Új hozzászólás Aktív témák
-
gringoka
aktív tag
Igen , mindkettőtnél volt gyári visszaállítás , ma veszek egy hdmi kábelt azt még kipróbálom!
-
blakey
titán
válasz
gringoka #7726 üzenetére
Nem hinném, ha az lenne a gond, akkor attól harsogna a net. Bármikor, bármi megsérülhet, tönkre mehet. TV és Apple TV gyári visszaállítása megvolt? HDMI kábel nem törött? Kipróbáltad másik kábellel?
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz
gringoka #7723 üzenetére
Teljesen nem lehet kikapcsolni, de azért valami "bekapcsolja", mert ugye alvó módba megy, és azt általában a bekapcsológomb vagy bármi, illetve a CEC, tehát valamivel aktívvá teszed. Ha CEC-t használsz, akkor nézd át mindkét készüléken.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz
gringoka #7721 üzenetére
Az Apple TV-t bekapcsolod, vagy CEC-t használnál? Mert azt, hogy a bementre váltasz még nem jelenti azt, hogy arra a bemenetre csatlakoztatott eszköz jelet is ad, be i kell kapcsolni. Ha CEC-t használsz, akkor mindkét eszközön ellenőrizd, hogy be van-e kapcsolva.
-
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy lg c1 és egy Apple tv 4k-t (2022) használok , és kb egy hónapja ha bekapcsolom a tv-t és átváltok az apple bemenetre akkor azt írja , hogy nincs jel csak akkor tudom működésre bírni ha ki húzom meg visszadugom a hdmi kábelt utána működik.
Ezt minden bekapcsolásnál el kell játszanom és már nagyon idegesít.
Három évig működött normálisan, nem tudom mi történt ,nem állítottam el semmit.
Nem tudom , hogy ez a tv vagy a médialejátszó hibája , esetleg valakinek volt már hasonló problémája? vagy valakinek valami ötlete?
Szép napot! -
blakey
titán
válasz
nagyatt #7719 üzenetére
…az ATVnek jobb minőségű a hangja mint egy LG web os beépített lejátszójának ?
- Apple TV hangja stabil, megbízható, nem kimagaslóan jó, de nem is rossz. Ahhoz, hogy te ezt érzékeld, nincs más, mint a meghallgatás. A TV belső lejátszója sok korláttal küzd, nem tud minden hangformátumot, és a nem tud, annyit jelent, hogy néma lesz az adott sáv, vagy egyáltalán nem is látja, ebből a szempontból az Apple TV jobb, mert nem lesz néma, valamilyen módon megszólaltatja és nem "bilihangon", hanem élvezhető minőségben. Miért kérdezed, mi lenne vele a célod, zenehallgatás? Milyen alkalmazással?*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nagyatt
tag
Egy ilyen kütyü vásárlása előtt állok és az lenne a kérdésem kinek mi a tapasztalata, hogy az ATVnek jobb minőségű a hangja mint egy LG web os beépített lejátszójának ? Formátumban tudom hogy többet kezel, de ha ezt a faktort nem veszem alapul csak az audió minőségét összehasonlítva.
-
vtechun
veterán
Gyors kérdésem lenne: az Apple TV HD képes lejátszani AVC tartalmat? Mondjuk Plex, vagy Ds videó alkalmazással?
köszi! -
Köszi az infokat
3njoy the Lif3
-
blakey
titán
Valószínűleg az adott kodek, konténer és dinamikatartomány okozza mindezt a 2017-es modellen. A megfelelő beállításokat alkalmazva próbálkozz a dinamikatartomány kikapcsolásával, azaz ne engedélyezd a HDR/Dolby Vision-re való váltást. Próbáld meg úgy, hogy a kimenet 1080p SDR, dinamikatartomány és képkockasebesség legyen engedélyezett. A Chroma állítgatása ezen nem fog segíteni, nem HDMI problémád van, hanem lejátszási probléma.
-
rekop
senior tag
válasz
Csabroncka #7710 üzenetére
Sajnos nem segített. Köszönöm azért mindenkinek, aki próbált ötleteket adni.
Support egyelőre nem reagált, ha kapok érdemleges választ vagy megoldást berakom majd ide.
-
Igen, támogatott a PS kontroller is, van rá pár casual játék az App storeban.
MrMacRight - Top 30 Apple TV Console Games -
-
Van aki játszik appleTv? Milyen 🕹️ ajánlott hozzá? Hallottam, hogy ps4 joy is jó hozzá?
[ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
galaxys80
veterán
válasz
Csabroncka #7710 üzenetére
Leteszteltem. Nálam nem hozott változást .
-
Imogen Combe
junior tag
Bőven elég. Ezzel az adatsebesség problémát kizártad.
Tartalom egyeztetés:
Dinamikatartomány egyeztetése = Be
Képkockasebesség egyeztetése = Be( Rendszer - Videó és hang - Tartalom egyeztetés )
Ezt is megnézted?
DV anyagoknál nagyon sokat számít!
Ebbe a hibába belefutottam annak idején.[ Szerkesztve ]
-
rekop
senior tag
válasz
Imogen Combe #7703 üzenetére
Lefuttattam 5-6szor a tesztet, nagyjából ugyanezt az eredményt kaptam mindegyik alkalommal:
[ Szerkesztve ]
-
A személyeskedés, beszólogatás ezután szakmai tartalomtól függetlenül törlésre kerül. Utolsó utáni figyelmeztetés.
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
válasz
Imogen Combe #7703 üzenetére
Hááát, aki nem érti, az magyarázza... TÉNY: Cat5E minimum 1 Gbps-ra bőven jó, ha jól van szerelve. Az, hogy ezen kívül mi másban lehet még hiba, többen leírtuk. Sajnos távolról nehéz belenyúlni a dolgokba, ahhoz csak Gyurcsok értett...
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Multibit #7700 üzenetére
Fantasztikus példa!
2500-as hálón a torrentezés mellett is marad 940 az Apple TV 4K-nak.
Ahogy titeket ismerlek az 1000-es hálón is maradna.Újra megismétlem, Rekop tagtársunk Infuse olvasási sebessége a kérdés.
Ha az már megoldódott, nyugodtan csesztethettek a kedvetekre.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #7698 üzenetére
Szia. Ott nálad valami probléma lehet. Főleg, hogy, emlitesz lassú reakciót és erre még lassab net sebességed is van. Simán bezavarhat valami.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Imogen Combe #7698 üzenetére
sőt a helyi hálózatban senki és semmi más nem végez adatforgalmat
940Mbps sebességet mér az Infuse a NAS és az AppleTV 4K között. A NAS-on torrent is fut. A hálózat erősen használva (HO-ban dolgozok). Cat5e kábel, 2.5Gbps link -
A kérdés át lett beszélve (én legalábbis úgy érzem)
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Imogen Combe #7696 üzenetére
Ezek a kiváló értékek akkor jönnek ki, ha az Apple TV 4K és a számítógép semmi mást nem csinál csak a mérést és azt is természetesen nem egy időben , sőt a helyi hálózatban senki és semmi más nem végez adatforgalmat, azaz a gyakorlatban még ez is kevesebb lesz.
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7696 üzenetére
Te mindig kötözködsz.
- csak kiigazítalak, a kötözködés másképp hangzana.Más az elmélet és a gyakorlat.
- a cat5e bőven elég, még sok is lehet. A gigabites hálózaton a 944 Mbps nem elmélet, mert ezt tudja, az elméleti a 1 Gbps, ezek tapasztalatok, méréseken alapulnak. A cat5e 100 méteren a 2,5 Gbps elméleti sebességet is tudja, valamint 45 méterig még az 5 Gbps is működni szokott, a 10 Gbps már nem biztos.az Infuse sebességmérés lehet "csak" 500 Mbps
. - akkor kábelezési, hálózati, eszköz probléma, vagy éppenséggel a kapcsolati protokoll kétirányú, az Infuse ugyanúgy tudja a gigabitet és megfelelő kapcsolat esetén azt is méri.[ Szerkesztve ]
-
Imogen Combe
junior tag
Te mindig kötözködsz.
Más az elmélet és a gyakorlat.
Attól, hogy a számítógépet interneten 950 Mbps adatsebességre méri a Speedtest CLI,
és a az Apple TV 4K lejátszót a Speedtest alkalmazás is 950 fölé méri,
az Infuse sebességmérés lehet "csak" 500 Mbps az Apple TV 4K és a számítógép között.
Nekem ez bőven elég.
Itt az a kérdés, hogy az Infuse mennyit mér Rekop tagtársunknál.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7694 üzenetére
Elméleteket te gyártasz, ismét. Légyszíves ne gyárts ilyeneket.
-
Imogen Combe
junior tag
Elméletben, de nem szeretnék ezen vitatkozni.
A fő különbség a CAT5e és a CAT6 kábel között a sávszélességben rejlik, a kábel támogatja az adatátvitelt. A CAT6 kábeleket 250 MHz-es működési frekvenciára tervezték, szemben a CAT5e 100 MHz-es frekvenciájával. Ez azt jelenti, hogy egy CAT6 kábel több adatot tud egyszerre feldolgozni. Tekintsd úgy, mint egy 2 és 4 sávos autópálya közötti különbséget. Mindkettőn azonos sebességgel lehet haladni, de egy 4 sávos autópálya sokkal nagyobb forgalmat tud egyszerre kezelni.
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7691 üzenetére
1 Gigabites LAN kábelnél 500 Megabit.
- inkább 944 Mbps. Médialejátszás szempontjából mindenre elég.Ha CAT5E, akkor rövidnek kellene lennie
. - egy lakásban bármilyen hosszú lehet a cat5e, menni fog a gigabit, sőt a 2,5 Gbps is.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Imogen Combe #7691 üzenetére
Cat5E esetén 100m-en - ha jó a kábel és a csatlakozók is rendben vannak - simán hozni kell az 1 Gbps-t. Ez meg elég bármire a témában.
-
Imogen Combe
junior tag
Az ellenőrzés akkor sem ártana.
Nem az elméleti hálózatsebesség lesz, hanem kisebb.
1 Gigabites LAN kábelnél 500 Megabit.
Gyors wifiről ami 1200-asnak állítja be magát 300 Megabit.
Ha 100 Megabit körüli vagy kisebb az érték már attól akadozhat.
A LAN kábel CAT 6-os?
Ha CAT5E, akkor rövidnek kellene lennie.
Ha wifis a kapcsolat, akkor különösen fontos lenne a mérés.Nálam nincs probléma a Sample.Mkv fájl lejátszásakor.
Előre és hátra tekergetés után sem.
6 631 kb/s a teljes adatsebesség, az nem olyan sok.A beállítások jók?
Tartalom egyeztetés:
Dinamikatartomány egyeztetése = Be
Képkockasebesség egyeztetése = Be( Rendszer - Videó és hang - Tartalom egyeztetés )
Apple TV 4K 3. generációs
tvOS 18.2.1
Infuse 8.0.9[ Szerkesztve ]
-
rekop
senior tag
válasz
Multibit #7681 üzenetére
Igen, kipróbáltam iPhone12, illetve 13-as készülékekkel, azokkal nincs gond.
#7687 galaxys80:
Nekem nem segített sajnos a gyorsítótár módosítása, mondjuk nem lennék előrébb ha csak "egy kicsit" akadna, számomra az még nem elfogadható.#7688 Imogen Combe:
A hálózat stabil, azzal nincsen gond. Teszteltem Plex szerverrel, illetve SMB megosztással is, egyikkel sem folyamatos a lejátszás Infuse esetén, a fent említett appokal viszont nincsen gond. Lecserélni ezért biztosan nem fogom az eszközt, legfeljebb ami problémás Infuse-al, azt megnézem SenPlayer-el, csak nagyon bosszantó a dolog.@all
Készítettem egy 5 perces sample file-t a problémás videók egyikéből, ha esetleg valaki ránézne nála mi a helyzet, azt megköszönném![link] (240MB)
Egyébként írtam a support-nak is, kíváncsi leszek mondanak-e rá valamit. -
Imogen Combe
junior tag
Az (adat)sebességmérést próbáltad már a megosztások beállításánál.
Milyen érteket ad, és mennyire stabil?
Grafikusan is megjeleníti.AppleTV 4K gen1
Jelentős eltérés van a verziók között.
Szerintem az újabbak előnyére.
Nálam ami a második generációval nem ment az a harmadikkal problémamentes.
Hamarosan megvásárolható lesz a negyedik generációs verzió.+
A hosszadalmas körözés megoldását az Infuse első indításakor továbbra sem találom.
Minden problémát okozható paramétert kikapcsoltam, de időnként így is előjön.
Az Apple Tv 4K újraindítását követően várakoztatás nincs vagy rövid,
de néha még ilyenkor is hosszadalmasan köröz.
Úgy tűnik, nem függ attól:- mennyi fájl van megosztva
- kérek-e plakátokat, gyűjtök-e metaadatokat
- használom-e a könyvtár funkciótApple TV 4K 3. generáció
tvOS 18.2.1
Infuse 8.0.9
Windows és Linux alapú Samba megosztások
Android alapú FTP megosztásNem egyszerre használom a háromfélét, közülük csak egy vagy kettő működik.
Az android alapú FTP csak magában. -
Alex91
félisten
válasz
forras2 #7682 üzenetére
Veszteni nem vesztesz vele… De szinkronos tartalom nincs rajta
. De szerintem van rajta jo par sorozat, amit felirattal is erdemes lehet megnezni…
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
forras2
őstag
Szevasztok
Most ugye lehet 3 hónap ingyen próbaidőszakot szerezni appletv-hez.
Én csak szinkronos filmeket nézek. Van magyar tartalom az oldalon, megéri beváltani ezt a próbaidőszakot? -
Multibit
nagyúr
Van lehetőséged kipróbálni az adott film lejátszását Infuse Pro-val másik eszközön (iPad, iPhone)?
Nekem is volt gondom AppleTV 4K gen1 készülékkel. Igaz, másféle tartalommal, másféle hibát produkált. Későbbi generációs eszközre váltottam és a hiba megszűnt. Simán el tudom képzelni, hogy nálad is hibátlan lenne a képmutatás újabb eszközzel. A feltételes mód fontos -
blakey
titán
Az anyag nem teljesen szabványos, legalábbis ennyi infóból úgy tűnik, hogy valami nem kerek vele. Infuse igyekszik a szabványos anyagok lejátszására, de persze ettől még lehet, hogy másik lejátszó hibátlanul viszi.
-
rekop
senior tag
Sziasztok. Infuse-al lenne egy kis problémám, bizonyos kódolású filmek lejátszása akadozik a helyi hálózaton. Nem értek a videókhoz és formátumokhoz ezért inkább beteszek egy képet, erről lenne szó: [kép]
-Infuse: 8.0.9
-Jellyfin server: 10.10.3
-AppleTV 4K gen1: tvOS 18.2.1
-LG OLED55A13
Amiket próbáltam változtatni az Infuse-ban :
DolbyVision ki/be kapcsolása -> mindkét esetben akad
Streamelési gyorsítótár: automatikus/hagyományos -> mindkét esetben akadAz AppleTV videó beállításai:
Formátum: 4K HDR(ezt átraktam 4K Dolby Vision-re, úgy sem jó), Kromatikus 4:2:2
Tartalom egyeztetése: Dinamikatartomány/képkocka sebesség: beMrmc-vel, VidHub-al, SenPlayer-el tökéletes a lejátszás, viszont egyelőre nem szeretném lecserélni az Infuse-t.
Valakinek esetleg ötlete, hol lehet a hiba? Köszönöm! -
-
blakey
titán
válasz
MrTwister #7676 üzenetére
Remélem a Netflix és a Max is támogatja a 4k-t DolbyVisionnel rajta.
- igenUgoos ugye nem erre való, mármint streamingre, a mostani Dunem meg szintén CE-vel használom.
- az Infuse miatt kérdeztem, mert ugye az is saját tartalomhoz való.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MrTwister
őstag
Folyton újraindul, lefagy az LG TV OS-ére letöltött streaming appok mindegyike (Netflix, Disney,stb). Meguntam. Gondolom Apple TV-n is ugyanolyan képminőséggel fognak ezek futni és remélhetőleg sokkal stabilabban. Remélem a Netflix és a Max is támogatja a 4k-t DolbyVisionnel rajta.
Ugoos ugye nem erre való, mármint streamingre, a mostani Dunem meg szintén CE-vel használom.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Imogen Combe
junior tag
Mindenhol modern viszonylag új 1-2 éves SSD van.
Rendszeresen ellenőrzőm a fájlrendszert, informatikus rossz szokás.Jelenleg azzal próbálkozom, hogy melyik beállítás után várakoztat sokat.
Pillanatnyilag csak azt tudom biztosan, ha minden kikapcsolok 2-3 másodperc után
harcra kész, de nem jutottam abban előre, hogy mi az oka a hosszadalmas körözésnek.Az nagyon nagy segítség volt, hogy az adatbázis felépítésével lehet gond.
Alapból nem látok olyan paramétert, amivel ezt befolyásolni tudnám.
Féléve még fel sem merült ez a probléma.
Plexet és hasonlókat eddig nem alkalmaztam, mert nélkülük is jól működött. -
blakey
titán
válasz
MrTwister #7673 üzenetére
Hogy került látótérbe az Apple TV, mert ugye Ugoos-t rendeltél a P7 FEL miatt?
-
válasz
Imogen Combe #7667 üzenetére
A megosztást adó eszközön rendben van(nak) a HDD(k) és a fájlrendszer? Mert ilyen problémát okozhat az is. Csak egy ötlet.
-
blakey
titán
válasz
MrTwister #7670 üzenetére
Még egy kérdés az Infuse ismeri az nfs megosztást vagy csak a Sambát?
- minden protokollt ismer, NFS-t is.
A beállításokról rengeteg videót találsz a YT-on (pl.), illetve itt is sokat írtunk, sok lenne leírni.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Már úton az új Apple TV 4K-m(2022) LAN 128GB-os. Szorgalmasan olvasgattam itt a topikját. Főként filmlejátszásra használnám NAS-ról. Infuse és MrMC-t érdemes hozzá beszerezni ahogy látom. Az Infuse beállításainál a Streaming cache: Legacy-ra állításán kívűl van még valami amire érdemes odafigyelni? Esetleg az AppleTV-nél -azonkívűl, hogy lefrissítem a firmwarejet- van még valami fontos beállítás amit érdemes elvégezni?
Van más applikáció amit érdemes beszerezni ezen a két alkalmazáson kívűl?
A TV-m egy DV képes 55-ös LGCX OLED. Az ATV gigabites LAN-on kapcsolom a hálózatba. Még egy kérdés az Infuse ismeri az nfs megosztást vagy csak a Sambát? A NAS egy Synology.
Köszönöm a tippeket!Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Imogen Combe #7666 üzenetére
Annnyi változás történt, hogy már kizárólag a Windows és Linux alapú Samba biztonságos
verzióját használom, de a megosztásokat töröltem és újra felvettem.
Ezt azért is megtettem, hogy beállíthassam ne emelje ki az egyedülálló videó fájlokat. -
Imogen Combe
junior tag
válasz
Csabi1984 #7665 üzenetére
Az újratelepítéshez nincs nagy kedvem.
Egy nagy reset talán jól jöhet, de mindent újra be kellene állítani.
A plakátokhoz nem ragaszkodom.
Nem tudok változásról.
Elvileg jóval kevesebb a dolga, és az mégis nehezebben és főleg bizonytalanul megy.
Mindenesetre megnyugtató, hogy csak nálam ilyen.
Itt helyben kell keresni a megoldást. -
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #7664 üzenetére
Nálam minden egyből megy. Nem tudom mi lehet nálad az oka ennek a jelenségnek. Próbáltál infuse eltávolítását majd újra telepítését?
-
Imogen Combe
junior tag
Egyszerű Samba megosztásokat használok.
Körvonalazódik az oka:
Ha a plakátokat és a metaadatgyűjtést kikapcsolom, nincs hosszú várakoztatás.
Nem feltétlenül az egy percen túli idő a sok, hanem a sikertelenség amikor nincs vége.
Korábban (fél éve vagy régebben ) pár másod perc alatt megtörtént a körözés, pedig
a jelenlegi többszöröse volt a videó fájlok száma, és sokkal több megosztást használtam. -
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7661 üzenetére
Válassz, másik protokollt az adatbázis felépítéséhez, ellenőrizd az elérési útvonalat. Nagyon rövid ideig tart az a "karikázás". Használom MacBook-on, iPhone-on, Apple TV-n, gyors az adatbázis azonosítása, indexelése, ami nálam a Plex adatbázist jelenti.
-
divan
őstag
válasz
Imogen Combe #7659 üzenetére
Én sem tapasztaltam ilyet, hogy az Infuse nehézkesen indulna el.
-
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7656 üzenetére
Az alkalmazás indítása azonnal történik, ha nem, akkor ott valami nagyon rosszul van beállítva, kiválasztva. Az adatbázis kezelése is gyors, a háttérben szokott frissíteni, a felület megjelenése után szokott indexelni, de az pár másodperc. Ha elindítok egy anyagot, akkor az azonnal elindul.
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
koncsik #7658 üzenetére
Az Infuse 500 Megabit feletti stabil kapcsolatot mér a fájl olvasási tesztnél.
Az internetkapcsolat 900 Megabit fölötti a Speedtest szerint.
Hiába kapcsolom ki az Infuse automatikus frissítését.
Kikapcsolás után azonnal visszakapcsolva nem jelentkezik.
Természetesen bekapcsolás után az Infuse indításával várok egy kicsit,
hogy biztosan felépüljenek a hálózati kapcsolatok.
Ha jól sejtem, a "wifi szerű ikon" eltűnése után már biztosan van kapcsolata.
Néha még az Infuse frissítést is ellenőrzőm az áruházban,
de ez után is várakoztat akár egy percen túl is.Amikor azt mondja az Infuse, hogy nem érhető el valami, az általában akkor fordul
elő, ha pillanat állj módban marad, majd egy idő után automatikusan lekapcsol.
Ilyen esetekben is előfordul, hogy később problémamentesen képes folytatni.
Többnyire rendesen kilépek a főképernyőn.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Nem lehet valamilyen hálozati kapcsolódási gond?
-
Sasi001
senior tag
válasz
Ezzel még nem találkoztam, pedig van bőven film a nas-on és sűrűn is változik az állomány.
-
Imogen Combe
junior tag
Nem egy videó fájl lejátszásának az indításakor köröz.
Jellemzően az Apple TV 4K bekapcsolása utáni első Infuse indításakor.
Ekkor általában legalább 30 másodpercig, de gyakran 1 percen túl is köröz.
Ritkán nem is tudja abbahagyni, ilyenkor csak az újraindítás segít.
Gyakorta a médialejátszásig nehéz eljutni.
Ezért tippeltem arra, hogy ilyenkor a változásokat keresi.
Ha a Play után nem indul azonnal a lejátszás,
várni kell 1-2 másodpercet az nem probléma.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7652 üzenetére
Streaming cache: Legacy
-
Imogen Combe
junior tag
Valóban nem volt sok hiba.
Alternatív médialejátszási lehetőségekkel jelentéktelennek nevezném.A hosszadalmas körözésre vonatkozó megoldást örömel fogadom.
Nem várom el, hogy soha többé ne körözzön, rájöhetne gyorsabban is, nincs változás.
Bőven 100 alatt van a video fájlok száma, ami elvileg nem lehetne olyan nagy probléma.
Nem gondolom, hogy tévedhetetlen vagyok.
Bár sok éve használom, elkerülhette valami a figyelmemet.( Elképzelhető, hogy a bekapcsolás utáni első inditáskor Edison kertkapujaként működik. )
[ Szerkesztve ]
-
Semin
őstag
válasz
Imogen Combe #7650 üzenetére
Nálam sosem produkált ilyeneket az Infuse+ATV(2022) kombó pedig már 2 éve használom. Gyors, reszponzív és mindent le tudtam játszani amit csak elindítottam.
(jellemzően 4k DV anyagok).szerk.: most, hogy visszagondolok, talán 2x-3x volt “Hiba történt” üzenet ha valamit indítottam, de “ok” után -újbóli indításra- hiba nélkül ment. Az egész 3mp-ig tartott…
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Imogen Combe #7650 üzenetére
Rosszul használod az Infuse-t, semmit nem “köröz”, a megfelelő módot kell kiválasztani.
Ha a TV-d szuper, akkor neked nem kell Apple TV, Dune, mindenkinek jobb lenne.
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Imogen Combe #7649 üzenetére
A tévé érzékenységhez van még néhány érvem:
Az Infuse imád hosszasan körözni akkor is, ha semmi nem változott.
(A tévé azonnal hadra fogható.)
Az Infuse akadozott már az Apple módosításai miatt.
(A tévé saját lejátszóján ugyanaz nem akadozott.)
Az Infuse nem játszott le valamit, mert az Apple vagy az Infuse elszúrta.
(A tévével nincs gond ugyanazzal az anyaggal.)
Az Infuse simán azt hazudja, hogy nem érhető el valami.
(A tévén megy.)
. . .
HLG[ Szerkesztve ]
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Csabi1984 #7648 üzenetére
A tapasztalatom az, hogy az Apple TV 4K + Infuse párosnál kevésbé "érzékeny".
A menü nem olyan szép, de a médialejátszás jól működik.
Ismerős panaszkodott, hogy a S***y tévéje 5 percig töri a fejét, mire sikerül
felolvasni a több száz könyvtárból és sok ezer fájlból álló szerkezetet.
Nekem ilyesmi nem jutna eszembe, de teszteltem és pár másodperc alatt ment.
Másik csekélyke apróság, hogy a Panasonic 100 Megabites hálókártyát használ.
Szerintük ennél gyorsabb nem szükséges.
Most van úton egy gigabites USB hálókártya.
Talán alternatív megoldásnak beválik.
100 megabites hálókártyán nehéz lenne ennél nagyobb adatsebességű anyagot nézni.
Ezért is használtam a ritka kivételeknél az USB-s megoldást. -
Csabi1984
addikt
válasz
Imogen Combe #7647 üzenetére
Szia
A tv-k medialejátszó képességeiről írtam, hogy érzékeny.
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Csabi1984 #7645 üzenetére
Biztos nem szedett le olyan anyagot ami nagy méretű és nem ütközött hibába.
Az Apple Tv 4K hardver teljesítménye sokszorosa annak ami a lejátszáshoz szükséges.
A Panasonic sem az a termék ahol éppenhogy elbírja a hardver a munkát.
A lejátszók többségét sajnos úgy tervezik, hogy legfeljebb néhány százalék plusz erő van bennük. Így könnyen előállhat valami "hiba", amiért lehet szidni a feltöltőt, a méretet vagy az adott formátumot.
( A hősidőkben a gigabites hálókártyás D***e, éppenhogy meghaladta a 100 Megabitet. )
[ Szerkesztve ]
-
Imogen Combe
junior tag
Mp4, Mkv, Ts, Mov Ok!
A DV P7 lejátszását az Apple nem támogatja és a tévém se.
Mivel tévén USB 3-ról történik a direkt lejátszás a 100 Megabit jelentéktelen feltétel.Az Infuse szerint a helyi hálózatról is megvan a stabil 500 Megabit.
Nem várom el minden létező formátum lejátszhatóságát.
DV P7 helyett a tartalék HDR réteg megy, amikor valami véletlenül csak így érhető el,
és mindenképpen szeretném megnézni a számomra fontos tartalma miatt,
de ilyen esetekben kivételesen fekete fehér alacsony bitrátás SD anyagot is megnéznék.Legalább 5 évig van mit néznem, akkor is, ha soha többé nem jutok újabb anyagokhoz.
Ahogy már említettem az Infuse az alap.
Ha valami azzal nem megy, akkor jön a tévé saját lejátszója.
Az utóbbi 4-6 hónapban nem volt Infuse által lejátszhatatlan anyag.Panasonic 55HZ980E + Apple Tv 4K 3. generációs (van régebbi is)
+
Vannak 75-100 GB méretű anyagaim.
Főleg számomra fontos filmeket töltök le ilyen méretben.
A 25-50 GB közöttiek általában már megfelelnek.[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Az is lehet, hogy nem "találkozott" olyannal amit ne játszott volna le. Biztos nem szedett le olyan anyagot ami nagy méretű és nem ütközött hibába.
Nem vagyunk egyformák de jómagam is azt mondom ha egy TV alkalmas médialejátszásra attól még nem médialejátszó. A TV csak egy megjelenítő "okos" funkciókkal?
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #7635 üzenetére
Milyen TV az? Minden konténerből működik (mp4, mkv, ts, mov)? P7 FEL is működik?
Mi a helyzet a remuxokkal, amelyek 100 Mbit fölé is mennek?[ Szerkesztve ]
-
Cool Face
aktív tag
Nem szeretnék kísérletezgetni abszolút elfogadom a tanácsotokat csak szerettem volna megérteni, hogy miért.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #7639 üzenetére
Támogatja, de a tapasztalatok alapján előfordul olyan audió-videó kombináció, vagy egy nem teljesen szabványos anyag, ami miatt az erősítő nem ad képet vagy nem lesz hang, esetleg akadozik. A sok lehetőség miatt ésszerűbb döntés a lejátszót közvetlenül a TV-hez csatlakoztatni és a hangot a TV-ből küldeni az erősítő felé. Viszont, ha kísérletezgetni szeretnél, akkor tégy belátásod szerint, próbáld ki a lejátszó-AVR-TV kapcsolatot is.
-
Imogen Combe
junior tag
Néhány DV profilnál és a HLG esetén korábban a tévé saját lejátszóját kellett használni.
Kb. nyár óta nem találtam olyat, ami nem megy csak a tévén.
A HLG sokáig mostohagyerek volt Apple környezetben.
Miért foglalkozzanak egy ritkán használt tévé formátummal,
de szerencsére beadták a derekukat. -
-
-
Cool Face
aktív tag
Köszi a válaszokat. A mostani TV-m csak ARC kimenetet tud, nincs eARC így ez idáig nem mertült fel bennem, de melyik a jobb opció, hogy ha a TV-be kötöm az Apple TV-t és úgy megy a hang át eARC-n az erősítőbe vagy ha az erősítőbe(Denon X4400H) megy az Apple TV?
-
djnice
veterán
válasz
Imogen Combe #7631 üzenetére
Pont a TV saját lejátszója nem fogja a DV anyagokat jól kezelni.
-
Imogen Combe
junior tag
Az új tévéd saját lejátszója is jól kezeli a DV anyagokat.
Ha szerencséd van, akkor az új tévé helyből tudja a ma még problémás DV formátumokat.
Ahogy az Infuse se okoz meglepetést. -
blakey
titán
válasz
Cool Face #7629 üzenetére
Maradhat az Apple TV. A Dune-k közül, amelyik CoreELEC-képes (Amlogic S905X4, S928X) és alkalmas a régi kernel (S905X4) futtatására, akkor lesz P7 FEL is. Saját tartalom esetében a CoreELEC az egyik legjobb, de az Infuse is valahol a közelében van,
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
A régi LED Sony 4K HDR TV-met OLED-re tervezem cserélni. Idáig minden tartalmat Apple TV-vel és Infuse-val használtam. A DV-t hogy kezeli az Apple TV? Maradhat vagy érdemes lehet váltanom egy DUNE-re pl?
-
Imogen Combe
junior tag
válasz
Laci19801117 #7625 üzenetére
Ha nem sürgős, várd meg a 4. generációs verziót, talán márciusban érkezik.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Multibit #7626 üzenetére
Az Apple TV nem tud audio passthrough-t. Dekódol minden hangot több csatornás LPCM-re
. - ez így nem igaz, nem minden hang lesz LPCM, mert Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Digital Plus + Atmos, PCM továbbküldésére kerül, a többi valamilyen formában átalakítva kerül tovább, nem midegyik LPCM, mert pl. a True HD + Atmos eAC3 + Atmos lesz.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Multibit
nagyúr
válasz
Laci19801117 #7625 üzenetére
Már csak 2022-est kapsz újonnan.
Az Apple TV nem tud audio passthrough-t. Dekódol minden hangot több csatornás LPCM-re. -
Laci19801117
csendes tag
Sziasztok .
Nem vagyok aktív tag nagyon kevès az időm .
Lenne pàr kérdèsem .; nem szeretnèk hajnalig olvasni .
Apple tv ből mit èrdemes venni 2022 vagy 2021 vagy nem tudom.
Ami lényeg kezelje a hdrt mert a projim tudja kezelje az Athmos hangot .
Van egy Amazon 4k max om de az szopat nincs Athmos hang. Valami nyigja van nem èrdekel , lecserélem.
Ha válaszolsz : köszönöm.Erdős laszló
-
blakey
titán
Semmi kábel, periféria, beállítások beli változtatás nem történt! -
Kábelre tippelnék, akkor is, ha jó volt előtte.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
totar
csendes tag
Sziasztok!
Van bármi tippetek, hogy miért csinálhatja ezt a flicker jelenséget nekem is az Apple TV?
https://youtu.be/in08jWW04ZE?si=DC2UkL6tameDVTVp
Nekem inkább a fehér villanások a jellemzőek, van néha fekete is…
Nemrég kezdte el, ha egy újraindítás nem is, de 2-3 teljesen megoldja a jelenséget!
Semmi kábel, periféria, beállítások beli változtatás nem történt! Minden a legfrissebb szoftverrel fut!
Köszönöm előre is! -
blakey
titán
Már aktív.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
Hivatalosan január 3-5, ami megfogalmazás szerint 2 napos hétvégét foglal magába.
-
blakey
titán
válasz
chatran #7616 üzenetére
Szerintem érdemes megvárni az USA-idő szerinti "aktiválást", utána meglátjuk, hogy aktív lesz-e vagy sem.
-
chatran
őstag
válasz
Imogen Combe #7612 üzenetére
Nektek megy, ha korábban már előfizetők voltatok?
Én rámentem egy film lejátszásra, de csak annyit mutat, hogy renew subscription. Ha erre rányomok már szipkazná is le a 2790 Ft-ot.
Vagy később kellene próbálkozni amerikai idő szerint? -
Imi1981
veterán
válasz
Multibit #7613 üzenetére
Most komolyan kit érdekel, hogy offtopik? Szerintem azért ez kapcsolódik az apple tv készülékhez.
Imogen Combe
Kösz az infót!
Ja és boldog új évet mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
-
Imogen Combe
junior tag
2025. január 3−5. között
világszerte ingyenes lesz az Apple TV+ mindazok
számára, akik rendelkeznek Apple ID-azonosítóval. -
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #7608 üzenetére
Semmi ilyesmit nem tapasztalok, előtte sem és most sem. Lejátszási problémám volt a 8.0.6-ossal HTTP-n keresztül, de az egyszerűen nem indult el. Plex a szerver, Infuse a lejátszó.
-
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
galaxys80 #7602 üzenetére
Ami szinten érdekes, hogy miután a streaming gyorsítótárnál autóról hagyományosra állítottam, megszűnt a buffer és az akadozás.
- ez már régóta így van, az a jó.#7601 zazenke
Ez a tegnapi frissítéssel határozottan jobb lett.
- előző 1-2 frissítés félre sikerült, az elmúlt 1 hétben 3 frissítést is kiadtak, mert valami nagyon nem jött össze.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tomp
félisten
Nálam a távirányító lett bolond.
A le vagy a jobbra gombnyomást sokszor duplának veszi...
Próbáltam a távirányító újraindítást de nem segített. -
galaxys80
veterán
Ez azért jó, mert nálam viszont kb 1 hete lett ramaty az Infuse. Legalábbis néhány film esetén. Brutálisan akadozva, bufferelve játszik le néhány filmet. Jellemzően 1080p, 265, DV, HDR , Atmos filmek. Ami érdekes, hogy a remux, 4K HDR 130 GB- os Gyűrűk ura viszont hibátlan. Szóval a sávszélesség hiba kizárható.
Ami szinten érdekes, hogy miután a streaming gyorsítótárnál autóról hagyományosra állítottam, megszűnt a buffer és az akadozás.
Nem tudom mi lehet az oka nálam.
Ja és MrMc -ben szintén nincsen ilyen gond.[ Szerkesztve ]
-
zazenke
őstag
régebben panaszkodtam hogyha dolby atmos van a filmen akkor a léptetés a filmben kissé lassú nehézkes. Ez a tegnapi frissítéssel határozottan jobb lett. Persze valószínű ez csak nekem tünt fel mert én oda vissza szoktam léptetgetni ha lemaradok valamiről ami érdekel , és az is lehet hogy csak TCL tévénél volt ez . Nem tudom . A frissítési leírásban szerepel egy ilyen megjegyzés " Improved video loading speed "
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat a tvOS operációs rendszerrel és a játékokkal újítja meg az eredeti koncepciót.
- Milyen TV-t vegyek?
- Spórolós topik
- PlayStation - Jön a következő State of Play
- Fűnyíró topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Futás, futópályák
- Vannak már képek a Pixel 9a hivatalos védőtokjairól is
- iPhone topik
- Akciókamerák
- További aktív témák...
Állásajánlatok