- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
fleetcmd #18768 üzenetére
Az UO valóban nem, de a félreértés fentebb tisztázódott számomra, még ugyan ebben a hsz-ben.
"Az, hogy fájlszinten szinkronizálod a /home könyvtáradat, teljesen más, mint hogy a beállításaidat szinkronizálod."
Neked. Nálam meg minden saját beállítás a /home-ban lévő fájlok által határozódik meg, így a beállításszinkron=fájlszinkron."A DropBox sem az operációs rendszer része, hanem külső megoldás"
És? Ez mit befolyásol a szolgáltatásokon?(#18765) woland_y2k
Nem elvileg, gyakorlatilag. De egyrészt nyilván nem lehet mindenre kiterjedően használni, nem is érdekelt minden funkciója, azon túl én nem ahhoz vagyok hozzászokva, hogy a legkisebb probléma esetén újratelepítem az egész rendszert. Mert erre a legtöbbször nincs szükség. Nem csak Linuxon, de Windowson sem. És ott sem volt ez a szokásom. És mivel nekem (mondjuk a kevés használat okán is) ilyen újratelepítési problémám nem volt, így nem is szembesültem ezzel a világforradalommal.
Azt meg hadd döntsem el én, hogy mikor, mit és hová írok. Köszi. -
vlevi
nagyúr
válasz
hackeeeee #18750 üzenetére
Nem mentést csinált, hanem már előre résen volt, és a legelső telepítésnél a home könyvtárat egy másik partícióra tette.
De ehhez nem egy next-next-next-finish egybites usernek kell lenni, hanem hozzáértő embernek. De a hozzáértő ember windows alatt is megcsinálhatja, hogy a teljes c:\users-t lementi egy reinstall előtt, vagy ő is egy junkcion segítségével átirányítja a home könyvtárat egy másik meghajtóra. -
rétisün
veterán
válasz
fleetcmd #18791 üzenetére
az oké, hogy egy kulccsal egy időben csak egy gépen lehet win8.
de mivel már nincs alaplaphoz kötve az oprendszer, 'tiszta' telepítéssel (mivel ugye van egy .iso-m hozzá) tudom használni másik gépen is, közben a frissítéshez használt oprendszert meg azon a gépen, amelyiken a frissítést futtattam, nem?ugyankkor a frissítéshez használt oprendszert elvileg nem használhatod azután, hogy frissítetted. hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
-
Bali27
addikt
válasz
simon7012 #18769 üzenetére
Gondolom erre gondoltál.. Ugyan ugy.. [SSD OPTIMALIZÁLÁS]
-
fleetcmd
tag
válasz
Grande Ale #18789 üzenetére
A 9000 Ft-os Win8 amúgy is Upgrade, tehát kell rendelkezned egy érvényes Windows licensszel, amit lecserélsz Win8-as licenszre. Ha több gépre szeretnél Win8-at, akkor kell rendelkezned több (két gép esetén kettő) eredeti Windows-zal, amit külön-külön frissíthetsz 9-9e Ft-ért.
-
Воланд
titán
válasz
Grande Ale #18782 üzenetére
egy kulcs - egy gep. egyszerre tobb gepre nem telepithetsz ugyan azzal a kulccsal. a kulcsot pedig megkapod e-mailben is.
-
matyi19
őstag
válasz
Воланд #18777 üzenetére
Igen igazad volt abban, hogy driver hiba miatt nem kezeli jól a Win8 a laptopom vifeókártyáit. Utánnaolvastam kicsit, és vagyunk még páran ezzel a kompatibilitási hibával.
Mivel már nagyon megszerettem a Win8-at, úgy döntöttem bios-ba beálítom hogy a HD5730 legyen az alapértelmezett, és csak azzal használom, míg remélhetôleg megjelennek a Lenovo honlapján a Win8-al is kompatibilis driverek. -
Grande Ale
őstag
Üdv!
Ha letöltöm 9000Ft-ért a Win 8-at, akkor azt hány gépre telepíthetem? Csak egyre? Hogyan kapok kulcsot hozzá, email-ben? -
bAtt001
addikt
olvasom a fórumot de nem tudom eldönteni hogy lehetséges-e amit szeretnék
szóval van 1 magyar 32 bites windows 7 home premium-om (eredeti), ebből szeretnék egy angol nyelvű 64 bites windows 8 pro-t. ennek megfelelő win8 iso-t már be is szereztem, az a kérdésem, hogy ha a win7en lefuttatom az assistot és megkapom a kódot azt a win8 telepítő el fogja fogadni vagy ez így nem működik?
-
dannyl
addikt
válasz
Воланд #18778 üzenetére
Köszönöm! Úgy néz ki, hogy a lock-olt rendszergazdai fióknál ez nem lehetséges valami miatt (unlock-oltam, és ezt használnám). Semmi ilyet nem találok, míg a "sima" fióknál meg tudom csinálni. Akkor másfelől közelíteném meg a problémámat:
Egyszerűen a "D" meghajtómhoz nem tudok teljes hozzáférést csiholni sehogy. A torrentet is jobb klikk=>futtatás r.gazdaként kell futtatni, hogy tudjon írni a "D"-re. A "C"-re gond nélkül ír bárhogy. Aztán akkor telt be a pohár, mikor egy feliratot akartam letölteni, és azt írta, hogy nem tudok menteni a "D"-re, mert nincs jogosultságom. Pedig az összes létező jogot bepipáltam már, de így seErre ötlet?
-
dannyl
addikt
-
simon7012
aktív tag
Még egy kérdésem lenne: A patriciónálást (formázást,tőrlést) hogy csináljátok Achi módban vagy
ide-ben?
Csak azért kérdezem, mert ha Achi módban telepítem akkor 2db 0-ás patriciót csinál....
Baj ez egyébként? -
rétisün
veterán
ha a most használatos (eredeti) win7-en lefuttatom az upgrade segédet, letöltöm az iso-t, másik gépen egy (eredeti) vistát is frissíthetek vele? úgy értem, csak a vista frissítéséhez használnám, és akkor azt a vistát nem is használhatom többet.
vagy ez a "nem használhatom tovább" arra az oprendszerre vonatkozik, amelyiken futtatom az upgrade-t? azaz fel kellene tennem a vistát, és azon lefuttatni az upgrade-t?
-
kertsa
senior tag
Van lehetőség, hogy megjelenjenek a minialkalmazások? 2 használtam és szeretném, és most hiányzik
-
HZoli87
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #18767 üzenetére
-
simon7012
aktív tag
Sziasztok!
Win 8 alatt ugyanúgy kikell kapcsolni ssd-nél mindent (hogy védjük ssd-t) mint win 7 alatt? -
fleetcmd
tag
válasz
#40553216 #18764 üzenetére
1. Az UbuntuOne nem éppen évtizedek óta jelen lévő szolgáltatás.
2. Ha a neted nem működik, az UbuntuOne-oddal is elmehetsz a búsba ugyanúgy, mint a többi felhőalapú akármivel.
3. A DropBox sem az operációs rendszer része, hanem külső megoldás, és fájlszinkronizációt végez, nem a beállítások szinkronizálását, ami nem ugyanaz. Gyanítom amúgy, hogy az UbuntuOne is. Az, hogy fájlszinten szinkronizálod a /home könyvtáradat, teljesen más, mint hogy a beállításaidat szinkronizálod. -
-
HZoli87
veterán
Már harmadszor kapcsolom ki a rendszer-visszaállítást az SSD-én, fogalmam sincs hogy mi és miért kapcsolja vissza. Semmit nem telepítettem az elmúlt napokban. Windows 7 képes volt megoldani ezt a nehéz feladatot.
-
Воланд
titán
válasz
#40553216 #18764 üzenetére
"Azzal együtt, hogy az eredeti hsz-ben nem felhőből szinkronizált fiókról volt szó"
erdekes, rajtad kivul mindenki mas megertette, hogy mirol van szo. pedig te elvileg probaltad a rendszert.
leci, inkabb menj vissza itcafes cikkekhez es ott oszd az eszt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #18750 üzenetére
Nem mentettem, azt legfeljebb biztonság okán kell. Mivel eleve (évek óta) külön partíción van a /home, így a rendszer újratelepítése (hacsak valami technikai probléma nem történik) semmiben nem befolyásolja a /home mappa tartalmát, amiben a júzerek beállításai vannak. De ha érdekel, tegnap néztem a gépemen a Lemezek progival:
2008. márciusában lett létrehozva a /home ext3-as fájlrendszere, a / pedig 2010-ben, mert akkortájt volt ext3>ext4 váltás. De újratelepítés akkor sem volt, csak dist-upgrade.De ez mitől is MS fikázás, ha a világújdonságként hirdetett szolgáltatásról kiderül: nem az? Ha telepítettem a rendszert, és UO-val (vagy más rendszeren mással, mondjuk DropBox-szal) szinkronizálom a szükséges fájlokat, akkor újrahúzás esetén ott marad az UO beállítás is, így működik a szinkron.
(#18752) fleetcmd
"ezt a felhő szót bele akartam tenni a hozzászólásba, mostanában olyan menő."(#18755) pzstm
Tehát az, hogy UbuntuOne-nal szinkronizálom a /home mappámat akármelyik gépemre, akárhol a világban, már ezt is régebben, mint hogy a Win8 első nyilvános tesztverziója kijött, az semmit nem jelent, ugye? Azzal együtt, hogy az eredeti hsz-ben nem felhőből szinkronizált fiókról volt szó. Nem mellékesen, ha éppen a neted nem működik, de újra kell raknod a géped, akkor elmehetsz a Microsoft account alapu roaming profilloddal a ...be.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Sziasztok!
Létrehoztam egy új felhasználói fiókot, és az istennek se találom, hogy hol lehet e-mailt hozzárendelni a fiókhoz. Merre keressem? köszi -
bandras0226
aktív tag
Üdv!
Melyik mappában tárolja a Windows a frissítéseket?
A KB976002 frissítést szeretném törölni. -
Neo85
tag
Cod4 pb megy már? vagy még kidob API hibával?
-
Hunork
veterán
válasz
evilskati #18745 üzenetére
Vagy az említett Steam Beta ,vagy akár ez: steam mover
-
fleetcmd
tag
válasz
#40553216 #18749 üzenetére
Igen, de az ugyanolyan, mintha Windows alól megtartanád a felhasználói fiókot tartalmazó könyvtárakat. Amiről most szó van az az, hogy például tiszta telepítéskor a jelszavad megadása után visszajönnek a beállításaid (háttérkép, stb.) a felhőből vagy honnan. Ezt nem tudtam, hogy működik Win8-cal, viszont például Androiddal működik már egy ideje.
Szerk: ezt a felhő szót bele akartam tenni a hozzászólásba, mostanában olyan menő.
[ Szerkesztve ]
-
evilskati
aktív tag
Itt van egy kisebb leírás, hogy lehet a játékokat más helyre rakni Steamen: [link]
-
-
fleetcmd
tag
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok,
A 90 napos próbaverzió az egy az egyben ugyan az, mint a megvásárolható verzió, csak azzal a kitétellel, hogy 90 nap múlva le fog járni? -
Hunork
veterán
válasz
Sub-ZeRo #18737 üzenetére
Nem, nincs gond a Steam-el, csupán óvintézkedésből fut imigyen, meg vannak régebbi játékok, hogy ne legyen gond velük.
(HL2 Los Coast nálam másképp nem indult...nem tudom, miért...
)
A UPlay viszont konkrétan szaraxik, annál muszáj volt...
Kieg: nálam meg már lassan két hónapos a rendszer, lehet ezért...[ Szerkesztve ]
-
válasz
Fire/SOUL/CD #18735 üzenetére
Köszi. Biosban nincs enable-re rakva, + most a driverben az advanced részben kilőttem. Csak a power m. résznél hiába lövöm ki, vissza állítja. Majd holnap reggel meglátom hogy működik.
(#18736) Hunork :Az gáz, mert a steamet sem adminként sem win7 komp. módban nem kelett telepítenem. Nem tudom nálatok van e a hiba, vagy nálam.
Ja és frissen vásrolt rendszer alatt vagyok. -
Hunork
veterán
válasz
Vistaboy #18731 üzenetére
Hali!
Látom megoldottad, csak egy infó, nálam a Steam adminként, sőt, W7 kompatibilitás módban cicereg, és soha nem volt gond vele, ugyanez vonatkozik az Origin-re is.
A nagy kakukktojás, a hihetetlenül "remek" UPlay, na, ott Win XP kompatibilitás kell neki, sőt egyes játékok másképp meg sem indulnak... (Driver SF)
-
Hogy lehet kikapcsolni, hogy ha az msn appra jön üzenet hajnali 3-kor ne ébressze már fel a gépet?
-
Vistaboy
veterán
Sikerült végre.
Újratettem a Win8-at, nem volt az egész procedúra 20 perc, majd utána bejelentkezést követően egyből a Steamet tettem fel. Így már minden oké:
Egyébként kurva jó, hogy minden adatot és beállítást megjegyez a fiókunkban, új telepítést követően is minden úgy jön be, ahogy utoljára volt.
Így már elgondolkodom a rendszer későbbi megvételén és huzamosabb ideig veló használatán (Jelenleg csak egy aktiválatlan változatot tettem fel próbaképpen).
Most már csak arra kell rájönnöm, milyen korábbi beállítás, driver vagy program kavart be a Steamnek korábban.
-
Malachi
addikt
válasz
Vistaboy #18728 üzenetére
szerintem a háttérképpel akad össze, az egyszerűen nem kompatibilis semmivel.
komolyra fordítva egészen fura dolog, nincs tele vele a steam fóruma?
na, ezt találtam: clientregistry.blob próbáld meg, hogy kitörlöd és úgy telepíted, vagy restart, vagy nem tudom, hol tartasz.
vagy más módszer, de majdnem ugyanaz:
Completely exit from the Steam client.
Go to C:\Program Files\Steam (or the Steam directory that was specified during installation).
Locate ClientRegistry.blob and rename this file to ClientRegistryOld.blob.
Restart Steam to allow the file to be recreated.
Test the issue once more.[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Üdv! Érdeklődnék, hogy érdemes-e számomra váltani Win7-ről Win8ra? Nagyon későn váltottam XP-ről Win7-re (egy éve kb) és most szeretnék egy kicsit gyorsabb lenni ennél. Olvastam teszteket, amikben jól muzsikál a win8, gyorsabb minden téren, kivéve a játékokat (elhanyagolható különbség a Win7 javára), de most szeretnék tőletek is valamit hallani.
A gépem speckóit a nevemre kattintva találjátok. Mindig szerettem a teljesítményre gyúrni, így a mostani Win7-en is minden felesleges szolgáltatás és vizuális bizbasz offolva van. Ez valami rossz berögződés lehet. Amikre főleg használom a gépem:
- az újabb játékok kipróbálásán kívül főleg counter strike 1.6 (steammel)
- netezés / torrentezés / filmnézés (modemes Tonline PPPoE kapcsolat)
- nyomtatás (epson dx4450)Nyomtatómhoz és az alaplaphoz nem látok egyenlőre drivereket. Mit gondoltok, érdemes már most váltanom? Van valami olyan már észlelt probléma, ami a főbb használati köreimben nálam is felmerülne? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Igaz kaptam már kódot, de nem teszem fel a Media Centert.. Igazából a beépítet zenbe lejátszó gyönyörüen játsza az mp3-at, igaz FLAC-t nem tud
Meg még kis stabilitás növelés meg sajtátgépes hozzáadás még jöhetne.. De gondolom a Microsoftéknál már dolgoznak rajta...
-
törölt tag
Friss telepiteskor megadom a serialt. Belepeskor termek azonosito nem erheto wl. Probalom aktivalni es ujra megadni a kodot, de elutasitja. Mas talalkozott mar ilyennel?Tegnap vettem 30 euroert.
-
metrion
aktív tag
Erre valakinek ötlete, miért nem telepíti: KB976002 (böngésző választó), hibakódok: 80246007, 8024200D?
Előre is köszönöm!
-
Malachi
addikt
-
Bali27
addikt
válasz
Воланд #18709 üzenetére
Eddig ok is a dolog.. De tudásban hogy Avi- Mpeg, Mkw , wmw stb-t is le fogja játszani jó minőségben? Azaz a Media centerrel ki tudom váltani mondjuk az Mplayert vagy Kmplayert? Igazából sosem volt Media Centerrel dolgom és érdekel hogy megéri -e feltenni egy átlagos felhasználónak..
-
Penész Gomba
tag
League of Legends-ben Win7 alól 20-25 fps em volt és akadt a nagyobb harcokban, Win8-on Fix 30, és nem akad be semmikor.
Wáoh
Lehet ki kellene próbálnom az 1.6-ot is?
[ Szerkesztve ]
-
nicu71
addikt
válasz
Воланд #18709 üzenetére
hoppp...ezt nem tudtam,igényeltem a mediacentert,meg is kaptam pár órán belül.,de így szsz van is értelme,bár nem sűrűn szoktam a telepítőlemezen kívül mást is bédugni
mukibuci: Már sajnállak komolyan,ez nem normális eset,mennie kell annak a Képeknek,meg a Mail-nek is,nálam miért működik tökéletesen?Pedig van hogy órákig nyúzom és soha semmi baja nem volt..
Vírusírtó,alapértelmezések,tűzfal,régió stb beállításokat kellene átnézni,valami hiba lehet...vagy telepitsd újra mindkét appot. -
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Reklámblokkolók topikja
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...