- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ubid
senior tag
válasz
Taifa Díaz #2199 üzenetére
Köszönöm a válaszod : )
Majd a bétánál robban úgyis minden
Sűrűn fogok erre járni !
Minden jót addig is !
-
Taifa Díaz
őstag
Néha meggajdul - nem reagálnak programok -, de eddig még mindig bejött ilyenkor, ha a Feladatkezelőt megnyitva újraindítottam a Windows Explorert kétszer (miért nem volt elég egyszer? fogalmam sincs).
A végleges rendszer PC-n nem hinném, hogy bármikor is stabilabb lesz, mint a Seven. Igazából kevés lesz az újdonság a PC-s tábor számára az eddigiek alapján. De már most is használható mindennapi munkára, nincsenek nagy hiányosságok.[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
Sziasztok !
Egy olyan embert kérdeznék a 8-assal kapcsolatban, akinek ez van feltelepítve elsődeleges windows-ként, vagy egyáltalán csak ez az egy van felpakolva.
Mit tapasztalt ? Nagy hiányosságok vannak még ? mennyire használható a mindennapokban ? mondjuk összevetve a nagyon stabil win7 -el .
Köszi
-
pzstm
titán
Windows8 enter in Beta Escrow today
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #2188 üzenetére
Szerintem attól függ melyik verziót teszed fel, Windows 8 Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64) ennek pl 4,8 gigás az iso-ja. A developer tools nélküli 32 bites 2,8 gigás isoban van, pendriveon is ennyit foglal. Szerintem a 64 bites is rá megy 4 gigásra mivel az iso is 3,6.
-
pzstm
titán
-
válasz
Taifa Díaz #2180 üzenetére
Akkor a 4 gigás pen nem jó hozzá? Kell neki a 8
-
Воланд
titán
ahhoz, hogy a win8 felismerje, hogy milyen eszkozt csatlakoztattal a gephez es magatol feltegye a megfelelo drivert es neked ne kelljen 3rd party appot telepitened, azert mert csatlakozni szeretnel az internetre, mar maganak az usb-s eszkoznek meg kell felelnie ennek a szabvanynak, mivel erre irtak a drivert.
a megfelelo appot, amit ki tudsz tuzni a kezdokepernyore meg a szolgaltatonak kell elkeszitenie.
-
Taifa Díaz
őstag
-
RaZroX
addikt
Egy fontos kérdés. Pendrivera hogyan tudom majd kiírni a Win8 Béta .ISO fájlt, hogy bootolni is lehessen ? Jelenleg nincs DVD olvasó a gépben szóval fontos lenne
-
aclandiae
senior tag
Hogy tudok csatlakoztatni w8-as gépet, w7-es otthoni csoporthoz?
Hiába próbálom mindig azt írja ki, hogy "change location".
(a w8-hoz feltettem a magyar nyelvű csomagot; ha lelépek a netről, magyarra vált az OCS-nál, hogy csatlakozzak hozzá, de amit visszamegyek a netre => change location) -
pzstm
titán
-
knor82
csendes tag
válasz
tDr1v3r #2171 üzenetére
"Hibernálódik a program... de igazából ugyanezt akkor is elérheted, ha x ideig nem nyúlsz pár futó programhoz, mivel azoknak az "állapotát" lementi HDD-re a RAM-ból, ergo helyet spórol így."
Ez inkább hibrid alvás féle mód, nem valódi suspended és nem is hibernálás.
És win8 alatt ha egy metro programról (amik mindig teljes képernyős kizárólagos módban futnak) átváltasz másra, akkor ez azonnal megtörténik, és a processzorhasználat is megvonódik tőle, így biztosítva a teljesítmény megőrzését és a kisebb energiafelhasználását a számítógépnek.Míg amit Te írtál az már az előző Windows verziókban is alap volt, nem véletlenül volt idáig sem virtuális memória használat. De attól még - hiába nem volt az adott program az előtérben - használhatta a gép erőforrásait.
-
knor82
csendes tag
válasz
kraftxld #2167 üzenetére
Bocs már, de nem "sírok". Tesztelem és kérdezek, hogy más is tapasztalja-e ezt. Egyébként win8 mellett fennmaradt a gépen a win7 is, ha olyan gondom lenne, bármikor át tudok rá jelentkezni. De annyira nem volt gondom a win8-cal, hogy mióta használom egyszer sem kellett rá visszatérnem.
-
tDr1v3r
veterán
Hibernálódik a program... de igazából ugyanezt akkor is elérheted, ha x ideig nem nyúlsz pár futó programhoz, mivel azoknak az "állapotát" lementi HDD-re a RAM-ból, ergo helyet spórol így. És valószínüleg ez a lépés fogja megdobni az SSD Cache-el rendelkező HDD-k piacát.
-
knor82
csendes tag
Sajnálom, de nincs igazad. A metro appoknál van úgy ahogy mondod. Normál, "hagyományos" programok esetében nem. A metro appok is nem a memóriában vannak bezárt állapotban, hanem suspended módban "alszanak", azaz kiírásra kerülnek a virtuális memóriába a merevlemezre (ahonnan szükség esetén visszatöltve 1 lépésben még mindig gyorsabb az indulása /amellett, hogy onnan folytathatod az adott programot ahol abbahagytad/ mintha a nulláról kellene befaultolnia magát. (ld: http://twitpic.com/89y6xo )
-
-
Uh, várom már nagyon a bétát. Kíváncsi vagyok rá. A DP-t nem próbáltam ki.
-
knor82
csendes tag
Az utóbbi 2 hétben észleltem (előtte semmi ilyen gond nem volt), hogy win8dp alatt MINDEN program amit elindítok az bezárás után is memóriában marad. nem csak a metro alkalmazások, hanem minden. Pl. elindítok egy total commandert, bezárom, majd újra elindítom, bezárom. végeredmény: a memóriában csücsül 2 tc. De ugyan ez a helyzet word-del, böngészővel, mindennel.
Esetleg egy frissítés okozhatja? Másnál mi a helyzet? Idáig annyira meg voltam elégedve vele, hogy egyik gépen jogtiszta WinVista, másikon jogtiszta Win7 helyett is ezt használom a megjelenésétől kezdve. Pedig munkaeszköz a gép, nem játszásra használom.
-
pzstm
titán
Latest known Windows 8 Build 8187.0.120118-1748
-
Sátán44
addikt
Eddig nem próbáltam még ki a Win8-at, de a Beta verzióra már nagyon várok. Örülök, hogy a rendszerigénye nem változott és nem kezdtek el értelmetlen gépigényes oprendszert készíteni.
-
front3r
őstag
-
törölt tag
Az első részletek a Windows 8 új fájlrendszeréről
Vajon mennyi került át a soha el nem készült WinFS-ből?
-
pzstm
titán
válasz
Neil Watts #2155 üzenetére
hivatalos BETA februárban (február végefelé) fog jönni.
A kiszivárgott ütemtervről itt olvashatsz kicsit részletesebben:
Exkluzív: Windows 8 Béta ütemterv -
-
nova001
senior tag
hello
2 kérdésem lenne
melyik a legujabb a verzio ? illetve ha felrakom egy már fent lévő win7 op rendszer mellé ugyan arra a meghajtora akkor megy a 2 együtT ? -
törölt tag
Oké, köszi srácok, ez így igazán megnyugtató
-
pzstm
titán
válasz
dtraveller #2151 üzenetére
semmi újabb, de ezekben szinte minden benne van
De már a kanyarban a BETA úgyis, ezerrel tökéletesítik a kódot a srácok
-
pzstm
titán
válasz
dtraveller #2149 üzenetére
„Storage Spaces” a Windows 8-ban
Windows 8 Storage Spaces részletek
Remélem kielégíti a kíváncsiságodat
-
dtraveller
csendes tag
válasz
#41133696 #2146 üzenetére
"Csak olyan alaplapokra lesz telepíthető melyek támogatják az UEFI 2.3.1 ?"
Ez csak a BAREBONE gépekre igaz, amiket már gyárilag telepített windows 8 os-sel látnak el. Az általad korábban vásárolt vagy "tákolt" gépekre ez nem vonatkozik.
A Windows 8 Storage Spaces-ről van valahol egy részletes leírás vagy teszt?
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz
#41133696 #2146 üzenetére
AthlonXP kollega jol beszel. Nem kell megijedni az UEFI-től. Ez csak egy plusz lesz.
ITT olvasgathatsz rola röviden.Más kérdés, hogy a tableteknél/érintőkijelzős eszközöknél muszáj lesz, hogy ez legyen rajta.
Windows 8 – érintőkijelzős eszközök hardverkövetelménye -
AthlonXP
őstag
-
törölt tag
Helló, minap kérdezték tőlem, hogy megjelenés napján átfogok e állni Windows 8 -ra ? Csak olyan alaplapokra lesz telepíthető melyek támogatják az UEFI 2.3.1 ? Vagyis pl az ASUS M4A785D-M PRO-ra nem?
[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
"Január 8-tól január 21-ig tart a Pre-Béta. Majd január 23-án lép a Windows 8 a Béta – ESCROW szakaszba (ez egy szigorú, biztonsági és stabilitási teszteljárás, a publikus kiadást előzi meg). Ez január 28-ig tart, ez idő alatt választják ki a végleges Béta buildet, mely január 30-án lesz a Microsofton belül bemutatva (tehát ez nem a nyilvánossá tétel időpontja). A várható végleges béta build pedig a 8200.winmain_win8b1."
-
RaZroX
addikt
Nem most kéne valamikor jönnie a bétának ?
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Neil Watts #2139 üzenetére
Nálam is ez volt..... beragadt meg gondolkozott folyamatosan, aztán visszaraktam a win7-et és azzal is, kiderült a meghajtó lett szektorhibás.... előtte teljesen jó volt a lemez, véletlen egybeesés
-
raidx
őstag
válasz
Neil Watts #2139 üzenetére
Azért majd tégy egy próbát a jövőhónapban megjelenő Béta verzióval is. Nagyon sok változás várható a DP-hez képest.
A csempéket most is ki lehet hagyni (buhera nélkül), de reménykedjünk, hogy nem csak telefonba és tabletbe kondolkodik az MS. Elég sok asztali PC és noti van még és lesz is jó pár évig.A sebességcsökkenés érdekes, két gépen is próbáltam és gyorsabbnak éreztem mint a 7-est. Igaz 2 és 4 Giga ram van a gépekbe (x86, x64)
-
Sziasztok!
Megjegyeznem elore hogy sajat tapasztalatrol beszelek. Egy heten keresztul eltem egyutt a WINdows 8 DP-vel egy laptopon. Egy dolgot nem ertek. 1G RAM van a gepben, ezen a Win7 vigan elvan, tok hasznalhato a gep, a Win8 meg akad, ragad.
Minden driver fent van, eszkozkezelo nem jelez hibat.
Azt meg vegkepp nem ertem, hogy mikent kepzelik el az uj - egyertelmuen erintokepernyore tervezett, csempes - start menut. Touchpaddel kínszenvedés irányítani szerintem.
Amilyen pozitívan álltam hozzá az első szabadon, legálisan letölthető Win7 verzióhoz, s beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanannyira vártam ezt is, és hát... Hogy is mondjam... Nem jött be.
// SZIGORÚAN MAGÁNVÉLEMÉNY, KÉRETIK NEM MEGKÖVEZNI!
-
Mankó
veterán
Esetleg nem tudjátok, hogy a Windows 8-ba hogyan lehet elérni a illesztőprogram-aláírás megkövetelésének letiltását ?
dcbedit nincs-remélem, hogy a véglegesbe meghagyják-
A GPEdit.msc -ben való beállítgatások nem az igaziakA kérdéses program amit kiszeretnék próbálni az a "dzsungel-villogó"
De anélkül nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Barthezz2 #2125 üzenetére
Én a laptopomon már 3 hónapja használom párhuzamosan a Fejlesztői verziót meg a Win7-et, minden probléma nélkül.... és én azt találom bíztatónak, hogy a régebbi gépekre is feltelepül, és gond nélkül működik is. Az említett gép ugyanis egy 3 éves Asus gép ami elvileg csak Xp-t, meg Vistat támogat, de 7alatt se volt driver problémám, és a 8 alatt sincsen.
(Asusnak is grat
)
-
raidx
őstag
"Lemez nélkül is magától újratelepül a Windows
A Windows 8-at használóknak azonban már arra is lehetőségük lesz, hogy abban az esetben, ha a rendszer valamiért nem működne megfelelően, a gyári beállításoknak megfelelő állapotra visszaállítsák azt akár a szoftver telepítőlemeze nélkül is. Az új operációs rendszer telepítője egy rejtett partíción lesz megtalálható a háttértáron, amelyhez a szoftverek nem férhetnek hozzá, erről pedig bármikor egyszerűen vissza lehet állítani az alaprendszert még akkor is, ha a Windows valamilyen hiba miatt nem is indul el."
[ Szerkesztve ]
-
Akkor passz.
-
válasz
Komplikato #2124 üzenetére
Nálam egyikkel sincs baj. IE is megy, meg opera 11.6 is.
A W7 nálam is kinyíródott, a mellette másik lemezen lévő W8-al együtt még karácsony előtt. Szóval simán lehet, hogy a W8 teszi tönkre(persze nem így szó szerint, hanem valami komplikáció a két rendszer között). Nekem valami fájlrendszer hibára hivatkozva nem indult előbb a win7, utána a win8 sem. W7 menthetetlen lett, a 8-at meg újrapakoltam.
Majdnem az 1 Tb-os külső lemezem is elszállt tele adattal.. -
Komplikato
veterán
válasz
Barthezz2 #2123 üzenetére
Mint írtam ezt tettem, az utolsó NV driverrel persze bugos volt, de annak a Control Paneljéből csináltam frissítést ... és visszatette az augusztus 21-i techprew W8 drivert. Persze azzal sem indul el minden, de legalább az alapfunkciók okésak.
Otthon viszont megdöglött a W7 a gépemen és erős a gyanúm, hogy vagy az nyírta ki, amikor töröltem W8 alol a particióról egyébként felesleges dolgokat vagy amikor a W8 csinált valami ellenőrzést a meghajtón ...
Minden esetre várom már a publikus bétát.
Egyébként nekem nem túl stabil az IE10, itt most opera 11.60 van fent érdekes módon az sem. Ez azért fura, mert az otthoni verzión meg FF12A1 és Opera12 alfa volt és azok stabilabbak voltak, mint a végleges 11.60. -
válasz
Komplikato #2122 üzenetére
Nekem ugyan ATI-m van, de a legutóbbi Win7-es catalyst-al tökéletesen megy win8 alatt is.
Egy próbát megér nálad is a legfrissebb Win7-es nvidia driver. Max előtte csinálj egy restore point-ot, aztán ha valami gáz lesz, visszaállítod.
-
Komplikato
veterán
Miért ne lenne értelme? És aki nem olyan maradi mint Te vagy Én és megvette a HP, AOC, Acer, akármi érintőpanelos TFT monitorjait?
Szerk.: Ez egy pár oldallal előbbi beszólásra ment mert benéztem.
Lenne egy kérdésem. Fent van a publikus TechPrevie Windows 8 (nyilván vannak annál újabbak, de ez most legális), a testvérem legális XP-je érdekes fekete képernyővel meghalt, a telepítő lemez meg az exénél maradt ... Maradt választásban egy hirtelen talált igen koros Ubuntu 9.x vagy a tévedésből nálam lévő W8 x64 TP telepítő, utóbbit választottam. Fel is ment egy hete szépen, pár program is (böngésző és egyébb sallang), meg természetesen összes update. Most bekapcsolásnál csinált fura dolgokat, de nem tünt fel. Az is fura volt, hogy a videólejátszás darabos (5fps), de azt hittem a gázos sávszéllesség miatt van. De amikor egy gagyi javas játék sem akart elindulni, rácsodálkoztam, hogy valami szoftveres MS "mindent bele VGA" driver van fent. Egy GeForce 9400GT van benne, a beállító panelje ott figyel, a frissítések között látszik mikor volt telepítve, de a driver eltűnt szőrén szálán.
Van erre valakinek ötlete? Természetesen NV publikus oldalain nincs W8 driver, a fejlesztői oldalhoz való jelszavamat meg elvesztettem. (Nem röhögni, nem vagyok fejlesztő ... sajnos, de pár éve regisztráltam.)
Most leszedtem utolsó béta drivert (dec. 21-es), mert elvileg van benne W8 támogatás fű alatt, de nem vagyok nyugodt eme ügy miatt.[ Szerkesztve ]
-
Na mondjuk az egy racionális magyarázat.
Egyébként most megvagyok a DP-vel is. Egy hete nincs más a gépemen.
Viszont észrevettem egy furcsaságot, ami inkább érdekesség, mint baj, tekintve a win jelenlegi állapotát.
Szóval, volt/van ez a para a Buldozerek(AMD) kontra windows ütemező között Win7 alatt. Na én most egy hagyományos AMD-vel tapasztalom ezt Win8 alatt. Tegnap a Stcc2-vel körözgettem, de néha piszokul beakadt, szaggatott. Betudtam annak, hogy félkész win sincs alatta. Aztán egy ötlettől vezérelve beállítottam neki az affinitást, core0-ra, és egycsapásra vaj simán megy
Csak a történeti hűség kedvéért, win7 alatt semmi baj sincs vele, ha mind a 4 mag rászabadul, akkor se. -
pzstm
titán
válasz
Barthezz2 #2115 üzenetére
ma sikerült eldönteni/kiválasztani, hogy melyik build legyen az. Win7 esetében is így volt, csak akkor ki is szivárgott (december végén már tölthető volt és január közepén kiadták.)
Nem tudni, hogy most mikor is akarják. Azt még tudjuk, hogy a CES-en kiállított masinák mindegyikén a 8175 fog futni
-
McKane
senior tag
mi hír a Windows 8 ról? mikor lesz béta? (tudom van az a Developer Prewiev, vagy mi . )
már körvonalazódik az hogy milyen szolgáltatások lesznek benne?
-
AthlonXP
őstag
A vízjel pont azért jelenik mert mert letiltottad a Metro-t, és ez a rendszerbuherálásnak minősül...
A driverekkel semmi gond nincs, megy minden rajta, ami a Win 7-en is megy, max. kompatibilitási módban kell felrakni a drivert ( ha véletlenül nem találna magától a rendszer megfelelőt ). -
qamu74
őstag
Sikerült eltümnetnem a metro menüt, de ezt a vízjelet kaptam jobboldalt alul[link].
Nem lehet valahogy ezt eltüntetni?(De nem akarom visszaállítani a metro menüt)
És a videokártya driverrel hogy áll a win8?
Valamint az egyéb telepitendőekkel(lan,hankártya-beépített) stb! -
jenei92
senior tag
rendben,köszönöm.
-
AthlonXP
őstag
válasz
jenei92 #2100 üzenetére
Egy reg. módosítással letiltható a Metro, de sztm felesleges.
A mostani verzió is tartalmazza a hagyományos desktop módot, így lényegében ugyan úgy használható a win. mint az előzőek. Ráadásul ehhez nem kell buherálni semmit.
Én is így használom, amikor win 8-ozok, teljesen jól használható és lényegében alig vagyok a Metro felületen. Szóval sztm nincs értelme külön tiltani.Amúgy meg elképzelhető, hogy ha a bétában nem is, de talán a teljes verziós kiadásban már akár ténylegesen kikapcsolható lesz ez a felület, hisz asztali gépen érintő képernyő nélkül valóban nem akkora móka, mint pl. egy tableten vagy okostelón.
De mondom, anélkül, hogy letiltaná az ember, egész jól lehet használni a gépet a desktop módban a Metro felület nélkül és ehhez semmit nem kell átírni.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- MIUI / HyperOS topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Így festenek a PowerColor AMD Radeon RX 9000 sorozatú VGA-i
- Nyaralás topik
- Peugeot, Citroën topik
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc