- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
az szép dolog hogy ott elég egy 4 gb-s pendrive itt meg 16gb
de ha live is készíthető az külön jó
-
polonic
félisten
válasz
WonderCSabo #398 üzenetére
De jó. . .
-
McKane
senior tag
USB-s merevlemezről és pendrive-ról is futtatható lesz a Windows következő verziója
Mennyire igaz ez,ahogy lehetséges tudni?" Az Engadget kütyüblog munkatársai megvizsgálták a szoftvert, és egy olyan új funkcióra bukkantak benne, ami lehetővé teszi a rendszer külső meghajtóról, például pendrive-ról vagy külső merevlemezről való futtatását (...) "
Forrás: origo.hu
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #386 üzenetére
Nekem sem tetszik, de ha ez lesz, akkor ez lesz, majd megszokom.
-
moonman
titán
válasz
mérnem? lényegében fogott egy Zune-t és belefaragta a mail, stb. tartalmát. szerintem borzasztóan jól néz ki.
-
polonic
félisten
válasz
Dehogynem!
-
moonman
titán
Windows Live Essentials inspired by Metro UI
na EZ az, ami nem béna...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #365 üzenetére
Egyszerűen átlátható és kezelhető
Amúgy szerintem elég populár a WMp skin, mert a legtöbb skinelhető médialejátszóhoz sokcsillagos dobogós szokott lenni általában valami őt másoló vagy rá alapuló bőr. -
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #365 üzenetére
Nem tudom, szerintem teljesen rendben van a kinezete, jobban bejon mint a Zune-e.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #364 üzenetére
Most a lejátszás/megnyitás rendben van, x64-es verziója is műxik rendesen, csak ugyanaz a lepusztult "design" fogad a WMP-ben, mint legalább 5 éve...
Egy normálisabb alapskin-t azért összeüthettek volna defaultnak...
-
Morden24 & moonman
Lehet, hogy illő lenne megnéznem, jelenleg mit tud/mire alkalmas a WMP, mert őszintén szólva már XP óta(de lehet, hogy korábban is) az OS telepítését követően az első dolgom letiltani/likvidálni avagy ikonjával együtt belevágni a kukába....
(elsősorban azért, mert dög lassan játszott le filmeket, meg lassan is nyitja meg az állományokat)Na meg is sasolom gyorsan, csak elő kell keresni valahonnan, mert minden gépemről levakartam...
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Magától értetődően nem a képességekre gondoltam, csak és kizárólag az UI használhatóságára, illetve magára a lehetőségre.
Az, hogy jelen formájában nem alternatíva, az egyértelmű. Viszont nem tartanám hülyeségnek, hogy egy programba pakolják az egészet, már csak azért sem, mert gondolom a Marketplacet akarják majd nyomni rendesenAmúgy nem is az, hogy mennyire hasonlít, csak annyi, hogy a Metro UI alapvetően ezekre a vertikális és horizontális elmozdulásokra épít, nem az össze-vissza kattintgatós, sokszintes almenüs koncepcióra, így el tudnám képzelni, hogy minimális finomítással (és természetesen az összes létező funkció áthozásával) alkalmas lenne ilyesmire
(#357) Fire/SOUL/CD: Nekem a WMP video playbackre teljesen jó, külön HTPC-m nincsen, távirányítóm meg pláne, ellenben a MC extensionnel az Xboxon gyakran használom a WMC-t, eddig minden igényemet kielégítette, és egyetértek moonmannel, én is azt szeretem, ha minél kevesebb (és lehetőleg 1st party) programmal tudom megoldani a dolgaimat. Ezért is szoktam anyázni, amikor teszem azt szuper egy adott MS program, de pont van, azaz nincs egy vagy két funkció, ami miatt mégis kell valami 3rd party megoldás.
szerk.: Apropó, a GfWL klienst szintén inkább vonják egybe a Zune-al Maketplace-estől a francba. Tegnap anyáztam azon, hogy kézzel kellett az appdatából kibányásznom a cab-et és külön telepítgetni, mert hibát írt, a logja meg annyira volt hasznos problémamegoldás szempontjából, mint a nagyanyám rétesreceptje. Brrr.
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #357 üzenetére
"Rengeteg formátummal elbír, gyors, ingyenes"
és fölösleges.
minél kevesebb 3rd party megoldást szeretek alkalmazni (nem csak Windowson
), ha van rá beépített megoldás is. nem nagyon ástam bele magam, de biztos van pár dolog, amit ez nem tud, de a WMC igen. (meg gondolom fordítva is.) mindenesetre nem látom szükségét.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
-
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #357 üzenetére
Egy M$ logó...
-
Воланд
titán
Akkor oda kell figyelnem, hogy mire gondolok.
"Annyira felhasználóbarát, és annyira jó a felhasználó élmény."
Egyetértünk.
(#353) moonman:
"a zenéim rendben vannak"
Jó neked, na de majd az enyéim is rendben lesznek nemsokára.
Szóval csak ki kell bővíteni a funkciókat és le is lehetne cserélni a wmp-t. Tényleg nem lenne rossz.
-
moonman
titán
WMP-t használok, nagyon megszoktam, a zenéim rendben vannak.
Zune-t csak akkor fogadnám el WMP helyett, ha minden médiafunkciót átvenne, a library share-től kezdve az online rádió lejátszásig mindent. ja és persze a codec-támogatás, ahogy írtátok. a fullscreen now playing viszont tényleg állatul néz ki.
amúgy igen, van rá esély simán, már én is többször találkoztam efféle pletykával.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
-
polonic
félisten
Az bizony.
Én wmp-t használtam sokáig, az is bejött nekem, mondjuk az egyik gépen most is az van még.
De ahogy a zune-t feltettem a másikra, na ott egyből leesett az állam. Annyira felhasználóbarát, és annyira jó a felhasználó élmény. (Micsoda fröcsögés)
Örülnék, ha benne lenne alapból a win8-ban.
A több támogatott formátum viszont tényleg nem ártana. -
Воланд
titán
Gondolatolvasó vagy, vagy mi a szösz?
Én pont ma tettem fel a zune-t a gépre (eddig jó volt a wmp is, meg nincs windows phone-om), hogy megnézzem, hogy egyáltalán milyen ez a program. Két dologra jöttem rá:
1.: a zenéim összevissza vannak, szóval nem ártana rendezni őket (tag, album art, stb.)
2.: krv@ jó ez a program. Könnyen kezelhető, jól néz ki, egyszerűen ezerszer jobb, mint a wmp, legalábbis számomra. Nem értem, hogy eddig miért nem használtam és hogy miért nem ez van alapértelmezetten a wmp helyett.Úgyhogy felőlem jöhetne alapértelmezettnek, főleg ha a multiplatformot vesszük alapul. Hazamegyek, rádugom a telefont/tabletet a gépre, zune elindul, sync (napközben készített képeket, esetleg videókat, újonnan beszerzett albumokat), közben elindítok valami zenét vagy filmet. Szerintem nem lenne rossz, csak több médiaformátumot kellene támogatnia (pl. dvd, mkv).
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Olyan gondolat jutott eszembe, hogy a zune szotver lehetne a következő "wmp" a win8-ban. Szerintetek?
Van esély erre? -
Воланд
titán
Mert rossz példát mutatsz az újoncoknak, azért szóltak.
Amúgy én meg nemrég kezdtem el aktívan fórumozni, eleinte én is szerkesztettem orrba-szájba, aztán láttam, hogy a "nagyok" ezt nem mindig teszik meg. Ez után meg én is elkezdtem mindenkinek külön hsz-ben válaszolni, de azért használom a szerkesztés gombot is. Eddig még nem szóltak, úgy látszik, hogy megtaláltam az arany középutat.(#346) hunfatal: Így van, néha könnyebb lenne visszakövetni, hogy ki mire válaszolt. Néha viszont zavaró, hogy benézek valamelyik topicba és x hsz-en keresztül egy ember egy-két szavas válaszai vannak.
-
polonic
félisten
Azért lett javasolva (nem beszólva és egyszer, legalábbis én
) mert már nekünk is szóltak, hogy nem kéne, én is külön válaszoltam mindenkinek régen. Látod, moonman is írta. Az más kérdés, hogy átláthatóbb lenne úgy, hogy mindenkinek külön megy a válasz, de ez van. Az meg, hogy nem a modik szóltak, az csak szerencse, nem vették még észre.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
A lényeg benne van:
"allows the machine to start up faster"A háttere meg úgysem érdekli az egyszerű usert, csak az, hogy gyors legyen.
De szeretem ezt a hegyén-hátán való szerkesztést, öt percre nem lehet átnézni másik topicba, mert mire visszajövök már más is szerepel a már megválaszolt hsz-ben.
Ez most így általánosságban írtam, nem személy szerint neked szólt.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
nem nagyon. valószínűleg úgy, hogy újraindításnál a futó alkalmazásokat és nyitott fájlokat elteszi a hibernációs fájlba, újraindítja alatta a rendszert, majd visszatölti rá az elmentett állapotot. de lehet, hogy csak a hibernálással variáltak valamit, hogy még gyorsabb legyen.
woland_y2k: "The feature uses advanced hibernation functionality when the computer is shut down and allows the machine to start up faster."
ez aztán konkrét.[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
nah, remélhetőleg ezzel az újraindítás megszűnik problémának lenni.
-
pzstm
titán
válasz
kraftxld #331 üzenetére
Kíváncsi lennék egy local security policy listára a legfrissebb win8 buildből abból sokmindent ki lehet mazsolázni.
Én magára a legfrissebb win8 buildre is kíváncsi lennék
szerk.: nem hiszem hogy bonyolult, csak én nem az üzemeltetés oldalán vagyok benne a dolgokban, de kizártnak tartom hogy ne lehetne megoldani, csak gondolom esetlegesen kicsit trükközni kell/kellene vele....
délután/este meg is írom ha el nem felejtem, most viszont indul a hétvégi meló
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Oké, ezeket eddig én is tudtam, a Server 2008 R2 is már csak 64bites volt 2009 magasságában
Kíváncsi lennék egy local security policy listára a legfrissebb win8 buildből abból sokmindent ki lehet mazsolázni.Na, majd túrom a netet hátha találok valami, a privi jöhet, ha tudok segítek, de inkább dobd fel a sima szerveres témákban, ott többen látják.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz
kraftxld #329 üzenetére
Lesz, only x64, és annak már "eldöntött" a neve. Windows Server 2012 (persze jogukban áll megváltoztatni még ezt
)
Egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsojja kiAz a baj, hogy külön csapat fejleszti szervert és klienst (nyilván beszélnek egymással meg összehangolják dolgokat (lásd Win7 - 2008R2) ) de még szigorúbban őrzik/védik/éltik mint klienst. No meg az nem való bulvárnak, semmi eyecandy, csak underthehood fejlesztések....fúúúj
Lehet, hogy megkereslek majd privátban szerveroldali kérdéssel kapcsolatban, ha nem veszed zaklatásnak
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
A szerver oldalról nem tud senki semmit?
-
pzstm
titán
ha már tegnap szó volt Office 15-ről
Metro UI in Outlook[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
M2 stádiumban van az Office "15". Win8 RTM után "nem sokkal" szeretnék ha megjelenne.
-
CHIPman
nagyúr
Talán van már valakinek tapasztalata. 7850 mennyire alkalmas elsődleges rendszernek?
-
Воланд
titán
-
pzstm
titán
ITT egy leírás is róla
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz
Psychonaut #311 üzenetére
2010-es esetében Lync, nálunk office communicator 2007 R2 fut emlékeim szerint
-
CHIPman
nagyúr
Végre valami használható a témában, előszeretettel használtam a win7 prebeta-kat is.
-
pzstm
titán
MSN helyett millió helyen "Business MSN-t" használnak, igaz annka köze nincs LiveID-hoz, és Office Communicator néven fut.
-
Воланд
titán
Csak nem. Nagyon megosztja a usereket ez az új funkció, már csak emiatt is marad a kikapcsolhatóság.
A liveid meg egy érdekes kérdés, főleg ha azt vesszük, hogy lesz marketplace, meg file sharing/sync, ezekhez kellene a liveid, viszont vállalati környezetben ezek egy részére vagy nincs szükség, vagy - ahogy Psychonaut is írta - tényleg ne messenger-ezzen a dolgozó munkaidőben.
-
fatal`
titán
válasz
Psychonaut #301 üzenetére
Hol írtam hogy a start menütől balra? Mondom az értesítési terület bal oldalára (ahol a nyelvi eszköztár van, pl. annak a helyére).
(#302) pzstm
azért azzal a kikapcsolhatósággal is még óvatosan. BETA állapotig simán kivehetik belőle, meg persze utána is még
Nyílván én abból indultam ki, hogyha a jelenlegi állapot marad.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
Főleg ha tényleg nem csak lokális profilra fog szolgálni, hanem LiveID-ra is....
Hat szerintem meg ha az is lesz (nem csak lokalis profil), akkor biztosan kikapcsolhato lesz. Hogy csak egy kezenfekvo ervet mondjak: Enterprise rendszereken felesleges ott lennie, a legtobb munkahelyen nem hasznalnak IM alapu kommunikaciot, a dolgozok meg onmaguk szorakoztatasara ne WLM-ezzenek munkaidoben.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Peugeot, Citroën topik
- Külpolitika
- Konteó topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Így festenek a PowerColor AMD Radeon RX 9000 sorozatú VGA-i
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- retro PC játékok
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc