- ArchiCAD és Artlantis topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Videó stream letöltése
- AI-buborékra figyelmeztet az Európai Központi Bank
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Véletlenül rányomtam arra hogy frissítsen az új rendszerre. De nekem erre nincs szükségem. Le lehet valahogy lőni a telepítőt? Aztán végérvényesen eltávolítani a gépről hogy ne is ugráljon fel?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Win7-ről lett frissítve.
1.: a kuka valami hányadék, el nem tudom képzelni ezt hogy lehetett engedni
2.: alul a gyorsmenü előhívása irgalmatlan lassú néha, már-már belefagy a gép. Win7 alatt egyszer se volt gond, itt meg 10-15 mp-ig nem töltődnek be az ikonok / feliratok. Ez mitől lehet?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
alul a gyorsmenü előhívása irgalmatlan lassú néha, már-már belefagy a gép. Win7 alatt egyszer se volt gond, itt meg 10-15 mp-ig nem töltődnek be az ikonok / feliratok. Ez mitől lehet?
Az Antimalware Service Executable dolgozik ilyenkor. Ha kibontom a folyamatot akkor a Windows Defender szolgáltatás van benne. Ezt hiába lövöm le hogy nem kell valós idejű védelem, jobban akarja nálam tudni a rendszer hogy kell és minden újraindítás után visszaállítja. Le lehet ezt valahogy lőni? Nincs szükségem teljesítményvisszafogó ficsőrökre.
-
Winner_hun
titán
válasz netpeti98 #44422 üzenetére
Köszönöm, kilőttem. Egyelőre nincs időm vesződni mindenféle kivételekkel, azt se tudom merre kell. Jóval fürgébb lett a rendszer. Win7 alatt se volt évekig semmi vírusírtó / tűzfal, megleszek ez nélkül most is. Ha nem lassítaná feleslegesen a gépet, tényleg csak háttérben futna akkor nem zavarna.
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Ha egy képet elmentek az asztalra, akkor a felugró ablakban hogy lehet beállítani hogy a legfrissebb dátumú file / mappa legyen legfelül? Mert most a mappák után jönnek a file-ok. Win 7-nél ilyen problémám nem volt.
Ha jól emlékszek akkor win7-ről 10-re átállás után nem volt ilyen probléma, pár napja frissül a windows, tán azóta rossz.
-
Winner_hun
titán
Hogy lehet a számológépet a start menü leggyakrabban használt elemei közé felvenni? Többet nyitom meg néhány oda bekerült felesleges dologgal ellentétben.
A számológépnél be lehet állítani hogyha a billentyűzetet nyomogatom akkor ne villanjon fel az adott szám? NAGYON zavaró.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Továbbra is számológép. Összeadás megvan, megnyomom az entert, nem ad végeredményt. Megnyomom az Esc-et, nem törli ki ami be van írva. Bezárom, elindítom újra, elfogadja a parancsokat. Ez valami rossz vicc? Nem egyszer játszotta el.
-
Winner_hun
titán
PC-n írtam valakinek viberen, majd bezártam. Jött válasz, de nem tudom elindítani a programot. Bejön az elején a lila téglalap viber felirattal a közepén, majd bezáródik. Volt gép újraindítás, program reinstall de ugyanaz a baja, nem jön be a főképernyő. Mi lehet a gond?
-
Winner_hun
titán
Sajátgépben rémennék a telefonra Ftp://ipcím-en keresztül. Eddig ment. Most nem megy, azt kérdezi a rendszer hogy mivel nyissa meg a feladatot. Feldobta a telepített böngészőket meg még valamit. Alul a kis négyzetben második nekifutásnál a pipa szürke volt, nem lehetett kivenni, azóta az edge jön be ha beírom az ftp címet. Hogy lehet megoldani hogy a sajátgépbe töltse be azt, amit én akarok? Eddig nem volt vele probléma. Total commander nem érdekel.
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #50128 üzenetére
Gép újraindítása megoldotta a problémát, a sajátgépben bejött az ftp.
-
Winner_hun
titán
Az beállítható hogyha bedugok egy pendrive-ot a gépbe akkor legyen egy felugró ablak amiből ki lehet választani a végrehajtandó feladatot?
-
Winner_hun
titán
Logitech Mx518-as egeret használok, hozzá fent van a legfrissebb gaming szoftver. A problémámat már leírtam az egér topikjában de nem jött észrevétel. Használom a gépet, az egér megakad 1/2-1 mp-re, majd belassul (beállított fix DPI értéket elelejtve) és a beállítások egy része elvész. Ha bezárom a programot és elindítom ismét akkor rövidebb-hosszabb ideig megy rendesen. Van olyan program ami kimutatja hogy az alkalmazás esetleg mivel akad össze (már ha összeakad) ha néha félig leáll vagy ez a szoftver saját baja? (Tegnap tettem fel a legfrissebb változatot, az előző verzió kb. 1 hónapos, akkor még az volt a legfrissebb - a problémát nem oldotta meg ez se.)
-
Winner_hun
titán
Megoldható bizonyos fájltípusok automatikus elrejtése?
-
Winner_hun
titán
Az élményindex a disk score részen mindig csak azt a meghajtót nézi amire telepítve van a rendszer vagy az összeset és azt átlagolja?
-
Winner_hun
titán
No csak helyre sikerült hozni a gépet. Összes winyó lehúz, csak a rendszernek való marad. IDE módban simán indul a windows, a frissítést most fejezte teljesen be. AHCI módra átállít, win nem indul. AHCI beállítással csökkentett módban sikerül indítani, utána már megy a windows rendesen.
A windows élménynél a meghajtóra kapott eredmény is helyreállt az AHCI mód visszakapcsolásával.
-
Winner_hun
titán
Ha nem tudok PC-ről írni akkor alternatív segítségre van szükségem
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Proci csere után lecseréltem gyorsabbra és többre a memóriákat. 1600 MHz-ről 1866 MHz-es memróiák kerültek a gépbe. Ha a biosban átállítom a memória sebességét 1866 MHz-re akkor nem indul el a windows, csak ezeket a hibákat dobálja:
winload - hibakód 0xc0000221
winload - hibakód 0xc0000098 - itt a szöveg angol, a DVD-ről próbáltam meg bootolni hogy egy indítási helyreállítást futtassak de el se jutok odáig...
ntoskrnl - hibakód 0xc0000221
system - hibakód 0xc0000221Ha a memóriák 1600 MHz-re vannak állítva akkor megy a win, semmi baja. Ez windows probléma vagy máshol lehet gond?
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
-
Winner_hun
titán
Újraindítottam a gépet, most a 16 GB-ot rendesen mutatja, a hardverek számára fenntartott memóriamennyiség 22,4 MB. Nem tudom hogy előtte a 8 GB mitől állítódott oda, eddig azt az értéket nem is néztem. Hol ennyi, hol annyi, nem tudom miért. Mi lehet a gond, mit állítsak át?
-
Winner_hun
titán
Van rá mód, hogy a kikapcsolásnak egy ikont kirakjak az asztalra amire dupla kattintással rákattintva leáll a gép?
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #59884 üzenetére
Aztalon jobb klikk - Új / Parancsikon, majd ezt belemásolni:
%windir%\System32\shutdown.exe /s /t 0[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
HD Sentinel be van állítva hogy a winnel együtt induljon el, mégse teszi. Új win, friss telepítés.
A program parancsikonjának indítópultba való helyezésével se indul a program a rendszer indulásakor. Hol keressem a hibát?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Asztalra mentem a dolgaimat. Csak úgy megváltozott a listázási beállítás egyik mentés után és nem is tudom visszavarázsolni a régi állapotot.
Nézet - Lista
Rendezés - Dátum / Csökkenő
A mappákat beteszi a legelejére. Hogy lehetne ezeket a fájlok utánra kényszeríteni?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Tálván lévő előnézeti ablakot hogy lehet kikapcsolni? Ez nem működik, az említett DisablePreviewWindow nincs benne a registry-ben. Tudom hogy win7-hez van a cikk.
-
Winner_hun
titán
Leszedtem, elindítottam, az ajánlott beállítási fülön alapértelmezettként be van pipálva a Disable thumbnails completely - windows indításnál vsizont mégiscsak megjelenik az előnézeti kép - tálcán 3 program van egymás mellett amiket egyből indítok a gép indulása után: winamp, firefox, thunderbird - az ikonok ebben a sorrendben vannak, viszont fordított sorrendben indítom. A winampot megvárom míg elindul, utána húzom az egeret és indítom a lejátszást, viszont itt mindig megjelenik az előnézeti kép és ez baromira zavar. Tudom, húzzam el indítás után egyből az egeret...
-
Winner_hun
titán
Minden lehetséges. Az első ajánlás működik, ha most leviszem bármelyik futó programra az egeret akkor nem lesz ott kis képben az ablak tartalma, ez az amire szükségem van, ne legyen ott semmi. Sajnos a windows indulása után még nem működik ez a ne lássam dolog, mintha lassan töltődnének be a beállítások, vagy nem tudom.
-
Winner_hun
titán
Youtube videót teljes képernyőre kirakva a tálca nem tűnik el, folyamatosan előtérben marad. Böngésző újraindítás nem, csak windows újraindítás oldja meg a problémát. Mi okozza ezt? Nagyon zavaró tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest