Hirdetés
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.olyan kérdésem lenne hogy az OneDrive-ot hol tudom kikapcsolni,vagy végleg kiiktatni? Mert elég zavaró hogy mindig azzal jön hogy kevés a tárhely.. közben nem akarom hogy feltöltsön minden "szart". Előre is köszönöm a segítségeteket.
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Bacusuz
addikt
válasz AeSDé Team #54596 üzenetére
sztereo mix nem erre van?
csak nem kell dugdosnod[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Mivel érhetném el legegyszerűbben hogy legyen egy mikrofonként érzékelt eszközöm, ami valójában az audio kimenetemet érzékeli mikrofon bemenetként? Szoftveres megoldás kellene.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Lehet, hogy hülye kérdés, de lehet valahogy csinosítani a win10-et? Vannak rá skinek, amik nem b.ssz@k szét a rendszert?
Igazából az utóbbi évtized legstabilabb rendszere szerintem, de egyben a legbaltávalfaragottab csúnya dög is. Ennél még az XP is szebb volt. Van rá ilyen ikon csere, témák, amik nem ilyen kocka vackok, lesznek árnyalatok, stb?
-
-
pipo112
őstag
Hello 2napja raktam 1teljesen új rendszert usb-ről format c is volt szvsz semmi nem maradt. Tegnap este tapasztaltam hogy random dobálja a bsod-t ezzel az infóval,hogy system service exepitcion vagy ugyan ez csak ott van még hogy not handled . Ami program vant fent az 1 total comm. Gpu tweak a vga driver , alaplapi chipset driver ,steam , lehet javítani ha igen hogy?
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
eax1650
aktív tag
Én win7-ről a minap frissítettem a Windows10Upgrade28084.exe elindításával és kb. 45 per múlva Win10 1607 lett. Minden ugyan úgy ment, mintha még tavaly tavasszal csináltam volna az ablak ikonra való kattintással.
Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
Barcode_Rec
tag
Sziasztok!
Wifi kártya cserénél 10-es hibakóddal lehet valamit kezdeni?
Dell 7559 laptop. Intel 3165 kártyát cseréltem 7265-re. Semmilyen driver-t nem hajlandó elfogani.
Újratelepítés esetleg? -
Popes
őstag
válasz F_Zolee #54585 üzenetére
Erre van szükséged wushowhide.diagcab.
(MS adta ki ilyen esetekre, el tudod vele rejteni a frissítést és nem zaklat többet)[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
F_Zolee
veterán
Hello
Most kapcsoltam be pár nap után a gépet és látom szed le frissítést. És a listában ott van a vga driver is. Én még régebben "letiltottam", hogy töltsön le ilyeneket de most az először látom ezt. Másnál is van ilyen? 280x-hez szedné/telepítené. Még jó, hogy fix drivert használok a bekavarás végett erre Billiék jobban tudják.
-
galaxys80
veterán
(#54576) Воланд
(#54577) tordaitibi
(#54579) quailstormŐszintén szólva én nem értek ennyire hozzá. Egy ismerős hozta oda hozzám, hogy nézzek rá a laptopjára, mert vírust kapott.
A beállításokat böngészve tűnt fel, hogy azt írja, hogy a RAM 4 GB (2 GB használható).
Az tuti, hogy ez a srác a BIOS-ban nem állítgatott semmit, mert az sem tudja mi az. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Ha nem tudok a win10 belépni akkor hogyan tudnám lementeni róla az adatokat,hiren boot vagy linix live cd lehet? -
quailstorm
nagyúr
válasz tordaitibi #54577 üzenetére
Saját mérés: 4GB RAM+1GB-os VGA és Integrált OFF, 3,2GB-ot lát a 32 bites Windows.
Szóval ott tényleg gáz van. -
pipo112
őstag
(#54572) erre valaki ?
ja még annyi hogy a logitech gaming szoftver is fent vanAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
galaxys80
veterán
Az mitől lehet, hogy egy 4 GB RAM-al szerelt laptopnál csal 2 GB-ot ír használhatónak?
WIN 10 32 bit van rajta.
Az tiszta, hogy a 32 bit miatt nem tudja mind a 4-et használni, de nem túlzás ez a 2 GB? -
pipo112
őstag
Hello 2napja raktam 1teljesen új rendszert usb-ről format c is volt szvsz semmi nem maradt. Tegnap este tapasztaltam hogy random dobálja a bsod-t ezzel az infóval,hogy system service exepitcion vagy ugyan ez csak ott van még hogy not handled . Ami program vant fent az 1 total comm. Gpu tweak a vga driver , alaplapi chipset driver ,steam , lehet javítani ha igen hogy?
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Qtya123
őstag
válasz King Unique #54560 üzenetére
Na úgy néz ki meg is lett a probléma, leírom hátha másnál is előfordul ez.
Szóval az volt a baj, hogy az egyik USB 3 portra volt csatlakoztatva a billentyűzet. Valamiért ezt nem szerette a win10 és akármit csatlakoztattam usb3 portra, nem kezelte úgy. Miután egy 2.0 usb-be átdugtam a billentyűzetet megoldódott a probléma.Persze jött egy másik, a nagy tesztelgetésben kiderült, hogy valamiért a Transcend JetFlash 790 32GB pendriveom csak usb 2 módban hajlandó futni. Itt szerintem az eszközzel lesz a baj, mert a többi usb3 eszköz megy rendesen.
(#54569) Nauda:
Van rá megoldás -> [link] -
Nauda
tag
Sziasztok!
Kezdő win10 felhasználó lettem. A képnézegetőben miért nem lehet alapértelmezettként lapozni a mappán belüli képek között? Fájlkezelőben ha egyszerre többet kijelölök és dupla katt az egyikre, akkor működik, de ugyanez totalcommander-ből már nem sikerül Van erre valami megoldás, hogy alapból mindenféle kijelölés nélkül lapozhassak a mappán belüli képek között?
Köszi
-
_Atesz
addikt
Sziasztok
Az összefoglalóban látom a korábbi legális Windowsokról lehet frissíteni 10-re. Ez még él?
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Van egy olyan kérdésem, hogyha mondjuk veszek egy Win 10 Pro OEM licenszet, és matricát kapok, akkor az garantálja, hogy jogtiszta a windows-om? Valahogy nehezen értem, hogy e [link] között a 15.000Ft-os hírdetés, és e [link] között a 6000Ft-os hírdetés között mi a különbség. Elméletileg mindegyik ad matricát. Ami még érdekes, hogy hova ragasszam ezt a matricát. Ha jól tudom BIOS-ba írja be az azonosítót a Windows, tehát alaplap csere nem lehetséges ilyen licenszeknél, ezért az nekem a logikus, hogy az alaplapra ragasszam. Ami még érdekes, hogy vajon a többi hardver elem cseréjére hogyan reagál a Windows OEM licensznél, illetve, hogy itt is van e olyasmi, hogy csak bizonyos márkájú alaplappal működik, mint amiket az asus laptopokra gyárilag felraknak, vagy ez valami tökmás? Na szóval sok a kérdésem, remélem megválaszoljátok, vagy elirányítotok valami olyan topicba, ami kimondottan erről szól. Köszönöm!
Buliban hasznos! =]
-
kisbancsa
senior tag
Üdv. Lehet hülyeséget kérdezek, de nem tudom megmerjem e venni a win 10et. Korábbi verzionál volt jelen, ha cseréltél valami alkatrészt, vagy újra húztad a gépet, akk. nem tudtad a gyári kulcsot használni, mivel " felhasználtad". Ez a csodás szitu jelen van még? Windows 10 Pro 64-Bit DVD - OEM . Őt néztem ki. ( most is win 10et használok, win7ről frissítettem le).
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
Kékes525
félisten
Javítottak a DPI kezelésen? Legalább a Windows 7-nél jobb? A 7-nél nagyon rosszul kezeli a DPI-t.
A másik kérdésem, hogy le lehet cserélni a Modern felhasználói felületet? Vannak alternatívák hozzá? Nekem nagyon nem tetszik a világos szín és a nagyon leegyszerűsített, szegényes, puritán felület.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Qtya123
őstag
válasz King Unique #54560 üzenetére
Nagyon köszönöm a részletes válasz.
Holnap nekiállok tesztelni több USB 3-as eszközzel is, illetve több kábellel. -
King Unique
titán
válasz Qtya123 #54548 üzenetére
Üdv!
Az ilyennek számtalan oka lehet. Volt akinél driveres probléma okozta, vagy csak egy restart kellett, másoknál az USB 3.0 kábel volt xar és a cseréje megoldotta stb. Valamint a fájlmásolás csak egy dolog, azt befolyásolhatja számtalan tényező. Ilyenkor célszerű lefuttatni néhány szintetikus tesztet, hogy kiderüljön mit tud valójában az eszköz. Ehhez mintákat találsz a pendrive-os topikban, illetve akár a blogomban is. Valamint én ilyen esetekben például egy Live Linux alatt szoktam letesztelni a sebességet. Ha ott ok, akkor a másik OS-nél nem stimmel valami.
De ilyen célra akár a másik topikban említett megoldás is használható. Hasonlót egyébként nemrég szintén említett egy fórumtárs, de az eleve ~ 4,3 GB, ellenben az előző 64 bites változata csak 1,2 GB. De persze egyik sem hivatalos kiadás, szóval csak saját felelősségre szabad velük próbálkozni!
Egyébként a Win10 azért jobb ilyen téren, mármint natívan támogatja az USB 3.0-t és az UASP módot, míg a Win7 nem. Valamint előbbiben elvileg már USB 3.1 támogatás is van.
[ Szerkesztve ]
-
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Fent már kérdeztem ha nem tölti be a win a profilomat telepítő dvd lehet érdemes megkísérelni a javítás? Vagy ha sikerül elindítani csökkentett módban akkor pedig parancssort érdemes használni ezekkel a parancsokkal?
-
-
-szabi-
addikt
válasz Partyface007 #54543 üzenetére
Nekem elég volna a sajátja is ha normális működésre tudnám bírni.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Jelenleg a MS fiók bejelentkezéshez egy xxx@hotmail.hu címet használok. Ha meg szeretnék szabadulni a xxx@hotmail.hu címemtől és helyette pl. xxx@gmail.com címet használni, hogyan kell az e-mail cserét megcsinálni, hogyan kell hozzákezdeni?
Más: van jelentősége annak hogy xxx@hotmail.hu (ami nem is Hotmail), vagy xxx@hotmail.com, esetleg xxx@gmail.com címet használok az MS fiók bejelentkezéshez, illetve az MS stb. eléréshez?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Mostanában sokat dolgozom Linuxon, és nagyon szeretem hogy ha kijelölök valamit akkor azt egy secondary vágólapra lementi, és középső egérgombbal beilleszthetem formázatlan szövegként. Megoldható ugyan ez windows alatt?
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
UEFI telepítéssel egy teljesen szűz Windows 10-et telepítettem. A gondom az, hogy win10 alatt az USB 3 sebesség közelében sem járok pendrive-ra, külső HDD-re másolással. Gigabyte B75-D3V alaplapom van (legfrissebb BIOS), win10-hez való drivereket letöltöttem és telepítettem. Értelemszerűen a win10-hez már nem adtak ki USB3 drivert, ha jól tudom azt tartalmazza már a windows a 8 óta. Az eszközkezelőben látható is az USB vezérlők között az Intel USB 3 extensible host controller.
Ennek ellenére mégis jóval alacsonyabb a sebesség, mint Win7 alatt volt. (USB 2 szintjén van) Mi lehet a probléma? Merre induljak a hibakeresésben?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv.
-
raidx
őstag
válasz petya1985 #54546 üzenetére
A numlock BIOS beállítástól függően kapcsol be vagy nem. Azért a késés. Egérrel tudsz navigálni telepítés közben? A billentyűzethez esetleg tartozik driver? Lehet, nem jó meghejtót rendel alapból a rendszer hozzá.
Mivel a hiba fennáll PS/2 és USB-s esetén is. Nem tudok mit mondani.Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
petya1985
tag
asztali gép fm2+
gigabyte f2a88xm-d3h lap,8 gb kingstone hyperx,a10 7700K int. vga-s(nincs is mellette pcie!)
próbáltam igen,ps/2 vel is...mondom minden rendbe a billel és a beállításokkal ,most is erről írok az újratelepítendő win10-ről..
tanácstalan vok...
próbáltam win7-tel is...esetleg ami szemet szúr nekem,hogy mikor bootolnám/bejelentkezik a gép, akkor a ledek közzül az utolsó kettő ég,nem a numerikus! ez csak akkor gyullad ki,ha már átlépjük a boot menüt...
nem tom az számít e valamit,de 2 ssd és 3 winchester van és egy dvd bekötve,persze ahogyan kell.
az egyik ssd-m a rendszerÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
-
-szabi-
addikt
Hi
Beépített média szerver lehetőségeiről tud valaki bővebben?
Kiküldi a videót ha kiválasztom az "Átvitel eszközre" lehetőséget, de a hangot átteszi aac-be, nem az eredeti megy ki. Illetve a feliratot nem küldi át.
Erre van valami megoldás?üdv
-
CirrMee
addikt
válasz [CS]Blade2 #54524 üzenetére
Uhh...
Ez esetben részvétem, Intel és a támogatás két külön dolog (aminek véletlenül sincs köze egymáshoz)...“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
petya1985
tag
nekem senki nem tud segíteni a bootolásnál miért nem veszi be a gombnyomást mikor kéri...
igy nem tudok telepíteni.
próbáltam usb-ről is.
a BIOSban minden be van állítva,uefis biosom is van.
hiába van a dvd beállítva 1 bootopciónak!
minden mást enged,csak kivéve ott nem,h nyomjak egy gombot a továbblépéshez..:S
Másik bootlemezt is megpróbűltam,másik usb-re dugtam az aljzaton,elemcsere is volt,legacy usb is bevan állítva
valakinek valami tipp??? mindent megpróbáltam már!ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
-
krealon
veterán
"ismerősnek a gépén nem lehet törölni jópár mappát
(nem tudtam a pontos hibaüzenetet megkérdezni, de valszeg osx-es filename lehet a probléma)esetleg volna valami jófajta törlőprogram?"
Parancssor
cd
<szulomappa, amiben a torolhetetlen fajlok vannak>dir /x
<8.3 kompatibilis neve a fajlnak>
del -
raidx
őstag
válasz qwertly #54531 üzenetére
csak a telepítések szünnek meg. A programokat újra kell telepíteni. Az adatok megtartása hosszabb futamot jelent. erre készüljél. A windos alaphelyzetbe állítására gondoltál?
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
rii
nagyúr
sziasztok
ismerősnek a gépén nem lehet törölni jópár mappát
(nem tudtam a pontos hibaüzenetet megkérdezni, de valszeg osx-es filename lehet a probléma)esetleg volna valami jófajta törlőprogram?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
_ ĐanieL™
tag
Sziasztok!
Van egy Dell 5749-es gépem.
SSD került bele rendszermeghajtónak és az optikai helyére ment vissza a gyári 1TB-os HDD.
Win10 Pro 64bitAz alábbi tünetet produkálja:
- akkuról üzemeléskor csak
- szinte üresjáratban ketyeg a gép.. torrent feltöltések mennek (torrent fájlok a hdd-n, kliens ssd-n)
- egy idő után elkezdi megpróbálni lekapcsolni a HDD-t a rendszer, de azonnal vissza is pörgeti, mivel a feltöltések mennek róla
- ezt csak addig csinálja, míg meg nem mozdítom az egeret.. olyankor ébred a kijelző és megszűnik ez a le-fel kapcsolgatás- próbaképp kikapcsoltam az automatikus alvó módot - nem segített
- energiasémákban kikapcsoltam a merevlemezek kikapcsolását tétlenség esetén - nem segített- eddig nem telepítettem, de most feltettem az Intel Rapid Storage drivert - még nem tudom, hogy változott e valami
Valakinek van esetleg ötlete ezzel kapcsolatban?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Esetleg ha sikerül csökkentet módban a a gép helyre állítás módban akkor ott nem vesznek el a több 100GB adat ami a c meghajtón van?Ez alatt értem a képek filmek doksikat,csak a win10 áll alap helyzetbe?
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszi a tippet nagyjából ezt a módszert követtem,kiszedtem az aksit hálózatról indítottam közbe kikaptam alóla az tápkábelt.Az után f8 és shit nyomogatásával előcsaltam a csökkentett módot.De az alap gond nem oldódott meg valószínűleg a bejelentkezési profilom sérült meg,mert mint írtam indításkor van képernyő azon minden van csak az nincsen kikeletkezhet be és mi a jelszó.Ha billenővel vagy egért hiába mozgatom nem ugrik fel semmi.Így most megpróbálom helyre állító lemezt létre hozni. -
raidx
őstag
válasz qwertly #54523 üzenetére
Sajna nincs semmi varázsbillentyű a csökkentett módhoz. Ha a a bejelentkező ablaknál van újraindítási opció akkor Shift+újraindítás és Előjön az a rész ahol a csökkentett módhoz eljutsz. telepítőről indítva a nyelvválasztás utánni képernyőn is van lehetőség eljutni a csökkentett módba. Vagy hejreállítási lemezről indítva a rendszeret.
ezt érdemes elolvasnod: [link]
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
quailstorm
nagyúr
válasz qwertly #54523 üzenetére
Gépház, frissítés, helyreállítás, speciális rendszerindítás.
Nincs F8, csak ha visszateszed, már egyszer linkeltem. Meg még a gyorsindítást is ki kell nyomni értelemszerűen.
Alapjáraton ha baj van, akkor hibernálva van a C és nem tudod a csökkentett módot se indítani, szóval remek...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz CirrMee #54517 üzenetére
A probléma, hogy windows 10-el windows 10-es intel driverrel boot közben eldobja a HDMI-t, és csak D-SUB-on ad képet. Van kép addig, amíg be nem tölti a drivert, meg UEFI BIOS-ban, stb, de windows alatt nincs HDMI jel. Azt írja, hogy nincs bedugva a kábel.
8.1 alatt egy bármilyen ver. driver alatt, ha D-SUB-on letiltom és engedélyezem az intel igp-t, akkor van HDMI, de csak addig, amíg újra nem indítom a gépet.
Az intel csinált egy test béta drivert, amiben változtatott valamit, és ezzel a driverrel megy egyedül normálisan 8.1 alatt, hogy nem kell barkácsolni ütemezett devcon paranccsal, hogy a bejelentkezésnél legyen hdmi jel.
Csak, hogy ez a driver kifejezetten 8.1-es,
Windows 10-re nem engedi semmilyen kompatibilitási móddal, semmivel feltenni. Nem kompatibilis windows verzió-ra panaszkodik.Windows 10-en nem használ az eszköz letiltás sem, csak a D-SUB játszik, ez pedig új IPS-es Dell monitor, amit HDMI-n illene használni.
Az Asrock-nak is írtam, és egy Acer monitorral összerakták ugyanezt a gépet G1820-al, és náluk ment. Valószínű, hogy monitor függő, és abból is az energiatakarékos funkció miatt lehet ez a hiba. Egy LG TV-vel sem megy, ami még a UPC boxból is csak a horizon hd-st nem dobja el. A többinél kis kikapcsolt állapot után csak a csatornaváltásnál jön fel, hogy mi megy és melyik csatorna, valamint a film felirata, ha feliratos. A kép és a hang onnantól nincs, amíg nem csináltam egy gyári visszaállítást vagy ki nem húztam pár másodpercre. Valamiért a régebbi boxoknál eldobálja a képet állás után,
és ez a Dell monitor is pont ilyen.De egy Nvidia GTS450 tökéletesen viszi, mert szerintem az nvidia tud erről, hogy bizonyos kijelzők igényelnek valamit a driverben.
Az intel küld valamit a hdmin, aztán úgy van vele, hogy nincs bedugva a kábel, és átvált D-SUB-ra. Lehet, hogy a monitor lekapcsolja a HDMI-t energiatakarékos célból, abban a pillanatban, amikor megszűnik a jel, amikor betölti a drivert a bootolás alatt. Ez egy pillanat, és lehet, hogy bizonyos dell monitorok és lg tv-t nem várnak ennyit sem a jelre. Nem tudom, lehet, hogy hülyeség, én valami ilyet képzelek el. -
qwertly
addikt
válasz quailstorm #54519 üzenetére
Szia!
Köszi a választ,miért mondott késő a bánat?Valami ismert hiba win10 ez?Nem csináltam semmi különlegeset csak kitöröltem a office 2013 mert mellette fent volt az office 2007 is,és a 13 nem volt aktiválva.
Más:hogyan lehet a win10 csökkentetett módban indítani ha nem tudok bejelentkezni,itt nincsen f10 mint a régebbi winekben?
-
Akkor az Intel is egy következetes cég...
Szerk.
Sok-sok éve volt valami nvidia vga-s laptopom. Arra anno úgy lehetett új drivert telepíteni, hogy a setup.exe-t ki kellett bontani, az inf fájlban módosítani a vga azonosítóját. Az ilyen trükk a mai driverekkel már nem működik?[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz [CS]Blade2 #54514 üzenetére
Ez érdekes. Az én intelem régebbi és mégis hibátlanul megy win10 (alap, wu által felrakott és kézzel telepített driverrel is) és persze ubuntu alatt is. A menet közbeni váltás (hdmi - alaplapi hangkeltő) is akadálymentes. Mondjuk nekem nincs vga kártyám, nem tudom számít-e.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz qwertly #54518 üzenetére
Windows10 telepítővel tudsz speciális rendszerindítást végrehajtani, már késő bánat a legacy mód ugye.
Offline módban is feltelepül persze.
WindowsPE vagy Live Linux rendszerekkel tudsz menteni adatot. De a W10 telepítő is tud egy csak programokra nézve desktruktív újratelepítést.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Érdeklődni szeretné,hogy ebben a kérdésemben esetleg nem tudna valaki segíteni Más: a win10 hogyan lehet elindítani csökkentett módban ha már nem tudok belépni a win10-be. Ha pedig újra kell telepíteni,lehet offline módban hogy nincsen nett,és miképpen lehet lementeni ellnem induló rendszerből a személyes adatokat pl: képek dokumentumok böngésző jelszavak stb.
-
CirrMee
addikt
válasz [CS]Blade2 #54512 üzenetére
Minek telepítesz 8 -ast a 10 -eshez, ha nincs rá szükség? Winfrissítő általi drivertiltás meg letiltható.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Laraxior
titán
Nem tudom melyik topikhoz tartozik a kérdésem, megpróbálkozom itt.
Hardver-váltás volt, javallatra Win10-et telepítettem egy másik SSD-re a gépben. a régi rendszer megmaradt az Win7.
Eddig oké is, indításkor megkérdezte mindig, hogy melyiket akarom indítani a W7-et, vagy a W10-et.
Aztán újrahúztam a Win7-et, hogy friss legyen az új hardverek alatt, de most már nem kérdezi meg, hogy melyiket indítsa.
Hogy tudom ezt megoldani? Néha-néha azért ránéznék a W10-re is.""Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély, nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
[CS]Blade2
addikt
Intel G1820-ben lévő HD Graphics. Nincs száma. (valszeg: For 4th Generation Intel® Core™ Processors with Intel® HD Graphics 4200/4400/4600/5000/5100/5200/5300/5500/5600/6000/6200/6300 közül) A lényeg, hogy ezzel megy 8.1 alatt: [link]
Már írtam az intelnek, hogy ezzel jó, és, hogy nem írnának-e egyet 10-esre is. Szerintem csak valami pár sort kell átírni, de ki tudja, hogy megcsinálják-e, és, ha igen, akkor mikor.
Biztos, hogy az intel sara, mert Nvidia-val tökéletes, valamint állítólag az intel linux driverben nincs benne ez a probléma. Amint kiderült, a fenti teszt driverrel 8.1 alatt meg tudták oldani az intelnél, csak valamiért ez a változtatás utána nem került be egyik végleges driverbe sem, így a Win10-es driver sem tartalmazza.
A 10-es driver annyira szar, hogy még az sem működik, ami a 8.1 alatt igen, hogy devcon paranccsal ki-be kapcsolom az igp-t, és akkor van hdmi, amíg újra nem indítom a gépet. (Így minden 8.1-es driverrel megy a HDMI).
[ Szerkesztve ]
-
válasz [CS]Blade2 #54512 üzenetére
Milyen VGA kártya az? Valami Intel rémlik a régebbi hsz-edből.
Csak mert nálam az Intel HD2500 hibátlanul nyomja a képet is meg a hangot is HDMI-n keresztül.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
[CS]Blade2
addikt
Windows 8.1-en van egy régi teszt intel driver, amivel megy a HDMI. Ha felteszek egy windows 8.1-et, és ezt a teszt drivert, és onnan frissítek, akkor vajon legyalulja a 10-es?
Az lenne a logikus, hogy leszedné a legfrissebbet, pláne, hogy ez a teszt verzió direkt 8.1-es, szóval 10-en nem is engedi telepíteni.
Hallottam, hogy valakinek mégis megmaradt, vagy valamiért így működőképes maradt a HDMI.Elméletileg lehetséges lehet? Az ésszerű az lenne, hogy a 10-es net nélkül legyalulja, és Microsoft VGA-val áll fel, majd nettel leszedi a legújabbat windows update-en.
Még azon gondolkodom, hogy valami regiszter változtatást csinál a teszt driver, és akkor megmaradhat a 10-re váltás után, hibába teszi fel a 10-es drivert.
Kicsit sok idő kipróbálnom, így feleslegesen nem szívesen tenném meg. 8.1 telepítés, onnan 10-re frissítés a teszthez 2,5-es noti HDD-re nem 2 perc.
-
petya1985
tag
hello.
Bootolva szeretném felrakni a Win 10-t,minden simán megy egészen addig,amig azt nem írja nyomjak egy billentyűt a boot inditáshoz. Csak hogy semmilyen gombot nem vesz be ! Érdekes,hogy előtte a BIOS bevesz minden gombot és most is erről a billről pötyögök.
Beállítottam a Legacy USB-t is,próbáltam ps/2 billel de azzel sem tudom elinditani a bootot! tipp valakinek??!a107700k cpu,gb f2a88xm-d3h alaplap.8gb ram és ssdre tenném...
pendriverol is próbáltam de ugyan ez a szitu..
ÜBER ALLES F.C. BAYERN MÜNCHEN!!!
-
t72killer
titán
"ki kellenne írtani gyökerestül az update-vel együtt." <- javaslom akkor az XP-t, abban se UAC se update.
#54496: A ccleaner hol ugorja át az UAC-t? Csak azon a jogosultsági szinten takarít, amelyiken futtatod. Persze, többmindent szed ki, mint egy buta edge/IE cache-ürítés, de ettől függetlenül limitált userként futtatva nem fogod tudni az admin szemetét üríteni, adminként kell újrafuttatni.
#54502: Ezt az UAC ellenes siránkozást nem értem. Normálisan belőtt gép miafr&ncra dobál nektek uac-ablakot? Ha minden fel van telepítve és használom a gépet, akkor sose jön elő ilyesmi... Mind1, valamiből a ransomware-íróknak is meg kell élni
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
vlevi
nagyúr
Szerintem már korábban baj volt ezzel.
Emlékeim szerint már WinXP alatt is találkoztam olyannal, hogy egy-egy program a párbeszédablakot nem volt képes előrerakni.
Akár még a Word, Excel is csinált ilyen vicceket.
Wistám nem volt, így azt nem tudom, de Win7-en, vagy izesen valóban rendszeresen előfordul, hogy telepítéskor nem ugrik elő az ablak, sőt, még hangja sincs (pedig elég nagyot tud durrantani a Tadaaaa UAC), csak a taskbaron pislog diszkréten. -
tag
Innen töltöttem le, de emlékeim szerint (ha újra ott leszek, majd megnézem jobban) 3 verziót enged kiválasztani: Win10, Win10 Single Language, Win10 N. Vagyis HOME és Pro között nem tudtam választani letöltéskor.
Akkor sem, amikor azt az opciót választottam, hogy másik gépre szeretnék telepítőt készíteni.A licenszemet igazából még nem próbáltam, mert telepítés közben nem kért kódot, utána pedig már nem tudtam bejutni az aktiválás menühöz.
Este talán lesz időm újra próbálkozni, addig is köszi.
-
SP4C3
veterán
-
válasz Fejlesztő13 #54500 üzenetére
Ez az UAC figyelmeztetés a Vista-ban jelent meg, de a megjelenése már akkor sem volt problémamentes. Win7-nél is gyakran "alulra" kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest