- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bylow
senior tag
válasz
hackeeeee #61951 üzenetére
Értem!
Nállam anyiba más a helyzet hogy mind addig rendben müködtek a gombo már évek óta, míg a Win8.1 fel nem lett telepítve a multhéten.
Nállam szerintem valami Billentyü kiosztás lehet a probléma az Oprendszeren belül... Nem is akartam én Win 8-at, de rá beszéltek, és gondoltam ki próbálom, de eddi 1-2 kisebb szívásom már van vele...
Na de majd nyilván ez is ki forja magát! -
bylow
senior tag
-
válasz
hackeeeee #61937 üzenetére
Nincs hozzárendelve valami programhoz gyorsgombként? Nekem volt ilyen (pont az Altgr+V, és megőrültem hogy nem tudok @-t írni, aztán kiderült hogy véletlenül valami programhoz lett hozzárendelve - de az meg érdekes módon nem nyílt meg, de magát a karakterkiírást már blokkolta).
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
hackeeeee #50363 üzenetére
:S
Sajnos nekem akkor nincs több ötletem.. még max annyi ha pendrive-ra ki van "írva" egy windows 8 vagy 8.1 (attól függ milyen rendszere van) ott a telepítőben is van helyre állítási funkció. De azt passzolom, hogy így eredeti e marad a windows..
Azért írok pendrive-t, mert gondolom ultrabookban nincs cd/dvd olvasó.
Ha ez se működik akkor tényleg passzolom, nem vagyok egy nagy számítógép guru.[ Szerkesztve ]
-
mAtThEw0319
senior tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #33372 üzenetére
Megosztom a tapasztalataim.
Szóval... Először is, Marvell chip által készített raid tömbre sikerült klónozni a rendszert, de valahogy nem volt az igazi a raid sebessége. AMD Raid-re is sikerült a klónozás, viszont, ott bármit tettem, nem akart elindulni a rendszer, valószínűsíthetően illesztőprogram probléma miatt.
Javítás, Macrium boot fix sem segített. -
válasz
hackeeeee #33356 üzenetére
"Az belenyúl olyan módon a rendszerbe, hogy működjön raid tömbön?"
Nem. A RAID tömböt alkotó meghajtók csak egy fizikai eszköznek látszanak, azt hogy arra az alkalmazott RAID üzemmód szerint kell adatokat kipörgetni, azt az alaplapi RAID vezérlő és az ahhoz tartozó RIAD driver intézi."Mert most megpróbáltam, hogy átállítottam a SATA módot RAID-re, és nem indul el a rendszer. Valószínűleg azért, mert nincs benne a raid vezérlő driver-e, hiába is van külön a windows alatt feltelepítve."
Nem valószínűleg, hanem biztosan, épp ezért ez nem meglepő."Elméletileg így is megoldható, meg lehet Neki külön adni a drivert?"
Igen."Ha jól értelmezem, akkor ez kell?"
Inkább az innen letölthető ISO-k segítségével bootos pendrive-ot kellene létrehozni.
Mielőtt ennek nekiugranál, azért az fontos, hogy egy menetben csak akkor tudsz rendszerpartíció(ka)t átvinni RAID kötetre, ha az alaplapod BIOS-a lehetővé teszi, hogy bizonyos SATA portok üzemmódja egymástól külön állítható legyen. (Ha lesz még kérdésed ezzel kapcsolatban, akkor azt már privben folytatjuk)[ Szerkesztve ]
-
válasz
hackeeeee #23855 üzenetére
"Ha jól tudom, akkor elméletileg ha meghal a HDD, akkor bizonyos esetben "veszik" a liszensz is, és újra kell "kérni" a gyártótól, egy új HDD-vel együtt."
HDD-t eddig sem adtak, viszont Recovery lemezt lehetett az előtelepített gép gyártójánál kérni.
W8-nál már (mint írtam elméletileg) ezt már nem fogják teljesíteni. Amúgy a felhasználónak van lehetősége erről saját magának gondoskodni, az előtelepített gépeken Full Recovery-vel kell indítani, ami 2/3/4 DVD-re elkészíti a teljes másolatot az eredeti rendszerről, ha gond van (pl meghal a HDD), akkor ezekről a DVD-kről újra vissza lehet állítani mindent, az eljárás újra létrehozza a szükséges partíciószerkezetet stb.
(Sajnos sokan eddig is sima recovery lemezt szoktak készíteni, ami egy CD-re is ráfér, ha gond volt, akkor az természetesen annyit ért, mint fej nélküli lovasnak a kalap...) -
Misi 007
őstag
válasz
hackeeeee #21696 üzenetére
Régebben próbáltam másik hálókártyával is.
Akkor még abban a hitben éltem hogy biztos csak a hálókártya driver a gond de ezek szerint nem.
Windows 7 alatt mindkét hálókártyával tökéletes a net.[ Szerkesztve ]
-
Misi 007
őstag
válasz
hackeeeee #21692 üzenetére
Ezt a cseréld le a Vistás raspppoe.sys-re dolgot próbáltam de nekem ez se segített de azért köszi.
Meg is lepődtem rajta hogy a 7-nél is voltak ilyen gondok másoknál mert nekem nincs ilyen gondom a 7-nél csak a 8-nál.
Mindegy nem lényeg úgyis már visszaraktam a Windows 7-et és úgy döntöttem maradok is ennél. -
somogyib
őstag
válasz
hackeeeee #21543 üzenetére
Igen ez jó kérdés mert eleddig csak az otthoni felhasználókat szólították meg, ahol egy tablet jó esetben kiválthat egy PC-t.
De a vállalati szektorban sokára fog megszűnni a PC (vagy egyáltalán nem) és ott megosztó a felület.(#21545) TA68 : Ez könnyen előfordulhat, viszont akkor óriási a blamázs.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz
hackeeeee #20877 üzenetére
Nem, az már nincs. Én legalábbis nem találtam, ilyen csökkentett módos indítást.
A vezérlőpultban kell beállítani, hogy a következő induláskor mi legyen. De ott is csak olyanok vannak, hogy refresh, reinstall, meg ilyenek. Elég hülyeség szerintem, mert előre nem tudhatom, hogy a következő indításnál szükségem lesz rá.
Illetve azt vettem még észre, hogy ha úgy érzi, hogy valami baj van, akkor magától elkezd varázsolni. Ez nekem nem tetszik, mert félek, hogy egyszer félrenyomok, és fullra újrainstallálja magát. Azt meg marhára nem szeretném. Már vagy kétszer volt olyan, hogy nem rendesen állt le, hanem megfagyott a gép, és olyankor kezdte ezt a recovery varázslatot. Nem találtam olyan menüpontot, mint a win7-ben, hogy induljon el normálisan, mert én tudom, hogy semmi baja. Tekert félórát, és csak reménykedhettem, hogy nem most telepíti újra magát. Mert azt azért közölte, hogy nem sikerült neki.Na, egyébként itt van, leállításkor a vezérlőpultban kellene beállítani, hogy safe módban restartoljon.
De elég esélytelen ide eljutni, ha feltelepítettél valamit, amitől megbolondul a rendszer. Mert ezt a működő Windows alól kell beállítani. Még azt sem mondanám, hogy a kezdő usereknek könnyebb, mert ha engem összezavar, akkor a számítástechnikához nem értőknek teljesen feleslegesen sorol fel 8 választási lehetőséget. Nekik elég egy is, a Mukodj.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz
hackeeeee #20018 üzenetére
Árulja már el nekem valaki, hogy a linkben közölt metódus miben tér el technikailag a WIN7-ban is használatos TRIM parancstól? Miben, vagy mitől jobb a TRIM a WIN8-ban, ha jobb egyáltalán?
"Trim-optimalizálás: Ez a folyamat tájékoztatja a háttérben működő tárolót arról, hogy mely adatblokkok nincsenek már használatban. Ennek köszönhetően a tároló optimalizálhatja a területet és a teljesítményt a jövőbeli használathoz."
Mi az, hogy TRIM-optimalizálás?
A TRIM-et nem kell optimalizálni, hanem a TRIM az, ami optimalizálja a meghajtót.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #19548 üzenetére
Ja, de eddig úgy voltam vele, hogy egyszer megpiszkálja aztán jónapot
Közben megjött az MS ügyfélszolgálatától a levél ami a licencelést tisztázza le.
"Kedves XXXXXX!
Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Microsoft Ügyfélszolgálatával!
Tárgy: Windows 8 OEM
A frissítés (upgrade) nem változtat az OEM szabályain, tehát az OEM licenc nem vihető át másik számítógépre, de maga a frissítés természetesen igen.
Windows 8 rendszerépítő csomag (COEM) esetében a szoftver átvihető egy másik számítógépre, viszont a gyártó által előtelepített (DOEM) licenc esetén már nem!
Üdvözlettel:
" -
< CyberBob >
őstag
válasz
hackeeeee #19540 üzenetére
Nem kapcsolja ki a metrot csak átugorja (lassabb gépeken egy pillanatra azért feltűnik). Ebből is látszik, hogy nem nyúl belel mélyebben a dolgokba. Amúgy is a kolléga csak a jobb felső sarkot akarta kikapcsolni ami engem is nagyon zavart a desktop nézetben. Pont ilyen testre szabhatóan kellett volna alapból kihozni az MS-nek a metrot.
-
-
-
-
-
tylerddd
veterán
válasz
hackeeeee #19303 üzenetére
Én pedagógusként kértem a Win7-et, nem tettem fel másik gépre, de valami speckó volt a kulcs is, amit adtak: megkaptuk az egy oldalas szerződést a lemezek mellé és ugyanaz a kód volt a szerződésekben. 1x jártam is úgy, h nem tudtam aktiválni, mert valami olyan hibakódot dobott, h az adott azonosítót már X számba ellőtték, lépjek kapcsolatba a tisztaszoftveresekkel, h bővítsék részemre.
-
Genius007
őstag
válasz
hackeeeee #19255 üzenetére
Vezérlőpultban sincs, paint-et nem találom, hogy le screenshotoljam, de már ki vagyok.
Mindenki mondja hogy ott van, de 99.9% hogy nincs, ha mégis, akkor ... nagyon fáradt lehetek.Ha a csempék között keresek, és beírom, hogy "szolj" akkor a beállításoknál 17 opció van, de ott sincs Szolgáltatások hozzáadása menü pont ... se a vezérlőpultban, de valahogy senki nem akarja megérteni.
-
vlevi
nagyúr
válasz
hackeeeee #18750 üzenetére
Nem mentést csinált, hanem már előre résen volt, és a legelső telepítésnél a home könyvtárat egy másik partícióra tette.
De ehhez nem egy next-next-next-finish egybites usernek kell lenni, hanem hozzáértő embernek. De a hozzáértő ember windows alatt is megcsinálhatja, hogy a teljes c:\users-t lementi egy reinstall előtt, vagy ő is egy junkcion segítségével átirányítja a home könyvtárat egy másik meghajtóra. -
törölt tag
válasz
hackeeeee #18750 üzenetére
Nem mentettem, azt legfeljebb biztonság okán kell. Mivel eleve (évek óta) külön partíción van a /home, így a rendszer újratelepítése (hacsak valami technikai probléma nem történik) semmiben nem befolyásolja a /home mappa tartalmát, amiben a júzerek beállításai vannak. De ha érdekel, tegnap néztem a gépemen a Lemezek progival:
2008. márciusában lett létrehozva a /home ext3-as fájlrendszere, a / pedig 2010-ben, mert akkortájt volt ext3>ext4 váltás. De újratelepítés akkor sem volt, csak dist-upgrade.De ez mitől is MS fikázás, ha a világújdonságként hirdetett szolgáltatásról kiderül: nem az? Ha telepítettem a rendszert, és UO-val (vagy más rendszeren mással, mondjuk DropBox-szal) szinkronizálom a szükséges fájlokat, akkor újrahúzás esetén ott marad az UO beállítás is, így működik a szinkron.
(#18752) fleetcmd
"ezt a felhő szót bele akartam tenni a hozzászólásba, mostanában olyan menő."(#18755) pzstm
Tehát az, hogy UbuntuOne-nal szinkronizálom a /home mappámat akármelyik gépemre, akárhol a világban, már ezt is régebben, mint hogy a Win8 első nyilvános tesztverziója kijött, az semmit nem jelent, ugye? Azzal együtt, hogy az eredeti hsz-ben nem felhőből szinkronizált fiókról volt szó. Nem mellékesen, ha éppen a neted nem működik, de újra kell raknod a géped, akkor elmehetsz a Microsoft account alapu roaming profilloddal a ...be.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
fleetcmd
tag
válasz
hackeeeee #18580 üzenetére
Na közben megtaláltam ezt:
"Vállalkozások és nagyvállalatok is igénybe vehetik ezeket a promóciókat?
A promóció magányszemélyeknek szól, például diákoknak, otthoni felhasználóknak és a technológia iránt érdeklődőknek.Szervezetek csak a megszabott korlátozás erejéig vehetik igénybe a promóciót."Csak már nem tudtam beleszerkeszteni az előző hozzászólásomba. Szóval elvileg "szervezetek" is vehetnek a megadott korlátozási erejéig belőle, ami azt jelenti, hogy ügyfelenként öt példányt. De amúgy ennyi. Ha magyar számla kell, akkor viszont magyar kereskedőtől kell vásárolnod, nem némettől. Ez van.
-
Keksz
senior tag
válasz
hackeeeee #18523 üzenetére
Az árát miért vizsgálná a "szerv"?
Office-t 13 €-ért vettem meg, nincs benne hogy milyen programban, nem is tudom később igazolni hogy abban vettem meg... van róla levelem, MS-nél lekérdezik a product key-t, akkor pedig érvényes lesz.
Digital downloadnál hol van licensz matrica? sehol, nem?
javítás:
Mondjuk én 30€ verzióról beszélek, nem arról az Upgrade-ről ami 15 volt.
De igazából azt sem tudom hogy hívják, mert ez sehol nincs feltüntetve.[ Szerkesztve ]
-
Keksz
senior tag
válasz
hackeeeee #18518 üzenetére
Ez a számla. Benne van a termék neve: Windows 8 pro (nem upgrade!).
Benne van a mennyiség, ár, kinek és ki fizette.Persze ha vkihez kimennek és elviszik a gépét, akkor hiába lép be az email fiókjába és keresi meg a mailt :-D Főleg ha nincs gépe!
Nekem megvan PDF-ben, de akár ki is nyomtathatom.Ja, és ma megvettem az Office 2010 Pro Plus-t, ott sincs semmi az emailben, csak ami a Windows 8-nál is. Azaz termék neve, ára és a letöltési link.
Ez mennyire számla? Semennyire!Viszont nincs benne hogy milyen kedvezménnyel vettem meg a szoftvert.
"Tisztelt XY,
Köszönjük megrendelését. A visszaigazolási szám xxx. A szoftver aktiválásához szükséges termékkulcs alább található. Őrizze meg ezt az információt."
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz
hackeeeee #18371 üzenetére
En ilyenrol nem is tudok es meg sem hallottam.
)
Viszont akarhogy is nezzuk olyanok is lehet eredeti windowst vesznek akik 100Ftos appot is warezoltak eddig.
Gates anno mit mondott? Ha mar warezolnak legalabb a mi termekunkkel tegyek. Most meg azert rajottek hogy ha ennyire olcson adjak es tenyleg bevalik akkor bizony ez eleg jo strategia lesz Win9re is.
Sot mint tudjuk Office 2013 arazasa is korrekt elegge, plane diakoknak -
fleetcmd
tag
-
törölt tag
-
Bali27
addikt
válasz
hackeeeee #17936 üzenetére
A szóban forgó is jó... Jó az ha le van takaritva néhanapján.. Nekem eddig is baromi gyors volt.. szóval változás nem történt.. Habár a sok registry tweak sem véletlenül van.... CSak érteni kell hozzá hogy milyen gépen mit kell belőle felhasználni.. No meg amit lehet letesztelni hogy jobb e vagy sem...
Szerintem nincs ezzel gond.. Nyitott vagyok az ilyenekre.. Igaz már szivtam is, de pont ezzel a 2 vel a Wise Care365 és az Advanced Systemmel semmi gondom... -
Gorneck
legenda
-
fatal`
titán
válasz
hackeeeee #17699 üzenetére
Régebbi SPTD-t rak fel, ami még nem win8 kompatibilis. Majd a következő verzióba már integrálják az újabb SPTD-t.
(#17705) Inv1sus: Mert az egyetlen normális virtuális cd/dvd. A VirtualCloneDrive semmiféle védelmet nem emulál, így a crackelt vackokon kívül semmire sem jó.
(#17710) Inv1sus: Gondolom óriási probléma az a ~10 megabájt.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office