a fontos. De arra az előző válaszokban többször is céloztam, sőt még példát is linkeltem, hogy mehetne a telepítés egyből akár a 10-essel is. Többet nem kívánok hozzáfűzni, tessék figyelmesen visszaolvasni a leírtakat!
[ Szerkesztve ]
-
fa4hu
őstag
válasz King Unique #69336 üzenetére
Igen, most sikerült találnom egy UEFI-s Win7 telepítőt, azzal próbálom meg. Ha azzal nem megy, akkor váltok Legacy boot-ra, majd a Win10-re frissítés után újrarakom a Win10-et már UEFI-s boottal? Vagy rosszul gondolkozom?
[ Szerkesztve ]
-
fa4hu
őstag
válasz King Unique #69334 üzenetére
Köszi, próbálkozom! Sajnos csak Windows 7-ből van jogtiszta szoftverem, azzal kell kezdenem.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Itt maga a Windows 7 a gond, az nem támogatja rendesen az UEFI-s bootolást és telepítést (példa). Ami, ha pendrive-ról történik, akkor szükség lehet pl. erre, valamint általánosan akár a Secure Boot kikapcsolására stb. De amúgy ezek sem feltétlen megoldások a problémára, mert eleve nem támogatja az újabb UEFI-s szabványokat. Ellenben a Windows 8.1/10 esetében már lényegesen jobb és teljesebb az UEFI támogatása.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy services.msc-ben teljesen letiltom a Windows update-et, de minden egyes indításkor újraaktiválja magát? Amióta két hete szedtem le frissítéseket, azóta ilyen gyökér.
[ Szerkesztve ]
-
fa4hu
őstag
válasz King Unique #69331 üzenetére
Van egy régebbi Win7-es telepítőlemezem, de arról nem tudott bebootolni. A BIOS-ban UEFI van beállítva. Speciális UEFI-s telepítő kell hozzá?
-
King Unique
titán
Ha biztosan nem kell az Ubuntu és teljesen le akarod dózerolni a lemezt, beleértve a gyári recovery partíciót is stb., akkor a Windows-telepítőben ott van erre pl. a DiskPart. Illetve pl. ennek a cikknek a végén jól le van írva, hogy UEFI-s telepítésnél hogyan lehet teljesen eltávolítani. Ha csak Legacy BIOS és MBR telepítés, akkor elég simán a lemez törlése. De amúgy vannak külön topikja is másik platform rendszereinek, illetve külön a kezdőknek.
A Windows 10 történő kedvezményes frissítési lehetőségről pedig legutóbb pl. ebben a hozzászólásban is volt szó. Ha magáról a telepítésről kell leírást, akkor meg tele van vele az internet (példa), de akár videókkal is stb.
[ Szerkesztve ]
-
fa4hu
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy Dell Inspiron 3558-ról a gyári Ubuntu leszedésében és helyette Windows 7 (majd upgrade Windows 10-re) telepítésében, vagy esetleg erre vonatkozó leírást linkelni?
Előre is köszönöm!
-
Geth
veterán
válasz Cr00py #69310 üzenetére
hogyha ssd-re megy a rendszer, akkor a többi háttértárat addig célszerű lehúzni a gépről, mivel hajlamos a boot partíciót akár a HDD-re pakolni
Ja, ha az alaplapra fordítva vannak rádugva.
Életembe nem húztam le másodlagos, harmadlagos stb. háttártárat, csak mert a SATA_0-ra akartam rendszert telepíteni. Talán jól kell összerakni -
Cr00py
senior tag
válasz Attila2003 #69325 üzenetére
Akkor telepítsd fel manuálisan a frissítéseket. Mást nem tudok hirtelen javasolni. Nálam még nem volt ilyen gond.
-
Rokko77
tag
válasz quailstorm #69321 üzenetére
Még egy rövid kérdés: vajon miért 32 bites verzió van rajta amikor az Atom Z3754 elvileg 64 bites ? Nekem is 32 bites verziót kell telepítenem ?
Korán keltem, hol az arany?
-
kory24
őstag
Sziasztok!
A problémám:
Laptop ha alvó módból visszajön nincs hang, mikrofon.
Tálcán a hangerő ikonnál piros jel.Hibaelhárító nem tudja megoldani
Újraindítás után jó hang, mikrofon is.
Így elég kényelmetlen, hogy nem lehet használni alvó módot...
-
Rokko77
tag
-
quailstorm
nagyúr
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Gépház / Alkalmazásokból sikerült!
Már csak azt nem értem, a Vezérlőpult / Programok és szolgáltatások miért kezd mellőzve lenni, pl. az említett programok miért nem jelentek meg ott?[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Cr00py
senior tag
válasz Attila2003 #69317 üzenetére
próbáld meg ezt van hozzá magyarítás is A letöltött windows update minitool-t kibontod egy tetszőleges mappába, majd a magyarítást letöltve azt az 1 fájlt bemásolod ugyanoda.
-
Rokko77
tag
Sziasztok, egy rövid kérdés: van egy Acer Aspire 11,6-os tabletem Win10-el. Még az eredeti Acer-es Windows van rajta. Bios szerint tud USB-ről bootolni. Újratelepíthetem rajte a Windowst egy nem Aceres verzióval ?
Korán keltem, hol az arany?
-
Attila2003
tag
válasz Attila2003 #69302 üzenetére
Nekem erre senki?
-
zseko
veterán
válasz King Unique #69315 üzenetére
Nálam is az volt, hogy manuálisan rákerestettem, meg is találta a 1709-et, le is töltötte, majd ki is írta, hogy újraindítás kell a telepítéséhez - aztán b.szott csinálni bármit is. De mivel amúgyis gépcsere előtt álltam, sokat nem foglalkoztam vele, pár nappal később tiszta telepítéssel raktam fel az új gépre.
