- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
Nekem egy olyan start menüre lenne szükségem, amitől megmarad a metro is. (egyszerre használható mind2.)
Ha ismer valaki ilyet, az írjon! -
Penész Gomba
tag
Milyen jelszó kezelő programot használtok?
-
Inv1sus
addikt
Köszi a válaszokat!
Egyébként vicces, hogy a paypal-t választottam, mint fizetési módot és erre, kidobta a windows, hogy a tanúsítvány nem megbízható, ne menjen az oldalra. WTF?
Remélem tudom módosítani, hogy kártyával is fizethessek, mert azt írta nem lehet.
-
kcsa
veterán
Lassan össze kellene állítani az 1. hsz-be egy útmutatót a frissítéshez, hogy ne ugyanazok a kérdések ismétlődjenek...
Gyakorlati problémáim, amire megoldást keresek, hátha tudtok róla valamit:
- Hálózati meghajtót semmilyen módon nem hajlandó indexelni, ezért a zenék/képek mappát nem tudom használni a metro appokból (a gyári zene/kép alkalmazásokból sem). Ha jól olvasgattam, akkor állítólag már W7 se csinált ilyesmit. Tud bármelyikőtök valami megoldásról? Indexeléshez sem ragaszkodom, de appok így használhatatlanok...- Metro ui webkam kezelése borzalom - nincs automatikus fehéregyensúly (kézi sincs) állítás, borzalmas képet prezentál az alkalmazásokban így. Erről még semmi leírást nem találtam. Tippek?
-
N0S
csendes tag
Üdv.
Upgrade esetén, ha a jövőben elszáll a rendszer, teljes újratelepítés lehetséges?
-
Inv1sus
addikt
Nálatok is ennek a cégnek kell fizetni?
Arvato Distribution GmbH
Szóval amikor ki akarom fizetni paypallal, ezt adja meg.
-
vallas
őstag
Hi!
Ha jól értem, akkor mivel a céges gépeinken OSL win7 van, de a HP gépeink egy részén van külön win 7, meg vista licens kód is, akkor azokból egyel tudok upgrade verziót venni 9 ropiért?
-
Bali27
addikt
válasz
Penész Gomba #17768 üzenetére
Én kifizettem kártyáról és kb 2 mp mulva megjött...
-
válasz
Penész Gomba #17768 üzenetére
Én tegnap délután kértem és nem jött még.
(#17772) pzstm: Én megvártam, hogy mi lesz az RP-ből. És ennyi pénzért nem hagytam ki. Megérte.
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
"Mi a különbség az alvó állapot, a hibernálás és a hibrid alvás között?
Alvó állapot: energiatakarékos állapot, amelyből a számítógép gyorsan tudja folytatni a teljes áramellátású működést (általában másodperceken belül), ha ismét dolgozni szeretne. A számítógép alvó állapotba állítása olyan, mint a DVD-lejátszás szüneteltetése – a számítógép azonnal leállítja a folyamatban lévő műveleteket, és kész újra elindulni, amennyiben folytatni szeretné a munkát.
Hibernálás: elsődlegesen a hordozható számítógépekhez tervezett energiatakarékos állapot. Míg az alvó állapot a beállításokat a memóriába menti és kis mennyiségű áramot fogyaszt, a hibernálás elmenti a nyitott dokumentumokat és programokat a merevlemezre, majd kikapcsolja a számítógépet. A Windows összes energiatakarékos állapota közül a hibernálás használja a legkevesebb mennyiségű energiát. Laptopon akkor érdemes a hibernálást használni, ha tudja, hogy a gépet hosszabb ideig nem fogja használni, és ez idő alatt nem lesz lehetősége feltölteni az akkumulátort.
Hibrid alvás: elsődlegesen asztali számítógépekhez tervezték. A hibrid alvás az alvó mód és a hibernálás kombinációja: a nyitott dokumentumokat és programokat a memóriába és a merevlemezre menti, majd a számítógépet energiatakarékos állapotba helyezi, hogy gyorsan folytathassa a munkát. Így ha gond van az áramellátással, a Windows a merevlemezről visszaállíthatja a munkát. Amikor be van kapcsolva a hibrid alvás, és a számítógépet alvó módba helyezi, a gép automatikusan hibrid alvás módba vált. Az asztali számítógépeken általában a hibrid alvás mód alapértelmezés szerint engedélyezve van."
Itt még van pár esetleg hasznos infó a támával kapcsolatba.
-
sbai
tag
Esetleg valaki tudna mondani egy alternatívát a NetSpeedMonitor nevű app-re? Sajnos nem működik Win8 alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Penész Gomba #17762 üzenetére
Én tegnap igényeltem, eddig még Nekem sem jött meg.
-
válasz
Penész Gomba #17762 üzenetére
Nekem sem. Majd jön valamikor, valamilyen levél.
-
Penész Gomba
tag
Nekem nem jött meg egy címemre se a Media Center-es kulcs
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Nem használtam még eddig soha sem az alvás, sem a hibernálás funkciót a gépemben,mert nem volt rá szükségem, de most az egyik hangkártyám programja minden újraindításnál elfelejti a beállításokat, és ezt csak az alvással, vagy hibernálással tudom egyelőre kiküszöbölni, amíg nem lesz rá javítás. Szóval ez az alvás/hibernálás dolog nekem teljesen új.A kérdésem, hogy mikor járok jobban, hibernálással, vagy alvással avval a szempontból hogy milyen gyorsan indul a gép, és mennyi áramot fogyaszt. A másik érdekesség, hogy az energiasémánál beállítottam a hibrid alvást, ez a harmadik variáció lenne a legjobb? Honnan tudom, hogy sima alvásban van a gép, vagy hibridben? A leállításnál csak alvás és hibernálás gomb van, hibrid alvás nincs...
Konfig az adatlapomon.
Üdv
-
válasz
JamesHun #17757 üzenetére
Meg van a megoldás, ha nem ismeri fel a drivert. Szóval indítsuk el a telepítőt, és az elejét futtassuk le. majd miután átmásolta a telepítő fájlokat az AMD könyvtárba, szakítsuk félbe, és manuálisan ismertessük fel a videokártyát. Miután ez is megtörtént, akkor az AMD könyvtárból indítsuk el a setup.exe-t és telepítsük fel. Nem kell aggódni, hogy nem ismeri fel, csak menjünk tovább. Végeredményben működni fog a Catalys-t is.
-
mfercso
tag
A google már beszált a buliba
http://www.google.hu/homepage/windows8/#utm_source=win8pd&utm_medium=promo
És már van app is
http://apps.microsoft.com/webpdp/hu-HU/app/google-search/308dc145-6851-487d-b83b-1223a3b52dc2 -
Malachi
addikt
nem bírtam ki, megvettem, nagyon érdekel az új rendszer. USB kész, 64bites alkalmazások készenlétben, éjjel formatcé és frissítek. nagyon kíváncsi leszek, a win7 nagyon bejött mindig is, remélem ezzel is jó lesz minden.
mondjuk elég hülye vagyok, még kezelni sem tudom, remélem egy wordöt azért el tudok majd indítani vele, mert reggel meló tovább.
-
bAtt001
addikt
ha valaki még keresne drivert régi amd (hd 2000/3000/4000) szériás kártyákhoz, itt a legacy, mivel a kereső okosan nem dobja ki csak külön cikkben van linkelve... legalább működnek vele az opengl alkalmazások is, nem úgy mint a gyári driverrel
-
válasz
matyi19 #17744 üzenetére
Nekem is ez a problémám van, pedig benne van a támogatottak listája között a kártyám (hd 5670), és igen csak kellene a drivere, mert a kép körül fekete keret van, ami igencsak szúrja a szememet.
(#17745) evilskati
Alcohol 52%, csak az még nem működik, a törlésnél jeleztem, hogy miért töröltem le, és válaszoltak is.
A méret különbség pedig azért van, mert:
1. van beépített másolásvédelem kikerülési technológia (spdt), ami kijátsza a másolásvédelmet. Eredetileg biztonságmentésre készült játékokra lehet felhasználni, mivel a gyártók előszeretettel alkalmazzák, csak egy bibi van vele, hogy mi van, ha megsérült a lemez? Pontosan ezért találták ki, csak sajnos mint tudjuk sokan másra használják.2. van beépített író alkalmazás is, amivel lehet lemezeket írni, és képfájlokat készíteni.
Ezért nagy a mérete.
-
evilskati
aktív tag
válasz
worxland #17737 üzenetére
Nyisd meg linkemet, abban említik,hogy hiába kapcsolod ki, attól még a service futni fog a háttérben.
vlevi: Az a baj, hogy a legtöbb esetben az embernek nem csak *.iso-t kell mountolnia, hanem *.mds/*.mdf-et. *.nrg-vel nemtudom megbírkózik-e a w8 beépített.
matyi: Ha nem müködik a windows8-as, akkor rakd fel a legutolsó w7-hez ajánlotatt, úgy hogy a setup.exe kompatibilitását átállítod Windows 7-re.
-
matyi19
őstag
-
matyi19
őstag
Ki tudna nekem segiteni, egy ATI Mobility Radeon HD 5730-as Windows8-al is kompatibilis driverrel?
-
Gorneck
legenda
-
Máté94
addikt
válasz
Victoryus94 #17722 üzenetére
Már csak azért is, mert nekem most 2GB DDR2 van, és én érzem, hogy 64bit el és +2GB-val ez még jobb lehetne (szerintem sokat SWAP-ol a rendszer 3GB-val), de így is van, amikor IDLE-be ~350MB-ot eszik.
[ Szerkesztve ]
-
xxSanchez
őstag
Valakinek sikerült már fixálnia az újraindításnál történő 10-15mp-es fekete képernyős problémát? Vagy ez random jelentkezik? Microsoft fórumán is nagyon sokan írják.
-
tlac
nagyúr
a 90 napos ingyenes windows enterprise verziót is könnyedén lehet most már magyarítani
simán hozzá lehet a nyelveknél adni a magyar nyelvet és ezután magyar lesz minden -
hackeeeee
Jómunkásember
-
Máté94
addikt
válasz
Victoryus94 #17709 üzenetére
Ez teljesen természetes, amikor nem használod egyből elkezd vírust keresni és töredezettség mentesíteni stb. .
Mondjuk én személy szerint adnék ennek a gépnek +1GB RAM-ot, úgy jobban boldogulna.Esetleg Feladatkezelőből letilthatsz minden "szart", ami egyből indul a Windows-zal.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mister_X #17649 üzenetére
Igen. Én is így váltottam 64 bitre. A dobozos, 32 bites Win7-et letúrtam a gépről, (pontosabban HDD helyett SSD-t tettem be), MSDN-ről ismerős segítségével hozzájutottam egy 64 bites magyar win7-hez, és azzal indítottam egy vadonatúj telepítést. Szériaszámnak az eredetileg 32 biteshez kapott szériaszámot adtam meg, gond nélkül elfogadta, aktiválta magát.
Egy a lényeg, hogy a home premium-enterprise-satöbbi az nem csereszabatos. Csak ugyanazon a változaton belül csereszabatos a 32 és a 64 bites szériaszám.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Mister_X #17712 üzenetére
A telepítési segédlet nem jelzett hibát, és a telepítés is probléma nélkül lezajlott.
Ez a PC eredetileg cégek számára készült gép (elég stabil volt..sosem fagyott.. stb. de már szükséges volt az frissítés.. (és gondoltam, akkor miért le a legújabb Windowsra? Másik gépemen 1éve tesztelem a Win8-at.)). 3 év használat után cserélték le, és ekkor került hozzám (fél éve).
Úgy látom, bírnia kéne a Windows8-at, mivel minden Win8 követelménynek eleget tesz.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz
hackeeeee #17699 üzenetére
Régebbi SPTD-t rak fel, ami még nem win8 kompatibilis. Majd a következő verzióba már integrálják az újabb SPTD-t.
(#17705) Inv1sus: Mert az egyetlen normális virtuális cd/dvd. A VirtualCloneDrive semmiféle védelmet nem emulál, így a crackelt vackokon kívül semmire sem jó.
(#17710) Inv1sus: Gondolom óriási probléma az a ~10 megabájt.
[ Szerkesztve ]
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Victoryus94 #17709 üzenetére
Egyáltalán megvannak a processzornak a szükséges utasításkészletei?
-
Victoryus94
őstag
Feltetten a Win8PRO-t egy gyengébb gépre. (1GB ram, pentium Celeron D 3.1GHz).
WindowsXP volt előtte. Ehhez képest lassabb. Ramból kb 200-300mb szabad (skype/internet használat).
Néha a processzor felpörög 99-100%-ra (microsoft defenser, és "rendszermegszakítások" használják olyankor leginkább procit). Főleg olyankor, ha 5-10percig nem használjuk a gépet.. de ha sok program fut, akkor is előfordul akadás/erőteljes lassulás (programok fagyása).Tippeket/ötleteket kérnék, hogy a gép gyorsabb legyen, kevesebb/kisebb mértékű lassulással!
Egyébként e beépített hangszórót még mindig nem tudom működésre bírni, külső hangszórókat azonnal felismer
[ Szerkesztve ]
-
Inv1sus
addikt
Miért használtok daemon tools-t? Az egyébként is egy szutykos program, nem csoda, ha bezavar az új rendszerbe valamivel
-
xxSanchez
őstag
-
Bali27
addikt
17630 as hsz-ba egyik sorstársunk belinkelt egy témákkal foglalkozó oldalt..[link]
Az egyik nagyon meg is tetszett, de ahhoz hogy fel tudjam tenni, az ExplorerFrame.dll-t át kéne nevezni..
No ez nem megy sehogy sem... Smartscrren - UAC kikapcsolva, már 2 féle unlockert is leszedtem, persze a tualjdonságok / stb stb nem engedi...
MI lehet a megoldás? Fizetek egy fagyit annak aki segít nekem..Csak le kell jönnie Hatvanba hozzá :S
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MWC 2025: Debütál a világ legvékonyabb, de 5200 mAh-s aksival szerelt mobilja
- E-book olvasók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)