- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Microsoft Outlook topic
- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A nyereség érdekében bezár három játékstúdiót a Warner Bros Discovery
- Bitcoin topic
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
yuri90 #18997 üzenetére
Ha tenyleg csak erre a kettore kell erdemes elgondolkodni ubuntu telepitesen. Nem igazan van ra virus, ingyenes, konnyen frissitheto. Ha masra is hasznalnad akkor mar necces, de netre, mozira tokeletes. Tapasztalatbol mondom.
vadászcsiga: Minek ket explorer? Pont a win8 lenyege miatt. Az aktiv metro felulethez kell. A mostani programokat mar ket GUI-val kell csinalni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hat igen. Ezzel kuzdok en is. Ha felteszem EFI-vel, akkor pedig nem fogom tudni inditani a melle tett OSX-et a win-es efi miatt. Nehez ugy ez. Megoldas lehetne meg az MBR es hack az OSX ala, h elfogadja, de valami miatt ilyenkor nekem azt irja a win8 telepites utan, h a termek azonositoja nem erheto el. Pedig eddig szepen aktivalodott mindig.
-
nicu71
addikt
Isten vagy!Mindent kipróbáltam már,úgy ahogy a win7-nél is,ismertem a módszert a registrys AHCiI engedélyre,meg is csináltam,de a startoverride részt nem tudtam,és ebben van a dolog nyitja!!!
És most már engedte az Intel Storage drivert is telepíteni,ehhez pedig egy nagyon szép,mutatós interface is dukált!Ó de jó hogy nem kell újratelepíteni,olyan szépen belaktam már a 8-at. -
yuri90
tag
Az a kérdésem lenne hogy venni akarok egy windows8 pro-t de nem tudom hogy 32 vagy 64 bites legyen?
Melyik a jobb?Köszönöm előre is a válaszokat. -
fleetcmd
tag
válasz
jjeahh #18948 üzenetére
A vezérlőpulton van egy olyan beállítás, hogy a görgető tekerésére mennyire scrollozzon. Nem tudom reprodukálni a dolgot, mert nekem elég finoman működik, de próbáld meg megnézni, hátha valami nagy értékre van neked állítva.
Control Panel -> Hardware and sound -> Mouse -> Wheel -> Roll the wheel one notch to scroll: 3 lines at a time. Ha ez nem használ, akkor passz. -
vadászcsiga
félisten
Meglehetősen körülményes és idegesítő ez a win8. Van először is ez a zárolt képernyő+jelszó fasság, a másik meg ha feloldom az IE rögzítését a tálcáról, már csak a program files-ból indíthatom el újra, sehol máshol nem találom csak a csempén azt a tabra kitalált érthetetlen IE-t. Minek 2 explorer???
-
jjeahh
nagyúr
valaki? ^^
-
-
fleetcmd
tag
Megoldottam azt a problémát, hogy a képernyő 1 perc után kikapcsol, ha zárolva van a számítógép. A registryhez hozzá kellett adni egy kulcsot, hogy megjelenjen a vezérlőpulton az állítási lehetőség.
Lásd The Windows 8 Lockscreen times out after just 1 minute and the screens go black
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
üdv
Valaki légyszíves segítsen, hogy lehet áttenni az alapértelmezett letöltések mappát ebben az esetben? az eredetit kitöröltem...
nem bírok rájönni
-
yuri90
tag
Az a kérdésem hogy venni akarok egy windows8 pro-t de nem tudom hogy 32 vagy 64 bites legyen?
Melyik a jobb? -
bAtt001
addikt
végeztem én is vétellel, 32 bitesről sikeresen 64re tértem át. végül is egy 64 bites win7et tettem fel aktiváltam, utána megvettem a win8at és amit letöltött magának azt tettem fel teljes format után. minden rendben ment már csak be kell lakni
-
Imilenni
addikt
Jó estét mindenkinek
Azt szeretném kérdezni hogy a Win8 mennyire használható/megérthető?
Láttam hogy van "próba" verzió..és azt szeretném feltelepíteni (nem szeretnék pocsékba venni egy Win8-at) Szóval...ugye lehet telepíteni USB-ről is...De azt szeretném kérdezni hogy ha készítek egy ilyen "USB Kulcsot" ami ugye ntfs formátumba lessz..szóval a telepítés után tudom még használni az a "pendrájvot" úgy..mint ez elött? -
törölt tag
Tudja valaki mikent tudnam a win8-at feletelepiteni GPT-s particiora EFI mentsen?
-
Armahun
addikt
Azt hol lehet beállítani, hogyha megnyitom a fájlkezelőt, akkor ne a könyvtárak nyíljon meg, hanem a számítógép?
Hetesben átírtam erre: %windir%\explorer.exe /, az indítás helyét de itt nem működik.
[ Szerkesztve ]
-
fleetcmd
tag
válasz
Gabeboy74 #18963 üzenetére
Kiváncsi vagyok, mit hoznak ki a Modern UI-s Chrome-ból. Én is megörültem, hogy van belőle Modern UI, de amíg tök ugyanúgy néz ki, csak nem tudok fájlokat drag&drop-pal ráhúzni, addig nincs sok előnye. Nézegettem a Firefox-os wikit, ott egész jól néz ki a Modern UI-s böngésző. Csak éppenséggel azt még nem lehet élesben kipróbálni (talán daily van belőle, de azt azért mégsem).
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudom visszavarázsolni az IE10 metro-s felületét. Hiába kattintok a Kezdőképernyőn a csempére, az asztalon nyitja meg... Régen még RP idején volt valami trükk, de most nem jövök rá.
-
fatal`
titán
válasz
Penész Gomba #18958 üzenetére
Vagy leszed egy normálisat és kirakja csempének, mint, ahogy én is tettem.
Újraindításhoz: shutdown.exe /r /t 0.
(#18962) simon7012: Ha nem multimédiás a billentyűzeted, akkor nincs.
[ Szerkesztve ]
-
simon7012
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy a beépített zenelejátszóban van lehetöség hangeröt állítani?
-
Armahun
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #18899 üzenetére
Én is, csak sokszor nem szeretik, ha nevén nevezik a gyereket.
Végre megoldódott az egeres esetem.
Az újabb setpointok nem támogatják az mx 518-at (na ennek is tudnék nevet adni), egy régebbi 6.32-esel működik.[ Szerkesztve ]
-
fleetcmd
tag
válasz
Gabeboy74 #18947 üzenetére
Nekem nem kellett külön hitelesíteni Chrome esetén. Igaz, én a bétát használom, lehet, hogy abban valamit már változtattak és közös szinkronizációs beállításokat használ.
Mindenesetre nálam van egy menüpont a legördülő menüben, aminek az a neve, hogy "Chrome újraindítása Windows 8 módban" és "desktop módban". Ha átváltom "Windows 8" módra, és rákattintok a tálcára rögzített Chrome ikonra, akkor visszavált a Modern UI-sra, attól függetlenül, hogy nem mutatja futó alkalmazásnak (mivel nem is az). -
Воланд
titán
válasz
Penész Gomba #18953 üzenetére
nem, amig linket nem adsz.
-
nyuzge
tag
Sziasztok!
Frissített valaki win7 ről 8 ra? Beállítások megmaradnak?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Most fogom feltenni virtuális gépre. Tényleg nem lehet külső progi nélkül beállítani, hogy az asztallal induljon és ne a "start menü"-vel?
Köszi: RR
-
Genius007
őstag
Na megcsináltam nagy nehezen, bár elég fura mód ...
Leírom, hátha másnak is akad hasonló problémája, és ne szenvedjen vele potom 3órát.Először is töltsük le a 10.02-es teljes ATi drivert, Control Panellel együtt ugye.
Utána menjünk ide -> C:\ATI\Support\10-02_legacy_vista32-64_dd_ccc\Packages\Drivers\Display\LH6A_INF\CH_95951.inf , jobb klikk, telepítés.
Ekkor a Windows 8 felismeri a videókártyát, hogy ATi x1950Pro (viszont itt még csak 75hz volt a maximum amit betudtam állítani!), ezután a varázslóval (ATi Driver ... ) jobb click, kompatibilitás, Windows 7, Futtatás rendszergazdaként. Innentől kezdve normálisan feltelepíti a drivert, és nem akad meg, a control panel is tökéletesen megy.
(Ha csak simán win7 módban akarod telepíteni először, akkor mindig megakad féluton a telepítés, nem jelez semmilyen hibás, csak megakad, és feladatkezelőből be kell zárni a programot, és ugyan úgy nem ismeri fel a vga-t, ezért kell az első lépés után csinálni.)
Na akkor most jöhet a Tv Tuner, remélem azt is megoldom hasonló módon.
-
jjeahh
nagyúr
tegnap tettem fel a kicsikét, minden szép, smooth, viszont pár dolog idegesít...
néhány modern ui-s app nem indul el...egyszerűen nem tölti be...pl accuweather...
a másik irritáló jelenség: ha zoomolok, chrome-ban, vagy photoshopban, bárhol, (ctrl+scroll) jelentkezik, nem tudom hogy lehetne leírni, egyszerűen túlzásba viszi...alig érek a scrollhoz, annyira kizoomol, hogy már nem is látom a betűket... ez ps, illustratorban nagyon zavaró tud lenni munka közben...így a zoom használhatatlan[ Szerkesztve ]
-
Gabeboy74
tag
Lehet, hogy már volt, és csak nekem új a dolog: Feltelepítettem a chrome-ot, de olyan, mintha két külön program futna a gépen. Az autentikációt a gmail fiókhoz meg kellett csinálnom a start képernyőről indított, és az asztalról indított esetében is. Sőt, ha meg van nyitva a start képernyős, azt nem észleli az asztal, nem jelenik meg a tálcán sem, mint futó alkalmazás, így arra csak a bal felső sarokból lehet visszaváltani. Persze ez visszafelé is igaz, az asztalról indított alkalmazásokra csak az asztalon tudok átváltani.
Tényleg olyan az egész win8, mintha két operációs rendszer futna a gépen egyszerre. -
hpé
tag
64bites-re hogy tudok áttérni ha a 32bitest vettem meg mivel xp32vel frissitettem? A product key elvileg jó ahhoz is.
-
-
fleetcmd
tag
Tudom, hogy hol van a vezérlőpulton a power options. Lehet, hogy béna vagyok, de ennyire nem. Azt szeretném tudni, hogy ezen belül hol lehet beállítani, hogy a lock screen nézegetése után ne kapcsolja ki egy perc múlva a képernyőt.
Szerk: ott ilyen beállítás nincs. Vagy ha van, akkor nem látom.
[ Szerkesztve ]
-
fleetcmd
tag
-
Genius007
őstag
Szép jó estét Uraim!
Feltettem kíváncsiságból én is a Windows 8 csodát.
(Amúgy is ráfért a Win7-re egy re-install, gondoltam kipróbálom az új win-t)Minden szép és jó, megcsináltam a start menüt is, nem is lenne rossz, DE ...
1. Az ATi X1950Pro vga-mat sehogy sem ismeri fel, így pedig csak 64hz-en megy a monitorom, és kisüti a szemem, elég sok mindent próbáltam már, neten keresgéltem infókat, hogy lehet mégis megetetni vele a drivert, de nem igazán jutottam semmire.
2. A Leadtek WinFast Tv 2000 Expert Tv Tuner kártyámat feltelepítettem, elvileg látja is a Windows 8 (eszközkezelőben) viszont a PVR2 programja nem érzékeli a kártyát, ohh yeah.
3. Az alap Media Player (?!)-ben hol az istenben lehet hangot adni? Mert Next, Previous, Play, Stop, minden van, de az hogy mivel halkítom le esetleg a zenét, az nincs, vagyis csak én nem találom (gondolom).
-
andris811
tag
Sziasztok!
Ma kezdődött a következő problémám: a posta és a kapcsolatok program nem szinkronizál. Felső sarokban írja, hogy a valami@gmail.com nem érhető el. Megpróbáltam leválasztani a fiókokat, és újra csatlakoztatni, egy újraindítás után jó is lett, de most megint nem megy. Eddig nem volt semmi gond vele, mindig írta a leveleket, értesítéseket.. Mi lehet a baja? Valaki találkozott már ilyesmivel?
[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
Valaki gyorsan segítsen már Csökentett módból nem tudok visszatérni normál állapotba, már az ôrületbe kerget.
Elõre is köszi!
-
lemusz
addikt
Alaplapi drivereket kell telepíteni? Eddig minden frissen telepített windowsnál ezekkel kezdtem, de most nem tudom mi legyen. (Gigabyte AM2 M68M S2P rev1.)
-
henny
csendes tag
A Windows 8 Skype-ja (tehát nem az asztali) miért nem indítja el a kamerámat?
Microsoft Lifecam VX-700-om van, a neten azt olvastam, hogy kompatibilis a win 8-al és úgy is van, mert mindenhol megjeleníti a képet, a kamera módba, az asztali skype-ba is. A legfrissebb driver van fent hozzá, a rendszer is folyton frissítve van. CD nem volt hozzá, mert plug and play-es. Akivel beszélgetek annak is win 8-a van és ugyan úgy a 8-as skypeját használja és neki rendesen behozza a kameraképet nálam is meg nála is. Mondjuk neki laptopba épített kamerája van, de szerintem ennek nem kéne számítania.
-
fsb1000
nagyúr
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
Mi az a legkisebb háttér tár méret amire egy Win8 feltelepíthető PC-n?
USB-n csatlakózó Pendrive-ra felrakható a Win8? -
fleetcmd
tag
Azt be lehet valahol állítani, hogy ha lezárod a gépet, a lockscreen egyedülhagyása után ne kapcsoljon ki a monitor egy-két perc múlva?
-
pvt.peter
őstag
Win8ban kizárólag *.iso fájlt tudok csatlakoztatni a beépített kezelőjével vagy van módom más pl. bin, cue fált is csatlakoztatni mint lemez képet?
-
sagem
addikt
Kapcsolódó:
Az egyébként 100 dolláros fejlesztői licencet most hetedikéig 8 dollárért lehet kiváltani (igaz, hogy céges regisztráció kell hozzá) : [link]
-
vlevi
nagyúr
válasz
nicu71 #18871 üzenetére
ugyanaz a megoldás, mint win7 esetén. El kell indítani a drivert. Ehhez a registryben a
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci bejegyzésben kell a start-ot 3-ról nullára állítani.Win8 alatt annyi változik, hogy emlékeim szerint nem msahci a neve, hanem storahci, és még van egy almenü, ahol szintén van valami, talán start override a neve, és ott is 0-re kell tenni.
Mindezt természetesen IDE módban. Ezután restart, BIOS, beállít, örül
Fontos, hogy Win8 alatt restart-ot csinálj, és ne leállítást, mert a win8 a gyors boot miatt nem tölti újra a drivereket csak akkor, ha újraindítást kérsz tőle. -
metrion
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!