HR24.hu
-
King Unique
titán
válasz Blue Eagle #69314 üzenetére
Ha egy korábbi Windows 10 verzió van a gépen, akkor innen letöltve valóban opció a frissítési segéd is, amit az alábbi kép jól szemléltet. Lényegében ez is nagyjából ugyanazt csinálja, csak előtte még (normál esetben) letölti az aktuális telepítőt.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz King Unique #69305 üzenetére
Ok, köszi. Amúgy megtalálja, letölti, előkészíti, csak épp restart után nincs változás. Most frissítési segéddel csinálom, azzal úgy néz ki megy a dolog.
-
Valaki tudja a trükkjét a WebDAV-hoz való csatlakozásnak?
Irodai NAS-hoz szeretnék kapcsolódni, Linux és Mac alól egy kattintás, de itt ugyanazokkal a paraméterekkel állandóan hibát tol a képembe: [kép]
(A gugli dobott egy registry bejegyzés-módosítást, azon már túl vagyok)Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Cr00py
senior tag
Nyilván számtalan befolyásoló tényező van ezeken kívül. Ez csak egy az éjszaka folyamán gyorsan összedobott "összefoglaló" lett volna magárol a telepítésről elméletben. Aki sosem csinált még ilyet, annak ez nyilván bonyolult, s maximum az ilyen itt-ott összeszedett cikkekből tud informálódni. Nem egyfajta útmutatásnak szántam a hsz-t, hanem inkább részben iránymutatásnak.
Az viszont biztos, hogy rengeteg olyan cikk van, amik csupán csak általánosságban adnak felvilágosítást, de mint tudjuk ez a gyakorlatan szinte csak részben elég. Pár napja egy másik fórumon is belefutott valaki egy hasonló cikkbe, ahol ugye nem volt megemlítve külön sem az UEFI telepítés folyamata, sem az .. hogyha ssd-re megy a rendszer, akkor a többi háttértárat addig célszerű lehúzni a gépről, mivel hajlamos a boot partíciót akár a HDD-re pakolni, ami később okozhat kellemetlenségeket, illetve egyéb apróságok, amikre szintén nem térnek ki ezen cikkek. -
VGYke
addikt
Sziasztok! nem kifejezetten win10 a kérdés, csak hozzá kapcsolódik: próbaképp telepítettem valahonnan (Áruház ) a Microsoft 2 játékát: Flight Unlimited 2K16 és Marc of Empires: War of Lords.
Tuti telepítgetett a Win10 jó sokat, mert elszöszmötölt a gép egy ideig.
Nincs a játékokra szükségem, hogyan tudom "uninstallálni", mármint minden létező nyomát eltüntetni a telepítésnek? Ne foglaljanak nekem tárhelyet sehol.
Vezérlőpult / Programok és szolgáltatások (Programok eltávolítása) alatt nyoma nincs hogy én a fentieket telepítettem.
Mi a megoldás?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Pierre75
senior tag
válasz Blue Eagle #69303 üzenetére
Nem tudod még milyen szerencsés vagy...
-
King Unique
titán
A WU a gépházban nem ajánlja fel, esetleg már letöltötte csak a telepítés sikertelen, vagy találgassunk még párat? Amúgy meg mintha nem került volna már szóba vagy 100X ebben a topikban is, hogy nem mindenkinél érkezik meg azonnal az új build, vannak akik csak hetek / hónapok múlva kapják meg. Így ment ez eddig is. Aki nem akár várni, az csinálhat pl. a külön letöltött ISO-val in-place upgrade-et a személyes fájlok és akár a telepített programok megtartása opció használatával.
[ Szerkesztve ]
-
movax
őstag
Az általad felsorolt részletes információk alapján egészen biztos, hogy semmit nem lehet tenni, nem fog menni a windows 10 a gépeden, szerintem nem érdemes kínlódni vele, add el.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Windows 10 1709-re nem képes frissülni ez a redmondi szemét. Lehet valamit tenni? -
Attila2003
tag
Heló! Egy gyors segítség kellene, itt vagyok 2 drb. újra telepített géppel, este óta nem nem jön meg a frissítés egyikre sem. Keres de semmit nem talál. Pedig nem tudom kiadni a kezemből így. Mindkettő más konfigráció, a legújjab windows media creation tools-al telepitettem. Valami megoldás amit valaki kipróbált és működik? Nagyon sürgős lenne. Köszi! Tudom már volt, de most sincs megoldásom rá! Senkinek sincs?
-
King Unique
titán
Nem azért, de egyik-másik ilyen cikkben viszonylag jól le vannak írva lépésről lépésre a dolgok. Az meg, hogy kb. minden screenshotokkal illusztrálva van, a szövegben linkek elhelyezve, nem utolsósorban magyarul leírva az instrukciók stb., megint egyértelműbbé teszik az egészet. Azt pedig megint nem mondanám, hogy hasztalanok lennének az ilyen cikkek, mert pl. ebben is jól le van írva a Windows UEFI-s rendszerindításának teljes helyreállítása. De amúgy azt szokták mondani, hogy először tessék jobbat és különbet írni, majd aztán nekiállni kritizálni!
Egyébként értelemszerűen szükségesek bizonyos alapismeretek és némi hozzáértés ahhoz, hogy valaki egy ilyen leírást használni tudjon. Akiknél viszont alapvető ismeretek nincsenek meg és igazából egyáltalán nem is érdekli őket ez az egész, azoknak kb. tökmindegy milyen leírást tesznek eléjük... Ők eleve jobban járnak, ha egy hozzáértő személyre bízzák az ilyen dolgokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Suzuki topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Óra topik
- Tőzsde és gazdaság
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest